Oxyfresh tegen tandplak en tandsteen ervaringen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Heeft er iemand ervaring met oxyfresh, het zijn verschillende middelen, ik geloof iets voor in het water en tandpasta en gel?

 

Diki heeft o0 twee kiezen een mini randje tandsteen en dat krijg ik niet weg. Narcose is een veel te heftig middel voor zo,n klein randje zegt ook de da.

 

Hij gaf mij een flesje met spul om in het water te doen, bevat sorbitol en meteen slechte o tlasting. Tja sorbitol laxeert.

 

Dus ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Is er iets dst dst randje tandsteen zachter kan maken zodat ik jet kan verwijerenl

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik gebruik voor Buddy Tropiclean Fresh Breath Clean Teeth Gel. Het is te krijgen bij Medpets. Tropiclean heeft ook iets voor in het water. Er zit geen sorbitol in. Ik durf niet te zeggen of het helpt tegen tandsteen dat er al zit. Ik gebruik het nu 1 jaar, sinds Buddy 9 maanden is, en hij heeft spierwitte tanden zonder plaque of tandsteen

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank voor je berichtje. Die gebruik ik ook. Doe jij het op een tandenborstel? Ik doe het op een hoesje en die om mijn vinger heen of ik smeer het puur op de tanden en kiezen. Maar ondanks dat, toch een beetje tandsteen. Ik denk ook omdat ik overgestapt ben op gestoomde voeding ipv brokjes.

Ik heb nu bij de medpets van dit merk de doekjes besteld. 

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik doe het op mijn vinger en smeer het dan op tanden en kiezen. Ik ben er bewust vroeg mee begonnen, in de hoop dat alles dan schoon blijft. Tot nu toe is dat het geval. Buddy eet 's ochtends en 's avonds brokjes en voor de lunch gestoomde worst (Ja ik weet het, hij is verwend ;-) )

De doekjeskende ik nog niet, ga ik naar kijken!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Oxyfresh geen ervaring mee. In het verleden van Virbac vloeibaar in het drinkwater gebruikt; geen resultaat.

 

Ik gebruik de finger pads: met extra hondentandpasta en Trixie dental care gel.

https://www.dierenapotheek.nl/p/vets-best-clean/

 

Tropiclean gel ook geprobeerd; voldeed totaal niet aan verwachting.

 

Casper heeft vreemde kleine tandjes. In het ondergebit lopen die door naar achter. Zijn moeilijk te poetsen.

 

Tandsteenrandjes aan de hoektanden en kiezen haal ik met een tandenkrabber weg.  Casper vindt dit niet leuk maar weet dat het moet. Als het te lang duurt, stop ik en ga de volgende dag verder.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

489244.jpg   Ik weet dat kleine honden meer last hebben van hun gebit, de grote hoektanden komen niet direct in aanraking met het bot daar gebruik ik premium dental care , voor, even sprayen twee x in de week en geen tandsteen, zelfs als de hond tandsteen heeft verdwijnt het ermee met de spray.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank jullie wel. Diki heeft er veel moeite mee, met de krabber, het is dan echt worstelen en ik ben als de dood dat ze dan haar nekje verdraaid.met mijn nag is het al,terugtrekken al gaat dat steeds beter.  Ik ga alles googlen

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Tropiclean tandgel is geen tandpasta en er dient dan ook niet gepoetst te worden! De gel dient tenminste 3 weken, elke dag, indien niet voldoende, 4 weken, aangebracht te worden, om in te laten werken. Zonder onderbreking. Een half uur voor en na het aanbrengen niet laten eten of drinken. Na verloop van tijd verdwijnt de tandplak, maar ook de tandsteen laat los. Eventueel na de behandeling een goed kauwprodukt geven, ook belangrijk als beloning. Daarna 2x per week als onderhoud gebruiken. Er is ook een Tropiclean met pindakaassmaak. Het werkt echt, mits de gebruiksaanwijzing goed gevolgd wordt.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

De tropiclean gebruik ik. Ik zal weer edns een kuur doen van drie weken, dagelijks.. Heb nu de platinum tandgel. Heb het idee dat het iets doet, maar niet veel. Moet 2xdaags. 

Volgende forumvraag: Warmte en een koelvest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^