HondenPage baasje Emile

Wat schreven de vrienden van Emile op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
Het vermenselijken van dieren kan ook doorschieten.  Zij zien een gelijkwaardig partnerschap (een illusie), terwijl het verbond en de regels en voorwaarden die erbij horen, feitelijk eenzijdig door de mens aan het dier worden opgelegd en niet (per se) in het belang van het dier zijn. Joop Alles kan doorschieten.  En het begrip vermenselijken kan ook op verschillende manier geïnterpreteerd worden. Zo zie ikzelf bijvoorbeeld in een hond die goeie punten moeten halen op school, de hamster als beste vriendje moet hebben ipv hem op te eten en een uitgebreide menselijke woordenschat moet begrijpen veel meer vermenselijking en verder van het dier an sich afstaan dan gelijkenissen zien qua zorgzaamheid, vertrouwen of fair play.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
Angelique, ik wou je even zeggen dat ik je een sterke vrouw vind. Het klinkt als een heftige situatie waarin jij je bevindt, die emotioneel echt niet makkelijk is, maar waar jij toch een zekere cool & kalmte in kan bewaren. Sterkte, meid! Ik hoop dat jullie eruit komen, jullie allemaal.     
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
Dus als ik het goed begrijp zijn hier de punten waar wij op moeten letten: - Van haar genieten en haar veel liefde geven - duidelijkheid geven  - haar gewoon een puppy laten zijn - mentale spelletjes spelen - meer focussen op een band opbouwen dan luisteren. Nog iets gemist? Mick25 Sleutelwoorden in de opvoeding zijn geduld, duidelijkheid, (zelf)vertrouwen, vriendelijkheid, communicatie en openstaan voor elkaar (in beide richtingen). Je kan met je moeder eens samenzitten en bekijken wat er belangrijk is (als doel), en vervolgens hoe je daar naartoe kan werken. Bijvoorbeeld: Als je wenst dat de hond bedaard en kalm is binnenshuis, dan kan je inzetten op het aanleren van beheersing in combinatie met het bieden van tevredenheid (actie buitenshuis, rust binnenshuis). Of als je wenst dat de pup niet gaat schooien en bedelen aan tafel, dan maak je zelf een duidelijk onderscheid tussen: puppy krijgt haar eten in haar bakje, maar krijgt nooit wat als jullie aan tafel zitten. Of als je wenst dat de pup niet staat te stuiteren en de deur openkrabt van enthousiasme als je met haar buiten gaat, dan zet je in op zelfbeheersing, op leren geduldig zijn en gaat de deur pas open als de hond eerst in de gewenste gestemdheid is. Enz, enz. De puppy hoeft dus niet altijd letterlijk te 'luisteren' naar een bevel, zij leert door de manier waarop je met haar omgaat wat het gewenste gedrag is. Omgangsnormen of huisregels aanleren is dus iets heel anders dan gehoorzamen op commando. Een hond begeleiden naar volwassenheid gaat -voor mij persoonlijk althans- in de eerste plaats over zaken als zelfbeheersing, geduld, tolerantie, zelfzekerheid, communicatie en begrip, incasseringsvermogen, zelfstandigheid, e.d.  En nee, dat is er allemaal nog niet meteen op de leeftijd van 13 weken, dat vraagt tijd, en... jaja, geduld 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
Ja, je hebt een relatie met elkaar en ja, je voelt liefde voor je hond en de band is belangrijk. Dat snap ik allemaal. Ook dat sommige mensen meer van hun huisdier houden dan van andere mensen (het idee van onvoorwaardelijke liefde). En dat het heerlijk is om je hond te knuffelen of dat 'ie op schoot ligt. Ik zou zelf vanwege allerlei positieve aspecten zeker niet zonder huisdieren kunnen. Maar. Het. Zijn. Geen. Mensen.Joop Natuurlijk zijn het geen mensen. Het zijn ook geen bizons of neushoorns. Daar gaat het toch ook helemaal niet over? Het gaat over samenlevingsstructuren. De basis daarvan verschilt niet zo veel. En tenslotte verwacht je van die hond wel dat ie in een menselijke wereld leeft, dus er is altijd een gemeenschappelijke grond. Mensen én dieren die samenleven in een sociale structuur wensen op elkaar te kunnen rekenen, te weten wat ze aan elkaar hebben. Anders is er geen reden om samen te leven. Betrouwbaarheid is een universele basis.    Als de moeder aangeeft dat vertrouwen een probleem is en ze geen enkele connectie voelt met de hond... tja, dan vind ik het eigenlijk niet verwonderlijk dat ze de hond weg wil. De verhouding zit m.i. nogal scheef, als het woord 'luisteren' wel zo'n 20-tal keer valt in de posts maar er blijkbaar niet dieper wordt gekeken dan dat. Een vergelijking met menselijke omgangsnormen of basisstructuren kan helpen om hierop dieper in te gaan. Dat is niet hetzelfde als beweren dat een hond een mens is. De schrik om te vergelijken met iets wat we kennen, da's toch nergens voor nodig. Net als omgekeerd: een vergelijking of herkenning uit de hondenwereld aanhalen, maakt nog niet dat je jezelf als hond beschouwt. Haha, het zou wat zijn! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in kleinste teefje uit het nest kiezen of niet?
