HondenPage baasje Jacqueline, Jackie en Joy

Wat schreven de vrienden van Jacqueline, Jackie en Joy op het forum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Super! Nu lekker bijkomen. Laat je de dierenarts langs komen om te controleren of de teef leeg is en alles er goed uit ziet met de pups? 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Super fijn! Je zult een drukke nacht gehad hebben. :) Hoe is alles gegaan?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Trillen doen mijn teven als ze de daadwerkelijke temperatuurdaling hebben, vanaf dan bevallen ze binnen 24 uur bij mij. Laat de hond absoluut niet meer los buiten en ga alleen nog maar naar buiten met een handdoek en een zaklamp. Wij dimmen in huis de lichten en gaan zelf liggen om de teef rust te geven. 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Hoe is het gegaan vannacht? Teven die tegen de bevalling aan zitten kunnen slijm verliezen, dus dat kan het likken en de druppel verklaren. Als het de hoeveelheid heeft van een "plasje", dan kan het het vruchtwater zijn dat is gebroken. 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Import vraag/ervaringen gevraagd grote reis met pup
Hele stomme dit, maar laat de fokker er op letten dat er een doorzichtige folie over de rabiës sticker en dergelijke zit, anders is de boel niet geldig.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Probeer als het lukt je rust te nemen tussendoor. Als je teefje slaapt zelf ook lekker gaan liggen, al slaap je niet. De nacht van een bevalling is lang en de periode daarna intensief. Zeker de eerste paar dagen dat de pups 24/7 onder toezicht moeten blijven vind ik zelf erg heftig altijd. Ik trek dan rustig 30 - 40 uur achter elkaar door zonder slaap. Dat red ik echt niet als ik daarvoor niet uitgebreid gerust heb.   Bij mij zijn de pups altijd druk. Bewegen zelfs tijdens de bevalling nog. :)
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Het hijgen hoort er inderdaad helemaal bij! :) Het klinkt voor mij allemaal nog redelijk als de voorbereidende fase waarbij de pups indalen en klaar gaan liggen, maar dat is lastig zeggen over een forum natuurlijk. De duur van deze fase kan variëren tussen een paar uur (24 - 48) tot een paar dagen/in sommige gevallen een week. Laat je hond in deze fase absoluut niet meer alleen, laat de hond niet meer los lopen en ga altijd met een handdoek naar buiten voor het geval er een pup buiten geboren wordt. Neem in de avond zeker een zaklamp mee. Sommige honden verwarren de aandrang om te persen voor een pup met poepen, dus die willen dan graag naar buiten en dan wordt de pup geboren.   Voor de rest is mijn advies om lekker je eigen ding te blijven doen en de hond "een beetje links" te laten liggen. Bevallen is een natuurlijk iets, probeer niet teveel aan de hond te blijven frunniken. Ga lekker je ding doen, was opvouwen, filmpje kijken, etc. en stop die thermometer lekker weg. Die pups komen echt wel. ;)
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Lieve Charlie 15 jaar op 15 april
Van harte met je mooie hondenventje. Fijne dag voor jullie. Ik hoop dat hij nog lang bij je is, in goede gezondheid.    
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 13 jaar !
Dank voor jullie felicitaties. Wat zo mooi is: Romeo is een pup uit het laatste nest van Ursula Driessen,  From Kings Rebbels, die kort daarna is gestorven. Het was een prachtig nest van 4 pups. Met de baasjes van Schumi, zijn broertje en Rexy, zijn zusje is contact. Schumi en Rexy zijn allebei in goede gezondheid. Dat is zo mooi. Ik hoop dat dat nog lang zo mag blijven.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 13 jaar !
