Voor het eerst eigenaar van hond maar erg onzeker.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel leetjeleetje

Goedenavond,

Ik woon in het midden oosten en helaas komt het hier maar al te vaak voor dat er beesten gedumpt worden. In de bijna 4 jaar dat we hier wonen zijn we al 2 schildpadden en 2 katten rijker en sinds 3 weken een puppie. Volgens de dierenarts gaat het om een mix saluki maar volgende de puppytrainster die hier afgelopen maandag was is het gewoon een woestijn hond. Ze schatten hem ongeveer een maand of 4 nu.

Omdat wij altijd al een hond hebben gewild en ik er de tijd voor heb ondanks mijn 3 kinderen, voelde we dat dit op ons pad kwam. Het was liefde op het eerste gezicht en eigenlijk nog steeds. 

Maar......Bruno (zo heet de hond) gaat zich steeds meer thuis voelen en wordt brutaler. Hij begint meer te grommen als hij wild aan het spelen is met zijn speelgoed in de tuin en begint soms nu ook de riem te pakken met zijn bek en te grommen. Mijn probleem is dat ik dan bang voor hem wordt en dat wil ik absoluut niet maar toch gebeurt het. Ik voel me echt een leek en heb geen idee wat normaal is en wanneer je moet ingrijpen. Ik lees me suf aan boeken en had een puppy trainster ingeschakeld maar ik werd daar eigenlijk alleen maar meer onzeker van.

om een voorbeeld te geven, ik moest tijdens het buiten lopen met Bruno iedere x zijn naam noemen en als hij dan niet kwam dan een snoepje geven. Ik ging daar meteen mee aan de slag maar nu verzet hij dus geen stap meer als hij geen snoepje krijgt. Volgens haar moet ik hem niet in aanraking laten komen met andere honden want zijn gedrag met is tot 6 weken al bepaald. Terwijl in de boeken staat die ik lees het juist goed is om hem in aanraking te laten komen met andere honden. En ik mag hem niet over zijn kop aaien want daar houden honden niet van terwijl ik toch eigenlijk niet anders zie dan dat mensen een hond over hun kop aaien. Kortom ik voel me dus erg onzeker.

Ik laat Bruno best veel vrij lopen maar dan wel altijd bij mij in de buurt. ( we hebben een redelijk groot huis hier????) maar ik kwam er vandaag achter dat hij daardoor heel weinig slaapt krijgt en mss daarom soms zo wild doet en veel wilt bijten. Met name naar de kinderen. Dit zijn overigens wel zachten bijtjes. Kortom het voelt alsof ik mijn 1e kind heb alleen was ik daar niet bang voor.

mijn vraag is eigenlijk hebben jullie tips. Alle tips zijn welkom. Waar moet ik op letten wat wel doen wat niet. Hij luistert wel al erg goed naar zit, lig, poot en ik ben sinds vandaag begonnen met blijf. 

En hoe zorg ik dat ik de baas blijf en niet bang wordt.

ik sta er meestal alleen voor omdat mijn man lange dagen maakt en soms ook dagen weg is.

 

liefs

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Leetje, hoe ziet een woestijn hond er uit?

honden page profiel leetjeleetje

Ik zal eens kijken of ik een foto kan plaatsen. Anders als je intikt op Google mix saluki labrador krijg je hem ook te zien.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wat bijzonder dat je een hond hebt opgenomen van straat! 

 

Laat je niet intimideren voor het gegrom, het is nog maar een pupje en hij heeft echt niks kwaads in de zin. 

 

Je zal al snel merken dat er in de hondenwereld heel veel verschillende benaderingen zijn van hoe je met een hond moet omgaan. Veel technieken en meningen en theorieën spreken elkaar ook tegen. 

 

Wat het allerbelangrijkste is, is dat jij bezig gaat met een methode of manier van de omgaan met de hond waar jij je fijn bij voelt. Laat je niks aanpraten door mensen die zeggen er verstand van te hebben. Het kan nooit kwaad om te luisteren naar wat ze te zeggen hebben, zodat je eruit kan pikken waar jij wat aan denkt te hebben. De rest van het advies laat je lekker voor wat het is.  

 

Bij woestijnras, moet ik dan denken aan bijvoorbeeld de Canaan hond? Heb je anders een foto, ik ben benieuwd! 

