benchtraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jax (Gast)

Hoi, graag even jullie mening ivm het aanleren van de bench als veilige rustplaats.Sinds gisteren hebben we een border collie pup in huis van 8 weken. We willen hem graag laten wennen aan de bench. Ik lees overal veel verschillende "werkwijzen" en had graag jullie mening gehad : Ik lees twee meningen als ik opzoek hoe de bench overdag te gebruiken :1) je mag het deurtje nog niet dicht doen, want dan begint hij mogelijk te janken. Hij is er dan nog niet klaar voor. Laat de deur open maar ga voor de bench zitten, blijf rustig bij de hond en blijf hem zachtjes aaien tot hij in slaap valt in de bench. 2) Het deurtje toch af en toe heel eventjes dicht doen.Als hij gaat piepen of janken, negeren. En van zodra hij even stil is, hem eruit halen en belonen. Hoe hebben jullie dit aangepakt?Krijgt de pup een "negatieve" ervaring met de bench als je toch af en toe al deurtje dicht doet? Of kan hij het positief aanleren door te beseffen dat deurtje open gaat als hij stil is? Dit is wat ik nu al gedaan heb :* OVERDAG leg ik geregeld lekkers in de bench en hij gaat regelmatig kijken wat er te rapen valt, maar hij komt er wel elke keer terug eruit. Een kauwbeentje of speeltje haalt hij ook uit de bench om er buiten de bench mee te spelen. Als hij moe is, ploft hij zich lekker neer op de vloer in de woonkamer en valt hij in slaap.Met veel geduld heb ik hem vanochtend, toen hij slaperig was, hem in de bench kunnen houden, hij is op den duur gaan liggen maar ging elke 10 seconden anders liggen. Niet echt sprake van rustig slapen dus. * DE 1e NACHT is wel goed verlopen vind ik. Ik in de zetel naast de bench, hij erin met deurtje toe (kwestie van zindelijkheidstraining).Eventjes gepiept maar dan lekker ingeslapen. 3 uur later wakker gemaakt, plasje laten doen, terug bench in en na eventjes piepen sliep hij weer lekker met deurtje dicht. Overdag de deur dicht geeft nogal een concert. Wij zijn dan in huis soms met iets bezig (de afwas, op de pc, was vouwen, ...) en dan wil hij niet slapen maar eruit.Wat denken jullie voor overdag : toch deurtje toe maar voor hele korte stukjes?Of deurtje open en hem "in slaap kriebelen"?   groetjes, Anneleen (en Jax)    

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 Mijn mening is dat je pup wel erg veel in de bench is....Speel je ook na de wandeling nog even? Beetje standaard is uurtje activiteit en dan ongeveer 2 uurtjes rust.  Zelf vind ik het geen probleem als de pup hier voor een ander plekje uitzoekt dan de bench

 

Mag hij niet rondlopen als je de afwas doet?

Hier kregen ze altijd een gevulde kong als het rust tijd is voor in de bench. Bij ons ging vanaf dag 1 het deurtje toe.

 

Je maakt zelf de pup erg onrustig als deze er steeds uit kan. Ook het eten krijgen ze hier in de bench.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb helemaal geen bench gebruikt, maar daar gaat het niet om.

Ik wil even reageren op jouw zin: na 3 uur de pup wakker gemaakt om een plasje te laten doen.

Dan zou ik hem liever gewoon laten slapen totdat je pup uit zichzelf wakker wordt, en dan met hem naar buiten.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik ben er zelf achtergekomen dat wij als mensen gewoon teveel willen in te weinig tijd.

 

Ik kreeg mijn hond met 7 maanden, deze sloopte dus na een paar weken een bench gekocht, en ook in een paar weken geprobeerd dit tot veilige haven te maken, precies op jou manier, veel lekkers deur open houden speeltjes erin, soms in de bench met het deurtje kort dicht. en toen alleen gelaten, ging 1 dag goed de keer erop zette ze haar keel open (ik heb een husky..)

 

Toen heb ik de bench eigenlijk niet meer heel erg gebruikt of erg op getraind, ze kreeg er nog wel eens wat lekkers in hoor, maar ook gewoon in haar voerbak, en ze is uit zichzelf met de tijd steeds meer in de bench gaan liggen, nu is het haar favoriete plek om te liggen. 

Als ik niet thuis ben ligt ze of achter de deur, of in de bench (deur open) 

 

Ook al haar lekker neemt ze nu meestal zelf mee de bench in, terwijl op andere plekken in het huis ook gewoon dekens liggen.

