Blaffende honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Hallo,
Ik ben nieuw op dit forum.

We hebben sinds 8 weken een labradoodle pup. Hij was 10 weken toen we m kochten.
Helaas hebben we m gekocht bij een fokker, die totaal niet aan socialisatie oid heeft gedaan. 
Vanaf dag 1, is hij bang voor blaffende honden en t donker. Dat is wel veel erger geworden door oud en nieuw. 
We zitten op puppycursus, waar hij goede dingen leert, alleen t bang zijn krijgen we er niet 'uit'.
Met beloninkjes geprobeerd etc. Z'n staart gaat tussen z'n benen en er is geen land mee te bezeilen. Heel zielig en ik weet niet meer wat te doen..
Naar buiten aan de riem, los t maakt niet uit, hij wil/rent zo weer naar huis.
Zijn er meer mensen die dit aan de hand hebben en misschien DE oplossing hebben?
Ik hoor t graag.
Sandra

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als de basis die vooraf is meegegeven vanuit de fokker er niet is of nagenoeg niet kunnen bepaalde dingen lastiger zijn. Was het een erkende fokker? Zonder verwijten te willen maken kan bepaalde angst ook voortkomen door onverantwoorde fok. Maar laten we daar even niet vanuit gaan ;-)

De belangrijkste basis is zorgen dat jijzelf rustig blijft, vertrouwen uitstraalt.
Alles wat goed gaat gebruiken om gewoon een goeie vertrouwensband op te bouwen.

Daarnaast als je je pup vanaf 10 weken hebt plus 8 is 18 zou je pup in de zogeheten angstfase kunnen zitten. Die start normaal op 12 weken en heb heel eerlijk geen idee hoe lang die fase aan kan houden. (Onze pup heeft geen last gehad van de angstfase)
Forceer niks, probeer te begeleiden, ga niet mee in de angst maar dwing ook niet zeg maar want dat versterk je alleen de angst mee.

Je kan zo'n kinderlichtje voor de nacht in een stopcontact steken dan is t niet geheel donker ;-)
Blaffende honden tja als het bij het nest rustig was en er werd daar niet door een volwassen hond geblaft is hij het geluid gewoon vreemd. Niet op reageren doen alsof er niks aan de hand is. En eigenlijk kun je dan alleen hopen dat het met de tijd slijt en hij het gewoon norm,aal gaat vinden.

Is er voor je eigen gevoel meer aan de hand is het natuurlijk altijd mogelijk een te kijken of er een goede gedragstherapeut in  de omgeving zit en te vragen of die gewoon eens mee wil kijken want ja een objectief iemand kijkt al anders een objectief iemand die ervoor geleerd heeft gedragingen te zien, herkennen, erkennen kan misschien de situatie overzien en handvatten geven. 
De meeste van ons kunnen wel advies mee geven uit eigen ervaring maar uiteindelijk is elke hond uniek en je hond is nu nog jong en juist nu is het zo belangrijk dat er een fijne gezonde basis wordt gelegd dus ik zou zeker de optie van een gedragstherapeut serieus te overwegen. Want die eerste basis is wel bepalend voor het vervolg. Als je die eerste basis in goede lijnen kan sturen scheelt dat zoveel.

Ik hoop in elk geval dat je hier tips vind waar je wat mee kan  en die Gt kan misschien belangrijke aanwijzingen geven waar je mee verder kunt in het belang van jullie en de pup. Heb je dit gedrag overigens op de puppycursus ook besproken?
 wat zeggen hun over de angst? Hebben hun ook adviezen meegegeven?

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Hoi Renate,
Wat aardig zo'n snelle reactie(^_^)b

Achteraf gelezen hebben we een totaal verkeerde keuze qua 'fokker' gemaakt, maar dat is niet anders. Wat mij betreft kan Chop er ook niets aan doen en wil ik er alles aan doen om m in t gezin mee te laten draaien.
De overige gezinsleden hebben wel 's d'r buik van vol, dat hij niet met ze mee wil lopen, tijdens t uitlaten, vandaar dat ik op dit forum de vraag stel.
Het rare is dat 's nachts gaat t prima in z'n bench in t donker.
Maar naar buiten gaan dat wil hij niet.
Zelf denk ik dat juist bij de 'fokker' er juist teveel honden en herrie was,dat daar t probleem zit.
De gt is een optie, maar denk voor ietsje later..
De puppytrainster geeft ook aan dat t een fase kan zijn, maar ik betwijfel t een beetje. 
Eerlijk is eerlijk we hadden t ons ietsje anders voorgesteld :'(..

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Zoek iemand met een stabiele hond waar je met mee kunt lopen zodat je pup het gedrag kan kopieeren.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Goeie tip Dobber.

Ik denk dat hoe goed je zoektocht ook is je kan nooit exact inschatten hoe het verloopt.

