HondenPage baasje Kelly-Elroy

Wat schreven de vrienden van Kelly-Elroy op het forum

honden page profiel SusanneSusanne schreef in Puppy bijt bij 1 eigenaar
Naast alle adviezen wil ik er ook aan toevoegen dat honden reageren op energie. De ene mens is kalmer dan de andere, daardoor kan een hond die dezelfde commando’s krijgt van verschillende mensen op de een anders reageren dan op de ander. Vrouwen hebben een hoger stemgeluid wat ook voor meer opwinding bij een hond kan zorgen. En met opwinding/meer enthousiasme is die bijtrem bij puppies wel eens tijdelijk verdwenen. Overigens ben ik wel van mening dat je al af en toe best wat kan beginnen aan te leren met een jonge puppy. Natuurlijk is het verstandig om rekening te houden dat een pup heel veel nieuwe indrukken opdoet en genoeg rust moet pakken om dat te verwerken, maar als je op rustige dagen hele korte training geeft en dan 1 à 2 basiscommando’s gaat oefenen voor een paar minuten, en je goed naar het gedrag van je hond kijkt of het niet teveel is (rode oogjes, hijgen, bijten, veel opwinding), dan moet dat best kunnen. Hard bijten alleen vind ik niet per definitie overprikkeling, dat kan oa ook dus liggen aan gulzigheid of hoge energie bij de desbetreffende baas. Ik had mijn hond ook met net iets over de 7 weken opgehaald, de fokker zag namelijk dat de pups al toe waren om uit te vliegen. En onze band werd snel heel hecht met de interactie die we hadden, een balans tussen spelen, samen rustig de wereld ontdekken, rust houden en nieuwe dingen aanleren. Dus het is goed dat je het advies krijgt rekening te houden dat puppies heel veel rust nodig hebben, maar toch vind ik dat er ook een balans moet zijn met activiteiten. Een paar weken niets doen om te laten wennen heeft niet mijn voorkeur, maar iedere hond is anders en elke baas heeft zijn eigen manier. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Omgaan met andere hondenbaasjes
Ik krijg er steeds weer een beetje buikpijn van, als ik hier de reacties zie hoe fel mensen kunnen oordelen als het om honden gaat. Ergens snap ik het een beetje, ik ken persoonlijk ook mensen die bijvoorbeeld honden hebben voor de kinderen, verder niet teveel naar buiten gaan en misschien af en toe naar mijn idee te ver gaan in correcties. Dat vind ik jammer omdat ik weet hoeveel meer plezier je kan hebben met honden, maar ik zie geen ongelukkige dieren, wel wat onbehouwen en energiek als ze dan mogen loslopen. Maar als ik dan zie wat een verschil er heerst tegenwoordig als het gaat om honden in vergelijking met kinderen... Mensen die hier komen vertellen: “ik werk fulltime en daarbuiten geef ik mijn hond alle aandacht, welk ras past bij mij?” zijn 90% van de reacties fel tegen het nemen van een hond. Maar het nemen van kinderen is normaal en wordt zelfs verwacht. En laten we ons vooral niet bemoeien met andermans kinderen, want dat zou je zelf ook niet waarderen. Niemand is immers perfect. En ondertussen zijn er een hoop “vergeten kinderen” die deze zorg, liefde en veiligheid bij een volwassene wel hard nodig hebben. Misschien nog wel veel harder dan die hond die niet vaak veel verder komt dan het grasveld aan de overkant.  Maar om de vraag van TS te beantwoorden: mocht je je toch zorgen blijven maken, kun je altijd een open gesprek proberen te starten, wie weet raak je je zorgen dan direct kwijt omdat er een reden is dat je ziet wat je ziet, of vrijblijvend hulp aanbieden. Als je daadwerkelijk last ervaart van andermans honden zou je altijd normaal en vriendelijk en vooral assertief kunnen vragen of ze in de toekomst rekening met je willen houden. Er zullen altijd mensen zijn die doen wat ze zelf willen, maar genoeg die niet te beroerd zijn om je daarin te respecteren. Tot je vraag waren ze zich dan vermoedelijk van geen kwaad bewust dat hun goedaardige energieke hond anderen werkelijk tot last kunnen zijn, want “hij doet niets”. Maar als je niets zegt dan verandert er ook niets. 
honden page profiel GeaGea schreef in Hoeveel snacks geven jullie je hond?
