Hond aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Josefin1Josefin1

Goedemorgen

Ik ben mij aan het inlezen over de eventuele aanschaf van een hond. Jaren lang heb ik een kat gehad als gezelschap maar deze is vorige maand gestorven. Ik mis een maatje in huis en ben nu een hondje aan het overwegen omdat ik zeer graag wandel.

Ik woon alleen in een benedenwoning met een kleine tuin vlakbij duinen en zee waar ik dagelijks toch een uur of 2 wandel. er is hier in de buurt een speciaal stuk hondenstrand dus de hond kan het hele jaar door lekker los rennen en spelen. Werken doe ik vanuit huis ook al voor de corona dus de hond is weinig alleen thuis enkel als ik een boodschap doe. Ik heb ook een beperkt sociaal leven en hoop door een hond meer aansprak te hebben. 

Een puppycursus is geen probleem maar ik wil geen hondensport gaan doen. Een hele waakse blafferig druk aanwezige hond zie ik eigenlijk ook niet zitten. Eigenlijk zoek ik een kat in huis ;-) een hondje wat buiten de wandelingen lekker ligt te slapen of op een beentje knabbelt en graag een keer op schoot of tegen mij aan ligt. Ik ben geen opvoedkundig wonder en het is mijn eerste hond dus geen moeilijke karakters. Ook graag een hondje wat sociaal is tegen vreemde mensen en honden. Dat een puppy tijd kost ben ik mij van bewust en ook zeer bereid om hier tijd en werk in te steken. Geen voorkeuren qua formaat of haar maar geen kwijl of honden met veel gezondheidsproblemen.

Via hondenboeken kom ik uit op een mops of cavalier maar dit durf ik niet aan vanwege de vele gezondheidsproblemen van deze rassen. 

Alle tips zijn erg welkom

honden page profiel DanielleDanielle

Misschien een Labrador of een Golden Retriever? :) 

honden page profiel SierramaxSierramax

honden foto van Sierramax

Kijk eens richting een Maltezer o.i.d.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik zou gaan zoeken in de gezelschapshonden groep! Die wandelen net zo graag als elke andere hond maar omdat je aangeeft liever geen sport te gaan doen denk ik dat je daar de beste match uit zal halen! hp-smile

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Door de opmerking 'een kat in huis' dacht ik eigenlijk meteen aan een (klein) windhondje, bijvoorbeeld een Italiaans windhondje! Het enige is dat die niet per se los kunnen lopen; windhonden zijn zichtjagers en de kans bestaat dat hij dus altijd aan de lange lijn zal moeten. Daar moet je wel rekening mee houden met je wandelingen. Maar verder zou dit ras best wel eens bij je kunnen passen.

honden page profiel Josefin1Josefin1

" Misschien een Labrador of een Golden Retriever? :-)  "

Bedankt Danielle heb jezelf een golden of labrador? Ik heb vaak de indruk dat ze erg sociaal zijn maar misschien iets te? Zijn goldens en labradors in hun jonge jaren niet erg druk en onstuimig? Hebben ze voldoende aan een stevige dagelijkse wandeling en daarnaast kortere rondjes? Ik ben zelf niet groot 1.60 en weeg 50 kg dus ben een beetje bang een grotere hond niet de baas te kunnen. Zeker goldens vind ik erg aantrekkelijke honden om te zien. Mijn buren hebben een hele lieve oudere golden die perfect aan mijn 'eisenpakket' voldoet.

honden page profiel Josefin1Josefin1

" Door de opmerking 'een kat in huis' dacht ik eigenlijk meteen aan een (klein) windhondje, bijvoorbeeld een Italiaans windhondje! Het enige is dat die niet per se los kunnen lopen; windhonden zijn zichtjagers en de kans bestaat dat hij dus altijd aan de lange lijn zal moeten. Daar moet je wel rekening mee houden met je wandelingen. Maar verder zou dit ras best wel eens bij je kunnen passen. "

Bedankt Aurelia. Italiaanse windhondjes ben ik niet mee bekend maar ga mij zeker inlezen. Vind ze er wel erg teer uitzien, er lopen op het strand veel andere honden dus ben daar wel een beetje bang voor als ook bij andere kleinere gezelschapshonden. Ik zie dat whippets een maatje groter zijn. Kun je mij daar meer over vertellen? 

