HondenPage baasje Ilja

Wat schreven de vrienden van Ilja op het forum

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
Getekend, een goed initiatief! Wat Loesje beschrijft zijn de uitwassen van het marktmechanisme. Durfinvesteerders zien overal verdienmodellen. Hoeveel huurwoningen zijn er niet in het bezit van deze durfinvesteerders? Door dit soort investeerders loopt deze samenleving op dit moment aan alle kanten vast en de minder draagkrachtigen zijn de klos.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Louis
Wat een ellendig verhaal. Het was nog zo'n jong lief hondje. Je bent je maatje kwijt. Heel veel sterkte.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Verdriet
Alleen iemand die een hond heeft weet wat het is. De stilte in huis, geen kwispel als je thuiskomt ,geen getrippel op de vloer, geen zucht als ze gaat liggen. Ik heb vorig jaar Eefke moeten laten inslapen. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk. Dat heet rouw. Heel veel sterke.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Nog een boom erbij
Alsnog gefeliciteerd, een mooi grijs koppie. Het is echt een oude wijze hond geworden. Geniet ervan.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Happy nieuwjaar
Voor iedereen en ook namens Foske een gelukkig en voorspoedig 2024.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Scootmobiel bevestiging lijn
Hier hetzelfde probleem. M'n vrouw heeft een scootmobiel en wil ook wel met Foske lopen. Je kunt nergens de riem aan bevestigen en aan het stuur is vragen om ongelukken. Ben bij een fietsenmaker geweest maar die had er niets voor en er is volgens hem ook niets voor. Onder de zitting zit bij deze scoot wel een mogelijkheid om een beugel te bevestigen. Het voordeel is dat het bevestigingspunt laag zit en met een sterke hond de scoot niet snel omgetrokken wordt. Bij https://scootmobielcentrumachterhoek.nl/product/hond-meenemen/ heeft wel iets om een hond te bevestigen. Je moet ook uitkijken dat de riem niet onder het wiel komt, daarom een veer met een korte lijn.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Foske alweer 1 jaar.
Foske mijn Hollandse Herder is twintig december alweer 1 jaar geworden. Helaas weinig op het Forum geweest. Af en toe wel eens gekeken maar gewoon druk gehad. Als je ziet hoe Foske was toen ze net bij ons was en nu is, is het een wereld van verschil. Ze is bezig een hele rustige hond te worden. Het dier is uiterst lenig maar ook loeisterk. Zoals ik al eens eerder heb verteld, ze heeft een gouden karakter. Het is een heel lief dier. Ik heb wel dat als ik met haar in de stad loop er mensen zijn die met een grote boog om haar heen lopen. Er zijn nog dingen die wel gebeuren maar gewoon niet mogen. Om eerlijk te zijn heb in het begin meerdere keren wel gedacht: "waar ben ik aan begonnen". Ja ik was Eefke gewend, daar kon ik mee lezen en schrijven. Die is op een paar weken na 15 jaar geworden. Ik heb nog nooit een Bench nodig gehad. Nu dus wel. Sinds een paar maanden speur ik met haar en ze doet het heel goed. Minder is dat Foske achter wild en paarden aan wil. Ze wordt er wel mee getraind maar dat gaat nog niet goed. Hier moet nog verder aan gewerkt worden. Ze slaapt bij ons in de mand op de slaapkamer maar ligt nu wel vast. In het begin bleef ze in de mand liggen maar opeens vond ze toch dat ze je midden in de nacht opeens moest knuffelen. Met haar 33 kilo is dat niet hardhandig maar hardpotig. Tot zover hier in het kort de belevenissen met Foske.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Advies gevraagd
