HondenPage baasje Marian

Over Marian

honden foto van Marian Mijn naam is Maria Anna van Driel...ik ben kunstenares www.maria-anna.com

Sinds kort schrijf ik ook boeken (ik ben ook te vinden via FB, https://www.facebook.com/tobiejelly.vandriel )

Jelly (teefje) en Tobie (reutje) zijn mijn knuffels :-)
Ze zijn samen met hun broertjes geboren in Zuid Afrika waar Jelly iedere dag achter vlinders aan jaagden en Tobie de kippen behoorlijk interessant vond.
Instinctmatig wisten ze dat o.a. slangen geen speel kameraadjes waren en dat de houten schommelstoel van het vrouwtje gebruikt kon worden om doorkomende tandjes minder vervelend te maken. :0
Nu wonen ze in Duitsland en leren iedere dag weer een beetje bij...hoe op een sociale manier om te gaan met mens en dier in hun omgeving. :-)

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

PitaPata - Personal picturePitaPata Dog tickers

(helaas niet zelf bedacht maar het is wel erg een erg mooi gedicht)

De vriendschap van een hond !

De vriendschap van een hond,
is vriendschap voor het leven,
voor een ander niet te zien,
hoeveel een hond kan geven.

Want ben je eens verdrietig,
dan kijkt ze je aan,
alsof ze zeggen wil,
ik zal altijd naast je staan.

En als je dan weer vrolijk bent,
dan slaat ze met haar staart,
en blaft alsof ze zeggen wil,
dat hebben we weer geklaard.

Zo'n vriendschap is een wonder,
een wonder om te beleven,
geen mens kan zoiets geven.


Plaats deze hond
.//^ ^ op je profiel
(/(_•_)) om te laten zien
._/''*''_ dat je TEGEN
(/_)^(_) DIERENMISHANDELING bent !!!

