Binnen trap lopen Golden Retriever (of evt ander ras?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngmarIngmar

Hoi!

We hebben al heel veel rond gegoogled, maar overal lees je weer wat anders als het op bepaalde onderwerpen aan komt. In dit geval gaat het om trap lopen bij een Golden Retriever.

 

Wij neigen er naar een Golden Retriever pup te halen, maar de afgelopen dagen hebben we meermaals gelezen dat dat een slecht ras is als ze trappen moeten lopen. We wonen in een normaal rijtjeshuis, maar we leven eigenlijk op de eerste etage. Daar spenderen we onze meeste tijd. Beneden zijn we eigenlijk alleen als we thuis komen, vertrekken, koken, of als we visite hebben. Of om met de kat te spelen (al doen we dat ook boven uiteraard).

 

In de praktijk zou het er dus op neer komen dat de hond op een gegeven moment (als een pup tillen we hem/haar uiteraard zolang dat kan) best vaak van de trap af zal gaan. En weer omhoog. We kunnen niet 24/7 zicht op de hond hebben natuurlijk. Als je er bij bent kan je hem rustig begeleiden.

 

Hekjes vinden we zelf niet heel fijn; onze kat is dat ook helemaal niet gewend. Lijkt me vooral lastig als hij naar beneden wil en dan over een hekje moet springen; dan kan hij verkeerd landen op een tree. Dus het liefst houden we de trap gewoon vrij. Maar dat heeft dus als risico dat de hond ook onder begeleiding van de trap af kan gaan (of omhoog).

 

Zoals gezegd; in eerste instantie kunnen we hem als pup tillen. Geen probleem. En heel langzaam zijn met trainen. Maar wat als hij een half jaar is en niet meer te tillen is? Is de kans dat hij dan klachten krijgt echt heel groot? Zo ja, dan komen we er liever nu achter.

 

Andere rassen die ons eventueel interessant lijken: Cavalier King Charles & Beagles. Kunnen we beter daar voor gaan? Of is een hond in onze situatie gewoon compleet af te raden?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Trappen lopen met een grote hond kan mits de hond goed in elkaar zit en niets mankeerd, dat weet je niet van te voren, dan is er een mogelijkheid om toch voor een groot ras te gaan mits dan de hond beneden verblijft...en de trap op, niet te vaak en altijd onder begeleiding, zelf heb ik een grote hond die alleen in de avond voor het slapen gaan voor de nacht naar boven meeging, altijd onder begeleiding, had geen hd en geen arthrose, en op de dag stond daar een traphekje voor....nu weer een zware hond 75 kilo die beneden blijft..geen trap op...maar het kan wel natuurlijk, mits onder begeleiding en goed in elkaar zit.

honden page profiel IngmarIngmar

" Trappen lopen met een grote hond kan mits de hond goed in elkaar zit en niets mankeerd, dat weet je niet van te voren, dan is er een mogelijkheid om toch voor een groot ras te gaan mits dan de hond beneden verblijft...en de trap op, niet te vaak en altijd onder begeleiding, zelf heb ik een grote hond die alleen in de avond voor het slapen gaan voor de nacht naar boven meeging, altijd onder begeleiding, had geen hd en geen arthrose, en op de dag stond daar een traphekje voor....nu weer een zware hond 75 kilo die beneden blijft..geen trap op...maar het kan wel natuurlijk, mits onder begeleiding en goed in elkaar zit. "

Bedankt voor je reactie :) Hem beneden laten kan uiteraard, maar we zijn ook realistisch genoeg om te weten dat dat voor ons niet echt eerlijk zal zijn richting de hond. Juist omdat wij veel op de eerste verdieping verblijven. Er zou beneden wel met hem gespeeld worden uiteraard, maar tv kijken en computeren doen we bijvoorbeeld op de eerste verdieping. Ruime eerste verdieping, dus genoeg ruimte voor een hond om daar te spelen/slapen/etc. Maar het zal dan toch neer komen op meermaals per dag de trap op en af gaan.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou kiezen voor de hond volledig beneden houden met een deur of hek voor de trap. 

Of voor een gezond ras van max 10 kilo, en zeker geen Cavelier.

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik zou wel voor een traphekje gaan. 

Een kat komt trouwens zelden verkeerd terecht, maar je hebt ook katvriendelijke traphekjes. Met kattenluik dus.

https://www.traphekjes.nl/contents/nl/p259_hondenhek.html

 

honden page profiel DagmarDagmar

Het is vooral de trap aflopen dat schadelijk is, heel erg veel trainen op rustig de trap nemen. 

Voor een gezonde hond kan het geen zo'n kwaad. Bedenk echter dat het als pup makkelijk is om te dragen, maar dat je grote kans ook zult moeten dragen eenmaal ze hoogbejaard zijn ;) Dus de kwestie van volwassen dragen, ga je sowieso tegenkomen als je daar blijft wonen.  Nu, mijn oudste wordt er 12 en die slaapt boven, die gaat nog steeds vlotjes de trap 's morgens.

 

Je kunt ook kijken om hem te ondersteunen via een harnas als je zelf begeleidt van de trap af.

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Wij hebben een 'omgekeerd' huis (we slapen beneden, keuken en woonkamer zijn boven) en hebben dan ook lang gezocht naar rassen die zonder problemen de trap opkunnen. Wij zijn uitgekomen bij een podenco-kruising en een Italiaanse windhond. De dierenarts gaf ons als tip mee dat de hond voldoende bespiering moet hebben, vooraleer hij/zij de trap regelmatig mag nemen. 

 

Naar later toe hebben we gekozen voor rassen die we makkelijk kunnen tillen (6kg en 18kg), als ze te oud worden om de trap veilig op- en af te lopen (of als ze een blessure hebben).

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

Dubbel.

honden page profiel KoekjeKoekje 3 doggies

honden foto van Koekje

Fysio gaf aan dat traplopen mag, mits rustig en bij gezond fysiek gestel. Meneer hier wacht keurig boven en beneden tot ik eerst ga, hobbelt dan rustig achter me aan met zijn neus in mijn knieholte. Het is even trainen, maar dan zou het dus moeten mogen. Ik werk op de tweede en het slaapt toch lekkerder bij de baas, dus gebeurt hier hier dagelijks: trap op en af. 

honden page profiel RJRJ

tot een hond is uitgegroeid en alles goed aan elkaar is gegroeid gewoon het zekere voor het onzekere nemen en grote rassen geen trap laten lopen....

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^