HondenPage baasje Sabrina & Dante

Wat schreven de vrienden van Sabrina & Dante op het forum

honden page profiel DobryDobry schreef in Wat te doen? En herplaatser depressief?
" Ik heb het privé al  bij iemand aangegeven, maar kan het hier ook wel melden. De hond mankeert e.e.a. Hij gaat me een hoop geld kosten de komende jaren. Ook daar was ik niet juist over voorgelicht. Ik heb dat allemaal uitgezocht toen hij er al was. Dat gevoel van 'erin geluisd zijn' zit daar ook een beetje in. Want het is dus op meerdere vlakken veel investeren en niet weten wat eruit gaat komen. " Dexba Is de hond ziek, slechte heupen, epilepsie, etc.  ?    Dat kan natuurlijk ook nog meespelen in zijn gedrag. En dan kom je op meerdere dingen, is er behandeling, genezing mogelijk, moeten er meer onderzoeken gedaan, voedselkeuze etc.
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat te doen? En herplaatser depressief?
" Ik heb me ingelezen tot ik er scheel van zag Daarom baal ik ook zo dat ik nu toch in een situatie terecht ben gekomen, waarin ik het allemaal niet weet. Ik denk dat ik de fout heb gemaakt om me te laten verleiden. Ik heb vooraf gekeken naar herplaatser, pup, buitenlandse hond. Ik heb bewust gekozen voor een pup en ga alsnog voor de herplaatser en die dan ook nog meegenomen meteen bij de 'bezichtiging'. Dat is geen goede stap geweest denk ik. Ik heb daarnaast volledig op de fokker vertrouwd er vanuit gaande dat een fokker die is aangesloten bij een rasverenging en het al jaren doet ook het beste wil voor de hond. Terwijl ik achteraf door verschillende dingen (ook die ik hier niet schreef i.v.m. herkenbaarheid) het gevoel heb dat de hond gedumpt moest worden nu hij niet meer voldeed voor de fok. Ik had gewoon beter moeten kijken, luisteren en doorvragen, maar werd vertederd door de snuitjes die er rondliepen. Iets waarvan ik had gezegd dat mij dat niet zou gebeuren.  " Dexba ja en dat gevoel over de oneerlijkheid van de fokker en het gevoel tot min of meer gedwongen nu met een hond te zitten die je eigelijk niet zelf uitgekozen hebt, het gevoel erin geluisd te zijn, speelt natuurlijk enorm mee nu. Ik hoop dat je daar de kracht voor hebt eroverheen te stappen en misschien juist het gevoel kan krijgen dat deze hond misschien om een reden op je pad gekomen is. Dat jullie misschien wel iets moois samen kunnen opbouwen.  Ik weet het natuurlijk niet hoor. Je moet doen wat jou zelf het juiste lijkt om te doen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat te doen? En herplaatser depressief?
" Moet niet gekker worden. Ik krijg juist overal het advies om niet teveel met de hond te ondernemen, omdat het hem overprikkeld. Elders kreeg ik al commentaar dat ik sowieso een  boswandeling had gemaakt in dit stadium en werd er gezegd dat ik met de hond 3 maanden hetzelfde stukje in de straat moest lopen en alleen inzetten op vertrouwen. Hoe dan ook, ik doe wel degelijk wat met de hond. Hij kan tenslotte niet alleen zijn he dus hij moet wel mee. Maar ik beperk dat wel. Hij is bang voor verkeer, bang voor honden, bang voor mensen, blaft alles bij elkaar of verstopt zich achter mij. Ik stel hem daar gedoseerd aan bloot en in huis en tuin, waar hij dan ook meer focus heeft op mij en niet naar 20 kanten tegelijk wil kijken omdat er dingen om hem heen gebeuren, probeer ik met hem kleine spelletjes te doen. En daarin is hij niet te activeren. Hij sjouwt rond en ploft neer. Dus ik push dat nu inderdaad niet de hele tijd, omdat ik er vanuit ben gegaan dat hij die prikkels van de activiteit buitenshuis moet verwerken op die momenten. Ik zie alleen geen progressie. Dat ik aangeef dat ik vaak wacht op zijn initiatief is wat betreft het knuffelen etc.  Ik praat veel tegen hem en als hij in is voor die knuffel staat hij dan op en komt naar me toe. Ik hoeft mezelf niet op te dringen. Mocht ik niet doorgaan met deze hond, gaat er ook geen herplaatser meer komen. Dan wordt het alsnog wachten op een pup.  " Dexba je doet het goed hoor in mijn ogen. Je hoeft ook niet in een schema te denken, 3 maanden alleen een klein rondje lopen moet niet perse zo zijn. Gewoon naar de hond kijken. En wie weet kann hij als hij wat spieropbouw gekregen heeft wel heerlijk een langere wandeling in een rustig bos aan oid    het lijkt idd alsof de hond niets kent, niets, of niet veel meegemaakt heeft in die drie en half jaar tijd. Spelen kent hij blijkbaar niet, noch wandelen dus het is niet alleen wennen aan een nieuwe omgeving, ook aan dingen doen die hij niet kent   Met mijn beide herplaatsers heb ik wel de eerste tijd gehad dat ze achter me aan liepen in huis. Maar ze hebben beiden geen verlatingsangst gehad. Wel heb ik hen natuurlijk de eerste tijd helemaal niet alleen gelaten, en het alleen zijn heel langzaam opgebouwd. Persoonlijk heb ik niet de ervaring dat een herplaatser heel veel werk is, in het begin is het vooral juist rustig aan doen en niet teveel doen. Met een pup ben je dan juist wel weer de hele dag in de weer. Wel is het goed om je in te lezen in communicatie van honden. Maar dat heb je zo te lezen ook al gedaan.        
