HondenPage baasje Deborah, Chula & Bowser

Wat schreven de vrienden van Deborah, Chula & Bowser op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
Suzanne, weet je wat ik me nu opeens afvraag? Waarom jij eigenlijk niet voor een poolhond gekozen hebt? Die doen niks liever dan in discussie gaan met hun mens.    Hahahahaaaaaa! Grapje, hoor! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Ik moet eerlijk bekennen dat ik opzoek was naar een ras dat van nature redelijk gehoorzaam, erg actief, aanhankelijk, lief en sociaal is. Toen kwamen wij bij de zwitserse witte herder uit. Daar zijn we lang naar opzoek geweest, tot ik het nestje van onze pup tegen kwam. We waren verkocht eigenlijk en hebben meteen research gedaan naar de husky en toen de knoop doorgehakt. Maar wat een pit zit er in deze kruising inderdaad! Omdat het onze eerste eigen pup is merk ik wel dat ik de opvoeding een beetje heb onderschat. Ik heb t voor hem over hoor, maar wat een tijd en energie het kost had ik niet van te voren kunnen bedenken.. daar kom je gaande weg pas achter haha! En wat een eigenwijs karakter heeft die husky zeg, als je nee zegt probeert hij het alleen nog maar harder hahaha! Ashley Margey Naar mijn mening kan het zeker helpen om je bewust te zijn van rastypische eigenschappen bij de opvoeding. Bij een kruising is dat soms wat moeilijker, omdat er kenmerken van het ene ras nadrukkelijker kunnen doorwegen dan eigenschappen van het andere ras, het is zelden een evenwichtige 50-50 verdeling.  En naargelang ze uitgroeien tot volwassen individuen, kan er nog heel wat veranderen. Zwitserse herders zijn vaak gevoelige honden, Huskies kunnen dan weer zeer expressief zijn in het uiten van hun emoties. Dan trekken ze alle registers open om je te tonen hoe ze zich voelen. Tel die twee eigenschappen op en het kan wel es overweldigend overkomen. Maar in wezen is het dus niks meer dan een hond die jou laat weten hoe hij zich voelt. Je kan het dus ook als iets positiefs zien: hij maakt jou wat duidelijk, hij communiceert (vaak op niet mis te verstane manier, hahaha). Dus dan kan je er ook wat mee.    Alvast veel plezier gewenst met de kleine boef, en stel gewoon je vragen op het forum als je die hebt. Je filtert er zelf dan wel uit wat voor jullie van toepassing is. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond durft niet binnen komen
Maar ik hoop dat er misschien toch nog mensen tips hebben hiervoor zodat ze gewoon lekker binnen en buiten kan, dingen waar ik misschien nog niet aan gedacht heb. " Erika & Jetta Hier hebben ze bij regenweer ook slijkevoeten als ze uit de tuin komen. Ik heb achteraan een veranda (serre voor de nederlanders ), waar ik enkele grote handdoeken op de vloer uitspreid. Ze lopen over die handdoeken naar binnen en zo is het ergste vuil er vanzelf al af tegen dat ze in de keuken komen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Het is overigens wel lastig dat je langs alle kanten verschillende dingen hoort van hoe je een pup hoort op te voeden of te behandelen.  Ashley Margey Dat kan zeker verwarrend overkomen, vooral als je zelf nog zoekende bent of soms wat onzeker en het erg graag 'juist' wil doen. Maar dat is het hele punt: het is pas 'juist' als het voor jullie (hond & mens) goed werkt.    De tips die er worden gegeven zijn ook niet meer dan tips. Vaak gebaseerd op eigen ervaringen. En ik kan je zeggen: hoe meer je zelf met dingen heb geworsteld, tegen muren bent gebotst en oplossingen hebt gezocht, hoe meer ervaring je opbouwt, hahaha. Ga er dus niet vanuit dat het bij mensen die tips geven allemaal perfect of makkelijk liep. Als ik voor mezelf spreek: voor m'n huidige honden heb ik 3 jachthonden gehad, daar had ik niet zo'n stel mee. Had ik op dat moment op het forum gezeten, had ik niet veel tips gehad om te delen. Maar nu ik deze twee duivelse draken heb opgevoed, is er een flink stapeltje van praktische ervaringen gegroeid, whahaha.     Laat het dus los dat je ergens aan moét beantwoorden. Bekijk voor jullie zelf wat jullie wensen, en vervolgens wat er bij je eigen hond werkt en wat niet. Neem ruim je tijd. Wat die heb je. Wat vandaag niet is, komt morgen wel goed. