HondenPage baasje Plucheke007

Wat schreven de vrienden van Plucheke007 op het forum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
Ik heb zelf gemerkt, dat de dierenarts die Romeo de allereerste keer titerde, niet precies wist, hoe e.e.a. ging. Je mag toch verwachten, dat een dierenarts, die titert, de juiste informatie geeft, want ze zetten de titerbepalingen gewoon in het paspoort. Tannetje Koning, toch wel een prominente dierenarts op titergebied, geeft de juiste informatie, maar die is niet standaard : zoveel jaar, die wordt op dat moment, voor die hond, bepaald. Ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag, waarom kinderen niet levenslang ge-ent worden en honden dus wel. In de media verschijnen verhalen, dat baasjes die honden laten titeren, eigenlijk onverantwoord bezig zijn. Titeren is enten op maat. Je hebt je hond ge-ent en je titert hem of haar, en test, hoe het er met de antistoffen voorstaat. Zomaar een cocktail enten op datum is in mijn ogen klakkeloos.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
Monique : Niet mee eens : Als de dierenarts vindt dat er eerder getiterd moet worden, zetten ze de datum in het paspoort  en wordt er eerder getiterd en je kunt als baasje zo vaak laten titeren, als je wilt. Maar ik vind nog steeds dat het vreemd is, om honden zo vaak te enten en kinderen niet. Wat is daar het verschil in ? Als je zelf een tetanus-injectie hebt gehad en je weet niet meer wanneer of weet niet of je nog voldoende antistoffen in je bloed hebt, kun je je zelf laten titeren. Vind ik persoonlijk ook gezonder, dan klakkeloos een tetanus-injectie te geven, zonder naar de antistoffen te kijken. Ik vind nog steeds dat honden veel te veel chemie in hun leven krijgen. Daarom titer ik ! 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
In feite is het zo, dat titeren goedkoper is dan enten, omdat je vaak pas na 4,5 jaar hoeft langs te komen om te titeren. Ik vind dat als de dierenarts op datum ent, dat dat veel onnauwkeuriger is, zo niet te zeggen klakkeloos. Je weet toch niet, of er wel iets nodig is, als je dat niet test. Waarom worden kinderen niet tot hun dood ge-ent, en honden wel ? Vroeger aten de honden met de pot mee, werden nooit ge-ent en de honden in mijn familie, hebben allemaal een zeer respectabele leeftijd bereikt. De dierenartsen die wel titeren, net zoals die van Romeo en bv. Tannetje Koning, zetten de titerbepaling gewoon in het paspoort, met handtekeningen, data en stickers. Als ze niet overtuigd waren van de juistheid, zouden ze hier toch niet aan meewerken ? Ik schat dat een dierenarts niet graag zal zeggen : kom over 4,5 jaar maar eens terug. Scheelt toch in omzet ?
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken
Ik ben absoluut voor titeren. Waarom zou je op datum enten, terwijl er niet eens gekeken wordt, hoe het met de antistoffen gesteld is ? Dierenartsen zijn gewoon gewend om standaard op datum te enten, of het nodig is of niet. Het is absurd te denken dat precies op de gestelde datum in het paspoort, alle antistoffen verdwenen zijn. Bij Wel.koop in mijn woonplaats zit eenmaal in de maand een dierenarts, die gewoon in het paspoort kijkt en meteen ent. Nodig of niet, ik vind dat klakkeloos. De prijs geeft in deze de doorslag : euro 25,00 ! Ik begrijp de gedachtengang van dierenartsen niet in deze, kinderen worden toch ook niet levenslang ge-ent. Mensen kunnen ook getiterd worden, trouwens, maar dat maakt niemand bekend, dus gaan ze op de oude voet verder. De ziektes die nu verspreid worden, komen vaak uit het buitenland. Ik heb geregeld gezien, hier in mijn woonplaats, dat Polen vanuit de achterbak van hun auto pups verkochten. Als een hond getiterd is, is gewoon bekend, hoe het met de antistoffen gesteld is en is dan ook beschermd, maar het verschil zien de meeste mensen niet. Enten vind men dan toch beter, te meer omdat dierenartsen dat nu juist adviseren, terwijl entingen het lichaam ook zeer zeker belasten. Vooral als dat levenslang gebeurt !!! Romeo was de eerste die getiterd werd in de dierenkliniek, omdat ik het perse wilde. Het zou gewoon standaard aangeboden moeten worden door de dierenartsen. Het is zelfs zo, dat mocht bv. hondenziekte ge-ent moeten worden, ze niet eens een separate enting in huis hebben, alleen de cocktails. Een tetanus-injectie is voor de mens meer dan 10 jaar werkzaam, meestal veel langer, waarom worden honden dan zo vaak ge-ent ?