 

Mijn punt is dus; neem de tijd, verwacht niet teveel, en eigenlijk oefen niet teveel en zet er niet teveel "stress" achter

dan is het eigenlijk ook al snel een stuk leuker!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Waarom een bench als je pup zich heerlijk ergens anders neer legt?

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

De bench heb ik ook gebruikt. Ik heb geen baan mijn man werkt heel graag dus lange dagen erin werd het niet. Nooit lang bij een  hond hier. Snachts moesten ze erin en als ik, wij weg gingen. Op bezoek ergens, boodschappen doen . Overdag hadden we een bench en mand. Hier mochten de honden kiezen waar ze gingen liggen .                                                          Ik ging overdag oefenen met bv boven de was ophangen even in de bench. Ander klusje op een ander tijdstip even de hond erin.  Slapen mag waar de hond wil overdag. Na 8 mnd hebben we de bench opgeruimd.

Al onze honden hebben een tijdje in de bench gezeten.

 

 

honden page profiel ElianeEliane

Waarom een bench?

Voor de zindelijkheidstraining?

Dat is geen training. dat is een pup opsluiten om te voorkomen dat hij in huis plast. Dit brengt voor de pup ook spanning mee. 

Stel jezelf effe voor dat je dringend moet plassen, maar dat gaat  niet, de deur is op slot. Hoe ontspannen ben je dan?

Misschien is het wel ook handig om te weten dat het lichaam, met name de spieren ook degelijk moeten kunnen ontwikkelen voor ze een plas kunnen ophouden.

Hoe meer de spier ontwikkeld, hoe beter en hoe langer ze kunnen ophouden. Maar dat heeft te maken met opgroeien, groter worden en spierontwikkeling.

 

Als je een veilige plek voor je hond wil creëren geef de pup dan ook de kans om zelf te kiezen. Aangezien hij er steeds zelf uit wil zal dit niet zo'n aangenaam zijn.

 

 

Jax/Anneleen (Gast)

Dankjewel al voor jullie feedback.

Op zich vind ik het prima dat hij gewoon op de vloer een slaapje doet. Hij kan gemakkelijk 1,5 uur slapen zo en dan heb ik ook even tijd om bv. de was naar boven te doen, te koken, ...  zonder dat ik in de gaten moet houden wat hij uitspookt :-).

De reden dat ik hem in de bench wil leren verblijven is vooral toekomstgericht, als we eens een half dagje van huis zijn bijvoorbeeld, of als er bezoek komt die niet zo gesteld zijn op honden (of als er kleine kindjes op bezoek komen die de hond niet met rust kunnen laten).
Misschien kan hij perfect "los" in huis verblijven, maar even goed kan hij ook op dingen gaan kauwen, in de zetel kruipen, ...

We zullen zien hoe het allemaal loopt.
Alleszins gaat hij vandaag al wat vaker en wat langer uit zichzelf in de bench en geniet hij dan van het eten uit zijn Kong.
Ook als ik ernaast zit vindt hij het wel oké om er al eens 5 minuten in te blijven liggen en dan wat te kluiven bijvoorbeeld.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dankjewel al voor jullie feedback.
Op zich vind ik het prima dat hij gewoon op de vloer een slaapje doet. Hij kan gemakkelijk 1,5 uur slapen zo en dan heb ik ook even tijd om bv. de was naar boven te doen, te koken, ...  zonder dat ik in de gaten moet houden wat hij uitspookt :-).
De reden dat ik hem in de bench wil leren verblijven is vooral toekomstgericht, als we eens een half dagje van huis zijn bijvoorbeeld, of als er bezoek komt die niet zo gesteld zijn op honden (of als er kleine kindjes op bezoek komen die de hond niet met rust kunnen laten).Misschien kan hij perfect "los" in huis verblijven, maar even goed kan hij ook op dingen gaan kauwen, in de zetel kruipen, ...
We zullen zien hoe het allemaal loopt.Alleszins gaat hij vandaag al wat vaker en wat langer uit zichzelf in de bench en geniet hij dan van het eten uit zijn Kong.Ook als ik ernaast zit vindt hij het wel oké om er al eens 5 minuten in te blijven liggen en dan wat te kluiven bijvoorbeeld. "

 

Ga je echt je hond in de bench doen als er mensen op bezoek komen die er niet zo gesteld zijn op honden??
Sorry, als iemand hier op bezoek wil komen, dan weet die dat hier een hond rond loopt. Is die het daar niet mee eens, jammer dan kom je maar niet .

