HondenPage baasje Marianne & Meida

Wat schreven de vrienden van Marianne & Meida op het forum

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Politie
Hier wel regelmatig politie gezien, maar Dobby is goed zichtbaar dus die rijden gewoon door. De eerste weken juist bijna geen politie, maar ik denk dat die toen in andere wijken waren ivm. de rellen en daarna strengere controle in die wijken.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Kom je thuis met Botty the unwanted
Wat een mooierd en ik vind het geweldig dat je voor hem ging, nu meer dan wanted dus, echt top !!!   Hier zit ook een MP hondje, zij ging ofwel naar ons ofwel naar een fokker die al klaar stond. Nog een moment spijt gehad dat wij voor haar gingen.Wens jullie veel plezier samen !! 
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Teleurstelling na teleurstelling
Zou niet mogen dat ze zo handelen, is ook niet voor het welzijn van de honden ze zo snel meegeven en zelfs telefonisch laten adopteren.   Ik ken een aantal heel goede rescuers die zo absoluut niet werken. Zoals o.a.  Tina Ilegems en Heidi Merz zij klagen eerder over adoptanten, alle goede gesprekken gehad, huisbezoek in orde en dan haken ze opeens af omdat ze elders meteen een hond kunnen hebben.    Dus ik zou, als ik jou was, eens met zulke mensen contact opnemen.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Glucosamine supplement: niet iedere hond reageert goed.
Wist ik veel dat honden hier slecht op konden reageren. Dobby heeft net een paar weken achter de rug waarin zijn conditie achteruit holde. Dit kruiste net met een geconstateerd hartruisje en wachten op de hartecho, dus ik ging er van uit dat het kwam door zijn hart.Toen ik echter per ongeluk een dag zijn glucosamine supplement vergat te geven, leefde hij helemaal op. Wat blijkt: glucosamine wordt gewonnen uit de groenlipmossel. En ben je overgevoelig voor schaaldieren... Juist ja.Nu is het bij Dobby niet zo erg als een echt allergie, het toonde zich voornamelijk door veel likken aan de bovenkant van zijn voorpoten, veel hijgen, trager lopen, veel slapen en lethargie. Dat trok ook meteen weer weg na stoppen: vandaag heeft hij anderhalf uur naar het bos gelopen en lopen rennen en spelen in huis.Maar gewoon voor de weet: als je hond slechter wordt na een supplement, probeer eens zonder.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hondenbelasting
" Ach, afgeschaft of niet, de gemeente vindt wel een andere manier om je te belasten. Dan betaal je geen hondenbelasting, maar is je afvalstoffenheffing of je onroerende zaakbelasting weer torenhoog." Joop Klopt hoor, maar als hondenbelasting voornamelijk wordt gebruikt om de controleurs van te betalen, terwijl niet-hondenbezitters ook gebruik maken van het groen, dan is het natuurlijk best stom. Beetje geld rondpompen. Ik betaal liever gewoon aan groen via andere belasting, dan hondenbelasting en dat ze daar controleurs van betalen.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hondenbelasting
In Rotterdam liep het op het einde tegen de 130 euro per jaar aan. Dat vind ik redelijk stom. Mensen met honden hebben ook een redelijke functie qua sociale controle. Dingen rapporteren als kapotte bankjes, lantarenpalen, prullenbakken etc. Of dat je verdachte situaties even meldt bij de politie. Zo bij ons oude huis een auto inbreker laten schrikken en een fietsendief gesnapt. Hier bij ons nieuwe huis een joyride scooter die in het gras lag gemeld bij de politie, net voor de kerst vorig jaar. Die vrouw blij. Er moest wel wat gerepareerd worden, maar dat is beter dan echt kwijt.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Mini-waarschuwing: getver, eerste teek.
Ik gebruik al jaren de scalibor-band. De seresto werkte hier niet afdoende. Ik vermoed dat het ook aan het huidtype, of wat dan ook, van de hond ligt.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Mini-waarschuwing: getver, eerste teek.