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in kan een bench te groot zijn voor een volwassen hond?
Romeo is 11 jaar en slaapt nog steeds in zijn bench. Het is zijn veilige terugtrekplekje en het deurtje staat gewoon open. Deze bench is een stuk groter dan voor een Jack Russell Terrier gebruikelijk is. Er ligt een kussen in, een deken en wat om te knabbelen. Het gebeurt geregeld, dat als ik thuiskom, Romeo in de bench ligt en er uitkomt als ik binnen kom.   
honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s) schreef in Supplement bij gewrichtsklachten?
Hallo HP'ers, Het is inmiddels een flinke tijd geleden dat ik hier iets gepost heb, maar ik wil graag naar jullie ervaringen vragen. Yuna, onze Newfoundlander, is inmiddels 10 jaar oud en we gaan steeds meer zien dat ouderdom met gebreken komt... zo heeft ze de laatste periode veel moeite met opstaan, waardoor we het vermoeden hebben dat er sprake is van (enige mate van) artrose. We gaan binnenkort met haar naar de dierenarts en gaan daar ook om advies vragen, maar ik wil op voorhand zelf al wat onderzoek gedaan hebben. Ik ben aan het kijken of ik Yuna misschien kan ondersteunen door een supplement toe te voegen aan haar voeding. Echter is er zoveel op de markt waarvan beweerd wordt dat het kan helpen bij gewrichts/artrose-klachten, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Met Primeval Gelatinaat zijn we enigszins bekend, maar mijn oog is ook gevallen op Excellent Dog Mobility Plus. Hebben jullie ervaringen met deze producten? Of zouden jullie misschien nog een ander supplement aanbevelen? Alvast bedankt!
honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo schreef in Dag vriend
Heel veel sterkte in jullie gedachten zal hij steeds blijven :'(
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Dag vriend
Heel veel sterkte ! Hij is voor altijd in je hart. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jarige Bob
Van harte met je prachtige hondenventje !     
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in 20-5-2005 8-6-2019
Heel veel sterkte !
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in HOERA dolcinea 1 jaar!
Van harte !   
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Tanden reinigen dierenarts
Ultrasoon is heel erg veilig. Ik heb liever een ultrasoon reiniging, dan een reiniging onder narcose. Want dat die narcose gevaarlijk kan zijn, vooral voor oudere honden, dat is bekend. Heel wat gevaarlijker dan een ultrasoon reiniging. Ik zou dat artikel wel eens willen lezen, Kees. Er wordt gewoon met een soort van tandenborstel, die kleine trillingen afgeeft, en voor Romeo schijnbaar niet onprettig is, gewerkt. Na een paar keer laat de tandsteen los. In feite lijkt het op een tandpoetsbeurt. Niets meer. Er is geregeld een dierenarts aanwezig, maar in feite is dat totaal niet nodig.  Ik zou het zelf kunnen doen, als ik zo'n apparaat had. Er is geen opleiding voor, maar dat maakt in deze niet uit, omdat ik zie, hoe vakkundig de man te werk gaat. Het is niet zo, dat in een behandeling alle tanden en kiezen behandeld worden. Daarom moet je ook vaker terugkomen. Een oudere Jack Russell van 14 jaar en nog wat maanden, van een baasje dat ik ken, had in de morgen een gebitsreiniging gehad onder narcose bij de dierenarts en in de middag lag het ventje dood op de schoot van de baas. Je leest ergens, dat het gevaarlijk is, Kees, dus houd je je bij de dierenarts. Deze dierenarts bracht het ventje onder narcose, de tanden waren schoon, maar het hondje was dood. Hij had beter een ultrasoon reiniging kunnen adviseren. Ik weet nu hoe e.e.a. werkt en ik ben blij dat ik deze man ontdekt heb. Het is trouwens een stuk goedkoper dan een gebitsreiniging onder narcose, ook niet onbelangrijk.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Reis met ons mee naar de poolgebieden: Nieuwe update!
