HondenPage baasje Marianne & Meida

Wat schreven de vrienden van Marianne & Meida op het forum

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Vrouw in Frankrijk sterft door hondenbeten.
Ze liep volgens maar met maar één hond. Ze had al een hond uitgelaten en liep nu met maar één.Overigens, in de twitter/ berichtje in het Frans zag ik dat een 'meute' een Frans woord is. Nare manier om zoiets te leren.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?
"Nu de hond ons niet meer op de voet mag volgen, piept hij nu zo af en toe ook als wij thuis zijn. Als wij de woonkamer uit gaan, dan blijft hij voor de deur zitten en na een paar minuten begint hij te jammeren. We wachten dan tot hij gaat liggen en even stil is, tot we weer naar binnen komen. De buren zullen de hond de komende tijd dus wat vaker horen piepen, met als doel dat het daarna minder wordt. Als we voor langere tijd naar boven gaan, doen we hem voor nu nog wel even in de bench. Zolang wij thuis zijn, is hij rustig in zijn bench."     " Djonie Dat is dus ook verlatingsangst.Mijn hond stond toen ik hem net uit het asiel had al overeind als ik in mijn stoel ging verzitten. Als ik naar de wc ging en de deur dicht deed rende hij in paniek rond, zelfs de trap op naar boven, door het hele huis want waar was ik!? Als ik de deur van de badkamer dicht deed bij het douchen, en hij me nog hoorde dan ging hij ook piepen en keffen. Alleen in de woonkamer slapen is nooit gelukt, want dat lukte niet.Het heeft maanden geduurd, maar ik heb het niet opgelost door te wachten tot het stil was en dan weer binnen te gaan. Je moet voorkomen dat hij gaat piepen. Ik ben dus in het begin tig keer per dag gaan verzitten tot Dobby daar niet meer op reageerde. Daarna opstaan, weer zitten, opstaan, weer zitten, opstaan, weer zitten. Tig keer per dag. Één stap van de stoel naar de deur, en weer terug. Eindeloos herhalen tot daar ook niet meer op gereageerd werd. Twee stappen naar de deur, oefenen oefenen oefenen, drie stappen.Uiteindelijk half door de deur, deur dicht en meteen weer open. Ook weer tientallen of honderden keren geoefend. Net zo lang tot ik een minuut weg kon blijven, twee, drie, en zo verder. En als hij ging piepen een stap terug en langzamer opbouwen.Dobby vind het nog steeds niet leuk als ik weg ga, maar ik kan inmiddels wel al jaren normaal de boodschappen doen, naar de wc, douchen enz. Tegenwoordig staat hij niet eens meer op als ik boodschappen ga doen, ook al omdat er met het ouder worden wat meer rust in komt.Misschien heeft jouw hond het niet zo extreem, maar ik denk dat je aanpak van "laten piepen en pas weer naar binnen als het stil is" niet de juiste is.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Angstige hond in de stad, went dat?
Hij is nog maar kort bij jou, dus kan zeker nog beteren. Mijn huidige herplaatser en ook 1 van de vorige vertoonde soortgelijk gedrag en ik woon niet in de stad. Maar je moet het de tijd geven.   Je zegt zelf dat jullie goed bij elkaar passen, jullie zijn een match en je bent de juiste baas voor hem. Niet vergeten dat dit voor een hond heel belangrijk is. Voor een kat telt de omgeving meer, voor de hond de baas. Ga ervoor zou ik zeggen, hoe meer vertrouwen hij gaat krijgen in jou, hoe beter het zal gaan. De lieverd heeft al genoeg ongeluk gekend en jij houdt van hem, dus dan komen jullie er wel uit. En tussendoor kunnen jullie ook de rust opzoeken van het platteland.   Verder ga ik volledig mee met Dobry hierboven. Top dat je hem deze kans geeft, hij verdient het en zo te horen is er geen enkele reden om hem niet definitief jouw maatje te maken. Met mijn eigen herplaatsers heb ik het vaak gemerkt, twee maanden is niets, ze bleven bijleren. Mijn trimmer met een hond uit Spanje die ze nu 3jr heeft zegde net ook nog dat haar hond blijft veranderen en haar versteld doet staan. Dus geef vooral niet op !!
