HondenPage baasje Pamella

Wat schreven de vrienden van Pamella op het forum

honden page profiel DanielleDanielle schreef in Teken
" Dus wel mn hond vergiftigen met een band?? Dan liever mn tuinhuis behandelen, doe je met je huis toch ook? tot nu toe idd niet op de hond maar t is wachten tot dat gebeurd natuurlijk.   Ik snap ook dat hij ze tijdens een wandeling kan krijgen maar als ik er ze zo in mijn tuinhuis vind komen ze wel erg dichtbij " Marieke Dan ga je toch in de Randstad wonen? Ik heb dit jaar al 4 teken bij mijn hond weggehaald en het is nooit in me opgekomen om de natuur daarvoor te verdelgen.    En nee, in je huis gebruik je geen verdelgingsspray of iets tegen teken. Teken leven in de natuur zoals hoog gras en op onze huisdieren (en soms op onze eigen huid). Je zult geen tekenplaag op je keukenkastjes oid vinden.
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Teken
Als je in de natuur woont, moet je de natuur ook respecteren dus niet verdelgen met gif/chemisch rotzooi. Het is toch juist belangrijkst dat ze niet op je hond gaan zitten, in/bij het tuinhuis maakt toch niets uit? Zou dus vooral focussen op de hond, teken kan hij ook gewoon tijdens wandelingen oplopen dus tuinhuis verdelgen heeft bovendien weinig zin. Misschien een serestoband of iets anders, las dat karnemelk ook goed helpt tegen teken.
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Broodfokker Eersel eindelijk definitieve stop door NVWA
Gelukkig is er sinds 1 januari een wet waardoor het nu mogelijk is om een totaalverbod te geven op dieren, dankzij PvdD. Volgens mij is dit de eerste die zo'n verbod krijgt. Dat er maar veel mogen volgen, want helaas zijn er nog wel meer mensen die slecht met dieren om gaan. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in vreemde kruising!
" Het is ook een beetje de mode om overal een golden retriever op te zetten en er dan veel geld voor te vragen. Zeker in de br*fok. " Klara Jep, want goldens zijn prachtige honden maar voor veel mensen te 'saai/standaard' dus daar moet dan iets unieks van gemaakt worden.
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Koop geen pup bij fokker X in Ede
" Je hebt bij het afsluiten van een verzekering toch ook een  recente gezondheidsverklaring van een dierenarts nodig? " jantien En je hebt (meestal) een maand wachttijd. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Puber blaft ineens 's nachts
" Ik denk dat er soms veel te gekunsteld wordt gedacht, en men een beetje de natuurlijke kern van het samenleven uit het oog verliest. Als iemand binnen het gezin (of noem het roedel voor mijn part) van streek is of angst heeft, dan is de natuurlijke respons om voor elkaar op te komen en voor elkaar te zorgen. Dat is de basis van een goed functionerend gezin, van een hechte familie- of vriendschapsband. Of dat nu mens of dier is.  Maar er worden zo van die kunstmatige theorieën gecreëerd, vind ik: je mag niet dit en je mag niet dat, en je moet zus en zo... en daardoor reageer een mens niet meer instinctief vanuit betrokkenheid maar gaat ie zich tegennatuurlijk gedragen. 'Mijn hond huilt, maar ik mag vooral niet reageren'. Bizar. En waarom eigenlijk? Een gezinslid steunen of geruststellen is helemaal niet hetzelfde als hem betuttelen of pamperen of verwennen. Er voor elkaar zijn is de basis van alles. Daar komen alleen maar goeie dingen uit voort. Haha, gewoon mijn mening hoor.  " Alaska's Finest! Ik denk dat dit nog afstamt van de dominantie theorie, waarbij juist het tegenovergestelde werd gedaan als wat de hond wilde. Want straks neemt ie je rol als 'roedelleider' nog over ;-). Wil hij op de bank? "Niet toelaten, hij zet zichzelf anders boven je!" Gromt de hond omdat hij iets niet leuk vindt? "Leg hem op zijn rug, jíj bepaalt wat er gebeurt!"    Blaft de hond uit waaksheid of onzekerheid? "Negeren! Straks bepaalt de hond nog wanneer zijn mens naar hem toekomt!" Triest eigenlijk.