honden page profiel DobryDobry schreef in Wat te doen? En herplaatser depressief?
Hoe lang is de hond nu bij je? Hoe oud is hij?   Ik denk dat bij een hond aanschaffen je er vooral open in zou moeten gaan en gewoon goed kijken naar wat de hond aangeeft aan te kunnen. Een herplaatsing kan veel indruk maken, alles is ineens anders, je weet niet waar je aan toe bent als hond, je mist je oude leven als dat een goed leven was, je mist je mensen, je vertrouwde omgeving.  En dan komt er een ander lief mens dat graag met je wil spelen en ravotten en wandelingen maken, iets wat je nu nog niet aan kan allemaal. Alle nieuwe indrukken en het loslaten van het oude leven, moeten eerst maar verwerkt worden. Pas dan kan je als hond verder.   Het achternalopen bewijst dat hij nog helemaal niet op zijn gemak is en nog veel bevestiging nodig heeft.  Ik zou hem rustig de tijd geven die hij nodig heeft zonder druk te maken. Komt vast goed.     Ik herken het ook wel een beetje hoor, ik dacht toen ik mijn 1e herplaatser kreeg, die vier jaar in een asiel gezeten had, een plezier te doen met heerlijke wandelingen in de natuur,  en haar ook veel knuffels geven, maar daar was zij nog helemaal niet aan toe, dat heeft echt wel een tijdje geduurd.       
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Hondenverzekering: Ja of nee?
" Dierenartsen die voorheen zelfstandig waren worden nu vaak voor het blok gezet , mijn vorige da mocht zich ook aansluiten bij de Sterkliniek keten , en de prijzen vlogen omhoog  " Thara Even off-topic maar mag ik vragen hoe dat zit? Mijn oude DA stopte er mee toen werd het een Sterkliniek en nu dan ik wil zeggen Unicura.. Vind het nou niet perse vooruit gegaan. Heeft het zoveel voordelen om dan te franchisen of? 
honden page profiel DobryDobry schreef in Stichting opvang en aansprakelijkheid
" Hier dan precies hetzelfde. Ik vind het ergens niet meer dan normaal dat de stichting toch een beetje dekking zoekt. Als er een slechte stichting iets fout doet (en die zijn er zeker, maar met een beetje verstand kan je echt wel filteren op die wél goede bedoelingen hebben) dan komt dat in de media. Maar omgekeerd hoor je ook de meest schrijnende zaken. Ik heb Cherry geadopteerd via een heel fijne stichting die heel eerlijk en transparant is waar je vrijblijvend in een leuke groep op Facebook met alle adoptanten in contact kan komen en de rescuers ook inzitten om samen leuke updates te volgen, puur uit liefde voor de hondjes. Laatst nog een hondje die na nog geen twee weken (!!) via de stichting wel terug op zoek was naar een opvanggezin, want de mensen konden het geblaf ‘s nachts niet aan. Hond was overduidelijk nog nooit alleen geweest… bah bah wat kan die stichting daar aan doen als je als adoptant maar denkt dat een buitenlands hondje dat nooit in huis heeft gewoond, plots alles kent plots maar mee moet draaien? Daar gaan mijn haren overeind van staan. Die van ons heeft in het begin zelfs mee in bed geslapen. Maarja, daar hoor je dan niks van. " Mimmik idd  ik had Lola en nu Jenna ook van een fijne stichting en ben ook nog steeds in contact met zowel de eigenaren van de stichting als de direkteur van het asiel waar Jenna zat, die is zelfs vanuit Polen, nog bij Jenna wezen kijken samen met de eigenaar van de stichting om te kijken waar ze terechtgekomen was. Je hoort dan ook soms de raarste dingen waar ze met mensen tegenaan lopen. Ik herinner me een geval van een blind hondje, dat mensen graag wilden hebben omdat ze het preciese evenbeeld was dan het reutje dat ze al hadden. Eenmaal thuis bleek het hondje een paar centimeter groter dan het reutje te zijn en wilden ze haar toch niet hebben. En daar sta je dan.  Ergens snap ik ook wel dat stichtingen niet voor lange proefperioden zijn, hoe lang duurt het voordat een hond helemaal gewend is, dat kan weken of maanden duren. Hoe lang moet je op proef zijn voordat mensen je willen als hond. 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
" het lukt je dus nog niet omdat je vast blijft zitten in je emo   wat ik zeg is dat het hypocriet is om enerzijds te vinden dat hond intolerantie ingefokt zit in hr rassen en anderzijds te krijsen dat karakter niet gefokt kan worden ergo karakter is gewoon deels genetisch bepaald en kan dus op gefokt worden   voor jouw tere ziel nog even ja het is super trooper uber fabulous fantastich dat er verantwoordelijke hr honden baasjes zijn want dat ik dat benoemde was waarschijnlijk waarom je niet meer lezen kon " Liz Hahaha ik las prima Liz, ontken namelijk nergens dat er niet op gefokt kan worden. Bevestig het zelfs meteen. Of het in alle gevallen wijsheid is is wat ik in het midden laat.  Verder leg ik je uit waarom dit vaak gezegd wordt. Dat jij dat niet kunt begrijpen ligt niet zozeer aan of je kunt lezen of niet maar aan je beperkte inlevingsvermogen. Heb je dat van je vader of je moeder? Of ben je gewoon niet zo goed opgevoed? Om de lijn van het topic te blijven volgen.   
