een bijter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

happer (Gast)

Hallo allemaal Wij hebben zinds een paar dagen een shih tzu puppy. Het is echt een schat maar hij zit de hele tijd aan je sokken of schoenen te bijten ( als je ze aan hebt). We duwen hem elke keer maar weg maar we zijn heel bang dat hij het later nog steeds gaat doen. Ook sprinkt hij de hele tijd tegen de bank op terwijl we net buiten met hem zijn geweest dan zetten we hem op onze schoot en gaat hij heel hard in je vingers bijten.  Weten jullie wat ik moet doen Alvast bedankt    

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hij is pas een paar dagen bij jullie, het is allemaal wennen voor 'm. Als hij bijt proberen zijn speeltje te geven en hem belonen als hij in zijn speeltje bijt. Hij weet namelijk zelf nog niet dat schoenen niet zijn om in te bijten.

Dat trekt vanzelf weer bij...

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Iedere keer dat tie je sokken schoenen pakt een lekker bot geven, kong....en niet op de bank, nu springt tie en wordt beloond...straks is het dan heel gewoon dat de hond tussen jullie inzit, wil je dat dan laat je het zo, niet dan afleren en terug zetten iedere keer weer, en geef wat om te kluiven als tie in je gaat bijten.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Pups onderling spelen in het nest door elkaar te bijten en leren hierdoor grenzen. Want wat gebeurt er in het nest als een pup te hard bijt? Juist de ander pup gaat gillen en normaal gesproken stopt dan de bijtende pup. Het is dus vrij simpel op te lossen, als een van mijn pups te hard bijt dan geef ik net zo'n gilletje als zijn/haar nestgenoot zou doen. Al mijn honden (intussen 16) zijn zo groot geworden en hebben nooit overmatig gebeten. En als een pup toch doorging, dan liet ik net zoals de moederhond dit bij ons ook doet, een diepe grom horen.

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Heel normaal puppen gedrag. Ik los dat hier op door een ander speeltje binnen handbereik te hebben. Daar mag je in bijten. Of stil te staan en hem compleet te negeren. Op het moment dat ie aan je schoenen bijt en je iets zegt is dat voor hem een aanmoediging om door te gaan en als je hem weg duwt wordt het voor hem een spelletje. Een puppycursus is echt heel goed om het gedrag van je pup te leren kennen.
Een pup wordt ook vervelend als deze te weinig rust krijgt. Wordt die van ons te druk terwijl hij al lang wakker is, dan weet ik genoeg en leg ik hem in zijn bench. Binnen 2 minuten slaapt ie.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Ik zeg gewoon nee en het is een pup dus zal je het in het begin wat vaker moeten zeggen . Als de pup op de bank zit en bezig blijft zet ik haar van de bank . Ook leer ik ze het commando genoeg aan en dat zeg ik elke keer als ik het spel eindig .

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

Is typisch voor puppys, ons Queeny doet dit ook, wij geven telkens haar speeltje. Ik moet zeggen dat ze het al minder doet. Als mijn kinderen hun sokken laten rondslingeren is ze er ook mee weg. Niets is nog veilig 

Volgende forumvraag: pup aan de lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^