HondenPage baasje Manja

Wat schreven de vrienden van Manja op het forum

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond slaapt veel te weinig
Probeer 's avonds eens kauwmateriaal aan te bieden, dat werkt hier altijd heel goed om mijn hond moe en voldaan te maken. Je zou runderkophuidplaat kunnen geven bijvoorbeeld, dat gaat lang mee. Kauwen maakt een hond moe. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Nagel eraf
Geneest vanzelf. Als je het niet vertrouwt is het altijd raadzaam de DA te bellen maar ik heb er hier nog nooit problemen mee gehad. Als de nagel er helemaal af is, geneest dat makkelijker dan bijvoorbeeld een flinke scheur. Morgen is het waarschijnlijk al ingedroogd en over een paar weken zit er een nieuwe nagel.  Je kunt het zelf tussendoor eventueel schoonmaken als de hond dat toelaat, maar in mijn ervaring geneest het prima. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Aankopen voor de hond
  Een jasje voor mr koukleum 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in te mooi om waar te zijn?
Als ik het 06-nummer op Google intyp dat bij de advertentie staat, kom ik uit bij meerdere mensen die zeggen dat hij een oplichter is. Ik zou dus even doorzoeken, hoe lastig dat ook is..!    Oplichter via marktplaats..Verkoopt zgn puppies..Na aanbetaling geen contact meer.. 28-11-2020   Dit is een oplichter!! 23-11-2020  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Overgewicht en voeding
Dieetvoer om af te vallen zou, als er verder geen medische oorzaak is, niet nodig hoeven zijn. Meer bewegen, iets minder eten. Dentasticks en blikvoer vervangen voor iets gezonders, zoals stukjes gedroogd vlees (gedroogde long bijv) of stukjes wortel, komkommer enz.  Je zou zijn eten ook kunnen verstoppen in voerspeeltjes/Kong om hem te laten werken voor zijn eten. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in verwaarlozing hond
Teven worden wel vaker in co-own gehouden. Die worden dan geplaatst in een gezin en wanneer ze geschikt zijn om te fokken, gaan ze terug naar de fokker.  Die weet immers het beste hoe het werkt met de bevalling en de verzorging van de pups etc.   Wanneer de pups allemaal vertrokken zijn gaat de hond weer terug naar huis. Dat is op zich dus niets vreemds. En tsja, dat niet iedereen zo veel met zijn honden wandelt is vervelend maar op zich geen reden om een melding te maken oid. Zolang de honden voedsel, water en onderdak  krijgen kunnen ze er ook weinig mee.    Ik vind het bij dit soort berichten altijd lastig. Je hebt als buitenstaander namelijk helemaal geen zicht op een ander zijn situatie. Natuurlijk, als de honden broodmager zijn en de hele dag blaffen dan merk je dat wel. Maar.. Je weet simpelweg niet of de honden de hélee dag in de bench opgesloten zitten en nooit iets leuks doen want je bent er nooit de hele dag bij.. Dus voordat je iemand beschuldigt van verwaarlozing.... 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Pup verlamde staart
" Binnenkort worden er toch foto’s gemaakt. Ik hoop eerlijk gezegd dat er iets uitkomt. Dat zou haar gedrag wellicht beter verklaren. Ik loop de hele dag met een knoop in m’n maag, al weken. Mijn onderbuikgevoel zegt.... , het gedrag is niet ok. Ook de DA was onder de indruk van haar bijten tijdens onderzoek. Wellicht gewoon pijn, Da sprak over agressieve teef (wellicht!!). Het is allemaal verwarrend, vertrouw haar niet bij de kinderen. En echt, ze is de liefste, maar ze kan ineens omslaan als een blad aan een boom en ziet de kinderen als een prooi. Spelend, maar nul grenzen. Als ik haar wil aaien doet ze soms haar bek al open. Heb strijd met haar tijdens het lopen, ze hangt dan ineens grommend in m’n benen. Soms ook totaaaal niet en laat ze zich knuffelen en is ze nogmaals de liefste en knapste pup ooit. Ik heb gesprekken met therapeut over wat wijsheid is. Of het wellicht beter is een plek te zoeken zonder kinderen. Ik ben kapot van de stress. Lieve mensen, ik plaats het niet voor commentaar... (want nee ik ga niet over 1 nacht ijs, ja ik heb meer pups opgevoed, ik wist waar ik aan begon, ja ik heb het nest goed gecheckt, ze wordt voldoende uitgedaagd, ze slaapt ook voldoende in de bench, ik denk echt dat we alles op alles zetten)... ik wil gewoon m’n verdriet kwijt en zoek steun, en wellicht goede opbouwende adviezen. Want ik ben het spoor bijster " Pupje L Het bek opendoen en harde bijten zie ik gewoon als heel normaal puppygedrag. Bijten in de lijn ook. Natuurlijk zou je hond pijn kunnen hebben gezien de gekke staart, maar bijten en druk onhoudbaar gedrag vind ik helemaal niet zo raar klinken. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Oververhitte mensen
Kill them with kindness. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Grote bult bij jonge hond
