HondenPage baasje Thea/Rebbel

Wat schreven de vrienden van Thea/Rebbel op het forum

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan schreef in Foto challenge april!!
Dag 16 Stoere Bikkel http://www.hondenpage.com/foto/foto/455753.jpg Daan http://www.hondenpage.com/foto/foto/455749.jpg Nina http://www.hondenpage.com/foto/foto/455751.jpg
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Dwergkees alleen leren blijven.
2,5 uur kan voor een jonge hond te lang zijn. Ze kunnen nog niet zolang hun behoefte ophouden. Misschien blafte ze daarom. Ze willen hun eigen nest uiteraard lieft niet bevuilen. Alleen zijn moeten opbouwen is een feit. Maar minimaal zo belangrijk is dat de hond net zijn behoefte heeft gedaan voor je weg gaat en moe is. Een touw en kauwstaaf is ook een goed idee voor bezigheid tijdens jullie afwezigheid.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in de bench
Als je weet dat hij moe is, mag je zeker het deurtje dicht maken. Wij leggen een kauwstaaf en een speeltouw in de bench. Zodra hij ergens anders in slaap valt, wordt hij opgepakt en in de bench gelegd. Dus niet op schoot, ook al is dat zo leuk. Hij moet wennen aan die bench. Het avond uurtje pakken wij als volgt aan... half uurtje voor wij naar bed willen, maken we de pup wakker. dan ga ik even een laatste korte rondje (max 10 min) naar buiten, dan spelen we nog 10 tot 15 minuutjes. Dan hup naar bed. De eerste 3 weken heeft hij naast ons bed in een doos geslapen, zodat ik snel kon reageren voor de zindelijkheid) sinds 2 dagen zetten we hem in de bench, licht uit en gaan wij naar bed. Gaat perfect tot nu toe.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in pup leert niet alleen te blijven
De dame, waar ik op puppycursus ben (ook gedragstherapeut), had het er toevallig pas over! De beruchte 16 weken grens. Dan kunnen ze met dingen eventjes terug bij af zijn. Gaat vanzelf over, consequent blijven. Overigens niet reageren op gepiep. Pas reageren als ze stil is. Anders denkt ze dat haar gepiep wat oplevert. Zorg voor een kauwstaaf in de bench als je weg gaat. Ok, het begon met jou met 12 weken, maar deze periode verergert het vast. Succes komt vast goed.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in een bijter
Heel normaal puppen gedrag. Ik los dat hier op door een ander speeltje binnen handbereik te hebben. Daar mag je in bijten. Of stil te staan en hem compleet te negeren. Op het moment dat ie aan je schoenen bijt en je iets zegt is dat voor hem een aanmoediging om door te gaan en als je hem weg duwt wordt het voor hem een spelletje. Een puppycursus is echt heel goed om het gedrag van je pup te leren kennen. Een pup wordt ook vervelend als deze te weinig rust krijgt. Wordt die van ons te druk terwijl hij al lang wakker is, dan weet ik genoeg en leg ik hem in zijn bench. Binnen 2 minuten slaapt ie.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in benchtraining
Hier een pup van inmiddels 10 weken. Bij benchtraining moet je kijken wat voor jouw hond past. Zo gaat het bij ons: 'Snachts: doos met kussen staat naast ons bed. Voor het slapen gaan uitlaten, naar boven, in de doos en slapen. Zo voorkomen we gejank in het begin en dat ie dus de bench meteen niet leuk vindt (denken wij). en het is meteen handig voor de zindelijkheid, ik hoor hem gelijk. - Moet ie in de bench dan geef ik een kauwstokje en speeltjes. - Wakker? Dan loopt hij met ons mee - Etenstijd mensen: stokje en in de bench - pup gaat liggen slapen? Even diep in slaap dan oppakken en bench in met deur open - geef ik hem een snoepje, lok ik hem in de bench en geef het. Succes!
