HondenPage baasje Plucheke007

Wat schreven de vrienden van Plucheke007 op het forum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Wat zien jullie?
Het is een momentopname, je mist de hele omkadering. Als je losse momenten uit het spel van mijn honden haalt, dan kan dit ook een erg vertekend beeld geven en kan ik me voorstellen dat er ook mensen zijn die schrikken.   Dus of ik had ingegerepen? Geen idee, ik ken deze honden en hun 'vibe' niet. Maar ik val er in ieder geval niet van achterover.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in drukke puppy in combinatie met drie kinderen
" Mja, dacht ik dus ook. Maar ik was al 15 toen we hem kregen en mijn ouders beaamden dat hij eigenlijk nooit zo onstuimig  was al Thor nu is. Mijn vader regeerde ook wel met de ijzeren hand. Daar kan het ook wel wat mee te maken hebben  " BaasjeThor Eigenlijk kan je verschillende individuen in verschillende situaties nooit vergelijken. De ene hond is de andere niet, het ene gezin is het andere niet. Zelfs binnen 1 gezin: mijn oudste hond was als pup een echte draak uit de hel, de jongste was het vrolijke zonnetje in huis. Beiden zijn uitgegroeid tot geweldige honden, elk met hun eigen karaktertrekken.   En niet vergeten: de lockdown-periode was niet altijd even makkelijk, de hele gezinssituatie was anders. Straks valt het leven weer wat in zijn plooi, dat zal zich zeker ook wel spiegelen in het gedrag vd hond. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in drukke puppy in combinatie met drie kinderen
onze beagle thuis die had volgens mij amper speelgoed, van wat ik me kan herinneren. Ging maar 1 keer per dag wandelen, max 2 keer. Had geen overgewicht en was super rustig. HOE DAN??   BaasjeThor Misschien werd er niet veel druk op hem gelegd en moest ie niet naar school? 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in drukke puppy in combinatie met drie kinderen
Haha, met m'n eerste mensenkind was ik ook bang om het te verknallen . Maar idd, ondanks dat we er soms niets van begrepen leeft ze nog steeds en is het een tof kind geworden BaasjeThor Lol!  Zo zie je maar, dat je op een dag kan zeggen: dat heb ik goed gedaan!   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in drukke puppy in combinatie met drie kinderen
- Ik ben ook zo bang om hem "slecht" op te voeden! Ik wil echt een hond die goed luistert. Daar gaan we natuurlijk voor naar de puppyschool, maar wat als we hem "verknallen"???    - Maar ik kan haar moeilijk opsluiten op haar kamer als 4 jarige zodat ze maar niet bij hem in de buurt komt ;-) Ze moet het echt leren, dat klopt, maar tegelijk is en blijft het een kleuter die hem eigenlijk gewoon graag wil knuffelen en ermee wil spelen.   BaasjeThor Ik zet deze twee reacties even achter elkaar. Beiden gaan over peuters/kleuters alleen van een andere diersoort. Van het mensenkind ben je niet zo bang dat je het verknald, toch? Nochtans luistert die ook niet altijd, ze haalt dingen uit die ze eigenlijk niet mag, maar je begrijpt: het is een kleuter, ze moet nog veel leren en alles op z'n tijd. Hetzelfde geldt voor het hondenkind. Ook die haalt fratsen uit die niet gewenst zijn. Maar het is een peuter, het vraagt tijd en begeleiding en een zekere relativering en begrip.    Dus wees niet zo bang, er wordt niet zo snel iets 'verknald'. Opvoeden en gehoorzamen zijn ook niet hetzelfde. Je kan honden ook omgangsnormen aanleren zonder dat ie moet 'luisteren'. Noem het leefregels of een kader uitzetten. Zoals: zich leren beheersen, geduldig leren zijn, geen spullen kapot bijten, enz. Dat vraagt tijd. Begeleiding. Net zoals bij een kind. En je leert zelf 'zien': je leert wanneer ze moe en jengelig worden, of druk en wild, of rustig en tevreden. En dan leer je dit te kaderen in het groter geheel: welke situaties leiden tot welk gedrag, wat aanleiding en gevolg is, en zo leer je een balans te vinden tussen wat je pup nodig heeft en je hem kan aanbieden, en wat je vervolgens terugkrijgt qua gedrag of stemming. Dus opvoeden kan ook heel organisch gaan, zonder schools te worden.    Laat de druk en stress dus maar wat los. Puppies bijten, springen, hebben peper in hun kont en hebben hun vernielzuchtige buien, dat is niet altijd handig, haha! Maar ze zijn dan ook nog erg jong, alles ligt nog open en er wordt niks 'verknald'. Niet alleen de pup, ook jullie allemaal hebben nog wat te leren. Zo gaat dat, als je samenleeft. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Luca, vandaag al 10 jaar zonder jou !