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Aaaaaaagh! Wat een moppie! Om op te eten! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Wij hebben het beste met onze pup voor, dus niks is kwade wil! Gaat goed komen, bedankt! " Ashley Margey Zeker komt alles goed.  En geef jezelf ook wat ademruimte. Vaak willen mensen het té goed doen, waardoor ze onbewust te veel druk gaan zetten en stress creëren, terwijl dit helemaal niet hoeft. Opvoeden is een organisch iets: het groeit, het struikelt, het botst, het herpakt zich... Niet alleen de pup legt een hele weg af, ook jullie zelf. Da's het mooie van samenleven, het is geen eenrichtingsverkeer.  Veel plezier met de kleine knuffie. Uiteraard willen we nu heel graag fotootjes zien... 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puppy wil maar niet luisteren
Onze dagindeling is gestructureerd. We staan elke ochtend vroeg op om kort even met hem naar buiten te gaan, max 10 min. is ons verteld.  Koda gaat zelf continu over zijn grenzen heen, hij moet dus echt in de bench om rust te hebben en hij vindt de bench ook een fijne plek dus dit is geen probleem. We proberen er echt voor te zorgen dat hij +/- 20 uur slaapt.  Ashley Margey Tip 1: weg met de schema's!  Kijk naar de behoeften van de hond zelf. De ene pup slaapt veel, de andere helemaal niet. Er is niet zoiets als verplicht aantal uren slapen dat je moet behalen. Voor je de hond in huis haalde, zat de moederhond ook niet op een uurwerk te kijken hoelang haar pups sliepen of moest ze dit ook niet afdwingen door hen in een bench te steken. Hoe meer je de pup in een keurslijf wil stoppen, hoe baldadiger ie zal worden. Zeker de Husky-kant, haha.  Wil dat zeggen dat er geen regels mogen zijn? Natuurlijk wel. Maar alles op zijn tijd, en altijd met oog op de behoeften van de hond zelf. Dus neem eerst de tijd om elkaar beter te leren kennen. Alles vertrekt vanuit een goeie vertrouwensbasis. Kijk bij 'problemen' altijd naar het groter geheel. Bijvoorbeeld het happen en bijten: wat gaat eraan vooraf (opwindend spelletje? verveling? drukte?), hoe voelt de pup zich (gefrusteerd?, verveeld?, onrustig?). En van daaruit ga je denken wat je zelf kan veranderen (bijvoorbeeld korter spelletje, minder drukte, andere bezigheid),...   Veel lezen en info inwinnen, dat is prima, maar maak er geen vaststaande wetten van, niks staat in steen gebeiteld. Je zal gaandeweg merken: je beste leermeester is de hond zelf.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hersenwerk voor honden
In het kader van mijn opleiding tot hondeninstructeur, moet ik een presentatie brengen omtrent hersenwerk voor honden. Vicky & Toby Misschien al een leuk uitgangspunt om te vertrekken van de verschillende ideeën achter 'hersenwerk'. Voor de ene betekent het dat de hond vanuit zichzelf leert 'out of the box' te denken en dus zelf oplossingen moet zoeken voor een probleem, zonder menselijke inmenging of sturing. Voor de ander is het meer een aanleren van trukjes, waarbij er spelregels (opgesteld door de mens) gevolgd moeten worden en het dus niét de bedoeling is dat de hond deze zelf verzint maar de hond een leiddraad volgt. Ik las hierover ooit es wat, hoe bij de eerste benadering (de vrijheid om uit zichzelf oplossingen te zoeken) delen van de hersenschors worden gestimuleerd en zich ontwikkelen, terwijl dit bij de tweede benadering (de uitgestippelde spelregels volgen) niet het geval is. Maar waar heb ik dat ook al weer gelezen... oeps!  Enfin, moest het je interesseren, is er vast wel meer info over te vinden als je er specifiek op gaat zoeken...    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Het is juist vanuit mijn praktijk ervaring dat ik reageer. Het mooie is, dat het theoretisch te verklaren is. Zo komt het uiteindelijk samen " Suzanne en Luca Als er vanuit praktijkervaring wordt gereageerd, dan is het toch helemaal niet verwonderlijk dat een ander vanuit zijn/haar praktijkervaring het niet volgens die theorie kan verklaren? Waar bij de ene hond/situatie praktijk en theorie samenkomen, staan die bij een ander haaks op elkaar. Dat is toch niet erg? Dat maakt je eigen beleving er toch niet minder op?   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Castreren? Ja of nee?
