Slepen met pantoffels, kussens of lappen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StrayStray

Hallo, sinds drie dagen heb ik een nieuwe huisgenoot: een volwassen Mastiff mix net gearriveerd uit Spanje. Ik heb al dertig jaar volwassen (zwerf)honden maar nog nooit zo'n grote of deze mix. Het lijkt een reuze vriendelijke goedmoedige lobbes met humor . Hij zou drie jaar zijn maar ik krijg het gevoel dat het nog een bje een puber is. Hij is ontzettend nieuwsgierig. Volgt me de hele dag als een stalker, zit (!) in de vensterbank als ik heel even alleen in de tuin ben, klauwt de vitrage van de deuren als ik daarvandaan 3 min buiten ben geweest om de auto achterom te rijden en volgt me op de voet door het hele huis. ( Ik trek de grens bij de WC, maar als ik eraf kom neemt hij mijn hand héél zachtjes in zijn bek en loopt zo weer mee..) Ik vind het niet zo  erg want ik begrijp het best. Hij heeft een half jaar in het asiel gezeten in Spanje(het is onbekend hoe hij daar terechtkwam...) , is daar hartstikke ziek geweest ( Leishmania),  en na dertig uur in een vrachtauto met 33 anderen nu zomaar hier bij mij alleen in een groot stil huis met een flinke tuin. Het zal best een cultuurshock zijn denk ik. 

Wat ik niet begrijp is dat hij overal mee sleept : de kussens van de bank, het kleed van de bank, de dekens van het bed, mijn pantoffels, mijn laarzen of mijn crocks... (op deze laatsten gaat hij zitten kauwen dus die liggen nu in een kast.) De dekens, kussens of  kleden liggen gewoon op de grond zonder dat hij er verder iets mee doet. Mijn vraag is dus: Begrijpt iemand waarom hij met die dingen sleept? Is het jonge hondengedrag en is hij veel jonger dan ze dachten? Mist hij iets? Verveelt hij zich?  ( Een bal interesseert hem niet, een gegooide stok ook niet en een frisbee ziet hij doodkalm voorbij zoeven voor hij weer een handdoek grijpt... Het enige spelletje waar hij echt een bje interesse voor toont is die handdoek over zijn kop gooien en als hij erin bijt, er een bje aan trekken.. Daar heeft hij duidelijk lol in....)

Voorlopig moet  ik nog even met hem aan de lijn wandelen om te wennen en ook is  hij nog steeds  erg mager van het ziek zijn dus ik kan hem  nog niet te lang laten lopen.  Heeft iemand een idee?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een grote lobbes, deze zijn laat volwassen, de hond heeft niet geleerd te spelen, dat zal je de hond moeten leren door het leuk te maken....de hond zoekt vertrouwen vandaar dat tie je achterna loopt, hoe langer de hond bij je is en ziet dat er geborgenheid voor hem is zal dat afzwakken, honden die een baas krijgen een goed tehuis, zijn dankbare honden....dat zal je ondervinden, wandelen aan de lijn verstandig, ook jij moet aan de hond wennen wat zijn karakter is....en leer ook het alkeen zijn aan, niet direct maar straks als de hond wat langer bij je is...zodat tie beseft je komt weer terug...alles verzamelen aan kleden, misschien had die in het asiel ook een deken wat van hem is...

honden page profiel jantienjantien 1 doggies

honden foto van jantien

Gun hem de tijd om  aan zijn nieuwe leven te wennen.  Probeer ook langzaam zijn verzamelzucht wat te sturen, geef hem dus een passend eigen flostouw en een grote knuffel die écht van hem zijn. Mettertijd zal hij zich bij jou vast prettig gaan voelen en wat minder gaan stalken.