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Puber blaft ineens 's nachts
Als buiten de bench (iets) beter gaat, dan zou ik daar in elk geval mee beginnen. Want waarom zit ie dan in de bench? En verder zou ik even een paar nachten bij hem slapen, kijken hoe het dan gaat. Of hij dan ook blaft. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Aanschaf pup klein ras / hobbyfokker
Ik probeer me altijd in te beelden hoe zo'n dekking gaat..  Laten we ervanuit gaan dat husky de teef is en dwergkees de reu. Zo'n dwergkees moet wel geholpen worden door mensenhanden om 'erbij' te kunnen lijkt mij? Of wordt zo'n dekking met kunstmatige inseminatie gedaan? 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Puppy eet pinda’s! Wat doen?
" Ben je een dierenarts? Vind adviezen van mensen die geen dierenarts zijn zeer onverstandig namelijk.  " Chantal Een dierenarts weet vaak niet veel over voeding, hoor. Ze zijn geen voedingsdeskundigen. Hier krijgt de hond regelmatig een lepeltje pindakaas voor in zn kong. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Extreem verharen
" Mijn ervaring is dat reuen minder last hebben van verharing dan de teef, honden verharen twee x per  jaar, na de zomer een milde verharing en in het voorjaar een fikse verharing……maar een teef die loops is geweest verliest dan ook nog eens extra haar vacht….. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Golden retrievers verharen het hele jaar door. Ja, 2x per jaar 6 maanden lang.. ;-)
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Extreem verharen
Beste tip die ik je kan geven: accepteren :D. Golden retrievers staan erom bekend dat ze veel verharen. Tuurlijk is het goed om eens per week te borstelen, af en toe trimbeurt, etc. Maar hier moet ik ook 2x per dag stofzuigen met mijn Golden en alsnog ligt hier altijd overal haar. Het vele verharen ga je niet voorkomen.
honden page profiel DanielleDanielle schreef in "Hitsige" hond van 23 maanden
Mijn hond heeft ook een 'rij-fase' gehad. Maar nu is hij 4 jaar en hij doet het al hele tijd niet meer. Denk dat het echt stopte toen hij tussen 2 en 3 jaar was. Hond van mijn broer is in de puberteit gecastreerd (bij zijn vorige baasjes) en rijd nog altijd heel veel. Is 6 jaar. Meestal groeien ze er wel overheen maar als je hem castreert vroeg kan ie er in blijven hangen. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Pup/Puper
Ik zou de komende nachten even bij haar slapen. Kijken of dat helpt. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
Zorgverzekering voor dieren zou verplicht moeten zijn, helemaal voor mensen die zo'n groot bedrag voor bijv een operatie of behandeling niet kunnen betalen. Maar goed, dat is natuurlijk ook soms weer lastig. Zoals mijn ouders hebben altijd oude herplaatsers, die kun je niet meer verzekeren.. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
" C'est le ton qui fait la musique. " Kees Nou, voorbeeld? Ik lees vooral goedbedoelde, vriendelijke berichten. Misschien niet wat TO wil horen/lezen, maar dat is een ander verhaal. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
" Nou dat vind ik ook hoor, dat hier soms best felle commentaren staan..terwijl iedereen die hier een vraag stelt het beste voor heeft met zijn huisdier. Trek je er maar niet te veel van aan hoor al is het lastig, i know . Ik hoop dat je eruit komt. " Fine Er worden heel veel tips gegeven maar TO reageert met elke post 'geen energie voor'. En hondenactiviteiten vindt ze niet leuk. Het komt over alsof ze zelf niets extra's voor wil doen, maar wil weten hoe ze de batterijen eruit kan halen. Tja, dan snap ik die reacties wel. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
Maar als je de hond wil houden, moet je écht meer tijd en energie in stoppen. Je kunt niet verwachten dat het uit zichzelf oplost zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Door zelf vaker te beweging word je ook actiever. Verder:   - Man wast de kinderen en legt ze op bed, jij gaat ondertussen aan de slag met de hond - Neem de hond mee met kinderen naar school brengen (indien mogelijk)  - Stop minder tijd in het huishouden zodat je meer tijd overhoudt voor de hond, neem bijv een poetshulp.  - Ik begrijp dat je veel thuiswerkt (correct me if wrong), ga dus lekker wandelen in de pauze met de hond. Ook tussendoor even een kwartiertje van je scherm af en een zoekspelletje doen met de hond. Snap dat er gewerkt moet worden, maar op kantoor (of wat je ook doet) vergaat soms ook een kwartier bij het koffiezetapparaat tijdens een praatje met collega's.  - Maak zijn eten wat uitdagender ipv standaard in zijn bak, strooi bijv zijn brokken door het gras.  - Maak de wandelingen spannender/leuker voor hem door hem over een omgevallen boomstam te laten lopen, snoepjes op een stronk te leggen die hij eraf moet pakken, etc. En routes afwisselen.    En ik zou sowieso je energieniveau serieus nemen. Je werkt nog dus je zit nog niet in de pensioenleeftijd, vind het dan best zorgelijk dat alles je zoveel energie kost. Je bent nota bene met je partner dus huishouden, kids, hond... die tijd, zorg en energie deel je. Of je bent niet efficient in wat je doet, of er is iets met je gezondheid. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
" Ben in hart en nieren een dieren- en hondenliefhebber. Ben van baby af aan omringd geweest door honden. Word blij van die beestjes, geniet er oprecht van. Maar heb de energie niet om een hond dagelijks te entertainen, dat klopt. Is dat fair naar de hond toe, nee zeker niet. Ik zit niet voor niets vreselijk in dubio. De vorige hond is 14 jaar bij me geweest en is niets tekort gekomen. De komst van de kinderen heeft echter veel veranderd helaas, maar niet mijn wens om een hond in mijn leven te hebben. Ook gun ik mijn kinderen die ervaring en zie ik hen genieten van onze hond. Mijn intentie is hartstikke zuiver. Is dit de meest geschikte hond? Nee, dat niet. Geen excuses, ik was erbij toen we hem in huis haalden. Heb geïnvesteerd in hem een veilig nest geven, eentje waar hij niet hardhandig aangepakt werd. En huis waarin hij door 5 personen geliefd is en gekroeld wordt. Hij heeft een warm nest, goed te eten, volop kusjes en knuffels. Heel veel honden hebben dat helaas niet. Ik geef niemand de schuld maar ben op zoek naar manieren om het voor iedereen goed te doen, voor mens en hond. Daarom vraag ik advies en ga ik ook zeker aan de slag met alles wat ik tot nu toe lees.   Maar houdt de oordelen ajb voor je. Daar bezorg je mij een rotgevoel mee en dat is zo niet terecht.  " linda Niemand wil je een rotgevoel geven, wel wil iedereen hier het beste voor de hond. Wij zijn op dit forum allemaal hondenliefhebbers, jij zit hier ook op dit forum omdat je vast en zeker ook heel erg van honden houdt. Daar twijfel ik niet over. Het is alleen de vraag of je de hond kunt bieden wat ie nodig heeft. Het belang van de hond staat voorop.    Een hond nemen als opvoedtool voor je kinderen of om hen te entertainen is nooit een goed idee. Een hond kost veel tijd, energie, geld, toewijding. Elke dag opnieuw. Daar moet jij (en een evt) partner volledig achterstaan en bereid zijn om die toewijding te bieden. Bovendien is niet elke hond op die manier geschikt voor kinderen dus je weet nooit of je daar uithaalt wat je hoopt.   Er zijn al veel tips gegeven hoe je je hond kunt tegemoetkomen, maar elke post kom je weer met dat je de tijd/energie niet hebt. Dan houdt het op. Dan moet je de keuze maken om een hamster te nemen als je toch 'iets' wil voor je kinderen. Maar goed, bij elk dier moeten de volwassenen in het gezin volledig achterstaan, ook met een hamster. Of je wacht tot de kinderen ouder en zelfstandig zijn. Maar ook dan moet je de energie hebben om na het werk aan de slag te gaan met de hond. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
" Het komt er eigenlijk op neer dat de hond zichzelf moet entertainen (en hij doet dit ook, alleen niet op een manier die jullie wensen). Ik zou de hond wegdoen en ofwel geen nieuwe hond meer nemen, ofwel ergens een oude senior adopteren die plezier haalt uit gewoon het aanwezig zijn van mensen.   Ik vind jullie erg onfair naar de hond toe, jullie willen er geen tijd en moeite insteken, maar verwachten wel dat de hond zich in stilte en op een paar vierkante meter de godganse dag bezighoudt en 's avonds geen kick meer geeft omdat jullie jullie energie verdaan hebben doorheen de dag (maar de hond daartoe geen kans krijgt).   " Dagmar Hier sluit ik me helemaal bij aan. Sneu voor de hond om hem de schuld te geven van zijn hyperactiviteit. En ik geloof best dat de opvang hem zelfs druk vindt. De andere honden zullen hun energie ook thuis kwijt kunnen bij hun baasjes met goeie wandelingen etc. Deze hond moet het van deze ene dag in de week bij de opvang hebben. Daar wil hij natuurlijk alles uithalen. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