 

Als voorlopig advies raadt ik aan om ervoor te zorgen dat je pup voldoende rust krijgt. Puppy's horen een groot gedeelte van de dag lekker te kunnen slapen. Ze krijgen zoveel nieuwe indrukken, dat moeten ze ook allemaal verwerken.

 

Het is goed om hem andere honden te laten leren kennen zodat hij leert hoe hij daar beleefd mee om moet gaan, maar probeer hem zoveel mogelijk bij honden te laten die je kent en waarvan je weet dat ze sociaal zijn. 

 

Als je een hond niet kent en Bruno is aan de lijn, dan is het het beste om Bruno te leren de andere hond te negeren en netjes mee te lopen. Als Bruno leert dat hij met elke hond die hij tegen komt iets moet, dan kan dit op oudere leeftijd vervelend gedrag met zich mee brengen. Denk aan trekken aan de riem omdat hij persé naar die andere hond toe moet uit bijvoorbeeld enthousiasme. Het tegenovergestelde kan ook, dat hij er onzeker van wordt en gaat uitvallen naar andere honden. 

 

Heel veel succes alvast, en je krijgt hier vast nog veel meer tips en hulp. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dit grommen lijkt me gewoon spel, niet bang voor zijn hoor. Vertrouw maar op je gevoel, dan kom je t verst.

 

honden page profiel leetjeleetje

Hoe plaatst ik een foto?

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Gevonden!

 

Mijn hond geeft er niets om als iemand hem over zijn kop aait, maar voor heel veel honden komt dit bedreigend over, ze duiken weg, springen omhoog of gaan happen.

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

" Hoe plaatst ik een foto? "

 Naar je profiel gaan, naar foto's en dan zie je een balkje klik hier.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Wat vervelend dat er zoveel beesten bij jullie in de buurt gedumpt worden! 

 

Wat mensen vaak vergeten is dat een pup, van welk ras dan ook, opvoeding nodig heeft en niet zomaar een gehoorzame huishond wordt. We moeten dus in gedachten houden, dat honden sociale wezens zijn die moeten leren wat communicatie, correct gedrag en zelfcontrole inhoudt. Pups leren, beetje bij beetje, precies zoals mensen in hun kindertijd en puberteit. 

 

Ook Bruno is nog jong en zit in zijn kindertijd of misschien al zijn puberteit die bij honden ongeveer twee jaar duurt. Als Bruno gromt betekend dat niet dat hij agressief is. Er zijn ook pups die onwijs veel geluid kunnen maken tijdens het spelen (mijn eigen pup ook ). Het klinkt gevaarlijk maar dat is het niet. Het bijten in een riem kan meerdere ''oorzaken'' hebben. Overprikkeling is hier één van. Het beste is om het te negeren en op hetzelfde tempo blijven doorlopen. De pup wil een reactie van jou, positief of negatief dit is wat hij wil. Zodra hij stopt met bijten in de riem geef je hem een beloning, niet te uitbundig gewoon een ''goedzo'' of een koekje. Ook kun je een speeltje meenemen tijdens het wandelen. Zodra hij de riem wil pakken geef je hem het speeltje of gooi je het speeltje weg zodat hij deze gaat ophalen en dus afgeleid wordt.

 

Ook als hij in je handen/voeten wil bijten = afleiden met een speeltje.

 

Zit je met hem op puppycursus? Ik zou dat zeker gaan volgen. Bij de cursus leer je veel dingen over hoe je problemen het beste kunt aanpakken. Ook kan Bruno spelen met andere leeftijdsgenootjes, dit is belangrijk voor een pup!

 

En heb je ook een bench thuis? Wellicht kun je dan benchtraining gaan doen zodat hij straks meer zijn rust gaat pakken want ook dat is belangrijk voor een jonge hond! 

 

honden page profiel leetjeleetje

Wat fijn al die reactie's en wat snel. Dank daarvoor. Hij gaat idd als ik er niet in een bench wat heel goed gaat. Hij is eigenlijk ook al zindelijk. 

Mensen vertellen mij ook dat hij ten alle tijden achter mij moet lopen want anders denkt hij dat de baas is. Hoe staan jullie daar tegenover?

Ik ben allang al blij als hij zo goed door loopt. En is geen meter voor me wel iets.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Tja, zoveel mensen zoveel meningen. 

 

Ik heb het liefst mijn hond naast of voor me, zodat ik hem in het oog kan houden.  Ik vind er niks aan als hij achter me loopt. 