Natuurlijk een extra verwendag. Vanmorgen een heerlijke wandeling gemaakt., samen met zijn vriendinnetje. Zojuist heeft hij zijn verjaardagsmenu gehad. Kvv van kip en lam, een beetje zilvervliesrijst en een kleine portie groentes van Haaksbarf, een zachtgekookt eitje en Limburgse asperges. Heeft hij met smaak op. Vanmiddag de tweede ronde. Er ligt ook een lamsoor klaar, om te kauwen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Romeo vandaag 13 jaar !
Mijn lieve Romeo wordt vandaag 13 jaar. Wat vliegt de tijd. Ik hoop dat hij nog lang bij me mag zijn, in goede gezondheid. d(^_^)b
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Binky overleden bij dieren arts aan infuus
Heel veel sterkte.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nestje fokken
" Oh wat lief!!Ik woon zelf in Brabant dicht bij Gelderland.Goed om dit allemaal te horen! Dit is info die me wel helpt Heb jij ook toevallig ervaring met afstoot van pups? " Lotte Bij onze eerste teef zagen we op de echo dat ze een aantal vruchten had die wel bevrucht waren, maar het niet gered leken te hebben. Lege vruchtblaasjes. Dat wordt netjes door het lichaam opgenomen (in de regel). We hebben er verder niets van gemerkt. :) Dat is helaas voor mij behoorlijk uit de richting. :( Maar hopelijk kan ik je via tekst op weg helpen! :) Je mag mij altijd een PB sturen, maar vanwege de pups reageer ik wel wat traag momenteel.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Sterilisatie ... hond dood.
Wat vreselijk. Heel veel sterkte.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nestje fokken
Hoi Lotte, ik fok zelf ook Golden Retrievers, dus als je wil dan ben ik zeker bereid om je verder te helpen! :) Geen idee waar je woont qua omgeving, maar wie weet is het in de buurt en anders kan ik in ieder geval via berichten wellicht wat voor je betekenen.   Kans op een keizersnede is er altijd, percentages vind ik lastig noemen. Het is mij opgevallen dat keizersnede eerder voorkomen (in mijn geval) bij kleine nesten dan bij grotere nesten. Mijn eerste nest was een keizersnede, omdat een overleden pup voor aan lag en de boel tegen hield. Teef is daarna twee keer natuurlijk bevallen. Haar dochter was drachtig van een eenling en ook dat werd een keizersnede, omdat de teef niet genoeg weeën had. Zij is daarna leeg gebleven (twee keer) en zodoende besloten om haar terug te trekken uit de fok. Daarna met een halfzus en die eenling gefokt en zij hebben allebei een probleemloze bevalling gehad.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Rust zacht lieve Brinko
Heel veel sterkte.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Gebit onderhoud
Ik gebruik Tropiclean tandgel. Het is geen tandpasta, maar moet inwerken. Daarna een goed kauwprodukt. De eerste keer heb ik een kuur van 3 weken gedaan, daarna als onderhoud 2 x per week. Werkt goed. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Gescheurde nagel
Romeo heeft dit 2 keer gehad. De eerste keer heeft de dierenarts de nagel kort afgeknipt, maar de laatste keer was hij helemaal ingescheurd en heeft de dierenarts de nagel er in een ruk af getrokken. De poot werd ingetaped en de dierenarts zei me dat hij zo lang mogelijk het verband met rust moest laten. Maar ze kent Romeo. We waren nog niet buiten of Romeo lag midden op de stoep en begon het verband er al af te trekken. Dat lukte gelukkig niet meteen en het heeft er een paar uur omgezeten. Dat was genoeg volgens de dierenarts. Romeo ging zelfs onder de serretafel zitten, zodat ik er niet bij kon, maar uiteindelijk bleef hij eraf. Ik heb de wond de eerste dagen een paar keer per dag ontsmet met lauwwarm water met een paar druppels Betadine/Jodium en met een gaasje gedept. Na een tijdje begon de nagel aan te groeien en inmiddels zit er een mooie nieuwe nagel. Als de nagel eraf is, zit er een wond en die moet goed gedesinfecteerd worden. Hopelijk blijft hij er lang genoeg vanaf. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Rust zacht lieve Mootje
Heel veel sterkte.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Groentemix recepten?