Galgos of greyhounds zie ik veel op het strand lopen maar vind dat ze vaak een niet prettige manier van spelen met andere honden hebben door te pitsen. Doen alle windhonden dit en in hoeverre is een windhond te trainen om niet met de noorderzon te vertrekken als deze een meeuw kat of konijn spot?

honden page profiel Josefin1Josefin1

Voor alle andere heel erg bedankt voor de tips. Ik ga mij verder orienteren. Ben al heel blij dat jullie het een optie vinden voor een hond te nemen want ik heb geen ervaring en om op latere leeftijd (58 jaar) dan een hond aan te schaffen werd mij door kennissen afgeraden.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Veel tijd om te wandelen en vlakbij zee; menig hond zal hiernaar verlangen.

 

Ik wil je een hoop zorgen, verdriet en kosten besparen door een Cavalier af te raden; zie mijn profiel. Dit ras is kapot gefokt. Zulke lieve honden maar met vele ernstige erfelijke aandoeningen.

 

Kijk eens bij FCI rasgroep 9 gezelschapshonden

 

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-9/

 

Koop een hond met stamboom gefokt volgens het fokreglement en vraag naar kopieën van alle uitslagen van beide ouderdieren van verplichte testen op erfelijke aandoeningen. Dit fokreglement vind je op de websites van rasverenigingen. Bij elk ras heeft de Raad van Beheer (de link die ik hierboven geef) een link naar de website geplaatst.

 

Voor verdere vragen kan je hier altijd terecht!

 

P.S. een Mopshond is inderdaad totaal af te raden. Mopshonden mogen wettelijk niet meer gefokt worden. Als deze worden aangeboden is dat uit illegale fok.

 

Blijf ver weg van kortsnuitige honden!

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Bedankt Aurelia. Italiaanse windhondjes ben ik niet mee bekend maar ga mij zeker inlezen. Vind ze er wel erg teer uitzien, er lopen op het strand veel andere honden dus ben daar wel een beetje bang voor als ook bij andere kleinere gezelschapshonden. Ik zie dat whippets een maatje groter zijn. Kun je mij daar meer over vertellen? 
Galgos of greyhounds zie ik veel op het strand lopen maar vind dat ze vaak een niet prettige manier van spelen met andere honden hebben door te pitsen. Doen alle windhonden dit en in hoeverre is een windhond te trainen om niet met de noorderzon te vertrekken als deze een meeuw kat of konijn spot? "

Ze lijken teerder dan ze zijn omdat ze zo'n korte vacht hebt. Als je onze hond (zie mijn profielfoto's) nat maakt, lijkt ze opeens ook veel meer op een windhond qua bouw. De Italiaanse zijn in het echt niet zo klein en fragiel als ze op foto's lijken, vind ik zelf.

 

Whippets zijn inderdaad groter, maar verkijk je er niet op: ze zijn véél groter en steviger dan ik ze verwachtte als je ze op de foto's ziet! Ook die lijken ranker dan ze zijn, vooral op foto's.

 

Ik ben zelf niet heel bekend met windhonden, ik vind ze zelf alleen prachtig en wil later als het mogelijk is wellicht ook eens een Italiaans windhondje. Maar inderdaad, ze zijn niet per se te trainen op bij je blijven; dat zichtjagen is gewoon een ding. Voor zover ik weet, is de Italiaanse windhond wel echt gefokt als 'de gezelschapshondvariant' van de windhonden, en daarin zal er ook minder focus zijn geweest op het jagen. Er zijn er genoeg bij die prima los kunnen lopen, voor zover ik weet, maar je kunt er niet vanuit gaan. Dat is wel belangrijk om mee te nemen.

