Hond op slaapkamer.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElsEls

Ik ben benieuwd hoe de nacht er uit ziet, voor mensen die hun hond in de slaapkamer/op bed laten slapen.

Hoe ziet de nacht er uit bij jullie, als jullie dat willen vertellen.

Ik draai nogal veel in mijn slaap, lijkt me niet fijn voor de hond, en ook niet voor mezelf.

Moesten jullie de hond trainen om normaal te doen in de slaapkamer niks slopen enz.

Zo ja, hoe deed je dat?

Ik heb het gisteren een keer geprobeerd, en ze begon meteen te graven, en te bijten in het matras, en ze zat steeds in mijn gezicht met haar neus.

Rustig slapen komt er dan niet van.

Maar ze begint uit haar slaap bench te groeien, dus ze moet of op bed, of beneden in de grote bench slapen.

En nee, ze kan niet zonder toezicht vrij beneden lopen.

Dan springt ze op de bank en er af, met kans op ongelukken, en het is sowieso niet goed voor de gewrichten van een pup in de groei.

En er zijn nog meer gevaren in de woonkamer.

2 stroom kabels die ik niet weg kan werken.

En mogelijk ook mijn kat nog misschien, als Lola te ver gaat, maar dat gaat gelukkig steeds beter, work in progress, lol.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb gewoon zijn bed naast mijn bed, hij komt niet in mijn bed, dit is niet fijn met zijn korte scherpe haartjes.

Sam gaat heel graag naar bed, krijgt altijd een snoepje voor het slapen gaan, en Sam heeft graag een deken in de winter en een laken in de zomer over zich heen, vorige Spanjaard ook trouwens.

Hij ligt al rond bedtijd te gluren of het al bedtijd is, en is het zover dan gaat hij voorop naar boven.

Hij vind het heerlijk, soms snurkt hij maar ik vind dat schattig, als mijn man snurkt niettongue-out

Het gaat dus prima, hij wilde in het begin wel graag op het bed, maar dit hebben we heel makkelijk geleerd dat het niet mag.

Overdag en ik ben de was aan het doen of zo, ligt hij wel eens stiekem op mijn bed, maar zodra hij mij ziet springt hij van het bed, dit is nieuw gedrag, een boefje af en toe.

Sam vind het heerlijk, lekker bij de baasjes slapen, wij ook.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Misschien eerst een mand met een ren er omheen? 

 

Mijn hond ligt bij me op bed, maar als pup deed ik dat ook niet, dan zou hij me wakker houden. Ik bouwde het naast mijn bed slapen af en liet hem beneden slapen.

 

 

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje

Vanaf puppy af aan hier. Voornamelijk om het mezelf makkelijk te maken met de zindelijkheids training haha. 

Zodra het licht uit gaat gaat ze gewoon rustig liggen. Ik heb in het begin wel iet's voor de kant van het bed gezet waar ze af zou kunnen springen. Na een paar keer had ze door dat het een plek om te slapen was en niet om te spelen. 

Ik draai ook veel in mn slaap, maar dan staat ze rustig op en gaat ze ergens anders liggen. Ze lijkt er niet veel last van te hebben. Ze snurkt ook niet of iets, het enige waar ik af en toe wakker van word is als ze 'snachts tegen me aan komt liggen of onder mijn arm kruipt wat eigenlijk alleen maar super schattig is haha.

In de zomer slaapt ze meestal meer richting het voeteneinde. Ik was wel 2 keer per week mijn beddengoed, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Het is niet dat het vies is ofzo. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat is een keuze of je je hond bij je laat slapen of niet….hier slaapt iedere hond bij me, nooit op bed….beneden of in je slaapkamer een ren neer zetten zodat je hond zolang je niet weet wat tie doet veilig is….507733.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier ligt de hond op bed, t is ook maar een kleine niet verharende hond.

Ze gaat gewoon liggen waar ze zelf wil.

Slopen heeft ze nooit van haar leven gedaan gelukkig. Ze graaft wel eens maar met een 'laat dat' stopt ze er wel weer mee.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik had vroeger een ren in mijn slaapkamer.met een fijne mand er in, met hoge rand tegen tocht over de vloer., toen ze een keer enorm schrok van knallen in de nacht, wilde ze niet meer in die ren. Maar bleef in haar mand toen de ren weg was. Later kroop ze op mijn voeteneind en sliep.

