Vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wilma bastings wilma bastings

honden foto van wilma bastings

Als je een hond van 9 jaar (senior)en gecastreerd met minder beweging door artrose kvv gaat geven welke hoeveelheid moet je dan hanteren?En hij heeft een trage schildklier met 2 maal daags Forthyron hij weegt 35 kg en is goed op gewicht en niet te dik of te dun

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Als je een hond van 9 jaar (senior)en gecastreerd met minder beweging door artrose kvv gaat geven welke hoeveelheid moet je dan hanteren?En hij heeft een trage schildklier met 2 maal daags Forthyron  "

Neem een voedingsdeskundige in de hand, je kan eens doormailen over je hond wat tie heeft…en dan maken ze een dieet voor je hond aan.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik zou even het gewicht van je hond vermelden en of hij goed op gewicht is, te dik of te dun

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Voor de artrose zou je supplement kunnen bijgeven, Tumeric en groenlipmossel bv. Pas op met suikers aan vitamine vanwege het functioneren van de schildklier, zeewier kan wel maar wortel dan weer niet. Handigste is idd even de DA te raad plegen en liefst doorwijzing naar iemand die er meer verstand van heeft.

 

Je kunt ook helpen bij artrose door te zwemmen met je hond, gewoon in laag water, gewichtloos bewegen zeg maar. Ortho bedding aan te schaffen in vorm van koudschuim en liefst memoryfoam, loopplankje waar je hond moet springen of opklimmen. Dat soort dingen, voor artrose gelden de zelfde regels als met mens.

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Eefke kreeg 330 gram kvv. Ze was gesteriliseerd en woog 25 kg. Later na haar 10e verjaardag werd de hoeveelheid eten langzaam minder en werd het circa 160 gram. Het is niet alleen een kwestie van wegen. Je moet de ribben wel voelen maar niet zien. Vanwege de artrose stond ze op Metacam. Ik gaf ook Stride of te wel groenlipmossel. Verder kreeg ze elke dag een eetlepel lijnzaadolie en een scheutje zalmolie. Op een paar weken na is ze 15 jaar geworden.

honden page profiel BlondieBlondie

Ligt er een beetje aan welk voer KVV je geeft/gaat geven. Volgens mij is van ieder type wel een voeradvies te vinden op internet.

Althans, ik zie dat bij zowel brok als bij KVV omdat ik het wilde gaan afwegen en noteren (mijn vriend en ik verschilden nogal in de hoeveelheid voer die in de bak moest zitten en ik vond de honden echt continue te dik worden..)

Onze herder is laat pas wat gaan uitzetten, is niet gecastreerd maar heeft wel aanleg tot rap aankomen. Wij voeren Lotgering wat toch wel door veel mensen als een wat vettere voeding wordt gezien. We wisselen af met paard variant, pens variant en wildvariant. Geschat ideaal gewicht nu voor hem is ca. 36/37 kilo, hij krijgt voldoende beweging maar niet extreem en we geven op de dag nogal eens wat extra's (gedroogde kippenpoten, groenlipmosselstaafje, kauwmateriaal) kvv van Lotgering per dag geven we hem ca. 555 gram.

Een andere hond krijgt Carnibest, en daar ligt de berekening t.o.v. lichaamsgewicht weer net iets anders.

Toevoeging, onze herder is recent 9 jaar oud geworden, en nu hij ouder wordt merk je dat zijn stofwisseling dus wat trager wordt waardoor hij wat minder moet krijgen.

honden page profiel toto

honden foto van to

is het niet zo dat de hond minder beweegt omdat hij pijn heeft vanwege de artrose??

Onze hond staat op de librela  injecties.

Ik heb echt niets aan zijn eten veranderd. hij kreeg al weer flexadin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Als je een hond van 9 jaar (senior)en gecastreerd met minder beweging door artrose kvv gaat geven welke hoeveelheid moet je dan hanteren?En hij heeft een trage schildklier met 2 maal daags Forthyron hij weegt 35 kg en is goed op gewicht en niet te dik of te dun "

En wat heb je nou gedaan ? Je hebt een topic geopend en je antwoord op niemand. 

honden page profiel Math. & DaisyMath. & Daisy

honden foto van Math. & Daisy

Ik heb Jack helaas in moeten slapen vanwege de artrose. Hij kon niet meer goed op z'n achterpoten staan.

Hij heeft altijd KVV gehad, dus ik weet niet of het veel uit gaat maken. Qua supplementen heb ik echt alles geprobeerd, visolie, Glucosamine, Moringa, CBD... Het heeft helaas weinig tot niks geholpen.

Het is inderdaad belangrijk dat je hond op een goed gewicht zit, beter iets te licht dan te zwaar. Jack had toen ook wat overgewicht.

En inderdaad, even advies vragen bij een voedingsdeskundige.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik heb Jack helaas in moeten slapen vanwege de artrose. Hij kon niet meer goed op z'n achterpoten staan.

Hij heeft altijd KVV gehad, dus ik weet niet of het veel uit gaat maken. Qua supplementen heb ik echt alles geprobeerd, visolie, Glucosamine, Moringa, CBD... Het heeft helaas weinig tot niks geholpen.

Het is inderdaad belangrijk dat je hond op een goed gewicht zit, beter iets te licht dan te zwaar. Jack had toen ook wat overgewicht.

En inderdaad, even advies vragen bij een voedingsdeskundige. "

Wat triest en wat goed dat je het hier deelt. Nee van supplementen wordt een hond nooit helemaal weer de oude, het kan iets ondersteunen. Veel,sterkte.

Volgende forumvraag: Butternut gekookt voer ervaringen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^