Zelf kun je je alleen richten op een zo'n stabiel mogelijke begeleiding.
Hoe is je pup als je hem bewust meeneemt bijvoorbeeld met de auto naar een compleet andere omgeving.
Daar kent huis geen vertrouwde plekken en heeft hij alleen jou om op terug te vallen te vertrouwen. (ik zou dat niet te vaak doen maar je zou het eens kunnen testen).

Is je pup wel speels en bijvoorbeeld gek met een aantal speeltjes, hoe gaat het buiten als je zijn favoriete speeltje mee neemt. En je zeg maar met m speelt buiten en zo spelenderwijs een stukje mee neemt. Misschien kun je m zo zeg maar onbewust toch laten zien dat het veilig is buiten bij jou, met jou.

honden page profiel --

honden foto van -



Blaffende honden in het donker.... Ik durf mezelf wel ervarings deskundige te noemen op dit gebied! 

Max heeft hier ook heeeeel erg last van gehad.... Blaffende honden prima, maar zodra hij ze niet zag was het mis..

Wat hebben wij gedaan? 
Wij zijn blijven staan, op onze hurken gaan zitten en Max geborgenheid bieden... Niet praten o.i.d. met een hoogstemmetje en alles. Maar gewoon, op normale toon: "Kom vriend, ik ben bij je. We gaan dit samen doen". Elke keer ietsjes langer blijven wachten.

Niet dagen achter elkaar, dat is te zwaar. Maar gewoon 2 keer a 3 keer per week.... Even de tijd nemen om te zitten.....De andere dagen gewoon heel langzaam lopen en op een rustige toon zeggen: "He vriend, ik ben bij je er gebeurt niks".

Geef hem steun, maar troost/vertroetel hem niet.....Het kan even duren..... Max is nu 20maanden en blaffende honden zijn niet meer "paniek", maar even tussen de benen van de baas staan is wel zo prettig..... Neem de tijd, heb geduld, ben er voor je hond. Hij moet te allen tijde op jouw kunnen rekenen.... Laat hem zien dat het niet eng is.  Spreek hem toe met zinnen, waarvan jij een "rust" gevoel krijgt... Bijv: "Zo, even samen zitten. Gaan we lekker uitrusten" of "He, wat een herrie maakt die hond he.... gelukkig ia er niks aan de hand"

Maar let op je toon! Niet hoog praten, vertroetelend praten. Maar gewoon rustige en neutrale stem gebruiken... Echt, het kost tijd, moeite, geduld, irritatie en de nodige frustratie. Maar het is het helemaal waard als je ziet dat je hond je helemaal vertrouwd en ( zoals Max nu) ook echt steun vind door simpelweg tussen mijn benen te gaan staan.....

GEDULD, TIJD, LIEFDE..

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Zoals al wordt geschreven...rustig aan..
En zoals je zelf al schrijft....misschien een keer in paniek geraakt bij de fokker terwijl er andere honden door het lint stonden te gaan.
Dus ja, relaxt opbouwen, en dat met die wandeling met een relaxte hond..
Dat zou al zo ontzetten veel kunnen gaan schelen.
Je hond moet vertrouwen gaan krijgen, samen met een relaxte hond die niets wil of hoeft van de pup.
En dat krijgt hij niet van enthousiaste honden , met een zelfde soort baas die denkt..
Aaaaagossie,wat lief.. gaan jullie maar even spelen.
Zolang je hondje aangeeft dat hij dat niet aankan, ook absoluut niet doen, of proberen.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Even niet een heel lang bericht, maar een kleine geruststelling hopelijk. De socialisatie duurt het hele leven en honden zijn heel flexibel! Laat je niet gek maken en doe alles met kleine stapjes,  tel je zegeningen en vooral.. geniet van je hondje!

Niet naar buiten aan de riem is heel natuurlijk en gaat vanzelf over, ook hier kleine leuke rondjes en uitbouwen. Niet te grote stappen :-)

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Dank jullie wel, voor jullie reacties.

Ik ga op zoek naar een hond om mee uit te laten. Hartstikke goed.

Ik probeer tijdens t donker buiten, net te doen alsof t normaal is, maar hij gaat zitten en t enige wat ik kan doen is m meetrekken. Als hij een 'vriendje' ziet, ook in t donker is er niets aan de hand, dan loopt hij wel. 

De blaffende honden, dat is gewoon zielig en ik ervaar dat ik dan toch troostend ga praten. 
Ik ga proberen met de auto naar een park, waar veel honden komen en kijken hoe dat gaat. 
Nogmaals bedankt allemaal.

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Wat vervelend voor je...ook ik heb mn honden bij een broodfokker gehaald,en heb ook niet de makkelijkste.....was bang voor de bench,verlatingsangst,diarree,heb nachten opgezeten bij hem.....mn andere doodle is heel dominant ,werd ook niet de hond die ik gekocht heb.en mega lintwormen tot overgeven toe...voel me goed voor de gek gehouden.....maar door jou liefde en de goede aanpak komt het goed....maar heb wel mn lesjegeleerd...geen broodfokker meer.....want ze kunnen wel zeggen het ligt aan de opvoeding..maar ook zeker aan de Fokker......succes.....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^