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Inburgering Roemeens opvangertje: Mmm... Lekker! (pag. 4)
Zo fijn deze update te lezen en wat een schatje is ze toch, mooi en lief !!! Anuska zal vast haar baasjes nog vinden, maar het moeten en mogen ook niet de eerste de beste zijn, ze verdient het beste en ze kan daar op wachten, want ze is met alle liefde omringd bij jou ! Vind het top hoe ze het al doet !!
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Buren klagen over geluidsoverlast... Tips?
Ik zag ooit een soortgelijk probleem op een dierenprogramma waar dan een GT werd bijgeroepen, die zegde ook meteen "weg met de bench, die frustreert je hond, want als je hem erin opsluit is het geen veilige plek meer". Die mensen moesten dan in het begin wat uitkijken dat ze bijv geen dingen lieten slingeren en geen toegang gaven tot vuilbakken etc maar het huilen etc behoorde wel tot het verleden.   Ook mijn eigen hond had wel degelijk een hekel aan de bench, ze huilde en blafte de boel bij elkaar, eens eruit was dat voorbij. Mijn hond is ook bijzonder aanhankelijk naar mij toe, gedurende de dag heeft ze wel oppas want dan is ze bij mijn ouders, maar ook die gaan wel eens weg en dat is geen probleem meer. Als ik thuis ben volgt ze me echt overal op de voet, maar dat maakt toch geen verschil in het feit dat ze ook perfect alleen kan zijn.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Agressiever inbraak poging
Dobby is ook heel goed in foute mensen herkennen. Of het nu de inbrekers zijn of niet, er mankeert iets aan de mensen.Je hoort wel eens dat honden raar reageren op dronken mensen bijv., maar naar mijn ervaring is die reactie eerder alert en afwachtend, terwijl bij foute mensen het heel anders is.Ik ben een keer op zondagmiddag aangesproken door een Engelsman op een fiets. Hij claimde dat alle paspoorten en geld uit zijn auto gestolen waren en hij wou nu geld voor een reis naar de ambassade in Den Haag. Als ik de hond uitlaat heb ik geen geld bij me, dus dat zeg ik. Dobby is gék op aandacht en benadert bijv. wachtende mensen op het metrostation zo van "aandacht?". Maar deze man die aan kwam rijden en voor me stopte gunde hij geen blik waardig.Twee weken later, weer zondagmiddag. Een jong stel loopt voor ons uit. Op exact dezelfde plek, fiets om de hoek, Engelsman spreekt ze aan met hetzelfde smoesje. Dat stel gaf ook niets, maar punt is: Dobby had gelijk.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Inburgering Roemeens opvangertje: Mmm... Lekker! (pag. 4)
En hoe gaat het nu met de lieve dot ?
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Ik wil jullie voorstellen aan....Teuntje (kleine foto update pag.13/14/15)
Ah, daar is Teuntje dan!Enne, dat gevoel van "oef, even vergeten hoe een pup/ jonge hond is", dat ken ik. Dat had ik na Chico ook, toen ik Dobby kreeg. Chico had al jaren last van hernia en artrose, dus die was niet meer zo vlot. En toen kreeg ik hypere stuiterbal Dobby van 1 jaar oud. Oef.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in grommen reageren op plotselinge? geluiden????
