Welke hond zouden jullie voor mij kiezen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Wil ik een vijfde hond? Absoluut niet hahaha maar Man en ik (vooral man want die zit opgescheept met vier honden die hij niet zelf heeft uitgezocht) vragen ons wel eens af wat we in de verre toekomst graag zouden willen als we ooit wel toe zijn aan een nieuwe hond. Wij komen er niet uit hp-smile dus aan jullie de taak... Welke hond past bij ons? 

 

Wat zijn de "eisen"?

We houden van honden met een eigen wil, eigenwijze honden. We leven liever samen met een hond die zelf ook ideeën heeft over wat hij/zij wil doen met zn dag en bananen in de oren vinden wij gewoon een hele leuk karakter eigenschap. Dus geen "slaafse hond" 

 

We willen straks graag een grote hond, na jaren kleine hondjes leek ons dat gewoon leuk voor de verandering. 

 

Ik wil graag een hond die zonder problemen mijn step kan trekken, eentje waarmee ik eventueel ook mee kan doen met canicross wedstrijden. Hij moet het aankunnen drie x per week te trainen. 

Ik zou een hond die houd van zwemmen ook fantastisch vinden, we wonen aan een hele leuke vijver waar regelmatig honden zwemmen.

 

De hond moet met kinderen kunnen, das natuurlijk een stukje opvoeding ook maar he das toch wel een ding. 

Ook met andere honden zou heel prettig zijn omdat we aan een straat wonen waar veel andere honden vaak samen los lopen. Ik heb nu een hond intolerante hond en zou het toch heerlijk vinden als de volgende dat niet heeft 

 

Qua uiterlijk hou ik van korte snuiten, meningen daarover daar gelaten dat is puur wat ik mooi vind, ook juist raar lange snuiten vind ik mooi of Bull Terrier neus, ik hou van gekke uiterlijkheden. Rassen die ik verder mooi vindt of heel leuk: Beagles, boxers, mastiff, Chinese naakthond, Mexicaanse naakthond. Maar uiterlijk is voor mij wel echt bijzaak. 

 

Man houd van honden die eruit zien als waar je aan denkt, als je denkt hond. Labrador, Jack Russel, beagle vind hij wel mooi. Man zijn favoriete ras is Cairn terrier. 

 

Vacht heb ik persoonlijk niet echt een voorkeur voor. Als het maar minder haart dan 4 mops x beagle kruisingen. 

Man zou het liefst een hond hebben die helemaal niet verhaard en geplukt of geknipt moet worden. Maar zal niet heel moeilijk doen als een kortharig ras beter bij onze leefstijl past. 

 

Nou als je meer info nodig bent hoor ik het wel! 

Wat zou er volgens jullie bij ons passen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Naast al je mopsen, vind ik toch echt de beagle wel passend qua jullie wensen wat 'eigen wil' betreft.

Maar echt een step trekken denk ik niet dat hij erg voor gemaakt is qua grootte gezien.

Maar de beagle zou het misschien wel leuk vinden om te doen  evenals de canicross.

 

Maar jullie willen een grote hond. Ik zou dan toch haast richting de herders gaan zoals de Hollandse of de Mechelse?

Wat het slaafse betreft, ligt het er misschien ook aan hoe en op wat voor manier je ze traint?

 

Ik heb een Mechelse en een hollandse herder gekend, beide niet slaafs. Fijne en lieve honden in de omgang.

 

Maar misschien zit er in het asiel wel een hond die bij jullie zou passen? Daar zitten ook wel jonge honden.

honden page profiel Femke Femke 3 doggies

honden foto van Femke

Korte snuit en dan gaan canicrossen lijkt mij geen goede combi en bijzonder eigenwijs en dan laten trekken met steppen is ook best spannend. Maar ik denk dat je het niet zo strikt bedoeld dat al deze punten er in moeten zitten.

Jachtlijn labrador zou deels kunnen voldoen. Leuk met kinderen en honden. Geschikt voor 3 keer trainen per week. Canicross kan sowieso, step moet je ontheffing voor aanvragen maar dat zal wel lukken. En de jachtlijn is echt anders qua energie en gedrag dan de showlijn. Moet wel deels zelfstandig kunnen werken in het veld en slaafs zal ik ze niet noemen, echt eigenwijs ook niet, hoewel die van mij nu als puber wel zijn best doet op dat vlak, hoop ik dan weer dat dat tijdelijk ishp-angel

 

Of een koningspoedel?