Maar normaliter zou ik hier zeker niet in meegaan en ik denk als ik er nu voor had gestaan, dat ik toch eerst de test had gedaan i.p.v. dubbel enten.   Bulleke Ja, zo hebben wij het hier gedaan. Omdat we veel reizen en er landen zijn die deze titerbepaling als invoereis stellen, hebben we de antilichamen laten testen in een erkend labo. Dat krijg je meteen een officieel document dat de rest van hun leven geldig is, zolang je in het vaccinatie-schema blijft. In België is dat gelukkig niet zo duur, kostte zo'n 50 euro. En is dus eenmalig.  Beide pups hadden meteen genoeg antistoffen, dus er hoefde niks dubbel ingeënt te worden. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Castreren? Ja of nee?
" Jawel, maar onze dierenarts herhaalt dit als ze ongeveer een halfjaar oud zijn... tijdens hun eerste jaar zou dit soms niet goed genoeg werken. Dat was althans zijn uitleg " BaasjeThor Hm, dat vind ik wel wat bedenkelijk. Omdat in een uitzonderlijk geval een inenting niet aanslaat, gaat ie standaard dan maar alle honden extra vaccineren?  Ik ben geen antivaxxer, en ik hou m'n honden zeker aan hun rabies-schema, maar nodeloos overvaccineren ben ik geen voorstander van. Als je zelf wil weten of je hond antilichamen heeft aangemaakt (dus of de vaccinatie werkt), kan je ook gewoon een bloedtest laten doen en dan weet je het meteen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
Als het duidelijk is, wat ik probeer te zeggen, waarom krijg ik dan steeds reacties terug eroverheen met vooral die diepe boodschap, dat ik het uit de boekjes heb en geen praktijk ervaring heb en dus dat het onzin is wat ik beweer?  Suzanne en Luca Misschien voel je reacties wat sneller verwijtend aan, vanwege eerdere ervaringen in andere topics? Maar ik lees in deze discussie niks geks... Theorie en praktijk zijn wel vaker verschillend, ik denk dat iedereen dit al wel es ondervonden heeft. Dat maakt theorie niet tot 'onzin' an sich, maar het kan wel totaal niet stroken met de praktijk en dus in praktijk 'zinloos' zijn, als in: je hebt er niets aan, het is niet toepasselijk.  En tenslotte gaat het bij de meeste topics niet over een theoretisch vraagstuk, maar over de praktijk, waarin een vraag wordt gesteld over het gedrag van een individu in een specifieke situatie.   Dus vanuit dat praktische standpunt, kunnen theorieën stompzinnig zijn, tuurlijk, waarom niet? Da's niet erg, toch?    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Castreren? Ja of nee?
Morgen gaan we naar de dierenarts, controle en herhaling rabies. Hoe staan jullie tegenover castratie? Voor en nadelen? Ik weet dat de dierenarts dit morgen waarschijnlijk wil bespreken, maar ik heb zelf geen idee hoe ik er tegenover sta eigenlijk.  BaasjeThor Als je DA dit wil bespreken, kan je hem ook gewoon vragen wat zijn argumenten dan zijn, en zeggen dat je erover zal nadenken.  Ik zou sowieso wachten tot de hond volwassen is en dan bekijken of castratie ergens voor nodig is, of helemaal niet.   Los daarvan: herhaling van de rabiesvaccinatie op 7 maanden? Dat is toch volstrekt overbodig? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Border Collie pup (over/onderprikkeld?)