 

Op dingen kauwen, je zult je hond moeten leren wat wel en niet mag, natuurlijk zal her en der een spoortje zijn. Hier werd de tv kabel n de kabel van de laptop doorgebeten die op spanning stonden, op oudere leeftijd het eerste wat ze gesloopt heeft.
In de zetel kruipen, leg er wat op (kussens, een blok hout oid) dan kan de hond er niet meer bij op.

 

Kleine kinderen zul je constant in de gaten moeten houden. Ook als de hond in de bench zit kunnen kinderen er immers bij, misschien zelfs gevaarlijker want de handjes kunnen door het tralies, hond voelt zich bedreigd, kan niet weg en bijt misschien dan wel. Terwijl als die weg kon lopen er niks gebeurt zou zijn.

 

Een halve dag weg en de hond in de bench ... Hoe moet die z'n pootjes strekken? Waar kan die drinken? Dat kan allemaal niet in een bench en dat een halve dag lang ... Sneu.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

- graag even jullie mening ivm het aanleren van de bench als veilige rustplaats.
- Als hij moe is, ploft hij zich lekker neer op de vloer in de woonkamer en valt hij in slaap. Met veel geduld heb ik hem vanochtend, toen hij slaperig was, hem in de bench kunnen houden, hij is op den duur gaan liggen maar ging elke 10 seconden anders liggen. Niet echt sprake van rustig slapen dus.
 

 Eerlijk gezegd snap ik de gedachtengang niet.

1. Je wil je hond een rustplaats bieden waar ie zich lekker goed en comfi bij voelt.

2. Je hond kiest dit op zeer natuurlijke wijze uit zichzelf: hij legt zich neer op de vloer en gaat lekker slapen.

3. En dan ga je hem forceren op een andere plaats (de bench), waar ie helemaal niet meer rustig is! M.a.w. een hond die perfect rustig was, ga je zelf onrustig maken.

 

In hoeverre wil je dan écht je hond een fijne slaapplek gunnen, of in hoeverre is dit een idee fixe in je hoofd dat hij de bench moét aanvaarden.

 

Laat een hond toch gewoon lekker zelf zijn rustplek kiezen, en bouw de tijd die je van huis weg bent rustig op zodat ie daaraan kan wennen, dan kan hij later gewoon een halve dag alleen los in huis. Daarvoor hoeft ie toch die kooi niet in?

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

De redenen die je nu aangeeft vind ik best sneu voor de hond.

Kinderen moeten gewoon van de hond afblijven en zo nodig door hun ouders begeleid worden.

Visite die niet van honden houdt, tja, hij is een onderdeel van je gezin. Hij hoeft niet op schoot bij de visite,  maar als hij gewoon blijft liggen of na een korte begroeting weer weg is, moet dat toch te doen zijn? 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

Ga je echt je hond in de bench doen als er mensen op bezoek komen die er niet zo gesteld zijn op honden?? Sorry, als iemand hier op bezoek wil komen, dan weet die dat hier een hond rond loopt. Is die het daar niet mee eens, jammer dan kom je maar niet .

 

Op dingen kauwen, je zult je hond moeten leren wat wel en niet mag, natuurlijk zal her en der een spoortje zijn. Hier werd de tv kabel n de kabel van de laptop doorgebeten die op spanning stonden, op oudere leeftijd het eerste wat ze gesloopt heeft.In de zetel kruipen, leg er wat op (kussens, een blok hout oid) dan kan de hond er niet meer bij op.

 

Kleine kinderen zul je constant in de gaten moeten houden. Ook als de hond in de bench zit kunnen kinderen er immers bij, misschien zelfs gevaarlijker want de handjes kunnen door het tralies, hond voelt zich bedreigd, kan niet weg en bijt misschien dan wel. Terwijl als die weg kon lopen er niks gebeurt zou zijn.

 

Een halve dag weg en de hond in de bench ... Hoe moet die z'n pootjes strekken? Waar kan die drinken? Dat kan allemaal niet in een bench en dat een halve dag lang ... Sneu. "

 Ik vind dat we soms wel een beetje doorslaan. Met name de laatste opmerking.
Een halve dag is niet ideaal en ik ben ervan overtuigd dat TS er alles aan doet om dat zo min mogelijk voor te laten komen, maar het moet kunnen en het zal ongetwijfeld een keer voorkomen. Een halve dag is geen drama. Drinken kan prima in een bench.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  

Ik vind dat we soms wel een beetje doorslaan. Met name de laatste opmerking.
Een halve dag is niet ideaal en ik ben ervan overtuigd dat TS er alles aan doet om dat zo min mogelijk voor te laten komen, maar het moet kunnen en het zal ongetwijfeld een keer voorkomen. Een halve dag is geen drama. Drinken kan prima in een bench. "

 

Tja, dat is per persoon verschillend. Ik sla niet door, geef enkel aan dat ik het sneu vind. Wat ts er mee doet, dat moet ze zelf weten.