"We gaan het zien, zelf rustig blijven is ook een must maar je reageert vaak direct verbaal op de hond. ( je schrikt je rot hahahaha)   " Harry iwema Dat herken ik dus wel. Mijn hond heeft nooit geblaft, we woonden op de begane grond aan een drukke straat. Zelfs als er mensen met hun kont op de vensterbank buiten leunden dan hoorde je hem niet. Ook na de verhuizing alleen blaffen bij de bel, en dat mag van mij. Maar na het oppassen op een hondje dat overal om blafte doet de mijne het ook. En ook bij dingen die er niet zijn. Als hij dénkt dat er iemand passeert, dan blaft hij al, en vaak genoeg is er gewoon niemand. Dan schrik je je inderdaad het rambam, en schiet ik dus spontaan uit mijn slof. Snotverdikkeme. :P
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Frustratie - herplaatser
Ik zou ook eerder aan een asiel denken. Zeker in Nederland hebben die sites die het hele land bedienen. Ook hebben goede asiels contacten met mensen die kunnen inschatten wat de oorzaak van een probleem is, en dat eventueel ook aanpakken. En als ik kijk naar de site van een lokaal asiel hier, dan blijven ook bijv. 'vechthonden' daar niet eeuwig, ook al kunnen ze bijv. niet met andere honden.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Rust zacht Ravik (De diagnose is gesteld en ik moet het even van mij af schrijven)
Jeetje, dat is snel gegaan. En dan hebben honden eigenlijk nog geluk, dat ze zonder al teveel poespas ingeslapen kunnen worden. Neemt niet weg dat dat voor ons baasjes drama is: beslissen over leven en dood.Heel veel sterkte.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Pup heel druk en bijt continu
Weer een arme pup die de dupe is, ze ging te jong uit het nest, dat is de fout van de fokker, maar langs de andere kant. Ik nam mijn Freya van mensen over op de leeftijd van 4 maanden, ze had daar gewoon bij kleine kindjes. Bij ons was ze in het begin echt heel druk, bijten waar ze je kon krijgen en de hele tijd druk druk. We zaten in het begin behoorlijk met onze handen in het haar, maar haar weg doen, nooit. Heeft bloed, zweet en tranen gekost + hulp van een goede GT, maar we hebben nu een tophond.   Hoop dat jullie pup bij nieuwe baasjes ook het geluk mag vinden en rust.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Beginnende dementie? Symptomen?
Dobby heeft sinds eind vorig jaar, begin dit jaar ook rare dingen.-Sowieso waarschijnlijk geschrokken 's nachts waardoor hij mij heftig en herhaaldelijk heeft gebeten (als in hap-hap-hap, niet meerdere incidenten).-Op weg naar huis een weg inslaan die we nooit lopen en een wijk in waar we nog nooit zijn geweest.-Schrikkeriger.-Waakser.-Snauweriger naar andere honden.-Hij staat af en toe als een jan doedel midden in de kamer te staan.-Niet meer opstaan als ik iets in zijn bak doe, alsof het niet klikt. Ik moet tegenwoordig dus vaak zeggen: eten!-Juist 's avonds heel laat willen spelen. In een flat kun je niet na 11 uur 's avonds met een zware bal gaan stuiteren, maar het wijst dus wel op een verplaatsing van zijn dag/nacht ritme.Na het bijten opperde de dierenarts ook mogelijk dementie, maar dat is alleen met een dure scan vast te stellen, dus laat maar. Scan of geen scan, je verandert er weinig aan. Daarom zien we het nu maar aan. Dobby is in Juli 11 geworden.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Frustratie - herplaatser
Ik ga mee met de hierboven reactie, hopeloos is het volgens mij ook niet. Nogmaals je hebt de lieverd nog maar net, tijd en liefde investeren, aangevuld met de juiste tips, en je krijgt een heel andere hond.   Niet vergeten dat het voor haar ook niet makkelijk is. Jij bent nog quasi een vreemde voor haar en opeens moeten dingen anders dan voordien. Nogmaals, vraag eens hulp op de pagina van de Mecheltjes. Bijv Anita van Rijssel heeft ook ervaring met herplaats Mecheltjes, heeft er zelf eentje die in het begin niet zo makkelijk was, maar die ze nu voor geen goud zou willen missen. Stel je toekomstbeeld een beetje uit en blijf je daar niet blind op staren. Neem de tijd en je zal zien dat ze je nog zal verbazen ! Ze verdient het !
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Frustratie - herplaatser
Ze is er net, dat niet vergeten en een Mecheltje is een gevoelige hond.  Ze moeten zich aanpassen aan een vreemd baasje, nieuwe omgeving, nieuwe regels etc. Is niet niets voor een hond.   Misschien is het een idee om via FB eens via de pagina "Mechelse Herders official", wat raad te vragen, daar zijn nog mensen met Mechelaar herplaatsers en kunnen de nodige tips geven. Ik vind Mecheltjes een topras en heel slim, enorm baasgericht. Gewoon een kwestie van er samen aan te werken. Misschien een paar privélessen bij een GT. Ik ken namelijk iemand met een Mecheltje en die dame kon er nergens mee naartoe wegens uitvalgedrag ed. Door de juiste tips zijn ze nu altijd samen op stap. Veel succes nog een wees geduldig !!