Waar Zweden ophoudt te bestaan, rijden we Finland binnen en waar Finland stopt, rest er alleen nog de noordelijke kap van Noorwegen. We zitten op 70° Noord. Dit is het land van toendra en fjell. En in de zomermaanden het eeuwige licht. Geen spectaculaire kleuren meer aan de hemel om middernacht, het is nu altijd dag. Loesje, idd geeft dit wel es slaapproblemen. De nachten in ons campertje vallen mee, omdat we de ramen nog enigzins kunnen verduisteren. Maar in de tent is het moeilijker om een slaapritme te vinden, als de zon ‘s nachts recht in je gezicht schijnt en de vogeltjes vrolijk fluiten.    De kaart toont een uitgestrekte ruitvormige ‘leegte’ tussen Alta en Karasjok. Duizenden vierkante kilometers zonder dorpen of wegen. Geen paden, geen mensen. Dit is voor ons het ultieme crosscountry-land! stormwolken boven de berg Vuorje   Op de toendra is het dikke pak sneeuw volop aan het smelten, de rivieren staan hoog. Daar waar je in de zomer blootvoets kan doorwaden en in de winter makkelijk het ijs kan oversteken, is de rivier nu veranderd is één kolkende massa water waar we niet zo gauw over geraken. Op zulke momenten leggen we met plezier ons vertrouwen in de honden. Als zij niet over een sneeuwbrug willen lopen, weten we dat het voor ons ook niet veilig is. Ze trekken dan instinctief stroomopwaarts, in de hoop daar een oversteek te vinden.   Het lijkt makkelijk wandelen, zo’n uitgestrekte toendra, maar niets is minder waar. Het ziet eruit als één zacht mostapijt. Sommige stroken zijn dat ook, maar ze worden afgewisseld met zompige moerassen waar je voeten diep in wegzakken, rotsige richels en velden van natte sneeuwprut en knoestige wilgen- en berkenstruikjes. Die kruipstruiken zijn een pest. Hun grillige takken haken in je broek en trekken je veters los. Ze kletsen tegen je benen, steken, prikken, grijpen en graaien. Het is een heel karwei doorheen zo’n struikenveld te komen en op het eind van de dag kleuren je benen bont en blauw. Voor de honden zijn die dwergstruiken nog lastiger dan voor ons, zij moeten er hun hele lijf doorheen manoevreren.   Maar er zijn ook de sneeuwvelden! Aaaah, wat houden ze daar van! Terwijl wij staan te jammeren om onze gekraakte knieën en ons uitgeputte lijf, hebben de meisjes dolle pret. Hoe bedoel je, er hangt iets niet goed?    En zo trekken wij verder. In die weidse wereld waar we zo van houden. Elke dag zien rendieren. Regelmatig ook elanden, vossen en sneeuwhazen die nu hun witte pels aan 't ruilen zijn voor een bruine zomerpels. En één keertje een wolf. Ik zag hem in de verte van ons wegrennen, een helling op. Daar bleef hij staan, keek nog es om en hupte dan de heuvelkam over, uit ons zicht. Aah, hoe wonderlijk zijn zulke momenten! Alsof de tijd even stilstaat, en de wereld stopt met draaien...   @ Brigitte: Koffie hebben we nog, maar een warm bad is welkom, hahaha, dus dat mag je brengen! 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Tanden reinigen dierenarts