Reactie op een beet van een insect/ander dier? 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond aanschaffen
" Iedereen heel erg bedankt voor de antwoorden. Veel stof tot nadenken. Voorlopig zijn de windhonden favoriet en ga ik mij hier heel goed op inlezen. Vind ze heel mooi en elegant om te zien. Ben alleen een beetje bang voor het jagen want sluit niet uit dat er in de toekomst nog een kat bijkomt. Bij de echte gezelschapshonden vind ik ze vaak te klein, voor mij is volgens mij is het ideale formaat ergens tussen 8 en 15 kg. Kleiner ben ik bang dat ze stuk gaan met andere honden of dat ik erop ga staan en te groot ben ik bang dat de hond met mij wandelt of mij omver zou kunnen trekken. Uiteraard is dit ook een stukje opvoeding. Aan de hand van omschrijving spreekt een middenslag poedel mij ook erg aan maar ik ken er eigenlijk geen in het echt enkel een paar doodles maar deze vind ik mooi maar veel te druk en lomp. Lees dat poedels erg intelligente en pientere dieren zijn maar ook erg sociaal en trouw.  De suggestie van een herplaatser snap ik maar ik wil toch echt een puppy. Ik heb altijd asielkatten en konijnen gehad maar wil een keer een dier van jongs af. Hoe vind ik een goede fokker en waar dien ik op te letten? Op marktplaats zie ik dat prijzen enorm varieren maar dit is wellicht niet de beste plaats om een dier aan te schaffen? Ik zou ten vroegste van de zomer een hondje willen. " Josefin1 Hoi! Via marktplaats vind je met name handelaren. Deze handelaren importeren vaak pups uit Oostbloklanden, de omstandigheden waarin deze pups geboren worden en opgroeien zijn op zijn zachtst gezegd treurig. De ouders van deze pups leven hun hele leven zo.  Gezond zijn ze vaak niet. Op marktplaats zijn er  natuurlijk ook gewoon particuliere nestjes te vinden, maar dan zijn er een aantal dingen waar je op zou kunnen letten:  - Check het 06-nr (kan namelijk zijn dat het een particulier lijkt, maar deze persoon heel veel advertenties elders heeft staan) - Kijk of de verkoper ook nog andere rassen aanbiedt. Handelaren hebben namelijk vaak een groot 'assortiment'..  - Is de moeder van de pups aanwezig  - Mag je op bezoek komen, mag je zien waar de pups opgroeien en kun je de moeder bekijken  De beste plek om fokkers te zoeken, is op de website van de rasvereniging. Ieder ras heeft zijn eigen rasvereniging in Nederland. Hierbij zijn fokkers aangesloten die zich aan de regels houden van deze vereniging. Ze werken met stambomen en de ouders krijgen een gezondheidsonderzoek (DNA-testen, röntgenfoto's, oogonderzoeken etc) voordat ermee gefokt wordt. Is dit dan 100% garantie op een gezonde hond? Nee, het blijven dieren en zo zijn er ook nog rassen die over het algemeen zeer ongezond zijn zoals mopshonden die vaak moeite hebben met ademhalen. Maar het is wel een aanrader om via de rasvereniging aan een fokker te komen.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Geadopteerde hond(en)
Hoi! Fijn dat jullie beide honden een warme mand hebben gegeven. Echter.. Verdiep je eens in het ras dat je hebt. Zowel de stafford als de pitbull vinden hun oorsprong in de pit. Dit is waar deze honden uitblonken en daar zijn bepaalde raseigenschappen voor nodig geweest waarop ze zijn blijven selecteren. Bepaalde eigenschappen blijven erin, zoals het niet willen delen met andere honden en het (vroeg of laat) niet uit de weg gaan van confrontaties. Bij de ene hond meer dan bij de ander, maar het is altijd opletten geblazen, zeker met meerdere honden en als je meerdere bull-achtige honden bij elkaar hebt (of is Scott geen  stafford-achtige?). Je schrijft dat Kyra Scott weg wil hebben wanneer je bezig bent met koken. Ik zou in zo'n geval beide honden uit de keuken wegsturen, desnoods allebei in hun eigen mand/bench. Als dat niet lukt bijv een hekje plaatsen. Voorkom zoveel mogelijk situaties waarin er geclaimd kan worden. Jullie zijn al op de goede weg door speeltjes e.d. weg te halen. Mocht je op zoek zijn naar een gedragstherapeut, neem dan zeker eens contact op met Arvid van Putten.  https://www.arvidvanputten.nl/about/
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Van KVV naar brok
Taste of the wild misschien? 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Betrouwbare labrador fokker
Kijk eens bij de fokkerslijst van de NLV :) 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Vocht
" Dank je wel voor je reactie. de shampoo heb ik al gelukkig en was hem er 2x pd mee zijn pootjes dan. Hij heeft dit nog nooit gehad in de 2 jaar dat hij bij mij is dus ik schrik er van. Ik hoop dat het morgen opgelost word ???? " Huib Succes morgen!! Laat hier ff weten wat de dierenarts zei. Ik ben benieuwd. Hopelijk snel een stap dichterbij de oorzaak!