Hier is het hoofdzakelijk "met de pot mee eten". Eten wij sperziebonen, dan staat er een zoutloos pannetje naast met sperziebonen voor de honden. Eten wij wortelen, dan staat er een pannetje zonder zout naast voor de honden. Eten wij witlof... afijn, je snapt hem vast wel. ;) Ik let hierbij wel op de koolsoorten. Als wij kool eten dan krijgen zij daar een beetje van of ik geef ze die dag wat anders. Wij plannen onze maaltijden over het algemeen wat verder vooruit, dus als ik weet dat we de volgende dag broccoli eten dan kook ik meer groenten voor hen de dag daarvoor.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Groentemix recepten?
" Ik heb m niet zelf gemaakt, een goede kennis van me wel. Ik zal het haar doorgeven.    Je kan alles uiteraard gekookt geven, de wortels kook ik ook altijd even omdat ze altijd niet te malen zijn, maar feit blijft wel dat de groenten met koken wat voedingswaarde verliest, dus liever niet.  " Pascale, Kahlúa&Willow Zou jij voor mij aan jouw kennis willen vragen of ik dit zou mogen delen met mijn pupkopers? Die lopen ook behoorlijk vast in het voeren van groenten altijd en dit lijstje is echt geweldig. Wordt uiteraard niet gepubliceerd, is enkel voor "in de kennel". 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Begraven of cremeren?
Het schijnt dat resomeren milieuvriendelijker is dan cremeren. Misschien kunnen jullie eens kijken op hun site: "Dierenuitvaartcentrum Venlo". Daar staat uitgelegd hoe e.e.a. gaat. Ik zie dus wel dat ondanks dat ze pas open zijn, het heel druk is. De reportage op omroep Venlo heb ik bekeken, om er meer over te weten te komen. Dit uitvaartcentrum ligt middenin een woonwijk en ik ben ervan overtuigd dat ze geen vergunningen hadden gekregen als ze niet zouden voldoen aan alle  regels. Een crematorium ligt meestal niet binnen een woonwijk. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Groentemix recepten?
Carnis en sinds kort ook Haaksbarf hebben groentemixen, speciaal voor kvv.  De groentes worden geweld in lauwwarm water (15/25 minuten), kunnen zo door de kvv en zijn door het proces heel goed verteerbaar. Romeo krijgt het al weer een tijdje en eet het met smaak op. Echt een uitkomst. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Begraven of cremeren?
Wat vinden de hondenbaasjes van resomeren voor dieren? Voor mensen gebeurt dit al. Ik heb juist omdat het zo nieuw is, mijn reactie gegeven om eens te kijken hoe hierover gedacht wordt op hondenpage. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Begraven of cremeren?
Sinds kort is er in mijn woonplaats Venlo een dierenuitvaartcentrum dat de dieren resomeert. De eerste in Nederland en Europa. Het centrum ligt op loopafstand van mijn woning. De dieren worden in een soort metalen kist gelegd en na een aantal uren schijnt het lichaam opgelost te zijn en blijft er een soort van poeder over, dat je in een urn kunt doen. Ze schijnen het heel mooi en met respect te doen en de dieren worden in een kamer opgebaard, indien gewenst. Ik hoop voor alle baasjes dat onze hondenventjes en hondenmeisjes nog heel lang bij ons mogen zijn, in goede gezondheid. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Intacte reu van 13 maanden, last van de hormonen?