Onze oudere honden krijgen een paar keer per week iets.De pups krijgen iedere dag 2 tot 3 keer iets om op te knagen.Net weer een grote bestelling binnen van bijna 300 euro.....
honden page profiel peggypeggy schreef in Goede bordercollie fokker?
" Heb je wel eens aan KI gedacht? Ik weet dat er hier iemand was, die daar mee bezig was. " Suzanne en Luca Ja hoor, daar hebben we al aan gedacht, maar dit word het eerste nestje van deze teef en dan doe ik "het" het liefst op de normale manier.  Mocht de corona crisis nog lang aanhouden dan weet ik nog niet of ik haar dan überhaupt laat dekken.  Ligt er dus helemaal aan hoe soepel de regels dan zijn. Ivm pupkopers die langs willen komen en ivm het socialiseren van de pups.  
honden page profiel peggypeggy schreef in Goede bordercollie fokker?
Wij fokken zo af en toe een nestje uit volledig geteste ouders.  Wij hebben hooguit 1 nestje per 2a 3 jaar. Als alles volgens plan verloopt dan hopen we eind dit jaar een nestje te hebben (ligt op dit moment helemaal hoe lang de huidige corona crisis aanhoud, de reu komt nl uit Denemarken en we weten nu nog niet of we daar dan naar toe kunnen) U kunt altijd op onze site kijken voor meer informatie  Www.fromlovelyborders.nl
honden page profiel GeaGea schreef in Hondje rusland
Wij hebben nu ook een pup, geboren in december, die als alles nu goed gaat in juni naar zijn nieuwe eigenaar gaat. De nieuwe eigenaar woont in Singapore en zou eind maart naar Nederland komen, maar dit gaat nu helaas niet door. Zolang een pup een normale socialisatie krijgt maakt het niet uit. 
honden page profiel GeaGea schreef in puppy is vaak ziek
" Hoeveel Pyrogenium moet ik iederedag geven? Mijn puppy is nu ongeveer 14kg. " blue Je mag een hond 2 tot 3 keer per dag 5 druppels geven.Zelf doen wij altijd 3 x per dag 5 druppels op wat vers vlees. 
honden page profiel GeaGea schreef in Lacterende teef eet niet
" Nog even een aanvulling , Calcium tekort ontwikkelen ze meestal pas als je niet de juiste voeding geeft 2 a 4 weken na de geboorte doordat de pups dan veel calcium onttrekken aan het lichaam . " Heleen En als aanvulling hierop:Kunstmatig toevoegen van calcium verstoord het hormoonsysteem van de teef. Ze gaat dan het parathormoon niet meer gaat aanmaken. Dit hormoon zorgt ervoor dat er calcium uit de botten wordt gehaald om het calciumgehalte in het bloed op peil te houden. Wanneer je veel kunstmatig calcium aan de teef geeft dan is dat een signaal voor de parathormoonklier dat het parathormoon niet nodig is. Hierdoor kan eclampsie ontstaan.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Crowdfunding voor dure operatie
" Heb  nog even je bericht via de link gelezen, wachttijd van twee weken, in eersel zit een chirurg Maarten Kappen , als je die belt kan je komen en wordt je hond met spoed geholpen, ik ben er net mijn hond ook geweest, woensdag gebeld en vrijdags geholpen, Maarten Kappen is een chirurg die heel goed bekend staat, en niet duurder is dan anderen....Maarten Kappen In Eersel. " Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. Hey Willemijn, Wij wonen zelf in België. Ik heb al een lijst van chirurgen verzameld die ik maandag allemaal ga opbellen. In schijven betalen is ook een mogelijkheid, maar zelfs dan zou het voor ons heel moeilijk zijn... We hebben beide leningen af te betalen en nu we op één inkomen vallen kwamen we al niet toe. Ik ben zelf vroedvrouw.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Crowdfunding voor dure operatie