 

Persoonlijk vind ik het onzin dat honden altijd maar bezig zouden zijn met 'de baas worden'. 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

Wandelingen zijn hier vooral ontspannend. Loco mag zijn ding doen. Betekent dus vooral met zijn neus op de grond lopen, soms blijven staan als het lekker ruik. Zolang hij niet trek vind ik het wel prima. Als hij blijf staan om ergens te snuffelen wacht ik ook. Bij een stoeprand moet hij gaan zitten en bij het oversteken even een stukje volgen. Maar zodra we overgestoken zijn mag hij zijn gang weer gaan.  Dan hoeft hij niet meer naast me te lopen.

 

Als hij losloopt, wil ik dat hij in het zicht blijf. Dat Loco niet al te ver vooruit loop en dat hij komt als ik hem hier roep. Maar als hij ergens blijf staan om te snuffelen dan wacht ik ook op hem of als hij het water in wil, of om wat voor reden hij ook blijf treuzelen. Ik roep Loco ook wel eens onzinnig bij me om samen even te spelen of om wat lekkers in het gras te strooien.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Allereerst...super dat je voor al die afgedankte diertjes zorgt. Weet nu al dat het goed gaat komen want alleen mensen met zo'n groot hart kunnen dat. Daarbij zoek je informatie en komt hier vragen om geholpen te worden dus van mij echt 100 complimenten.

 

En wees niet bang voor het grommen, veel jonge honden doen dit in het begin. Dat is spelen en communicatie. Denk dat je nog vele tips gaat krijgen hier en ik volg je topic

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik heb nog even gekeken bij de woestijn hond maar ik hoop dat je puppytrainster meer verstand heeft van trainen dan van Rassen.

 

Woestijnhond. - foto - Rotterdam, Nederland

 
www.bestemminginbeeld.nl/stedentrip/europa/.../woestijnhond.html

7 aug. 2010 - Woestijnhonden zijn holengravende knaagdieren die onder de grond in gemeenschappen leven. Een dominerend mannetje leidt de familie.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ik heb nog even gekeken bij de woestijn hond maar ik hoop dat je puppytrainster meer verstand heeft van trainen dan van Rassen.
 
Woestijnhond. - foto - Rotterdam, Nederland

7 aug. 2010 - Woestijnhonden zijn holengravende knaagdieren die onder de grond in gemeenschappen leven. Een dominerend mannetje leidt de familie. "

 

Leuk een holbewoner in huis.

 

Het zou kunnen zijn, dat de hond op een dingo lijkt???

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja dat denk ik ook maar goed als ze zegt ...nee het is geen mix maar een woestijnhond .....moet ze wel even duidelijk zijn

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Leetje heeft een foto toegevoegd! 

 

 

Ik denk dat met 'woestijnhond' een landras-achtige hond bedoeld wordt. Dat zie ik er ook wel in, een pariahond. Bruno ziet er leuk uit!  

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wow dat is een leukerdje! Alleen het feit al dat je je druk erom maakt, meer wilt weten en informatie op zoekt zegt mij dat het helemaal goed gaat komen. Goed bezig!

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Jammer dat je als advies kreeg om bij niet luisteren naar zijn naam een snoepje te geven. Dan beloon je hem dus in feite voor het niet luisteren. Dat zou ik vanaf nu gaan omdraaien. Als je zegt "Bruno" en hij kijkt, metéén zeggen "goedzo!" en zo snel mogelijk een snoepje erin. Dan leert de hond: reageren op mijn naam is goed.


Grommen doen honden vaak in spel. Eerlijk gezegd hoor je het wel als het grommen echt "mis" is. Dat klinkt heel anders, en ook de lichaamshouding is dan heel anders. Maar ik snap dat het wat intimiderend over kan komen.


Doet Bruno dat aan de riem bijten en met zijn bek trekken, dan kun je proberen zoveel mogelijk stil te blijven staan, hem niet aankijken en proberen zo veel mogelijk te negeren. Dat is lastig, aangezien je arm misschien wel mee in beweging komt, maar met geduld is dan de lol er voor de hond wel een beetje vanaf.


