Over wolfsberoses

honden foto van wolfsberoses Hoi! Mijn naam is Roos, '92, uit Noord-Holland en liefhebber van dieren, fan van alles wat lijkt op een wolf.

in 2006 kreeg ik mijn eerste hondje, mijn liefde ging toen al uit naar poolhonden en oertypes. De Tsjech, Tamaskan en uiteraard de Siberische Husky stonden boven aan. Mara is geboren op 29-12-06 en kwam met zo'n 8 weken bij ons thuis, een husky mix waarvan Mama half labrador en half siberische husky was en vader een zuivere siberische husky. Vanaf dat moment is zij echt een lid van ons gezin, ze gaat overal mee naar toe, vakanties, reizen, bezoekjes, terrasjes, wandelingen, noem maar op! Ze heeft een super karakter, luistert perfect(zeker als je de husky verhalen hoort) en zal nooit ergens een probleem van maken. Ze loopt eigenlijk altijd los, blaft vrijwel niet, gromt als een dolle tijdens spel, is heel sociaal en gek op kinderen, andere honden, katten en knagers. Mara's wilskracht is absoluut een zege in de hussen. Haar lichaam werd naar mate ze oud werd stroef en pijnlijk maar ze ging er een tijd lang nog voor. Augustus 2021 is ze helaas overleden, ze was op. Mara is 14 jaar en 8 maanden geworden.
 
In 2016 had ik eindelijk de gelegenheid om een 2e hond te nemen en deze samen met Mara op te gaan voeden. Met Pivka was het love at first sight. In Juni 2016 is Pivka (geb: 07-04-2016) onze roedel komen verrijken, ditmaal dus een ras echte siberische husky, weliswaar zonder stamboom maar de DNA test wijst uit dat er toch écht niets anders in zit. Het was de perfecte pup, een degelijke puber met de nodige 'puberkwaaltjes'. De ideale 'jonge hond' en vanaf haar 2 jaar een fijne volwassen hond geworden mag ik absoluut niet zeuren. Stabiele, relaxte teef. Sociaal, zeer gecontroleerd over haar eigen gedrag en een heuse teddybear. Gek op samenwerken, heuse pleaser en luistert ook erg goed. Kon uitstekend los wandelen. Absoluut mijn zielsverwand, onze band was bovenverwachting en heel intens. Helaas na een hele lange strijd, vele verschillende behandelingen en een enorme vechtlust (we hebben samen als beesten gevochten..) die niet mocht baten heb ik op 7 december 2020 met veel verdriet afscheid moeten nemen van mijn Pivka. Ze kon niet meer..

Vrij kort op het verlies van Pivka kwam langverwachte aanwinst nummer 3 in mijn leven: Torvi (29-08-2020) - Olgivanshow's JanieGotAGun
Wederom een zuivere Siberische husky, deze met stamboom, geinporteerd uit Rusland van de one and only OlgivanShowSiberians waar ik al jaren smachtend op afstand naar loer. 
Torvi is het compleet tegenovergestelde van zowel Mara als Pivka.
Een echte husky in gedrag. Luidruchtige schreeuwer en een aansteller, alles is gezellig, daarbij dus wel een soort levende teddybeer. "nu even niet baas, dit is echt even belangrijker" zat er al vroeg in.
Vreselijk intelligent en dus een uitdaging haar bevindingen in de juiste banen te leiden. Ondanks alles brengt ze veel plezier in het leven en verzacht ze de wonden na het verlies van Pivka voor zowel mijzelf als voor Mara, ook zij verloor haar maatje.  Torvi is uiteindelijk hard opweg om een hele nette goed luisterende hond te worden. Haar lijnwandelen is buiten gewoon goed. Ze willen alles samen doen, is heel open en tolerant. En haar rol als grote zus vervult ze voorbeelding.
Helaas eind Augustus, toen Torvi net een jaar oud was verloren we  Mara. Nog een groot verlies te verduren.. bah. Maar wat was ik blij met mijn keuze om Torvi zo "kort" op het verlies te verwelkomen, ze heeft mij echt door het verlies van mijn meiden getrokken.

In Oktober 2021 heb ik Runa (toen 6 maanden, van 19-04-2021) toegevoegd aan onze roedel, op dat moment weer terug naar 2 honden. Zij is mijn 4e husky.
Runa is een fawn and white kleurige Siberische husky dame van de HakunaVota kennel. Het is een hele lieve meid wat een knap staaltje hondentaal laat zien met wel een ruw randje en laat het kaas niet van haar bord vreten tegenover andere honden. 