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Engelse pointer of een catalburun als je toch een aparte neus wil.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Mijn honden doen al jaren canicross hp-smileze zijn half mops dus wellicht dat dat enorm helpt bij het fatsoenlijk kunnen ademhalen. Ik loop nu geen wedstrijden dat lijkt me met deze honden niet haalbaar onze routes zijn nu max 10 km.  Zo kortsnuitig als een volle mops is zal ik ook absoluut nooit aanschaffen. Ik heb sinds de aanschaf van dit stel gelukkig veel geleerd. Ik zal ook niet snel weer een kruising aanschaffen. Een rashond met papieren van een goede fokker is wat we in de toekomst graag zouden willen.

 

stronteigenwijs als mijn mops x beagle kruisingen zijn, ze weten ze de commando's tijdens het rennen toch goed te volbrengen. Ik hoop dat ook te zien bij een eventuele volgende hond maar als ik iets aanschaf houd ik het en mocht de hond een hekel hebben aan canicross vinden we vast iets anders leuks wat we samen kunnen doen tongue-outgeen enkele hond kun je 100% voorspellen op karakter natuurlijk. 

 

Wel al erg leuke ideeën, echt honden waar ik zelf nog geen moment over heb nagedacht. 

Ik zou mezelf bijvoorbeeld nooit echt als herder eigenaar hebben ingeschat. 

 

Vooral konings poedel vind ik een leuke al zal mijn partner waarschijnlijk nog een iets te tuttig idee hebben over dit ras haha. En ik ben dan ook wel weer zo dat ik hem in Franse bolletjes look geknipt wil hebben in plaats van het wat stoerdere teddybeer of gewoon kort hahaha

 

Catalburun moest ik opzoeken maar dat is wel echt wat ik bedoel wanneer ik zeg dat ik op gekke uiterlijkheden val hp-heart

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Tja, ik zit gelijk te denken aan een husk qua karakter en energie, je zit dan wel weer met het haar. Mexicaanse naakthonden Koningspoedel, Pointers vind ik niet erg eigenwijs. Boxers zijn hedendaags echt super ongezond, vind dat ook echt een leuk ras maar helaas, ietse terver doorgefokt. Windhond naar keuze misschien? Dat zijn wel stouterikken.

 

Canicross kan trouwens met elke hond die van rennen houd, tis alleen moeilijk om een snel klein ras sportief ras te vinden omdat ze daar domweg niet op gefokt worden. Klein is meestal voor makkelijk handteerbaar, lui en handtas gebruik, ras groep gezelschap..... maar jij weet ook inmiddels wel beter met je puggletjes haha hp-wink

 

Ps airedale terrier? is misschien ook leuk

honden page profiel LaraLara 3 doggies

honden foto van Lara

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Patterdale terrier was ik nog vergeten.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Op zich is een ontheffing voor de trekwet vrij makkelijk te regelen zolang je hond in een goede lichamelijke conditie verkeert, maar een aantal rassen zijn standaard ontheven. Dat zijn:

  • Alaskan malamute
  • eskimohond
  • Groenlandse hond
  • samojeed
  • Siberian husky

 

Misschien eens leuk om eens naar dat soort rassen te kijken? Die hebben ook zeker die zelfstandigheid en eigenwijsheid.

 

Bron: https://www.rvo.nl/onderwerpen/dieren-houden/ontheffing-trekhondenverbod#geen-ontheffing-nodig

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Griffon korthals 

Rodesian Ridgeback 

Windhond achtige 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Het is zo grappig want in mijn hoofd is de husky bijvoorbeeld "te actief" hahaha terwijl misschien valt dat wel mee en heb ik een vertekend beeld van wat te actief is voor ons? 

 

Wij lopen dagelijks 2x een plaspoep rondje van maximaal een half uur maar een kwartier a 20 min komt dichterbij denk ik. 

 

Dan 1 snuffel rondje waarbij de Doggo's (meestal los) sowieso een uur soms langer gewoon lekker wandelen op hun tempo. 

 

En 1 trainings rondje waarbij we wandelen maar wel op een stevig tempo en waarbij ze wel canicross commando's krijgen. Ook ongeveer 15 tot 20 min. 