Hier wordt elke dag een eetlepel lijnzaadolie gegeven. Eefke kreeg het en is op een paar weken na 15 jaar geworden. Foske krijgt het nu ook. Ik neem het zelf ook. Na het sporten heb je de volgende dag nauwelijks of geen spierpijn. Het mag eigenlijk naar niets smaken. Als het flesje open is komt er zuurstof bij en gaat het oxideren. Het gaat dan vies smaken en eigenlijk is het dan aan het bederven en dat is slecht. Ik doe hier een dag of 4 a 5 met een flesje en dan blijft het goed.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in De puberteit deel 2
Foske is een Hollandse Herder van nu 9 maanden. Soms luistert ze goed, soms denkt ze "Bekijk het maar". Wat ze ook doet is dingen stelen. Ik was laatst in huis iets aan het veranderen, ze loopt achter mij langs en pikt zo mijn timmermanspotlood uit de achterzak. Met een snoepje en "Los" krijg ik wel de dingen die ze pikt terug. We zijn vorig jaar verhuisd en zijn nog dingen aan het veranderen. Langzamerhand geeft ze ook wel dingen met alleen "Los" terug. Ze is groot, ontzettend lenig en kan hoog springen. Ze springt moeiteloos op de eettafel. We geven dan heel duidelijk aan dat wij dat niet goed vinden. Ze slaapt bij ons in de mand op de slaapkamer en dat gaat prima. Mijn vorige honden sliepen ook bij ons op de slaapkamer. Met Eefke, mijn vorige hond kon ik lezen en schrijven. Die is bijna 15 jaar geworden. Zo'n pup is dan wel even wennen en dan druk ik mij zacht uit. Om eerlijk te zijn, in het begin heb ik meerdere keren wel gedacht "Waar ben ik aan begonnen". Echter Foske is een schat van een dier en heeft een gouden karakter. Vandaag de eerste keer met haar gespeurd en ze doet dat heel goed.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Bijten in de riem
Foske is een Hollandse Herder van 9 maanden en aan haar vierde riem bezig. De derde had ze in amper 1 minuut doormidden gebeten. Ik moest nog even iets pakken. Nu een zogenaamde dubbele politieriem waar ik als onderstuk een ketting met musketonhaak aan heb gemaakt. Het bijten en in de riem hangen is nu over. Voor het oversteken geef ik een wacht en dan gaat ze zitten. Met een "Ja ga maar" steken we over. Vooral in het begin uitbundig belonen. Voordat we gaan lopen doe ik altijd aandachtsoefeningen. Doet ze die goed, dan ook belonen.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Welcome Daisy!
Wat een leuk hondje en wat loopt ze al mooi mee. Heel veel plezier er mee. d(^_^)b d(^_^)b
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Een nieuwe hond.
Iedereen bedankt voor de leuke reacties. Het is wel wennen weer zo'n opgroeiende pup. Hoe gingen sommige dingen ook alweer? Hoe ging dat ook alweer 15 jaar geleden. Met Eefke hoefde ik nu bij wijze van spreken maar met de ogen te knipperen en ze begreep het. Om heel eerlijk te zijn, er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Eefke denk. We hebben ook zoveel met haar meegemaakt. Foske moet nog alles leren. Het is een echte Herder, ze is continu bij mij. Het is een hele lieve hond met een prachtig karakter. Nu ik dit schrijf, ligt ze naast mij op haar bot te kluiven. Ze is nu 7 maanden en flink aan het puberen. Soms luistert ze prima, soms steekt ze bij wijze van spreken de middelvinger op. Loslopen is daarom nog niet vertrouwd. Daarom mag ze semi loslopen aan de tien meterlijn. Het is een oude speurlijn. Nadert ze het eind dan klik ik twee maal met de clicker. Dan stopt ze. Ze loopt dan los in een straal van tien meter. Slopen doet ze ook wel. Je ziet altijd wel iets over het hoofd of denkt, dat doet ze niet. Zoals die mooie Fuchsia die in een hele hoge pot stond. Ze ging toch in die pot graven alleen die Fuchsia stond in de weg. Die breek je dan gewoon af, zodat je er wel bij kan. Corrigeren heeft geen zin want het was al gebeurd voordat ik het zag. We trainen nog steeds twee keer per week bij een hondenschool. Na het trainen mogen ze nog even spelen. Dan is het een groot feest.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Nova 3 maandjes oud: update!