Qua in aanraking laten komen met andere honden: heeft hij al zijn inentingen al gehad? Ik kan me zo voorstellen dat er rabiës heerst in jouw regio. En ik zou hem alleen in contact laten komen met andere huishonden. Geen idee hoeveel zwervers daar zijn, maar dat zou ik niet riskeren, omdat je als het mis gaat ineens tegenover meerdere honden zou kunnen staan.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Ooh, wat een schatje 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wat een leuke!! Je hebt al veel tips gehad zie ik :)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bedenk hoe je het bij je kinderen aan zou pakken. Honden lijken veel op ons.
Is het erg als een van je kinderen voor je loopt?
Nee, jij bent hun moeder, en opvoeder en dat blijf je ook, onfeacht waar ze lopen.

Net als bij je kinderen, regels hebben, duidelijk en consequent zijn. Je hoeft dan niet eens streng te zijn.

Met spelen lawaai maken is gewoon prettig. Zo is hij heel serieus bezig.
Is geen agressie. Wat je zekf merkte, hij neemt te weinig rust. Als ze moe zijn kunnen ze heel erg gaan klieren. Zet hem op een rustige plek, kluifje erbij en zijn oogjes zullen dicht vallen.
Net als bij kleine mensjes.

Wanneer geef jij je kids iets lekkers?
Als ze iets goed doen en luisteren. Bij je hond ook.
Een beloning kan ook een aai, goed zo of een spelletje zijn.
Goed gedrag belonen, maakt om het graag weet te doen, alweer net als bij kids!

Leuke hond trouwens!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Leuke pup; lijkt inderdaad op een Dingo pup.

Ik had lang geleden een soort Dingo pup/hond, toen ik op de Antillen woonde.

honden page profiel leetjeleetje

Goedemorgen iedereen,

super bedankt voor alle lieve, leuke en bruikbare reacties. Meer is altijd welkom. :-)

Bruno heeft zijn 1e inenting gehad en krijgt volgende week 2e. Hij is al 2x bij een andere hond geweest en dat ging heel erg goed. Hij werd geregeld op zijn plek gewezen. Zijn er ook dingen waar ik zelf op moet letten als hij in aanraking komt met andere honden? Welk gedrag? Ik zelf vind bijten niet fijn bijvoorbeeld.

De puppytrainster zei ook dat iedere x als Bruno voor mij loopt ik me om moet draaien zodat hij altijd achter me blijft maar dit maakt het wandelen echt niet leuker. Zij zegt dat dit soort honden heel wild worden als ze groter zijn en je daarom nu goed moet laten weten wie de baas. Ik werd daar alleen maar een beetje angstig van????????. 

Hoe laat ik Bruno wennen aan nagels knippen en hoe vaak moet hij in bad? Sorry voor alle vragen.

liefs Leonie

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

Hoi!
Als aller eerste wat een schatje <3
Zoo leuk!!

Ik vraag me eigenlijk af of die puppytrainster echt weet wat ze zegt. Ik zeg niet dat ze slecht is hoor! Maar het klinkt een beetje ja hoe moet je dat zeggen?
Het lijkt net of ze zegt dat honden gevaarlijke beesten zijn die als ze de kans krijgen de baas over je worden en als ze dat dan zijn je levend verslinden.. Oké misschien een beetje overdreven maar ik hoop dat je snapt wat ik bedoel;-)

Mijn tips zijn doe waar jij je goed bij voelt, neem je een paar dingen voor waarvan je zegt "nee ik wil niet dat ze dat doet"(bijten enz.) of dat vind ik niet fijn.
Voorbeeld van mezelf;
Cooper is af en toe echt heel erg druk! Ik vind het persoonlijk niet heel erg, zolang hij luistert vind ik het best. Andere mensen zouden misschien zeggen nou liever niet zo druk. Maar dat is dus echt persoonlijk.

Heel belangrijk zoals Engelsen het heel mooi zeggen " all in time". Ga niet overhaasten. Neem 1 doel voor je. Probeer uit te zoeken waarom ze dat doet. En probeer het op te lossen. Maar doe het in het tempo van Bruno!

En zoals ik al zei DOE WAAR JIJ JE GOED BIJ VOELT!

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

Cooper gromt tijdens het spelen ook heel erg! Als we aan het spelen zijn met het flostouw of als hij gaat rennen en ik haar dan weg "duw" met een onzichtbare koepel(zo grappig). Maar hij gromt dan echt heel erg. Maar hij weet wel van stoppen. Als ik dan zeg; "Cooper over" dan is het klaar(dat heb hij zich zelf aan geleerd ;-)).