Krabbels aan Marian

honden page profiel MarianMarian schreef om 05 maart om 07:17
Hoi lieve honden vrienden, het is alweer een hele lange tijd geleden dat ik hier met mijn honden geweest ben...dat kwam omdat ik bezig was met het schrijven van een boek. Het is nu af en ik hoop dat ik nu weer iets meer tijd over heb om zo nu en dan jullie te laten weten hoe het met ons gaat. Tobie en Jelly maken het onwijs goed...zo goed dat Jelly zich een beetje durft te laten aaien door vreemde mensen. Want zoals jullie weten zijn ze in Afrika geboren waar ze geleerd hebben huis en haard te beschermen...iets wat hier in Europa niet meer nodig is...of in iedergeval een stuk minder. Groetjes Tobie, Jelly en Marian.
honden page profiel MarianMarian schreef om 01 april om 00:03
Good day dear friends, Tonight around 22.15 pm there was a message send via my e-mail account to all mine conections in my address book ... but I'm not the sender of this message, dreamhoste.com ' is. To the best of my knowledge is it's no virus ... but a Trojan Horse that abused my e-mail address by sending junk mail. Warm greetings, Maria Anna van Driel.
honden page profiel corrie koopmancorrie koopman schreef om 27 maart om 10:38
Dankje wel. Het zijn ook hele leuke en gezellige hondjes. Gr Corrie
honden page profiel MarianMarian schreef om 24 maart om 07:31
Goede morgen Ciska en Douwe, voor je het weet heb je heel veel honden vriendjes om je heen verzameld waar je gezellige, serieuze, ontroerende maar ook humoristische gesprekken mee kunt voeren. Welkom op de honden page...een lieve poot van Tobie & Jelly en een groet van mij.
honden page profiel Ciska en DouweCiska en Douwe schreef om 22 maart om 17:56
Leuk dat je me uitnodigd ik heb nog niet veel hondevrienden op deze site want ik zit er sinds twee week op , maar ik vind het geweldig Heb even al je foto`s bekeken leuk hoor een heerlijk stel heb je daar
honden page profiel MarianMarian schreef om 16 maart om 15:25
Hoi Hanna, De honden waren zo gewend aan alles...ze vonden het wel een beetje drukker...al die mensen op zo'n klein stukkie hahaha....en die sneeuw was ook maar een maf en koud goedje :)) Mijn 2 hondjes vinden mensen die in een groepje staan nog wel wat eng maar ook daar zit langzaam vooruitgang in. Ja Afrika is een mooi land maar hard als je er woont en leeft...veel Afrikanen hebben dan ook 2 of meer baantjes om hun centen bij elkaar te verdienen...althans de mensen die ik daar heb leren kennen. Ik heb de rijke gesproken maar ook de mensen van de townships en degene die van de zee leven. Het was een zware en mooie ervaring maar ik ben blij terug te zijn in Europa :)) Groetjes Marian en een lieve poot van Tobie & Jelly.
honden page profiel HannaHanna schreef om 16 maart om 10:03
Hoi Marian, Leuk om te lezen over Zuid Afrika. Ben daar drie maanden geweest, bij de moeder van mijn schoondochter, ze is daar geboren. Prachtig land, heb heel wat tour ritten gemaakt toen....Leuke honden. Konden ze wel wennen in [klein]Nederland?
honden page profiel MarianMarian schreef om 16 maart om 09:19
Klopt rianne, ik ben de hele ochtend zo'n beetje bezig geweest met het lezen van de reacties...het waren er wel erg veel hihi. Ja jammer dat het zo uitmonden in eigenlijk niets, ik wilden enkel aankaarten dat ik het niet eens ben met zijn methodes...het is ook niet mijn bedoeling geweest hem af te branden als persoon want ik ken hem niet persoonlijk. Ik prak enkel over wat ik zag...en ik weet hoe tv series in elkaar gezet worden en dat er veel geknipt en geplakt word eer iets word uitgezonden. Wel begrijpelijk van de Moderator dat de topic gesloten werd. Vandaar dat ik zojuist een nieuwe topic geplaatst heb in 'Overige' dat gespitst is op de hond en zijn emoties. Ik hoop dat er dit keer geen vervelende discussies ontstaan ;) Groetjes Marian en een lieve poot van Tobie & Jelly.
honden page profiel riannerianne schreef om 16 maart om 09:09
Hoi Marian Wat een reacties op je topic he,ging helemaal nergens meer over op een gegeven moment. bedankt voor je uitnodiging en veel plezier met je hondjes
honden page profiel DorienDorien schreef om 12 maart om 11:04
Hoi hoi, dank je..!! We zijn er ook erg trots op! ze groeien ook goed! groetjes
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef om 09 maart om 16:01
Ik lees de krabbel nu pas, haha. We hebben al veel geprobeerd, maar níets laat hem water leuk vinden. Pootjebaden is oké, maar meer hoeft niet van hem. Koekjes, speeltjes, botjes... Niets! Hij zoekt het warme mandje op en bakt het liefst in de zon. Water is gewoon écht niet zijn ding.. Kieskeurig, hè? :P
honden page profiel MarianMarian schreef om 08 maart om 14:52