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
"  Dit zijn Rassen ,geen bloedlijnen   Theoretisch heb je dus een American bully  Leuke pup "dogmaster  O, haha, dat is even iets anders idd. Goed lezen is een kunst! Eh, bloedlijnen? Geen idee. Niet naar gevraagd eerlijk gezegd. Bij 2 dierenartsen noemden ze het een Amerikaanse pitbul. Maar Amerikaanse bully klinkt helemaal top. Ik vind het super. Weet ik ook wat ik kan zeggen buiten. Kan ik het hele mixverhaal over slaan.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in pup bijt naar andere hond
NIET corrigeren dus. Ik hoop dat het snel beter gaat. Een oplossing heb ik niet. Ik heb mijn eigen draadje over dit onderwerp. reageer hier op wat deze persoon vraagt AUB
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
"   .   Uit welke bloedlijnen komt de pup? AST lijn en APBT lijn? "Mick  @MICK: Zijn vader is een APBT, zijn moeder is een Amerikaanse Stafford. In de volksmond heb ik dus een Pitbull.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
DAMES EN HEREN, bedankt voor de reacties. Na het lezen (van de soms felle, brrr) reacties. Ben ik METEEN gestopt. Het was overigens "pas" 3x gebeurd!!!!!!! Dat we even duidelijk zijn. Ik had me gewoon verschrokken en wilde het zo oplossen. Wellicht geen goed idee zo blijkt. Sindsdien zijn we niet meer bij honden geweest, maar erlangs. Hij vind het dan interessant, maar zodra ik merk dat zijn lichaamshouding duidelijk maakt dat ie bang gaat worden, roep ik hem (soms met snoepje) en lopen we snel door. Vandaag beginnen we met puppy cursus. Ik hoop verder op goed advies en goede begeleiding. Thuis met de andere hond gaat het perfect samen. Daar heeft ie zijn lip niet bij opgetrokken. Het was liefde op het eerste gezicht, zeg maar. Dus daar geen problemen. Verder is Flash een werkelijk voorbeeldige pup.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
" Ik snap even niet dat je hulp en tips vraagt over het grommen en lip omhoog trekken en er toch niks mee doet. Je hebt hier een heleboel tips en uitleg gekregen de toch zet je in iemands anders haar topic dat ze haar hond bij de nekvel moet pakken, want dat helpt misschien wel.   Zeker bij hondjes met een rugtasje moet je dit niet gaan doen, want die worden alleen maar onzeker.   Bij je eigen hond ook niet doen.. je leert nu niet hoe je hond ermee om moet gaan.. je leert alleen maar aan dat het een negatieve ervaring is. Ga eens de tips gebruiken en vraag alsjeblieft hulp op een hondenschool. Ik weet dat je het beste wilt voor je pup, maar het is nog maar een pup! Nu goed aanleren, scheelt je later heel veel.    "Sylvia & de Amerikaanse Akita's Jackie en Kiba:)  Als je even had opgelet had je gelezen dat ik deze thread ben opgestart NA die reactie bij die andere.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in pup bijt naar andere hond
"   Hoe reageert je andere hond hier eigenlijk op?  Je hondje heb je nu bijna een week? Is het al iets minder geworden? "Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)  Ik heb hier een eigen bericht over gestart. Dan zitten we niet in het draadje van deze persoon. Is vervelend voor diegene.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
"   Het is een kruising en geen stafford of type. Word er ondertussen doodmoe van dat men een rasnaam ten onrechte gebruikt.  "Mick  Hij probeert daar iets mee duidelijk te maken. Het is toch een ander type hond dan een labrador. Ik begrijp het wel. Al wordt ik wel doodmoe van mensen die zeggen, je hebt een pitbull, is dat niet gevaarlijk???