En over het wassen je hoeft een hond eigenlijk niet te wassen tenzij hij echt vies is en onder de modder zit. Je haalt namelijk vet of iets weg waardoor hij zich minder goed kan warm houden, of iets in die richting.;-)

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Als eerste  gefeliciteerd met je leuke hond ,maar ik zou een andere puppy trainster gaan nemen ,Misschien iemand die de dingen niet uit oude lectuur haalt ,maar gewoon ervaring heeft met honden .

Net wat je zelf zegt  als je hond achter je loopt zie je hem niet  ,het is niet gezellig en je krijgt een stijve nek van het steeds omkijken .

Snoepjes geven als hij niet luistert  is niet zo slim ,maar voor de hond zelf erg fijn ,het niet luisteren wordt beloond .

Als Bruno veel op straat (harde ondergrond) loopt hoeven de nagels niet geknipt te worden ,en in bad  daar zijn de meningen over verdeeld ,mijn honden gaan nooit in bad  maar zwemmen veel in zee ,

Als hij volledig geent is  laat hem lekker met andere honden spelen ,daardoor leer je zijn gedrag ook beter begrijpen .

En als je kinderen goed opvoed lukt het zeker met een hond ,net wat hierboven iemand tikte ,Veel succes maar vooral veel plezier met hem .

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

En alle zij 's veranderen op magische manier naar hij 's ;p

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Wat een schatje.

Dat achter de baas aanlopen heb ik ook nooit zo begrepen. Naast lijkt me nog wel logisch maar achter. Persoonlijk vind ik het trouwens prettiger dat Bacchus voor mij loopt. Zo kan ik hem beter in de gaten houden en zien wat hij doet.

Onze vorige hond liep op haar oude dag niet zo snel meer en dus al snel achter mij. Ik kon dan niet zien of ze stopte om iets te doen (snuffelen/plas/poep/even rondkijken), merkte dat alleen. Wat vaak resulteerde in een ruk aan de lijn, niet prettig voor haar.

Ik denk dat je voor je zelf wat dingen moet bedenken die je wil dat jouw hond wel of niet doet. En je daar op focussen. Een hond wordt echt niet wilder als je hem voorop laat lopen. Wel kan je ervoor zorgen dat hij niet trekt als hij voorop loopt.

Bedoel je misschien snoepje geven als hij WEL luistert naar zijn naam en naar je toe kwam. Snoepje geven als een hond niet luistert lijkt me verkeerd gedrag belonen.

Dat grommen tijdens een spel is normaal, is geen agressie. Je kan hem wel aanleren niet te wild te spelen. Dus stoppen als het te wild wordt, pas verder spelen als hij rustig is. Misschien voor nu zijn speeltjes opruimen en gedoseerd laten spelen, zodat hij ook zijn rust neemt.

En over de kop aaien is heel persoonlijk voor de hond. Als een hond dat niet erg vind en dat merk je snel genoeg kan je dat gewoon doen.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Hoe laat ik Bruno wennen aan nagels knippen en hoe vaak moet hij in bad? Sorry voor alle vragen.
liefs Leonie "

Honden hoeven niet vaak in bad. Als je vind dat hij vies is kan je hem in bad doen.  Vaak doe ik alleen even de poten afspoelen als hij in vies weer buiten heeft gelopen (geen idee of het wel eens blubberig weer is waar jij woont). Soms is een borstelbeurt ook voldoende.

Misschien houd je hond wel van zwemmen, zo wast hij ook veel stof uit zijn vacht. Natuurlijk niet als het een vieze bagger sloot is.

Te vaak wassen is niet goed voor zijn huid, wel speciale honden shampoo gebruiken. Of alleen water gebruiken.

Nageltjes knippen kan je hem aan laten wennen. Naast hem zitten met het knippertje, wat laten suffen eraan, snoepje. Knippertje bij zijn poten/nageltjes houden, snoepje. Dan eens proberen om te knippen, snoepje. Niet allemaal op 1 dag maar langzaam opbouwen. Als je ziet dat hij het niks vind stapje terug.

Ik zelf vind het knippen lastig. Bacchus heeft zwarte nagels en ik zie het leven niet. Ik laat zijn nagels knippen bij de trimsalon. Hij gaat dan niet voor een knipbeurt maar alleen de nagels worden gedaan.

Lopen op straat/stenen zorgt er ook voor dat de nagels wat slijten, als hij alleen op zachte ondergrond loopt zullen de nagels vaker geknipt moeten worden.

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Water behoefte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^