Labradoodle & doodle familie Nieuw Vennep

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Donnie.VDonnie.V

" Raar topic dit eigenlijk. Heb het eens een tweede keer doorgenomen, en kan nou niet echt het punt vinden waar opeens vast staat dat dit broodfok is, al gaat wel iedereen mee met de brandwagon. Ook opvallend dat verschillende teleurgestelde pupkopers opeens tegelijk dit topic onder ogen krijgen en reageren. 
Heb zelf maar deze fokker opgezocht. Ze staan inderdaad op de broodfoklijst “omdat de pups niet gesocialiseerd zijn” en “oorsprong pups onduidelijk” is. Socialisatie lijkt me een subjectief gebeuren, wat ik een goede socialisatie vind kan een ander ruk vinden. En oorsprong onduidelijk… tja. Ben wel benieuwd wat mensen daar mee bedoelen. Emma schrijft dat ze gewoon moederhond meerdere keren heeft gezien. Op de facebookpagina zie je ook een moederhond, en pups die gewoon geknuffeld worden en meegenomen in de auto. Kan natuurlijk allemaal nep zijn, maar dat weten we niet. Wat me ook opviel aan de facebookpagina is dat mevrouw meerdere berichten plaatst over online pest- en groepsgedrag. En oproepen plaatst tegen broodfok.
 
Ik denk dat dit verhaal meerdere kanten zou kunnen hebben. En even mijn ongezouten mening: ik zou hier ook nooit een pup kopen, de fokker komt niet al te snugger over (schrijfwijze), en betalen voor een wachtlijst heb ik ook geen zin in. Ik weet niks over de gezondheid van deze honden. Maar verder, de honden wonen gewoon in huis, ze heeft d’r certificaten, ze geeft de kopers updates, pups komen terug naar de fokker als het niet gaat. Ik vraag me af of dit nou echt de broodfok is zoals nu gesuggereerd wordt in dit topic, met zielige hondjes in buitenlandse fokhokken. Ik denk gewoon een fokker die niet al te snugger is en de kantjes er van af loopt.  "

Ik ga wel mee in wat je zegt, van daar dat wij zelf eerst dachten dat het wel ‘Oké’ was om daar een hondje te kopen. Als je als eerste zicht de ouders kan zien, de foto’s op Facebook ziet, de uitleg dat ze de hondjes soms meenemen naar de winkel etc. Dan maak je jezelf niet direct zorgen als je er niet zo veel vanaf weet (zoals mij). 

honden page profiel emmaemma

" Ik ga wel mee in wat je zegt, van daar dat wij zelf eerst dachten dat het wel ‘Oké’ was om daar een hondje te kopen. Als je als eerste zicht de ouders kan zien, de foto’s op Facebook ziet, de uitleg dat ze de hondjes soms meenemen naar de winkel etc. Dan maak je jezelf niet direct zorgen als je er niet zo veel vanaf weet (zoals mij).  "

Precies dit bovenstaande…. Thanks!! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ja sorry ga ik 1 van de azijn zeikerds zijn maar heel jammer dat er nu weer geld is verdiend aan en het dus maar door blijft gaan. Terwijl alle waarschuwingen online staan en hier al gegeven zijn. Pupje blijft over en hou mijn hart al vast. Emma, succes, onze was ook super sociaal tot we erachter kwamen dat hij geen moment alleen kon zijn en binnen een twee maanden al bij de DA zaten. Vind het echt stom dat je erin getuind bent terwijl je hier nog komt vragen.

honden page profiel emmaemma

Nogmaals bedankt voor alle reacties en meningen.

ik wil het eigenlijk hier graag bij laten…
Heb antwoord gegeven zoals vele gevraagd hebben.

het gaat/ging er om hoe wij het ervaren hebben en zoals ergens al is geschreven; als wij zouden afzeggen, wie weet wat er dan zou gebeuren met de kleine pup. 

honden page profiel emmaemma

En dit wil ik nog even vragen..

wat heeft een broodfokker ermee te maken dat een hond niet alleen kan zijn…?? Of is dit een stomme vraag?

in mijn ogen staat dit los ervan. 

dit train en voed je toch zelf op? 
er kan altijd wat gebeuren met een pup, ook al is hij niet van een “broodfok”. 

honden page profiel emmaemma

En dit wil ik nog even vragen..

wat heeft een broodfokker ermee te maken dat een hond niet alleen kan zijn…?? Of is dit een stomme vraag?

in mijn ogen staat dit los ervan. 

dit train en voed je toch zelf op? 
er kan altijd wat gebeuren met een pup, ook al is hij niet van een “broodfok”. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" En dit wil ik nog even vragen..
wat heeft een brodfokker ermee te maken dat een hond niet alleen kan zijn…?? Of is dit een stomme vraag?
in mijn ogen staat dit los ervan. 
dit train en voed je toch zelf op? er kan altijd wat gebeuren met een pup, ook al is hij niet van een “broodfok”.  "