Leuk stel en dat ze zo goed met elkaar omgaan. De eerste nachten moet je eruit om ze te laten plassen. Wat de tandjes betreft, ik was wel blij dat ze gewisseld waren. Je handen blijven dan weer wat meer heel.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Een nieuwe hond.
Zoals sommigen hier op het forum al gemerkt hebben heb ik al weer enige tijd een nieuwe hond. Ze heet Foske en is een Hollandse Herder. Na Eefke is het wel wat wennen met zo'n spring in het veld van negen weken oud. Met Eefke kon ik lezen en schrijven. Foske moet het nog allemaal leren. Het is een heel lief dier met een gouden karakter. Net als Eefke vroeger slaapt Foske in de mand bij ons op de slaapkamer. We dachten eerst, dat wordt wat maar het gaat prima. Ook met Foske ga ik weer speuren. We hebben al een paar keer geoefend en ze heeft een enorme speurdrift.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Mijn lieve kanjer Macho vandaag 14 jaar
Van harte.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Vraag
Eefke kreeg 330 gram kvv. Ze was gesteriliseerd en woog 25 kg. Later na haar 10e verjaardag werd de hoeveelheid eten langzaam minder en werd het circa 160 gram. Het is niet alleen een kwestie van wegen. Je moet de ribben wel voelen maar niet zien. Vanwege de artrose stond ze op Metacam. Ik gaf ook Stride of te wel groenlipmossel. Verder kreeg ze elke dag een eetlepel lijnzaadolie en een scheutje zalmolie. Op een paar weken na is ze 15 jaar geworden.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Oxyfresh tegen tandplak en tandsteen ervaringen?
Tropiclean tandgel is geen tandpasta en er dient dan ook niet gepoetst te worden! De gel dient tenminste 3 weken, elke dag, indien niet voldoende, 4 weken, aangebracht te worden, om in te laten werken. Zonder onderbreking. Een half uur voor en na het aanbrengen niet laten eten of drinken. Na verloop van tijd verdwijnt de tandplak, maar ook de tandsteen laat los. Eventueel na de behandeling een goed kauwprodukt geven, ook belangrijk als beloning. Daarna 2x per week als onderhoud gebruiken. Er is ook een Tropiclean met pindakaassmaak. Het werkt echt, mits de gebruiksaanwijzing goed gevolgd wordt.            
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Dank voor je reactie. Dit is altijd goed om te weten. Het asperge-seizoen loopt nog tot einde juni. Ik ga het invriezen zeker overwegen.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Ik zou het niet weten of dat kan met asperges. Waarschijnlijk wel. Ik haal ze bij de boer, dus die ga ik dat vragen. Ze zijn wel het hele jaar in glas te krijgen. De asperges zijn hier in het Limburgse nu volop verkrijgbaar en worden naar het einde van het seizoen steeds goedkoper. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Anouk, asperges, groen of wit, zijn een bron van vitamines, mineralen ed. Heel gezond voor bv. de nieren, blaas en urinewegen. Voor ons, maar zeer zeker ook voor onze honden. Ze moeten goed geschild zijn en ik heb de maaltijd in 2 porties en de asperges in stukjes gegeven. Mijn ventje heeft genoten. Helaas zijn ze maar een beperkte periode te krijgen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Dank voor jullie gelukwensen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Schumi en Rexy, het broertje en zusje uit hetzelfde nest zijn vandaag ook 15 jaar geworden. Het laatste nest van Ursula Driessen bestond uit 2 reutjes en 2 teefjes. Hoe het met het 4de hondje, een teefje gaat, is niet bekend, omdat helaas met het baasje geen contact meer is geweest. Romeo heeft met smaak gegeten.   
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
  Het feestmaal voor de 15de verjaardag van Romeo. Foto is gekanteld. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Het lukt me niet de foto van zijn feestmaal toe te voegen.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Poppy 13
Wel wat laat, maar alsnog van harte proficiat met je verjaardag!  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 15 jaar !