Romeo wordt morgenmiddag zonder verdoving behandeld. Met ultrasoon. Normaal ben je bij een narcose in 1 keer klaar, maar bij deze behandeling, is het de bedoeling dat je een aantal keer moet terugkomen en soms niet alles in een keer gedaan kan worden. Het kost euro 12,50 per keer. Deze man, werkt in een dierenspeciaalzaak en heeft alle soorten honden als patient, pitbulls, maar ook vlinderhondjes. Ik ben heel tevreden. Vooral omdat het zonder narcose gaat.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jack Russell Terriër met blauwe ogen
Er zijn zoveel misverstanden over hoe een echte JR er uit zou moeten zien. De meeste mensen "kennen" de JR die je overal ziet, dus noemen ze een hond die daarvan afwijkt, geen JR, zoals mijn Romeo. Er zijn mensen, die als ze een JR zien, die huppelt, een veelvoorkomende aandoening bij de Jack Russell, hem of haar een "echte" JR noemen, juist omdat hij huppelt. Dat huppelen is een aandoening, die door doorfokken komt:  Patella Luxatie ! Een hele tijd geleden vertelde een stel met 2 JR's, die ik tegenkwam, dat ze eigenlijk voor 1 JR naar een fokker waren gegaan. In de hoek van de kennel zat toen een totaal witte JR, die schijnbaar afgedankt was en volgens de fokker de komende week, ingeslapen zou worden, omdat totaal witte JR's geen goede JR's zijn en niemand hem daarom zou willen. De man en vrouw waren verbijsterd en vroegen wat de JR kostte, ze konden hem voor niks mee nemen. En ik was diep ontroerd toen ik het ventje voor me zag staan, geadopteerd door het stel en een prachtige JR was geworden, net zo mooi, misschien wel mooier dan de JR die naast hem stond. Helemaal wit en prachtig. Volgens de richtlijnen/maatstaven moet een JR op zijn minst 80% wit zijn met bv. bruin of zwart. Het feit dat de fokker er geen verstand van had, dat hij een mooie JR in huis had, en hem een spuitje wilde laten geven, verbijsterd me nog steeds, als ik het vertel. Zo'n soort verhalen zie ik ook wel eens op hondenpage verschijnen. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jack Russell Terriër met blauwe ogen
Wat een mooie pup. Ik heb Romeo en Luca, beide JR's als pup gezien en Luca had bruine en Romeo caramelkleurige ogen. Maar al zou jouw hondje blauwe ogen houden, ik zie absoluut een Jack Russell in hem. De meeste mensen zien in Romeo vaak geen JR, omdat hij ruwharig is. Meestal hoor ik dan : ja, er zit wel iets in van een JR, terwijl Luca altijd als JR werd gezien. Romeo is een JR met stamboom. Luca had geen stamboom. Ik ben een enorme fan van Jack Russells. Ik wens je heel veel geluk en een goede gezondheid toe voor je prachtige hondenventje !!!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Luca, al weer 9 jaar in de hondenhemel.
Wat de datum 3 juni voor mij extra schrijnend maakt en ik deze ook nooit zal vergeten, was dat een paar uur na de dood van Luca, mijn moeder ineens op sterven lag en 2 weken erna overleed. Ik kon toen niet rouwen over mijn ventje, omdat ik meteen diezelfde nacht naast een stervende moeder in het ziekenhuis zat. Dat rouwen over Luca kwam pas later. Ik heb het allebei een plek kunnen geven, gelukkig. Ik denk gelukkig met veel liefde en dankbaarheid terug aan Luca. Maar elke avond als ik naar bed ga en de trap op loop, zie ik de grote canvasfoto van hem, boven aan de trap, net of hij lacht. Ik kan me het moment nog herinneren, toen die foto genomen werd. Dan mis ik hem enorm ! 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Luca, al weer 9 jaar in de hondenhemel.