Dobby ligt net na zijn wandeling op zijn rug te rollen en ik zie iets zwarts op zijn buik. Ik zo "wat is dat?". Een teek dus. Op zich niet zo vreemd na het warme weer, maar zomaar een maand eerder dan normaal. Wees gewaarschuwd.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Ik herken Beau niet meer
Ik ben geen professional, maar ik denk dat de combinatie alleen in een vreemde ruimte, en daarna naar de moeder, genoeg is geweest om iets te triggeren. Iets van "mijn voedsel!" en "okee, ik vind dit eng dus ik val maar uit" en misschien later met nog een dosis "baasje is niet in orde, ik snauw alles weg".Een zekere hond zal dit zo snel niet hebben, dus ik vermoed dat de hond zelf juist redelijk onzeker is en daarom de grote mond de manier is om alles te regelen.Ik heb niet direct een oplossing, maar ik denk zomaar dat dit de insteek is. Eigenlijk is de hond gewoon overvraagd: alleen in een vreemde omgeving terwijl die gewend was altijd bij baasje te zijn.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Wat een verschrikkelijke ervaring.
En daarom houd ik mijn hond altijd aan de leiband. Het is en blijft een hond en hij of zij kan altijd opeens toch iets doen wat baasje niet ziet aankomen.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in de vogeltjes hebben hulp nodig
Ik mag hier in/om de flat niet voeren, dus ik loop iedere dag trouw met een bakje wildvogelvoer naar de polder en voer daar. Iedere keer op een andere plek, anders gaan de kraaien me opwachten en eten alles op voor het kleine spul erbij kan.Dit doe ik ieder jaar vanaf November ofzo, tot Februari/ Maart, afhankelijk van het weer. Nu met die kou doe ik twee bakjes per dag.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Het grote HP frustratie topic
" Breek me de bek niet open! Wij hadden op een gegeven moment 8 festivals in de zomer in het Diemerbos. Kon gewoon 3 maanden het bos niet meer in. Daarna? Overal mensenpoep, zakjes met allerlei resten drugs, resten eten, bekers met resten drank ect. Wist van ellende niet meer welke route ik met Peanut moest lopen. Ben blij dat het voorbij is, niet vanwege covid maar omdat de grond verharde (heeul gek dat, met 40000 man stampend op veen grond ) " Anouk Dat herken ik van Het Park in Rotterdam, met aansluitend de Parklaan. Een week opbouwen voor ieder festival. Dan het festival. Een week afbreken. In de lente, een week opbouwen, Koningsdag, een week laten staan, en dan bevrijdingsfestival en dan afbreken.Okee, het was niet 3 maanden aan elkaar, maar pfoeh. En toen hadden we één winter ook nog een "Chinees lichtfestival", toen was in de winter een deel van het park ook gewoon dicht.Kaa Uuu Tee festivals. Ik heb er door waar ik woonde een gloeiende rothekel aan gekregen. Ook al het Zomercarnaval of de Dance Parade. Toen die net begonnen hadden we nog geen supermarkt in de wijk en moest je dus vóór de optocht langs. Niet. Fijn.En nee, geen kwestie van "dan had je daar maar niet moeten gaan wonen". Ik ben geboren in 1977 en in dat huis gekomen toen als baby. Die festivals zijn van latere tijd. Zeven jaar geleden ben ik verhuisd naar een buitenwijk wegens nieuwbouw tot aan de muur van mijn voormalige achtertuin. Het is hier zo heerlijk rustig. Echt, ze moeten festivals meer spreiden over de stad, dan is niet iedere keer die ene wijk/ locatie de pineut.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Het grote HP frustratie topic
" Hoe komt het dat sommige honden veel rijden op andere honden? Ik was net in het losloopveldje, en een andere hond begon al vrij snel op Nero te rijden. Dat baasje zei al dat ie dat altijd doet en hij probeert het af te leren, maar het lukte niet echt. Vervolgens kwam er nog iemand met een hond, een waarvan ik ook weet dat ie ook rijdt. En toen waren we met z'n tweeën steeds op Nero aan het rijden. Niet eens bij elkaar, maar echt beiden continu op Nero. Nero zelf heeft nog nooit op een andere hond gereden. Ik ben echt benieuwd waar dit mee te maken heeft.  " Danielle Bij Dobby kan het twee oorzaken hebben: iets teveel prikkels, doordat bijv. die hond of een andere hond te druk is. Ineens is het SPRING. Of een gedachte in de trant van "heeeee, DIE kan ik hebben". Dobby is een sukkel, dus die staat eigenlijk altijd onderaan de ladder. Maar bij sommige honden die heel jong zijn, wil hij het proberen. Of ooit eens bij wat bleek een oudere hond, die reed op Dobby en Dobby op hem. Bleek die hond oud (als  in 14-15) en niet meer op en top te zijn, en waren ze gelijkwaardig en toch iets willen bewijzen.Bij de hee, die kan ik hebben variant gaat hij eerst over de schoft hangen, die kan ik goed voorkomen. Overprikkeling is lastig, want dat komt dus door een andere hond...