Inmiddels is Romeo 12 jaar en nog steeds zeer geinteresseerd in de teefjes. Vorige week telde ik 4 loopse teefjes die vlakbij wonen en waarvan ik weet dat ze loops zijn. Buiten is Romeo erg aan het snuffelen, klappertandt boven struikjes, maar binnen is hij rustig, heeft wel een paar dagen minder gegeten dan normaal. Ik laat hem dan ook niet los buiten, nu, want dan schat ik dat hij toch op zoek gaat naar de hondenmeisjes. Gisteravond toen ik de poort achter niet open kreeg  probeerde mijn hondenventje op mijn been te rijden en dat vond de buurman hilarisch. En ik ook. Het is moeilijk lopen met een rijdende Jack Russell aan je been.  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bench of niet?
Romeo is 12 jaar en slaapt nog steeds in zijn bench, met open deurtje. De bench is wel groter dan voor zijn ras gebruikelijk is en er liggen een kussen en een deken in en zijn drinkbak staat vlakbij. Ik heb de bench nooit als strafplek gezien, maar als een rustig en comfortabel terugtrekplekje en als ik weg ben, ligt hij vaak in zijn bench, terwijl hij de hele benedenverdieping kan gebruiken, incl. de serre. Ik ken helaas veel te veel baasjes, die de hond te vaak opsluiten in een bench en daar ben ik echt een tegenstandster van. Als het onweert of vuurwerk knalt, gaat hij vanzelf in zijn bench. Ik heb Romeo wel eens gefilmd om te kijken wat hij zoal doet, als hij alleen is. Er gebeurde niets, alleen als de deurbel ging, blafte hij, maar dat hield meteen op. Verder liep hij naar de serre en ging daar liggen en af en toe sprong hij op de bank. Niets opzienbarends.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Geen eetlust pups; genetische aanleg?
Ik denk dat er zeker wel een genetisch component meespeelt. Mijn ene hond lust bijna geen vis en ik weet dat meer halfbroers/halfzussen daar niet van houden. De rest van de kinderen van de moeder lusten wel vis, het is iets typisch van dat nest. Mijn andere hond is juist gek op vis en ik weet dat haar vader daar ook helemaal verslaafd aan is. Ik maak haar niet blijer dan met een vissnoepje, vissnack, vismaaltijd, vis, vis, vis.   Fijn dat Murphy nu lekker op gewicht zit en goed in haar vel zit! :D
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Rustdag
Rustdag is vrij relatief denk ik. Dat is voor iedereen tenslotte weer anders. Hier gaan de meiden twee keer in de week hardlopen en ik train drie keer in de week met ze. De andere twee dagen zijn "rustdagen". Wat dus in houdt dat ik wel lekker 1 - 1,5 uur los + half uur - uur aangelijnd met ze wandel en ze een puzzel krijgen, maar er wordt niet gesport.Edit: en natuurlijk nog twee keer een plasrondje van 10 - 15 minuten. ;) Even vergeten.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Lickimat
Mijn meiden hebben inmiddels een aardige collectie Lickimatten. Je hebt de 20 cm (normaal formaat), maar ook de 28 cm (large) en dan is er ook nog de slomo variant met meerdere vakjes. Deze is meer "sloopproof", omdat ie gemaakt is van plastic ipv TPR. Wij hebben zelf Golden Retrievers en de 20 cm vind ik prima te doen met ze. Het is geen super lange activiteit, maar het houdt ze even een minuut of vijf bezig. Ik smeer er vooral hun kvv op, maar soms ook blikvoeding, banaan (bij de één, de ander lust dat niet), Smoofl in de zomer, soms gooi ik er ei op en daarna in de magnetron, etc. Je kunt flink varieren. Als je bang bent dat de Lickimat zelf te klein is kun je ook kijken naar de Wobble? Dit is een halve bol die heen en weer wobbelt (tenzij je hond zo'n slimmerd is die zijn poot er in legt) en daardoor kan er meer in. Deze vind ik ook erg handig voor de kvv, want dan past hun volledige maaltijd er in.   Mocht je vragen hebben stuur gerust een PB! :) Mijn meiden (en ik) zijn gek op puzzelen, dus wellicht kunnen we ideeën uitwisselen.
