HondenPage baasje Aris

Wat schreven de vrienden van Aris op het forum

honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Asiel honden afgemaakt?
" de nederlandse asiels zitten niet eens vol qua honden Roos,Jeff † en Waldo †  Asiels zitten indd een gedeelte van het jaar niet vol (zoals nu). Helaas komen ze wel verblijven tekort in de zomer periode omdat mensen hun honden blijven dumpen als ze op vakantie gaan en er rond deze periode weinig geadopteerd wordt.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Asiel honden afgemaakt?
" In Nederland mag het bij wet niet. Enkel als er dus echt een goede reden is, medisch of agressief. In België mag het wel, maar er zijn natuurlijk asielen die dat niet doen. " Brenda & Java  Apart dat de regels zo kunnen verschillen in zo'n kleine afstand van elkaar.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Je eerste hond
Op mijn 12e nam mijn moeder me spontaan mee naar het asiel voor een hond. Toen we daar aankwamen was het asiel nog dicht maar mochten we wel in het boek kijken met honden die ter adoptie waren maar nog wel bij hun eigenaar woonde. Mijn moeder wilde perse een stabyhoun omdat ze die gezien had bij kennissen.  Toevallig stond er een stabyhoun in het boek en kregen we de contactgegevens van het gezin. We zijn daar meteen heen gereden en eenmaal daar kwamen er 2 honden naar ons toe. 1 stabyhoun en iets wat erop moest lijken. Wij dachten dat de stabyhoun dan voor adoptie was maar het bleek de kruising te zijn.   Ik was destijds nog best bang voor honden en vond die kruising helemaal niks haha. Maar toch wilde ik graag een hond en het was of deze, of geen. Uiteindelijk hebben we haar toch meegenomen en hadden we nog helemaal geen spullen dus zijn we meteen met haar naar de dierenwinkel gereden voor alle spullen. De jaren erna heb ik enorm veel steun gehad aan Rori. Ze was 3 toen we haar adopteerde en is inmiddels 11 jaar en woont nog steeds bij mij. Mijn jeugd is erg heftig geweest en zonder Rori had ik het niet volgehouden denk ik, zij was alles wat ik had. Uiteindelijk na veel problemen met haar alcoholverslaving en manische depressie heeft mijn moeder in november 2016 zelfmoord gepleegd.  Zonder Rori was alles veel moeilijker geweest en ben super dankbaar dat ik heb haar mogen adopteren, het is zo'n schatje. Ondanks wat we samen meegemaakt hebben is ze nog steeds dol op andere mensen en vind ze het heerlijk om samen dingen te ondernemen. Soms kan een hond extra belangrijk zijn voor iemand en zeker voor een kind in een moeilijke situatie. Ik ben nu 20 jaar en woon gelukkig met Rori en mijn vriend in ons eigen huisje. 
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Een klik of objectief gezien bij je passen?
het ziet eruit als een echte lieverd! Met mijn huidige hond had ik totaal geen klik in het begin. Ik woonde toen nog bij mijn moeder en in een opwelling van haar zijn we via het asiel naar haar baasjes gereden. Toen was de keuze aan mij: deze hond of geen hond. Ik was toen 12 jaar en ik wilde graag een hond. Achteraf heeft deze hond mijn leven gered en ben ik dolblij met haar. Ik heb meerdere stages gelopen bij een asiel en daar merkte ik na een paar wandelingen vaak of ik een hond leuk vond of niet. Maar als je 1x gaat lopen is dit heel lastig te bepalen. Ook krijg je als vrijwilliger wat meer informatie over de hond omdat je natuurlijk weet hoe ze binnengekomen zijn en informatie en ervaringen van veel anderen krijgt. Dus kan je onderling overleggen.  Het ras speelt zeker mee maar heb in het asiel gemerkt dat een klik belangrijker is voor mij dan een ras. Ik heb geweldige kliks gehad met allerlei rassen. Vaak pastte deze dieren helaas niet in mijn situatie. Ik heb ook een klik gehad met een rose kaketoe terwijl ik verder weinig met vogels heb ;p
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Asiel honden afgemaakt?
In Nederland mogen asieldieren niet afgemaakt worden tenzij hier medische redenen (met verklaring van dierenarts) of ernstige gedragsproblemen (met verklaring van gt) voor zijn. Soms komen er dieren binnen die zo zwak zijn dat inslapen het beste is, maar moet dit worden uitgesteld tot de quarantaine tijd (14 dagen) voorbij is omdat de eigenaar in deze tijd zich kan melden. Na die dagen is het dier van het asiel en mag het asiel de keuzes maken die het beste zijn voor het dier. Ik weet niet hoe het in België zit.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Wat moet ik nu toch doen (hond met ernstig gedragsprobleem)
" In laten slapen dit krijg je niet meer goed Mensen denk na eer je een hond neemt aub "  Tiny, ik zie je op meerdere topics reageren met hele rare reacties... Doe je huiswerk!