Ik schrik wel even van de reis die hij gemaakt heeft per vrachtauto... surprised

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 1 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Gefeliciteerd met je nieuwe lobbes.
Bij het verhaal van het slepen moest ik denken aan het verhaal van een hond die altijd met de poefjes van de kinderen ging slepen. Hij deed er niets mee, sleepte ze bij zijn mand en ging er dan tevreden bij liggen, heerlijk met hun geur om zich heen.
Misschien vind jouw hond, omdat hij nu nog zo aan je je hangt, het fijn om spullen met jouw geur in zijn bek te hebben om je op die manier jouw geur weer dicht bij zich te hebben.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 1 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ik denk ook dat hij dat soort speeltjes heeft gehad in het asiel. Maar weet van mijn vorige niet herplaatser, dat deze ook wel eens ging slepen met kussens, dekens ect als hij vond dat het speeltijd, etenstijd of wandeltijd was. Koop wat diverse speeltjes en iedere keer als hij begint met slepen geef je een speeltje. Als het de geur is, neem je speeltjes naar bed, leg ze onder je kussen, komt vanzelf jou geur erin wink

honden page profiel JashinJashin 3 doggies

Het slepen kan ook gewoon persoonlijkheid zijn van de hond. Het ras wat ik heb staat heeft een paar aparte karaktereigenschappen, waaronder een onverzadigbare eksterneiging. Van de week heb ik nog geklaag aangehoord over mijn dame die alle net ingezaaide en ontkiemde plantjes met pot en al van de vensterbanken en tafels had gegrist en netjes rechtop in de hondenmand had gelegd. Waarna een van de andere honden ze vrolijk bijna allemaal had leeggekieperd elders in de kamer. Als ik wat kwijt ben ga ik eerst eens in haar favoriete stekjes zoeken, want vaak blijkt het daarheen versleept. Vooral schoenen, sandalen en doeken zoals handdoeken, vaatdoeken, dekens, kleedjes, truien, etc. zijn erg populair (wat me deed denken aan jouw lijstje), maar ook kleine plastiek potjes. Ze grist van de vloer, van het droogrek, van de tafels, waar ze maar bij kan. Zware niet-stoffen voorwerpen laat ze meestal liggen.

Toen ze jonger was en nog niet zo thuis was in de hondenmand koos ze meestal verzamelpunten midden in de kamer, of vlak voor een hoge kast, en dan eindigde alles daar in een bergje.

Kan misschien zijn dat je hond de spullen probeert opnieuw rang te schikken zodat het *zijn* ruimte wordt?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik herken wel het achternalopen heel goed, maar slepen met spullen deden mijn herplaatsers niet. Jenna ging wel op zoek naar lekkere dingen die ze gewoon at als ze die vond, dus alles moest goed weggepakt worden in het begin. Nu weet ze precies wat van haar is en wat niet. 

 

Misschien is het zijn manier om wat controle te krijgen over zijn nieuwe situatie was mijn gedachte. Maar sommige honden doen het ook graag. Mijn eerste eigen hond, een duitse herder die ik van pup af aan had verzamelde ook graag spullen, vooral schoenen.

 

Hoe gaat het inmiddels?

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ik heb ooit een hond gehad die ook graag verzamelde , en spullen mee slepen was ook een hobby 

Zo had ik een oude stoel,  daar pakte ze de zitting uit , nam het mee en ging er bv middenin dr kamer op liggen 

Ik had ook kindermatrassen voor de honden , het matras waar zij op lag versleept ze ook , zo nu ga,ik Daar heen en daar liggen 

Op het strand vond ze eens een enorme mat . Moest en zou mee 

Ook op straat verzamelde ze van alles , schoenen , speelgoed,  een plantengieter en dat moest mee naar huis 

Ik had een schelp waar je zand en water in kan doen . Had de schelp gevuld met water . Tuindeuren open .Ik even uit zicht , ik kwam terug en ze had de schelp de woonkamer in getrokken,  ik kon dweilen 

 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Het zijn wel allemaal spullen waar jou geur aan zit. Misschien zoekt hij daar wel wat troost/geborgenheid in om het bij zich te hebben. Als ik van huis ben gaat mijn hond ook pontificaal op mijn plek liggen wat die anders nooit doet alleen als ik weg ben. En dat achterna lopen dat gaat ook wel over denk ik hij wil gewoon weten waar jij bent waar jij heen gaat en dit wordt op ten duur normaal en hoeft die dat niet meer te checken maar dat kan ook lang duren. Die van mij komt nog steeds wel eens checken als ik op de wc ben hahaha ik vind dat wel gezellig tongue-out Maar ieder zijn ding natuurlijk.

