HondenPage baasje bart1986

Wat schreven de vrienden van bart1986 op het forum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Afbeeldingen maken met AI
Ook eens mee zitten spelen. Met Dobby en mijn vader die dit jaar over de regenboogbrug zijn gegaan.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Kyra overleden
Heel veel sterkte. Epilepsie is heftig, leven met onzekerheid.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Ervaringen poliepen/ endoscopie?
Mijn oppashondje is iets meer dan een week geleden ingeslapen. Het dierenziekenhuis zei dat er een darmoperatie nodig was, en dat 3000 tot 6000 euro ging kosten, en geen garantie of dat het ging helpen omdat het mogelijk toch kanker ging zijn. Met zulk soort bedragen kom je er niet eens met de gemiddelde verzekering...
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Dit moet je vooral niet doen
"Al deze factoren hebben een zeer grote (negatieve) invloed op de ontwikkeling van het karakter " Pluto Naar mijn mening haal je karakter en gedrag door elkaar.Een hond die terughoudend is van karakter, gaat geen allemansvriend worden door aangesproken te worden in een hoog stemmetje, zelfs al wordt dat door vreemden gedaan.Een hond die veel meer een allemansvriend (karakter) is gaat mogelijke wél om aandacht vragen (gedrag) als dat door veel vreemden gegeven is.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Ervaringen poliepen/ endoscopie?
Ja, ik zag ook een post uit 2016 op het forum, daar was het 400 euro voor endoscopie en 400 voor coloscopie. Daarom was ik ook op zoek naar recentere ervaringen.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Ervaringen poliepen/ endoscopie?
Hallo allemaal,Mijn oppashondje heeft al een tijd last van zijn darmen, oa. helder rood bloed bij de ontlasting, slijmerige ontlasting en veel aandrang. Op het moment door het persen ook een soort van aambeien, een prolaps. Hij is nu bezig met een tweede kuur antibiotica, maar omdat er na een paar dagen nog geen resultaat is, vermoedt de dierenarts een poliep. Of deze dan goedaardig of kwaadaardig zou zijn, is gissen.Heeft iemand hier ervaring mee?Wat waren de kosten voor een colonoscopie/ endoscopie van de darm bij de hond? En pathologie van eventuele biopten? Narcose zou er sowieso bij komen, want de darm is ontstoken en pijnlijk, en het is toch al geen prettig onderzoek...De dierenarts had het over duizenden euro's, maar dat lijkt me meer voor het geval het kanker is en daarvoor behandeld wordt?Ik snap dat verschillende dierenziekenhuizen verschillende tarieven hanteren, maar weten of iets eerder richting 750 euro of 3000 kost is toch al nuttig.Dank je wel voor enig inzicht.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Vertrouwt jouw hond jou
Het enige wat je hiermee vaststelt is of jouw hond bak- of voernijd heeft. Resource guarding heet dat in het Engels. Nuttig om te weten, ja, maar daar kom je vanzelf wel achter zonder je hond te storen.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Petitie: verbeter maaibeleid gemeenten wbt grasaren
" @hannah. Zo simpel is het wel, het gaat in principe enkel om de aren en die kunnen deze mensen handmatig verwijderen, net zoals zij onkruid uit de bloemenvelden verwijderen. Hierbij staat alles langs de kanten en niet midden op het groen.  " Bulleke Nou, ik heb een hele tijd mijn best gedaan met plukken en dat gaat een stuk lastiger dan je denkt. Je zal al snel een schaar nodig hebben en dan kun je iemand beter zo'n bordertrimmer geven, zeker ook qua belasting voor de rug.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Petitie: verbeter maaibeleid gemeenten wbt grasaren
