HondenPage baasje Jengo

Wat schreven de vrienden van Jengo op het forum

honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom schreef in Enige pup
Wij hebben momenteel een nestje van twee Sheltie pupjes, net vier weken oud (vrijdag). Toevallig zijn wij in mei sowieso in Drachten voor het oogonderzoek van de pups (dan zijn ze nog net geen zeven weken oud tegen die tijd). Nu zijn Vlinderhondjes weliswaar pittig maar natuurlijk ook wel een stukje kleiner nog dan Shelties dus ik weet niet of dat qua formaat is wat je zoekt. Maar ik dacht ik meld me toch even.
honden page profiel JessicaJessica schreef in Op zoek naar de beste orthopeed
Dierenkliniek Putten  heeft een orthopeed
honden page profiel DobryDobry schreef in Keramische kralenketting tegen de teken
Jenna krijgt al jarenlang Egyptische zwarte kummelolie (Nigella Sativa), oorspronkelijk tegen haar atopie, maar het helpt ook tegen teken en vlooien. Ze krijgt een paar druppels door haar voer, vanaf voorjaar tm najaar. Af en toe las ik ook een paar dagen pauze in. Een student uit Regensburg heeft dit toevalig ontdekt en kreeg daarvoor ook een prijs. (Uiteraard is dit geen wetenschap die bewijst dat Egyptische Zwarte kummelolie altijd bij elke hond of elk mens in elke situatie altijd tegen elke teek werkt) Het moet wel koudgeperste olie zíjn, biologisch en de zaden waaruit de olie geperst wordt uit Egypte of een ander warm land komen.    Pas op: niet aan katten geven.
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
" Toch regelmatig hoor. Maar vaak ook wel té ver weg. 2 of 3u rijden enkel vind ik toch wat veel. We doen degene die een beetje haalbaar zijn max. anderhalf uur van huis zoiets heb ik mezelf een beetje een grens gesteld. " Kath Wel heel leuk dat soort groeps wandelingen, snap ik hoor dat je er ook geen uren voor wilt rijden. Hoe gaat het ondertussen met Alvaro samen met Witteke? 
honden page profiel JessicaJessica schreef in Keramische kralenketting tegen de teken
Bravecto zou ik niet gebruiken vind ik chemische troep
honden page profiel JessicaJessica schreef in Keramische kralenketting tegen de teken
Werkt zo n keramische kralenketting echt tegen teken?  Welke alternatieven gebruiken jullie tegen de teken? Ik wil het liefst iets wat niet chemisch is
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
Ja het filmpje is nu wel te zien, leuk ook om zoveel shelties bij elkaar te zien. Is dat vaak zo’n georganiseerde wandeling?
honden page profiel JessicaJessica schreef in Tips waak/erfhond raskeuze
Boerboel zou ik niet buiten laten. Het is een heel ander klimaat dan waar hij vandaag komt. Ze zijn extreem waaks voor eigen gezin en zelfstandige werkers dus als ze vinden dat ze moeten ingrijpen doen ze dat. Dus als je kinderen vriendjes mee nemen is dat niet handig.
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
Wat leuk een wandeling met zoveel shelties, leuk dat Alvaro toch nog los kon  Het eerste filmpje kan ik ook niet zien.
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
Wat leuk om weer iets van je te lezen Kath  2,5 alweer maar wat is Alvaro mooi uitgegroeid zeg 
honden page profiel DobryDobry schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
wat is hij mooi!  Lekker genieten, het gaat idd allemaal veel te snel
honden page profiel DobryDobry schreef in Vergiftigd door slakkenkorrels
Verschrikkelijk. Gecondoleerd met dit grote verlies. En dan staat er op de verpakking dat het toegepast mag worden waar kinderen en huisdieren rondlopen   Zeker melden bij de fabrikant, maar misschien bestaat er ook een meldpunt voor misleidende informatie op de verpakking.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Mens blijkt hond te zijn volgens DNA test ;-)
tjonge wat een blamage voor dat bedrijf haha,   ikzelf zou een onherleidbare kruising zijn denk ik
honden page profiel DobryDobry schreef in 4 poten opereren
Om welke aandoening gaat het, dat is wel belangrijk?  Zijn de ouderdieren getest op erfelijke afwijkingen? Goed dat jullie niet over 1 nacht ijs gaan. Als de dierenarts meent dat er verschillende oorzaken kunnen zijn van de problemen zou ik die dan ook willen nagaan. Voeding en beweging heeft ook een enorm belangrijke invloed op hoe een jonge hond zich ontwikkeld, vaak nog sterker dan bepaalde genen. Vandaaruit dat ik daar ook een belangrijk punt van aandacht aan zou willen geven. De mening van een goede orthopeed ja, maar ik zou ook een voedingsdeskundige in de arm nemen, een goede ostheopaat of chiropracter, om het ook vanuit deze kant te bekijken.   Ik weet dus niet wat er aan de hand is, maar ik zou zelf ook aan goudstaafjes (goudacupunctuur) plaatsen denken ipv een operatie, mits dat bij de aandoening past. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf.   Alles moet tegen elkaar afgewogen worden, wat is het beste voor de hond in deze situatie.  Heel veel sterkte en hou ons op de hoogte als je wil.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
" De schapen gevonden!  Ze staan op een heel groot veld.  Dat is keurig omheind met een mooi net-hekje waar stroom op staat. Dus Pepijn zal niet tussen de schapen terechtkomen dit keer. (De vorige keer kroop hij door een gammel hek). Onderweg nog twee reetjes gezien. En roofvogels, altijd hier : buizerd en rode wouw. Maar ook een grote vogel (met een lange nek) die ik nog niet herkend heb. < Geen reiger of aalscholver, die zie je hier niet.> " jantien Een wolvenhek zeker? Hier (Nedersaksen regio Heidekreis) staan de schapen en ook paarden ook allemaal achter zulk soort hekken.   Ik zag een tijdje geleden een groepje trekvogels met een opmerkelijk lange nek.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
" @ Willemijn : Ja, wij waren zeker toe aan een weekje weg!  @ Dobry :  Ik ben daar nog niet geweest, maar heb ze in de verte niet zien staan. Misschien staan ze ergens binnen om te lammeren? " jantien zou kunnen ja, het is natuurlijk wel lammertijd, of ze staan ergens anders buiten dat kan ook nog. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
Wat leuk!  De Eiffel is zo mooi en het weer is ook goed, heel veel plezier daar!   Staan de schapen er nog?