Hallo allemaal,   Het is al jaren geleden dat ik nog heb ingelogd. Vele zullen mij niet meer kennen, maar ik zat vroeger op het forum als baasje van Nala.   Ondertussen hebben wij een hond geadopteerd uit het asiel, Atlas. Hij is nu 2 maanden bij ons en we zijn helemaal gek op hem! Gisterenavond tijdens zijn wandeling begon Atlas plots echter te manken. We gingen vandaag naar onze dierenarts (die toevallig van wacht was en naast ons woont) en die stelde vast dat hij een kruisbandscheur heeft, in een ernstige vorm.   Een kruisbandscheur betekent een dure operatie van minstens €1500 waar wij het geld niet voor hebben, aangezien mijn vriend (die piloot is) door de Coronahysterie momenteel werkloos is en we het met mijn inkomen moeten stellen.   Wij vragen absoluut niet graag om centen, maar hebben in dit geval weinig keuze. We zijn een crowdfunding opgestart en haalden al een heel mooi bedrag op vandaag. We zijn er echter nog niet, en elk steuntje in de rug helpt.   We hopen op enkele warme hondenliefhebbers die ons willen steunen. Je kan dit doen via onderstaande link:   Alvast bedankt en dikke poot van Atlas! -- reactie gewijzigd door het moderator team op 07 maart om 21:05 --
honden page profiel GeaGea schreef in puppy is vaak ziek
Een middel dat geweldig goed werkt bij ontstekingen is Pyrogenium van Ecostyle.Wij gebruiken dit zelf ook voor onze honden als dit nodig is en zien na een paar dagen al resultaat.Iedere hond draagt Giardia bij zich, alleen honden met een lage weerstand worden ziek.  
honden page profiel peggypeggy schreef in Border collie
" Als ze het niet aanneemt dan ga ik er vanuit dat ze de namen van de ouderdieren niet kent; geen stamboom dus. " Liz Nog niks gehoord dus ik denk dat we inmiddels wel genoeg weten.  
honden page profiel peggypeggy schreef in Border collie
" ON TOPIC We begrijpen ieders frustratie over de onduidelijkheid omtrent de aankoop van deze pup. Toch willen we jullie vriendelijk verzoeken om vanaf nu on topic te blijven, om te proberen om de topicstarter en de pup zo goed mogelijk te helpen.   " het Moderatorteam Ik probeer te helpen door aan te bieden om de lijnen uit te pluizen. Maar he, graag of helemaal niet.   
honden page profiel peggypeggy schreef in Border collie
"   " A.n Je wou toch weten of er in de lijnen van jouw hond epilepsie voor komt? Ik wou dat wel voor je uitzoeken maar dan heb ik wel de namen van de ouders nodig, de naam van de fokker intreseert mij niet. Alleen de naam van de vader en moeder van jouw hond
honden page profiel GeaGea schreef in klets praat over pups
Wij hebben 5 Miniature American Shepherd pups van bijna 8 weken oud.Twee van de pups blijven bij ons.
honden page profiel peggypeggy schreef in Border collie
"   " Heidi, Bobby & Kimmi † Natuurlijk weet ik dat dat volkomen normaal puppy gedrag is. Maar de topic starter zei dat het waarschijnlijk kwam door het jacht instinct, dus daarom mijn vraag/reactie.  
honden page profiel peggypeggy schreef in Border collie
"   " A.n Je hebt het over jacht instinct. Je weet toch hopelijk wel dat borders geen jachthonden zijn maar onder de herdershonden valt. Als het zo'n goede Fokker is dan kun je mij vast wel de namen van de ouders geven, daar ben ik nog steeds benieuwd naar. 
honden page profiel peggypeggy schreef in Border collie
"   " A.n Stuur me nog even de namen van de ouders, als Fokker ben ik daar wel benieuwd naar. 
