HondenPage baasje Deborah, Chula & Bowser

Wat schreven de vrienden van Deborah, Chula & Bowser op het forum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Ook mijn klein Pientje naar de hondenhemel
Heel veel sterkte.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Training tips?
Ik lees ook, dat mensen de (voer) beloning willen afbouwen en stop zetten. Waarom? Het gaat om een motivatie, zodat je hond graag blijft werken. Je stem, dat is meer een secundaire beloning.   Stel dat je baas jou (geld) beloning inhoud en voortaan aan het eind vd maand je een compliment geeft: goed gewerkt, deze maand. Dan weet ik zeker, dat je niet heel erg gemotiveerd bent. Voor je hond het zelfde. Een hond werkt voor jou, voor een motivatie.Suzanne en Luca Dat hangt er maar vanaf, welke relatie je met je hond wenst en wat je onder 'werken' verstaat.   Voor mezelf: ik wens helemaal geen relatie zoals die van werkgever-werknemer met mijn hond. Wij zijn gezinsleden. Gezinsleden betalen elkaar niet op 't eind vd maand voor bewezen diensten. De motivatie is geheel anders, het draait namelijk om fijn samenleven, dat is wat waardevol is, de qualitytime die je samen doorbrengt. Die koop je niet, er moet niets 'betaald' worden.   Ik laat mijn honden ook geen werk uitvoeren dat ze niet graag doen. De motivatie ligt niet bij een betaling voor het uitgevoerde werk, maar bij de activiteit zelf. Die is belonend an sich. Bijvoorbeeld: samen op trektocht, allemaal een rugzak dragen en participeren in het geheel. Het is dat samen de wereld verkennen en samen op pad zijn en bijdragen tot het succes van de tocht dat de motivatie is. Dat is wat ze zo ontzettend heerlijk vinden. Er moet dus helemaal niks 'betaald' worden, want ze hebben hun voldoening gehaald uit de bezigheid zelf en daar leggen ze, met veel plezier, hun hart, hun ziel enhun passie in.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond niet onder controle buiten
Je schrijft dat hij supergraag gaat wandelen, dolgraag zijn neus volgt, en dat hij rennen supertof vindt, maar stevig aan de lijn trekt.   Je kan dit ook positief gebruiken: canicross, bikejoring, steppen,... waarbij hij mag trekken. Je kan zijn plezier van spoor volgen gebruiken in activiteiten als speuren of mantrailen. Kortom: je kan samen met hem ook iets leuk doen, waarin trekken aan de lijn gewenst is, of waar ie zijn neus volop mag achterna gaan, en dit dus als een vaardigheid beschouwen.   Het kan goed zijn dat, door hem deze uitlaatklep te bieden, het makkelijker wordt om het rustiger wandelen aan te leren. Dan laat je hem bijvoorbeeld eerst stevig doorrennen aan de fiets, zodat ie zijn ei kwijt kan, en daarna nog even rustig wandelen in een prikkelarme omgeving aan de lijn. Omdat je hond zo snel linken maakt, kan je het verschil voor hem extra duidelijk maken door een verschillend tuig te gebruiken naargelang de activiteit. Zodat ie weet: ah, dit tuigje = rennen, het andere tuigje = mezelf beheersen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Training tips?
Ze zijn zo slim. Momo had gemerkt dat als ze een balletje onder de kast liet rollen, ze aandacht kreeg en wij dat balletje voor haar gingen pakken. Trutje ging al snel de bal zelf onder de kast meppen. En dan piepen en zielig doen tot wij hem gingen pakken. Vooral mijn vriend trapte er vol in. En toen logeerde mijn zus hier. En Momo liet haar balletje per ongeluk van het balkon stuiteren. Zus had meteen haar schoenen aan om hem te halen en wij in koor: "Neeheeeeee!" " Liz Hahahaaaaa! Lol!     De mijne waren erg verheugd met het commando 'los'. Propten ze op wandeling opzettelijk allerlei vieze troep in hun bek, zodat ik 'los' zou zeggen en ze vervolgens beloond zouden worden. Ha! Deugnieten! Kwam niks goed van, van die snoepjestrainingen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Training tips?