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Hond loopt los
Ten eerste vind ik dat alle hondeneigenaars naar behoren voor hun honden moeten zorgen en daar hoort ook bij dat men zijn of haar honden bij zich houdt. Maar erger me wel blauw aan die onzin over een Stafford en kindjes. U weet duidelijk ook weer niet dat Staffies normaal veel van kinderen houden. Waren ooit, voor de mensen volledig dom en racistisch werden, gekend als de nanny dog's.   Vraag me ook af of u hetzelfde zou reageren als het een ander hondenras betrof ???? Ben dit echt kotsbeu, die vooroordelen tegenover Staffies en dat allemaal door de pers en de mensen die geloven in de sensatieverhalen zonder echte achtergrond. Ook wat betreft de bijtincidenten met kinderen, als je dan hoort hoe die "lieve" kindjes van de ouders met de desbetreffende honden omgingen, leuk speelgoedje en de kindjes mogen er alles mee mentaliteit, dan had ik die kinderen reeds lang gebeten.   De honden waarschuwen tig keren en niemand merkt het. En dan krijgen de honden de schuld, idem dito bij mishandelde honden die door de rotbazen totaal verkeerd worden aangepakt en dan gaan reageren. Enkel de mens treft schuld, niet de honden.   Weet u, ik ben ondertussen zo ver dat ik nooit nog een kind mijn hond laat aaien. Niet omdat ik mijn hond niet vertrouw, maar dankzij de ouders de kinderen niet. Kinderen reageren onberekenbaar en worden tegenwoordig niet meer geleerd om respect te hebben voor iets of iemand. Toen een tijd geleden een kind zijn vinger in het oog van mijn hond wilde steken en oma dat oh zo grappig vond, heb ik het gehad met de dotjes van kinderen.    Hoop dat de lieve Staffie bij u in de buurt een baasje krijgt die echt voor hem zorgt, want de hond is volgens mij een sukkelaar, maar daar hoor ik u niet over. Geen greintje verstand van noch liefde voor honden, mooi voorbeeld voor uw kindjes. 