 

Hoe goed ze het doen met andere honden heeft vaak weinig met het formaat van de hond te maken en alles met hun karakter. Ik ken minihondjes die overal de baas zijn en grote honden die zich laten wegsnauwen, en andersom.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Bedankt Danielle heb jezelf een golden of labrador? Ik heb vaak de indruk dat ze erg sociaal zijn maar misschien iets te? Zijn goldens en labradors in hun jonge jaren niet erg druk en onstuimig? Hebben ze voldoende aan een stevige dagelijkse wandeling en daarnaast kortere rondjes? Ik ben zelf niet groot 1.60 en weeg 50 kg dus ben een beetje bang een grotere hond niet de baas te kunnen. Zeker goldens vind ik erg aantrekkelijke honden om te zien. Mijn buren hebben een hele lieve oudere golden die perfect aan mijn 'eisenpakket' voldoet. "

Je overwicht heeft gelukkig niet daadwerkelijk met je gewicht te maken! Retrievers zijn zachtaardige honden en fysieke overheersing zou sowieso nooit het geval moeten zijn, maar zeker niet bij deze rassen. Met goede opvoeding zul je die prima 'de baas kunnen'. Dat geldt ook voor dingen als trekken aan de lijn. Lastig als ze het doen omdat jij lichter bent, maar als je goed met ze oefent, hoef je die strijd uberhaupt niet aan te gaan, want dan leer je ze naast je lopen en niet trekken. Dat kost heel veel consequent zijn, maar weinig kracht.

 

Als jij dagelijks 1 tot 2 uur loopt en daarnaast nog plasrondjes, is dat een prima hoeveelheid activiteit voor de meeste rassen, hoor! Ook de goldens.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wil je een hond kiezen op ras (en dus op raseigenschappen)? Of wil je liever een hond kiezen op individu (op reeds aanwezige karaktereigenschappen)? Want dan is er vast een asielhond of herplaatser die je een prachtige nieuwe thuis kan aanbieden! 

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Ik vind het moeilijk om rassen aan te raden, omdat ik niet kan inschatten wat wel of niet bij je past. 

Maar ik zou eens naar de volgende rassen kijken:  

 

* Hollandse Smous

* Cocker Spaniel (wel goed oriënteren op gezondheid)

* Finse Lappenhond

* Briard

* Shetland Sheepdog

* Markiesje

* Irish Softcoated Wheaten terriër

 

Mag het iets ondeugender: 

 

* Schnauzer 

* Cairn terriër

* West Highland white terriër

* Västgötaspets

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kijk naar de tips van Loesje. Ik zou ook richting gezelschapshonden gaan. Zeker ook omdat je aangeeft een kat te hebben gehad., is niet zo groot, maar een hondje is echt anders. Je bent uitgekomen op de mops en de cavelier, en gelukkig zie je ook de problemen van deze rassen, dus je zoekt een kleiner formaat hondje,  Een retriever is toch een flinke en sterke hond. Houd daar rekening mee.

Kijk uit voor broodfok.want dat zie je veel in de kleinere hondjes,

 

honden page profiel Josefin1Josefin1

Iedereen heel erg bedankt voor de antwoorden. Veel stof tot nadenken. Voorlopig zijn de windhonden favoriet en ga ik mij hier heel goed op inlezen. Vind ze heel mooi en elegant om te zien. Ben alleen een beetje bang voor het jagen want sluit niet uit dat er in de toekomst nog een kat bijkomt.

Bij de echte gezelschapshonden vind ik ze vaak te klein, voor mij is volgens mij is het ideale formaat ergens tussen 8 en 15 kg. Kleiner ben ik bang dat ze stuk gaan met andere honden of dat ik erop ga staan en te groot ben ik bang dat de hond met mij wandelt of mij omver zou kunnen trekken. Uiteraard is dit ook een stukje opvoeding.

Aan de hand van omschrijving spreekt een middenslag poedel mij ook erg aan maar ik ken er eigenlijk geen in het echt enkel een paar doodles maar deze vind ik mooi maar veel te druk en lomp. Lees dat poedels erg intelligente en pientere dieren zijn maar ook erg sociaal en trouw. 