honden page profiel peggypeggy schreef in Border collie
Kun jij mij de namen van de ouders eens geven, dan zal ik wel even kijken welke lijnen er achter zitten. Als het echt stamboom honden zijn dan is dat geen probleem om die mij te geven. Mag ook in een privé bericht 
honden page profiel peggypeggy schreef in Border collie
Wij fokken zelf border collie's,  maar ik zou jou absoluut geen pup toewijzen.....net als dat andere stamboom Fokker die ik ken dat ook niet zullen doen. Alleen al om het feit dat jij denkt dat ze rustig zijn en aan 2 wandelingen genoeg hebben. Ik zou me toch maar eens meer in de border collie gaan verdiepen,  met een beetje pech krijg jij net een stuiterballetje......maar eigen keus, wel sneu voor de hond.
honden page profiel GeaGea schreef in Extreem verharen
Hoe oud is de pup, kan het zijn dat de puppyharen nu plaats gaan maken voor de volwassen haren en de pup hierdoor veel haar verliest? Ik schrik een beetje van 1 knoflook blokje per dag.... Voedingsadvies van Biofood is maximaal 1 blokje per 2,5 kg hond per dag. Kan me haast niet voorstellen dat de pup al 2,5 kg weegt. Daarnaast is knoflook niet echt gezond voor een hond. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Deelnemen hondenshows
Ik kom steeds terug op het uiterlijk van de border collie, omdat de extreme uiterlijke verschillen hier als voorbeeld genoemd werden waarom een border collie showlijn geen echte border collie meer is. Met foto’s nota bene, waarop de uiterlijke verschillen enorm zijn. En het uiterlijk van de border collie is inderdaad geen standaard, het gaat om allerlei verschillende soorten, maten, grofheid en vacht. Dat mijn border collie nu grover is, en veel vacht heeft, zegt volledig niets over zijn drive, gezondheid, wendbaarheid/snelheid. Dat die border collie uit de bergen grover is, meer vacht heeft, een duidelijke stop heeft, zegt ook niets over zijn werkvermogen met schapen. Ik begrijp ook wel dat er fokkers bij zitten die zich zo fixeren op het mooie uiterlijk, en daarmee de oorsprong van het ras totaal voorbij gaan, maar daar zou ik nooit een hond halen. Genoeg showlijnen zijn echt niet verpest. Gelukkig genoeg werklijnen ook niet, want toen ik me ging inlezen over werklijnen schrok ik me rot hoeveel topdekreuen die het zo goed doen bij de schapen gewoon epilepsie doorgeven en gewoon blijven doorfokken.    Overigens vind ik het heel lastig om jouw argument over de toekomst binnen te laten komen en oprecht en open te lezen, aangezien je (ook in vorige discussies) niet aanneemt wat mijn persoonlijke ervaring is. Ik krijg van jou op je eerste reactie al direct het gevoel dat ik moet gaan uitleggen wat mijn hond precies bij de schapen heeft laten zien, terwijl ik te horen kreeg dat hij aanleg heeft en niet zelf zomaar sta te roepen dat mijn hond het ook wel kan, want hij is een border collie. Ik kan me zelfs nog herinneren, dat je me wilde wijsmaken dat mijn hond een sportlijn zou zijn. Ik heb ook echt wel uitgezocht uit welke lijnen mijn hond geboren is en dat is echt showlijn (maar er wordt ook mee gewerkt bij de schapen). Zo voel ik me alleen maar meer geneigd om de discussie aan te gaan en niet te lezen wat je me probeert te zeggen. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Deelnemen hondenshows