Wat vliegt de tijd toch ! Luca, Je bent al weer 9 jaar niet meer bij me. Elke dag denk ik aan je, maar vandaag speciaal, omdat het je geboortedag en je sterfdag is. Je blijft in mijn herinnering. Ik zal je nooit vergeten. Rust zacht, mijn hondenventje. :'( :'( :'(
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Met Kleine hond naar losloopgebied
Als je als baasje met een aangelijnde hond gewoon in het park wandelt, zijn er te vaak baasjes die hun hond daar gewoon loslaten. Ze laten het dan aan de baasjes van aangelijnde honden over, om de keuze te maken, het toe te laten, of de eigen hond los te gooien. Ik vind het een ander geval, als je met je hond in een losloopgebied loopt. Dan kun je loslopende honden tegenkomen. Je hebt dan de keuze daar niet te lopen. De aanvaringen die ik meegemaakt en ook gezien heb, waren altijd tussen een loslopende hond en een aangelijnde hond. Er zijn te veel baasjes, die vinden, dat ze het recht hebben, hun hond los te laten in gebieden, waar dat niet is toegestaan en dat de normaalste zaak van de wereld vinden. Meestal zeggen ze dan : hij doet niets, maar ze weten echt niet hoe een vreemde aangelijnde hond reageert. Als er dan een aanvaring plaatsvindt, krijgt meestal de baas van de aangelijnde hond de schuld. Veel baasjes die ik tegenkom, weten bv. ook niet, dat honden die los lopen in een uitrenveld in bv. een park, heel gemakkelijk over de afrastering heen  kunnen springen ! Vooral als ze getriggerd zijn. Dat is nog niet zo lang geleden gebeurd, met 2 Dobermanns, die een kleine hond aanvielen, die aangelijnd met het baasje langkwam. Ik vind dat gewoon asociaal. Dat is ook de reden, dat ik vaak bij een uitrenveld, de ingangspoort in het park dichtmaak, omdat er baasjes zijn, die aan de straatkant de hond binnenlaten en de hond door de poort aan de kant van het park het park inrent en dan een andere hond tegen komt. Romeo is heel sociaal naar andere honden toe, maar ik blijf het heel vervelend vinden, als er weer eens een hond op hem afgestormd komt en ik de keuze moet maken, "dat het wel goed zal gaan". 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Reis met ons mee naar de poolgebieden: Nieuwe update!
Deel II: Mooi, mooier, mooist... Lapland!   Als we half mei de noordpoolcirkel oversteken, is het prachtig lenteweer. De kraanvogels zoeken hun broedgebieden en de roodkeelduikers zingen hun melancholische lied.   De Sami zien de duikers als de boodschappers tussen deze wereld en Sajvva, de dodenwereld, die diep onder de meren ligt.   Regelmatig spotten we elanden, sneeuwhazen en rendieren. Eerste prioriteit is dan de dolle malamutes in bedwang houden, dus het lukt maar zelden om ook nog een foto te nemen. Maar soms heb ik toch geluk.    In de gebieden rond Kvikkjokk en de berg Akka is het heerlijk wildkamperen, zowel met campertruckje als met de tent. We struinen rond, verkennen en genieten van die zalige weidsheid die zo kenmerkend is voor de poolgebieden.     En ja, tussendoor moet er ook al es gewassen worden...    Wat is het hier toch rustig en stil. Terwijl de zon de ene kant van de hemel in vlammende kleuren zet, komt aan de andere kant heel sereen en bescheiden een volle maan op. Een mooie blik in beide richtingen vanuit de tent.      