De suggestie van een herplaatser snap ik maar ik wil toch echt een puppy. Ik heb altijd asielkatten en konijnen gehad maar wil een keer een dier van jongs af. Hoe vind ik een goede fokker en waar dien ik op te letten? Op marktplaats zie ik dat prijzen enorm varieren maar dit is wellicht niet de beste plaats om een dier aan te schaffen? Ik zou ten vroegste van de zomer een hondje willen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Iedereen heel erg bedankt voor de antwoorden. Veel stof tot nadenken. Voorlopig zijn de windhonden favoriet en ga ik mij hier heel goed op inlezen. Vind ze heel mooi en elegant om te zien. Ben alleen een beetje bang voor het jagen want sluit niet uit dat er in de toekomst nog een kat bijkomt.
Bij de echte gezelschapshonden vind ik ze vaak te klein, voor mij is volgens mij is het ideale formaat ergens tussen 8 en 15 kg. Kleiner ben ik bang dat ze stuk gaan met andere honden of dat ik erop ga staan en te groot ben ik bang dat de hond met mij wandelt of mij omver zou kunnen trekken. Uiteraard is dit ook een stukje opvoeding.
Aan de hand van omschrijving spreekt een middenslag poedel mij ook erg aan maar ik ken er eigenlijk geen in het echt enkel een paar doodles maar deze vind ik mooi maar veel te druk en lomp. Lees dat poedels erg intelligente en pientere dieren zijn maar ook erg sociaal en trouw. 
De suggestie van een herplaatser snap ik maar ik wil toch echt een puppy. Ik heb altijd asielkatten en konijnen gehad maar wil een keer een dier van jongs af. Hoe vind ik een goede fokker en waar dien ik op te letten? Op marktplaats zie ik dat prijzen enorm varieren maar dit is wellicht niet de beste plaats om een dier aan te schaffen? Ik zou ten vroegste van de zomer een hondje willen. "

Hoi! Via marktplaats vind je met name handelaren. Deze handelaren importeren vaak pups uit Oostbloklanden, de omstandigheden waarin deze pups geboren worden en opgroeien zijn op zijn zachtst gezegd treurig. De ouders van deze pups leven hun hele leven zo.  Gezond zijn ze vaak niet. Op marktplaats zijn er  natuurlijk ook gewoon particuliere nestjes te vinden, maar dan zijn er een aantal dingen waar je op zou kunnen letten: 

- Check het 06-nr (kan namelijk zijn dat het een particulier lijkt, maar deze persoon heel veel advertenties elders heeft staan)

- Kijk of de verkoper ook nog andere rassen aanbiedt. Handelaren hebben namelijk vaak een groot 'assortiment'.. 

- Is de moeder van de pups aanwezig 

- Mag je op bezoek komen, mag je zien waar de pups opgroeien en kun je de moeder bekijken 

De beste plek om fokkers te zoeken, is op de website van de rasvereniging. Ieder ras heeft zijn eigen rasvereniging in Nederland. Hierbij zijn fokkers aangesloten die zich aan de regels houden van deze vereniging. Ze werken met stambomen en de ouders krijgen een gezondheidsonderzoek (DNA-testen, röntgenfoto's, oogonderzoeken etc) voordat ermee gefokt wordt. Is dit dan 100% garantie op een gezonde hond? Nee, het blijven dieren en zo zijn er ook nog rassen die over het algemeen zeer ongezond zijn zoals mopshonden die vaak moeite hebben met ademhalen. Maar het is wel een aanrader om via de rasvereniging aan een fokker te komen.

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Ik heb een Italiaanse windhond en wil gerust al je vragen beantwoorden! Ze zijn voornamelijk erg fragiel tijdens het eerste halfjaar (dan moet je opletten dat ze niet overal afspringen), maar verder vind ik ze niet opvallend teer. De onze is erg sociaal en speelt ook regelmatig met border collies en buldoggen (die komen hier in de buurt het meeste voor). Net als Aurelia dacht ik meteen aan dit ras toen je refereerde naar een 'kat in huis', haha. Ze zijn erg zelfstandig, maar ook erg knuffelig. Laat maar iets weten als je nog vragen hebt!hp-shiny