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in De asielen zitten overvol... (niet)
" Bij ons is het toch nooit leeg hoor. Gelukkig de laatste tijd wel een aantal lege hokken, maar dat gaat met ups en downs.De echt moeilijke honden naar het asiel Loes ? Daar ben ik het niet mee eens, want zo geef je de honden onterecht een stempel. De honden die bij ons toekomen zijn van mensen die gaan scheiden, verhuizen, allergie problemen kennen (al dan niet waar), op reis gaan, naar het buitenland vertrekken, overlijden of ze inderdaad gewoon achterlaten. Maar met de honden zelf is niets mis. Niet iedereen gaat ze even op het internet gooien en daar ben ik blij om, want zelfs asielen hebben het moeilijk om mensen te "lezen", ze doen zich goed voor maar dan loopt het nog mis. Dat risico is nog veel hoger als hondjes via het internet worden herplaatst.   Mensen moeten gewoon algemeen eens gaan inzien dat honden geen wegwerpartikel zijn en dat, als je niet voor hen wil zorgen gedurende hun hele leventje, je er moet afblijven !!! " Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje  Na meerdere stages en bezoeken aan verschillende asiels heb ik overal hetzelfde gehoord en gezien: moeilijke honden blijven in het asiel. Tuurlijk zijn er uitzonderingen maar mensen gaan geen moeilijke hond op internet zetten, die raak je niet kwijt.   De meeste makkelijke honden gaan via internet. Tuurlijk gaan er ook makkelijke honden naar de asielen om jouw redenen, helaas is dit vaak niet het geval.   Makkelijke honden die in asielen terecht komen zijn dan ook vaak snel geadopteerd en sommige komen niet eens op de website te staan. Maar oude, zieke(chronische medicatie) of honden met gedragsproblemen blijven vaak langer in asielen zitten omdat mensen ze via internet niet kwijtraken. Of mensen plukken deze moeilijke honden van internet, kunnen ze niet aan en brengen ze dan naar het asiel.   Mensen moeten inderdaad beter nadenken voordat ze een huisdier (of kind) nemen.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Welke brok? Orijen, eukanuba, Acana of iets anders?
" Je hond doet het al jaren erg goed op eukanuba, waarom zou je dat willen veranderen?  " Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)  Ik heb inmiddels ook weer een zak eukanuba gekocht ;)
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in De asielen zitten overvol... (niet)
Dat is elk jaar rond deze tijd. Dan komt er een golf windhonden omdat het jachtseizoen voorbij is en dan een puppy en kitten golf.   Sommige jaargetijden hebben de asielen bijna niks, maar over een paar weken/maanden zitten er weer erg veel honden/katten.   Tegenwoordig gaat er ook steeds meer via internet ipv het asiel. Meestal gaan de echt moeilijke honden naar asielen.    
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Animal Event 2017
" Ben benieuwd of ik jullie ga herkennen. Ik ben er alle dagen, waarschijnlijk alle dagen met Kahlúa, als ik merk dat het teveel wordt neem ik het hondje van mijn zusje mee maar ik verwacht dat Kahlúa goed aan kan.   Als jullie ons zien, ik ben 1 dag met een vriendin en 2 dagen met mijn moeder, kom gezellig even hoi zeggen.  " Pascale&Kahlúa  mij wel toch?
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Welke hond stinkt niet (zo erg)?
"   Dat heb ik bij de hond van m'n zusje. Die heeft rond de kop zo'n viezige kaaslucht. Als hij dan zijn kop tegen je broek aan legt/strijkt dan ruik je die ranzige lucht de hele dag.  " Ruby88  zulke honden ken ik ook!
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Mazter anti-trektuig
het probleem bij correctie middelen (tuigen, slipkettingen, etc) is dat ze al snel wennen aan de correctie waardoor je steeds zwaardere middelen in moet gaan zetten.   Omdat je hond zo jong is zou ik persoonlijk met beloningen gaan lopen en als er een andere hond aankomt waarbij je niet wil dat hij gaat stuiteren kan je de hond afleiden met iets lekkers. Of misschien naar een cursus gaan waarmee hier geoefend wordt.   Je hebt nu eenmaal een drukke puber in deze fase. Voor jou en de hond is dit een lastige fase.   Daarnaast kan je hond de correctie gaan koppelen aan andere honden waardoor deze niet langer leuk maar vervelend worden.  
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Kan dit?