De meisjes hebben lol. En er valt hier altijd wat te beleven of te scoren: van een lekkere afgescheurde elandpoot tot een hoop drek om in te rollen en te wroeten. Jiepie!         En er zijn ongetwijfeld lelijker plekjes op deze aardbol om ‘s ochtends je koffietje te drinken...   Dan leiden de honden ons een waarzinnig landschap binnen. Het weidse panorama laat zich helaas niet in één beeld vastleggen. Het is een buitenaards wonderlijke wereld, en we durven stellen dat dit één van de mooiste plekjes in Europa moet zijn. Hier heerst stilte, alleen doorbroken door het kraken van het ijs en de roep van een vogel (en het hijgen van twee honden ).   Een steenarend die over de bevroren rivier zweeft.   Het wordt nu nooit meer donker, er bestaat geen nacht meer, alleen maar dag. Het avondlicht gaat over in ochtendgloren en zo rijgen de dagen zich eindeloos aan elkaar.   En zo gaan we steeds noordelijker, en bereiken we de toendra's op 70°N. Maar dat is voor een volgend verslagje...  Tot dan!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bijwerkingen advantix of l4 enting
Romeo had gisteren 2 teken. Die heb ik verwijderd, goed ontsmet en dat nog een paar keer herhaald. Mocht een teek besmet zijn en er verschijnt een rode kring, is er 24 uur de tijd om naar de dierenarts te gaan. Ik ben er trouwens nog steeds van overtuigd, dat middelen zonder deze werkzame stof, nog altijd vergift zijn. Ik zie niet in, waarom je nog steeds meldt, dat ik die woorden helemaal uit zijn verband trok. Ik lees hier op hondenpage, dat iemand zijn of haar hond elke maand een antiteken/vlooienmiddel had gegeven. Het blijft nog steeds puur vergift, een insecticide.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bijwerkingen advantix of l4 enting
Ik schiet niet in de verontwaardiging, Klara, ik geef gewoon mijn mening. En je reactie is geheel ten onrechte, aangezien ik vind dat een hondenbaasje een hond nooit of te nimmer insecticides/landbouwvergiften zou moeten geven, ook als die stof er niet in zit ! Maar ik begrijp absoluut dat het niet eenvoudig is, als je middenin een vlooienplaag zit !  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Bijwerkingen advantix of l4 enting
Waarom middelen geven met insecticides/landbouwvergiften, als er ook goede producten zijn zonder deze troep. En dan helemaal maandelijks ! Als Advantix op de lijst van veilige middelen staat, vraag ik me af, wie de testen heeft uitgevoerd. Meestal is het de fabrikant die de testen doet. Niemand maakt mij wijs dat insecticides veilig zijn. Waarom zou je als baasje dit risico lopen ? 
honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo schreef in Engelsecockerspaniel Denver
Beste Jan ik weet hoe het aanvoelt jou lieveling verliezen.28 mei zal het bij mij 9 jaar worden dat mijn cocker er niet meer is.Ik wens jou alvast verder veel sterkte toe.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Balou zeven jaar !!
Van harte !
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Reis met ons mee naar de poolgebieden: Nieuwe update!