Ik wil nog even toevoegen dat ik ook werklijnen gezien heb, die zo verschillen van het type werklijn dat je veel in Nederland ziet, dat ze qua uiterlijk meer lijken op het type wat mensen showlijn noemen dan op het type wat mensen werklijn noemen. Dat uiterlijk zegt niets over de hond, want deze honden drijven schapen op het hoogste niveau. Grovere bouw en dikke vacht zie je ook vaker bij borders die werken in bergachtig gebied. Overigens zullen wij in de toekomst kiezen voor een fokker die het type werklijn fokt, hoewel ik het bijna niet durf te zeggen omdat ik me gewoon verzet tegen het vooroordeel dat alle showlijnen geen echte werkers zijn en misvormd raken, en dat alle werklijnen zulke fantastische werkhonden zijn. Ik ben echt gevallen op het karakter van de border collie, ik zie graag een stabiele hond met een goede drive. Maar met een werklijn zou ik ook goed zoeken naar de juiste fokker voor ons, die kijkt naar het karakter van de ouderdieren, werkvermogen en gezondheid. En wat ik dan ga ondernemen is geheel wat de hond leuk vind. Schapen drijven lijkt me heel leuk, maar ik heb daarin niet de ambitie om op hoog niveau wedstrijden te gaan lopen. Die nijd die aanwezig kan zijn onder elkaar op hondenshows als een hond van een particulier het goed doet, zie je op die drijf wedstrijden daar ook. Ik wil gewoon een maatje met wie ik actief bezig kan zijn. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Deelnemen hondenshows
Ik wist van tevoren al dat jij op mijn post zou reageren Liz. Maar ik wil je nu toch eens zeggen dat jij niet alle wijsheid in pacht hebt, ook al weet je veel van het ras. Ik krijg het idee dat jij zo sterk je mening geeft hier op het forum, op elk topic waar de border collie besproken wordt, dat jouw mening hier voor waarheid aangenomen wordt. Ik heb mijn eigen ervaring opgedaan, zowel in de showwereld als in de schapenwereld. En ik blijf van mening dat je niet zomaar kunt zeggen dat de verschillen in lijnen compleet andere rassen horen te zijn. Overigens hoef ik niet uit te leggen met wat mijn border collie heeft laten zien wat aanleg betreft, aangezien de schaapherder in kwestie met veel kennis in dit vak en hoog aangeschreven, mij persoonlijk vertelt heeft dat Billie aanleg heeft. Hij wilde de hond alleen niet trainen, omdat hij de honden voor het uitkiezen heeft in dit gebied (omgeving Amsterdam) en hij alleen de hoge top wilde trainen die hoog zouden kunnen komen op wedstrijden. Vanwege het leven in de stad en geen mogelijkheden om schapen te drijven, zijn we een sport gaan doen, maar ik ben nog heel veel bij de schapen geweest. Gelukkig zijn er nog genoeg schaapherders die naar de hond zelf kijken, met wie ik zulke onderwerpen ook besproken heb en mijn showlijn volwaardig border collie vinden. Dat je je niet zo gek moet laten maken op het onderwerp showlijn of werklijn. Daarnaast, als je naar jouw argumenten kijkt, hoe wil je dan het type plaatsen, wat eruit ziet als een werklijn, van de boerderij komt, maar niet presteert bij de schapen en mentaal niet teveel kan handelen omdat de prikkels te hard binnen komen? Dat valt dan niet onder het nieuwe ras van de showlijn, het is gewoon niet mogelijk om het ras te scheiden. Daarnaast zijn er zowel genoeg showlijnen, buiten Nederland zeker, die volop aan het werk zijn. Ook genoeg die tevreden zijn als ze veel wandelen of fietsen, maar dat zijn over het algemeen honden die bij fokkers komen die al generaties lang weinig ondernemen met hun honden, en bij zo’n fokker zou ik ook geen border collie kopen.  Met power bedoel ik overigens de drive om voor de baas te werken. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Deelnemen hondenshows
Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van die veronderstelling dat showlijn niet meer op de echte border collie zou lijken. Als je kijkt naar de geschiedenis van de border collie, dan zie je type hond die oorspronkelijk ook grover is en met meer vacht, die toen schapen dreven zonder de “eye”, dat werd ook pas later in het ras gefokt. Daarnaast is een showlijn echt niet te houden als enkel huishond. Je moet gewoon kijken naar een goede fokker, die let op gezondheid, karakter en werkvermogen. Mijn border collie zou officieel geplaatst zijn onder het type “showlijn”, en het enige wat ik daarvan gemerkt heb is dat er vooroordelen waren bij schaapsherders, ook al liet hij aanleg zien toen we bij de schapen kwamen kennis maken. Uiteindelijk gingen we volop flyballen en agility doen, en hoewel mijn hond vanwege zijn bouw misschien niet de allersnelste was, heeft hij menig werklijn border collie eruit gerend omdat hij die power heeft. Zo werd duidelijk dat je met bet type werklijn ook geen gegarandeerde powerhond krijgt. Zo zie je maar weer: kies je juiste fokker uit. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Kruising: cane corso x jack Russel
" dat is een rare conclusie die je trekt hoor.  Genen houden geen rekening met een stamboom. Stel een stamboomhond bloot aan stress/ondervoeding/verwaarlozing en je krijgt dezelfde veranderingen. Stel een kruising bloot aan liefde/vertrouwen/voeding/... en je krijgt gewoon normale pups. Stamboom hebben wij uitgevonden hoor, niet de natuur. " Dagmar Ja ik geef toe dat ik dat gedeelte wat onhandig verwoord heb. Ik wilde ingaan op reacties van anderen die hun ervaring delen dat karakter en uiterlijk heel erg kunnen verschillen van rashonden met stamboom en rashonden zonder stamboom. En dat ik het idee heb dat in dat artikel wat Suzanne had gedeeld, ook uitgelegd staat waarom dat zo kan zijn. Als je kijkt in ieder geval naar honden die dus stabiele ouders hebben, en een nestje pups liefdevol en rustig groot brengt, tegenover agressieve ouders in een omgeving vol mishandeling en verwaarlozing. En om mijn voorbeeld te bekrachtigen en duidelijk te verwoorden heb ik stamboomhond als voorbeeld genoemd omdat het hier in dit topic al ter sprake kwam, en daar als voorbeeld de nare omstandigheden in de broodfok tegenover. Het gaat in ieder geval dat ik lees dat er zoveel verschillende invloeden zijn op het gedrag van een hond, maar dat genetica ook een zeer grote rol speelt. Niet alleen maar de omgeving. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Kruising: cane corso x jack Russel
Ik zeg dat het overgrote deel van de honden gekocht wordt in de broodfok. Dat maakt dus dat het een aanzienlijk grotere kans is dat een kruising gefokt is door een broodfokker. Ik zeg nergens dat alle kruisingen gefokt worden onder erbarmelijke omstandigheden, of dat honden met stamboom alleen maar verantwoord gefokt worden, dat is mijn ervaring namelijk ook helemaal niet. Maar ik heb wel door dat begrijpend lezen heel moeilijk is. Iedereen leest anders, en sommigen zijn zo op zoek naar hun eigen gelijk dat ze enkel zinnen pakken uit teksten die hun gelijk beamen, terwijl de inhoud van de tekst zo algemeen is, dat alle partijen hieruit hun gelijk kunnen halen. Ik zeg hiermee overigens niet dat ik nu zo goed kan lezen, maar ik lees in dit specifieke artikel wel meer dan de stukjes die jij uit de tekst gehaald hebt in deze specifieke discussie. In een andere discussie vond ik je ook al heel fel, en woorden verdraaiend. En terwijl je fel reageert lees je niet dat ik je deels gelijk geef, maar bijvoorbeeld Luz ook. Dat nurture dus ook een grote invloed heeft, maar dat is het niet alleen. Genetica en nurture bepaalt 50/50 de gedragingen van een hond, staat heel duidelijk in het artikel - die jij zelf in deze discussie vermeld hebt.  
