HondenPage baasje Emile

Wat schreven de vrienden van Emile op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vallende dingen
" Dat is een goeie. Ik heb vandaag al 10x iets laten vallen en daar geen aandacht aan gegeven. En op een bal en nog 1 ding na heeft hij sommige dingen maar een paar tellen in zijn bek gehad en sommige dingen heeft hij helemaal genegeerd! Ik wil niet te vroeg juichen, maar er lijkt dus al resultaat. Nu is het wel zo dat de kinderen niet thuis zijn. Dat help misschien ook mee.  " Ukkie Probeer dit zo even aan te houden de volgende dagen. Opzettelijk onbelangrijke dingetjes te laten vallen en daar vervolgens geen aandacht aan te besteden. Als er dan een keer iets valt wat je wél belangrijk vindt, dan heb je tenminste de tijd om het op te rapen, omdat de hond er niet meer zo op gefixeerd is.  Als 2e stap kan je dan een goeie 'los' gaan aanleren.  Maar in 1e instantie is het dus belangrijk om zijn connectie te doorbreken, zodat ie er niet meer onmiddellijk opduikt en er een spelletje van maakt. Succes!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vallende dingen
Vallende dingen leiden tot een leuk spelletje voor de hond: je reageert erop, het zorgt voor interactie, hij vindt dat lollig. Je kan dat patroon doorbreken door bewust vanalles te laten vallen dat 'waardeloos' is. Het dus in scene zetten, zeg maar. Kies allerlei spulletjes die geen kwaad kunnen dat de hond ze pakt. Laat regelmatig tijdens de dag die dingen vallen en reageer er dan niet op. Zo doorbreek je de connectie voor de hond tussen: er valt iets - baasje gaat me aandacht geven.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Logeerhond doet moeilijk ;-)
Een moeilijke periode voor de hond op het thuisfront... klinkt alsof ze wel eens wat lol kan gebruiken  Misschien gewoon ook eens effe meegaan in de pret, waarom niet? Met een beetje humor krijg je misschien nog het snelst van haar gedaan wat je wenst.  Tenslotte moet ze straks alweer weg... 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in This pure Joy
Heerlijke foto's!  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Handen in het haar door verlatingsangst
We hebben hem van nog geen seconde stil zijn nu op 20 minuten stil. Maar op camera's zien we wel na enkele seconden al een enorm onrustig hondje. Denise Als je hond na enkele seconden al enorm onrustig is, dan wil dat zeggen dat daar dus al het breekpunt ligt. Die 20 min. stil willen dus niet zeggen dat ie 20 min. alleen kan zijn (zich ontspannen en goed in z'n vel voelt) Je zal dus terug naar de basis moeten en echt inzetten op gemoedsstemming ipv op tijd. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
ze is nu rond de 11 kilo (+- 5 maanden oud).  anne Dan zal het geen grote hond worden, eerder een handig middelmaatje. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
" Raden jullie aan om bij aankomst die week daarna alsnog (nog) een ontwormingskuur te volgen? Of langs eigen DA te gaan?   " anne Je hoeft niet meteen bij aankomst weer een ontwormingskuur te geven, je kan de ontlasting ook opvangen en laten controleren op wormen, giardia, e.d. Indien er dan wat aan de hand is, kan je zeer gericht medicatie geven. En indien er geen besmetting is, hoeft de hond dan ook niets te nemen. Eigenlijk zou de stichting ook beter zo werken, ipv steeds maar weer medicatie te geven. Want je schrijft: ze behandelen preventief tegen giardia... wat houdt dat in? Dat ze om de paar weken een volle panacur-kuur geven aan die honden, of die nu besmet zijn of niet? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
"Het komt vaak voor bij pups dat ze een dikkere buik hebben. Is meestal niks bijzonders. Ook krijgen ze nog een ontwormingskuur en vlooien druppels voordat ze bus in gaan.''   Dit stelt mij wel enigszins gerust. anne Persoonlijk zou me dat net niet gerust stellen. Een gezwollen buik als op de foto is geen typisch rond puppy-buikje, dat heeft echt een andere oorzaak. En een ontwormingskuur en vlooiendruppels toedienen op het moment van transport, dat vind ik niet erg verantwoord. Ze kunnen stevig op een hond inhakken, en dat net op zo'n stressvol moment. Wat als de hond slecht reageert op die druppels terwijl ze die vele uren lang in een bus zit?  Nee, dat zou ik zelf geen fijne aanpak vinden.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
" De foto met de dikke buik is wel van 6 september, ze komt ook pas de 18e naar NL... kan het zijn dat ze in de tussentijd behandeld is en dus nu weer oke is, of hoe werkt een normale besmetting? " anne Alles kan, maar er valt weinig over te zeggen als er niet meer duidelijkheid is over de oorzaak van die dikke buik. De foto's met de eerste dikke buik zijn van juli, de laatste van september. Het kan dat er behandeld is tegen wormen, maar de hond herbesmet is. Of er kan iets anders aan de hand zijn, wat niets met wormen te maken heeft... Het is gissen, vanop een foto waarbij de hond enkel ligt.  Hopelijk kan de stichting meer info geven, zodat je weet wat er precies speelt. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roemeens adoptiehondje komt!