Dus de hond wordt steeds in de bench gezet om te slapen? Als ik alle benchuren optel die je aangeeft, zit de hond 17u of zo in de bench? Mijn tip: stop met dit overmatig benchgebruik, want zo creëer je zelf die opdeling van bench = slaap, uit de bench = activiteit, en zorg je er zelf voor dat de hond nooit rust pakt zonder bench.   Je wandelingen zijn ook erg kort voor een actieve hond van bijna 6 maanden. Je mag gerust een stevige wandeling van een uur maken, waarin je niet alleen wandelt, maar ook echt invulling geeft aan jullie tijd samen. En eenmaal thuis doe je dan een aantal uren niets met de hond en geef je hem de kans om zelf tot rust te komen.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Tips voor bij een herplaatser
Misschien staat het er wat heftiger dan het daadwerkelijk is. Britt & Maui Ja, geschreven woord is natuurlijk nooit hetzelfde als de echte situatie, en we lezen hier alleen maar een beetje tekst, natuurlijk. Maar het komt allemaal nogal haastig over. Nu een weekje vakantie, lange rit, dus dan maar meteen de hond ophalen want straks past het niet meer.   Ik snap best dat het in 't echt niet zal zijn zoals het leest, hoor... Dus vat het niet meteen als persoonlijke kritiek op. Maar eerder als een tip: probeer een momentje afstand te nemen en voor jezelf na te gaan of je dit een goeie manier vindt om een (extra) hond in je leven te halen. Zou je het zelf aan anderen aanraden om het op deze manier te doen? Want wat houdt het voor die hond in, om zo snel op proef te worden geplaatst? Is alle stress voor hem in verhouding met de risico's van te overhaast te gaan en geen goeie match te worden?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Tips voor bij een herplaatser
Persoonlijk zou ik het niet op deze manier doen. Ik zou eerst zonder je eigen hond gaan kennismaken.  Zodat je de hond eerst zelf kan observeren in zijn huis, met zijn familie, daarna een wandeling maken. Veel vragen stellen, goed observeren, je tijd nemen. Als dat allemaal goed meevalt, zou ik een tweede afspraak plannen, ditmaal met je eigen hond erbij, op neutraal terrein.  En pas aan een proefperiode beginnen als je denkt dat het goed zal zitten.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk is het zover - ProjectVan
Haha, wat liggen ze daar al lekker!  Nu jij er nog bij, en hup! Wegwezen! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in innerlijke klok?
" Inderdaad dus zelf makkelijke "niet klokkijkende" honden gekweekt  Eigenlijk wat Alaska's Finest ook al zei. Bulleke Inderdaad. Is hetzelfde mechanisme. Het moment van een waarneming, een gebeurtenis, een belang, enz. koppelen aan de eigen basisklok in de hersenen. Eenmaal die link gelegd, gaan ze vanuit hun basisklok al reageren. Alsof ze markers hebben gezet op hun bioritme en zo bijvoorbeeld weten: Aha! Etenstijd! Zonder dat er in de omgeving nog een aanzet of trigger nodig is. Ze hebben de tijd 'gemarkeerd'. Voor zover ik weet hebben alle zoogdieren deze biologische eigenschap, dus niet alleen honden kunnen dit.  Dus hoe minder vaste structuren, patronen, e.d. er zijn, hoe minder links er worden gelegd met de tijd.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in innerlijke klok?
" De biologische klok bedoel je dan? " Kees De biologische klok is de basisklok, het is wat er allemaal aan gelinkt wordt dat een 'innerlijke' klok vormt, en dat kan een zeer nauwkeurig resultaat opleveren.  Het is een van de eerste tips die de fokker ons gaf qua opvoeding vd pup: sta nooit 2 maal na elkaar op hetzelfde tijdstip op, geef nooit 2 maal na elkaar op hetzelfde tijdstip eten. Want ze linken die gebeurtenis meteen aan hun basisklok en je zal zien: de pup gaat stipt 'op tijd' piepen om te eten, op te staan, enz. Daar hebben we de eerste weken dus erg op gelet: het zoveel mogelijk vermijden van vaste tijdstippen.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in innerlijke klok?
Jazeker, ze hebben een innerlijke klok, de nucleus suprachiasmaticus. Deze innerlijke klok linken ze dan aan gebeurtenissen en patronen en zo ontstaat er een soort van 'stiptheid'.  Ze hoeven dus niet letterlijk naar een klok te kijken om tijdsbesef te hebben. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mijn hond heeft mij gebeten/ gehapt, wat te doen?
Nee joh, niet doemdenken. Het was gewoon even een foute inschatting van je. Iedereen heeft zulke momenten, hoor, dat je denkt van 'ik doe het zo' en dat het anders uitdraait. Achteraf besef je dan: ach ja, dat was niet handig van me, ik had het kunnen weten...  Niet erg, volgende keer gaat het beter! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mijn hond heeft mij gebeten/ gehapt, wat te doen?