"Hier wordt weinig gemaaid en toen een keer gemaaid werd lagen de versnipperde aren over het wandelpad. En dan zit je met het dilemma, je kunt bijna nergens lopen want die aren staan op zo veel plekken. Je wilt niet dat je hond aren krijgt dus je houdt hem kort bij je zodat hij niet in de bermen komt, maar je wil hem ook laten rennen en snuffelen en hond laten zijn " Baasje van Spaiky† en Odie Ja, dat dus. Of zoals ik zeg, de grasaren groeien op plekken in de schaduw, dus ga je met je hond in de bloedhete zon, of bij de aren. Met iets pro-actiever maaibeleid krijgen die aren geen kans, en dat zal ongetwijfeld aan de gemeente liggen. Maar hier is het dus bagger. Ik kan precies de twee plekken aanwijzen waar die aren een paar jaar geleden zijn begonnen en nu zijn het al stukken van tientallen meters. Het verspreid zich als een gek.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Petitie: verbeter maaibeleid gemeenten wbt grasaren
Hier staan ze ook gewoon in de wijk, naast de flats en in het losloopgebied. Wel eens de gemeente gecontacteerd en nooit meer iets teruggehoord, en er werd ook niet gemaaid. Eigenlijk vreemd, want zo'n 7 jaar geleden werden die stukken in de wijk en op het losloopveld wel gemaaid, en stond er geen één. Toen men is gestopt met maaien zijn die dingen echt geëxplodeerd in aantallen.Ook hinderlijk: als ze staan in een groenstrook naast een flat waar net wél schaduw is als het 30 graden is, maar je er vervolgens dus niet kan lopen, want alléén maar grasaren.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Petitie: verbeter maaibeleid gemeenten wbt grasaren
Geplaatst met toestemming van het modteam, waarvoor dank! De onderstaande petitie is van de Hondenbescherming om gemeenten op te roepen beter te maaien langs paden in recreatie- en losloopgebieden, zodat de planten waaraan grasaren groeien geen of minder kans krijgen. En ook het maaisel op te ruimen zodat de aren niet alsnog drogen en de kans krijgen te gaan kruipen.Ik denk dat we allemaal wel verhalen hebben gehoord over honden die geopereerd moesten worden nadat een grasaar het lichaam binnengedrongen was. Niet alle honden overleven dat.Deze petitie probeert gemeenten aan te zetten om honden tegen onnodig leed te beschermen.https://steun.hondenbescherming.nl/petitie-bestrijding-grasaren
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Dobber †
Ach gos, wat verdrietig. Die twijfels... wás je er te laat mee? Ik denk het niet. Je gaat een dier toch niet laten inslapen om één slechte dag? Je zag de snelle verslechtering en hebt meteen aan de bel getrokken bij de dierenarts. Wat moet je anders?Maar ik weet het, hoofd/ logica en hart/ gevoel spreken elkaar tegen op dit soort momenten. Dat heeft letterlijk tijd nodig. Heel veel sterkte.Dág Dobber. Je was een markante dame.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in ‘Gevonden’ pups in huiten
Er zijn ook twee... mogelijk Indiase? jongens die dieren in een lastige positie brengen en ze dan redden. Bijv. een hond door een wurgslang laten grijpen en dan redden. Dat dier jánkt. En ook een kat uit een boom, een hond uit een put. Twee kinderen gaan nooit zoveel meemaken. Bij mij was het dit jaar al extreem met een gevonden kat en een eend aan een vislijn. En dan twee kinderen die dat meemaken en dat dat op internet verschijnt? Nope.Dus als je die twee ziet, wegklikken en niet liken.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Advies gevraagd voor training
"Laat ik zeggen dat het stoppen en dan weer verder lopen totdat ze niet trekt echt niet gaat werken bij der." Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Grinnik. Herkenbaar. Werkte bij mij ook niet. Wat ik nog wel eens deed was Dobby vast binden aan een lantarenpaal op de stoep en dan zelf een paar meter verder staan tot hij wél aandacht had. Eerst stond hij zeg maar zo van "loop nou mee-hee" en dan zo van "oh je bent weg, ik sta voor paal". Ja, dat had hij dus echt niet door. Ik stond dan gewoon een paar meter verder zonder dat er aan me getrokken werd. Kon hij even afkoelen tot hij weer besefte dat we met zijn tweeën buiten liepen.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Dobby is gaan hemelen.