" Ik maak me ook zorgen over de dikke buik op 1 foto. Maar kan dit niet een puppy na het eten zijn, of de manier waarop ze ligt? " anne Van een maaltijd krijgt een pup niet zo'n enorme buik, hij is echt heel erg opgezwollen. Het doet me aan een flinke wormbesmetting denken. Ik zie dat die foto's van juli zijn, op de foto's van september is de buik minder dik, maar nog steeds gezwollen. Hier zou ik zeker naar vragen, wat er met die buik aan de hand is. Net als Liz, vind ik het wel wat vreemd dat de pup nergens rechtop staat, loopt, of in actie is. Alleen liggen en zitten. Dat kan toeval zijn, maar ook hierover zou ik eerst meer zekerheid wensen... Of de hond wel gezond en wel is, voor ie zo'n stressvolle reis onderneemt. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Amstaff x springen,blaffen,bijten uit het niets
Ik lees in je andere topic dat de hond ongeveer hetzelfde doet als het regent. Blijkbaar is het haar manier om jullie duidelijk te maken dat ze zich niet prettig voelt of iets als onprettig ervaart?  Ipv haar te gaan corrigeren, kan je je ook openstellen voor de hond en vragen wat er scheelt. Misschien verveelt ze zich, frustreert het haar dat ze op dat moment geen aandacht krijgt, of speelt er wat anders. Door je even ontvankelijk op te stellen, gaat je hond misschien een ander signaal geven.  Daarmee bedoel ik niet dat je mee moet stappen in haar emotie, maar dat je zo te weten komt waar het om draait. En van daaruit kan kijken hoe je de oorzaak van het gedrag (communicatie) kan aanpakken.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Mijn allerliefste Duke is er niet meer!
Oooow, wat verdrietig  Ik wens je veel sterkte toe, en steun in je omgeving. Wat zal ie gemist worden! Een warme knuffel van ons!   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Alle wegen leiden naar... Noorwegen! Nieuwe update!
Na regen komt zonneschijn!   De volgende 2 weken houden we het zowaar helemaal droog!   Koekoek! Hier zijn wij weer!   Via de beroemde trollstigen rijden we opnieuw de fjells op.  Beneden aan de fjorden is het druk, Geiranger met zijn mega cruiseschepen zelfs een ware nachtmerrie, maar in de bergen is het rustig en vredig, oef!  De zon brandt op de fjells, gelukkig zijn er overal meertjes en rivieren om lekker af te koelen.   En waar er nog sneeuw ligt, daar is het malamute-feest!   We hopen op nog meer sneeuw aan de Jostedalbreen, een gletsjer van ongeveer 500 vierkante kilometer. Aan de noordkant in Loen is het opnieuw veel te druk voor ons. Dan maar naar de zuidkant rijden, waar we via een klein weggetje in het Austerdal terecht komen. Aaaah, heerlijk kamperen is het hier!  De herfst is ingezet, de bergweiden kleuren goud en rood. 's Avonds koelt het snel af, maar het leuke aan vrij kamperen is dat je kan blijven hangen op de mooiste plekjes en vanin je warme slaapzak kan genieten hoe de laatste zon steeds meer de hemel kleurt.   De Sognefjell is de laatste plek waar we blijven hangen. De meisjes spelen in de sneeuw, hun mensen ademen nog es diep in. Want na dit gaat het weer huiswaarts, de drukke wereld in...   En zo komt er weer een einde aan een mooie en deugddoende reis.  Trouwens, nog even dit: voor wie denkt dat de dames graag en welwillend poseren op de foto's... Nee, dat doen ze niet!  Meestal is het een hele heksetoer om ze op beeld te krijgen. Als ze me de camera zien bovenhalen, draaien ze hun kont, nemen ze domme poses aan of geven ze me deze bekketrek: Dank voor het lezen! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Alle wegen leiden naar... Noorwegen! Nieuwe update!