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hoe maakt jou hond je iets duidelijk
" Met zijn ogen..dus kijken van mij naar wat hij wil " Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje Grappig dat meer honden dit doen.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hoe maakt jou hond je iets duidelijk
Dobby zijn waterbak leeg: Dobby staat bij zijn waterbak en kijkt met een half oog over zijn schouder of ik het wel zie. Zie ik het toevallig niet, dan gaat hij languit voor zijn bak liggen.Brokjes na zijn vlees. Dobby krijgt altijd een paar brokjes na zijn vlees. Dat is meer omdat hij soms een zeur kan zijn met sommige vleessoorten en dus dat niet eet en dan krijgt hij wat brokjes. Eet hij niet, dan kan hij gal gaan spuwen, vandaar. Maar ja, gewoonte er in geslopen, dus nu ook als hij vlees wel eet: brokjes na het vlees. Om kleffe (koudgeperste) brokken te voorkomen éérst vlees en dan brokjes. En dan doet hij dus precies omgekeerd als bij drinkbak leeg: gaat met zijn kont naar zijn bak staan en staren - waar zijn de brokjes?Als hij iets wil, uitlaten, of een bal buiten bereik of iets dergelijks: oogjes heen en weer van deur, naar mij, naar deur, naar mij, naar deur, naar mij. Wijzen met zijn ogen dus.Snoepje? Met zijn neus bij de bak met snoepjes staan. Die staan op de salontafel (Dobby is duidelijk geen dief) in een emmertje met deksel en zo blijft hij staan tot hij gezien wordt.Dobby is dus een aanwijzer, geen staarder.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Welke eigen keuzes mag jou hond maken
Dobby mag zelf kiezen waar en wanneer hij slaapt en drinkt. Hij mag zeer vaak de route uitstippelen, behalve als ik bijv. langs een bepaalde route wil die hij ook leuk vind, maar zelf niet snel zou kiezen. Dobby is een gewoontedier, bijna op het autistische af en ik doe de ene dag het standaard rondje linksom en de andere dag rechtsom, terwijl Dobby altijd linksom zou willen gaan, bijvoorbeeld.Hij mag ook liggen waar hij wil, behalve 'in de weg'. Dat is uitgestrekt in het midden van de kamer zodat je er overheen moet stappen.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Pup verlamde staart
Ik vind het super van je dat je er toch achter aan gegaan bent om iets serieus uit te sluiten. Helaas bleek het dus wel ernstig, maar door jouw actie kun je het voor Lola toch nog zo humaan mogelijk houden. En eventueel voorkomen dat iemand anders leed oploopt door pijn agressie, want dat had in de toekomst ook een mogelijkheid geweest.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Wordt mijn hond te dun?
Yep, zo kunnen Goldens er ook uitzien. Moet je hem eens uit het water zien komen na het zwemmen, maar voor hij zich uitschudt. Je houdt geen hond over.De mijne was ook moeilijk op gewicht te houden, gewoon omdat hij naar verhouding meer verbrandde dan gemiddeld. De laatste paar jaar moet ik ietsje meer opletten, maar meneer is nu ook gewoon al 12, dus tja.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Eigenaar herkennen via de hond.
Ik ben zelf nogal herkenbaar wegens oogziekte, dikke zonnebril en hoed, dus mensen kennen mij altijd. Ook in combinatie met Dobby. Maar zelf ken ik inderdaad maar een paar baasjes bij naam, en is het verder het baasje van Kaylie, baasje van Sascha etc..Of als ik de naam van de hond niet weet, een uiterlijk kenmerk. Baasje van witte voetjes. Als in, de hond heeft witte voetjes en ik zeg dus altijd tegen Dobby "hee, daar is witte voetjes", zodat hij met zijn slechte zicht een voorbereiding heeft.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in dominante ridgeback
Zo één heb ik in mijn buurt ook. Word je niet blij van.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Naam voor toller pup!????????
" Omdat veel mensen in Nova Scotia van Schotse afkomst zijn. En er is niet echt iets als origineel Canadese namen, tenzij je bijv een Mi'kmaq naam kiest. Maar dat is best lastig te vinden. Een Franse naam zou ook nog kunnen (en alle andere natuurlijk, maar ik bedoel ter inspiratie).  " Aurelia Hahaha, schoot ik even in de lach. Mi'kmaq. Ik moest meteen aan die Madam Mikmak denken.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Adoptie hond gromt
Ik ga mee met wat de anderen zeggen, niets om je zorgen over te maken, is wennen. Alles is nog nieuw, het vertrouwen in zijn baasjes en de omgeving moet nog worden opgebouwd.   Zelf steeds rustig blijven en niet te veel druk op leggen. Geef hem de tijd om zich rustig aan te passen.   Komt dik in orde en trouwens top dat jullie deze sukkelaar een thuis bieden, gewoon wat geduld hebben, het is voor hem ook niet niets.    