 

Een ren met hekjes is fijn.,

Dat je hem ,nog, niet los beneden wilt hebben snap ik. Je slaapt zelf niet rustig omdat je de sitiatie gevaarlijk vindt voor je hond,

 

Bedenk bij een hond in bed wel, ook soms modderpoten in bed, of ongedierte en zeker haren als je een verharende hond hebt. 

Een ren is niet enorm duur, en altijd handig om te hebben. Bv later als je hond eens geopereerd moet worden en rust moet houden, dan is hond die ren gewend.

550661.jpg

Op de foto staat het deurtje nog open. Ze lag er graag in, tot die ellendige vuurwerkknal.,ik had er zelf een dakje opgemaakt, dan is het geen ren meer maar een bench, ze klom er overheen.  

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Mijn hond slaapt beneden, niet in onze slaapkamer. 
Geen bench, geen ren. 
Misschien had ik altijd zulke uitzonderlijke honden gehad, maar ik lees altijd met verbazing dat een pup  's nachts van alles gaat slopen. Mijn honden slapen s nachts gewoon door, ook in de puppy periode. 
Kattenkwaad was voor overdag. 
Wij werken regelmatig van thuis uit, dus kabels genoeg. Je kan die wel wegwerken. Daar bestaan speciale hoezen voor. Of je kan die achter een of andere afdekking verstoppen.   
Ik heb ook mijn pup geleerd om een loopplank te gebruiken als hij in de zetel wilt + een matrasje voor die zetel in het geval dat hij toch ene keer direct op de vloer wilde springen. 
En voor de rest ja opruimen, je woning zo veel mogelijk puppy-proof maken. Het is toch maar tijdelijk. 

honden page profiel DagmarDagmar

Als pup neem ik ze mee in bed, heerlijk iedereen doorslapen zonder nachtelijke uitjes.

De jongste had het na een week of 2 wel gehad, toen gaf hij aan dat hij beneden wou blijven.

Ik heb nu mijn senior bij me, omdat die anders om 3u al vindt dat het tijd is om op te staan. Hij heeft zijn eigen kussen, hij springt heel soms eens op bed maar als hij dan te veel in de weg ligt, schop ik hem met veel plezier er weer uit hp-angel

De andere slapen los beneden, die gaan dat hopelijk ook blijven doen als Ruun er niet meer is. 

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Eefke sliep de eerste dag dat ze bij mij was in een doos met een lap uit het nest naast het bed. Ging ze piepen, even met de hand er in. Na twee of drie nachten was dat over. Daarna werd het een een mandje wat ook afgeschut was zodat ze niet kon dwalen. Daarna gewoon in de mand. Ja dan gaat ze dwalen door de slaapkamer. Uit bed, oppakken en terug zetten in de mand. Op een gegeven ogenblik bleef ze gewoon in de mand liggen. Tot op de laatste nacht heeft ze altijd naast het bed in de mand op de grond geslapen. 's Ochtens kreeg ik wel eens snuit in m'n gezicht en dan mocht ze er even bij in. Met een diepe zucht ging ze dan liggen.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


Ik heb het gisteren een keer geprobeerd, en ze begon meteen te graven, en te bijten in het matras, en ze zat steeds in mijn gezicht met haar neus.

"

Dat vinden heel veel pups een plezante bezigheid - in de matrassen / sofa's/ kussens graven. En dan nog misschien rijden op die kussens, matrassen.. 

Het is dan aan jou om je pup te begeleiden en het haar duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is. 

Als je haar op zo'n moment gewoon van de kussens wegtrekt en in haar bench stopt, dan leert ze daar niks van natuurlijk. Door haar puur fysiek te begrenzen, weet ze nog altijd niet waar de figuurlijke grenzen van haar ongewenste gedrag liggen. 

Hoe meer je hond mee in het huishouden draait, hoe sneller ze het ook leert ... wat mag en wat niet mag.. 

 

 

honden page profiel ElsEls

" Misschien eerst een mand met een ren er omheen? 
 
Mijn hond ligt bij me op bed, maar als pup deed ik dat ook niet, dan zou hij me wakker houden. Ik bouwde het naast mijn bed slapen af en liet hem beneden slapen.
 
  "

ik kan dit proberen.

Maar ik slaap al bar slecht zoals het is (ligt niet aan Lola, altijd al geweest)

En als zij dan nachten ligt te janken, dan krijg ik helemaal geen slaap meer.

Maar dat moet ik inderdaad eens uit proberen.