Storm en regen. We kruipen voor 1 dagje in een blokhut vlakbij de kust. Er is electriciteit én internet. Een goed moment voor een douche, een ondergoed-was en een update op HP!   De voorbije tijd dwaalden we over de fjells. Op slechts enkele uren rijden van Oslo hielden we al een eerste stop. Ten zuidoosten van Rondane is er een prachtig bergplateau waar je vrij kan struinen en er talrijke mooie kampeerplekjes zijn. Bij aankomst regende het nog, maar de volgende dagen bleef het droog.   En er mag lekker geluierd worden in het flauwe zonnetje:   Van daaruit ging het naar het volgende fjell-gebied: de driehoek tussen Dombas, Andalsnes en Sunndalsora. Aan de noordkant loopt de Aursjovegen, een onverharde tolweg die slechts enkele maanden per jaar toegankelijk is. 7 jaar geleden stonden we hier voor een gesloten slagboom, het was toen nog te vroeg op het seizoen om erop te rijden. Nu is ie open en kunnen we vanaf de Aursjovegen volop de fjell ontdekken.   Staat er daar nu een wild beest op die klif?   Even inzoomen...   Gatverdikkie... en nu roept ze er haar partner-in-crime nog bij ook!   Allez vooruit! De schelmen komen er zonder kleerscheuren vanaf, en we gaan op verkenningstocht aan de zuidkant van het bergplateau. Daar kom je via een onbekende grindweg, die kilometerslang de bergwand opslingert. Toevallig hebben we die jaren geleden ontdekt, en nog steeds is het één van onze favoriete plekjes in Noorwegen. Het is er heerlijk kamperen en wakker worden met prachtige vergezichten:   Behoorlijk koud al, ondanks dat het nog augustus is. Maar we zitten hier dan ook boven de 1000m in een kaal en weids gebied waar de wind vrij spel heeft. Een zonnetje doet dan extra deugd!   Volg me maar, ik weet de weg!   En dat blijkt te kloppen, want de kleine brengt ons feilloos bij een prachtig uitkijkpunt.   Taak volbracht, wij doen even een tukje...   Als de avond valt is het tijd om weer beschutting te zoeken en te genieten van de laatste zonnestralen.   Tot de volgende update!    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Alle wegen leiden naar... Noorwegen! Nieuwe update!
@ Loesje: oh jee, dat klinkt erg pijnlijk! Ik denk niet dat het jicht is, gelukkig. Wat zal jij pijn gehad hebben! Ben je er volledig van af? @ Liz: ik begrijp je volkomen. Die mossen, die prachtige kleurschakeringen, dat is wat het Noorden het Noorden maakt. Echt super! @ Coby: het muggen- en knutjes seizoen is gelukkig al voorbij. In juni en juli moet het dit jaar verschrikkelijk zijn geweest, je moest echt zo'n muskietennet over je hoofd hebben in sommige gebieden. Maar nu komt er af en toe es een verdwaalde mug aanvliegen, die verder niks doet. Oef! Op de fjells wordt het ook al stilaan herfst, dus geen vervelend gezoem meer rond ons hoofd.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Alle wegen leiden naar... Noorwegen! Nieuwe update!
Dank allemaal voor de fijne en grappige reacties. @Liz: heimwee? naar het zwemmen in open water bedoel je? Ja, dat is zo heerlijk, dat je zomaar een meer kan induiken @Stabij Gijs & Dobry: hihi, ja, ze doen het ervoor! Als ik zo'n bord zie met "Wir Bauen fur Sie" denk ik altijd: laat maar zitten, voor mij hoeft het niet. @Bulleke en Marga: het ziet er niet uit met die rubber lap, maar voorlopig blijft ie zitten! En er is altijd nog ducktape als backup plan... @ Michelle: nee, we zijn niet bang voor 'groot wild'. Ligt er een hoop dampende keutels in het bos, weet ik dat het aanlijn-tijd is Als ik ergens beducht voor ben, dan zijn het de kleine giftige snoodaards. Gisteren nog, stond mijn hart bijna stil! We lagen wat te luieren op een grasveldje. Opeens veert Nanu op en fixeert op iets in het gras. Ik denk: misschien zit er een kikker of zo. Lag er daar een adder! Die was dus gewoon langs ons heen gegleden en tegen de hondenrug gaan liggen! Brrrrrrrr! Dat vind ik dus wel echt eng, omdat het zo onverwacht en sneaky is. Nu zie ik overal slangen, whaaa! @ Kees: geen idee wat er met die teen is, maar hij hangt nog vast. De blauwe kleur is weg, maar er zit zo'n dikke bol op het botje en soms is ie gevoelloos en soms begint ie te steken en te knagen, als tandpijn. Zal wel wegtrekken. Misschien is ie gewoon niet zo blij met mijn rubberen schoen.   Tot het volgende verslagje!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Alle wegen leiden naar... Noorwegen! Nieuwe update!