" Heel veel sterkte met het verlies. Hoe kwam het dat hij ineens niet meer kon opstaan? Heel verdrietig..... " Fine Ik kreeg net de uitslag van een biopt wat vorige week genomen was, en het bleek lymfklierkanker te zijn. Dat vermoedde ik al, dus tja. Gisteren na een extra pijnstiller (want wat maakt een pil zo'n 10 uur te vroeg nu uit net voor het inslapen) stond hij wel op, dus ik vermoed pijn die niet meer te handelen was door zijn normale pijnstilling.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Dobby is gaan hemelen.
"Toch wel schrikken omdat je de laatste tijd niet meer zo actief op dit forum bent." Loesje Haha, ja, had niet zoveel vragen meer. En na 13 jaar zijn de vragen die door anderen gesteld worden ook eigenlijk best herhalend, dus ik deed wat minder.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Dobby is gaan hemelen.
Ofwel, voetafdrukjes in je hart.We hebben vandaag helaas Dobby in moeten laten slapen. Hij had twee flinke bulten in zijn keel, daar was vorige week dinsdag een biopt van genomen, maar die uitslag moest nog komen. Vorige week was hij ook ineens blind geworden. Van het weekend ging het wel okee, ook met zijn zicht, met nog zijn favoriete wandeling naar de polder.Vandaag werd ik wakker geroepen door mijn vader. Dobby lag precies voor zijn deur en hij moest naar de wc. Niets kon Dobby bewegen. Toen ik hem wou helpen met opstaan, beet hij me. Duidelijk niet in orde.De dierenarts is thuis geweest, en omdat hij panisch is voor naalden, eerst in zijn bil geprikt. Toen hij eenmaal lag te snurken, de laatste prik. Nog een paar ferme snurken en toen... stil.We hebben hem met de Dierenambulance laten ophalen en naar het crematorium hier in de wijk laten brengen. Lekker dicht in de buurt, want hij vond het hier zo fijn.Dit is zijn laatste foto, bij de lange wandeling van het weekend. Dobby liep altijd voorop, behalve als ik 'te vroeg' af sloeg en Dobby verder wilde. Dan bleef hij achter, alsof hij wilde zeggen 'kijk eens hoe braaf ik ben, gaan we verder?'Hij wou ook verder, alleen kon zijn lijf niet meer.Dobby is 14 jaar, 6 maanden en 26 dagen oud geworden. Hij was 13 jaar, 6 maanden en ongeveer 3 weken bij ons.Ik kwam hier op het forum toen ik mijn vorige hond, Chico liet inslapen. Dat was een langzaam aftakelend proces waarbij ik nog een jaar heb lopen twijfelen of het wel de goede beslissing was. Want had ik niet nog een rolstoel kunnen regelen, of dit of dat. Met Dobby's gaan heb ik meer vrede, omdat het patsboem zo snel ging en dan is het meer duidelijk.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Waar halen de honden hun plezier uit ?
Wandelen buiten en daar met zijn neus over de grond alles bestuderen. Soortgenoten heeft hij alleen "hallo, hee jij ook hier? Okee, ik loop weer door!" interesse in.Lekker bij me in bed liggen. Dat doen we als ik opsta, dan mag hij er even lekker bij. Dat was vroeger toen hij nog hyper was ook het enige moment dat hij rustig was.Spelen met balletjes, voetbal en zo'n Kong wubba.Kauwmateriaal, al negeert hij dat soms dágen of weken en dan is hij er ineens niet bij weg te slaan.Aandacht van mensen buiten.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Kassa tv programma
Ik heb wel eens rare dingen gezien van HUSsen. Bijvoorbeeld een hond die bij een bus op de parkeerplaats staat en 15 minuten later kom ik dan een HUS tegen die een hond kwijt is. "Oh, dat doet hij wel vaker." Ja, fijn, het zal je hond maar zijn.Er was er één, die liep met hele bazige vervelende honden. Dan kwamen de haantjes de voorsten even rellen bij de mijne. Niet leuk als er één vervelia met zo'n roedel meeloopt, dat kan goed mis gaan en dat loopt dus niet relaxt.Vreemd genoeg nooit moeite gehad met mensen die met meerdere van hun eigen honden liepen. Er liep een man met meerdere greyhounds, altijd twee los en de rest aan de lijn en dat ging prima.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Engelse Staffords steeds kleiner?