Volg ons op Instagram: @puppypivka

Krabbels aan wolfsberoses

honden page profiel Yvette & LectorYvette & Lector schreef om 11 maart om 12:02
Dankjewel! Mara is ook een plaatje zeg. En wat leuk dat ze zo goed samen kan met konijnen! Heerlijk!
honden page profiel *Shelby* Tjinta**Shelby* Tjinta* schreef om 10 maart om 20:15
Bedankt! Jouwe is ook een plaatje. Shelby is bijna 6 maanden een echte boef. Ze kan niet los lopen haar jacht instinct is te groot. Leuk dat ik je nu in mijn vrienden lijst heb staan Poot Shelby
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef om 10 maart om 18:19
Wauw, wat een mooie hond heb je, zeg! En wat leuk dat je zo veel met konijnen doet :) Ik heb zelf ook veel konijnen gehad, altijd minimaal twee tegelijk. Eén is zielig.. Hollandertjes en voor de rest Anchora's en rasloze konijnen. Haha, echt heel erg leuk! Groetjes, Hannah en een poot van Bink.
honden page profiel CornelieCornelie schreef om 06 juni om 11:48
leuke hond heb je! ik heb binnenkort ook een soort van Husky, een Alaskan, alleen is dat geen ras maar een soort. ^^
honden page profiel CornelieCornelie schreef om 16 mei om 10:37
Dankje! Helaas is er maar eentje van mij.. ^^
honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika schreef om 18 februari om 15:48
Hoi Roos dankjewel voor je vriendschaps uitnodiging. Ik keek even bij je foto's van Mara, geweldig die met dat konijntje erbij. Prachtig om te zien.
honden page profiel Delightful SkyDelightful Sky schreef om 26 januari om 15:16
Hoi, Mooie hond heb je. Mara lijkt wel een beetje op het zusje van Sky (zie foto van Sky op het stand met haar zus).
honden page profiel WolverineWolverine schreef om 04 januari om 18:19
wat een mooie hond heb je... is het echt Husky of is het een kruising?
honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers schreef om 16 december om 16:14
wat leuk!! Toch erg mooi om te zien hoe die dan gelijk anders is he! Hij is heel uniek! En echt prachtig!
honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers schreef om 15 december om 14:19
wat een prachtig beest!! Is het een kruising?? Ze heeft hele aparte tekeningen!
honden page profiel PupYPupY schreef om 18 oktober om 19:34
super mooie hond! is het een kruising? groetjess
honden page profiel Nikos en DianeNikos en Diane schreef om 20 september om 10:39
Hoi, bedankt voor de vriendschap. Je hebt een prachtige hond. Groetjes Diane
honden page profiel Marion  en DjangoMarion en Django schreef om 25 augustus om 17:29
wat een prachtige hond heb je
honden page profiel Shiba fanShiba fanbijna goedgekeurde fokker schreef om 28 juli om 01:23
Mara is idd prachtig om te zien! Leuk je bij men vrienden te voegen. Groetjes Tamara
honden page profiel MarindaMarinda schreef om 14 juli om 23:49
Dankje, ja er zit inderdaad een klein beetje een randje om haar ogen. Zit ook bij haar achterpoten :) . Net een beetje anders dan anders.
honden page profiel team Shadowteam Shadow schreef om 02 juli om 20:28
wat een prachtige hond
honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker schreef om 28 januari om 09:37
Dank je wel Roos...
honden page profiel ~Melissa & Bambi~~Melissa & Bambi~ schreef om 21 december om 19:53
Hoi Roos, bedankt voor je krabbel! Jouw hond mag er anders ook wel wezen hoor!
honden page profiel SkySky schreef om 20 december om 22:40
hardstikke bedankt! :D die van jullie is ook echt super!!
honden page profiel Kelly (L) Quila (L) ZazaKelly (L) Quila (L) Zaza schreef om 12 oktober om 20:10
Hey roos, thnx voor je berichtje. Ik heb tot nu toe al 5 keer op jou profiel gekeken en jij heb ook een onzettende mooie hond echt een mooie vacht super. Ben je al uit wat je je hond voor eten geeft? Als je nog tips wilt over wat voor voer moet je het maar zeggen Quila van mij is ook onzettende moeilijke eeter. groetjes kelly en Quila
honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah schreef om 10 oktober om 16:54
Wat een mooie hond heb je zeg!!! echt een knapperd!
honden page profiel alfred,.alfred,. schreef om 10 oktober om 13:10
hoi roos, heb zonet ff de foto,s bekeken van jouw hond ,, leuk beest om te zien dat mensen op de camping hem eng vonden vink ik zelf maar vreemd eigenlijk , ze ziet er in mijn ogen lief uit ,,duszz :-))

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

wolfsberoses heeft 534 ontvangen.

Berichten en online status
wolfsberoses was voor het laatst online 1 jaar, 2 weken, 4 dagen, 18 uur, 6 minuten, 49 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^