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
  Ik zie dat je een bulldogtype hond hebt? Realiseer je dan dat deze honden op latere leeftijd vaak niet meer op kunnen schieten met andere honden, Het is een Stafford type, bulldog vind ik een heel ander soort ras. En ja, ben ik me bewust. Het is niet mijn eerste. Heb enkel dit soort honden gehad. Maar daar ging mijn vraag ook niet over.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
enige beschaving en respect voor elkaar zou ik nu al inbakken bij beide partijen.(bv nooit storen op rustplek...nooit storen bij eten of speeltje en elkaar met rust laten als er geen volwassene bij is)   Scheelt weer als de hond in de pubertijd komt bv Hoe oud zijn je kinderen? Maar dit antwoord gaat niet over wat ik vroeg. Het is niet mijn eerste hond natuurlijk. Ter info mijn kinderen zijn 10 en 5, dus die hebben we echt wel opgevoed (wat de honden betreft in ieder geval ;)
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
hem in zijn nekvel pakt en tegen de grond drukt.  " Dobry  HOO even.... tegen de grond drukt. Wel lezen he. Lichtjes nekvel pakken (niets meer) en nee zeggen. Ik ben geen dierenbeul of zo. En leren kunnen we allemaal iedere dag nog wat toch.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
Uiteraard gaan we op puppy cursus (as zaterdag al) en nog vele cursussen in de toekomst. Deze pup is trouwens thuis heel lief hoor, naar mijn kinderen doet ie niks. Was maar het idee waarom ik vond hem te moeten corrigeren.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
Bedankt voor jullie meningen en ideeën. Ik ga me er nog meer in verdiepen. Zoals ik al zei, ik weet ook niet alles. En ik vond het ongewenst gedrag. Als een pup zo naar je kinderen doet corrigeer je hem toch ook meteen? Zo dacht ik. Dat boekje ga ik zeker eens lezen. Dat even duidelijk is dat onze pup pas een dag of 3 mee naar school gaat, waar hij andere honden ziet. En dat ik GEEN ernstige correcties uitvoer of zo. Dus komt helemaal goed. Zojuist meegenomen en het hij lijkt los te komen. Hij loopt overigens op de andere hond af, dit MOET niet van mij.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
Hallo, Ondanks dat ik al meerdere honden heb gehad en opgevoed, loop ik als nieuwe pup bezitter toch tegen iets aan wat ik nog niet eerder meemaakte. Onze pup van 9 weken oud die moet natuurlijk socialiseren. Dat doe ik bij honden die rustig zijn en alleen maar snuffelen, want positieve ervaringen zijn goed. Maar bij elke hond die aan hem snuffelt trekt hij zijn lip omhoog en gromt hij. Naturlijk mag hij laten zien dat hij bang is, maar naar mijn eigen mening doe je dat niet door je lip op te trekken en te grommen. Ik koos er dus voor om hem, ja lichtjes, te corrigeren. Nekvel en een duidelijke nee. Het lijkt nu iets beter te gaan. Naar aanleiding van een antwoord op iemands vraag, vroeg er iemand waarom ik dat nou doe. Nou, omdat het mij een goed idee lijkt. Maar dat deed me afvragen, wat andere mensen denken. Ik ben ook geen alleswetende, dus ben benieuwd naar jullie meningen. Let op! Zoveel mensen zoveel meningen en dit was de mijne. Ik doe wat voor mij goed voelt. Maar sta open voor andere meningen.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in pup bijt naar andere hond
Hoe ik tot die beslissing kom? Ik vind dat een pup niet zijn lip hoort op te trekken en hoort te grommen. Bang zijn mag, kan een hond ook op andere manieren uiten. En tja opvoeden doen we allemaal op onze eigen manier. Maar ik hoor graag hoe jij het zou oplossen. Want laten gebeuren kan volgens mij echt niet. Maar ik hoor graag je advies, ik ben ook geen alleswetende he. En zoveel mensen zoveel meningen natuurlijk. Ik zal er eens een post aan wijden. Dan zie ik je graag terug.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in pup bijt naar andere hond
Ik heb een pup van 9 weken, oerhollandse hond hoor ;), en die doet hetzelfde. Ben net begonnen met socialisatie. Ik heb ervoor gekozen om hem te corrigeren als hij dit doet. Ik pak hem lichtjes bij zijn nekvel en zeg nee. Dat ie een beetje bang is, prima, maar lip optrekken en grommen daar wordt ik niet blij van. Zeker als de hond in kwestie vriendelijk snuffelt.Uiteraard beloon ik hem als het goed gaat. Ik beloon liever dan dat ik corrigeer hoor, maar soms moet het voor mijn gevoel nu eenmaal. Het lijkt nu al beter te gaan.
