Ervaringen poliepen/ endoscopie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hallo allemaal,

Mijn oppashondje heeft al een tijd last van zijn darmen, oa. helder rood bloed bij de ontlasting, slijmerige ontlasting en veel aandrang. Op het moment door het persen ook een soort van aambeien, een prolaps. Hij is nu bezig met een tweede kuur antibiotica, maar omdat er na een paar dagen nog geen resultaat is, vermoedt de dierenarts een poliep. Of deze dan goedaardig of kwaadaardig zou zijn, is gissen.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Wat waren de kosten voor een colonoscopie/ endoscopie van de darm bij de hond? En pathologie van eventuele biopten? Narcose zou er sowieso bij komen, want de darm is ontstoken en pijnlijk, en het is toch al geen prettig onderzoek...

De dierenarts had het over duizenden euro's, maar dat lijkt me meer voor het geval het kanker is en daarvoor behandeld wordt?

Ik snap dat verschillende dierenziekenhuizen verschillende tarieven hanteren, maar weten of iets eerder richting 750 euro of 3000 kost is toch al nuttig.

Dank je wel voor enig inzicht.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Hallo allemaal,Mijn oppashondje heeft al een tijd last van zijn darmen, oa. helder rood bloed bij de ontlasting, slijmerige ontlasting en veel aandrang. Op het moment door het persen ook een soort van aambeien, een prolaps. Hij is nu bezig met een tweede kuur antibiotica, maar omdat er na een paar dagen nog geen resultaat is, vermoedt de dierenarts een poliep. Of deze dan goedaardig of kwaadaardig zou zijn, is gissen.Heeft iemand hier ervaring mee?Wat waren de kosten voor een colonoscopie/ endoscopie van de darm bij de hond? En pathologie van eventuele biopten? Narcose zou er sowieso bij komen, want de darm is ontstoken en pijnlijk, en het is toch al geen prettig onderzoek...De dierenarts had het over duizenden euro's, maar dat lijkt me meer voor het geval het kanker is en daarvoor behandeld wordt?Ik snap dat verschillende dierenziekenhuizen verschillende tarieven hanteren, maar weten of iets eerder richting 750 euro of 3000 kost is toch al nuttig.Dank je wel voor enig inzicht. "

Bij onze dierenkliniek ligt de prijs van een maag/dunne darm/dikke darm scopie(incl. biopten, excl. lab) tussen de 300 en 800 euro.

Wopper heeft destijds een maag/dunne darm scopie gehad. Zij had ontstekingen in de maag, begin dunne darm(ook verborgen bloed in ontlasting), dat werd behandeld met prednison, niet met AB.

De scopie bij het MCD incl narcose, biopten + lab, was destijds tegen de 500 euro (2018), zal ondertussen wel effe duurder zijn geworden.    

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ja, ik zag ook een post uit 2016 op het forum, daar was het 400 euro voor endoscopie en 400 voor coloscopie. Daarom was ik ook op zoek naar recentere ervaringen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Faro had poliepen, die naar buiten kwamen met poepen.

Ze werden zo groot dat ze naar buiten staken.

Hij is er aan geopereerd, was niet heel duur, de poliep was goedaardig.

Binnen had hij ook poliepen, die we met cortisolzalf klein hielden, dit werd ingebracht met een spuitje, elke nacht.

Nu was Faro heel makkelijk en konden we dat doen, dit zou bij Sam nooit kunnen, ik denk ook dat het fijn voelde, minder jeuk of zo?

Faro had in Spanje een prolaps en is daar aan geopereerd, dit was niet heel duur want dure operaties deden ze niet in het asiel omdat ze van dat geld veel meer honden konden redden.

Belangrijk is om de ontlasting dun te houden, met poliepen, maar ook na de operatie, wij hebben heel veel gehad aan Isogel, dit is een granulaat van Psylium husk deze kan je niet geven bij poliepen omdat dat kan gaan klonten en verstoppingen geven, vandaar de granulaat (Isogel)

Faro kreeg natvoer want KVV was te zwaar voor hem om te verteren, en daardoorheen deden we de Isogel.

 

Voor de ontstekingen in de darmen, je zal wel prednison krijgen, wij gaven kamillethee, elke dag door zijn eten, hij vond het lekker en het kan helemaal geen kwaad, het kruid is een ontstekingsremmer.

ook teunisbloemolie, (gewoon de capsules lekprikken) hielp ook tegen ontstekingen in de darmen.

De dierenarts dacht dat deze problemen door een trage schildklier kwamen, wat hij ook had.

Het is een heel verhaal over Faro, maar als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn oppashondje is iets meer dan een week geleden ingeslapen. Het dierenziekenhuis zei dat er een darmoperatie nodig was, en dat 3000 tot 6000 euro ging kosten, en geen garantie of dat het ging helpen omdat het mogelijk toch kanker ging zijn. Met zulk soort bedragen kom je er niet eens met de gemiddelde verzekering...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mijn oppashondje is iets meer dan een week geleden ingeslapen. Het dierenziekenhuis zei dat er een darmoperatie nodig was, en dat 3000 tot 6000 euro ging kosten, en geen garantie of dat het ging helpen omdat het mogelijk toch kanker ging zijn. Met zulk soort bedragen kom je er niet eens met de gemiddelde verzekering... "

Poliepen zijn te zien met een darmonderzoek, ….wel is het zo dat er dan met het onderzoek er kan gezien worden dat er kanker kan zijn…en ja dan is het over.  Heel verdrietig wilma…..veel sterkte .

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Och Wilma, sterkte, wat een triest verhaal is dit.,

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Wilma

 

Dit jaar Dobby naar de eeuwige jachtvelden en nu je oppashondje.

Ik neem aan dat dit oppashondje ook je hart gewonnen had.

Heel veel sterkte met weer een verlies.

 

 

Volgende forumvraag: Mogelijke levershunt?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^