Wat ik ook al wel eens meemaak: Soms komt hij bij mij zitten en wil hij duidelijk een (beloningskoekje). Dan gaat hij eerst zitten (en kijkt hij me aan), als dat niet helpt, gaat hij liggen...  en dan weer zitten...  dan weer een pootje...   hij denkt van: als ik hier wat braaf en zelfstandig wat commando's ga uitvoeren dan krijg ik wel iets...  ik ga er best niet op in denk ik, hoewel hij het goed bedoelt, maar het lijkt mij niet de bedoeling dat hij gaat bepalen wanneer het koekjestijd is, dat bepaal ik als baas alleen wel, Toch?  Of zie ik dat verkeerd?  Want dit is natuurlijk wel een beetje weer neer op die "rangordemethode"? " Pieter Dat bedoel ik dus met: hond traint mens, hahaha.  Ze draaien de rollen om en veranderen je in een wandelende snoepautomaat. Het is als drukken op een knop zodat er snoep uit de machine valt. Werkt de ene knop niet, dan maar op een andere knop drukken.  Ja, ze zijn niet gek, die woefies. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Training tips?
Heb je misschien ooit commando's-in-reeks aangeleerd (dus snel opeenvolgend) en die telkens beloond met een snoepje? Want mij klinkt dit als een hond die volop zijn kunstjes opvoert en daar snel-snel een beloning voor verwacht. M.a.w. hij is jou aan 't trainen ipv omgekeerd.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onzeker meisje
" Ik beloon haar alleen met lieve woordjes en niet met lekkernij. Ze is nu sinds maandag hier, ze gaat echt voorruit dat absoluut, vindt het alleen rot dat ze zo angstig is buiten. Kan het buiten spelen haar misschien wat helpen of is dat alleen afleiden van de werkelijkheid?  " Lies Okee, fout begrepen.  Als ze graag speelt buiten, mag je dat natuurlijk doen, als je merkt dat dit het stressniveau doet dalen. Let op haar lichaamstaal: ontspant het spel haar echt, of maakt het haar net meer opgewonden. Je kan pauzes inlassen tussen het spel: dus even ontspannend spelen, dan even snuffelen, ontdekken, rondkijken. En dan weer een kort spelletje. Je kan ook de omgeving betrekken in je spel: in een hoop dode bladeren gaan scharrelen, verstoppertje spelen tussen de struiken, over een omgevallen boomstam lopen,... zo is het samenzijn buitenhuis leuk en de omgeving niet eng.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onzeker meisje
ik heb het advies gekregen haar veel te belonen dit doe ik ook en om voorlopig dagelijks hetzelfde rondje te lopen maar haar staart blijft tussen haar benen.  Lies En wat beloon je dan? Want de hond is nog steeds bang.   Hoelang is ze bij jullie? Ze gaat met 100 stappen vooruit, zeg je, dat is toch al super dan. Wat het wandelen betreft: zoek rustige omgevingen op, ga samen een beetje zitten kijken naar de wereld en neem daar je tijd voor. Dwing niks af, wees zelf kalm en standvastig, zodat je hond zich aan jou kan spiegelen. En benoem de dingen. Niet de woorden, maar de toon in je stem kan geruststellend werken: 'Ja, daar staat een container.' 'Kijk, een vogel.' 'Heb je dit gezien, een muizehol!' Zo ontdek je samen, heel bedaard en op eigen tempo, de omgeving en zal ze, vanuit zichzelf, merken dat alles okee is. Persoonlijk vind ik de link met snoepjes volstrekt onnodig (en zelfs ongewenst). De omgeving moet niet gelijk staan aan lekkers krijgen, maar aan gerustheid en die emotie groeit vanuit de hond zelf, met jouw begeleiding.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Prive concert in de auto
De aanrijding, hoe erg was dat? Suzanne en Luca Volgens mij bedoelt ie met 'aangereden' dat ie 's avonds vertrokken is, en dan 13,5 uur heeft gereden tot de bestemming. Dus geen ongeval.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Prive concert in de auto