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Een standaard teckel? Zeer trouw aan de baas en makkelijk ergens mee te nemen. Mijne weegt 10,5 kilo, is ruwharig dus verliest geen haren. Moet wel naar de trimmer om geplukt te worden.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Goedemorgen
Ik ben mij aan het inlezen over de eventuele aanschaf van een hond. Jaren lang heb ik een kat gehad als gezelschap maar deze is vorige maand gestorven. Ik mis een maatje in huis en ben nu een hondje aan het overwegen omdat ik zeer graag wandel.
Ik woon alleen in een benedenwoning met een kleine tuin vlakbij duinen en zee waar ik dagelijks toch een uur of 2 wandel. er is hier in de buurt een speciaal stuk hondenstrand dus de hond kan het hele jaar door lekker los rennen en spelen. Werken doe ik vanuit huis ook al voor de corona dus de hond is weinig alleen thuis enkel als ik een boodschap doe. Ik heb ook een beperkt sociaal leven en hoop door een hond meer aansprak te hebben. 
Een puppycursus is geen probleem maar ik wil geen hondensport gaan doen. Een hele waakse blafferig druk aanwezige hond zie ik eigenlijk ook niet zitten. Eigenlijk zoek ik een kat in huis ;-) een hondje wat buiten de wandelingen lekker ligt te slapen of op een beentje knabbelt en graag een keer op schoot of tegen mij aan ligt. Ik ben geen opvoedkundig wonder en het is mijn eerste hond dus geen moeilijke karakters. Ook graag een hondje wat sociaal is tegen vreemde mensen en honden. Dat een puppy tijd kost ben ik mij van bewust en ook zeer bereid om hier tijd en werk in te steken. Geen voorkeuren qua formaat of haar maar geen kwijl of honden met veel gezondheidsproblemen.
Via hondenboeken kom ik uit op een mops of cavalier maar dit durf ik niet aan vanwege de vele gezondheidsproblemen van deze rassen. 
Alle tips zijn erg welkom "

Weleens gedacht aan een wat ouder hondje te adopteren? Karakter is al bekend, blij met een wandeling en daarna lekker slapen. 

Maar als je geen kwijl wilt, dan moet je geen hond nemen. Honden die kwijlen nu eenmaal. Moet je ze eens zien drinken....

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien een Tibetaanse terriër?

Is een leuk formaat hondje, het zijn vrij ongecompliceerde vrolijke, speelse hondjes.

Ze kunnen wel wat eigenwijs zijn, maar dat is niet zo erg.

Het zijn ook geen jagers die er vandoor gaan in de duinen bv.

Kun je rustig tijden mee wandelen en thuis liggen ze lekker bij je.

Ze hebben een redelijk lange vacht maar je kan de vacht ook wat korter houden.

 

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe

Als je niet te groot wilt, misschien een poedel, keesje, markies of een lhasa aspo? Mocht het ook wat groter mogen is een friese stabij misschien ook wel leuk! Wel jagen ze mollen/muizen etc

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Door de opmerking 'een kat in huis' dacht ik eigenlijk meteen aan een (klein) windhondje, bijvoorbeeld een Italiaans windhondje! Het enige is dat die niet per se los kunnen lopen; windhonden zijn zichtjagers en de kans bestaat dat hij dus altijd aan de lange lijn zal moeten. Daar moet je wel rekening mee houden met je wandelingen. Maar verder zou dit ras best wel eens bij je kunnen passen. "

Ik dacht ook meteen aan een hond uit de windhondengroep! Italiaantje of whippet. Zijn echte bankhangers die heel de dag slapen en graag knuffelen. Ze zijn soms wel sat gereserveerder naar vreemden maar niet waaks. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je zou ook eens kunnen kijken bij een asiel in de buurt om kennis te maken met een hond die je aanspreekt

 

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/?gclid=EAIaIQobChMIqdew_puZ7QIVjdxRCh2pvgrTEAAYBCAAEgKyyvD_BwE

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Weleens gedacht aan een wat ouder hondje te adopteren? Karakter is al bekend, blij met een wandeling en daarna lekker slapen. 
Maar als je geen kwijl wilt, dan moet je geen hond nemen. Honden die kwijlen nu eenmaal. Moet je ze eens zien drinken.... "

niet alle honden.kwijlen

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" niet alle honden.kwijlen "

nee idd. Heb een border collie en nu een kruising uit Roemenië in huis en allebei kwijlen ze niet. 