Maar als het niet goed gaat, moet ik daar mee stoppen, anders ben ik zelf gebroken.

En net als met kinderen, als de moeder niet voor zichzelf kan zorgen, kan ze ook geen kind verzorgen.

Het zelfde met een hond, ben je moe, ga je mogelijk fouten maken, waardoor ze negatieve ervaringen op doen van welke aard dan ook.

Ernstigste scenario, je let buiten niet op omdat je moe bent, hond ontsnapt, en loopt onder een auto frown

Je moet ook aan jezelf denken, anders heeft een kind of hond ook niks aan jou.

honden page profiel Anna NiemAnna Niem

Mijn dame slaapt op een orthopedisch matras naast mijn bed. Soms komt ze 's ochtends als ik al wakker ben er nog even gezellig bij liggen, 's nachts nooit. Ze is heel gevoelig voor als ik beweeg in mijn slaap, vindt ze niet fijn.

 

In het begin vloog ze nog wel eens overeind als ik even naar het toilet ging 's nachts, soms glipte ze dan snel naar beneden (niet handig, vanwege omstandigheden moet ze bij voorkeur op m'n kamer slapen 's nachts). Inmiddels al lang niet meer, ze slaapt rustig door, maakt me ook niet wakker, zelfs als ik me een beetje verslaap in de ochtend. Als ze niet fit is en naar buiten wil waarschuwt ze wel. 

 

Misschien is het voor jouw hondje in het begin wat wennen, maar als de routine er straks een beetje in zit en ze weet wat de bedoeling is zal het vast prima gaan. Als ze nog sloopt, dan de kamer puppy-proof maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ik kan dit proberen.
Maar ik slaap al bar slecht zoals het is (ligt niet aan Lola, altijd al geweest)
En als zij dan nachten ligt te janken, dan krijg ik helemaal geen slaap meer.
Maar dat moet ik inderdaad eens uit proberen.
Maar als het niet goed gaat, moet ik daar mee stoppen, anders ben ik zelf gebroken.
En net als met kinderen, als de moeder niet voor zichzelf kan zorgen, kan ze ook geen kind verzorgen.
Het zelfde met een hond, ben je moe, ga je mogelijk fouten maken, waardoor ze negatieve ervaringen op doen van welke aard dan ook.
Ernstigste scenario, je let buiten niet op omdat je moe bent, hond ontsnapt, en loopt onder een auto 
Je moet ook aan jezelf denken, anders heeft een kind of hond ook niks aan jou. "

Als je daar bang voor bent dat je hond onder een auto loopt, aan de lijn houden en geen langelijn gebruiken….wanneer je hond zijn haar rust pakt kan jij ook relaxen toch, met een boek op de bank zodat je ook uit rust….en als je hond een hele nacht jankt, mooi bij je op de slaapkamer meenemen, en een ren neerzetten zodat tie niet op bed komt, naast je bed zetten, onrustig dan je hand erin en geruststellen, slaapt tie vanzelf wel weer verder.

honden page profiel ElsEls

" Dat vinden heel veel pups een plezante bezigheid - in de matrassen / sofa's/ kussens graven. En dan nog misschien rijden op die kussens, matrassen.. 
Het is dan aan jou om je pup te begeleiden en het haar duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is. 
Als je haar op zo'n moment gewoon van de kussens wegtrekt en in haar bench stopt, dan leert ze daar niks van natuurlijk. Door haar puur fysiek te begrenzen, weet ze nog altijd niet waar de figuurlijke grenzen van haar ongewenste gedrag liggen. 
Hoe meer je hond mee in het huishouden draait, hoe sneller ze het ook leert ... wat mag en wat niet mag.. 
 
  "

 

Dan denk ik dat je veel geluk hebt gehad.

Want 1 van die 2 snoeren die ik niet kan wegwerken, heeft ze al een keer aangezeten terwijl ik er bij was.

Dus dan ga ik niet het risico nemen haar los te laten in huis, terwijl ik slaap, 220 overleven ze niet he.

De bank heeft ze nooit in proberen te graven, of bijten, dus daar heb ik haar nog nooit hoeven te corrigeren.

Maar bij het bed deed ze dat vannacht dus wel, maar was ook de eerste keer dat ze op bed zat, en toen heb ik haar ook gecorrigeerd met een "nee" en af/blijf, maar ze wil niet blijven liggen.