Ik zou het rustig-zijn in de auto opnieuw vanaf 0 aanleren.  Dus: hond in de auto, maar niet rijden. Gewoon erin gaan zitten en wachten tot ze rustig is. Opnieuw en opnieuw. Wordt ze kalm, laat je weten dat dit goed is. Een passagier bij op de achterbank kan ook helpen, om de hond gerust te stellen. En als dit routine is geworden, dat ze dus gewoon in de auto springt en rustig blijft, dan pas gaan rijden. Zien hoe dat gaat. Als ze rustig blijft tijdens het rijden, is dat prima en laat je haar dit weten. Wordt ze weer onrustig, dan stopt de rit en blijf je weer zitten wachten tot ze rustig is.   Da's effe flink oefenen, het vergt nu wat tijd en energie. Maar een rustige hond in de auto is een zegen, dus dat is wel een inspanning waard! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puber snapt
Wat je voorlopig zou kunnen doen, is de hond enkel nog een snack geven op een aparte plaats. En kiezen voor een snack die in één keer helemaal opgegeten wordt, waar dus niks van overblijft. Dus als je de hond een snackje wil geven, stuur je hem eerst naar die plek, laat hem liggen en geef je de snack. Hij mag pas van die plek af als zijn snack op is en niemand stoort hem tijdens het eten.   Ondertussen zou ik ook aanraden hier een GT bij te halen die bij jullie thuis komt meekijken. Want het is moeilijk op basis van een geschreven tekst, zonder dat je de hele situatie ziet, de juiste raad te geven. Maar als een hond uit zichzelf naast een kind gaat liggen en als dat kind dan wil aaien, vind ik het niet accepteerbaar dat de hond gaat grommen en snappen. Ook niet als ie daarvoor een botje heeft gegeten, wat ie zelf heeft achtergelaten. Dat gaat echt te ver. Dus zoek hier goeie begeleiding voor, zodat je dit snel in de juiste richting kan sturen.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puber snapt
Ze maken dan een enorme verandering door en je kent elkaar ook nog niet zo goed. Bij iedere hond weer merk ik dat ik op deze leeftijd even moet zoeken naar de juiste balans tussen trainen, opvoeden, rust en ontspannende activiteiten.  Klara Dat klopt, het is een zoektocht. De hond wordt niet alleen lichamelijk volwassen, ook mentaal gaat ie zich ontwikkelen. Hij leert zijn eigen voorkeuren en interesses kennen. En dat kan best grillig verlopen, met nukken en kuren. Maar dat maakt de puberteit net zo interessant. Hoe je hen kan zien groeien en opbloeien en dit samen kan ontdekken. En nee, dat gaat niet altijd lekker en makkelijk, haha, verre van! Maar wat een prachtige karakters er zich dan kunnen vormen!   Ik heb die twee schelmen van mij vaak grondig vervloekt, hoor, maar het gaf ook veel vreugde om te zien hoe ze uitgroeiden tot zelfzekere, krachtdadige en sterke individuen. Het is al die inspanningen meer dan waard! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puber snapt
hij snapt niet maar duwt de oudere hond dan bij me weg en deze corrigeert niet, dan reageer ik met nee en geef de oudere hond aandacht. Duw hem daarbij zachtjes aan de kant zodat de oudere er weer bij kan. Als hij dan daarna rustig is knuffel ik hem ook even.  Als bezoek de oudere hond aandacht geeft kan hij ook jaloers worden en de oudere hond weg duwen. Daar reageer ik dan hetzelfde op.  Ik merk inderdaad dat aan het einde van de dag als hij wat vermoeid is, of juist opgefokt daardoor, dat dit de momenten zijn waarop het vaker voorkomt.  