 

Daarnaast krijgen ze 3x per week canicross buiten hun wandelingen om en dan kunnen we makkelijk twee uur weg zijn soms korter afhankelijk van hun tempo die dag. 

Met uitzondering van Mace die heeft een hernia gehad dus die gaat dan met mijn partner iets doen in de uren dat wij canicrossen. Meestal zwemmen of gewoon lange snuffel wandeling. Afhankelijk van het weer. 

 

Nu met het hete weer lopen we alleen sochtends heel vroeg een uur en savonds laat een uur en tussendoor kunnen ze onbeperkt de tuin in. In de winter hebben ze overigens ook gewoon constante toegang tot de tuin. Thuis worden ze met dit hete weer vermaakt met puzzeltjes, kauw werk en een hondenbadje.

 

Ik werk zelf niet maar wil in de toekomst wel iets van een dagbesteding of vrijwilligers werk gaan oppakken voor een paar uurtjes per dag. Maar echt veel alleen zijn mijn honden nu niet en dat zal waarschijnlijk niet extreem veranderen over de jaren. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik zou inderdaad eens bij de rasgroep spitzen en oertypes kijken. Basenij is 1 van mijn favorieten maar die houdt echt niet van water.

 

Leuk, een 5e hond. smile

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik dacht meteen aan een Tamaskan, maar dat is natuurlijk mijn eigen ras wink
Ze verharen wel flink, maar naar mijn idee wel minder dan een Samojeed of een Husky.

Tamaskan zijn buiten lekker actief, maar binnen echt sofawolven.
Bij de Tamaskan zie je wel grote verschillen in hondcontact en menscontact.
Ligt aan de achtergrond van de honden (omdat we ook veel outcrossen) en de socialisatie van de fokker + de eigenaar.

Voor de step en canicross kunnen ze gelukkig allemaal en vinden ze ook allemaal zeer leuk!
Trekontheffing was ook zo gepiept bij mijn twee honden. Ze zijn sterk en goed gebouwde honden.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik zou eventueel als ik dat lees juist richting een Airdale terriër gaan, Riesen Schnauzer of de Zwarte Russische terriër gaan. Alle drie zijn het grotere honden die ingezet worden voor verschillende sporten. 

 

Ook zijn ze alle drie loyaal aan hun familie en kunnen mits goed gesocialiseerd met honden en ze hebben een unieke neus haha. Kwa vacht zijn het fijne vachten en verharen ze nauwelijks. Airdalers moeten geplukt worden, Schnauzers ook en de Zwarte Russische terriër getrimd. 

 

Ik vind het prachtige honden om te zien, ook met weinig genetische afwijkingen en hierdoor wel relatief weinig fokkers t.o.v. bijv. een cairn terriër of beagle. Je moet bij alle drie wel goed in je schoenen staan, want ze worden afgeraden als eerste hond.  Heb ook alle drie in het echt gezien en toevallig een cliënt van me heeft de Zwarte Russische terriër, want die zie je van de drie echt nauwelijks, overigens is dat géén echter terriër en valt die ook niet onder de terriër groep. 

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

En een peruaanse naakthond of kruising daarvan?

honden page profiel alfalf

" Ik zou eventueel als ik dat lees juist richting een Airdale terriër gaan, Riesen Schnauzer of de Zwarte Russische terriër gaan. Alle drie zijn het grotere honden die ingezet worden voor verschillende sporten. 
 
Ook zijn ze alle drie loyaal aan hun familie en kunnen mits goed gesocialiseerd met honden en ze hebben een unieke neus haha. Kwa vacht zijn het fijne vachten en verharen ze nauwelijks. Airdalers moeten geplukt worden, Schnauzers ook en de Zwarte Russische terriër getrimd. 
 
Ik vind het prachtige honden om te zien, ook met weinig genetische afwijkingen en hierdoor wel relatief weinig fokkers t.o.v. bijv. een cairn terriër of beagle. Je moet bij alle drie wel goed in je schoenen staan, want ze worden afgeraden als eerste hond.  Heb ook alle drie in het echt gezien en toevallig een cliënt van me heeft de Zwarte Russische terriër, want die zie je van de drie echt nauwelijks, overigens is dat géén echter terriër en valt die ook niet onder de terriër groep.  "

 

Volgende forumvraag: Belonen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^