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" niet alle honden.kwijlen "

En dat wisten jullie van tevoren? Ik heb 3 honden, 2 die alleen slobberen met waterdrinken en 1 die lange slierten kwijlt als er een snoepje in het geding is. Kom op, hier kan je toch niet op screenen als je een pup wilt? 

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" En dat wisten jullie van tevoren? Ik heb 3 honden, 2 die alleen slobberen met waterdrinken en 1 die lange slierten kwijlt als er een snoepje in het geding is. Kom op, hier kan je toch niet op screenen als je een pup wilt?  "

Sommige katten maken ook een zootje bij de waterbak!

Hier een kat gehad die in haar jeugd gerust met de voorpoten in de waterbak ging staan. Of de ander die water dronk door het met een voorpoot uit het bakje te hengelen.embarassed

Echt, die deden niet onder voor onze honden!

 

Ik denk dat topicstarter heus weet dat een huisdier ook enigermate rommel met zich mee brengt.

 

Hoe ik het "niet kwijlen" begreep, is dat ze het extreme kwijlen zoals sommige boxers,  Sint Bernards kunnen (en er zijn meer rassen te noemen), niet wil. 

honden page profiel Josefin1Josefin1

" Ik heb een Italiaanse windhond en wil gerust al je vragen beantwoorden! Ze zijn voornamelijk erg fragiel tijdens het eerste halfjaar (dan moet je opletten dat ze niet overal afspringen), maar verder vind ik ze niet opvallend teer. De onze is erg sociaal en speelt ook regelmatig met border collies en buldoggen (die komen hier in de buurt het meeste voor). Net als Aurelia dacht ik meteen aan dit ras toen je refereerde naar een 'kat in huis', haha. Ze zijn erg zelfstandig, maar ook erg knuffelig. Laat maar iets weten als je nog vragen hebt! "

Bedankt voor het antwoord Storm. Wat leuk dat je een Italiaanse windhond hebt wat ik heb ze nog nooit in het echt gezien. Hoe groot is die van jou? Heb je toevallig fotos? Ik ben mij nu uitgebreid aan het inlezen over windhonden en ze spreken mij heel hard aan ben er enkel nog niet uit welk formaat dat het beste past. Fijn ook om te horen dat ze niet zo teer zijn.Ik heb geen trappen waar de hond op en af zou moeten enkel misschien als hij of zij van de bank/ bed zou springen. Ik lees ook heel vaak dat Italiaanse windhonden nagenoeg niet zindelijk te krijgen zijn klopt dit? Draagt jou Italiaantje een jasje of trui als het kouder weer is? 

Alvast bedankt

honden page profiel Josefin1Josefin1

" Misschien een Tibetaanse terriër?
Is een leuk formaat hondje, het zijn vrij ongecompliceerde vrolijke, speelse hondjes.
Ze kunnen wel wat eigenwijs zijn, maar dat is niet zo erg.
Het zijn ook geen jagers die er vandoor gaan in de duinen bv.
Kun je rustig tijden mee wandelen en thuis liggen ze lekker bij je.
Ze hebben een redelijk lange vacht maar je kan de vacht ook wat korter houden.
  "

Ok heel erg bedankt voor de tip. De tibetaanse terrier is een hele mooie hond om te zien maar het terrier deel schrikt mij wat af. Ik denk niet dat een hond van het terrier type een goede match is voor mij.

honden page profiel Josefin1Josefin1

Ook erg bedankt voor alle andere reacties. De voorkeur gaat voor het moment uit naar windhonden en ben mij ook aan het inlezen over poedels.

Over het kwijlen ik bedoel inderdaad dat ik geen hond wil met lange losse lippen waar de klodders kwijl tot op het plafond hangen. Dat een huisdier rommel maakt daar ben ik mij heel erg van bewust heb nog nooit een hond gehad maar wel altijd minimaal een kat in huis. Mijn laatste kat had de laatste jaren regelmatig een ongelukje in huis die ik met alle liefde altijd heb opgeruimd. Het is nu de eerste keer in mijn volwassen leven dat ik geen beestje in huis heb .

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Inenting en ziek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^