In het nest van mijn hond zat 1 hele grote teef. Ze werd 'the big mama' genoemd omdat ze zo fors was in vergelijking met de anderen. 7 maanden later was het kennelwandeling met de fokker en was zij de kleinste van alle teven, ha!  Om maar te zeggen: er volgt nog een heel groeiproces. Het is niet zo dat de kleinsten in het nest ook de kleinsten als volwassenen zullen zijn.   Dus als de pup verder wel alert, energiek en gezond is, zou ik met de grootte binnen het nest niet zo inzitten...
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
" Ik heb het even met mijn moeder over gehad. Ze zei ongeveer dit: “Ik heb haar nooit geslagen, en toch heb ik het gevoel dat ze bang voor me is, terwijl ik niet iets waarvan ik bewust ben fout doe. Ik wil gewoon niet meer uitlaten omdat het echt een drama is. Ze rent overal heen en ze rent de weg op. Ik kan maximaal 20 meter lopen en dan trekt ze overal heen en wil ze de weg op rennen. 9 van de 10 keer moet ik haar optillen omdat ze weigert om te lopen. En dan moet ik haar nog 10 meter verder tillen omdat ze anders weer terug rent. Als ik haar roep komt ze aanrennen en dan 2 meter voor mij draait ze zich om en rent weg. Ik kan niet meer goed van haar houden en een band met haar opbouwen omdat ze mij niet vertrouwt. Wat heb ik fout gedaan dat het binnen allemaal prima gaat, maar buiten is het echt een ramp. Vanaf de eerste dag dat ze hier is, heb geen band/connectie met haar. Wat doe ik fout want zo gaat het niet goed.” dat zei ze ongeveer. Reacties hierop? " Mick25 Het vetgedrukte is waar het mee begint. Je moeder voelt geen connectie met de pup. En dus de pup ook niet met haar. Ze kan de pup moeilijk verwijten dat die haar niet vertrouwt, als ze zelf geen vertrouwen heeft in de pup en er niet voor haar wil zijn (steun en toeverlaat). De eerste vraag is: zou je moeder die connectie wél willen, m.a.w. wil ze daar zelf, opnieuw vanaf 0, in investeren?   Als het uitlaten zo lastig is, waarom ga jij niet samen met je moeder op pad? Laat je moeder de hond aan de lijn houden en jij bent erbij om het prettig te maken voor iedereen. Want nu is je moeder geërgerd en gefrustreerd tijdens het uitlaten, en de puppy pikt deze emotie feilloos op en wordt er zelf nerveus van (zie haar gedrag).  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
ik denk dat ik het voor nu wel bij deze Fokker hou.. en mocht het er niet in zitten dan laat ik me wel op meerdere lijsten zetten... DIVA & † BALOU Communiceer hier dan open over met de fokkers. Er zijn fokkers die pas aan een nestje beginnen als ze voldoende gescreende kandidaten op de lijst hebben, die vertrouwen er dan ook op dat je specifiek voor hun combi kiest. En er zijn fokkers die meerdere inschrijvingen okee vinden, omdat ze weten dat de vraag naar hun ras sowieso groot genoeg is en het dus niet erg vinden dat er nog geannuleerd wordt. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
"   Pups die naar het buitenland gaan, moeten op de leeftijd van 12 weken de rabiës vaccinatie krijgen en mogen 21 dagen: dus op de leeftijd van 15 weken de grens over.  " Loesje Klopt! Ik was wat te gehaast in m'n schrijven. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
" 12 weken, maar het duurt 3 weken vooraleer deze rechtsgeldig is. " Dagmar Ah ja, dat schreef ik fout! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
die 16 weken naar ons land is dat ook met goede fokkers? DIVA & † BALOU Jazeker. De verplichte rabiësvaccinatie wordt gegeven op de leeftijd van 15 weken. Vanaf dan mag de pup de grens over. Je gaat 'm niet zelf ophalen dan? Wordt ie op transport gezet?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in wachtlijst onzeker