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Vocht
Hoi! Ik heb ook een bull. Bulleke hier op het forum heeft ook bullen en veel ervaring met het ras. Die zal vast nog reageren.    Een vervelend probleem en helaas vaker voorkomend bij de bullterrier. Is het erger nadat je gewandeld hebt in het gras of bos oid? De kans is groot dat je Bull allergisch is voor gras of pollen. Dan zou je kunnen beginnen met de poten na het wandelen afdoen met een nat washandje.  Je zou met de dierenarts kunnen overleggen voor een allergietest zodat je weet wat het is. Onze dierenarts schreef ook  een corticosteroïdeninjectie voor. Dit heeft geholpen maar het kwam ook weer terug. Ik was de poten nu met shampoo van Pyoderm en dat werkt wel, maar daar heb je nu niets aan.    Succes bij de dierenarts, hopelijk komt die snel met een plan, allergieën zijn echt heel vervelend en je wordt er echt moedeloos van...
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Border Collies ***beesten? En verkeerde correctie
" Ik raad je aan beter te lezen. Mijn hond is de eerste 2 incidenten bijna doodgegaan van de koorts en infectie van de wonden. En waarom in hemelsnaam zou ik BC taal moeten leren herkennen? Mijn hond kan met alles wat beweegt goed opschieten, van hyperactive blaffende chihuahas tot dominante XXL pitbulls. Alleen Collies doen vervelend tegen hem. Ik zou het juist omdraaien en van eigenaren van sneppende Collies verwachten dat ze hun hond niet bij de mijne of een andere laten, als je weet dat je hond een andere hond kan bijten die neutraal is en niks provoceert.  " Stefan Als je weet dat je hond niet met collies op kan schieten (of andersom), kun je toch de volgende keer je hond direct bij je roepen. Voorkomt incidenten in de toekomst. Voor je hond ook niet leuk om gebeten te worden, ongeacht of het zijn "schuld" is of niet. Mijn hond kan ook met veel honden niet samen (wel zijn schuld), is geen schande toch, niet alles gaat samen en niet alles hóeft samen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Start met KVV
Klinkt prima zo! Als je voldoende afwisselt in smaken en merken dan zit je goed. Ik zelf voeg geen jodium oid toe. Aan groente geef ik o.a.  wortel, sperziebonen, komkommer, broccoli, pompoen.  Ik ben destijds in een keer overgestapt van brokken naar vlees zonder een tijd pens te geven en dat ging prima. Ook groente en fruit geef ik gewoon samen met vlees en dat gaat ook zonder problemen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Alleen slapen / knagen?
Ik zou lekker de boel afzetten met een hekje. Pup 's nachts in de gang houden waar geen stoelpoten zijn oid. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Naam voor toller pup!????????
Joan
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond eet snachts
En als je hem kvv geeft ipv brokken, eet hij het dan wel? Misschien vindt hij zijn brokken eeechtttt niet lekker, dat kan natuurlijk ook.  Zolang hij niet afvalt kan het weinig kwaad natuurlijk maar ik zou dan toch eens kijken of ik iets anders kon geven
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond valt uit naar andere honden ( los)
De oplossing is eigenlijk vrij simpel als je het mij vraagt... Niet meer loslaten bij andere honden. Loslopen kan wel, maar roep hem bij je zodra er een andere hond aan komt. Dan kun je met de eigenaar overleggen of ze los kunnen.  Ik denk niet dat er iets is dat je kan doen om hem te laten stoppen met doen wat hij doet, behalve voorkomen dat hij in die situatie komt. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Herfst fotoshoot met Team Podenco!