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Voor het eerst eigenaar van hond maar erg onzeker.
Wat een leuke hond. Wij hebben ook weer een pup van 9 weken in huis. En ondanks dat ik al meerdere honden heb gehad en goed heb opgevoed, heb ik het gevoel dat ik nu weer helemaal overnieuw begin. Ik maak dingen mee die ik niet meer weet of nog nooit mee maakte. Dus ook hier onzekerheid! Ligt niet helemaal aan een eerste hond. Al zat dat nog veel spannender zijn. Bij jullie gaat het helemaal goed komen lees ik al!
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Flash, Pitbull mix
" Misschien hier even kijken: http://www.hondenpage.com/hondenforum/191583/stafford-en-pitbull-topic-deel-3?volgorde=0#div4211098     "Mick  Ok, ik zal mezelf verbeteren. Een APBT/Amstaff mix
honden page profiel MirandaMiranda schreef in Flash, Pitbull mix
Het is al lang geleden dat ik voor het laatst hier was zeg. Onze Tiko is inmiddels 7 jaar, een fantastische hond. Maar over 3 dagen krijgen we een nieuwe pup in huis. Dus ik dacht dat het leuk was om hier weer eens te komen neuzen. Zaterdag gaan wij onze Flash ophalen. Hij is een APBT/Amstaff mix. En we verheugen ons enorm op zijn komst. Ik verheug me enorm op alle puppystreken en het opnieuw opvoeden van een puppy. We gaan er met alle liefde veel tijd insteken. We gaan ervoor proberen te zorgen dat Tiko het ook leuk gaat vinden (die heeft niet zo veel met pups). Ik heb al weer enorm veel gelezen en je begint echt weer helemaal opnieuw. Dus ik zal vast hier en daar een tip kunnen gebruiken. Wie heeft er nog meer een pitbull of stafford?
honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan schreef in Foto Challenge November
Dag 11 http://www.hondenpage.com/foto/foto/441097.jpg
honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan schreef in Mechelse herders / werkhonden: geheel positief opvoeden onmogelijk?
"   Mijn hond mag naast de fiets het tempo bepalen. Verder is de duur ervan nooit langer dan hij fysiek aankan. Dus als hij aangeeft niet meer te willen lopen, en mijn hond is heel duidelijk in zijn communicatie, dan stoppen we. Mijn hond loopt zeker niet altijd los. Hij loopt regelmatig aan de riem (woonwijk). Ik heb altijd geleerd dat een hond zowel fysieke als mentale uitdaging, bezigheid, nodig heeft. Ik ben in dat opzicht precies hetzelfde als mijn hond. Hij en ik worden beide gek als we niets met ons hoofd mogen doen, maar ook als we niet kunnen sporten. Mijn hond is een sporthond. Als hij niet genoeg beweging krijgt dan heeft dat een directe link naar zijn geestelijke welzijn. Dus hij wordt zowel mentaal als fysiek uitgedaagd. Fysieke uitdaging heeft ook mentale uitdaging als gevolg. Met niets krijg ik hem zo voldaan als canicross. Hij heeft dan een focus op mij, wat ook geestelijk heel erg vermoeiend is. Zeker ook als we in een groep lopen. Ik heb mij zeker verdiept in hondentaal (lezingen, boeken, hier op het forum jaren lang, gesprekken met andere baasjes, cursussen). Ik kan mijn hond naar mijn idee aardig lezen, en kan zijn gedrag van te voren vaak al voorspellen. Ik respecteer hem zeker in wat hij wel en niet wil, maar wel tot een zeker punt. Begin dit seizoen gaf hij aan geen plezier meer te hebben in onze