Die pups uit het buitenland... zijn die op een leeftijd dat ze het nest mogen verlaten? Kan je er met de huidige corona-maatregelen wel op bezoek (om kennis te maken met de fokker en zijn honden)? Dat zijn toch belangrijke praktische overwegingen die je eerst moet maken. Of het uberhaupt wel kan.   Op meerdere lijsten staan: dat hangt af van ras tot ras. Bij sommige rassen hebben de fokkers een onderlinge afspraak dat kandidaten zich slechts op 1 lijst mogen inschrijven, omdat de fokkers er op willen rekenen dat kandidaten heel bewust kiezen voor een bepaalde combi van ouders, en dus niet gaan shoppen.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
En nu mijn moeder overhalen dat er echt nog hoop is. Want ik wil echt niet dat ze weggaat.  Mick25 Toen jij nog een baby was, heeft je moeder vast ook eerst voor je gezorgd, je geknuffeld, geduldig en lief geweest. En pas als je groter werd, en die warme connectie er al was tussen moeder en kind, kwam het luisteren er in de opvoeding bij. Het is slechts 1 onderdeel van het samenleven, dus. First things first! En dat is elkaar graag zien. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup heeft 1 baas
Luisteren, luisteren, luisteren... ik heb de indruk dat jullie je veel te veel focussen op gehoorzaamheid ipv op vertrouwen, geborgenheid en zelfzekerheid. Het is een jong diertje. Hij moet kunnen rekenen op zijn mens. Dat is de basis.  Als je moeder zich alleen maar focust op 'luisteren' dan vind ik het niet vreemd dat de pup er lak aan heeft. Ik zou je moeder dus zeggen: geef die pup eerst es wat meer ademruimte. Stap es mee in zijn verhaal, leer zijn voorkeuren kennen, en hou het leuk. Zo ga je het samen fijn hebben, ziet de hond jou ook als een prettig iemand en kan vriendschap groeien. En van daaruit zal dan gehoorzaamheid heel wat makkelijker volgen, omdat er eerst een warme band is gecreëerd.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
Een pup in huis is een 'makkelijk' doelwit om al aanwezige frustraties en woede op uit te werken. Er zijn al langer spanningen tussen jullie. Persoonlijk zou ik in de eerste plaats daarover spreken en daar de oorzaken van blootleggen, samen of via een therapeut.     De pup schrok toen ie tijdens zijn slaap plots werd aangeraakt. Licht grommen is dan niet zo vreemd.  Als je een GT wenst, kies dan zorgvuldig. Iedereen lijkt zich wel GT te willen noemen, daar zit heel wat kaf tussen het koren. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in We gaan je missen Pika
Altijd zo intens verdrietig, om afscheid te moeten nemen van je lieve hond. Heel veel sterkte gewenst! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nieuw hier met oud besje
Ik merk dat ik nu juist veel meer stil sta bij momenten samen die ik voorheen als vanzelfsprekend nam. Vooral het genieten van een boswandeling. Als ze dan los kan lopen en de honden van een vriendin zijn erbij, dan is ze helemaal blij en loopt nog 3 kwartier tot een uur mee. Ook de kliko aan straat zetten vindt ze nog steeds een feestje.  Caroline
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Nieuw hier met oud besje
Welkom op het forum! Ouderdom en de daarbij horende kwalen, ja, het is niet altijd makkelijk. Maar boos worden op de hond helpt niet, integendeel, dat is extra spanning en daar wordt je hond nog onrustiger van. Dus probeer andere kanalen te vinden, om je boosheid even eruit te gooien, waar de hond niet bij is zodat die er alvast geen last van heeft.  Misschien kan je ook proberen te focussen op al wat nog wél fijn is, ipv al datgene wat ze niet meer kan. En probeer daar de waarde en vreugde in te vinden: samen op de bank liggen, een appeltje delen, het geluid van haar pootjes op de vloer, de zachtheid en warmte van haar vacht. Kijk naar wat je haar nog kan schenken, hoe klein dat ook is: een massage van haar rug, een snuffelrondje, wat lekkers verstoppen,...   Zelf vind ik oude honden erg aandoenlijk. Het doet pijn te beseffen dat het einde nadert, maar het geeft ook zo immens veel ontroering en voldoening te weten dat je ten volle hebt samengeleefd en alles hebt gegeven wat je in je had.  Dus geniet van je oude besje, zolang het nog kan.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup 27 weken word vervelend voor het slapen gaan