Vorige week was het dan eindelijk zover: inpakken en wegwezen! Al moest er vlak voor het vertrek blijkbaar nog vanalles kapot. Kwestie van het spannend te houden, zeker? Eerst begaf de camera het. Gelukkig was er nog net de tijd om een goeie tweedehands te vinden, zodat we nu toch foto’s kunnen maken. Dan scheurde opeens het leder van mijn wandelschoen. Een hele jaap erin. Damn, mijn waterdichte bottine opeens niet waterdicht meer! Te laat om nog nieuwe te bestellen. Maar toen bedacht ik me dat ik nog ergens een rubber-overschot had liggen, van dakwerken die ik vorig jaar deed. Met de gedachte: als het een dak kan dichten, zal het met een schoen ook wel lukken, heb ik het dan maar zelf opgelapt. Nu hopen dat het houdt! En bij het inpakken van de auto was het dan de beurt aan mijn teen. Geen idee wat er gebeurd is, maar plots felle pijn en hup: een teen die helemaal blauw opzwol, met een harde bult op het botje.   Ja, het ging lekker vlot, dat vertrek! Maar kijk, we zijn dus weg.   En de rit ging zoals ze altijd gaat: wegenwerken in Duitsland, regen in Denemarken, saai-saai doorheen Zuid-Zweden... Al is de brug tussen Kopenhagen en Malmo toch altijd een soort mijlpaal, en borrelt er daar een soort ongeduld op. Reishonger. Als een paard dat zijn stal ruikt.   Alle grensovergangen gingen vlot, behalve de Noorse. Het land is lange tijd gesloten gebleven voor buitenlandse toeristen, maar nu mag je er eindelijk onder voorwaarden (zoals volledige vaccinatie) weer in. 6 km file, urenlang aanschuiven, stilstaan, aanschuiven, stilstaan... Het was al donker toen het eindelijk onze beurt was, we ons EU certificaat konden tonen en mochten doorrijden. Oef! In het pikkedonker reden we over boswegen naar ons vertrouwde plekje aan het meer. Er hing veel mist tussen de bomen, dus we reden haast stapvoets toen er plots een eland opdook. Wooo, wat een kolos! Het was een vreemd moment, we bleven staan en keken naar elkaar. De tijd leek wel te bevriezen, het enige wat bewoog waren de oren van de eland, die zachtjes heen en weer wiebelden. Voorzichtig reden we langs hem heen en hij werd weer opgeslokt door de nacht.   En nu zijn we dan aan het meer. De honden zijn blij dat ze weer zorgeloos vrij mogen ronddwalen. En het is nog warm genoeg om te zwemmen.   We blijven hier nog enkele dagen rondhangen, en na het weekend trekken we dan richting fjells. Benieuwd of we nog wat sneeuwvelden kunnen scoren voor wat onvervalste malamute-fun! Maar da's dus voor later! Eerst nog even van zomerse dagen genieten.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Angst
Persoonlijk zou ik dan bekijken hoe je aan je eigen angst kan werken (begeleiding therapeut?) en het niet gaan projecteren op je hond. Het is de bedoeling dat wandelen fijn en ontspannend is. Als je voortdurend bang rondloopt omwille van iets dat 'zou kunnen gebeuren', dan gaat dit voor jezelf erg doorwegen. Spreek erover met iemand die je hiermee kan helpen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Benchtraining - bench eerst in woonkamer of meteen op gewenste plek?
Maar dan zou het dus niet om de bench draaien, maar of je er bij bent en je de pup gerust kan stellen waar nodig?  " Sanne Inderdaad. Het is niet de bench die jouw pup geborgenheid geeft, dat ben jij zelf. Daar draait het om. Dat de pup, die plots in een geheel onbekende omgeving met vreemde mensen en geuren en gewoonten terecht komt, jou gaat zien als zijn nieuwe veilige haven, zijn steun en toeverlaat. Dat is de basis van alles. De vertrouwensband die je vanaf het prille begin legt, gaat nooit meer stuk. Geborgenheid gaat dus om de connectie tussen de pup en jou, niet tussen de pup en een bench.       