http://plus.google.com/u/0/103239319606496034806/videos
honden page profiel MarianMarian schreef om 06 maart om 07:40
http://youtu.be/2c8MMiytwNs ...Mishka the talking Husky. Echt de moeite waard om de you tube filmpjes te bekijken :)
honden page profiel MarianMarian schreef om 04 maart om 07:56
Goede morgen Hannah, ik weet niet in hoeverre Bink jou volgt...maar misschien is het een idee zelf erin te gaan zitten zodat je Bink laat zien hoe leuk het is...neem een paar speeltje mee het water in om hem te lokken. En uiteraard de beloningen als hij zijn pootjes erin zet :) Waarschijnlijk zal Bink luid blaffen en misschien wel om de bak heen rennen maar dan wil hij enkel zeggen dat hij zijn speeltjes wil ;) Niet met water spatten naar hem want daar kan hij van schrikken....met heel veel geduld en veel liefde moet het toch een keer lukken haha. Groetjes van mij en een natte neus van Tobie & Jelly.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef om 03 maart om 13:05
Dat is inderdaad een heel leuk idee :) Maar dan moet ik hem met geweld in de zandbak sleuren, en dat lijkt me niets.. Hij zal nooit vrijwillig in het water springen.. Een nat doekje is al een marteling voor hem. Met wassen krimpt hij helemaal in elkaar. Alleen in de zomer in Frankrijk, als het echt héél warm is, gaat hij even gauw even afkoelen in het water. Maar echt zwemmen vindt hij maar niets! Haha, dat is af en toe wel jammer. Groetjes, Hannah en een poot van Bink.
honden page profiel MarianMarian schreef om 03 maart om 08:43
@ Hannah & Bink, Houd Bink niet van zwemmen? ...misschien moet hij een een keertje op een date met mijn teefje (Jelly), als die water ziet is ze bijna niet meer te houden :) Heb je een tuin?...dan kan je ook samen met Bink in een plastic zandbak spelen en dan ieder keer iets meer water erin doen zodat hij langzaam aan steeds meer water kan wennen....voor je het weet kunne jullie heerlijk zwemmen in bijv de zee. Heel veel suc6 en ik ben benieuwd naar de foto's van jou en Bink in het water :) Groetjes Marian en een lieve poot van
honden page profiel MarianMarian schreef om 03 maart om 07:48
@ Elke, vrouwtje van Bobby en Zora, ja het is heerlijk om te zien hoe groot en sterk ze geworden zijn...wel kan je heel duidelijk aan de honden zien dat er verschillende baasjes zijn, ik bedoel dat de gedragingen van de honden anders zijn. Die van mij zijn wat vrouwelijker in hun gedrag...hahaha. Het nestje was bij mij thuis en we hadden een rustig hoekje gemaakt voor moeder en haar puppy's. Het klopt ja dat werken even niet gaat want het is werkelijk een 24/7 baan...puppy's groot brengen :) Een nestje hebben is ontzettend leuk, je ziet ze geboren worden en groeien als kool. Het mooiste moment is als hun oogjes en oortjes open gaan...ze gaan dan op ontdekkingsreis :) Wel alles goed weg zetten hoor want ze gaan echt overal op kauwen...niets is meer veilig voor ze....menig dvd heeft dan ook in die tijd de geest gegeven...haha. Hou je me op de hoogte als Zora en jij een nestje hebben? Groetjes Marian en een lieve poot van Tobie & Jelly.
honden page profiel Elke en haar bende!Elke en haar bende! schreef om 02 maart om 14:22
Dankje, ja waarschijnlijk Zora het meeste, want wat is ze toch een schat, maar zijn ze dat allemaal niet (in het bijzonder labjes) Moet toch knap zijn wat je allemaal hebt bereikt, en hoe je ze zie groeien :o en was dat bij een nestje bij jou thuis? ja kruipt heel véél tijd in ;) dan heb je die tijd ook niet gaan werken? ik wil ooit met Zora ook een nestje hebben, uiteraard na alle onderzoeken te hebben gedaan ;) xx
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef om 02 maart om 11:15
Haha, Bink is er dol op om in de modder te rollen, maar water.?! Oh nee. Hij heeft werkelijk een hekel aan water. Bah! Alleen in de zomer, maar niet dieper dan de pootjes. Hahaha, het is niet zo'n waterrat! Groetjes, Hannah en een grote poot van Bink
honden page profiel MarianMarian schreef om 01 maart om 14:58
Hannah & Bink, Bink is dus een beetje zo als mijn Jelly haha...zij vind het ook geweldig in de modder te wroeten :) Nu is het iets meer werk maar toen ze nog een kleine pup was vond ze het nadien ook heerlijk om in de badkuip te spelen in een laagje lauw water. Misschien iets voor Bink? ...op een speelse manier met je hond bezig zijn creëert een hechte band. Groetjes Marian en een lieve poot van Tobie & Jelly.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef om 01 maart om 11:53
Haha, hij kàn wel schoon zijn.. Het gaat alleen wel lastig worden :)
honden page profiel MarianMarian schreef om 01 maart om 10:35