Maar ja, dat kun je ook niet verwachten na 1 keer.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

"  
 ze wil niet blijven liggen.
Maar ja, dat kun je ook niet verwachten na 1 keer. "

Maar misschien wilt ze helemaal niet in je bed blijven slapen, hè. hp-sleephappy

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik ben ook niet van pups zonder toezicht los laten lopen in de woonkamer. Heb vrienden waarbij de pup gestikt is in een stuk plastic dus dat zou wel meespelen. Maar hier dus fan van de ren. Wel een ruimte waarin de hond kan bewegen en verliggen, maar toch veilig. En merk andersom ook dat honden het vaak een fijn holletje vinden. Hond op de slaapkamer vind ik ook niet fijn. Dus zolang de hond niet alleen kan zijn slaap ik zelf beneden. Dus mijn tip: leen ergens een ren. Heb jij je nachtrust en de hond meer ruimte. 

honden page profiel Olliebollie Olliebollie

honden foto van Olliebollie

Onze 5 jarige slaapt beneden. Daar waar hij wil, dat hè te kind eigenlijk altijd op de bank.

Onze pup van 16 weken slaapt op bed. Hij zoekt een plekje tussen ons in en verplaatst snachts af en toe. Soms kruipt hij onder de deken of heb ik een snuitje tegen mijn neus, zo schattig.
Wij draaien beide regelmatig maar dan zoekt hij af en toe een ander plekje of gaat helemaal aan het hoofdeind liggen tussen onze kussens (of op mijn kussen)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Mijn Dobber is nu 15 en slaapt sinds zo'n 5,5 jaar bij mij boven. Toen ik op mezelf ging was dat niet de bedoeling, maar ze kon traplopen ... Na 3 nachten elke keer eruit om mijn deurenopenmakende en traplopende nachtverstoorder weer naar beneden te sturen, was ik er klaar mee ;). Sindsdien heeft ze een eigen plekje boven en inmiddels til ik haar de trap op en af, want dat kan ze zelf niet meer. 

 

Ik vind het heel fijn dat ze boven is, want als er iets mis is, ben ik er direct bij. Door de jaren heen al een aantal keren meegemaakt dat ze er ineens uit moest of dat ze ging braken en ik er snel een teiltje onder kon gooien. Of niet, dan was het een nachtelijk schoonmaakuurtje haha. 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Ik ben ook niet van pups zonder toezicht los laten lopen in de woonkamer. Heb vrienden waarbij de pup gestikt is in een stuk plastic dus dat zou wel meespelen. Maar hier dus fan van de ren. Wel een ruimte waarin de hond kan bewegen en verliggen, maar toch veilig. En merk andersom ook dat honden het vaak een fijn holletje vinden. Hond op de slaapkamer vind ik ook niet fijn. Dus zolang de hond niet alleen kan zijn slaap ik zelf beneden. Dus mijn tip: leen ergens een ren. Heb jij je nachtrust en de hond meer ruimte.  "

Eens.

Een ren was/is ook voor mij een fantastische uitvinding. Je kan er ook veel meer in kwijt dan in een bench: een mand, een waterbak, knuffeltjes, een dekentje, bij ons ligt er ook een vetbed in om het nog wat gezelliger te maken, maar we hielden ook gewone vloerruimte vrij (parket in ons geval).

 

Meestal start onze hond haar nacht in haar mand, ik dek haar dan toe met het dekentje, aai haar nog even en duw haar knuffeltje (nog van uit het nest) dicht tegen haar. Ze laat zich dat ritueeltje altijd welgevallen. Maar na 5 minuten is dat deken al weer af en gaat ze meestal op het parket liggen, of we horen haar nog wat drinken. Ik denk dat je met zo'n ren het beste van 2 werelden hebt: er is ruimte om zich eens te verplaatsen en tegelijk is het veilig. Bij ons is dat in ieder geval een groot succes, maar ik moet wel toegeven dat we veel ruimte hebben om die te plaatsen. Ik veronderstel dat dit niet overal zo evident is.

 

Nadeel: deze zomer willen we op reis met de hond en zo'n ren is wel groot om mee te nemen. Dan zijn mensen die de vertrouwde bench mee kunnen nemen beter af. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Eens.
Een ren was/is ook voor mij een fantastische uitvinding. Je kan er ook veel meer in kwijt dan in een bench: een mand, een waterbak, knuffeltjes, een dekentje, bij ons ligt er ook een vetbed in om het nog wat gezelliger te maken, maar we hielden ook gewone vloerruimte vrij (parket in ons geval).
 