Mijn lieve, wijze Romeo wordt vandaag 15 jaar ! Een mooie mijlpaal voor mijn hondenventje. Wat vliegt de tijd. Ik hoop dat hij nog lang bij me mag zijn, in goede gezondheid. Vandaag krijgt hij een feestmaal : Limburgse asperges,verse lam en kip, een zacht gekookt eitje en wat zilvervliesrijst. Wat zal hij genieten. Romeo, jij verrijkt mijn leven. d(^_^)b d(^_^)b d(^_^)b d(^_^)b
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Dobby is gaan hemelen.
Heel veel sterkte. Ik weet wat het is. Dertien en een half jaar bij jullie is een hele tijd. Het besef dat je hem nooit meer terugziet. Het verdriet zal op den duur wel slijten, de herinnering gaat gelukkig nooit weg.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Focus oefening
Ja Ientje, Van Alphen en Koeman hebben drie delen geschreven. Ze hebben het nog wel over dominantie, niet van hond tot hond maar van de eigenaar naar de hond. Je moet er van uitgaan dat het een ouder-kind relatie is. Wat dat wegdraaien betreft: Als Eefke een andere hond zag en hij wilde er op af dan draaide ik voor haar langs, het z.g. "herderen" van John Fisher. Je blokkeert met het linkerbeen de hond en stapt voor haar langs. Je doet dat meerdere keren. Je kunt dat zien als een aandachtsoefening.
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Focus oefening
Als de Turid Rugaas methode niet helpt en voertjes niet helpen probeer dan eens een Handsfree Belly. Het komt van de Roedel methode van Arjan van Alphen en Francien Koeman. De methode gaat nog wel uit van de theorie van de dominantie en is dus eigenlijk verouderd. Het komt er op neer dat je de riem om je middel doet, de hond aanlijnt en dan gaat lopen. Je hebt je handen vrij en je wordt dus niet uit elkaar getrokken. Op het moment dat de hond voor je uit gaat lopen en gaat trekken draai je om en loopt de andere kant op. Gebruik wel een tuigje en geen halsband. Op een gegeven ogenblik loopt ze keurig naast je. Er zijn filmpjes van op YouTube
honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske schreef in Verschil bij werklijn en schoonheidslijn
Allereerst sterkte met het verlies. Ik weet wat het is, ik heb Eefke 26 januari moeten laten inslapen. Ze is bijna 15 jaar geworden. Ik mis haar elke dag. Eerlijk gezegd, ik heb nog nooit een zuivere rashond gehad. Het waren altijd kruisingen. Eefke was een kruising van een Duitse Herder met een Friese Stabij. Ik heb haar toen ze dertien jaar was nog laten opereren aan een LPC. Dat kwam van haar vader, de herder. Een kruising is dus geen garantie op gebreken van het ouderdier. Kijk eens voor de aardigheid op https://www.dierenrecht.nl/rashondenwijzer , dan schrik je en neem je geen hond meer maar meteen een kat. De hond voor Eefke was een kruising Wetterhoun-Friese Stabij. Ze waren allebei heel trouw en waren altijd bij mij. Toch konden ze goed alleen zijn en hadden geen verlatingsangst. Toch zal hier ook over een tijdje weer iets van een herder rondlopen.
 

Vrienden van Ilja

honden foto van Anitahonden foto van sorayahonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van s@nt@honden foto van Ishahonden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwinthonden foto van Senna en Astahonden foto van Laura & Robbiehonden foto van Paul  (Eefke † )  Foskehonden foto van stephaniehonden foto van Angelique & Doenjahonden foto van Simone, Cody en Flynnhonden foto van Doberkikihonden foto van Gwennhonden foto van PLUTO&NOEKYhonden foto van Missy & Lady † honden foto van Nalahonden foto van geenhonden foto van Carmen & Levihonden foto van Watson & Pé

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^