Een pup is nooit een schone lei, zoals mensen soms denken. Al vanaf de conceptie spelen er allemaal factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van de pup. Denk aan voeding die de moeder krijgt, of stress. Hoe slechter de omstandigheden van de moeder, en de omstandigheden wanneer ze net geboren zijn, hoe meer “schade” er komt bij de pup. Dat kan zich uiten in gezondheidsklachten maar ook psychische klachten. Als de moederhond veel stress heeft gehad veroorzaakt dit veranderingen in het brein van de pup. Die zal vaak ook sneller stress hebben. En dat heeft dan weer invloed op het gehele verdere leven van de pup, bijvoorbeeld verlatingsangst. 

honden page profiel emmaemma

Ok, dank voor de uitleg. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee niet echt, alle regels vervallen aan standaard en gebruikelijke opvoeding. Heb je straks gezeik? Krijg je de keuze die worm terug te brengen. Mits je mazzel hebt maar dat doen we toch niet.... Pup is er nu eenmaal maar hopelijk is dit de laatste keer dat je het op deze manier doet, aan ongeduld. Duim voor je dat het allemaal meevalt. Kan ook heb zelf iemand die ik ken die er eentje van de woefercrech heeft(hele bekende br-fk) maar geen problemen had. Kan altijd wel goed gaan maar over het gross? Is het lotto spelen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Nogmaals bedankt voor alle reacties en meningen.
ik wil het eigenlijk hier graag bij laten…Heb antwoord gegeven zoals vele gevraagd hebben.
het gaat/ging er om hoe wij het ervaren hebben en zoals ergens al is geschreven; als wij zouden afzeggen, wie weet wat er dan zou gebeuren met de kleine pup.  "

Als iedereen er zo over denkt, komen we nooit van de brood fokkers af hé. Ze verdienen hier namelijk veel aan, wat bij goede fokkers helaas wel iets anders is. 

 

Hier 1 hondje van een goede fokker, nooit wat mis mee. Erg sociaal. Kon snel goed alleen zijn. Liep netjes mee aan de lijn enz.

 

1 ander hondje later in huis gekregen, hebben wij over genomen als herplaatsen bij mensen. Zij hebben haar wel van een broodfokker. Beestje was doodsbang, onzeker met alles. Dit is na 4 jaar nog niet helemaal over. Heeft na een jaar pas een paar uurtjes alleen kunnen zijn. Nog niet over haar gezondheidsproblemen en operaties gesproken..  

honden page profiel emmaemma

Jammer om te horen dat er sommige honden gedrags problemen hebben nav een broodfok. Dat betreur ik zeker ook. 

Nogmaals, en mijn laatste bericht ook… onze pup doet het heel goed en daar ben ik blij mee. Niet bang , sociaal, loopt al goed mee en lekker speels, zoals een pup hoort te zijn. :-)

 

honden page profiel NancyNancy

Onze pup is heel sociaal, speels en lief. Wij hebben hem 7 weken nu. Hij is van 25 mei 2021. Hij kan goed alleen zijn en is super makkelijk. Ik heb zelfs de dierenarts gebeld waar hij vanaf 7 weken regelmatig is geweest volgens zijn boekje. Wellicht heeft mevrouw 10 jaar geleden anders gehandeld maar betwijfel of alles echt zo slecht is momenteel...

honden page profiel emmaemma

" Onze pup is heel sociaal, speels en lief. Wij hebben hem 7 weken nu. Hij is van 25 mei 2021. Hij kan goed alleen zijn en is super makkelijk. Ik heb zelfs de dierenarts gebeld waar hij vanaf 7 weken regelmatig is geweest volgens zijn boekje. Wellicht heeft mevrouw 10 jaar geleden anders gehandeld maar betwijfel of alles echt zo slecht is momenteel... "

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Sommige hebben een mazzeltje en een ander een pup die ze moeten laten inslapen na een half jaar (die met een goed hart dan). Waarbij een gewone fokker je zou helpen met de kosten en ook gedragsproblemen? Is het voor deze mensen gewoon business as usaul, "Who cares? Geld is binnen" Breng je de pup terug? Mits we dat toestaan? Gaat die in de fok en anders gewoon plat.

 

Zo een lijst is niet voor niets en kan heel lang duren voor iemand daar op komt staan. Bij de mijne heeft dat zeker 7 jaar geduurd voor geregistreerd  onder die handelsnaam en het nieuwe adres. Bleek een ex werkneemster te zijn van ook weer een grote in NL. Buiten het feit dat er nog meer malafide praktijken plaatsvinden dan alleen hondenhandel.

