Fatsoenlijke autobench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RilesRiles

Hoi hoi,

 

Ik ben opzoek naar een fatsoenlijke (en het liefst crashgeteste) autobench. 

 

De variocage double is net een paar centimeter te breed anders was het die geworden. 

 

Wat voor een bench gebruiken jullie met tevredenheid in de auto? Benches waar jullie niet tevreden over zijn hoor ik ook graag, dan blijf ik daarbij weg wink

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een te grote hond, zit vast in de gordel met tuig..op de achterbank.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat heb je voor hond en wat voor auto ? 

honden page profiel DagmarDagmar

De mijne is op maat en naar wens gemaakt door battabox. 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Een aantal jaren geleden stond er een artikel over in de Kampioen (van de ANWB).

Daaruit bleek dat veel hondenbenches (vooral tuigjes en van die zachte benches die zo door de auto kunnen vliegen) niet veilig waren.

 

https://www.anwb.nl/auto/tests-en-specificaties/hond-mee-in-de-auto/test-hond-mee-in-de-auto

 

Misschien heb je er wat aan.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bij veiligheid wordt vaak alleen aan ongevallen gedacht, maar oververhitting in een auto (te dichte bench) heeft ook met veiligheid te maken. Kijk dus zeker naar de plaats vd bench (achterraam van de koffer?) en of daar voldoende luchtcirculatie kan komen (airco komt vaak niet tot in de kofferruimte).

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Deze zit los op de achterbank voor de kleine stukjes, anders bij vrouw met een gordel (Iets met reflex of zo aan wil ik "niet kwijt" tongue-out)  Wat Alaska zegt, airco is een no go ever.

 

Bij de goeie hus worden ze vaak vervoerd in bench in het midden van de bus maar nooit achteraan of compleet voor.

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Ik heb mijn auto laten inrichten door hondenauto. Ben enorm tevreden en de honden ook. Zelfs met de warme dagen kan ik ze prima vervoeren en tijdens trainingen tijdens warme dagen liggen ze ook enorm relaxed in hun kennels. Zolang als de zon niet in de auto schijnt is het prima vertoeven voor ze. Zij maken ook kennels op maat voor in de auto. 

563144.jpg

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Inderdaad Hondenauto, of Kelders Kooien, Hundos. 

 

564152.jpg

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Dit zijn mooie kooien.   Maar ik ben bang dat, als je vanachter aangereden wordt, je de hond er niet zelf uit kunt halen en moet wachten op de brandweer, omdat je de achterdeur niet meer kunt openen.  Mijn hond zit in tuig vast op de achterbank.  Bij een aanrijding van achteren zijn er nog 4 deuren die ik kan gebruiken.

 

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

" Dit zijn mooie kooien.   Maar ik ben bang dat, als je vanachter aangereden wordt, je de hond er niet zelf uit kunt halen en moet wachten op de brandweer, omdat je de achterdeur niet meer kunt openen.  Mijn hond zit in tuig vast op de achterbank.  Bij een aanrijding van achteren zijn er nog 4 deuren die ik kan gebruiken.
  "

Ja mogelijk kan ik ze er niet zelf uit halen maar deze zijn wel echt veilig. Met 6 honden kan ik ze niet op een andere manier veilig vervoeren. Dit is de meest veilige optie voor mijn situatie. 

In tuig op achterbank zou ik bv nooit durven. 

Het is zoeken naar de meest veilige optie in elke situatie. 

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Kijkend naar de testen heb je bij een tuigje op de achterbank grote kans dat de hond door de ruit vliegt bij een ongeluk. Zeker als de klap zo groot is dat de klep niet meer open kan. Wij hebben de vorige hond jaren terug ook altijd met tuigje op de achterbank vervoerd. Zolang je geen ongeluk hebt gaat dat natuurlijk goed. Nu hebben we een auto bench van 4pets pro. Het is bij een auto bench vooral kijken welke past qua grootte van je hond en de auto. Tenzij je het op maat laat maken. Wij kwamen daardoor op deze uit. Erg tevreden mee. De achterbank is al bezet door de kinderen en met de bench in de kofferbak kan ik er ook nog wat naast meenemen. Bram zit er graag in. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik heb al een ongeval gehad en had op die moment helemaal geen behoefte om mijn honden uit de kennels te halen, integendeel.

die zaten prima veilig in hun kennels. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik heb met mijn hond een ongeval gehad met een Varikennel (zo'n reisbench voor het vliegtuig). Mijn hond zat in de bench in de achterbak (achterbank plat) van een Seat Arosa toen we van achteren hard zijn aangereden door een sportwagen, wij stonden stil. De bench bestaat uit twee delen en deze zijn losgekomen, mijn hond (25kg) hing er met zijn kop en voorpoten doorheen. Deze bench zou ik dus niet meer aanraden. Nu was dit ook wel een heel klein autootje, en hadden we de pech dat je direct in de achterbak zat. Nu hebben we gelukkig een busje en zit hij achter de bijrijdersstoel in een autokennel, de bench is bevestigd aan de bodemplaat. Het moet dus wel gek lopen willen we hem niet meer uit de bench kunnen krijgen, gelukkig. 

Hier is een test van de ANWB:

https://www.anwb.nl/auto/tests-en-specificaties/hond-mee-in-de-auto/test-hond-mee-in-de-auto

En op deze website kun je het model van de auto invoeren en krijg je benches die daar in zouden passen:

https://www.autobench.nl/hondenbench-auto/personenwagen/autobench-op-maat/

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb mijn kennels op maat laten maken bij Active Animals (door Math Collins) en anders kan ik je Jan Over of Hondenauto aanbevelen. 

 

556394.jpg

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Hier zit ze vast in een tuigje op de achterbank. Als je haar achter de achterbank plaatst zit ze in het gedeelte van de kreukelzone. Klapt er een achterop is het hondenleed niet te overzien.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^