sport. Druk was denk ik iets te groot voor hem geworden. Dus ik heb hem bijna een half jaar geen wedstrijden laten lopen. Hij ging alleen nog maar leuke trainingen doen. "team Shadow  Naomi, ik weet als geen ander hoe jij Shadow opgevoed hebt en zoveel geprobeerd en gedaan hebt. Jij kent je hond het beste en als geen ander. Ik zie de band die jullie samen hebben en dat is het allerbelangrijkste en hoe jij Shadow kent kan ik alleen maar diep respect voor opbrengen. Jij als geen ander weet wat hij nodig heeft of juist niet nodig heeft. Wel of niet aankan. Je doet het supergoed dus hierbij mijn complimenten wat jij en Shadow presteren en wat jullie samen bereikt hebben. Weest daar maar super trots op.
honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan schreef in Foto challenge Oktober
Dag 18 http://www.hondenpage.com/foto/foto/438965.jpg http://www.hondenpage.com/foto/foto/438966.jpg http://www.hondenpage.com/foto/foto/438967.jpg http://www.hondenpage.com/foto/foto/438968.jpg
honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan schreef in Mechelse herders / werkhonden: geheel positief opvoeden onmogelijk?
Hier 5 mechelse herders. Kan je een mechelaar positief opvoeden. Ja dat kan. Maar in positief en positief zit nogal een verschil. Ik voed mijn mechelaars positief op op mijn manier en wat de hond nodig heeft. Ik verhef wel degelijk mijn stem als dat nodig moet zijn. Vooral als ze bij elkaar zijn is dat echt wel eens nodig. Ik negeer nooit iets. Negeer ik dan ben ik bont en blauw en daar pas ik toch echt voor. 1 op 1 nooit geen enkel probleem, dan hoef ik geen enkele maal mijn stem te verheffen. Een enkele hond is wat mij betreft dan ook een stuk makkelijker als meerdere. Consequent zijn is zeker nodig maar bij welke hond niet. Een band opbouwen is wat mij betreft veel belangrijker als opvoeden. Een band hebben met een mechel (of welke hond dan ook) is 79 % van een opvoeding. Mijn jongste hond Daan daar heb ik niet mee getraind maar door de band die wij samen hebben luistert hij als een tierelier. De Mechelaar begrijpen of beter gezegd zijn karakter begrijpen van de betreffende hond dan heb je al zeer veel gewonnen en kan je zo positief mogelijk een mechel opvoeden. Rekening houdend met het knopje dat in 1 seconde van 1 tot 100 kan gaan en daar mee om weten te gaan.
honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan schreef in Foto challenge Oktober
Dag 11 In het bos. http://www.hondenpage.com/foto/foto/438403.jpg http://www.hondenpage.com/foto/foto/431827.jpg http://www.hondenpage.com/foto/foto/438401.jpg http://www.hondenpage.com/foto/foto/438400.jpg http://www.hondenpage.com/foto/foto/438399.jpg
honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan schreef in Foto challenge Oktober
Dag 7 Daan http://www.hondenpage.com/foto/foto/414057.jpg Bikkel http://www.hondenpage.com/foto/foto/414047.jpg Nina http://www.hondenpage.com/foto/foto/277825.jpg
 

Vrienden van Thea/Rebbel

honden foto van joke&taathonden foto van De Mecheltjes clanhonden foto van Rhianne + Falkor & Joyhonden foto van Mirandahonden foto van Toos (en boxer Kiara)honden foto van TanjaWDDhonden foto van raymond en ingrid

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^