Het was me een eer  ze waren echt leuk! 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Lekkende hartklep en vetmedin
Is dat niet bij elke hond zo..? Ik voel mijn hond zijn pols ook niet echt. Wel op zijn borst. 90 slagen per minuut is prima. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hp's frustratie topic
Zuurpruim meldt zich
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in gezocht engelse bulldog
Er is iemand die een hond een warme mand wil bieden. En dan gaan we nog discussie voeren Ben ik fan van bulldoggen, neen, maar als er iemand is die een bulldog -dat is ook maar gewoon een hond- uit een misschien wel nare situatie wil halen dan is dat toch super voor die hond.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Aankopen voor de hond
  Oeps. Ik heb weer een nieuw tuigje gekocht. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Berp
" Ik ben Berp gisteren gaan halen. Een paar dagen eerder dan verwacht maar dit kwam net wat beter uit.  Gisteravond heb ik haar kennis laten maken met de andere honden. Dit ging zoals verwacht helemaal super. Vaös is helemaal happy met “zijn” nieuwe pup.  Ze heeft voor een eerste nacht heel goed geslapen. Iets na vijf werd ze wakker en ging ze rechtop zitten. Toen heb ik haar uit de bench gehaald en zijn we naar buiten gegaan. Daar heeft ze gepoept en geplast. Toen heb ik haar nog even terug gelegd. Was ze het niet helemaal mee eens maar na wat kalmerende woorden is ze gaan slapen. Half 8 eruit en ze is tot half 10 wakker geweest. Lekker gegeten en 40 min in de tuin ontdekt. Ook weer netjes twee keer buiten gepoept. Nu ligt ze heerlijk op de bank te snurken en kan ik rustig mijn online les in.    " Anke,Vaös&Lein Te leuk!! Gefeliciteerd met de kleine!!
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Wie kijkt er naar 3labhonds op 3
Hahaaa Beer zou echt als een dolle stier tekeer gaan op dat veld. Bal pakken, brokken pakken, rondje rennen  Heerlijk. Wat een idioot idee om vreemde honden met zijn allen bij een hoopje brokken op de grond neer te zetten. En dan verbaasd zijn dat het mis gaat en die honden op hun lazer geven. Leuk hoor... sjongejonge.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in blaffen in de bench
Als je hond niet sloopt oid zou ik eens kijken of je de bench 's nachts open kan laten. Mocht je toch graag de bench willen blijven gebruiken dan helpt het misschien om de hond nog moe te maken voordat je gaat slapen. Een eindje wandelen en daarna nog iets te kauwen geven voor een half uur+.  (kophuidplaat bijvoorbeeld is goed en gaat lang mee). Vaak zijn ze, wanneer ze mentaal voldaan zijn, gewoon klaar om te gaan slapen en dan is het "verzet" wat minder groot. Als hij namelijk fysiek/mentaal nog niet moe genoeg is, zal hij denk ik ook gaan piepen wanneer 's nachts de deur van de bench gewoon open staat.  Als het gepiep aanhoudt zou ik kijken of je er 's nachts nog even bij kan blijven. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hoeveel dagen vers vlees?
Om de darmen een 'boost' te geven zou je ook probiotica kunnen geven. Ik heb alleen ervaring met deze (< klik) maar er zijn er nog veel meer.  Hier ook goede ervaringen met KVV. Geen diarree en buikpijn meer, echt een verademing. Ik heb hem gewoon meteen overgezet op vlees zonder te mengen oid. Dat ging verrassend goed. Hij had op een gegeven moment alleen nog maar diarree van zijn brokken, vandaar dat we maar gewoon in een keer overgestapt zijn want die brokken deden ook niets goeds meer voor hem ondanks dat het wel lang goed is gegaan. Maar er zit ook wel wat in om nu niet te veel te gaan rommelen met voer en de darmen eerst weer te laten herstellen.... Alleen, hoe gaan die darmen herstellen als de hond het niet zo goed doet op het voer. Ik heb geen idee denk dat het een kwestie is van uitproberen.... 
 

Vrienden van Manja

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^