HondenPage baasje Sabrina & Dante

Wat schreven de vrienden van Sabrina & Dante op het forum

honden page profiel GeaGea schreef in Puppy blijft bijten
Een pup heeft grenzen nodig. Dit mag wel, dit mag niet. Hier mag je keuzes zelf maken, hier maak ik de keuze voor jou. En hoeveel grenzen een pup nodig heeft? Dat is afhankelijk van individu, reu, teef, leeftijd. Grenzen stellen betekent duidelijkheid. Duidelijkheid betekent minder stress. Minder stress betekent een leukere pup.Bij het gooien van een balletje komen er telkens stresshormonen vrij als de pup achter de bal aan rent. Doe je dit dagelijks (misschien wel meerdere keren per dag), dan heeft de pup veel stresshormonen in zijn lijf. Langdurig blootstellen aan stress kan bij pups/honden tot fysieke en mentale problemen leiden.Daarnaast heeft een pup veel kauw behoefte. Geef de hond een natuurlijke hondensnack waarop hij langere tijd kan kauwen. Denk dan aan bijvoorbeeld bullenpezen, runderkophuid platen of runderoren. 
honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom schreef in Enige pup
Wij hebben momenteel een nestje van twee Sheltie pupjes, net vier weken oud (vrijdag). Toevallig zijn wij in mei sowieso in Drachten voor het oogonderzoek van de pups (dan zijn ze nog net geen zeven weken oud tegen die tijd). Nu zijn Vlinderhondjes weliswaar pittig maar natuurlijk ook wel een stukje kleiner nog dan Shelties dus ik weet niet of dat qua formaat is wat je zoekt. Maar ik dacht ik meld me toch even.
honden page profiel GeaGea schreef in Enige pup
Wij hebben op dit moment een nestje met 7 kleine pups (Miniature American Shepherd) van ruim 4 weken oud.We wonen vlakbij Groningen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Keramische kralenketting tegen de teken
Jenna krijgt al jarenlang Egyptische zwarte kummelolie (Nigella Sativa), oorspronkelijk tegen haar atopie, maar het helpt ook tegen teken en vlooien. Ze krijgt een paar druppels door haar voer, vanaf voorjaar tm najaar. Af en toe las ik ook een paar dagen pauze in. Een student uit Regensburg heeft dit toevalig ontdekt en kreeg daarvoor ook een prijs. (Uiteraard is dit geen wetenschap die bewijst dat Egyptische Zwarte kummelolie altijd bij elke hond of elk mens in elke situatie altijd tegen elke teek werkt) Het moet wel koudgeperste olie zíjn, biologisch en de zaden waaruit de olie geperst wordt uit Egypte of een ander warm land komen.    Pas op: niet aan katten geven.
honden page profiel GeaGea schreef in Wond in neus
Ik heb je een berichtje gestuurd.
honden page profiel DobryDobry schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
wat is hij mooi!  Lekker genieten, het gaat idd allemaal veel te snel
honden page profiel DobryDobry schreef in Vergiftigd door slakkenkorrels
Verschrikkelijk. Gecondoleerd met dit grote verlies. En dan staat er op de verpakking dat het toegepast mag worden waar kinderen en huisdieren rondlopen   Zeker melden bij de fabrikant, maar misschien bestaat er ook een meldpunt voor misleidende informatie op de verpakking.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Mens blijkt hond te zijn volgens DNA test ;-)
tjonge wat een blamage voor dat bedrijf haha,   ikzelf zou een onherleidbare kruising zijn denk ik
honden page profiel DobryDobry schreef in 4 poten opereren
Om welke aandoening gaat het, dat is wel belangrijk?  Zijn de ouderdieren getest op erfelijke afwijkingen? Goed dat jullie niet over 1 nacht ijs gaan. Als de dierenarts meent dat er verschillende oorzaken kunnen zijn van de problemen zou ik die dan ook willen nagaan. Voeding en beweging heeft ook een enorm belangrijke invloed op hoe een jonge hond zich ontwikkeld, vaak nog sterker dan bepaalde genen. Vandaaruit dat ik daar ook een belangrijk punt van aandacht aan zou willen geven. De mening van een goede orthopeed ja, maar ik zou ook een voedingsdeskundige in de arm nemen, een goede ostheopaat of chiropracter, om het ook vanuit deze kant te bekijken.   Ik weet dus niet wat er aan de hand is, maar ik zou zelf ook aan goudstaafjes (goudacupunctuur) plaatsen denken ipv een operatie, mits dat bij de aandoening past. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf.   Alles moet tegen elkaar afgewogen worden, wat is het beste voor de hond in deze situatie.  Heel veel sterkte en hou ons op de hoogte als je wil.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
" De schapen gevonden!  Ze staan op een heel groot veld.  Dat is keurig omheind met een mooi net-hekje waar stroom op staat. Dus Pepijn zal niet tussen de schapen terechtkomen dit keer. (De vorige keer kroop hij door een gammel hek). Onderweg nog twee reetjes gezien. En roofvogels, altijd hier : buizerd en rode wouw. Maar ook een grote vogel (met een lange nek) die ik nog niet herkend heb. < Geen reiger of aalscholver, die zie je hier niet.> " jantien Een wolvenhek zeker? Hier (Nedersaksen regio Heidekreis) staan de schapen en ook paarden ook allemaal achter zulk soort hekken.   Ik zag een tijdje geleden een groepje trekvogels met een opmerkelijk lange nek.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
" @ Willemijn : Ja, wij waren zeker toe aan een weekje weg!  @ Dobry :  Ik ben daar nog niet geweest, maar heb ze in de verte niet zien staan. Misschien staan ze ergens binnen om te lammeren? " jantien zou kunnen ja, het is natuurlijk wel lammertijd, of ze staan ergens anders buiten dat kan ook nog. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg!