 

Vrienden van Jacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Femke & Gizmo !honden foto van Rhianne + Falkor & Joyhonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Cabasjahonden foto van Ishahonden foto van dogfriendhonden foto van joyce & tarahonden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**honden foto van Melissa - Kenji & Ninahonden foto van ...honden foto van zonnetjehonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van Colinhonden foto van Marjoleinhonden foto van Joy & Lunahonden foto van sander dumayhonden foto van Sky & Haileyhonden foto van jannyhonden foto van Missyhonden foto van natasja.. Quinta en Angelhonden foto van Joyce&Jayhonden foto van millyhonden foto van goofie honden foto van Veerle & Chipkehonden foto van Julie x Evando x Browniehonden foto van gunnetjehonden foto van Dhonden foto van Sjakie & Baasje Natasjahonden foto van Loes & Kaya honden foto van Rooshonden foto van *_Stephanie & Chanel_*honden foto van KeesKittyhonden foto van jeltjehonden foto van viv  honden foto van Tamarahonden foto van nancy, woopy en faithhonden foto van Eefje • Yunahonden foto van karin ,Gucci en Imanihonden foto van Deniz & Pasahonden foto van Sandra en Fleurtjehonden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*honden foto van Nikita & Dames honden foto van Britt en Milohonden foto van linnekehonden foto van Natascha en bonohonden foto van sabine en maxhonden foto van Suusjehonden foto van esterhonden foto van Leonie, Senna en Nikkie*honden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Anahonden foto van | Cristina | Tjie-ro & Sayurihonden foto van Samantha, Syndi&Caseyhonden foto van Kaathonden foto van Farsiahhonden foto van Ali  &  Rockyhonden foto van noëllehonden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic honden foto van Floor Arensmanhonden foto van meert nancyhonden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~honden foto van Angelahonden foto van Yentlhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Marijke en Maya <3honden foto van Sylvia Groothonden foto van Rosannehonden foto van Romy en Joephonden foto van @nita & hobyhonden foto van Daisey & Zoëyhonden foto van margot van roermundhonden foto van Wendyhonden foto van C.honden foto van lisa & samhonden foto van celinehonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Nikki & Jethonden foto van Jessie en Eli honden foto van [Ggy]honden foto van Annabelhonden foto van -honden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van Monique met; Rambo, Kyra, Zoey en Roos! <3honden foto van Me&Bayhonden foto van Mayrahonden foto van Dannuh1989honden foto van patricia & sennahonden foto van Madammekehonden foto van Fabienne & Vickyhonden foto van Loes & Rorihonden foto van Angela & Guushonden foto van Fiebe & *Chihuahua Luna* honden foto van Loetjehonden foto van Hilde & Twinkohonden foto van Ines&Lunahonden foto van sabrinahonden foto van chihuahua'shonden foto van ingrid en ZORROhonden foto van Lauren&Daisyhonden foto van Michal & Platohonden foto van Bonny en Pukhonden foto van Noella en Igorhonden foto van Daisy & Senna honden foto van Wendyhonden foto van Ingehonden foto van Maikelhonden foto van Butch&Bellahonden foto van Laura & Bo!honden foto van Jelena en Zi.honden foto van jessicahonden foto van Valerie <3 Mila <3 Maxhonden foto van mirandahonden foto van Patricia's roedel :-)honden foto van Jamie & Lelahonden foto van Anneke en de chi'shonden foto van Anneloes, Fleece addicthonden foto van ivy & juniorhonden foto van LouisPearlhonden foto van Cindyhonden foto van Yvonne & Chanellhonden foto van moniekhonden foto van Het Gouden Kwartet & Baasjehonden foto van Tamarahonden foto van Lisa, Tiko en Odishonden foto van Stefaniehonden foto van Jenny&Flynnhonden foto van heidihonden foto van Louisehonden foto van jokehonden foto van ZohraS

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^