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
" doe eens een herpoging tot begrijpend lezen " Liz Misschien moet je het zelf nog eens doen. Of misschien kan ik wel lezen maar jij niet duidelijk schrijven. Of zit je eigen kop in het zand.  Ik zei namelijk dat die maakbaarheid waarschijnlijk niemand tegen de borst stuit maar er veel baasjes zijn die dit meteen als waarschuwing zeggen (en dus niet hypocriet willen doen) want ieder incident is er één teveel. Dat is een hele andere invalshoek. Je kan een heel verhaal gaan afsteken, luistert niemand naar.Als je het omdraait naar jouw ras en van de BC een niet werkhond zonder drijf eigenschappen wilt maken moet je even gaan nadenken hoe lang dat dan duurt en of het überhaupt rendabel is. Het antwoord is eeuwen en nee. Plus alle onstabiele versies waarmee je dan moet dealen. Een showlijn is de oplossing, een schuurpapiertje er langs. Is niet anders voor een HR ras hoor. Waarvan er heel veel nog werkhonden zijn dus er juist puur op dat karakter (met het brede scala aan uiterlijk) wordt gefokt 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
Daar is niets hypocriets aan. Alleen maar goed dat verantwoorde baasjes ongevallen proberen te voorkomen, want dat is wat het is en niet anders.   Kan jou nu wel een hele uitleg geven dat die agressie verbonden is met een drive dus niet alle fokkers dat er uit willen. Dat de verplichte MAG testen maar voor sommige rassen is. Dat 75% van de honden helemaal niet uit verantwoorde fok komt dus er überhaupt niets geprobeerd is. Dat ik nog nooit een niet HR hond heb gehad maar ook nog nooit een fokker heb horen zeggen dat het doel al bereikt is... Maar dat weet je zelf ook allemaal al wel daarvoor zit je hier ook al een aardige tijd. 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
Als alle eigenschappen gevormd zouden worden dan zouden alle honden er potentieel over kunnen beschikken en dat is niet zo.  Van alle voorbeelden is deze het simpelst. Ik heb hier nu een puppy die heb ik net, mafketel is zo groen als gras daar heb ik totaal nog geen invloed op gehad in zoverre. Die is van een ras dat gefokt is om niet op te geven en daardoor wat harder te zijn. Zie je nu al. Die bonjour je 80 keer weg als hij bijt, die komt 81 keer terug. Harder. Die krijgt een spuit in z’n neus en bil van de DA en knippert niet eens. Rent keihard tegen de muur aan om zo door te rennen. Ik kan door blijven gaan maar de essentie van het verhaal is duidelijk. Dat hoort bij die eigenschappen. Ik wist dus van te voren ook al dat dit zou gaan gebeuren en ik hem tegen zichzelf moet beschermen.  Mijn hond kan straks rondjes om de jouwe heen rennen en corrigeren als hij of zij beweegt maar dat maakt hem een terrorist, geen drijver. Zo kan ook iedere hond bijten en blaffen maar niet iedere hond is een stabiele waker.  Dat is nog steeds niet de persoonlijkheid van de hond maar toch wel degelijk onderdeel van het karakter. Mijn Bulldogs waren hele betrouwbare wakers. Hard, rechtvaardig, loyaal en zeer werkwillig. Evengoed twee totaal verschillende honden maar toch met dezelfde eigenschappen. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Stichting opvang en aansprakelijkheid
" Ik vind het een beetje een gekke constructie (nog nooit van gehoord), maar als je tot adoptie over zou gaan (dus effectief adoptiecontract) is het vaak normaal dat de stichting een soort 'vangnet' inbouwt indien het niet lukt in het nieuwe gezin of ze merken dat de hond echt niet op zijn plaats zit. Dat gaat dan natuurlijk wel om deftige stichtingen die ook effectief met de hondjes inzitten, want daartussen zitten er natuurlijk ook veel malafide organisaties. Iig heb ik nooit een probleem gehad om Cherry op te nemen in mijn BA. Haar chip staat op mijn naam, dus ik ben sowieso verantwoordelijk voor als er iets gebeurt. " Mimmik Dat is hier ook, de chip op mijn naam en bij mijn WA verzekering opgenomen, op mijn naam ook aangemeld bij het landelijk en stedelijk register. (dat is in Nedersaksen waar ik woon verplicht). De stichting heeft wel het recht de hond terug te halen mocht er niet goed voor de hond gezorgd worden. Aan proefperiodes heb ik nooit gedaan, ik lees daar ook niets over terug, wie dan aansprakelijk is, ik neem aan de stichting nog, maar dat moet dus wel eerst goed afgesproken worden.