DEEL I: van 61°N tot de Noordpoolcirkel   Half april gooien we onze trekkingspullen in ons ouwe karretje, springen de doggies enthousiast aan boord en vertrekken we noordwaarts, op weg naar de poolgebieden. De eerste week van de reis is het warm. We hangen rond in de grensstreek van Zuid-Noorwegen met Zweden, waar de bossen gespikkeld zijn met honderden meertjes en vennetjes. Als we kamperen, zoeken de meisjes liefst de schaduw op. Het is een tijd van ronddwalen, luieren en genieten van de rust en het samenzijn.   Tijdens een kanotocht gaat de wind echter draaien en komt opeens de koude opzetten. De temperatuur daalt snel en de eerste sneeuwbui kleurt de bomen en valt als poeder op het water.   De honden steken de neuzen in de lucht. Ze zijn klaar om deze bossen te verlaten en de lange tocht noordwaarts verder te zetten. Als we de grens tussen Noorwegen en Zweden oversteken, is het bitter koud er valt veel sneeuw. Maar dat vinden we prachtig, de meisjes krijgen er alleen maar meer energie en zin van. Nukka wacht op haar ontbijt :   De Njupeskar waterval:   Tocht langs het bevroren Grövelsjön-meer:   Lekker glijden en botsen op de Hamrafjäll:   We kiezen graag voor onverharde wegen, die ons dieper de bergen in brengen, waar we vrij kunnen rondtrekken en onbekommerd kunnen doen wat we willen.   De temperatuur daalt nog meer, alles bevriest, we krijgen de auto 's ochtends maar met moeite aan de praat. Op de Flatruet krijgen we een ijsstorm over ons heen, de wind giert tegen 100 km per uur. Als we ons buiten wagen, worden we meteen weggeblazen. Geen goed idee om nu te wandelen! Ons karretje schudt en schuift, maar brengt ons veilig en wel over het bergplateau.   De volgende dag is de storm uitgeraasd en krijgen we weer wat van het landschap te zien.   Nanu kijkt uit over de taiga aan de Marsfjällets:   De lente is een onvoorspelbaar seizoen, het weer kan alle kanten op, maar daar hou ik wel van. Het ene moment is het barre winter, het volgende ogenblik breekt de zon krachtig door het wolkendek en komt alles tot leven. Landschappen ontdooien. Water bruist en gorgelt en vreet het ijs weg. En zo steken we een maand na ons vertrek de noordpoolcirkel over. Op naar nieuwe avonturen!  Tot over enkele weken! Daag!  
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in 6!
Van harte!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Gebroken nagel
Ik zou naar de dierenarts gaan. Romeo heeft dat ook wel eens gehad. De dierenarts wilde de nagel helemaal verwijderen, maar de nagel is afgeknipt, ontsmet en verbonden en het is het beste dat het verband 24 uur blijft zitten. Met Romeo was dat een probleem, want hij was nog niet de deur uit bij de dierenarts of hij lag op de stoep en probeerde het verband eraf te trekken. Uiteindelijk is het toch gelukt deze 24 uur te laten zitten.  Is weer prima aangegroeid.   
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Enquête vaccinatie
Ingevuld !
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Verdriet om Diego.
Heel veel sterkte.
 

Vrienden van Plucheke007

honden foto van Shiba fanhonden foto van  martinehonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van louisehonden foto van Silvyhonden foto van Verohonden foto van Neeltje en Snowie honden foto van Martine, Bailey en Jaikahonden foto van Jasmijnhonden foto van Anne met Ike en Jackohonden foto van berner ilonahonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van meikehonden foto van babs en tibbie joshahonden foto van Philippehonden foto van ****LIAN ***SENNA****honden foto van theo  en martina honden foto van YLA EN BOYARhonden foto van Bellahonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Claudiahonden foto van Tinahonden foto van ankehonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van hans masthonden foto van Ronica & Festerhonden foto van anoukhonden foto van Wen's stuiterballenhonden foto van Helene en Tyborhonden foto van KeesKittyhonden foto van Nickhonden foto van Nadine honden foto van Vickyhonden foto van Kathyhonden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*honden foto van changhonden foto van Laura & Figohonden foto van Celine & Yacko honden foto van Priscillahonden foto van Marjoleinhonden foto van Louise & Body honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~honden foto van Paulinehonden foto van Kitahonden foto van Puck en Incahonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Marijke en Maya <3honden foto van Tish & Dweenhonden foto van Rosannehonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van robhonden foto van Julie & Yucca <3honden foto van laura honden foto van Yvette & Lectorhonden foto van pien en de labjeshonden foto van Frankhonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Alaska's Finest!honden foto van [Ggy]honden foto van Renate honden foto van Tamara honden foto van Lizzy (Boerenfox) honden foto van janahonden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Ines&Lunahonden foto van BB&Blackyhonden foto van LouisPearlhonden foto van Dy-Annhonden foto van tamarahonden foto van Toby

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^