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Inburgering Roemeens opvangertje: Mmm... Lekker! (pag. 4)
Lees nu pas dat het niet de juiste adoptanten waren voor lieve Anuska, andere en betere dus. Maarja, ze zit natuurlijk erg goed voor het moment, dus langer wachten zal Anuska beslist niet erg vinden. Misschien dat die mensen dan beter geen hond nemen, want te weinig geduld is geen goede eigenschap voor baasjes van gelijk welk hondje... Ze heeft duidelijk ook wat gemeen met mijn Freya in haar begintijd, op wandeling plasjes doen was er niet bij. De GT vertelde me toen ook dat dit voor haar gewoon te eng was, ze wilde haar geur niet nalaten. Zo te lezen heeft buurvrouw ook overdreven wat het geblaf betreft, ben benieuwd hoe ze het morgen gaat doen.  
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in pup in draagtas in supermarkt?
Ik zag bij ons in de supermarkt de afgelopen weken tot tweemaal toe honden en bij navraag mocht dat gewoon niet. Mensen worden niet altijd gepakt, maar je kan subiet eruit gezet worden.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Inburgering Roemeens opvangertje: Mmm... Lekker! (pag. 4)
Ik zou voor de zekerheid inderdaad nog een paar keer opnemen. Voor hetzelfde geld was die lange tijd toen er een bezorger voor de deur stond of iets dergelijks.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hp's grote Frustratie topic
Over fietsers op de stoep gesproken, dat gaat hier nog wel. Vaak stoppen ze, stappen af en zeggen "nee, mijn fout, ik mag hier niet fietsen". Scootmobielers echter vind ik veel erger. Een kleinere scootmobiel gaat nog zo'n 12 km/u, en een grote vaak 15 tot 18 km/u. En dan wegen die dingen ook nog eens meer dan 100 kg, plus natuurlijk die voetplaat die op gevaarlijke enkel-ram hoogte zit.En heel veel mensen die in zo'n grote scootmobiel rijden, gaan gewoon met 15-18 km/u over de stoep en voetpaden. Ook al lopen er kinderen, honden of wat dan ook. Een normale fietser gaat 15 km/u en moet dus op het fietspad, maar een 100+ kg wegend apparaat met gevaarlijke rand die harder gaat mag gewoon op de stoep/voetpad? Van de zotten.Als je ze dan tegenkomt op een smal pad, ik met hond, dan houden ze maar een klein beetje in, waardoor ze nog met 10 km/u of meer langs je heen razen. Of langs jonge kinderen die onvoorspelbaar zijn. Dat is levensgevaarlijk met een apparaat van dat gewicht.
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hp's grote Frustratie topic
Ik heb van de week wel 60 stuks zwerfvuil geruimd. Vooral veel sigarettenpakjes, snoeppapiertjes á la Bros/ Snickers, en ander plastic.Ik moet echt een keer een afwasbaar tasje verzinnen die ik gewoon over mijn schouder kan dragen zodat ik het daar gewoon in kan stoppen. Maar ja, bij afwasbaar kom je al snel weer uit bij plastic...
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Hond kan niet los lopen.. Tips?!
Niet iedere hond kan veilig en gehoorzaam leren loslopen. Dobby heb ik met één jaar oud uit het asiel gehad, maar zelfs met een jaar privéles kwam er weinig van terecht. Uiteindelijk, nadat hij 100 meter is weggelopen vanaf een "veilige" heuvel naar een meertje en daarna in Februari 2 km oid gezwommen had en er niet meer uit kon en door de brandweer gered moest worden (ik moest 2 km lopen én OM het meertje omlopen via een bruggetje en een heuvel over), is hij nooit meer los geweest.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in supplementen gewrichten
Hoop dat het helpt, gaf dit ook aan een hond in het asiel die al ouder was. Anders is dit misschien ook nog wat voor jullie lieverd :   https://www.medpets.be/primeval+gelatinaat+hond/
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Inburgering Roemeens opvangertje: Mmm... Lekker! (pag. 4)
Oh wat fijn dat ze gereserveerd is en klinken als lieve mensen voor haar. De klik vind ik zelf ook overroepen, aan de band moet je werken, ik had met mijn honden niet meteen een klik, maar de band werd daarna eens zo sterk.   Ik duim voor de lieverd !!!
