HondenPage baasje Daven

Wat schreven de vrienden van Daven op het forum

honden page profiel DieselDiesel schreef in Vermiste hond uit Zwitserland!
" Is dit een reu?   Wat ik me altijd afvraag bij zoektochten die zo lang duren is of zo'n hond in het geval van een reu niet "gelokt" kan worden met een loopse teef.  " Zelmo Maar dan mag er geen mens daar in de buurt zijn, die hond zit al lang in de overlevings stand, die laat zich niet meer zien aan mensen.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Vermiste hond uit Zwitserland!
" Je zou raar kijken hoe zo'n dier blij is met lekker op de bank liggen.   Vreselijk, ik hoop dat ze hem kunnen vangen, hij is alleen maar aan het overleven. " yooop Ja, je zult wel gelijk hebben, tis ook zielig zo'n zwerfend bestaan.        
honden page profiel DieselDiesel schreef in Vermiste hond uit Zwitserland!
Ik heb dat gelezen, maar die hond heeft toch ook geen eigenaar?   Wel mooi slank en goede bespiering Wat wil je met al dat lopen, zal hij wel blij zijn als hij gevangen word, hij is de vrijheid gewend.    
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Slechte fokker met stamboom
Er is denk ik ook maar zoveel wat je kunt doen als pupkoper hoor.  Weet je, als je naar de rasvereniging gaat voor een lijst met fokkers, je gaat op bezoek, de ouderdieren zijn lief en ogen gezond, de pups groeien op in de huiskamer en ze laten je de papieren zien + uitslagen... Wat wil men dan nog meer?  Ja, als je al wat jaren in het wereldje zit, dan leer je wat mensen persoonlijk kennen en ook honden die bij verschillende fokkers vandaan komen maak je van dichtbij mee. En dan hoor je ook de verhalen, de geruchten en de feiten die niet op de website te vinden zijn. Hoe verwacht men dat een complete buitenstaander daarvan op de hoogte is.. Ik vind dat toch moeilijk.  Ik denk ook niet dat dat de pupkoper te verwijten valt. Ja de koper moet zijn huiswerk doen, maar van een gemiddeld gezin dat gewoon een leuk maatje zoekt dat niet uit een grote fokschuur komt, en netjes een pup koopt bij een clubfokker, kun je niet eisen dat ze weten dat dekreu Blacky II op 10 maanden een aanval had en toch ingezet wordt voor de fok. Zoiets weten "insiders".
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Slechte fokker met stamboom
Een stamboom is niks meer dan een afstammingsbewijs en zegt dus niets over gezondheid.. Dus tsja, er is weinig wat je eraan kunt doen. Als zij zich aan de regeltjes houdt dan doet ze niks "fout". Zo zijn er binnen ieder ras wel van die hufters bezig die willens en wetens fokken met honden die iets hebben. Honden met platte snuiten en dichte neusgaten krijgen ook gewoon netjes hun papieren mee. Het is een gekkenhuis. Daarom vind ik het ook zo lastig om mensen fokkers aan te raden. Alles lijkt namelijk gewoon te kloppen; ze hebben  een stamboom, groeien op in huiselijke kring, ouders hebben de testen ondergaan.. Alles is dus in orde volgens de checklist die vaak ook op forums enz gegeven wordt. En dan heeft zo iemand uiteindelijk alsnog een hond die iets mankeert. Dat bedoel ik trouwens niet als een sneer naar forums toe, maar het maakt het dus zo lastig omdat er ook binnen de "goedgekeurde" fokkers een hele hoop niet in de haak is en je als pupkoper simpelweg niet meer weet waar je goed aan doet. 
honden page profiel DieselDiesel schreef in Uitvalgedrag
" Hoi allemaal, Ik had laatst een topic geopend over de adoptie van een labrador. Nou, hij is er: Marley! We zijn heel blij met hem. Hij is lief, grappig, kalm in huis, maar... hij valt wel uit naar honden aan de riem. Ik wil met hem eraan werken om dit af te leren. Ik heb al een gedragstherapeut gemaild voor een gesprek. Al denk ik ook dat het nog wat vroeg is en hij nog even moet wennen.   De vorige eigenaren zeiden wel dat hij dit een beetje had naar kleinere hondjes, omdat hij als pup gebeten is door een kleine hond. Hier heeft hij het echter naar elke hond. Ik vind het lastig wat ik ermee moet en vroeg mij af of iemand hier ervaring mee heeft?  " Lotte Wat is hij leuk zeg.   Ik zou het voor zijn, dus omdraaien of afstand nemen, iedere uitval is weer een succes voor hem.   Valt hij toch uit, niets zeggen, stevig doorlopen alsof er niets aan hand is, dus gewoon negeren.   Doet hij het ook als hij losloopt?