Sjaan Wat je kan doen is hem aanleren van te wachten. Nu komt ie eerst de hond wegduwen en wordt daarop gereageerd met een correctie. Maar je zou dat dus voor kunnen zijn door hem eerst te laten wachten, de andere hond te aaien, en daarna hem aandacht te geven. Zo is er ook een opsplitsing in ruimte. Hetzelfde bij bezoek: zij begroeten de oudere hond terwijl jij op een andere plaats met de jongste wacht. Daarna is het zijn beurt. Tot ie begrepen heeft dat hij de aandacht voor de oudste niet zo af te pakken of op te eisen heeft. En vanaf dan kan het best zijn dat je hen tegelijk kan aanhalen, dat het geen issue meer is, omdat hij geleerd heeft zich te beheersen.   Drukte, opwinding, onrust, vermoeidheid, verveling,... het heeft allemaal invloed, dat is zo. Herbekijk je activiteiten. Moe is niet hetzelfde als voldaan. Ik schrijf dat hier honderden keren, hahaha. Maar daar wordt zeer vaak een vergissing in gemaakt. Bijvoorbeeld intensief spelen op een hondenwei, kan een hond moe van worden maar sommige honden blijven in de opwinding hangen en gaan daarna klieren. Anderen halen er wel voldoening uit en voelen zich lekker tevreden. Op cursus gaan is ook zo'n typisch voorbeeld waarbij er heel wat jonge honden zijn waarbij het emmertje gaat overlopen. Dus als het lesuur te veel van hem vergt, bespreek het met de instructeur, neem al es afstand of las een pauze in.    En kijk naar waar je eigen hond plezier en voldoening uit haalt, wat dat kan voor elke hond iets heel anders zijn. Het is namelijk een kwestie van geven en nemen: het werkt veel beter om je hond zelfbeheersing en rust aan te leren als je tegelijk hem voldoende qualitytime en activiteiten-op-zijn-maat kan aanbieden.    Succes met die kleine boef! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puber snapt
 in die situatie (einde v.e. drukke dag, voedsel in spel, hand over zijn kop en aaien op de rug) had m.i. gewoon beter niet geaaid kunnen worden, meer is het niet. Dat lijkt mij toch een hele geruststelling voor ts.  Dobry Het kan zeker, dat het niet meer is dan dat. En hopelijk is dat zo, want dan is het 'probleem' ook eenvoudig weer van de baan. Maar als ik in de OP lees dat de hond ook al heeft gesnapt uit jaloezie omdat ze de àndere hond aaien, en in een ander topic dat ie ook wel es de botjes van die andere hond afpakt, dan komt het bij mij toch eerder over dat deze hond nog wat te leren heeft qua omgangsnormen, en het over meer kan gaan dan alleen het vermijden van aaien bij voedsel. Maar goed, da's hoe ik de tekst interpreteer. TS weet natuurlijk beter, in welke omstandigheden haar hond gaat happen en wat daaraan vooraf gaat... 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jip 03-01-2007 * 05-02-2020
Heel veel sterkte. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puber snapt
" Maar de leefregel zou toch niet moeten zijn: ik aai mijn hond als ik daar zin in heb? Ik vind dat regels van 2 kanten moeten komen. In sommige situaties aai je gewoon beter niet, niet omdat je bang bent en je hond alles laat bepalen, maar omdat het voor zowel de hond als de veiligheid van de kinderen beter is. Ook een beetje het respect naar de hond toe dat meespeelt. Als wij willen dat een hond respect voor ons heeft, zullen we dat ook naar de hond toe moeten hebben. Dobry Natuurlijk komt het van 2 kanten. Maar TS geeft aan dat ze zich niet comfortabel voelt bij het gedrag van haar hond en ze zich nu op haar hoede voelt. Dan komt het te veel van één kant. Het kan m.i. niet de bedoeling zijn dat je in je eigen huis bij je eigen hond op eieren moet gaan lopen.  Uiteraard moeten mensen (volwassenen en kinderen) respect hebben voor de hond, en hem niet gaan treiteren en ergeren voor de fun. Maar omgekeerd moet de hond ook niet gaan terroriseren en claimen en intimideren. Dus de hond rustig laten eten, jazeker. Maar tegelijk ook: hem aanleren dat er niets verdedigd dient te worden als zijn mens in zijn buurt komt, of iets van hem wil wegnemen. Het verhaal stopt niet bij: laat 'm met rust. Het gaat een stap verder dan dat.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Onze puber snapt