Wat leuk!  De Eiffel is zo mooi en het weer is ook goed, heel veel plezier daar!   Staan de schapen er nog?
honden page profiel DobryDobry schreef in Puber blaft ineens 's nachts
Misschien een combinatie van factoren. Het bezoek met baby, wat hem wat van slag bracht. Toch nog wat onzeker zodat hij nog niet goed alleen kan blijven e.d. Het is een jonge hond bijna volwassen, hormonen gaan opspelen,het waakinstinct gaat zich ontwikkelen, en ik las dat het ook wel bij het ras hoort, dat ze veel blaffen. Zelf zou ik even een tijdje in de buurt van de hond gaan slapen, zodat je hem meteen even kan geruststellen: "goed gehoord jongen, dat is ....een auto, buurman, etc." En dan idd dat hij daar kan slapen waar hij zich goed voelt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Goudacupunctuur ervaringen
" In juli 2022 ben ik met mijn border collie van nu 6 jaar bij dokter Schulze geweest. Ze heeft HD. Het heeft een paar weken geduurd voordat ik het idee kreeg dat ze minder pijn had. Na 3 maanden was ze van de pijnstillers af. Kan weer dagelijks 3 kwartier a uur achter elkaar een wandeling maken en spelen. Al steek ik wel een stokje voor het racen en helemaal dol doen. Ze krijgt elke dag glucosamine i.c.m. groenlipmossel.  Hopelijk gaat ze op deze mmanier nog een lange tijd mee.  Heb je 't al laten doen ?   " Leonie ik ben ook wel benieuwd welke beslissing Lau genomen heeft. Fijn dat jouw hond met de goudacupunctuur opgeknapt is.
honden page profiel DobryDobry schreef in De wereld is klein
Wat een leuk nieuws, heel veel plezier met de kleine Annabelle, wat een schatje! Fijn dat de herplaatser ook een goed plekje gevonden heeft.
honden page profiel DobryDobry schreef in Allergie
Hier ook ervaring met mijn herplaatser met overgevoeligheden/allergieen/intoleranties. Het is ook nogal wat een herplaatsing, misschien daarvoor al veel stress in het asiel of waar ze dan ook vandaan komen. Dan een spannende reis, nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe bacterieen, nieuwe virussen. Dat is een aanslag op het zenuwstelsen/immuunsystteem.   Ze is in elk geval allergisch voor pollen, mijten en krijgt daardoor uitbraken van demodex. De dierenarts is dan eerst begonnen met cortisone en antibioticum, dat hielp 2 weken maar daarna kwam in alle hevigheid de huidproblemen en jeuk terug. Dan een herhaling van de behandeling. En ook weer na 2 weken dat de problemen nog veel erger terugkwamen.    En de darmflora wordt daar natuurlijk flink door aangetast, terwijl het juist zo belangrijk is voor het immuunsysteem dat de darmen de juiste bacterieen bevatten voor een goede afweer/gezondheid.   Ik gaf haar toen eerst barf te eten, biokwaliteit omdat ik indertijd dacht dat dat voor elke hond het beste was. Maar de problemen leken eerder erger te worden.        Het was idd een heel gedoe en uitproberen wat voor haar werkt. Inmiddels eet ze alles van biologische kwaliteit en geen dierlijke eiwitten meer en is alles niet perfect, maar in het groene bereik.   Wat bij ons goed helpt tegen plekjes en jeuk was neem olie, koudgeperste biologische kwaliteit. Bij een beginnende hotspot werkt dat bij haar binnen het half uur.   Ik zou dus ook aanraden een goede voedingsdeskundige te raadplegen. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
" Ik hou niet van sneeeeeeuw en ook geen jas. Tis verschrikkelijk! " yooop haha geweldig 
honden page profiel GeaGea schreef in Koop geen pup bij fokker X in Ede
Ik zou heel snel een goede verzekering afsluiten, want dit kan anders nog wel eens een heel duur hondje gaan worden....
honden page profiel GeaGea schreef in 8 weken pup in huis - wordt het echt beter?