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Eigenzinnige partner
Ik zou het eens anders bekijken. Ik snap dat jij er het meeste mee bezig bent maar het is vast niet de enige juiste manier voor de pup, ook al voelt het voor jou wel als de enige juiste manier; je pup zal er niet slechter van worden wanneer hem duidelijk verteld wordt wat niet de bedoeling is. Niet alles wat niet volgens jouw methode is, is per definitie verkeerd of een quick fix. Probeer het eens wat soepeler te bekijken, er zijn meerdere manieren. Ik liep er zelf ook tegenaan hoor, want ik had me ook helemaal ingelezen en probeerde (hopeloos) het gezin ervan te overtuigen dat het anders moest maar uiteindelijk ben ik, ook om de goede vrede te bewaren en dat is ook wat waard, meegegaan met hun manieren en de hond heeft daar niet onder geleden.  Dat blijft het belangrijkst. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in KVV voor kleine hond
Ik geef voornamelijk Carnis, Carnibest, Hunters Home en Dailymeat. Carnis verkoopt ook rolletjes van 200gr, misschien is dat ook handig met het formaat van je hond? 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Jack Russel Brindle kleur - welk ras?
Gaaf hondje de vader!  Ik heb geen idee wat erin kan zitten.  Wel een stoer ding. 
honden page profiel MickMick schreef in Ouders in de sport = ook een sport pup?
" Volgens mij worden ze daar inderdaad nog wel gebruikt (maar niet zo heel veel meer en overwegend langharen), de Schotse fok is alleen aardig verpest door verschillende Britse kennels en de algemene gezondheid vind ik daar ook niet geweldig, inteelt percentages van 10% of meer zijn daar bijvoorbeeld niet ongewoon terwijl je prima combinaties kunt maken met minder dan 1%. Ook op het MDR1 gen word niet goed gelet en er worden nog steeds combinaties gemaakt met positief geteste ouderdieren. " Arran & Aedon   Enorm veel echte werkhonden hebben een hoog inteelt percentage. In mijn beleving hoeft dat geen enkel probleem te zijn, zolang men echt fokt op werk/prestatie. Vers bloed geeft veelal te veel terugslag. Maar dan kom je niet bij de gemiddelde fokker terecht, maar bij de echte pro's, als je wil dat het verantwoord is gedaan. Ik heb geen idee of het bij collies anders is, als in de staffords, maar puur uitsluiten op inteelt percentage is wat mij betreft iets te kort door de bocht. Hoewel je natuur geen geweldige werkhond nodig heb voor een beetje sporten. Toevallig ken ik een collie fokster in schotland (collega internationaal bedrijf waar ik werk) en die doen heel vaak, vader op kleindochter. Haar man doet iets met wedstrijden schapen nog wattes. Kan ff vragen of ik haar info mag delen met je?  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Castreren
Dikker worden heb je zelf in de hand, gewoon na castratie iets minder gaan voeren. Vachten heb ik geen verstand van.  Maar 6 maanden vind ik zelf erg jong. Ik zou ervoor kiezen te wachten tot hij is uitgegroeid.   Tegen welke gedragsproblemen loop je precies aan?  Mijn hond is wel een stukje "milder" geworden in gedrag. Maar zeker niet lusteloos of dik. Hij is gewoon niet meer continu aan het zoeken naar iets, en daardoor een stuk minder nerveus. Ik ben er wel blij mee.  Hij heeft een Suprelorin implantaat. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Welk ras is dit?
Ik denk gewoon een mix. 
honden page profiel DieselDiesel schreef in na luna weer een nieuw chi meisje in ons leven
Geniet van Jolie ( leuke naam) En dat ze maar heel oud mag worden bij jullie.
honden page profiel DieselDiesel schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Suzanne, jou baas zat toch vroeger hier ook op HP, ik meen me te herinneren dat hij toen ook iedereen tegen zich in het harnas joeg.   Wellicht hebben jij en je baas een heel andere kijk op honden dan de meeste hondeneigenaren, dat mag natuurlijk, maar dat wil nog niet zeggen dat het de enige juiste manier is.            
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Pup sloopt mandje/kleedje continu
Ja hier wordt ook alles wat heel zacht is  of vulling heeft gesloopt. Mijn hond heeft alleen fleecekleedjes en dat gaat goed :) Een vetbed zou je misschien ook nog kunnen proberen.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Met welk ras wordt jouw hond verward?