Het is niet dat overprikkeling niet bestaat, maar het is een beetje een mode-woord geworden dat te pas en te onpas wordt gebruikt. Vaak wordt er dan als oplossing gegeven: minder wandelen. Maar dat is een beetje naast de kwestie, vind ik. Het gaat erom dat je kijkt naar wat er precies 'te veel' is voor de hond en dan ga je daarmee aan de slag. Dus eerder kijken naar de invulling van een wandeling, dan naar de duur ervan. Zo kan een hond bijvoorbeeld heerlijk ontspannen worden van vrijuit een half uur te mogen snuisteren en de natuur te mogen ontdekken in een uitgestrekt bos, maar loopt het emmertje over van 5 minuten aan de lijn naast het been langs de openbare weg te lopen.  De ene hond vindt het fijn om trukjes te leren of aandachtsoefeningen te doen, de andere wordt daar kriegel en vervelend van. De ene hond ploft tevreden neer na een spelletje touwtrekken en de andere staat te stuiteren van de opwinding. Kortom, altijd naar je eigen hond kijken en naar wat er precies speelt en daar dan in managen.  'Rust' hoeft ook helemaal niet gelijk te staan met 'inactiviteit'. Rust in het hoofd krijg je ook door ontspannen bezig te zijn, door te kiezen voor activiteiten die niet voor opwinding zorgen maar voor tevredenheid. Ook dat is voor elke hond anders.   Wat het slapen-gaan betreft: je zou de situatie kunnen omdraaien en de negatieve aandacht die hij vraagt in positieve aandacht kunnen omzetten. Je weet nu wanneer hij gaat blaffen en aan je been gaat hangen, je zou hem kunnen vòòr zijn en hem uitnodigen voor een spelletje of kroelmoment of iets anders wat de hond fijn vindt om samen te doen. Dus na de laatste uitlaatronde wacht je niet tot hij in broek gaat hangen, maar vraag jij hem om samen wat leuks te doen. Zo doorbreek je het patroon en kan je de dag positief afsluiten.    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Pup 27 weken word vervelend voor het slapen gaan
dan begint hij al aan je been te hangen, slaat z’n poten echt om je heen en begint met blaffen. Alsof hij wil zeggen nee niet naar boven gaan.  youngace Ik denk dat dat exact is wat hij wil zeggen. Hij wil niet dat jullie weggaan. En dus trekt hij alle registers open om je dit duidelijk te maken: blaffen, rond je been klemmen, aan je broek hangen,...   Was het vroeger geen enkel probleem voor hem om alleen te slapen? Of speelde er altijd wel een zekere onrust? Indien het vroeger wel goed ging: is er iets veranderd rond die tijd? Niet alleen op praktisch gebied, maar ook qua invulling van jullie leven (minder aandacht, minder tijd, andere zorgen of beslommeringen, stress, andere emoties, bezigheden,...)   Een Samojeed is dé familiehond, in de betekenis van: het is een ras dat als volwaardig gezinslid werd beschouwd en op alle vlakken meedraaide in de familie, en dit 24/24u: hij lette op de kinderen, hield babies warm, werkte samen met zijn mensen, hoedde de rendieren,... het is dus een hond die zich emotioneel sterk aan zijn familie hecht, maar ook naar waarde wil geschat worden en dus wel wat te doen wil hebben (bezigheden, uitdagingen, nieuwe ontdekkingen,...). Dus bekijk of op beide vlakken voldoende tegemoet wordt gekomen aan zijn behoeften.    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk sneeuw!