" Ik heb Aussies en die zijn reteslim en zeten wel degelijk gedrag in om hun zin te krijgen. Komen ze ergens mee weg zullen ze dit direct uit gaan bouwen. En helaas heb ik dat al te vaak fout zien gaan doordat mensen onvoldoende hun grens bepalen en dat helemaal aan de hond overlaten. Het is de nummer 1 reden voor herplaatsing bij dit ras. Natuurlijk heeft een hond zijn behoeftes en vindt iets wel of niet leuk. Maar als eigenaar moet je nu eenmaal dingen doen die niet leuk zijn. Snel een teek weghalen, oogdruppels toedienen, een op straat gevonden boterham uit de bek trekken. En ik let altijd op, maar heb ook wel eens gehad dat er opeens een klein kind naast mijn hond stond in de dierenwinkel. In al die gevallen wil ik niet dat ze leren om direct tot grommen of bijten over te gaan. Ik wil dat ze erop vertrouwen dat ik het oplos als ze een subtiel signaal afgeven. Of dat ze soms nu eenmaal iets moeten ondergaan wat pijn doet of niet leuk is. Opvoeden is niet alleen maar luisteren naar signalen, het is ook een kwestie van duidelijke en eerlijke regels opstellen. En natuurlijk heeft grommen een achterliggende reden. Maar ik denk niet dat je er een leuke hond van krijgt als je dan altijd maar toegeeft en de situatie gaat vermijden of aanpassen. Mijn honden hebben geleerd dat ze uit een situatie kunnen weglopen (bijvoorbeeld als ze niet geaaid willen worden) en dat als ze in hun eigen mand liggen ze nooit worden gestoord. Ze hebben geleerd dat ze een flinke beloning krijgen als ze iets moeten ondergaan wat minder leuk is. (En ik leer dat in rust aan). Maar als mijn hond bijvoorbeeld zou grommen als hij op de bank ligt en iemand anders stuurt hem eraf omdat hij wil zitten, dan wordt ik gewoon boos. Ik snap het signaal, maar negeer de boodschap. Want de bank is niet van hem. " Klara Hier ben ik het zeker mee eens. Ik zie (en lees hier) ook vaak genoeg dat mensen bepaalde handelingen (die ze zelf noodzakelijk of wenselijk vinden) gaan vermijden omdat ze bang zijn dat de hond naar hen zal uithalen. Dan volgt er een heel geneuzel en gekunstel om toch de hond maar niet 'boos' te maken. Ik ben ook van mening dat bepaalde dingen gewoon moeten kunnen. Het leven is geen ponykamp, niet alles is prettig en leuk.  En uiteraard leer je dit op een constructieve manier aan, en niet à la bullebak. Maar m.i. is dat idd deel van een opvoeding, van de leefregels die je stelt. En één van die regels bij ons is: wij dulden geen claimgedrag of uitingen van agressie naar ons toe. Dat is onze grens, en die wordt duidelijk gesteld.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in niet in de bench savonds
" wandelen op de normale tijden en zelfde ritueel als smorgens maar is net of hij in de gaten heeft dat we weg gaan. " Irma Natuurlijk heeft ie in de gaten dat je weggaat. Dat is logisch. Het gaat erom hoe hij zich daarbij voelt. Wat dat is de reden waarom ie gaat blaffen, hij uit zijn emoties. En die kunnen heel uiteenlopend zijn: verveling, protest, onrust, opwinding,...   Dus om een idee te krijgen wat er speelt, is het handig wat meer te vertellen. Want 'wandelen op normale tijden' geeft niet veel info. Wij kennen je hond en jullie leefsituatie niet, we kunnen alleen maar op tekst afgaan. Dus hoe meer je de situatie kan schetsen (wat eraan vooraf gaat, hoe de hond is qua karakter, wat jullie dagelijks samen doen, enz.), hoe duidelijker het wordt. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in niet in de bench savonds