 

Ik wou dat ik eerst hier had komen vragen! De pijn en besef wat je er later van hebt? Dat gezegd. Zijn er natuurlijk wel hobby fokkers, eenmalige nestjes en mix ras fokkers, die het wel goed gemeend hebben, idolaat van de hondjes.  Maar voorlopig? Als je kiest aan iemand op die lijst staat geregistreerd? Dan werk je gewoon mee aan het probleem.

 

Hoop een wijze les Emma, hoe meer je om je pup gaat geven? Des de meer je gaat kijken naar de achterkant van het verhaal. En in ene dag? Weet je nog niet of je pup sociaal is, daar gaat echt langer overheen. + dat sociaal? Niet het enige gedragsprobleem is.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Jammer om te horen dat er sommige honden gedrags problemen hebben nav een broodfok. Dat betreur ik zeker ook. 
Nogmaals, en mijn laatste bericht ook… onze pup doet het heel goed en daar ben ik blij mee. Niet bang , sociaal, loopt al goed mee en lekker speels, zoals een pup hoort te zijn. :-)
  "

Ik betreur het vooral dat er teveel mensen (bewust?!?!) blijven meewerken aan brookfok en deze walgelijke praktijken in stand houden. Buiten dat om, veel geluk met je pup.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Ik vind broodfok een heel breed begrip..Het meest schrijnende zijn de bekende verhalen over buitenlandse pups die voor een prikkie worden  ingevoerd en voor grof geld worden verkocht ,met alle bijbehorende ellende..Dan de mensen die met hun eigen honden fokken ,niet getest op erfelijke afwijkingen,gewoon voor de verkoop op marktplaats en dan zijn er ook nog de fokkers die de benodigde gezondheidsverklaringen en alles wat nodig is voor verantwoorde fok hebben en vervolgens nestje na nestje fokken, puur en alleen voor het geld..vind ik net zo goed broodfok..Een goede reden om te fokken zou een verbetering of het in stand houden van een ras moeten zijn..Er zijn zeker hobby fokkers , maar zeker ook heel veel die hun honden als verdienmodel zien...Waarom zou je je teef,waar je zoveel van houdt ,bewust pups laten krijgen om ze vervolgens allemaal te verkopen..arme teef heb ik wel eens gedacht ..maar goed dat niet iedereen zo denkt, anders zouden er natuurlijk helemaal geen pups meer zijn..Het grootste verschil zit m dan in het verantwoord of onverantwoord fokken..Ikzelf heb trouwens een mix shihtzu/maltezer/chihuahua..gekocht van een ouder stel bij mij uit de buurt waar beide ouders (hun eigen honden)aanwezig waren. Geen gezondheidsverklaring van de ouders,Ben me bewust van de risico's, maar het beestje moest ook een baasje hebben..

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Waarbij een gewone fokker je zou helpen met de kosten en ook gedragsproblemen? 
 . "

Droom lekker verder, ook een "gewone" fokker, ik zou degene een geregistreerde, erkende of stamboomfokker noemen, staat je niet altijd bij en al zeker niet met zijn centen.

Voor de duidelijkheid, ik heb het zeker niet over alle erkende fokkers. Maar je moet wel het kaf van het koren scheiden, ook bij deze fokkers.

 

En ook pups van deze fokkers kunnen problemen hebben, zowel in gedrag als gezondheid. 

 

En ook hier voor de duidelijkheid, ik promoot hier niet de broodfok. Maar ook stamboomfokkers zijn niet altijd zaligmakend. 

honden page profiel Donnie.VDonnie.V

Lieve mensen, voor wie het zich interesseert. Kijk eens Zeeman Confronteert aflevering 2 dinsdag 07/12/2021. Een aflevering waar het gaat over Labradoodle & doodle familie Nieuw Vennep. Voor mij en misschien voor genoeg andere bewijs om niet voor deze fokker te kiezen… 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Lieve mensen, voor wie het zich interesseert. Kijk eens Zeeman Confronteert aflevering 2 dinsdag 07/12/2021. Een aflevering waar het gaat over Labradoodle & doodle familie Nieuw Vennep. Voor mij en misschien voor genoeg andere bewijs om niet voor deze fokker te kiezen…  "

Net gekeken. Wat een gestoord wijf. Heel eerlijk gezegd kan ik ook maar weinig sympathie opbrengen voor de mensen die daar een hond hebben gekocht. 1 kijkje op Google en je weet genoeg.