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Benchtraining - bench eerst in woonkamer of meteen op gewenste plek?
is dat dan puur om alleen te kunnen zijn?  Sanne Het aanleren om zich comfortabel te voelen alleen thuis, staat los van een bench. Omdat het gaat over de verbinding leggen tussen: alleen zijn = zich ontspannen voelen. Niet over waar de pup ligt, maar over hoe hij zich voelt.   De eerste dagen laat je een pup niet alleen, je gaat daar pas mee oefenen als de pup zich helemaal lekker thuis voelt in zijn nieuwe huis en bij zijn nieuwe mensen. En dan ga je met mondjesmaat trainen in het alleen zijn, steeds vertrekkende vanuit het juiste gevoel (stemming vd hond). Dus nooit als de pup zich verveelt, onrustig of opgewonden is, of zich gefrustreerd voelt. Je oefent op momentjes dat de pup zich comfortabel en voldaan voelt. En van daaruit bouw je op.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in puppyren/ drukke pup
Wat een fijne update, Sandra!  Ja, 't zal zeker nog wel es wat downs hebben na de ups, maar dat is niet erg, zo gaat dat met een pup in huis. Maar als je zo snel al verschil voelt, is dat vast wel een boost voor je zelfvertrouwen! Top! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Een ras wat zich thuis zal voelen op een boot?
Ik zoek een hond die mee kan op een zeilboot voor een paar weken/maanden per jaar (dus een hond die van zwemmen houd is belangrijk) Cherie Ik denk dat je vooral naar de inhoud van je zeiltochten moet kijken: is dat bijvoorbeeld eiland-hoppen van haven tot haven, of een hele oceaan-oversteek (waarbij de hond dagen/wekenlang op enkele vierkante meter moet leven), in welke weersomstandigheden (onverschrokken, moedig karakter nodig bij stormen, of hond die goed tegen hitte kan bij tropische temperaturen,...) Dus afhankelijk van hoe jouw zeiltochten eruit zien, kunnen de 'eisen' qua raseigenschappen nogal uiteenlopen. Daar zou ik zeker rekening mee houden en verder kijken dan houden van zwemmen.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Labradorpup daagt uit
Kijk naar wat er voorafgaat, naar het groter geheel. Je hond wil je iets duidelijk maken: hij verveelt zich, of hij protesteert, of hij zit te hoog in de opwinding,... Dus kijk wanneer ie het doet, naar de aanleidingen, en dan kan je van daaruit gericht eraan werken (door bijvoorbeeld te anticiperen en het zover niet te laten komen).
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Overprikkelde terrier puber
Kijk, zoals vandaag even een stukje gefilmd. Ineens blijft hij stilstaan, kijkt onzeker om zich heen. Wat kan dit betekenen?  Danique, Spike † & Jake Enkel over dit filmpje, zonder verdere context: de hond heeft wat gehoord of opgemerkt en kijkt rond. Verder is er niet veel aan de hand in het begin. Maar dan blijf je zelf ook staan rondkijken, wachten, en dan lijkt het of de hond niet goed weet of er nu wat van hem verwacht wordt of niet. En dat mis ik eigenlijk een beetje: wat wil jij zelf op dat moment? Ik vroeg me tijdens het filmpje af: wil ze nu dat ie doorloopt, of dat ie gaat zitten, of wil ze het grasveld op, of wacht ze op iemand? Ik denk dat de hond zich dit ook afvraagt? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in ' verkanzie '
Ik zie het voor me: Pepijn die het water in stuikt!  Zelfs met regenweer kan een vakantie heerlijk deugd doen!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Roadtrip Noorwegen / Zweden
" En het is weer zo ver, eindelijk kan het weer (als alles mee zit)    Rond 1 september ga ik weer een tijdje op reis. Deze keer zijn Noorwegen en Zweden aan de beurt, met héél misschien een bezoekje aan Lapland, als het lukt kwa tijd.    Mijn busje stond een tijdje uitgeschreven en staat bij kennissen op een boerderij. Die ga ik deze week weer op halen. Dan worden er wat dingen aangepast aan de binnenkant + breng ik een bezoekje aan de garage voor een nieuwe accu. Nu aan het bedenken waar ik heen wil. En dan kunnen we hopelijk weer snel op pad! Heb er erg veel zin in   " Pascale, Kahlúa&Willow Aaaah, super! Ik vertrek deze week! Ook naar Noorwegen! Als jij begin september naar boven rijdt, ben ik op de terugweg. Kunnen we naar elkaar toeteren, hahahaaaaaa! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Even van me afschrijven