honden page profiel DobryDobry schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
" Arrogante katten, roekeloze vissen, verlegen fazanten. Net als mensen hebben beesten een persoonlijkheid, maar bij de ene soort is die meer aanwezig dan bij de andere. Aan de complexiteit van de menselijke inborst kunnen zij echter niet tippen. „Dieren zijn beperkt in hun emoties. " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . al aangegeven dat andere diersoorten dan de mens ook heftige emoties hebben, ook bij koeien   een  koe die huilt om haar kalf dat van haar weggenomen wordt, ik weet niet of je dat wel eens gehoord hebt maar dat gaat door merg en been en kan dagenlang duren. Boeren noemden dat lang een "reflex", maar nu weten we dat dieren net zo goed heftige emoties kunnen hebben.   https://www.youtube.com/watch?v=x9sSDTbJ8WI   Wb de topicvraag:   ja ik denk zeker wel dat elke hond een eigen karakter/persoonlijkheid heeft, ook de rashond die voor een bepaald doel gefokt is. Ik denk dat ieder dier uniek is al zullen rassen onderling wel verschillende karaktereigenschappen gemeenhebben met elkaar.          
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Vind jij niet of wel dat een hond een eigen karakter heeft?
In zoverre hebben ze, mits dan wel echt zuiver gefokte honden, inderdaad raseigenschappen. Het blijven individuen met een eigen geschiedenis en opvoeding (niet bepaald onbelangrijk) maar mijn Bulldogs en de Bullen uit mijn omgeving hadden allemaal aardig wat met elkaar gemeen. Zijn daar niet voor niets letterlijk eeuwen lang op geselecteerd.  Nu heb ik een Staff en baby als t is ja.. Zie gelijk dingen dat ik denk jij bent er eentje. Maar hoe een hond uitgroeit is maar een deel de basis, dus de ras eigenschappen. Maar goed, dat is mijn mening. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Hond adopteren bij Borderlinecollie
Wat goed dat je zo grondig te werk gaat   Mijn eerste hond had ik als pup, en dat was geweldig, om haar te zien opgroeien en samen te leren, spelen en sporten.    Mijn tweede hond had ik als herplaatser, ze was aangegeven als zes jaar, maar denk dat ze toch wat ouder was aan haar manier van bewegen te zien. Ik kan zeggen dat ik met haar een andere maar net zo goede en sterke band had als met mijn eerste hond. Wel moet je rekening houden met wennen, en evt. trauma's die opgelopen kunnen zijn. Ook het alleen zijn moet goed opgebouwd worden, maar dat moet met een pup ook natuurlijk. Aangezien er al zoveel honden wachten denk ik dat ik altijd voor een herplaatser zou gaan. Ook mijn derde hond Jenna is een herpaatser, en geen moment spijt gehad.   Het nadeel is idd wel dat je de eerste jaren helaas niet meegemaakt hebt en dus korter van de hond kan genieten.   Dit dus alleen mijn eigen ervaring. Belangrijk is dat je met een herplaatser, maar eigenlijk ook wel met een pup, gewoon blanco erin gaat, geen bepaalde verwachtingen, maar naar de hond zelf kijken. Op die manier heb je geen frustraties en teleurstellingen van beide kanten.   Ik heb verder geen ervaring met border collies of de organisatie. Bij mijn honden ging het om een duitse herder, een onbekende mix die eruit zag als een kruising rotweiller herder en mijn huidige hond Jenna een heel zachtaardige hond met heel veel jachtinstinct.
honden page profiel DobryDobry schreef in Het grote HP frustratie topic
" Dat je eindelijk het voer hebt gevonden waar Murph het goed op doet, en dat ze dat niet meer verkopen. Na lang onderzoek een andere uitgezocht, en na 10 dagen zie ik het alweer; dit gaat niet goed. De korstjes en roodheid rond haar bek beginnen alweer op te komen  " Murphy Murphy's law! Ontzettend balen zeg.Is er iets met insecten te koop misschien?
honden page profiel DobryDobry schreef in Pepijn als kleuterjuf?
