de bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

anoniem (Gast)

Hallo wij hebben een halve week geleden een pup gekregen. We vroegen ons af of je hem in de bench mag zetten en dan het deurtje dicht doen terwijl hij wakker is. (Als je wil dat hij slaapt). Ook in de avond os het een gedoetje. Dsn is het 11uur avonds en dan is hij klaar wakker. Dan loopt hij door de kamer met zijn knuffel te spelen terwijl wij willen slapen. Moeten we hem dan in de bench stoppen. We zouden het graag Willen weten.  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Er MOET helemaal niets.

Kijk naar je hondje, hoe ie het doet, wat zijn ritme is, hoe je hierop kan inspelen, enz.

Je kan nog een avondwandelingetje of snuffelrondje maken voor het slapengaan, zodat ie voldaan aan de nacht kan beginnen.

Je kan 'm vrij in huis laten rondlopen (wel puppy-proof maken) ipv in een bench te steken, als dat hem meer rust geeft.

Kortom: kijk naar z'n behoeften, waar ie nood aan heeft, wat ie zelf aangeeft wat ie te kort of te veel krijgt, en hou daar rekening mee. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Voordat je hem in de bench zet en de deur dichtdoet, zou ik eerst zorgen dat hij naar buiten is geweest om te plassen en moe is van het spelen. Geef hem iets te doen in de bench (kong, snoepjes zoeken, botje), dan valt hij vanzelf in slaap. Hetzelfde geldt voor in de avond wnat als hij zo actief is zal hij niet graag in de bench willen.

Bouw het rustig op, niet meteen 3 uur lang de deur dicht 's nachts. Dat kan bijvoorbeeld voor paniek zorgen. Geef hem in de bench altijd even iets te doen.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

In het begin toen lilly hier was sliep ze natuurlijk meer als pup nu 6 maand laten we ze 1u of zo spelen voor we gaan slapen en geen last meer slaapt hele nacht door

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Als je pup niet moe is kun je hem in de bench zetten wat je wil maar dan schiet je er niet veel mee op. Behalve dan dat je het risico loop dat de pup de bench vervelend gaat vinden. Probeer er inderdaad voor te zorgen dat hij moe wordt (duurt bij een jonge hond niet zo heel lang) en overweeg een soort ren aan de bench te maken. Dan kan hij nog even spelen terwijl je vast op bed gaat liggen (ik neem aan dat de bench op jullie kamer staat of dat jullie nog in de kamer bij de pup liggen?). 

 

Als je wil dat hij overdag in de bench gaat slapen omdat je bv denkt dat hij moe is maar hij is nog wel actief dan kun je hem iets te doen geven in de bench en de deur dicht doen. Maar je kan hem niet dwingen om te gaan slapen als hij niet moe is.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ons teefje speelde ook maar door en door, die moest je echt in de bench zetten met een kleed er overheen. Zij stopte zelf niet met spelen. Een pup moet je ook tegen zichzelf beschermen als ze hun rust niet pakken. Daar is niets zieligs aan. Hier ging ze gewoon de bench in met een koekje, deurtje dicht, kleed erover en slapen. Zij gaf zich dan snel over. Bij onze reu was dit niet nodig, die viel zelf overal in slaap en pakte zijn rust wel.   

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Als je weet dat hij moe is, mag je zeker het deurtje dicht maken. Wij leggen een kauwstaaf en een speeltouw in de bench. Zodra hij ergens anders in slaap valt, wordt hij opgepakt en in de bench gelegd. Dus niet op schoot, ook al is dat zo leuk. Hij moet wennen aan die bench. Het avond uurtje pakken wij als volgt aan... half uurtje voor wij naar bed willen, maken we de pup wakker. dan ga ik even een laatste korte rondje (max 10 min) naar buiten, dan spelen we nog 10 tot 15 minuutjes. Dan hup naar bed. De eerste 3 weken heeft hij naast ons bed in een doos geslapen, zodat ik snel kon reageren voor de zindelijkheid) sinds 2 dagen zetten we hem in de bench, licht uit en gaan wij naar bed. Gaat perfect tot nu toe.

Volgende forumvraag: Praktische leiband vraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^