Ik ben vooral geschrokken dat het in mijn ogen echt vanuit het niets kwam. Ben bang dat ik het nooit meer aan zie komen, of erger nog dat hij het uit het niets bij andere mensen doet..  Kim Ja, ik snap dat je geschrokken bent, hoor. Maar het kwam niet 'uit het niets', het kwam omdat ie zich bedreigd voelde (in het nauw gedreven, stemverheffing). Je hebt een erg gevoelige hond, hij is snel onder de indruk. Dus probeer er op te letten en het meer uitnodigend en sensitiever aan te pakken. Dat werkt voor hem het beste. En wat andere mensen betreft: laat niemand zomaar aan je hond komen. Hou zelf de situatie in handen. Je kent je hond en zijn behoeften, vreemde mensen hebben zich daar dan naar te gedragen 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Als ik voor hem sta, kijkt hij langs me heen 'Vrouwtje, aan de kant, ik zie iets véééél interessanters!'   " Danielle Ja, gezien dat ie zo moeilijk bereikbaar is en niet van zijn plaats wil komen, dacht ik al dat ie dat zou doen, haha.  Hij heeft dus echt wel een zeer sterke focus op de vreemde hond. Persoonlijk zou ik inzetten op zoveel mogelijk preventie: dus zelf de omgeving scannen en van zo gauw je iemand met een hond ziet, meteen zelf omdraaien voor je hond de kans krijgt te gaan liggen.  Of gaan ensceneren. Afspreken met iemand met hond die op afstand blijft. Als jouw hond gaat liggen, dan volgt er geen ontmoeting. Blijft jouw hond bereikbaar en houdt ie ook zijn aandacht op jou, dan mag ie dichterbij komen. Zodat je zelf de voorwaarden vd ontmoeting duidelijk stelt: liggen in fixatie = geen ontmoeting, aandacht bij baasje kunnen houden = wel ontmoeting.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mijn hond heeft mij gebeten/ gehapt, wat te doen?
Je hond likt obsessief, er is dus een lichamelijk probleem. Dat moet je eerst laten nakijken door een dierenarts. Hij kan jeuk hebben, vlooien, teken, anaalklierproblemen, etc. Allemaal niet prettig voor hem, dus de oorzaak van het likken moet eerst onderzocht worden. Wat het uithalen betreft: je hebt ene hond die snel bang of geintimideerd is, en dus ook snel in angstagressie kan schieten. Dus vanuit dat standpunt is zijn reactie niet vreemd.    Ipv dat je je stem verheft en naar de hond toegaat, kan je de hond beter naar je toe roepen en hem naar jou laten komen. Ga met mondjesmaat oefenen op 'lichamelijk contact'. Dus dat je naar oren, tandjes, huid, e.d. mag kijken zonder dat ie bang hoeft te zijn. Bouw dit op, op een rustige manier. Hou het luchtig en leuk. Als er dan een moment komt dat je echt even iets moet checken op zijn lichaam, dan is het voor hem niet vreemd of bedreigend meer. Want dat is toch wel een belangrijk vertrouwen dat je moet opbouwen: dat je hond jouw aanrakingen niet als bedreigend gaat ziet, maar als normaal. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Trainingsdip
Ik moet zeggen dat ik trainingdips niet zo meteen herken, er wordt hier niet echt getraind. Qua opvoeding ben ik wel erg consequent. Geen dip te bespeuren daar, hahahaaaaaa. Het zou me ook meteen afgerekend worden, die snoodaards ruiken van mijlenver elke opportuniteit, dat zou nogal wat worden o-la-laaaa! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Help! Buur legt met opzet ratten vergif buiten
Ja, bespreek het met je buren. Indien meerdere personen hier last van hebben, en de politie doet nog steeds niks, schakel gerust de pers in, als drukkingsmiddel. Gif uitleggen kan echt niet, dit moeten ze ernstig nemen. Je kan met de buren ook een ludieke actie voeren: overal bordjes zetten die waarschuwen voor gif(tige mensen). Hoe meer heibel je maakt, hoe meer aandacht er komt. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
Mijn vragen zijn eigenlijk; moet ik dit nu perse afleren want het enige 'probleem' tot nu toe is dat ik moet wachten maar zo heel erg vind ik het niet altijd.  Louise1972 Nee hoor, als het jou niet stoort, hoef je helemaal niks af te leren. Het is gewoon wat je zelf wil zien, toch? Dus als je het prima vindt dat je hond op deze manier gaat liggen, gewoon laten doen dan.  Het is pas als je het zelf ongewenst vindt, of je hond komt ermee in de problemen, dat je er wat mee moet... 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Help! Buur legt met opzet ratten vergif buiten