Een pitbull.  Maar dan met kromme neus. ofzo.   edit: lol, ik had hier al gereageerd
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Hier is nergens door iemand gezegd dat potentiele gevaarlijke honden MOETEN loslopen. Het ging de hele tijd natuurlijk over hond-sociale honden zonder korte lontjes, die je blindelings kan vertrouwen met andere honden ( ja hoor: die bestaan ook) Zelf heb ik ook veel liever dat degene die niet te vertrouwen zijn, aangelijnd bij hun eigenaar blijven. " luz Ben ik het ook mee eens hoor. Ik doelde ook niet op jou. Moet zeggen dat ik zelden zoveel ellende meemaak als ik soms op het forum lees. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Hier is nergens door iemand gezegd dat potentiele gevaarlijke honden MOETEN loslopen. Het ging de hele tijd natuurlijk over hond-sociale honden zonder korte lontjes, die je blindelings kan vertrouwen met andere honden ( ja hoor: die bestaan ook) Zelf heb ik ook veel liever dat degene die niet te vertrouwen zijn, aangelijnd bij hun eigenaar blijven. " luz Ben ik het ook mee eens hoor. Ik doelde ook niet op jou. Moet zeggen dat ik zelden zoveel ellende meemaak als ik soms op het forum lees. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
  Ff wat gezelligers. Beer speelt nooit met vreemde honden en loopt met andere honden ook niet los. Hij heeft wel regelmatig leuk contact met zijn labradorvriendin. Echt spelen doet hij er niet mee, ze accepteren elkaar en vinden het prima om in elkaars buurt te zijn, naast elkaar te wandelen etc. Dat is voor mij en voor Beer heeeel fijn. Ze is de sociaalste, fijnste, stabielste hond die ik ooit heb meegemaakt. Doordat zij zijn drukke gedrag in het begin genegeerd heeft, heeft hij nu geleerd dat hij niet met iedere hond die hij ziet, iets hoeft. Hij kan nu uren naast haar wandelen en bij haar zijn, accepteert volledig dat zij eerst door het hekje gaat (daar wurmde hij zich eerst graag tussen en hij kon het niet hebben als een andere hond iets eerder had dan hij) en ze wachten op elkaar. Dat vind ik nou top. Echt spelen met een andere hond kan hij niet want het wordt al snel te venijnig en gewoon ronduit gemeen. Dus nee, hier is ook niet alles perfect, en het is een hels karwei geweest om hem langs andere honden te krijgen. Fixeren, gaan liggen (en echt niet omdat hij zo graag wilde spelen), en het gaat nog steeds wel eens fout. Geen idee hoe en waarom, hij heeft geen slechte ervaringen met andere honden maar hij bouwt zoveel spanning op dat hij als een emmer overloopt. Niet sociaal dus. Als ik te laat ben gaat hij nog steeds liggen, maar hij is wel bereikbaar en af te leiden, wat vroeger niet zo was. Ik beperk Beer zijn sociale contact tot een of twee honden. Loslopen doet hij op een groot omheind stuk waar geen honden komen, en anders aan de 10m lijn. Heb niet het idee dat hij iets mist. Ik begrijp dat het voor heel veel honden heel belangrijk is om los te lopen, en ook om te spelen met andere honden. Maar dan zul je wel realistisch moeten zijn en moeten kunnen inschatten of het wel zo heel erg leuk is voor je eigen hond én de andere hond. Daarom ben ik ook een groot voorstander van theorieles op puppycursus om de eigenaren zich bewust te laten worden van wat leuk spelen is, hondentaal- en gedrag.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Jack Russell
Gaan we echt onze tijd hier nog aan verdoen?
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond hoog in 'spanning?'
Misschien zou je kunnen gaan conditioneren op naar jou kijken.   Ken je iemand die een hond heeft, die niet zo op haar reageert? Zorgen voor een grasveld of een industrieterrein waar je alle ruimte hebt, zonder bang te zijn dat er zomaar honden op je af komen. Grote afstand nemen, dat je hond nog bereikbaar is. Het is belangrijk denk ik  om eerst uit te vinden op hóeveel afstand dat is, om te voorkomen dat ze al in die modus zit voordat je überhaupt begonnen bent.  Ook al is het 100 meter, geeft niks, je moet ergens beginnen. Laat diegene met hond daar gewoon rondlopen enz,  zodra je hond die hond ziet, houd je balletje/worst/piepspeeltje/whatever voor haar neus en laat je haar omhoog kijken. Koppel er een commando aan zoals "kijk". Belonen zodra ze kijkt of aandacht voor je heeft! Gelijk volstouwen met het allerlekkerste, vaak voor ons enorm stinkende stukje voer of een speeltje, net waar ze vatbaar voor is.    3 miljoen keer herhalen en regelmatig oefenen... Zo heb ik het geoefend met mijn hond, die ging  namelijk (en gaat nog steeds wel eens) iedere keer liggen zodra er een hond aan kwam en die kreeg ik dan niet meer mee. Een "kijk eens" is nu vaak voldoende (tenzij ik te laat ben). Eiiiiigenlijk zou het helemáál perfect zijn als hij al ging kijken naar mij als er een hond in de verte aankomt. Maar dit is al heel wat.  Hoewel het dus lang niet altijd lukt.  Afstand houden is dus belangrijk, want als de hond al te dichtbij is, is je hond al niet meer vatbaar voor je commando en training.  Een gedragstherapeut inschakelen lijkt me, gezien de redirectie, best de moeite waard want het kan niet de bedoeling zijn dat ze je vaker in je hand bijt. 