Wat doe je voor je 's avonds weg gaat, heeft ie dan nog een flinke wandeling gehad? Gaan jullie weg op een moment dat ie normaal gezien aandacht krijgt (spelletjes, wandelingen, knuffelmoment,...)? Hoe zien jullie wandelingen eruit, is dat wandelen in het bos of eerder uitlaatrondje in de straat? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in niet in de bench savonds
Hoeveel uren is dat totaal, dat ie in de bench zit? Wat doe je verder met de hond, dagdagelijks?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Jip 03-01-2007 * 05-02-2020
Ooooow, Petra, wat een verdrietig nieuws! Heel veel sterkte gewenst met het verlies van je dierbare Jippie-man. Voor altijd in je hart 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zeveren en smakken
" Wat bedoel je met zevert? " Suzanne en Luca Dat is Vlaams voor kwijlen 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Ridgeback in de pubertijd?
" In dit laatste geval begon Mila inderdaad en wilde kort erna wegrennen met de andere hond er achteraan.. ???? " marieke Heb je al es geprobeerd rustpauzes in te lassen in de wandeling? Gezien er zoveel gespeeld wordt met andere honden, neem ik aan dat je in een losloopgebied wandelt? Of is het een hondenweide? Neem regelmatig eens afstand, niet spelen of geen interacties met de andere honden, maar even snuffelen, gewoon wandelen, apart op een bankje zitten en kalmeren. En pas dan weer even wat spelen toelaten. Zodat de opwinding kan zakken. En kijken of ze het dan beter kan managen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Ridgeback in de pubertijd?
Ik begreep het anders, de andere hond viel uit naar de ridge, toen de andere baas de ridge aaide, de ridge reageerde terug. Suzanne en Luca " het baasje aaide Mila en de hond waar ze van pups af aan al een beetje bang voor was snuffelde aan haar. En misschien dat ze al iets hoog in de energie zat en daardoor zo reageerde?"   De andere hond snuffelde. Ik lees niet dat die uitviel. Dus baasje van andere hond aait Mila, andere hond snuffelt aan Mila, Mila valt uit. En TS denkt zelf dat Mila op dat moment al te hoog in de energie zat... Vandaar dat ik het zo interpreteerde (maar dus mis kan zijn): Mila zit te hoog in opwinding. Ander baasje gaat haar aaien, hond gaat aan haar snuffelen en beng! haar potje kookt over. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Ridgeback in de pubertijd?
Laat je hond alleen 'gecontroleerd' spelen. Dat wil zeggen: check altijd eerst met de andere hondeneigenaar en schat zelf in of jouw hond het spel met die andere hond fijn zal vinden. Als je weet dat je eigen hond lelijk gaat doen als er balletjes mee gemoeid zijn, hou haar dan weg van honden die met balletjes spelen. Want je weet nu: daar komt narigheid van, en op een keer gaat het goed mis. Ook als ze al hoog in de opwinding zit, ga je opletten. Op dat moment geen extra triggers toevoegen zoals vreemde baasjes die haar gaan aaien in bijzijn van hun eigen honden. Want ook dat ligt blijkbaar moeilijk voor haar. Dus zorg dan eerst voor een rustpunt. Haal haar uit het spel, neem afstand, even een apart snuffelrondje tot de opwinding daalt.    Hoe andere honden zich gedragen, heb je weinig vat op. Maar voor het gedrag van jouw hond ben je zelf verantwoordelijk. Dus nu je weet waar het fout gaat, kan je daarmee aan de slag, anticiperen en de situatie naar je hand zetten.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup zindelijk maken zonder bench
Je kan ervoor kiezen de pup naast je bed te leggen, ofwel zelf beneden bij de honden te slapen. En dan wekker zetten (bijvoorbeeld 2x tijdens de nacht) en de pup even buiten uitlaten. Als dit goed gaat, kan je de tijden gaan verschuiven (dus de tijd tussen de plasbeurten steeds wat rekken).