"   ach, daar doen ze een tijd over hoor. Hier een van 12,5 jaar en ik wacht nog steeds tot ze jouw beschreven gedrag gaat vertonen. Het beest verveelt zich overduidelijk zelfs niet dood " Maart  Rori wordt deze maand 10 jaar en is ook gewoon happy. En is ook alleen als ik naar mijn opleiding ben. Mijn vriend werkt fulltime. Heb haar sinds ze 3 is en we hebben dit langzaam opgebouwd maar het gaat helemaal prima met dr. Lekker lopen en trainen als ik thuis ben en geen gedragsproblemen. Blaft nooit en we hebben 4 jaar op een appartement gewoond dus anders had ik t wel van de buren gehoord maar veel mensen hadden niet eens door dat we een hond hadden als ze ons niet tegen kwamen in de lift.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Gezonde hond laten inslapen?
In NL mag je altijd en hond zonder reden in laten slapen (wettelijk gezien). Als die hond elke dag lijd omdat hij een gedragsprobleem heeft en niemand hem kan helpen, maakt het dan uit of hij lichamelijk gezond was of niet? Meningen zullen hierover verschillen maar als een gediplomeerd gedragstherapeut inslapen als enige optie ziet, is dat niet voor niks. (ik weet natuurlijk niet of die gedragstherapeut gediplomeerd was of niet want iedereen mag zich gt noemen) Als je niet dagelijks met die hond in aanraking bent geweest kan je in mijn ogen niet goed oordelen over de situatie. Misschien sloeg het zodra de voordeur dicht was wel helemaal om.      
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Kan dit?
ik volg even
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in dekreu Tibetaanse terriër
Waarom fokken met een hond waarvan je de achtergrond niet weet? Is er een stamboom? Zijn er testen gedaan? Kan je niet een pup nemen van dit ras? Een nestje kan zomaar 8 pups of meer opleveren. Je wil er 1, wat doe je met de rest? Verder kost een nestje krijgen veel kennis, tijd en geld. Doe alsjeblieft goede research van te voren!
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Welke hond stinkt niet (zo erg)?
Mijn schoonmoeder had 2 Dobermanns (1 is afgelopen maand overleden). De een rook wel naar hond en de andere niet. Verschilt erg per hond denk ik.   Rori (kruising staby x wetterhoun) ruikt amper terwijl de boomer die hier woont erg stinkt.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Wat is de duurste aankoop die jullie ooit gedaan hebben voor de hond?
Hondenkussen van 65 euro waar ze errrug blij mee is. En vaccinaties elk jaar. Maar alle bezine die ik verstookt heb voor alle ritten naar het bos... haha dat moet wel het duurste geweest zijn
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Kleine piemeltje;-)
Rori wordt ALTIJD voor reu aangezien, terwijl het toch echt een dame is. Zelfs de meeste van de familie noemen haar nog vaak hem. En zoals Eva met Bars al zegt, de meeste noemen ze naar wat ze gewend zijn en voor oudere mensen zijn vaak alle dieren hem. Ze plast wel met 1 pootje omhoog ;)
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Welke brok? Orijen, eukanuba, Acana of iets anders?
Hallo Allemaal! Rori (staby x wetterhoun) is een teef van 14kg en bijna 10 jaar oud. Lust alles maar wordt winderig van vis. Rori zit de afgelopen 5 jaar op Eukanuba. Eerst adult en dan afwisselend met de smaken en sinds 2 jaar op senior ook wisselen met smaken. Altijd complimenten over haar tanden gekregen bij de dierenarts. Nu heb ik laatst op een hondenshow heel goedkoop Canex senior kip gekocht (12 euro voor 12kg). Hier heeft ze een rare kleur ontlasting van (lichtbruin zelfde kleur als de brokken). En ze krijgt meer tandplak van Canex omdat de brokken erg zacht zijn. Nu ben ik dus weer op zoek... Terug naar Eukanuba of toch iets anders? Het liefst zo natuurlijk mogelijk. Wat voeren jullie?
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Animal Event 2017
Ik ga vrijdag en zondag zonder Rori. Ze is 2 jaar geleden mee geweest mr ze is bijna 10 (27 april) en vind haar nu te oud ervoor.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in gezond ras
Alle rassen zijn in meerdere of mindere maten doorgefokt, kijk eerst wat je zoekt in een hond en wat je een hond kan bieden. Als je een pup van geteste ouders neemt heb je minder kans op ziektes maar het wordt nooit uitgesloten. Ook de juiste voeding en beweging heeft veel effect op de gezondheid. Je zou ook bij een asiel of een opvang een volwassen hond kunnen adopteren, dan is de gezondheid al redelijk duidelijk. Je kan nooit helemaal voorkomen dat een hond ooit ziek wordt. Zorg voor verantwoorde fok (geteste ouders, hoeft niet perse met stamboom als je daar tegen bent), goede voeding, goede voorlichting en genoeg beweging.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Wetterhoun geschikt ras voor beginners?