Ik denk ook dat je de teckel meer helpt door samen te gaan wandelen. Een losloopveldje is voor veel honden toch iets anders dan lekker los lopen en samen spelen. Eerder een stressig gebeuren waar ze niet precies weten waar ze aan toe zijn, niet weten wat de bedoeling is.     Het lijkt me super voor die vrouw als je haar daarmee zou willen helpen. Het was iets waar Jenna (die ook uitvalt naar andere honden) veel aan gehad zou hebben. Soms als er iemand zo aardig was om met ons op te lopen en haar zo de tijd te gunnen aan de andere hond te wennen, ging dat prima. Wel eerst op wat afstand. 
honden page profiel S&F.S&F. schreef in Puppy zindelijk maken positieve ervaringen
De ene hond is de andere niet. Bij allemaal heb ik dezelfde training toegepast. Eigenlijk nooit een onzindelijke hond gehad en nu heb ik er eentje die is zo lek als een vergiet.  Volgt evengoed zijn training braaf en plast en poept goed buiten maar tijdens het spelen is het meestal meteen raak. Hij rent, plast en rent weer door. En dat doet hij nogal veel. Ik heb dus een hondenbak. Wasmachine lekbak gevuld met houtkorrels. Ideaal? Nee. Maar hij is 8 weken, die wordt vanzelf wel zindelijk. Scheelt mij stress (woon 3 hoog) en het verlengt evengoed zijn boog want bij plassen moet hij ergens naar toe.. En dat doet hij dan ook braaf. Even de ene keer dat hij zijn poot tegen rand optilde daargelaten  Mannen  Komt wel goed joh. 5 keer in 30 minuten naar beneden rennen is echt niet relaxed, pikken zij ook op. Na het eten, na het spelen, na het slapen (ongeveer ieder uur) en verder niet.   
honden page profiel DobryDobry schreef in Hebben jullie ook een stiekem verliefdheid op een hond?
" Ik zal aftrappen, ik ga geen 2de hond nemen, maar stel het kon, dan zou ik Marco adopteren, hij is een mooie lange slungel, en zijn karakter wat omschreven is spreekt me ook aan, een beetje tegenpool van Sam. Ik zou denken, dit is goed voor Sam, maar ik doe het niet hoor. Hier staat Marco..   https://www.podencoworld.nl/adoptiehonden/honden/1-podencos/3583-marco?fbclid=IwAR1VDHabhPy6U6BoZWsJTdALR0yQhhSTGEId8IjHshJ0CvP4J6obCYzuHxo   " yooop Daar heb je wel een prachtexemplaar uitgezocht   Hier ook geen tweede hoor, maar soms zie je honden voorbijkomen die je gewoon aanspreken. Zoals Rysio, uit hetzelfde asiel als Jenna kwam.   Als heel jonge hond kwam hij in het asiel terecht en zit er nu alweer zo'n zeven jaar. Er was nooit iemand in hem geinteresseerd en hij is nu ook erg schuw en niet veel gewend, en wordt alleen aan een gespecificeerde opvang bemiddeld, niet aan prive personen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Kruising chi met...?
Hoe komen ze erbij dat de moeder een chi is, is er verder iets bekend over haar achtergrond? Wel een heel leuk hondje. Als je zo naar haar broertje kijkt heeft die veel kortere pootjes. Misschien dat ze een middelgrote hond wordt. Daar zou ik tenminste van uitgaan.   Wat al gezegd is, het is belangrijk dat je er zonder bepaalde verwachtingen in gaat. Van een hond uit een asiel of gastgezin is alleen te zeggen hoe de hond daar is. Dat zegt nog niet dat ze bij jou ook zo is. Zeker als ze er net is, is een goede begeleiding, afhankelijk van wat de hond aangeeft, wel belangrijk. Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar ik zou hen ook goed voorlichten hierover. Dat ze niet verwachten dat ze meteen leuk kunnen spelen en knuffelen, maar de hond hen eerst moet leren kennen, en dit langzaam opgebouwd zou moeten worden.   Ik weet niet of je kunt stellen dat honden/herplaatsers uit een bepaald land makkelijker, minder angstig, zijn dan uit een ander land. Het zal per hond en situatie afhangen denk ik.          