honden page profiel DobryDobry schreef in Puber blaft ineens 's nachts
Misschien een combinatie van factoren. Het bezoek met baby, wat hem wat van slag bracht. Toch nog wat onzeker zodat hij nog niet goed alleen kan blijven e.d. Het is een jonge hond bijna volwassen, hormonen gaan opspelen,het waakinstinct gaat zich ontwikkelen, en ik las dat het ook wel bij het ras hoort, dat ze veel blaffen. Zelf zou ik even een tijdje in de buurt van de hond gaan slapen, zodat je hem meteen even kan geruststellen: "goed gehoord jongen, dat is ....een auto, buurman, etc." En dan idd dat hij daar kan slapen waar hij zich goed voelt.
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in 52 weeks of Onyx
Wat een leuk nieuws en wat een schatje, veel plezier vandaag met ophalen. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Goudacupunctuur ervaringen
" In juli 2022 ben ik met mijn border collie van nu 6 jaar bij dokter Schulze geweest. Ze heeft HD. Het heeft een paar weken geduurd voordat ik het idee kreeg dat ze minder pijn had. Na 3 maanden was ze van de pijnstillers af. Kan weer dagelijks 3 kwartier a uur achter elkaar een wandeling maken en spelen. Al steek ik wel een stokje voor het racen en helemaal dol doen. Ze krijgt elke dag glucosamine i.c.m. groenlipmossel.  Hopelijk gaat ze op deze mmanier nog een lange tijd mee.  Heb je 't al laten doen ?   " Leonie ik ben ook wel benieuwd welke beslissing Lau genomen heeft. Fijn dat jouw hond met de goudacupunctuur opgeknapt is.
honden page profiel DobryDobry schreef in De wereld is klein
Wat een leuk nieuws, heel veel plezier met de kleine Annabelle, wat een schatje! Fijn dat de herplaatser ook een goed plekje gevonden heeft.
honden page profiel DobryDobry schreef in Allergie
Hier ook ervaring met mijn herplaatser met overgevoeligheden/allergieen/intoleranties. Het is ook nogal wat een herplaatsing, misschien daarvoor al veel stress in het asiel of waar ze dan ook vandaan komen. Dan een spannende reis, nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe bacterieen, nieuwe virussen. Dat is een aanslag op het zenuwstelsen/immuunsystteem.   Ze is in elk geval allergisch voor pollen, mijten en krijgt daardoor uitbraken van demodex. De dierenarts is dan eerst begonnen met cortisone en antibioticum, dat hielp 2 weken maar daarna kwam in alle hevigheid de huidproblemen en jeuk terug. Dan een herhaling van de behandeling. En ook weer na 2 weken dat de problemen nog veel erger terugkwamen.    En de darmflora wordt daar natuurlijk flink door aangetast, terwijl het juist zo belangrijk is voor het immuunsysteem dat de darmen de juiste bacterieen bevatten voor een goede afweer/gezondheid.   Ik gaf haar toen eerst barf te eten, biokwaliteit omdat ik indertijd dacht dat dat voor elke hond het beste was. Maar de problemen leken eerder erger te worden.        Het was idd een heel gedoe en uitproberen wat voor haar werkt. Inmiddels eet ze alles van biologische kwaliteit en geen dierlijke eiwitten meer en is alles niet perfect, maar in het groene bereik.   Wat bij ons goed helpt tegen plekjes en jeuk was neem olie, koudgeperste biologische kwaliteit. Bij een beginnende hotspot werkt dat bij haar binnen het half uur.   Ik zou dus ook aanraden een goede voedingsdeskundige te raadplegen. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
" Ik hou niet van sneeeeeeuw en ook geen jas. Tis verschrikkelijk! " yooop haha geweldig 
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Lenka is jarig
Gefeliciteerd met Lenka, zo te lezen is ze lekker verwend 
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Wie had er nou papegaaien op dit forum
" pfff ik krijg het nu al benauwd, ik ben heel streng met waar ik haar zou brengen, zij moeten echt een beetje om gaan met papegaaien zoals ik doe/deed, zeg maar zoals wij over positieve opvoeding denken, zo heb je ook manieren hoe je je papegaai houd. Het is niet dat ik de eerste de beste Funky mee geef of ga brengen. Hoe houd hij zijn papegaaien?   " yooop Hun papegaaien zijn overdag en in de avond altijd los. Als ze naar bed gaan dan moeten ze wel in hun volière, die is echt heel groot. Maar ik heb gevraagd of hún eventueel interesse hebben, maar ze vinden 3 meer dan genoeg. 
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Wie had er nou papegaaien op dit forum
Wat erg en een moeilijke beslissing maar je denkt wel in het belang van je papegaai. Een neef van mijn man heeft papegaaien, ik zou eens aan hem kunnen vragen of hij geïnteresseerd is? Ik wens je veel sterkte   
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Je zou ook nog kunnen denken aan asielhonden uitlaten in het weekend/als je vrij bent?    De hond van iemand anders uitlaten is idd niet helemaal hetzelfde, maar toch kan je met zo`n hond als je elkaar eenmaal goed kent, ook een heel goede band opbouwen, zeg ik uit eigen ervaring. Ik laat regelmatig een buurhond uit, die is van de dochter van een oudere buurvrouw. Die dochter werkt full time en brengt overdag de hond naar haar moeder, die hem niet goed kan uitlaten. Even wennen natuurlijk in het begin, maar inmiddels kennen we elkaar goed en weten waar we met elkaar aan toe zijn.
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Het kan alleen als je een back up hebt, mensen die je hond verzorgen als jij er niet bent, anders is het te lang voor een hond om alleen te zijn, de meeste honden gaan zich vervelen, of raken gefrustreerd, krijgen verlatingsangst, gaan dan dingen vernielen, blaffen, janken, wat niet alleen voor de hond erg sneu is maar ook voor problemen met de buren kan gaan zorgen. Of je zou de hond mee naar je werk kunnen nemen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
"     Bams, zeven maanden oud, ook zo,n lieve herinnering van dr…. Ze staat bij mij op de kast, deze foto. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . ja tenminste blijven de foto`s en de mooie herinneringen, zoals jouw foto van Bams
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
mooie foto`s staan er al! Ik moest denken aan een winterwandeling toen we Lola nog niet zo lang hadden en ze zo`n plezier had in het lopen in het bos door de sneeuw en snuffelen Mooie herinnering.
 