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Kruising: cane corso x jack Russel
Nou Suzanne, met je toon in het begin van je reactie ga ik de rest niet eens lezen. Je hebt er wel een handje van om belerend te reageren en mij woorden in de mond te leggen dat ik nooit gezegd heb. Ik reageer op het artikel die jij hier linkt, omdat daar veel meer beschreven wordt dan wat jij eruit pikt voor je eigen argumentatie. Terwijl er ook argumenten instaan voor degenen die je de andere kant willen uitleggen. Maar energie insteken in een discussie met iemand die zichzelf hoog inschat en betweterig reageert in elke discussie ga ik niet meer doen. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Kruising: cane corso x jack Russel
Dat artikel in je link gelezen Suzanne, en dat artikel bevestigd toch ook wat Luz zegt? Gedragingen zijn duidelijk wel erfelijk. Nurture zoals je zegt heeft ook invloed op gedrag en karakter. Een goede fokker met stamboom kiest stabiele ouderdieren met een goede aanleg voor gedrag binnen dat ras, wat genetisch het karakter kan bepalen, en zal voor rust en goede socialisatie zorgen waarin de pups zich beginnen te ontwikkelen. Een broodfokker waar het overgrote deel van de honden gekocht worden interesseert zich niets voor karakter. Er staat ook in het artikel, dat wanneer honden van oorsprong bepaalde gedragingen lieten zien, deze door stress, angst en mishandeling in zulke mate kunnen veranderen dat het DNA zelf mee verandert. Cortisol (stresshormoon) tijdens de dracht heeft ook een genetische invloed op de pups. Dus dan ligt het gedrag van een stamboomrashond inderdaad heel ver uit elkaar van een hond die een kruising is van hetzelfde ras, of een “rashond” zonder stamboom. En dan zijn we toch weer bij het punt beland dat je nooit zal kunnen inschatten welke gedragingen een hond zal hebben wanneer je een kruising koopt. Want genetische aanleg is voor de helft verantwoordelijk voor een bepaald gedrag. En het is blijkbaar ook nog een verschil of het een kruising is van een oepsnestje van twee ouderdieren die stabiel zijn en veel liefde ontvangen, en waarbij de pups ook liefdevol en stabiel grootgebracht worden (binnen het nest en bij de baas). Of dat het een kruising is die geboren wordt onder erbarmelijke omstandigheden, wat tegenwoordig helaas dus een aanzienlijk grotere kans is. En daarvoor willen mensen waarschuwen. Er is al genoeg hondenleed zonder baasjes die bepaalde verwachtingen hebben van het uiterlijk van honden en vervolgens honden dumpen omdat hun gedrag zo moeilijk te “heropvoeden” is. 
honden page profiel GeaGea schreef in zwanger
Aangezien je progesteron hebt geprikt weet je dat de eisprong rond 16/17 januari heeft plaatsgevonden en je dan 63 dagen later, rond 19/20 maart pups zou kunnen verwachten.Zelf laat ik nooit een echo maken, zie zelf snel genoeg of de teef drachtig is. Wat ik altijd in huis heb: - Werpkist- Snuggle Safe heatpad- Weegschaal- Nutridrops- Ademspray- Stop!- Navelstrenggaren- Schaar- Jodium- Handdoeken- Keukenrol- Pen en papier
 

Vrienden van Kelly-Elroy

honden foto van  .honden foto van Misky, Chukkie, Edge en Khan honden foto van Tamarahonden foto van louisehonden foto van Silvyhonden foto van -Iris & Tommy-honden foto van leonhonden foto van Toine honden foto van Angela • Bodhihonden foto van Geahonden foto van Carla  Mhonden foto van Ingrid en Dootjehonden foto van Bugs      **Taz**honden foto van Lotte & Lizzy ~honden foto van Laura honden foto van Math. & Jackhonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van cia v.d. heijdenhonden foto van BC & CChonden foto van Ilsehonden foto van Aafke honden foto van Jannekehonden foto van Ingrid & Sachahonden foto van Mayumi & meisjeshonden foto van Noonhonden foto van Natashonden foto van Chantal_*_Binkyhonden foto van JMJhonden foto van Heleen, Brit & Codyhonden foto van nienke<3spyrohonden foto van Caroline & Atlashonden foto van Susannehonden foto van peggyhonden foto van  honden foto van silke & woody honden foto van Johanna van der Looijhonden foto van Celine & Yacko honden foto van Louise & Body honden foto van Majorhonden foto van Supermike

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^