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

" Lieve mensen, voor wie het zich interesseert. Kijk eens Zeeman Confronteert aflevering 2 dinsdag 07/12/2021. Een aflevering waar het gaat over Labradoodle & doodle familie Nieuw Vennep. Voor mij en misschien voor genoeg andere bewijs om niet voor deze fokker te kiezen…  "

Niet gezien nog, maar ga zeker kijken! Ben benieuwd of ze nog net zo eng is als 10 jaar geleden. Stel gevaarlijke damesyell

honden page profiel Donnie.VDonnie.V

" Niet gezien nog, maar ga zeker kijken! Ben benieuwd of ze nog net zo eng is als 10 jaar geleden. Stel gevaarlijke dames "

https://www.rtlxl.nl/programma/zeeman-confronteert/be582200-9fd5-4d07-898f-e2333017c283

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

" https://www.rtlxl.nl/programma/zeeman-confronteert/be582200-9fd5-4d07-898f-e2333017c283 "

Thanks!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dank voor de link. De waarschuwing is dus zeer terecht.

 

Heeft je schoonmoeder intussen een hondje aangeschaft? Op welk ras is de keuze gevallen?

honden page profiel Donnie.VDonnie.V

" Dank voor de link. De waarschuwing is dus zeer terecht.
 
Heeft je schoonmoeder intussen een hondje aangeschaft? Op welk ras is de keuze gevallen? "

Mogelijks krijgt ze 26 december een puppy ????

Als gastgezin, een Australian Labradoodle pupje van een fokker die is aangesloten bij de Australian Labradoodle Association Europe (ALAEU). 

honden page profiel toto

honden foto van to

@Ronnie

 

Daar moet ze sowieso niet aan beginnen.dan ben je steeds je hond kwijt of ze zit straks zelf in huis met een nest pups.

De Alaeu is echt niet zo,n best clubje meer.

honden page profiel Donnie.VDonnie.V

" @Ronnie
 
Daar moet ze sowieso niet aan beginnen.dan ben je steeds je hond kwijt of ze zit straks zelf in huis met een nest pups.
De Alaeu is echt niet zo,n best clubje meer. "

Welk ‘clubje’ zou dan wel nog goed zijn volgens u? Het is iemand die 3 huizen verder woont. Ik zeg ook waarschijnlijk omdat het allemaal nog niet 100% is of het door zal gaan als gastgezin of niet. Wel is het al 100% dat we daar een pup nemen. We zijn al zeker 5 keer mogen gaan kijken. Al 2 keer mee gaan wandelen met de mama hond en het zusje. We zijn bij deze mevrouw binnen geweest, al de hondjes gezien, ook van het vorige nest hebben een aantal mensen uit de straat een hondje. Het vorige nestje was van 2019. Toen zijn we ook al gaan kijken en hadden we ons op de wachtlijst laten zetten. We krijgen dagelijks filmpjes aan van de pups. 

honden page profiel toto

honden foto van to

korte weergave van het verhaal;

Alaeu is destijds opgericht door huisvrouwen en o.a. een schooljuf. daar is opzich niks mis mee.Maar het clubje werd groter en groter met heel veel honden. De medeoprichtster is uit het clubje gezet vanwege geknoei met gezondheid van de honden. In de trant van deskundige zeggen je moet de ouder dieren uit de fok halen met die en die aandoeningen en dat wilde ze niet.. en het clubje maar groeien zonder enige kennis van erfelijkheid.

Heel veel fokkers zijn toen overgestapt naar MBDA maar dan rijst de vraag of alle papieren betreffende honden met besmette lijnen wel mee verhuisd zijn. En weer later zijn er dus weer fokkers overgestapt naar de WALA. Dus wat mij betreft zou ik zoeken naar een fokker die je het hemd van het lijf mag vragen, over allerlei ziektes en aandoeningen, epilepsie, allergieën van de hond zelf, entropion, HD en addison om er een paar te noemen..

Kijk b.v. alleen al eens naar de hoeveelheid fokhonden die er zijn, daarvan moet worden bijgehouden wie met wie kan daten, welke ziekte er in die lijnen zit, hoeveelste nest dat dan al is ect ect. Daar zou je een dagtaak aan hebben, en wie kan dat??

Laat ik wel even stellen dat er ook goede fokkers zijn van de Australian Labradoodle en Cobberdog.

 

 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" Lieve mensen, voor wie het zich interesseert. Kijk eens Zeeman Confronteert aflevering 2 dinsdag 07/12/2021. Een aflevering waar het gaat over Labradoodle & doodle familie Nieuw Vennep. Voor mij en misschien voor genoeg andere bewijs om niet voor deze fokker te kiezen…  "

Net gekeken maar jeetje deze vrouw is echt gek surprised geen woorden voor..

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Verschrikkelijk, nog geen meter veranderd dat mensyell Heb het met gekromde tenen zitten kijken.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik ga vanavond kijken, de herhaling.

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Naam pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^