Meestal start onze hond haar nacht in haar mand, ik dek haar dan toe met het dekentje, aai haar nog even en duw haar knuffeltje (nog van uit het nest) dicht tegen haar. Ze laat zich dat ritueeltje altijd welgevallen. Maar na 5 minuten is dat deken al weer af en gaat ze meestal op het parket liggen, of we horen haar nog wat drinken. Ik denk dat je met zo'n ren het beste van 2 werelden hebt: er is ruimte om zich eens te verplaatsen en tegelijk is het veilig. Bij ons is dat in ieder geval een groot succes, maar ik moet wel toegeven dat we veel ruimte hebben om die te plaatsen. Ik veronderstel dat dit niet overal zo evident is.
 
Nadeel: deze zomer willen we op reis met de hond en zo'n ren is wel groot om mee te nemen. Dan zijn mensen die de vertrouwde bench mee kunnen nemen beter af.  "

Er bestaan ook oprol hekken, misschien wat voor jou?

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Er bestaan ook oprol hekken, misschien wat voor jou? "

Dat zal ik eens opzoeken. Bedankt voor de tip!

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Eens.
Een ren was/is ook voor mij een fantastische uitvinding. 
 
Nadeel: deze zomer willen we op reis met de hond en zo'n ren is wel groot om mee te nemen. Dan zijn mensen die de vertrouwde bench mee kunnen nemen beter af.  "

Iedereen spreekt uit zijn eigen ervaring natuurlijk wink.

Hier een hond van nog geen jaar oud en hij doet het fantastisch binnenshuis. Vroeg geleerd, hè! En nu heb ik al lang geen zorgen meer hoe wij op vakantie of naar iemand anders op bezoek moeten gaan. Geen kattenkwaad meer. Rust zelve. Ik laat hem gerust alleen thuis en zelfs alleen gedraagt hij zich voorbeeldig. 

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Iedereen spreekt uit zijn eigen ervaring natuurlijk .
Hier een hond van nog geen jaar oud en hij doet het fantastisch binnenshuis. Vroeg geleerd, hè! En nu heb ik al lang geen zorgen meer hoe wij op vakantie of naar iemand anders op bezoek moeten gaan. Geen kattenkwaad meer. Rust zelve. Ik laat hem gerust alleen thuis en zelfs alleen gedraagt hij zich voorbeeldig. 
  "

Da's natuurlijk helemaal ideaal.

Mijn hond had stelen lange tijd als grootste hobby (naast happen), en ik was gisteren nog maar aan het stoefen dat ze er niet meer op uit is alles te stelen dat los zit in de woonkamer. Tot ze een uurtje geleden ineens een hap uit een boek genomen heeft. 'Welkom puppy' van Joke Monteny is gemolesteerd, ze heeft dat zomaar uit mijn bibliotheekkast getrokken, terwijl ik gewoon in de buurt was. Ik kwam helaas te laat. Het zou helemaal gênant zijn mocht dit op verplaatsing gebeuren.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

"  Tot ze een uurtje geleden ineens een hap uit een boek genomen heeft. 'Welkom puppy' van Joke Monteny is gemolesteerd, ze heeft dat zomaar uit mijn bibliotheekkast getrokken, terwijl ik gewoon in de buurt was. Ik kwam helaas te laat.  "

laughinglaughing

Sorry, je vindt het mssn niet echt grappig, maar ik moest echt erom lachen. Goeie keuze van Billie ! 
Wel, jouw hond is sowieso geen doorsnee pup geweest. 
De pup van TS lijkt veel minder fel te zijn dan Billie (hopelijk voor TS blijft het zo). 

honden page profiel MaritMarit

honden foto van Marit

Hier al jaren een hondje in bed... Mijn vorige teckeltje heeft 8 jaar lang naast me geslapen tot haar dood (13 jaar). Nu een pup in huis (mijn vorige was herplaatser), en vroeg me ook af hoe dat aan te pakken.. ze heeft tot een half jaar leeftijd beneden geslapen in de bench + ren er aan vast. Meer zodat ze dat goed kent en weet dat in bed slapen niet perse haar basis is. Dit met oog op logeren wat ze toch eens in de zoveel maanden moet doen ivm congressen, weekendjes weg etc. 