Vrienden van Jengo

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)honden foto van Kim en Casperhonden foto van Goldendelerioushonden foto van Xtinehonden foto van caro en de teckelshonden foto van Nynkehonden foto van Dobryhonden foto van Wilma en Dobby (RIP)honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomhonden foto van Chonden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco honden foto van Sarahonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van Bende van 4honden foto van Angel, Google & Gadgethonden foto van Daphny & Dusthonden foto van Eef en Tjibbehonden foto van Iris + Shira! en Bibi!honden foto van Helene en Tyborhonden foto van Odielah & friendshonden foto van Annet & Samhonden foto van simba en perrahonden foto van Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoroshonden foto van Lindahonden foto van Diablo & Mayahonden foto van Marjo en Kibahonden foto van D&Ghonden foto van Lizhonden foto van gerrie en droopyhonden foto van Beehonden foto van delilah, (mede)baasje van drumhonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van José • Rover honden foto van esther honden foto van J&Shonden foto van Stippeltjehonden foto van Lo&Sohonden foto van Floortje Faunhonden foto van Sav&Messihonden foto van Chantal » Jessy «honden foto van Amy ~ Nero & Omar honden foto van Yasmine, Perdie & Orgahonden foto van Elien & Jerome & Lascohonden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!honden foto van Jessicahonden foto van Elke en haar bende!honden foto van Marianhonden foto van Henkhonden foto van Claudia & Laykahonden foto van Ciska en Douwehonden foto van Nanahonden foto van Lien & Kalanihonden foto van Jamie & Lelahonden foto van baasje Julian/hond : Frodohonden foto van zoéhonden foto van Boef!honden foto van Marijn

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^