honden page profiel StrayStray

Héél erg leuk om al jullie reacties te lezen en moet hier en daar erg lachen. Dank jullie wel. Inmiddels blijft meneer liever in de stenen gang bij de buitendeur liggen dan mee de warme kamer in, ook als ik de deur dicht doe. Dus blijkbaar iets geruster over mij. Maar  Ik werd er juist een bje bezorgd van omdat hij nu wel weer negatief getest is maar helemaal weg gaat die Leishmania nooit meer. Ik vroeg me af of hij koorts had. Realiseerde me echter  na een tijdje dat hij het gewoon te warm heeft in de kamer met die dikke vacht en graag contact heeft met de buitenlucht.  In het asiel in Spanje was één kant v het betonnen hok getralied naar buiten toe en daar heeft hij vanaf Aug vorig jaar gezeten. Dus altijd in de buitenlucht. En waarschijnlijk daarvoor ook nooit echt binnen. ( Mastif achtige honden worden daar vaak als erf honden gebruikt en komen zowiezo niet binnen)

Maar het stalken wordt dus al minder. Het verzamelen ook, al heb ik al mijn schoenen en laarzen nu in een kast liggenlaughing

Dat het zou gaan om mijn lucht Heidi, vind ik heel plausibel want hij pakt  vooral iets als ik op de wc ben of uit het zicht.

Gisteren ben ik met hem naar een hondenspeeltuin geweest en heb ik gezien dat het eigenlijk totaal geen drukke energieke hond is. Hij speelt even met een andere hond en staat dan weer een bje te snuffelen of loopt wat rond. En toen ze allemaal weg waren zijn wij nog eens samen het hele terrein over gelopen en kachelde hij doodgemoedereerd achter me aan zonder te rennen of zich druk te maken.  Een kalme hond dus. En verschrikkelijk lief. Een brokje of iets lekkers interesseert hem bijna niet maar een knuffel daar gaat hij helemaal voor zitten en is als beloning meer gewaardeerd dan eten. Vandaag heb ik hem maar losgelaten in het bos ( heeft een tuigje om met mijn tel nr en een halsband met hetzelfde)en hij blijft gewoon bij me. Wilde zowaar een beetje spelen met een dikke tak, gooien of trekken, en in de tuin begint hij belangstelling te krijgen voor een lekke voetbal.  Heb een goed gevoel over hem en denk dat het helemaal goed gaat komen. Nog een paar kilo erbij(bovenop de 47 die hij al weegtsealed)  zodat hij niet meer zo schonkig is, en elke dag borstelen dan is hij nog knap ook.  Zou graag zijn foto hier naast mijn topic hebben maar weet niet hoe dat moet. Kan iemand me dat misschien nog uitleggen?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Gefeliciteerd met je grote lieve Spanjool!

Dat volgen in begin is een reactie uit onzekerheid en zou ik langzaamaan wat indammen..dus steeds grens wat eerder leggen op maat om uiteindelijk verlatingsangst te voorkomen...stukje bij beetje leren dat je terugkomt.

Het is een goed teken dus dat dat gedrag al minder wordt!hp-thumbsup

Kijk uit met loslopen nu al...er hoeft maar 1 onverwacht ding te gebeuren dat hij er vandoor gaat  en er is nog geen grote hechting met jou ..en als hij jou kwijt is heb je geen idee of anderen hem kunnen naderen..

En eenmaal echt in paniek ivm jou kwijt.. heb je kans dat hij jou ook niet meer echt herkent...(dat is een reeel gevaar bij paniek van een dier in overlevingsmodus)

Hoe leuk het ook is wacht er even mee ...de hond heeft nu nog aanpassings gedrag(duurt minstens  2 weken) en gedrag kan veranderen.Pas na die 2 weken beginnen ze zichzelf meer te laten zien.