Hoi Elke baasje van +Sloef+ ° Bobby ° Zora wat een heerlijk ondeugend beestenboel heb jij :) ik vind het heerlijk om dit soort foto's te zien. Ja het klopt ik heb mijn roedel vanaf de geboorte bij me gehad...de moeder hond was niet zo goed in het moederen vandaar dat ik het deels overgenomen heb...4 maanden lang iedere 2 uur mijn bed uit om ze met de fles extra voeding te geven, laten poepen en plassen, een boertje laten, in de bak in slaap vallen, zindelijk maken etc. Echt een onwijs gave tijd maar erg vermoeiend hahaha. Ik zou het zo weer doen :) Groetjes Marian en een lieve poot van Tobie & Jelly ps: dank je voor je compliment over mijn hondjes.
honden page profiel Elke en haar bende!Elke en haar bende! schreef om 01 maart om 09:59
Hallo, welkom en tof dat we nu forumvrienden zijn ;) wat heb jij 2 leuke honden ;) hoe oud zijn ze nu? en op foto's te zien heb je ze zelf héél jong opgevoed? kusje
honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker schreef om 29 februari om 17:42
Welkom als forumvriend!
honden page profiel Nikki, vrouwtje van Baco & DaniNikki, vrouwtje van Baco & Dani schreef om 29 februari om 14:41
Hallo, bedankt voor je uitnodiging. Mooie honden! :)
honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor schreef om 29 februari om 14:00
Marian dank dat Tybor en ik ook vriendschap met jou en je honden mogen sluiten.Geweldige ervaring om in Zuid- Afrika gewoond te hebben, had er ooit graag eens een kijkje genomen. Groetjes Helene
honden page profiel T&dogsT&dogs schreef om 29 februari om 13:12
goeie morgen ook leuk om jouw te begroeten als nieuw vriendje voor buddy, jego en kruimel ;)
honden page profiel B met D&A†B met D&A† schreef om 29 februari om 12:37
Goeiemorgen Marian! Bedankt voor de uitnodiging! Groetjes Bianca en een poot van Djago en Amy :)
honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . schreef om 29 februari om 08:14
dank je wel marian, heel aardig van je. {smilie} zijn hier geen icoontjes.
honden page profiel MarianMarian schreef om 27 februari om 08:42
Ik weet niet meer wie ik nu begroet heb als nieuw vriendje van Tobie & Jelly....voor wie we vergeten zijn een lieve poot te geven: van harte welkom op onze pagina. Goetjes Marian, Tobie & Jelly.
honden page profiel MarianMarian schreef om 26 februari om 11:38
@ Aisha...Zo zie je maar dat dit forum niet enkel voor de baasjes is hahaha....Tobie is echt een hele nieuwschierige hond en wil graag weten wat zijn vrouwtje allemaal doet :)
honden page profiel AishaAisha schreef om 26 februari om 10:56
marian&toby,,,ja idd leuk om te zien dat hij ook meeleest.. Gr.
honden page profiel  Sabine en Mini Max Sabine en Mini Max schreef om 22 februari om 10:07
dankje wel voor je reactie en nog een knuffel van max voor je lieve tobie en jelly
honden page profiel MarianMarian schreef om 21 februari om 18:07
Nogmaals Aisha welcome...en zoals je op één van de foto's kunt zien leest Tobie ook daadwerkelijk mee ;)
honden page profiel AishaAisha schreef om 21 februari om 16:27
Hetzelfde ,ook leuk om jouw als vriend te hebben. groetjes van Aisha
honden page profiel MarianMarian schreef om 21 februari om 14:14
Dank je Astrid & Schumi, ik zal het doorgeven aan Tobie en jelly...zullen ze leuk vinden :)
honden page profiel Astrid & SchumiAstrid & Schumi schreef om 21 februari om 13:01
Goedemiddag Marian, jij hebt ook hele vertederende foto's erbij zitten, geluk met de puppy's.
honden page profiel MarianMarian schreef om 21 februari om 09:35
Goede morgen annemieke&nak, dank je voor het compliment over Tobie en Jelly...en ja Jelly was een stevige meid toen ze nog in de puppen vacht zat :) helaal is ze genboren met HD aan beide heupen dus zal ze voor altijd aan de medicijnen zijn (Canicox-GR). Ze heeft geen problemen om deze in te nemen want ze eet ze alsof het snoepjes zijn ;) Het is dus een zorg hondje maar gelukkig heeft ze nu nergens last van en loopt vrolijk rond. Tobie daar in tegen is een kern gezonde reu van 42 kilo EN...fotogeniek zoals je wel kunt zien op de foto's :)
honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak schreef om 21 februari om 09:21
Oeps ik bedoel Jelle,als puppie hoor? Groetjes nogmaals:Annemieke&Nak
honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak schreef om 21 februari om 09:20
Hallo Marian,wat heb je prachtige honden zeg?! Maar ik moet heel eerlijk bekennen dat ik smoorverliefd ben op die kleine Tobie,wát een moppie zeg. Hij doet me erg veel denken aan toen mijnNak,nog een puppie was.Hij was ook zo*n lekker stevig mooi puppie.Heel veel plezier met alle twee je mooie honden. Vriendelijke groeten van Annemieke,plus een poot van Nak.
honden page profiel MarianMarian schreef om 20 februari om 13:45