honden page profiel DieselDiesel schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Wat die Ridgeback doet bij jou hond in dat filmpje, dat had hij bij de mijne nooit moeten doen, die zou zoiets nooit accepteren, was gelijk oorlog dan.   Hij klimpt bijna op de rug van jou hond, dat is niet gezellig spelen.  
honden page profiel DieselDiesel schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Ik denk dat Pieter nog veel moet leren, zoals hij nu denkt over honden, dacht ik toen ik Diesel net had, ook zo'n beetje Ondertussen weet ik wel beter, ik heb veel geleerd van deze hond.   Bij mijn vorige hond heb ik dat nooit gehad, die liep altijd trouw naast me, keek niet om naar andere honden, dan heb je weinig tot geen problemen. Maar toen Diesel kwam, phoe, eerste 2 jaar waren echt een ramp, en dat lag niet aan hem, maar aan mij.   Maar gelukkig is het goed gekomen    
honden page profiel DieselDiesel schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Pieter, dan heb je mazzel gehad dat de 2 rottweilers geen kwaad in de zin hadden, anders was het voor jou hond anders afgelopen.   Diesel die vroeger dacht dat hij ook zomaar op alle honden kon afdenderen, had minder geluk hiermee, een maal zijn halve neus afgerukt door niet eens zo'n grote hond, en een maal zijn halve buik open, gescheurd, dus.....gelukkig heeft hij hier geen trauma aan over gehouden, maar anders ben je nog verder van huis.   Dus nee, ik ben het helemaal niet met je eens, ik dacht ook altijd dat iemand zijn hond niet liet loslopen wanneer deze niets van andere honden moest weten. 
honden page profiel DieselDiesel schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Dat klopt, al denk ik dat ze in de brede lijnen echt wel weten wat er door een andere hond bedoeld wordt. Kahlúa die haar lip optrekt naar een golden retriever en daar bij gromt bijvoorbeeld.. ik denk dat alle honden wel weten dat dat betekend dat ze even moeten dimmen met het geen wat ze aan het doen zijn.    Maar wat bijvoorbeeld sluipen betreft, zien mijn honden als een 'bedreiging' aangezien deze honden vaak op het laatste moment opspringen. Andere honden kunnen dit weer heel leuk vinden en dus kan het een andere betekenis voor bepaalde honden hebben.  " Pascale, Kahlúa&Willow Op lip op trekken heeft Diesel altijd wel begrepen idd. Toen hij ouder werd, en bij andere reuen vooral, zag hij het meer als uitdaging, zo van, wat moet je nou, kom maar op. En ook alleen maar bij hele grote honden, en Deense dog, een joekel van een Ridge back reu, hij pikte ze er zo op uit. Ook geen leuk gedrag. Ben toen gaan trainen op naar mij komen, en ze negeren, duurde even, maar is gelukt. Nu met 11 jaar intresseren ze hem niet meer
honden page profiel DieselDiesel schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Wat een leuke foto Pascale
honden page profiel DieselDiesel schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Vroeger, toen Diesel nog Dieseltje was, was hij ook zo sociaal onhandig. Hij denderde hele weilanden door, dwars door stroomdraden heen, voelde hij niet eens, om bij een andere hond te komen.   Kwam altijd weer terug, en taaide gelukkig gelijk af als een andere hond snauwde, heeft ook wel eens een paar rake trappen van een man gehad die met een klein hondje liep, omdat hij dacht dat Diesel hem zou opvreten, zijn hondje dan he.   Maar hij bleef het doen, dus ik heb hem 3 maanden aan de lijn gehouden, was het spuugzat, en wonder boven wonder het was over.    Hij is wel altijd voorzichtig geweest met kleine hondjes gelukkig. En wat herders betreft, daar heeft hij nooit naar omgekeken, hoe dat komt geen idee, op straat loopt hij ze ook straal voorbij.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Pup 15 weken komt niet altijd