Rori is een kruising wetterhoun (half wetter kwart staby kwart retriever). ook mijn 1e hond. Ik wist niks toen ik haar kreeg als meisje van 12. Ik werd al snel verliefd op het ras en ben me erg goed gaan inlezen. (Toen we haar dus al hadden want Rori komt via het asiel) Bereid je goed voor, zoek een goed fokker waar je met vragen terecht kan. wees duidelijk voor de hond. Wat als pup mag mag als volwassen hond ook. (zonder fysiek te straffen want ze zijn erg gevoelig voor stem verheffen en zeker voor fysieke correcties) Leer meteen commando's als hier, aandacht voor de baas en los (prooi loslaten) aan. Begin ook meteen met loslopen. Zoek van te voren een hondenschool waar je je goed voelt en achter hun werkwijze staat. Houd er rekening mee dat sommige nooit los zullen lopen en anderen wel. Op Facebook zijn er meerdere groepen rondom wetterhoun waar je lid van kan worden. erge aanrader!    
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Handige commando's
Ik volg een cursus om 1 op 1 les te mogen geven. De commando's voor de basiscursus zijn: Zit, af, sta(handig voor verzorging), plat(op de zij liggen, ook voor verzorging), hier, nee(om ergere straffen te voorkomen leer je de hond een woord aan wat betekent dat ze iets fout doen), wacht, spelen (los en vast aanleren), aandacht (hond kijkt eigenaar aan op commando), wandelen zonder trekken. Bij alle commando's gebruiken we de vrij. Wanneer een hond klaar is met de oefening geef je de vrij zodat je geen blijf hoeft te gebruiken. Tijdens het geven van een brok zeg je goedzo of braaf zodat de hond dit aan eten koppelt en je het eten uiteindelijk weg kan laten.   welke commando's je zelf belangrijk vind is aan de baas. Rori beheerst ze inmiddels allemaal door het meegaan naar de cursus maar ik gebruik vooral: wacht, hier, zit, aandacht, wandelen zonder trekken, spelen en nee(ik gebruik het woord stop omdat ik dat in het dagelijks leven weinig gebruik, nee gebruik je erg veel waardoor je de hond onbedoeld kan straffen)
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in 2de hond aanschaffen
Ik zou eerst wachten tot de herder volwassen is (1,5) hij zit nu in de puberteit en zal eerst een stabiel karakter moeten krijgen. Daarna zou ik pas gaan kijken naar een 2e hond. Als het met een stok gebeurd, kan het ook met kinderspeelgoed, de bank, de baas, etc gebeuren. Ik zou eerst wachten.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Wanneer laat je een kind met de hond lopen?
vanaf dat ze het aankunnen. Ik zou zeggen vanaf 14 ofzo maar het verschilt per kind. Een kind moet in kunnen grijpen als er iets gebeurd en vervelende dingen zien aankomen. Ik was 12 toen ik rori kreeg en achteraf had ik toen nog niet alleen moeten lopen omdat ik geen idee had wat ik aan het doen was. Veel volwassenen voorzien problemen ook niet maar misschien wel beter dan een jonger iemand. honden zien kinderen vanaf een jaar of 12 pas als volwassen (verschilt ook per kind). Voor die leeftijd denkt de hond dat hij volwassen is en een 'pup' de lijn vastheeft waardoor hij het kind niet als serieuze leider ziet.
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Asielhondjes die je raken
https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/109610/dierenopvangcentra-rijnmond-rotterdam ik heb niet zoveel met terriers maar 16 jaar oud en dan naar t asiel...
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in laaaaaaaaaaaange foto's..
"  3, 16 honden in totaal  " Liesbeth en haar teckelbende, krulletjes en rest  wow 16 honden! Lijkt me wel zwaar, hoe doe je dat met uitlaten of naar buiten gaan? Is het een beetje te doen met als er een nieuwe bijkomt? En kunnen mensen nog wel op bezoek komen met 1 hond? (roedel verdedigen enzo) Lijkt me erg leuk maar wel zwaar
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Kruisingen verzamelen
" Rori is een kruising stabyhoun met nog iets, ik denk Wetterhoun, heidewachtel of drentse patrijshond   " Loes en Rori  om terug te komen op mijn reactie van 2 jaar geleden.   Haar oude baas zei: moeder is stabyhoun met retiever en vader onbekend. Ze heeft zoveel van de wetterhoun dat ik denk dat paps dat was
honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori schreef in Kruisingen verzamelen
" Rori is een kruising stabyhoun met nog iets, ik denk Wetterhoun, heidewachtel of drentse patrijshond   " Loes en Rori  om terug te komen op mijn reactie van 2 jaar geleden.   Haar oude baas zei: moeder is stabyhoun met retiever en vader onbekend. Ze heeft zoveel van de wetterhoun dat ik denk dat paps dat was
 

Vrienden van Aris

honden foto van C.honden foto van Loes en Rori

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^