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Een hele winter sneeuw: vallen, opstaan en verloren lopen p.4
" oh liggen ze bij zulke temperaturen lekker buiten? Hun vacht zal wel prachtig dik zijn.   Hoe is het met je hoofd? " Dobry Die lagen op de Rusland-reis bij -20° nog altijd graag buiten. Bovenop het ijs, nog es lekker uitstrekken en een tukje doen. Haha! Vooral de jongste heeft een pels waar een muskusos jaloers op zou worden. Als ze geen tuigje draagt, zie je het pas goed, je zou denken dat ze 200kg weegt, maar 't is allemaal vacht.    Mijn hoofd staat nog op m'n romp, dus da's prima! 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Keanu overleden
Heel veel sterkte.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Een hele winter sneeuw: vallen, opstaan en verloren lopen p.4
@Loesje: hier in huis is er -vreemd genoeg- bijna geen ontvangst. Alleen bij echt helder weer kan ik bellen, anders is het 'no service'. En als ik op wandel ben, moet ik bekennen dat ik 'm meestal niet eens bij heb. Ik ben dat niet gewoon om aan dat ding te denken, thuis ligt ie ook altijd ergens te slingeren met een leeggelopen batterij.  @ Liz: in Finnmark? Qua landschap hou ik het meest van de hele regio tussen Lofoten en Stabbursdalen, maar hier is het ook niet slecht, haha!  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Een hele winter sneeuw: vallen, opstaan en verloren lopen p.4
@ Marlies: we zitten in het zuidoosten, dicht bij Zweden. En daar komen de wolven ook vandaan. Ik hoop voor hun eigen veiligheid dat ze rechtsomkeer maken en weer de grens oversteken.  Hahahaha, en als jij de rare snuiter bent, dan kom je volgende keer maar binnen voor een koffie en een knuffel van de Woefies!  @ Kees: beetje hoofdpijn, stijve nek, maar geen hersenschudding hoor. Maar als ik zo ga typen: 'frakhdstxbljd dsjdj ndsjbjk', dan weet je dat het niet zo best met me gaat  @ Nicole: daar hoop ik op! Dat ze nog wat langer wegblijven! 
 

Vrienden van Deborah, Chula & Bowser

honden foto van Margje & Bikohonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van wolfsberoseshonden foto van Shamilla & Zenahonden foto van Orchidee&Huskpower; Misty&Fakie <3honden foto van Taiko & Kiya Thalassahonden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*honden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van Patrick  Macho, Aria & Novahonden foto van Wijnahonden foto van maxlisahonden foto van .honden foto van Alaska's Finest!honden foto van Tamara honden foto van Milowhonden foto van Remco, laika en shadowhonden foto van Helma & Venzhonden foto van SamojeedPolar&Arctichonden foto van Dit account is niet meer in gebruik. honden foto van nataschahonden foto van Siberiennehonden foto van Ingrid en de drakenhonden foto van Robin, Kiana & Bonjarohonden foto van L Vhonden foto van Snowie & Bella honden foto van Linda201honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amayahonden foto van Phyliciahonden foto van Yhonden foto van Anna & Misha honden foto van Danielle, Kim en Elvishonden foto van Dreamteamhonden foto van Quincy, Bailey & Novahonden foto van Roxy <3honden foto van Giel en Boyhonden foto van De rode Huskyhonden foto van Tiffani & Pepper honden foto van RianneMooiweerhonden foto van Joeri-Bowser-Chulahonden foto van Jennyhonden foto van Sander en Woefhonden foto van r.van der lindenhonden foto van silkehonden foto van Amstaffhonden foto van Judy

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^