Hij is nu al iets zelfstandiger dan een écht klein pupje. Vaak zie je dat pups van een week of 9 nog bij je in de buurt blijven maar op een gegeven moment nemen ze al meer afstand. Ik zou zeggen: altijd blijven belonen, hoe vaak je ook moet roepen en hoe geïrriteerd of bezorgd je ook bent omdat hij lang weg was. Uiteindelijk kómt hij, dus krijgt hij ook een beloning, anders komt hij de keren erna juist niet meer (waarom zou hij?). Gewoon begroeten en een beloning geven als hij terugkomt en blijven door oefenen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
" Als je in een losloopgebied loopt...  kan je, jouw hond ten eerste al beter laten loslopen in plaats van aanlijnen. De strijd, ook al is het een spel is ongelijk en dat zorgt altijd voor problemen.  Laat je honden dus steeds los, of blijf er weg. Maar wat ik nog erger vind, is dat jij andere mensen kwalijk neemt dat zij hun hond in een losloopgebied niet aanlijnen... En laat die honden het gerust zelf even uitzoeken...  communiceren moet je leren, en dat geldt ook voor honden zo, zeker voor jonge honden.  Ze leren beter communiceren (en elkaars grenzen kennen) dan dat ze dit van een mens leren hoor. En ja, soms is daar een grom bij of zelfs een blaf of een snap...  zolang het geen agressieve bijt is (zonder dat er eerst waarschuwingen (zoals inderdaad hoofdweg draaien,  wegkijken, omdraaien, negeren, grommen en blaffen) gegeven worden is er mijn inziens niets aan de hand. Onlangs nog een goed artikel of hoofdstuk gelezen (ik denk in het magazine "Onze Hond") over communicatie bij honden. Wat veel mensen blijkbaar niet weten is, dat honden de "hondentaal" ook kunnen verleren...  Dus als je je hond niet regelmatig laat communiceren met andere honden... verleren ze dat ook.  Het is zelfs helemaal vergelijkbaar met het aanleren van vreemde talen bij mensen: Als je ooit een cursus Frans hebt gevolgd...  maar je gebruikt dat nooit, en je spreekt niet regelmatig niet eens Frans met mensen...  dan zal je die taal ook stillaan niet meer begrijpen. En ook al spreken honden maar één taal...  als ze nooit mogen communiceren met andere honden en als ze altijd als énige grens "de lijn" hebben (zelfs in een losloopgebied)...  tja dan moet je ook niet verschieten dat jouw hond de hondentaal niet meer kent. Trouwens, het feit dat jij je hond aangelijnd en kort hield...  beperkte de communicatie van jouw hond. Je had hem echt beter losgelaten...  dan had hij zijn communicatiemiddelen beter en in alle ruimte kunnen uiten. Dan had hij de ruimte genomen om te negeren, om een spelboog te maken of om gewoon even weg te lopen van de andere hond (maar dat heb jij verhindert). " Pieter Ik geloof dat Pascale haar eigen hond beter kent dan jij. 
honden page profiel DieselDiesel schreef in Help! Dilemma..
" Tja, mijn honden heb ik ieder jaar tijdens de vakantie naar een pension gebracht. Eenmaal daar? Top. Hond liep gelijk met de pensioneigenaar mee. Zijn motto was, jullie vakantie de hond ook.    Waarom wordt er toch altijd gedacht dat een hond het niet goed heeft. Zoek een pension google reviews. Twijfel, ander pension zoeken. Het zal nu misschien minder lastig zijn want door corona blijven veel mensen thuis. Maar ik moest altijd al vroeg in het jaar bespreken, anders was alles vol.   En rondleidingen? Het kon, maar ik heb ook ooit een pension gehad die zei, nee, veel te veel opwinding voor de honden, stel dat iedere dag zoveel mensen willen komen kijken, iedere keer de stress voor de eieren, het blaffen, de ene hond ,,steekt,, de andere aan enzv. Ik moest even slikken maar het was het beste pension dat ik ooit heb gehad.    En eenmaal op vakantie was het ook fijn om helemaal mijn gang te kunnen gaan, overal naar toe en naar binnen wat ik wilde en waar soms een hond niet binnen mocht. " ientje Eens   Ientje, ik kom niet meer bij......iedere keer weer de stress voor de eieren??  Whahaha, sorry, (?ol)
 

Vrienden van Daven

honden foto van Dieselhonden foto van Hannah & Bink† en Beertjehonden foto van Mick

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^