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hp's grote Frustratie topic
@Nori en hondjes:Jouw post heeft me een herinnering gegeven aan mijn eerste hond die pontificaal midden in de kamer ging zitten wachten tot ze de deur van de buren dicht hoorde gaan en ze langs zag lopen. Dan deed ze snel de deur naar de gang komen en ontmoette de buren bij de voordeur. Ze lieten haar vaak uit in de middag.Maar zij herkende ook de autogeluiden, tot ze een nieuwe auto kregen.Niet behulpzaam, maar bedankt voor de herinnering die ineens weer opdook.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hp's grote Frustratie topic
Mijn vorige hond voelde juist aan of een tegemoetkomende hond onzeker was en ging dan liggen. Soms midden op straat, tussen de tramrails op het zebrapad. Niet handig. Maar hij was zelf niet onzeker, sprong ook zelf niet op.Honden worden gevormd door hun ervaringen. Mijn huidige hond houdt na meerdere incidenten niet van honden met een bepaald uiterlijk. Maar als zo'n hond vriendelijk doet/is dan is er ook geen probleem.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Wat zeggen de mensen zoal tegen jou...
"en laatst onze buurman.. ‘ ja leuke honden zijn dat! Ga je ‘m ook nog zo’n kruikje drank aan z’n halsband hangen?’" Cindy en Berner vriend Joep Nu zou je moeten zeggen "dat mag niet na 8 uur 's avonds".
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Berp (update pag3)
" Ik ga met haar de sport onderdelen van de Stafford sport doen. Dit doe ik met Vaös en Dré ook en vandaar dus dit keer een sportgefokte sbt. Daarnaast ga ik ook met haar speuren.  " Anke,Vaös&Lein Leuk om te weten! Ik wist niet dat daar speciaal op gefokt werd.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Berp (update pag3)
Wat voor sport ben je eigenlijk van plan te doen? Echt zo'n Stafford sport, of behendigheid of iets dergelijks?Die foto op de rug met die achterpootjes is echt briljant. Geniet van Berp!
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Tip voor leuke halfcheck
"   Gebruik je de Gentle Leader nog?   Deze is niet "gentle" en veroorzaakt daarentegen fysieke correctie op de gevoelige snuit. Ben je van België? In Nederland zijn er nauwelijks hondenscholen, die een gentle  leader adviseren. Hiermee train je niet, doch forceer je een hond niet te trekken. HondenPage is tegen fysieke correctie." Loesje Dit kan ik beamen. Ik heb er toen één aangeraden gekregen van de hondenschool omdat ik een gekneusde hand had (dankzij Dobby), in dezelfde periode dat we daar cursus deden. Hij was 1 jaar, totaal hyper en had me die gekneusde hand bezorgd door een ruk aan de lijn. Om hem toch uit te kunnen laten, zo'n hoofdhalster gaan gebruiken, en geleerd daarmee om te gaan. Hij trok niet meer nee, maar hij trok zichzelf soms alsnog helemaal scheef. Lijkt me niet goed voor de houding.Nu gebruiken we hem alleen nog als het buiten glad is door sneeuw/ijs.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in HELP! Mijn hond vertoont normaal gedrag
Ik weet dat whippets kunnen jagen. Onze mix vroeger deed dat al. Ik twijfel daarom al jaren of wel of niet, terwijl er hier 3 in de wijk loslopen zonder problemen. Ik vraag me bijna af of het jagen bij showlijnen er uit is gefokt. Of ze zijn gewoon bang voor het water in de slootjes, dat kan ook. Als er dan een haas in het veld zit, ja pech.Ik kan me niet voorstellen dat je zegt "ik wou een labrador, maar heb nu een husky want door corona was er niets anders".
 

Vrienden van Marianne & Meida

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Wilma en Dobbyhonden foto van Senna en Astahonden foto van animal loverhonden foto van Jootje_Bo_Bente

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^