honden page profiel DobryDobry schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
" Oooow zo naar!! Het was inderdaad erg eng! En je raad het nooit..   OOK in de broekpolder!!  Zal aan het gebied en hooglanders liggen... " Lavina haha o echt,  was vast op hetzelfde onoverzichtelijke plekje.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Stress bij ons haar nieuwe baasjes
" Maar dat weet je dus niet hé. Of dit alleen uiting van stress is, of dat het draaigedrag en achter de staart aangaan neurologisch is. Ben nog steeds wel benieuwd wat TS als antwoord heeft gekregen op dat de hond niet tegen de blaffende buurhonden kon en waar zich dat dan in uitte. Ook daar heb ik helaas ervaring mee.. mijn herder kan er ook niet goed tegen.. en ja die vertoont dan ook stress maar dat komt meer voort uit onze frustratie van het geblaf van de buurhonden, wij moeten dan telkens benoemen dat hij het goed doet en braaf is. Maar zodra alles hiernaast weer tekeer gaat begint hij onrustig te worden en gaat hijgen en komt bij ons staan. Helaas hebben we te maken met overmatig blaffende honden in onze woonomgeving. Het luistert soms echt enorm nauw de signalen die eigen honden en wij zelf ook afgeven. Idem dus als we onzeker worden over nieuwkomers in huis en honden onderling dan op elkaar reageren. TS schrijft ook al dat ze nooit en herplaatser heeft gehad, maar misschien ook nooit 2 honden tegelijkertijd gehad? Mij maakte het onzeker, en zelfs na 3x honden in verschillende samenstellingen bij elkaar gezet te hebben ben ik soms nog te onzeker. Tot ik mezelf herpak. En daar heb ik best andere mensen voor nodig gehad eerlijk gezegd die mij dan soms aanspraken.. Kom op zeg, je hebt toch wel vaker met het bijltje gehakt.. en dan bedacht ik me inderdaad dat dat zo was en waarom ik zo moeilijk deed. Maar dan kun je reageren op "normaal" honds gedrag en vanuit mens en de regels van het huis reageren. Honden die om wat voor reden dan ook afwijkend gedrag vertonen vind ik weer van een andere orde. Schreef er al over hiervoor dat ik bij fokker een hond ervaarde die dit gedrag gewoonweg in de genen had zitten (ronddraaien, spanning, nooit relaxed en "normaal" meedraaien in een groep) Die hond had moeilijk herplaatst kunnen worden, zeker niet bij honden die dit gedrag ook niet herkennen of kunnen accepteren. Of bij mensen die het eruit zouden willen halen, dat had niet gelukt. En nogmaals schat van een hond, maar je kon hem maar beter zijn gang laten gaan en mooie lieve woorden en aanhaling vond hij wel fijn, maar kon hij niet verwerken, dan bouwde hij spanning op die tot uiting kwam met tig keer ronddraaien en dan uitgeput ergens gaan liggen. Het is m.i. wel belangrijk dat een deskundige naar het gedrag van de hond van TS kan kijken.  " Blondie klopt hoor, maar ook als het iets neurologisch is, vind ik zelf dan, dat dit gedrag er dan bij hoort. En hoe ontstaan neurologische problemen, ook die kunnen te maken hebben met de begeleiding, misschien icm andere factoren. Deskundige begeleiding is dan wel gewenst ja daarmee ben ik het helemaal eens. Met een goed plan van aanpak icm goed voer, kan denk ik veel bereikt worden.   Jenna moest ik ook begeleiden, als ze bijv. paardenkoetsjes langs hoorde komen (op kinderhoofdjes, vlak lang ons huis dus een heel duidelijk geklikklak) reageerde ze met blaffen en stress. Idd even benoemen, begeleiden, en uiteindelijk wist ze dat dit een normaal onderdeel van onze dag is dat er regelmatig paardenkoetsjes langskomen.   Ik ben dan ook gechokt om te lezen dat de hond weer naar die mensen terug gaat die misschien (hoogst waarschijnlijk?) wel de oorzaak zijn van het staartjagen en andere klachten. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
" Ik ben heeel trots op May.  We hebben vandaag zoiezo een ontiegelijk leuke en gezellige wandeling gehad waarbij May 99% van de route bepaalde. Prima vinden we beide heerlijk.   Echter staan in dat bos ook schotse hooglanders. Nu was ik op een punt dat ik ze links in de bosjes zag. Rechts had ik een sloot dus ik had hoop dat ik rechtdoor er langs kon met een zo groot mogelijke boog eromheen. Helaas ik liep nog wat verder en zag daar juist het grootste gedeelte van die hele kudde.   Dus ik denk we gaan terug! Zo gezegt zo gedaan, probleem is dat dat pad hooguit 1 meter breed is. En ja hoor daar kwam een puberkalfmannetje uit de bosjes, precies op mijn pad.    De sloot was diep, dus niet echt een optie..  De naar de kudde al helemaal niet en op zo een kippenstuk erlangs ook niet. Tja dan maar een beeeetje zoveel mogelijk de bosje sin geschuifeld. En ja daar kwam die onze kant op. Ik stond voorop May achter me. Ze reageert niet op hooglanders gelukkig, maar vond deze wel erg dichtbij, begrijpelijk. Dus die deed nog 2 stapjes achteruit. Maarja veel verder mocht ze niet van me want he ook daar hooglanders.   Dus ik nog tegen d ehooglander; wachel alsjeblieft verder. Wat precies is wat die deed. Toen die gepasseerd was en een halve meter verder was heeel snel wegegaan! Pfft heb nog hartkloppingen.    Maar ben wel erg trots hoe May dit heeft gehandeld en op mij heeft vertrouwd!  " Lavina Fijn dat May zo goed reageerde en je helemaal vertrouwde   ik heb dat in de Broekpolder eens meegemaakt.  Met mijn nichtje en haar hond waren we aan het wandelen en er ineens veel te dichtbij aan alle kanten schotse hooglanders in de bosjes stonden/lagen, die je vantevoren onmogelijk hebt kunnen zien. En een daarvan vond dit niet leuk en begon ons op te jagen. Gelukkig interesseert haar hond zich ook niet voor de hooglanders en liep goed met ons mee. Maar we moesten wel een sprintje trekken. Eenmaal genoeg afstand was alles weer ok. Maar eng vond ik het wel haha.