Ze vraagt immers meningen. Die krijgt ze en ze kan dan zelf de informatie eruit pikken waarvan zij denkt dat ze wat aan heeft.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier komen kleinkinderen over de vloer ik pas ook op.2 zijn nog heel jong. Gewoon opletten. Dit was ook al toen onze hond pup was hij is nu 2. Morgen komt er een ventje hier op bezoek die is al 4 vind drukke honden eng dus Jazz hou ik even binnen aan de lijn tot iedereen zit of speelt. Dan is de drukte van binnenkomen over. Overgens dit ventje van 4 is van mijn nichtje en die hebben een tatra dat is wel even wat anders die is groot en rustig. Ook kwamen hier 2 moslimachternichtjes. De vraag was mogen de honden buiten bij jou..nou dat denk ik niet. Leer jij je kinderen van onze honden afblijven dan leer ik mijn honden om bij jou kinderen weg te blijven. Die komen dus niet meer langs hier. Jammer dan

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  

Ik vind dat we soms wel een beetje doorslaan. Met name de laatste opmerking.
Een halve dag is niet ideaal en ik ben ervan overtuigd dat TS er alles aan doet om dat zo min mogelijk voor te laten komen, maar het moet kunnen en het zal ongetwijfeld een keer voorkomen. Een halve dag is geen drama. Drinken kan prima in een bench. "

 Eens

Jax/Anneleen (Gast)

Hoi iedereen,

voor alle duidelijkheid : als het ons lukt onze hond overdag gewoon "los" in huis te laten, dan is dat natuurlijk de allerbeste optie en onze eerste keus.
Met onze werkuren zal de hond meestal niet eens een halve dag alleen thuis zijn. En als dat dan toch eens gebeurt, is dat nooit dagen achter elkaar.
Qua zindelijkheidstraining zetten we hem met regelmaat netjes buiten op de plaats waar we willen dat hij zijn plasje/poepje doet (als hij wakker wordt na een slaapje, na het spelen, na het eten, ...) en tot hiertoe loopt het super op een enkel accidentje na.

Een mens is misschien te fel bezig met opzoeken wat je wel en niet moet doen, en dat een bench je helpt met dit en dat, maar al bij al moeten we zelf uitzoeken wat voor onze hond en onszelf werkt.
En tot hiertoe vandaag alweer een heel fijn dagje achter de rug, met een vrolijke pup die vanzelf slaap neemt als hij het nodig heeft, netjes een plasje doet van zodra we hem buiten zetten, geniet van een spelletje met het baasje, ...

:-)

 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Goed zo. En vergeet vooral niet te genieten ze zijn zo groot.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Hoi iedereen,
voor alle duidelijkheid : als het ons lukt onze hond overdag gewoon "los" in huis te laten, dan is dat natuurlijk de allerbeste optie en onze eerste keus.Met onze werkuren zal de hond meestal niet eens een halve dag alleen thuis zijn. En als dat dan toch eens gebeurt, is dat nooit dagen achter elkaar.Qua zindelijkheidstraining zetten we hem met regelmaat netjes buiten op de plaats waar we willen dat hij zijn plasje/poepje doet (als hij wakker wordt na een slaapje, na het spelen, na het eten, ...) en tot hiertoe loopt het super op een enkel accidentje na.
Een mens is misschien te fel bezig met opzoeken wat je wel en niet moet doen, en dat een bench je helpt met dit en dat, maar al bij al moeten we zelf uitzoeken wat voor onze hond en onszelf werkt.En tot hiertoe vandaag alweer een heel fijn dagje achter de rug, met een vrolijke pup die vanzelf slaap neemt als hij het nodig heeft, netjes een plasje doet van zodra we hem buiten zetten, geniet van een spelletje met het baasje, ...
:-)
  "

 Helemaal prima toch. Hier liggen in de nacht alle onze honden in de bench. Ze zoeken deze zelf op na de avond ronde. Haal de tips eruit die je kunt gebruiken en geniet van je pup!

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Hier ligt Bertus ook in de bench als we weg zijn gewoon met water dus drinken is geen probleem .

Als de bench groot genoeg is geen probleem.