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Opvanger Jara
Echt een heel mooie hond !!
honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby schreef in Anti-trekhulpmiddelen a.k.a. quickfixes
Ik vind dat mensen nogal snel oordelen. Ik had Dobby, 1 jaar oud, onopgevoedde stuiterbal uit het asiel. Ik ging naar hondencursus. Na de eerste les had ik bij het uitlaten thuis een ongelukje: twee jongens schoten een voetbal en Dobby schoot naar voren. Ik hield de lijn, maar hield er wel een gekneusde hand aan over. Rechts, en ik ben rechts. Ik heb toen, om toch maar die letterlijke jonge hond zonder opvoeding (buiten mijn schuld dus) uit te kunnen laten, met behulp van de hondenschool aan een hondenhalster gegaan. Anders kon ik hem niet eens uitlaten. En anderen in huis konden dat ook niet, dus wat dan...Ik gebruik hem nadat ik genezen ben eigenlijk alleen nog maar als het in de winter spekglad is. Ik veilig, hij kan dan naar buiten blijven gaan.EDIT: Ook relevant: Dobby is intussen 11 en dus al 10 jaar bij ons. Had ik hem naar het asiel moeten terug brengen omdat ik hem niet kon houden 2 weken nadat ik hem nam en daarna 6-8 weken met mijn hand in het verband zat? Even denken, 6-8 weken met een hoofdhalster, correct aangeleerd, lopen en dan minstens 10 jaar bij een baas mogen blijven of terug naar het asiel wegens niet uit kunnen laten. Nou, dan weet ik wat ik kies.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Vaarwel mijn liefste vriendin
Heel veel sterkte met het verlies van je trouwste maatje ! Weet zelf ook hoe het is, ze laten een enorme leegte aan, het huis is opeens zo stil.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Inburgering Roemeens opvangertje: Mmm... Lekker! (pag. 4)
Kan me voorstellen dat dat toch heel moeilijk gaat zijn en dat je wel heel zeker zal willen zijn dat ze het echt goed gaat krijgen  ! Zulk een lieverd kruipt immers snel in je hart. Ken ook tig mensen die fail fosters werden
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Rust zacht Ravik (De diagnose is gesteld en ik moet het even van mij af schrijven)
Wat vreselijk, echt het ergste nieuws dat een liefdevol baasje niet wil horen   Het is een hond ja, maar een hond is je beste, trouwste maatje, ik wens je heel veel sterkte en hoop dat jullie samen toch nog wat kunnen genieten van mooie momenten.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in Inburgering Roemeens opvangertje: Mmm... Lekker! (pag. 4)
Op die lieve mooie snoet moet toch iemand verliefd worden, wat een schatje is ze ! Maar het moeten natuurlijk ook de juiste personen zijn die zich melden, baasjes die zoveel vriendschap en liefde echt verdienen en haar gelukkig gaan maken !!
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef in agressie st bernard
Is geen agressie, maar wel uitproberen zoals velen dat doen op die leeftijd, alleen is hij natuurlijk nog een stukje groter dan de gemiddelde hond. Typische puber, als ik het zo lees is hij net zoals mijn Labrador was toen hij op 1 jarige leeftijd bij ons kwam, ook hij draaide soms echt door, maar agressie nul komma nul. We hebben doorgezet, zijn naar een goede school/gedragstherapeut gegaan die ons heeft geleerd wat we moesten doen, want daar wringt het schoentje. Onbewust doen wij dingen verkeerd en verergeren het gedrag. Is toch echt geen reden om een hond weg te doen, baasje moet zelf op cursus met de hond en het hele gezin dient de juiste tips te krijgen. Blauwe plekken had ik ook met Freya, dat is geen bijten. Dan komt dat wel in orde, is nu een leeftijd waarop gewoon moet worden doorgezet. Ik zou mijn vakantie hebben besteed aan veel meer tijd met hem besteden en flink gaan trainen, want nu moet hij weer naar een vreemde plek. Hij dient zijn energie kwijt te kunnen en veel samen ondernemen met zijn gezin.
 

Vrienden van Marianne & Meida

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van Wilma en Dobbyhonden foto van Senna en Astahonden foto van animal loverhonden foto van Jootje_Bo_Bente

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^