honden page profiel DobryDobry schreef in Stress bij ons haar nieuwe baasjes
Ik denk dat je niet moet denken in fout gedrag. De hond reageert gewoon op alle stress/onzekerheden/frustraties. Dat is heel normaal. Omstandigheden hebben haar zo gemaakt, met haar zelf is niets mis en ze zou juist alle steun en hulp kunnen gebruiken nu.   Waarschijnlijk dus al foute fok, en dan nog slechte begeleiding. Ze is nog jong, en ik denk dat er met wat inzet, liefde en geduld en ook nog de hulp van een stabiele hond ze eigenlijk bij jullie een heel goed plekje zou hebben.    Toen Lola bij ons kwam beet ze me de eerste dag (mijn fout) gromde bij haar etensbak, viel uit naar alles. Dan denk je ook even van komt dit nog goed. Maar ik had haar beloofd dat ik er voor de volle honderd procent voor zou gaan en het is ook goed gekomen. Dit nog even om je moed te geven en te overwegen of je toch niet voor haar wil gaan. Desnoods met begeleiding van een deskundige.   Het lijkt me in elk geval geen optie haar terug te brengen naar de oude baasjes, gelukkig ook dat dit niet de bedoeling is, dat zou van kwaad tot erger gaan vermoed ik zo.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Niet drachtig maar inwendige baarmoederontsteking!
" We zouden de honden naar de (leuke) opvang brengen volgend weekend. Mijn gezin en ik hadden een maand geleden vakantie'tje geboekt om te ontstressen van de dood van onze 5 jarige hond in februari. Het verdriet, slijt maar niet. De kinderen (tieners) hebben ook echt iets te verduren gehad..  vorig jaar ook niet weg geweest..  Maar we hebben de vakantie iig verzet. Ze moet goed hersteld zijn en goed willen eten. Bij de opvang zijn ze super lief en daar letten ze goed op d'r, maar ik kan haar zo niet daar achterlaten. Ik kijk het iig even aan.  " Nena och dat komt er dan ook nog bij, nog langer op een welverdiende vakantie wachten. Maar idd zo ga je niet gerust weg, eerst maar helemaal genezen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Niet drachtig maar inwendige baarmoederontsteking!
" Je kan me op dit moment oprapen. Ik kan wr echt niet nog meer bij hebben. En de hond al helemaal niet. Zodra wij de da straar inrijden begint ze al helemaal te trillen. Beter dan UKG iig, daar mag ik niet eens mee naar binnen. Bij eigen da mocht ik bij de narcose zijn en in de uitslaapkamer bij wakker worden. " Nena ja dat kan ik me voorstellen, het moet ook allemaal maar weer verwerkt worden   maar je mag zeker ook trots op jezelf zijn dat je doorgezet hebt
honden page profiel DobryDobry schreef in Niet drachtig maar inwendige baarmoederontsteking!
Wat een heftig verhaal. Zeker goed dat je je gevoel gevolgd hebt en er zo gelukkig op tijd bij was.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Stress bij ons haar nieuwe baasjes
Op basis van het verhaal van de reden van herplaatsing krijg ik een beetje een vreemd gevoel bij de vorige baasjes. Ook dat ze dachten dat staartjagen een spelletje is. Vandaaruit zou ik zelf niet snel de beslissing nemen om haar daar weer heen terug te brengen. Hoe goed ze het misschien ook bedoelen.   Ik denk dat het wel een voordeel is dat Baloe een stabiele herder is.(Zoals herders ook eigenlijk horen te zijn). Misschien heeft hij een goede invloed op haar.   Verder idd gewoon rustig aan laten wennen, maar idd direct uit het staartjagen halen. Het kan verschillende oorzaken hebben. Deden de vorige eigenaars een sport met haar?  Na het wennen of misschien nu al, is hersenwerk altijd een goede manier om een band op te bouwen, daarbij zorgen voor succes natuurlijk. Een lekkere snuffelwandeling in de natuur kan veel goed doen. Goed kijken naar wat de hond zelf aangeeft.   Jenna at de eerste dag hier ook niet, we hebben er toen iets heel lekkers door gedaan. Gelukkig at ze vanaf de tweede dag prima.  Ik zou haar wel een eigen plekje geven om te eten, waar ze in alle rust kan eten.   Aangezien ze dus blijkbaar zoveel stress had, en al langer, is het misschien verstandig een groot bloedbeeld te laten maken, om te kijken of alles in orde is.  Wij hebben indertijd voor Jenna een speciale herplaatserbloesemkuur gegeven, of het hielp is moeilijk te zeggen, maar ik had zelf de indruk van wel.