 

Toen ze 6 maanden was ging ze mee kamperen, en dat betekende in de caravan mee het grote bed in. En heel eerlijk? Ik had het zó gemist. Ik vond het zo fijn.. ze sliep als een roosje, en ik ook. Sindsdien gaat ze thuis dus ook gewoon mee naar bed, met af en toe een nachtje beneden zodat ze dat 'onthoud' (of als ze vies is van wandeling, hahaha). 

Ik draai veel in de nacht maar ze heeft geleerd hoog naast me te liggen en niet bij mijn benen. Gaat perfect en ik slaap beter dan zonder haar naast me...

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

  Nadeel: deze zomer willen we op reis met de hond en zo'n ren is wel groot om mee te nemen. Dan zijn mensen die de vertrouwde bench mee kunnen nemen beter af.  "

Nee dat is niet te doen. Hier zijn ze met een maand of 7 wel klaar om los in huis te lopen maar iedere hond is daar ook weer anders in. Ik leer ze hier ook wel de bench aan. Juist voor vakanties. Dat ik ze op veerboten etc even kan parkeren. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Iedereen spreekt uit zijn eigen ervaring natuurlijk .
Hier een hond van nog geen jaar oud en hij doet het fantastisch binnenshuis. Vroeg geleerd, hè! 
  "

Toch is dat vaak niet alleen opvoeding maar ook het karakter van de hond. Ik heb ook zo’n voorbeeldige pup gehad en eentje die zodra we er niet waren veranderde in een papierversnipperaar. Is helemaal goed gekomen maar ik moest het daar wel meer managen. 

honden page profiel ElsEls

" Als je daar bang voor bent dat je hond onder een auto loopt, aan de lijn houden en geen langelijn gebruiken….wanneer je hond zijn haar rust pakt kan jij ook relaxen toch, met een boek op de bank zodat je ook uit rust….en als je hond een hele nacht jankt, mooi bij je op de slaapkamer meenemen, en een ren neerzetten zodat tie niet op bed komt, naast je bed zetten, onrustig dan je hand erin en geruststellen, slaapt tie vanzelf wel weer verder. "

Ik heb Lola sowieso altijd aan de riem, maar met de riem kunnen er ook dingen fout gaan.

Perrongeluk de riem laten vallen bv.

En als madam haar kliermoment heeft, dit probleem https://www.hondenpage.com/hondenforum/231731/hond-bijt-in-arm-en-kleren.php

Dan is ze voor geen reden vat baar.

En soms is het je handschoen waar ze in hangt, en in de andere hand heb je de riem, wat doe je dan????

Ik heb nog niet eens tijd gehad om te eten vandaag, laat staan relaxen.

Ben nu snel een hamburger in elkaar aan het draaien, terwijl ik dit typ.

honden page profiel ElsEls

" Eens.
Een ren was/is ook voor mij een fantastische uitvinding. Je kan er ook veel meer in kwijt dan in een bench: een mand, een waterbak, knuffeltjes, een dekentje, bij ons ligt er ook een vetbed in om het nog wat gezelliger te maken, maar we hielden ook gewone vloerruimte vrij (parket in ons geval).
 
Meestal start onze hond haar nacht in haar mand, ik dek haar dan toe met het dekentje, aai haar nog even en duw haar knuffeltje (nog van uit het nest) dicht tegen haar. Ze laat zich dat ritueeltje altijd welgevallen. Maar na 5 minuten is dat deken al weer af en gaat ze meestal op het parket liggen, of we horen haar nog wat drinken. Ik denk dat je met zo'n ren het beste van 2 werelden hebt: er is ruimte om zich eens te verplaatsen en tegelijk is het veilig. Bij ons is dat in ieder geval een groot succes, maar ik moet wel toegeven dat we veel ruimte hebben om die te plaatsen. Ik veronderstel dat dit niet overal zo evident is.
 
Nadeel: deze zomer willen we op reis met de hond en zo'n ren is wel groot om mee te nemen. Dan zijn mensen die de vertrouwde bench mee kunnen nemen beter af.  "

Juist, ik heb dus ook de ruimte niet voor zo'n grote ren, en al zeker niet op de slaapkamer.

Daar past niet eens een tweepersoons bed in, ja dat past, maar dan kun je de ramen niet meer wassen, te smal.

Dat probleem heb ik nu dus met mijn tweepersoons bed.

Mijn tralie bench van 75 breed, 50 diep is redelijk ruim, en past in de auto van mijn ouders.

En daarom kon ik dus toch lekker een kerstdiner hebben met mijn ouders en mijn broer en schoonzus, want Lola kon gewoon mee.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Bloed&slijm bij ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^