Als wij Bertus niet in de bench doen als we weg zijn (al is dat maar 1 uur ) is ons huis een ravage helaas maar het is niet anders .

In de bench is hij rustig als we thuis komen slaapt hij meestal .

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn pup wou er niet in,was altyd erg onrustig ook al kreeg hij er eten en drinken in.De bench stond wel open met daarrond een puppyren.

Moet zeggen dat dit een veel betere oplossing was,we gebruikten dit enkel als we gingen werken.al zijn speeltjes,mandje,lagen hierin.en hij vond dit echt ok :-),niks piepen,gewoon gaan slapen.

We hebben dit afgebouwd en nu laten we hem sinds 2 maanden los in huis.Hij is bijna 9 maand nu.Hij doet niks stuk,maar verzamelt wel allerhande dingen :-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hier geen bench. Heb nu een pup van bijna 4 maand. Heeft nooit in de bench geslapen. Ze nemen zelf hier hun rust. Hier mogen ze kiezen waar ze slapen. Snachts slaapt de kleine ook al gewoon los in de slaapkamer. 

Wij gebruiken wel een bench op de hondenschool. Als ik met udhai train gaat o'die in een grote stoffen bench. Dan slaapt hij daar in tijdens de training. Na de training kan o'die dan even spelen met de andere pups/ jonge honden. Als we op vakantie gaan gaat die bench ook mee als mand omdat onze hondenmanden te groot zijn voor in de auto. "Deurtje" gaat dan niet dicht. 

Dus wennen aan de bench kan soms wel handig zijn ( hondenschool) maar laat je hond er niet een hele dag in liggen

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

Hier een pup van inmiddels 10 weken. Bij benchtraining moet je kijken wat voor jouw hond past. Zo gaat het bij ons: 'Snachts: doos met kussen staat naast ons bed. Voor het slapen gaan uitlaten, naar boven, in de doos en slapen. Zo voorkomen we gejank in het begin en dat ie dus de bench meteen niet leuk vindt (denken wij). en het is meteen handig voor de zindelijkheid, ik hoor hem gelijk. - Moet ie in de bench dan geef ik een kauwstokje en speeltjes. - Wakker? Dan loopt hij met ons mee - Etenstijd mensen: stokje en in de bench - pup gaat liggen slapen? Even diep in slaap dan oppakken en bench in met deur open - geef ik hem een snoepje, lok ik hem in de bench en geef het. Succes!

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

probeer gewoon geen  kooi te gebruiken! Om je hond zindelijk te krijgen kan het handig zijn.

De bench voor andere doeleinden gebruiken is voor de luie mens, maar dan had je net zo goed geen hond kunnen nemen.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" probeer gewoon geen  kooi te gebruiken! Om je hond zindelijk te krijgen kan het handig zijn.
De bench voor andere doeleinden gebruiken is voor de luie mens, maar dan had je net zo goed geen hond kunnen nemen. "

 Oei ik heb hier ooit flink ruzie over gemaakt dat ga ik hier niet doen, maar wat een onzinnige redenering.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

"  Oei ik heb hier ooit flink ruzie over gemaakt dat ga ik hier niet doen, maar wat een onzinnige redenering. "

 Laten we dat inderdaad maar niet doen, mijn antwoord slaat alleen terug voor deze specifieke situatie en omstandigheden waarvoor deze topic is aangemaakt.

 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  Laten we dat inderdaad maar niet doen, mijn antwoord slaat alleen terug voor deze specifieke situatie en omstandigheden waarvoor deze topic is aangemaakt.
  "

 Ok dan

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

Onze puppy zit eigenlijk enkel 's nachts in de bench om te slapen en als we weg zijn ( maar nooit hele dagen) Dit omdat zij nog in alles haar tanden zet wat ze tegen komt. We trainen hier hard op door elke keer haar kauwspeeltje te geven als ze weer ergens haar tanden in zet wat niet mag maar ze blijft het doen. Als ik ze dan vrij zou alleen thuis laten schiet hier niets meer over vrees ik. Nu wij hebben een camera hangen en van het weekend waren we op school van mijn zoon een spaghetti gaan eten en we hebben vaak gekeken en ze heeft eigenlijk heel de tijd geslapen. Ons Chiva die loopt vrij in huis, ze is dan ook al 4 jaar maar zij mag niet in de zetel als we er niet zijn. Want zij heeft last van verlatingsangst en plast dan in de zetel. Wij leggen daar dan gewoon iets in waardoor ze er niet in kan. 

Volgende forumvraag: Piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^