honden page profiel DobryDobry schreef in Hondenschool in Rotterdam

honden page profiel DobryDobry schreef in Odin epilepsie - - 1 jaar aanvalsvrij
Wat een fijne update, geweldig om te lezen dat het Odin zo goed gaat.
honden page profiel DobryDobry schreef in Hondenschool in Rotterdam
" Dank je wel! Hij is alleen gevonden toen hij 2,5 maand oud was. Is toen opgevangen door een mevrouw in italie en daar verzorgd tot hij naar NL is gekomen (met een bus). Meer weten wij helaas niet. . Wij hebben hem eerst idd laten wennen aan ons en de omgeving. We merken dat hij elke dag meer vertrouwen krijgt. Zijn karakter wordt steeds sterker en het "stoute" gedrag wordt ook steeds sterker haha. Doordat wij nieuw zijn met het opvoeden van een puppy lijkt alles wat hij "fout doet" 3x erg en begrijpen wij niet wat er fout gaat (zonder echt te weten of het wel echt fout is).  Dank voor de links. Wij gaan niet verder met het advies dat wij hebben gekregen. Het lijkt me niet de beste optie. Ik zal vandaag even bellen met 010honden. Dank!  " Atakan nou gelukkig is hij nu in elk geval veilig. Tja wat is fout. Meestal reageert een hond gewoon op de omstandigheden. En dan heb je ook nog verveling, of juist overprikkeling, miscommunicatie, frustratie, etc. Goed dat jullie niet op die weg doorgaan, en hopelijk snel de juiste hulp ingeschakeld hebben. Succes!
 

Vrienden van Sabrina & Dante

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)honden foto van Cynthiahonden foto van caro en de teckelshonden foto van Nienke & de roedelhonden foto van Dobryhonden foto van Sanne (en Toby)honden foto van profiel verwijderthonden foto van Elsemiekehonden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Mireillevdwhonden foto van Mandy & Bram.honden foto van Biankahonden foto van Angela • Bodhihonden foto van Geahonden foto van Lisahonden foto van Sherilyn en Jazzyhonden foto van Marindahonden foto van Niet actiefhonden foto van Mariannehonden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**honden foto van Melissa - Kenji & Ninahonden foto van Wichita en haar roedel - Abby, Eevee, Elphaba, Glacee & Granthonden foto van Chonden foto van Masudhonden foto van Kelly en Scyllahonden foto van els 2honden foto van jaimehonden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco honden foto van (l)Camino_Gitana_Sultan(l)honden foto van Remie met sledehondenteam Silver liningshonden foto van ....honden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey honden foto van Murphyhonden foto van BC & CChonden foto van Mirjam en Curly Koda honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×honden foto van ArVhonden foto van corrie koopmanhonden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levihonden foto van ••**Monica*budha* en fee**••honden foto van marijkehonden foto van Elihonden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.honden foto van kees van den broekhonden foto van Denise & Majorhonden foto van Thara honden foto van Sky & Haileyhonden foto van Moos! >>>Sorry niet zo vaak meer op HP!honden foto van Miekehonden foto van samantahonden foto van Georginahonden foto van Jolandahonden foto van Ina en Borishonden foto van Nathalie & Lilly!honden foto van Prince and the othershonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Ellyhonden foto van Martinehonden foto van Joyce&Jayhonden foto van Marion van Dijkhonden foto van christel & breezer , Shaya en Lucky..honden foto van Boots , Ado( R.I.P.)  Lady en Tukkerhonden foto van ankehonden foto van Arko & Baasje Amaliahonden foto van Phiep en de meidenhonden foto van Antoinet & Lunahonden foto van Mackhonden foto van Djangohonden foto van Bianca & Tarahonden foto van Bea & Maxhonden foto van Janet & Boxershonden foto van goofie honden foto van Thera, Kyra, Tess en Livhonden foto van Noonhonden foto van Purdey en Chulahonden foto van Tizzyhonden foto van Team Didi & Plukhonden foto van Katyahonden foto van Sep en Suushonden foto van Gio en Kyrahonden foto van S&F.honden foto van Ingehonden foto van Astrid & Schumihonden foto van nathaliehonden foto van Samantha & Aikohonden foto van Rooshonden foto van Kirstenhonden foto van Estherhonden foto van Jackhonden foto van Petithonden foto van Moniquehonden foto van Rooshonden foto van bullenfanhonden foto van karenhonden foto van Stefanie & Tarahonden foto van Monique & de zwart-witjeshonden foto van Knut en Lilohonden foto van Irene Emma. honden foto van Hannah en Pépéhonden foto van jari demihonden foto van Tamarahonden foto van Emmy & Zivahonden foto van SCADlisettehonden foto van jolandastaphorsthonden foto van silke & woody honden foto van Greta en Diazhonden foto van Kimmz en Lizaaaahonden foto van cynniehonden foto van sabine en maxhonden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Joyce  en maltezertjes honden foto van Sav&Messihonden foto van chanel retrieverhonden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van Ines&Lunahonden foto van shaunihonden foto van Hondenliefhebber

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^