" Als het klopt dat ze ooit zwerfhond was, dan was dat de ultieme vrijheid voor haar. Geen regels, geen dwang, geen verplicht slapen, geen training, en veel zelf kunnen beslissen en keuzes maken...  " Alaska's Finest! Denk dat dit wel mee zal vallen. De hond is nu aan het wisselen volgens TS, dus tussen de 4 en 7 maanden oud ongeveer.Komt uit Mexico en de TS heeft de hond al 7/8 weken. Dus hoe lang heeft de hond op straat geleefd? Als je er bij bedenkt dat de pup eerst een rabiës enting moet hebben en dan 3 weken moet wachten tot dat het kan reizen.....
honden page profiel GeaGea schreef in 8 weken pup in huis - wordt het echt beter?
Je hebt tegenwoordig hele mooie rennen met dakpaneel waar ze dus niet uit kunnen klimmen....
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Je zou ook nog kunnen denken aan asielhonden uitlaten in het weekend/als je vrij bent?    De hond van iemand anders uitlaten is idd niet helemaal hetzelfde, maar toch kan je met zo`n hond als je elkaar eenmaal goed kent, ook een heel goede band opbouwen, zeg ik uit eigen ervaring. Ik laat regelmatig een buurhond uit, die is van de dochter van een oudere buurvrouw. Die dochter werkt full time en brengt overdag de hond naar haar moeder, die hem niet goed kan uitlaten. Even wennen natuurlijk in het begin, maar inmiddels kennen we elkaar goed en weten waar we met elkaar aan toe zijn.
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Het kan alleen als je een back up hebt, mensen die je hond verzorgen als jij er niet bent, anders is het te lang voor een hond om alleen te zijn, de meeste honden gaan zich vervelen, of raken gefrustreerd, krijgen verlatingsangst, gaan dan dingen vernielen, blaffen, janken, wat niet alleen voor de hond erg sneu is maar ook voor problemen met de buren kan gaan zorgen. Of je zou de hond mee naar je werk kunnen nemen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
"     Bams, zeven maanden oud, ook zo,n lieve herinnering van dr…. Ze staat bij mij op de kast, deze foto. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . ja tenminste blijven de foto`s en de mooie herinneringen, zoals jouw foto van Bams
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
mooie foto`s staan er al! Ik moest denken aan een winterwandeling toen we Lola nog niet zo lang hadden en ze zo`n plezier had in het lopen in het bos door de sneeuw en snuffelen Mooie herinnering.
honden page profiel DobryDobry schreef in Tips waak/erfhond raskeuze
De duitse herders die ik ken en gekend heb, waren/zijn erg baasgericht en niet graag ergens alleen op een erf, ze doen liever samen iets. Welke hond wel graag alleen op een erf is weet ik niet. Hier in de buurt wordt een akita als waakhond in de tuin gehouden. De mensen hebben wel kinderen maar die zijn inmiddels in einde basisschool leeftijd. Of de hond daar gelukkig is betwijfel ik, maar waaks is hij zeker wel. Waarschuwingsbordjes zijn dan ook niet overbodig. Ze hebben hun huisingang ook zo dat de hond daar niet bij kan komen als er bezoek komt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Paniek s' nachts
Paniekaanvallen vind ik best heftig, het voorkomen ervan is naar mijn mening belangrijk, aangezien de paniek zorgt voor grote stress en het lang duurt voordat het lichaam daarvan hersteld is. Wat zou een pup leren dat er pas na een kwartier iemand komt als ze in paniek is, alleen maar dat ze zich bang en in de steek gelaten voelt, denk ik. Ik zou weer opnieuw beginnen en de pup bij me in de buurt houden s nachts. Als Ollie dan eenmaal paniekvrij is, en rustig doorslaapt, dan langzaam aan afstand maken in het tempo van wat de hond aan kan.