Lijn hem nog even aan aantal weken(ik heb mijn spanjolen 12 weken aan lijn gehad ivm dan alles normaal wordt en er ook hechting is met jou) en doe ook nog even voorzichtig met andere honden..hij heeft nog zoveel te verwerken op dit moment.Wat als hij jachtdrift blijkt te hebben bv.. Het is duidelijk een schat ,maar je wil geen gespannen situaties nog.

Een van mijn Spanjolen was ook een hoarder...alles wat los zat en zacht sleepte hij richting zijn mand.

Geen gek gedrag voor een ex roedel asiel hond...Je kan beter zorgen dat alles wat interessant is in je buurt is ...voor een ander het pakt.hp-wink

Wel een handige tip is ook dit gedrag beetje in te dimmen nu al...dus bepaalde dingen niet toe te staan...en hem spullen geven die hij mag verzamelen.

dit ook met het oog op de toekomst...Het is handiger dat je bankkussens schoenen ect blijven waar ze zijn uiteindelijk.

Geef hem objecten die hij mag verzamelen(kleedjes  veilige speeltjes kluiven)...en stimuleer hem die te pakken en de rest te laten voor wat het is.Kijk dus ook naar dat handdoek spelletje...ga daar niet mee door...of neem 1 speciale handdoek daarvoor...tenzij het je niet kan schelen dit rest van je leven met elke handdoek te spelen.

Ik denk overigens niet dat hij jonger is maar minder ervaren.

Heb je overigens wel goede begeleiding met de leish?..of vanuit de stichting of door een leish ervaren arts in nederland?

Er zijn stuk of 5 artsen hier in nederland met veel ervaring.

Meeste artsen zal je zelf veel moeten leren qua omgang met leish en wat niet raadzaam is bv.

 

 

honden page profiel StrayStray

543429.jpg En hier dan nog de foto van die lobbes..

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  En hier dan nog de foto van die lobbes..
  "

Hij is prachtig hp-shiny had al gegluurd op je profiel innocent

als je op linker rondje bovenaan pagina klikt kan je naar je profiel gaan

daar staat rechts een mogelijkheid om je profielfoto in te stellen wink

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Als je de foto náást je berichten wilt hebben, ga dan even naar je profiel.

Klik op 'mijn profielfoto wijzigen'  en sleep de gewenste foto daar naartoe. Wel even geduld hebben, ik geloof dat de pagina erg traag reageert op het ogenblik.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik weet niet precies waarom ze het doen, maar ik denk troost. Toen onze opvanghond kwam (wel maar zeven maanden), sleepte hij ook alles mee naar zijn plek. In het begin kauwde hij ook overal op. Toen hij wat gesetteld was, niet meer, hij legde het gewoon op zijn kussen. Een combi van troost en aandacht trekken denk ik. Zodra ik maar boven liep, pakte hij mijn klomp of pantoffel en legde het op zijn kussen. Toen hij het niet meer sloopte, vond ik het vooral schattig. Het waren inderdaad vooral dingen die naar mij of mijn man ruiken, maar soms ook gewoon iets wat op de grond was gevallen zoals een beker. Of oud papier uit de papierbak.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  En hier dan nog de foto van die lobbes..
  "

hp-heart

 

wat een mooierd!

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

Wat een knapperd!

Dat slepen deed Raico (mechel mix, net 2 toen hij bij ons kwam) de eerste weken ook. Vooral dingen waar mijn geur aan zat. Hij nam dat mee naar zn bench dus als ik dan even naar het toilet was geweest lag er opeens vanalles met mijn geur in zijn bench. Niet kapot (of niet expres) maar gewoon verzamelen. Inmiddels doet hij dat niet meer, ook omdat we goed zijn gaan opruimen en hem constant alternatieven aanboden. Raico heeft ook nooit leren spelen, alleen een trekspel en apporteren kent hij maar verder niks. 

Ik wens jullie heel veel plezier samen!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^