" Hij komt sowieso moeilijk tot rust. Ligt maar weinig te slapen overdag, is heel erg alert. Als ik opsta van mijn stoel dan springt hij direct op. Hij staat ‘s avonds vaak half te slapen, maar echt gaan liggen slapen doet hij zelden. In een mand liggen wil hij ook echt niet dus die hebben we eruit gedaan. We geven hem regelmatig verplichte benchrust. Soms met de deur open en soms met de deur dicht. De ene keer valt hij dan in slaap en de andere keer ligt hij te piepen en te blaffen. Dit laatste negeren we dan. Iets tegen onze zin doen dat doen we vaak voor de kids inderdaad. Dan ontbreekt het ons ook aan energie. Maar hen niet helpen met douchen of in bed leggen is geen optie. Als het dan 20.00u is zijn we echt gesloopt (ben al vanaf 6.00u actief). Om daarna dan nog iets actiefs met de hond te doen dan kun je ons opvegen. Vandaar dat een denkspelletje oid het maximale is ‘s avonds. De gedragstherapeut gaf aan dat hij zich bij ons niet verveelt. Hij mag de hele dag de tuin in, er is volop activiteit in huis met speeltjes, botjes (goede botjes idd) etc.  Of we nu een hond hebben die sowieso geen rust in z’n lijf heeft of eentje die te weinig bezig is, geen idee. Ik denk een combi van. Zeer alert, waaks en veel energie. Vandaar dat ik dus blijf twijfelen waar we goed aan doen. We bieden hem veiligheid en stabiliteit. Maar hij vindt bij ons geen rust (of onvoldoende activiteit dus…).  Zouden we met de combi denkspelletjes, vaker een wandeling en verplichte benchrust een heel eind komen?  " linda Maar we hebben toch al geconcludeerd dat er te weinig gedaan wordt, dat hij daardoor zo actief is? Wordt ie ook nog in een bench gestopt. Dan snap ik nog beter dat ie actie wil als ie weer eens uit de bench mag. Stop met verplichte benchrust. Want zo leert hij inderdaad niet zelf rust te pakken, jij legt het hem namelijk op. Hou de bench dag en nacht open en laat hem zelf bepalen waar/wanneer/hoelang hij ergens ligt. Een hond blijft niet 24 uur aaneengesloten wakker, uiteindelijk zal hij (uit zichzelf!) gaan slapen.   Ik begrijp uit je bericht dat jullie met z'n 2en zijn. Als de een de kinderen wast, kan de ander toch aan de slag met de hond? Ik ga er vanuit dat jullie ook nog geen 70 zijn dus dat gebrek aan energie verbaast me wel. Dat zou ik wel onderzoeken als ik jullie was. Wat dat betreft heeft Willemijn wel gelijk: hoe meer je beweegt hoe meer energie je zelf ook krijgt. Dat geldt ook voor mensen. Dus ga er vaker op uit, heerlijk met de hond, daar word je vanzelf actiever van. Eet gezond en check desnoods bij de huisarts of er geen vitamine tekort is. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
Ik haal ook zeker niet altijd plezier uit als ik op zondagochtend 09.00 uur in de regen buiten op een locatie moet zijn voor een speurles, terwijl ik die avond daarvoor een feestje heb gehad. Dan denk ik soms ook weer 'waarom doe ik dit ook alweer?' En dan bedenk ik me gelijk weer 'natuurlijk, voor de hond'. Dan zet ik me er gewoon overheen en gá ik gewoon. En dan heb ik de rest van de dag weer een tevreden hond  Hij blij, ik blij. En de week erop doe ik het gewoon weer opnieuw. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
" We zijn bijna altijd thuis maar als we thuis zijn, zijn we of aan het werk, of druk met de kinderen of het huishouden. Aan activiteit met de hond doen we weinig. Dat hij zo z’n energie niet kwijt kan, dat begrijpen wel. Maar we zijn zelf wel druk maar niet fysiek hele actieve mensen. Een balletje gooien, verstoppen of hem wat trucjes laten doen dat gebeurt wel maar ook niet structureel. mee waren op zoek naar een echte gezinshond, nadat onze vorige hond was overleden. Een boerenfox is geen logisch ras hiervoor, dat begrijp ik ook. Maar kan nu wel zeggen dat we met hem gaan sporten of behendigheid oid gaan doen maar daar halen wij zelf geen plezier uit en dat zullen we dus ook niet volhouden.  Als we deze hond willen houden dan zullen we binnenshuis en in de tuin actiever moeten zijn met hem of inderdaad hem vaker naar de opvang brengen. Daar zien we hem genieten. Wij zijn het derde adres voor hem. Hem weer naar een volgend adres sturen, zou ons allemaal veel verdriet doen. Zeker nadat hij zoveel tijd nodig heeft gehad om zich bij ons veilig te voelen, is hem wegdoen gevoelsmatig eigenlijk geen optie.  " linda Maar haal je wel plezier uit alles wat je met je kinderen doet, of doe je ook dingen omdat zij het nodig hebben of graag willen? Haalde je plezier uit elke dag luiers verschonen? Ik vermoed van niet, maar toch heb je dat volgehouden. Sommige dingen horen gewoon bij de verantwoordelijkheid bij het hebben van een hond/kind/watdanook. De verantwoordelijkheid om hem/haar te voldoen aan de behoeften. Ik neem aan dat het meestal echt fijn is met de hond, maar dat jullie vooral tegen zijn energiebehoefte aanlopen. Dan moeten jullie toch soms iets doen waar je zelf even geen plezier uithaalt maar de hond wel, zodat jullie de rest vd tijd wel van elkaar kunnen genieten. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
" Hoe meer je met de hond gaat doen hoe energieke en uithoudingsvermogen je hond krijgt, kijk eens twee weken het aan en maak eens kleine rondjes, thuis een goed bot geven en de hond wat negeren…..geen fietsen erbij geen ellenlange wandelingen maken, wat saaie rondjes en meer niet….en geef een uitstekend bot waar die zijn energie op uit kan leven…kijk dat eens even aan. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Hier ben ik het niet mee eens. Als je echt extreem veel loopt en doet met de hond, dan is het inderdaad misschien goed om wat rustiger aan te doen. Maar daar lijkt het niet op. TS heeft ook gewoon een energiek ras, het is niet eerlijk naar de hond om niet aan zijn behoeften te voldoen. Dat levert alleen maar frustratie op voor de hond en voor je het weet gaat ie misschien wel slopen in huis. Hij moet toch zn energie kwijt. De essentie hierin is de juiste balans te vinden: niet te veel en niet te weinig. Op dit moment is het nog te weinig voor deze hond.
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Hond met heel veel energie
Wat doet hij overdag? Het is begrijpelijk als jullie overdag aan het werk zijn en hij ligt te slapen, dat hij savonds actie wil. Ik herken dit wel, savonds na het eten ga ik ook altijd eerst een uur met de hond lopen en trainingen/denkspelletjes doen. En dan niet ondertussen op je telefoon of met andere dingen bezig zijn, maar echt even aandacht voor de hond. Dáárna is er voor ons pas rust en verwacht ik ook dat de hond rustig is. Als hij dan nog wild is, geef ik hem een gevulde kong. Hoef ik zelf even niets meer met hem te doen en da heeft ie zelf toch wat te doen.   Wat doen jullie verder met hem? Een sport zou ik met zo'n energieke hond sowieso aanraden. Er is zoveel mogelijk. Met mijn hond volg ik in het weekend speurtraining en soms detectietraining. Maar je kunt ook jachttraining doen, hoopers, noem het maar op. Dan zijn ze echt even aan het werk en merk dat mijn hond daar ook echt vermoeider van wordt dan van wandelen/rennen/spelen.
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Nieuwe puppy
Wat fijn! Veel geluk samen met je nieuwe hond. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Koop geen pup bij fokker X in Ede
" Wel volgens nieuwe regels. en dat zou deze fokker gedaan hebben.  " Rachel En hoe heb je dat gecheckt? 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Koop geen pup bij fokker X in Ede
Hoe ben je in contact gekomen met deze fokker? Want ik kan geen website of iets dergelijks vinden.    Bovendien, met 17 (of 20) weken het nest uit.. dat is wel heel erg laat?!
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Koop geen pup bij fokker X in Ede
Je weet toch wel dat franse bulldogs niet meer gefokt mogen worden? Dat kan al niet veel goeds zijn. 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Pup/Puper
En de bench open laten zodat ze zelf kan bepalen waar ze slaapt? 
honden page profiel DanielleDanielle schreef in Giardia
Mijn hond heeft vroeger meerdere keren giardia gehad en kreeg daarvoor medicijnen (panacur). Toen hij het vervolgens weer kreeg voor de 3e of 4e keer, heb ik het anders aangepakt. Wilde ook geen medicijnen meer. Ben  naar een holistische veterinaire diergeneeskundige gegaan die gespecialiseerd is in de maag en darmen. Zij heeft me allerlei kruiden en andere natuurlijke middelen voorgeschreven en ben overgestapt op volledig vers vlees. Kort daarna was hij van de giardia af. Dat was nu zo'n 2 á 3 jaar geleden. Ik laat zijn ontlasting nog elk kwartaal testen bij Het Woud, maar tot nu toe geen giardia meer gehad sindsdien. 
 

Vrienden van Pamella

honden foto van Danielle

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^