honden page profiel DobryDobry schreef in Challenge: 100km lopen met je hond(en)
Wat leuk jullie verhalen en foto`s. Ik volg. Helaas wandelt Jenna alleen nog in de tuin en hoogstens een rondje rond het huis.  Ik laat wel regelmatig een teckeltje uit van een oudere buurvrouw, ik ga eens kijken of ik dat kan bijhouden.
honden page profiel GeaGea schreef in export formulier
" Haha ik dacht dat vdh stond voor duitse herdershond. En je hebt een rottweiler, dus die tip kwam niet bij mij vandaan.  Ik zei ga naar de belgische raad van beheer, sint hubertus dus.  " ientje Nee, VDH staat voor Verband für das Deutsche Hundewesen. Op de originele stamboom moet de naam van de bezitter ingevuld worden en dan opgestuurd worden naar de VDH.Voordat je de stamboom weer terug hebt, ben je wel een paar weken verder.
honden page profiel GeaGea schreef in export formulier
De Anerkennung  fur das Ausland van de VDH kost de fokker 50 euro en als je hem zelf gaat aanvragen kost dat 70 euro.  
honden page profiel GeaGea schreef in export formulier
Je kunt een export pedigree via de fokker of rechtstreeks via www.vdh.de  opvragen.
 

Vrienden van Sabrina & Dante

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)honden foto van Cynthiahonden foto van caro en de teckelshonden foto van Nienke & de roedelhonden foto van Dobryhonden foto van Sanne (en Toby)honden foto van profiel verwijderthonden foto van Elsemiekehonden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Mireillevdwhonden foto van Mandy & Bram.honden foto van Biankahonden foto van Angela • Bodhihonden foto van Geahonden foto van Lisahonden foto van Sherilyn en Jazzyhonden foto van Marindahonden foto van Niet actiefhonden foto van Mariannehonden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**honden foto van Melissa - Kenji & Ninahonden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomhonden foto van Chonden foto van Masudhonden foto van Kelly en Scyllahonden foto van els 2honden foto van jaimehonden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco honden foto van (l)Camino_Gitana_Sultan(l)honden foto van Remie met sledehondenteam Silver liningshonden foto van ....honden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey honden foto van Murphyhonden foto van BC & CChonden foto van Mirjam en Curly Koda honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×honden foto van ArVhonden foto van corrie koopmanhonden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levihonden foto van ••**Monica*budha* en fee**••honden foto van marijkehonden foto van Elihonden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.honden foto van kees van den broekhonden foto van Denise & Majorhonden foto van Thara honden foto van Sky & Haileyhonden foto van Moos! >>>Sorry niet zo vaak meer op HP!honden foto van Miekehonden foto van samantahonden foto van Georginahonden foto van Jolandahonden foto van Ina en Borishonden foto van Nathalie & Lilly!honden foto van Prince and the othershonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Ellyhonden foto van Martinehonden foto van Joyce&Jayhonden foto van Marion van Dijkhonden foto van christel & breezer , Shaya en Lucky..honden foto van Boots , Ado( R.I.P.)  Lady en Tukkerhonden foto van ankehonden foto van Arko & Baasje Amaliahonden foto van Phiep en de meidenhonden foto van Antoinet & Lunahonden foto van Mackhonden foto van Djangohonden foto van Bianca & Tarahonden foto van Bea & Maxhonden foto van Janet & Boxershonden foto van goofie honden foto van Thera, Kyra, Tess en Livhonden foto van Noonhonden foto van Purdey en Chulahonden foto van Tizzyhonden foto van Team Didi & Plukhonden foto van Katyahonden foto van Sep en Suushonden foto van Gio en Kyrahonden foto van S&F.honden foto van Ingehonden foto van Astrid & Schumihonden foto van nathaliehonden foto van Samantha & Aikohonden foto van Rooshonden foto van Kirstenhonden foto van Estherhonden foto van Jackhonden foto van Petithonden foto van Moniquehonden foto van Rooshonden foto van bullenfanhonden foto van karenhonden foto van Stefanie & Tarahonden foto van Monique & de zwart-witjeshonden foto van Knut en Lilohonden foto van Irene Emma. honden foto van Hannah en Pépéhonden foto van jari demihonden foto van Tamarahonden foto van Emmy & Zivahonden foto van SCADlisettehonden foto van jolandastaphorsthonden foto van silke & woody honden foto van Greta en Diazhonden foto van Kimmz en Lizaaaahonden foto van cynniehonden foto van sabine en maxhonden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Joyce  en maltezertjes honden foto van Sav&Messihonden foto van chanel retrieverhonden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van Ines&Lunahonden foto van shaunihonden foto van Hondenliefhebber

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^