Woon je in Nederland of in Belgie? In Belgie is het bij wet verboden muizen- of rattengif buitenhuis te gebruiken. Ze begaat dus een overtreding en daarop staat een boete. Als je merkt dat andere buren ook al aan haar deur staan, groepeer jullie dan en ga samen als buurtcommittee hiermee naar de politie. Dat maakt altijd meer indruk dan individueel een klacht neer te leggen.   Hoe de wetgeving in Nl is, weet ik niet, maar misschien is die gelijkaardig?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Liggen bij elke passerende hond
" De hondentrainster legde het als volgt: Zie het alsof jij een spannend boek aan het lezen bent, dan luister je soms ook niet wat een ander zegt en zit je hélemaal in het boek. Dat is bij Nero ook zo wanneer hij helemaal bezig is met een andere hond en ook even niet bezig is met wat er verder gebeurt of wat ik te zeggen heb.  " Danielle Ja, spannend. Fixatie. Helemaal op die andere hond gericht.  En dus niet ontspannen, relaxed. Er is een zekere lading aanwezig, een spanningsveld. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat dit negatief is. Maar die gerichtheid is wel aanwezig.   Dus los van het feit of andere honden die geladenheid oppikken of niet... je vindt zelf dit gedrag (het steeds gaan liggen bij een andere hond) blijkbaar niet gewenst. Heb je al es zijn zicht geblokkeerd als ie zo gaat liggen? Pal voor hem gaan staan zodat ie niet meer kan kijken? Wat doet ie dan? Krijg je dan contact met hem?  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Actieve honden flat
Hoe snel wennen honden hieraan?  baasje van Maya Dat hangt van de hond zelf af, er is geen algemene regel. Bijvoorbeeld: Een hond die graag buiten in de tuin ligt en rondscharrelt, zal die tuin zeker missen als die er plots niet meer is. Een hond die onrustig wordt van vreemde geluiden, zal meer moeten wennen aan het leven op een flat met buren.  En ook omgekeerd: heb je een erg blafferige hond, kan dat al sneller ergernissen bij je buren bezorgen in een flat dan als je in een alleenstaande woning leeft.   Ook de invulling van de wandeling kan heel anders zijn in een stedelijke dan in een landelijke omgeving. Een stadspark is niet hetzelfde als een bos. Het hangt dus ook af waar je honden in hun wandelingen hun plezier in vinden. Als dat vergelijkbaar blijft, zal je niet veel merken. Maar als de invulling van de wandeling voor de hond erg verschilt, zal dat uiteraard ook weer even wennen zijn en moet je misschien alternatieven gaan zoeken.   Kortom: elke hond is anders en heeft andere behoeften, dus let vooral op wat voor jouw honden belangrijk is en dan komt dat vast in orde! 
 

Vrienden van Deborah, Chula & Bowser

honden foto van Margje & Bikohonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van wolfsberoseshonden foto van Shamilla & Zenahonden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3honden foto van Taiko & Kiya Thalassahonden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*honden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van Patrick  Macho, Aria & Novahonden foto van Wijnahonden foto van maxlisahonden foto van .honden foto van Alaska's Finest!honden foto van Tamara honden foto van Milowhonden foto van Remco, laika en shadowhonden foto van Helma & Venzhonden foto van SamojeedPolar&Arctichonden foto van Dit account is niet meer in gebruik. honden foto van nataschahonden foto van Siberiennehonden foto van Ingrid en de drakenhonden foto van Robin, Kiana & Bonjarohonden foto van L Vhonden foto van Snowie & Bella honden foto van Linda201honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amayahonden foto van Phyliciahonden foto van Yhonden foto van Anna & Misha honden foto van Danielle, Kim en Elvishonden foto van Dreamteamhonden foto van Quincy, Bailey & Novahonden foto van Roxy <3honden foto van Giel en Boyhonden foto van De rode Huskyhonden foto van Tiffani & Pepper honden foto van RianneMooiweerhonden foto van Joeri-Bowser-Chulahonden foto van Jennyhonden foto van Sander en Woefhonden foto van r.van der lindenhonden foto van silkehonden foto van Amstaffhonden foto van Judy

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^