De Engelse Staffjes die ik de laatste tijd zie zijn maar nét aan groter als Franse Bullen. Engelse Bullen zijn vaak al groter. En ze zijn kleiner dan een mini-Bullterriër die ik ken. Ze krijgen inderdaad ook een andere kop, meer een "chihuahua gezicht" in plaats van... hoe heet dat... wigvormig? Ik heb de laatste weken op uitkijk gelopen om een foto te nemen, maar toen kwam ik ze natuurlijk niet meer tegen. Een paar jaar geleden waren de Engelse Staffs toch echt een stuk groter. De oudere in de wijk zíjn ook gewoon groter. Ik ken er een paar. Echt, het zijn bijna teacup Engelse Staffs.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Engelse Staffords steeds kleiner?
Het valt mij de laatste jaren op dat met name Engelse Staffords steeds kleiner lijken te worden. En dan vooral de teefjes, en die zijn dan ook meteen echt réte-sociaal. Daarom valt het zo op, als je maar naar ze kijkt dan zitten ze al op je voeten blij te zijn. En als ik nog verder zou moeten generaliseren: vooral zwarte hondjes. Hondjes, want de schofthoogte lijkt steeds lager te worden, de kopjes kleiner. Zeg maar, ik ken Engelse Bulldogs die groter zijn.Is dit een trend, of zijn dit honden van foute fokkers, of wat?
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Twijfel of hond wel echt bij mij past
Ik merkte bij Dobby dat hij de vervolgcursus ook nul komma nul leuk vond. Hij ging er zelfs bij liggen. Meneertje hyper de piep sloot zich gewoon af. Toen zijn we ook gestopt.Trouwens duurde het bij mij ook wel even voor ik echt voor Dobby door het vuur zou gaan, we moesten een beetje groeien, samen. En ik moet ook eerlijk toegeven dat Dobby zichzelf ook heel anders kan voordoen dan hij is, de stiekemerd... En zelfs toen we verhuisd waren, toen pas kalmeerde hij een beetje, er waren teveel prikkels bij ons vorige huis, waardoor hij nu ook anders is als toen.Niets zo complex en zelfs veranderlijk als sommige honden...
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Loslopende hond zonder baas
"Hondje heeft een goede straal op zijn snuit gehad en droop verbaast af, hopelijk blijft hij voorlopig uit de buurt. " Stafford Grinnik, leuke woordspeling ook!
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Wat is een Cobberdog nu weer voor een mix?   Dat is dus precies wat ik bedoel.... Maar goed een austalian Labradoodle bestaat uit een aantal soorten honden, en om een betere/makkelijker vacht te krijgen is er bij de Cobberdog 1 extra soort hond door gefokt. (outcross het dat geloof ik) en die heeft men met een aantal serieuze fokkers toen meteen een andere naam gegeven om te proberen de Cobberdog bij de raad van beheer aangesloten te krijgen.. " to Ik had er letterlijk nog nooit van gehoord haha.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
Mijn honden liepen altijd rechts. Dobby links, want toen ik hem net had, trok hij zo hard aan de lijn dat ik mijn vingers en hand kneusde en daarna dus 6 weken hem alleen links kon vast houden.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Oké, wanneer horen we erbij?