@ Fiebe & ***Luna (& Louka)*** ^12j.^ :)
honden page profiel Fiebe & *Chihuahua Luna* Fiebe & *Chihuahua Luna* schreef om 20 februari om 13:21
Vind ik ook :)
honden page profiel MarianMarian schreef om 20 februari om 13:19
Vandaag heb ik een nieuw filmpje op mijn link (Favoriete links) gezet van Tobie en zijn piep balletje :)
honden page profiel MarianMarian schreef om 20 februari om 12:51
Ik vind het zelf ook een moeilijke keuze Melissa, Dempsey & Taiko (al zeg ik het zelf haha), maar als ik moet kiezen tussen die 4 is hij/zij een deel van het gezin...en zo zouden alle honden behandeld moeten worden vind ik :)
honden page profiel Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina* schreef om 20 februari om 12:26
Eventjes hier antwoorden op je poll :P Een hond is ... ...een deel van het gezin. ...een maatje voor het leven ...een geweldig dier om samen mee te joggen. ... en een heerlijk knuffeldier. :D
honden page profiel MarianMarian schreef om 20 februari om 11:50
silke en woody, een hele goede morgen en een natte neus van Tobie en Jelly :)
honden page profiel MarianMarian schreef om 20 februari om 11:49
Hoi Aly & Laycka, Tobie en Jelly zijn ook erg blij met zoveel honden vriendjes...Laycka is dan ook van harte welkom...en haar baasje uiteraard ook :) Een heel dikke knuffel aan Laycka en een lieve poot van Tobie en Jelly.
honden page profiel *Laycka en Lady**Laycka en Lady* schreef om 20 februari om 11:28
hoi Marian, wat leuk dat Laycka tussen de vriendjes van Jelly en Tobie mag staan! Leuke kruising heb je en ze hebben ook een mooie vacht!! geniet er maar lekker van. groetjes Aly en een poot van Laycka
honden page profiel silke & woody silke & woody schreef om 20 februari om 09:57
hahaha jah =) jij ook goede morgen =)!!
honden page profiel MarianMarian schreef om 20 februari om 08:22
Ik heb een link geplaatst bij 'Favoriete links' waar een paar filmpjes te zien zijn van Tobie en Jelly :)
honden page profiel MarianMarian schreef om 16 februari om 15:00
In Zuid Afrika is het heel normaal Marie-Rose & Tibootje dat de honden op het terrein alles bewaken omdat er andere gevaren dreigen als hier in Europa...gevaar van zowel mens als dier. Daar we 2.5 jaar in dit mooie land gewoond hebben zijn dus ook Tobie en Jelly opgevoed als waakhonden die huis en haard moesten beschermen tegen indringers. Nu we hier weer terug zijn in Europa is dat niet zo zeer meer nodig met de huidige technieken in alarmsystemen enzo. Gelukkig leren ze beide redelijk snel maar er zal altijd een beetje Afrikaanse waakhond in hun blijven zitten vrees ik...ze zijn al bijna 2 en half jaar oud. Vandaar dat ik Tobie voorlopig een muilkorf geef tot ik zie dat hij zich vertrouwd voelt ij mensen die hij niet dagelijks ziet(hij denkt dat hij mij beschermen moet)...Jelly daar in tegen is veel zachter en gemoedelijker van karakter waardoor ze sneller anderen mensen vertrouwd.(ze loopt ook zonder muilkorf)
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef om 16 februari om 14:06
Wel een groot schoothondje dan ;-) Dat ken ik, Tibo is ook van mening dat dit best kan en mijn wandelmaatje in het asiel (een Rottweiler) is er helemaal van overtuigd een schoothondje te zijn ! Hoe komt het dat je honden geen vertrouwen hebben in mensen ? Gelukkig hebben ze een heel lief baasje, komt natuurlijk helemaal in orde !!
honden page profiel MarianMarian schreef om 16 februari om 11:12
Goede morgen Marie-Rosie&Tibootje... Jelly en Tobie zijn mega knuffels, Jelly iets minder maar dat komt omdat het een teefje is. Tobie daar in tegen denkt nog 2 maanden te zijn en wil niets liever als op schoot liggen en tegen me aan liggen :) Hij loopt ook achter me aan alsof hij aan me vastgeplakt zit, zijn bijnaam is sinds kort dan ook pleister ;) Tobie moet nu nog wel met muilkorf uitgelaten worden omdat hij niet gewent is dat mensen ook lief kunnen zijn maar het gaat per week beter en gromt en blaft niet zoveel meer naar anderen. Jelly leert vele malen sneller en loopt los zonder muilkorf...ze moet nog wel het eea leren maar dat komt helemaal goed :)
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef om 16 februari om 10:58
Jelly en Tobie zijn erg mooie honden en zo te zien ook bijzonder lief !! Geef ze een dikke knuffel van me !!

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Marian heeft 1050 ontvangen.

Super Baasje ! Op het hondenforum wordt een antwoord van Marian zeer positief gewaardeerd bij 5 waarderingen.

Berichten en online status
Marian was voor het laatst online 9 jaar, 4 maanden, 3 weken, 3 dagen, 13 uur, 55 minuten, 35 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^