" Nou de sneeuw is goed gekeurd hoor! net voordat het donker was lag er een laagje dus nog even snel bij ons het bos in geweest! Jammer dat het morgen weer allemaal weg is.  " Sheltiebaasje Prachtige foto's van je knapperd!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hailey is jarig en krijgt een kado uit de hemel
Gelukkige verjaardag! Wat een geschenk! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk sneeuw!
" Jaja hier ook eindelijk!! Net zelfs een mini olaf kunnen maken whahaha. May wou daarintegen niet perse poseren want haar minimens ging na haar fotosessie naar bed...   Het sneeuwt nog dus straks bij de avondwandeling ligt er hopelijk een laagje en kan ik beter sneeuwballen naar May gooien die ze lekker niet kan terug gooien " Lavina Dolle sneeuwpret! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Voorbereiding op eventuele tweede hond
Nu is dit ras niet persé het ras wat het vriendelijkste is tegen andere honden en vroeg ik me af of we iets zouden kunnen doen om de kans te vergroten dat er in de toekomst een tweede hondje bij kan.  IerseTerriër Wat je momenteel kan doen, is proberen zorgen voor positieve ontmoetingen met andere honden. Dus niet zozeer dat je hond héél veel en heel vaak nieuwe honden moet ontmoeten en die allemaal leuk moet gaan vinden, maar eerder dat je gericht ontmoetingen plant met honden die matchen met de jouwe. Selecteren dus. Zodat het een positief verhaal wordt. Indien daar al een Noordelijk ras tussenzit, is dat aardig meegenomen, zo leert je hond nu dan alvast de lichaamstaal van de arctische krulstaarten lezen 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk sneeuw!
er vielen hier vanmiddag twee vlokjes, en mijn honden keken me aan of ik Satan in hoogsteigen persoon was. hoe kon ik ze deze hel aandoen?   ze liggen nu binnen bij te komen van deze traumatische ervaring.  Joop
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk sneeuw!
Hier ook een extreem tevreden koppie. Onze eerste keer sneeuw samen  Lotte & Marley Hihihi, wat een tevreden snoetje! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk sneeuw!
Hier ook eindelijk!!    Britt & Maui Aaaagh, wat ziet ze er schattig uit in de sneeuw! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Favoriete slaapplek van je hond
Op de bank, tegen de deur, in de gang, onder tafel, in het zeteltje naast de telefoon... ze hebben zoveel plekjes, ze kiezen waar ze op dat moment zin in hebben. Als pup sliepen ze al echt overal en nergens, haha, dat gaf grappige foto's.      En jong geleerd is oud gedaan...
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk sneeuw!
" Leuke vrolijke foto's!  Maar ik snap niet wáár ze genomen zijn en wanneer?   " jantien Gisteren, op het Plateau des Tailles, in het zuidoosten van België.  Daar lag zeker 30cm sneeuw. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk sneeuw!
ik hoop dat hier in nederland ook wat valt morgen want mijn hond heeft nog niet echt sneeuw meegemaakt en ze is nu bijna 2.  Sheltiebaasje 2 jaar en nog geen sneeuw meegemaakt? Oh ja, dan wordt dat dringend tijd  Gaat vandaag vast lukken! 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Eindelijk sneeuw!
1e foto moest ik vergroten. Ik dacht eerst dat het een gat in de sneeuw in de vorm van een hart was.  Loesje Aaah ja, als ik m'n ogen een beetje dichtknijp, zie ik het inderdaad.  Nee, 't is toch echt een hond, haha! 
 

Vrienden van Emile

honden foto van Shamilla & Zenahonden foto van Wolverinehonden foto van hans masthonden foto van Irene Emma. honden foto van maxlisahonden foto van robhonden foto van Yvette & Lectorhonden foto van Alaska's Finest!honden foto van Dimitri honden foto van Renate honden foto van Dy-Annhonden foto van Ingrid en de draken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^