"Het slechte nieuws is dat veel brave honden gewoon braaf geboren worden, die mensen hebben er geen reet aan hoeven doen. En dat is irritant hahaha." Iglo Amen.Mijn vorige hond was zo makkelijk om te trainen. Met als consequentie dat ik dacht dat ik het wel aardig kon. Mijn huidige hond was type flexilijn-vooroploper. Of aan de korte lijn vooroploper. Dat is gewoon zijn persoonlijkheid/ energie. Maar ieder nadeel 'hep' zijn voordeel: nu hij 13 is loopt hij nog steeds aardig door, mits het niet te warm is. Veel 'netjes meelopers' lopen nu achter hun baas te sloffen en daar heb ik dan weer een gloeiende rothekel aan. Dus al met al...
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Golden retriever kan geen rust vinden
Als ik ga zitten 's avonds komt Dobby ook meteen met een speeltje aan. Hij is dan ook helemaal hyper. Overigens is Dobby 13 en loopt hij 3x per dag, totaal 2 uur. Hij loopt natuurlijk langzamer dan toen hij jong was, maar hij loopt. 7 maanden en 3 km per dag klinkt heel raar.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Dobby’s Story - update
Ach gos, naamgenoot Dobby heeft nog wel een paar goede jaren gehad. En met hoe mager ze was, was misschien een lang leven zonder klachten toch al niet zo waarschijnlijk...
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Hond adopteren bij Borderlinecollie
Ik heb tot nu toe altijd asielhonden gehad. Onze eerste hond was ongeveer 1,5 jaar toen ze in het asiel zat, was de schatting. Ze had wel wat gezondheidsklachten, namelijk baarmoederontsteking. Ook 1 á 2 keer per jaar hotspot. En daarna, tot de week dat ze ingeslapen werd met 14 jaar, niets meer.De vorige hond, Chico, hebben we met 4 jaar uit het asiel gehad. Toen hij ongeveer 10 was, verstapte hij zich tijdens het rennen op een vlak grasveld, tuimelde, en... toen even niets. Maanden later bleek hij toen hernia te hebben. Daar is ook artrose in 1 knie bij gekomen. Uiteindelijk met 14 jaar laten inslapen omdat hij fysiek óp was.Mijn huidige hond heb ik met 1 jaar oud uit het asiel gehaald. SUPERHYPER. Ik dacht, die gaat de 8 niet halen, want zijn hart geeft het op een gegeven moment op. Toen hij 4 was werd zijn zicht slechter en zag hij bijv. een tennisbal die ik gooide niet meer vallen. Zo op zijn 12e werd het echt een oude heer, niet meer zo snel, ook wat moeilijker horen. Hij is nu 13 en is gewoon soms langzaam. Tja, niet zo gek.Ook een herplaatser kan dus uitstekend lang zonder klachten blijven! Chico had gewoon pech met zijn hernia.
honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) schreef in Hond lijkt plots ergens bang voor?
De hond van mijn buurvrouw is ook al een tijdlang bang. Ze wil gewoon niet meer naar huis toe. Staat ook naar plekken te kijken alsof er iets is. Die hond heeft jaren in dat huis gewoond zonder problemen.Ik weet het ook niet, maar op een gegeven moment zou ik toch gaan kijken naar "andere" dingen. Zo veel mensen zullen er ook niet zijn waarbij een hond ineens bang wordt.Trouwens heb ik wel eens gehoord dat als je zegt dat "iets" of "iemand" je huis moet verlaten, ze dat ook moeten doen, maar ik heb er echt geen verstand van. En ik weet niet eens of ik het wel geloof.
 

Vrienden van bart1986

honden foto van Femke & Gizmo !honden foto van Wilma en Dobby (RIP)honden foto van Shamilla & Zenahonden foto van ~~Michelle&Mushu~~honden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van Claudia & Tankhonden foto van Nicke, Martin, Shiva & nala

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^