Shep tegenwoordig erg van slag raakt als dingen in huis anders zijn. Heb gelukkig wel mensen om mij heen die heel goed begrijpen dat Shep alles is wat ik heb en waar ik goed mee kan praten en die nu al meedenken hoe ze mij op kunnen vangen zodra het moment van inslapen daar is. Op zich heb ik het verder goed geregeld.  Ik vind vooral de combinatie vermoeiend van het steeds meer zorgen wat ook spanning oplevert. En aan de andere kant dus de spanning van de angst hoe ik zonder haar verder moet.  Wel fijn om hier te delen en dat mensen het herkennen. " Caroline   Ik begrijp het, als je hond heel onrustig wordt van de kleinste veranderingen, dan kan je weinig uitproberen. Moeilijk, hoor!  Blij te horen dat je omgeving begrip heeft en je je werk kon regelen. Een zekere back-up en steun heeft een mens toch nodig in deze situatie.    Het klinkt eenvoudiger dan het in realiteit is, maar probeer je spanning en onrust te aanvaarden, en dan bedoel ik in de zin van: er begrip voor te hebben. Al die zorgen, het managen, het piekeren, de constante aandacht, de tijdsdruk, de angst... je zou voor minder onder hoogspanning komen te staan. Echt een rotgevoel, die stress, maar zeer begrijpelijk.   Schrijf gerust de stress van je af, als dat helpt, er zijn hier mensen genoeg op het forum die die je pijn en spanning herkennen en begrijpen... Sterkte!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Even van me afschrijven
Ik vind je angst en stress heel begrijpelijk. Het kan echt heel erg zwaar doorwegen, de zorg voor een oude, hulpbehoevende hond. Op praktisch vlak, maar zeker ook op emotioneel vlak.  Misschien kan je een aantal praktische dingen herbekijken, zoals de bank waarop je slaapt. Kan je matras naar beneden gebracht worden? Of een comfortabel veldbed (of luchtmatras) zetten? Kan je een soort trapsysteem bouwen aan de bank (met een houten krat, of stevig opstapje), zodat ze zelf op en af kan? Is een loopplank een optie?  Kan je iemand inschakelen om de last al eens van je schouders te pakken en de zorg af en toe van je over te nemen?   Een pluim voor jou, voor de manier waarop je met je oudje omgaat. En een dikke knuffel, want het zijn moeilijke tijden waar je doorgaat... 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zoekend naar balans
Dit is ook handig om te weten. Ik interperteer rust als slapen uiteraard, en vroeg me af hoe we in godsnaam een puppy 20 uur per dag moeten laten slapen. V.V   Te veel gedwongen slaap kan ook leiden tot protest, ze vervelen zich, ze worden baldadig en gaan klieren en treiteren en zeuren.  Er samen op uit trekken, kan op een rustige én leuke manier. En je ontdekt zo nog wat mooie natuur in je buurt ook!  Samen liggen mijmeren aan de waterkant, naar de eendjes kijken. Gaan picknicken op een uitgestrekte heide, boekje lezen onder een boom,... Een eindje wandelen, zoekspelletje tussen de struiken of een molshoop uitgraven, en dan weer een kalm 'zen'moment inlassen.  Kortom, samenzijn kan ook ontspannend. Het hoeft niet altijd een intensieve bezigheid te zijn.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zoekend naar balans
Ik zou er wel graag aan toevoegen dat 'rust' niet altijd hoeft te betekenen dat een pup moet slapen. Rust in het hoofd krijgen kan ook door ontspannend buiten in de natuur te zijn, waar er veel ruimte is, het niet druk is, én er geen druk wordt gezet.  Het spreekwoordelijke: eens lekker uitwaaien, je hoofd leegmaken. Dat werkt voor een hond ook zo.     
 

Vrienden van Emile

honden foto van Shamilla & Zenahonden foto van Wolverinehonden foto van hans masthonden foto van Irene Emma. honden foto van maxlisahonden foto van robhonden foto van Yvette & Lectorhonden foto van Alaska's Finest!honden foto van Dimitri honden foto van Renate honden foto van Dy-Annhonden foto van Ingrid en de draken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^