Dank je, Willemijn. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Luca, vandaag al 10 jaar zonder jou !
Luca. Vandaag al 10 jaar zonder jou ! Ik kan het niet geloven hoe vlug de tijd gaat. 3 Juni is jouw sterfdag, maar is ook jouw geboortedag. Je werd precies 10 jaar ! Je bent voor altijd in mijn hart, lief hondenventje ! Vergeten doe ik je nooit !
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Vraagje i.v.m. alleen blijven
gaan regelmatig een paar uurtjes op de studeerkamer boven werken omdat ze hier toch aan zou gewoon zijn. Ze krijgt een kluifje, loopt zelf haar puppyren in, en ligt meestal te slapen in haar bench of naar buiten te kijken.    Als we echter gewoon thuis zijn, en ik loop even naar boven om iets te halen of te douchen, wordt ze erg opgewonden van zodra ik de trap op ga. Dan staat ze te blaffen, probeert ze in mijn voeten te bijten, kortom, ze vindt het duidelijk niet leuk dat ik weg ga. Ze ligt dan tot ik terug ben zachtjes te piepen aan het traphekje.  Fie Kan je dit even verduidelijken, want het lijkt tegengesteld: - als je boven gaat werken, is ze rustig en slaapt ze - als je boven gaat voor wat anders, blaft en piept ze Wat is het verschil tussen beiden, als je naar boven gaat?
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Afscheid nemen is zwaar
Heel veel sterkte.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Uit huis en waar gaat Senna wonen?! Wie kan mij helpen
" Ja klopt en daar heb ik ook alle respect voor. Het gaat mij meer om het principe. Dat mij mijn hond ontnomen wordt, want zo voelt het. Mijn vriend is ook gek op Senna. Mijn schoonouders hebben haar in die 5 jaar nog nooit ontmoet. Allergieën hebben zij niet. Het gaat hen om het feit dat het appartement sneller mankementen zou opleveren.  Maar Senna is geen puppy meer, ze is 4 en luistert ontzettend goed. Het is een Friese Stabij, een ontzettend zacht karakter en zal nooit iets doen wat wij haar niet geleerd hebben. Maar goed, ik zal dit moeten uitpraten met mijn schoonouders en anders conclusies trekken voor mezelf. Toch bedankt voor je bericht. " Fleur Je schoonouders kopen een appartement. Ze willen het eerst een aantal jaren verhuren en daarna er zelf in wonen. Vanuit hun standpunt: ze hebben het recht om bepaalde wensen te hebben qua huurders. Het zijn niet je schoonouders die jou voor het dilemma ivm de hond plaatsen, het is je vriend.  Jullie kunnen heel eenvoudig voor een andere woonst kiezen, waar de hond welkom is. Maar blijkbaar wil jouw vriend deze keuze niet maken. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Uit huis en waar gaat Senna wonen?! Wie kan mij helpen
is dit een keuze die ik voor mezelf moet maken en moet afwegen waar mijn belangen liggen en hoe hoog mijn eigenwaarde nog is.  Fleur Klopt. Dit gaat over hoe belangrijk jij bent voor je vriend, over de invulling van jullie relatie. Niet zozeer over de hond. Naar mijn mening is het binnen een relatie niet meer dan normaal dat je naar waarde geschat wordt. Als je niet het gevoel krijgt dat je volwaardig meetelt of belangrijk bent voor je partner en hij je aan de zijlijn schuift, dan is dat besef erg pijnlijk, maar tegelijk een erg duidelijk signaal.  Dus leg het pijnpunt bloot, spreek erover. En bekijk of het ten goede kan veranderen, of dat het geen toekomst heeft...  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Uit huis en waar gaat Senna wonen?! Wie kan mij helpen
Hij blijft bij het feit dat hij in het appartement gaat omdat hij voelt dat hij het niet kan maken tegenover zijn ouders het aanbod ineens af te slaan.  Fleur Wel, da's dan duidelijk: blijkbaar vindt ie het appartement belangrijker dan jou want hij kiest voor het appartement. Trek je conclusies. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Uit huis en waar gaat Senna wonen?! Wie kan mij helpen
Eigenlijk is deze keuze niet te maken. Het is dan of mijn vriend, of mijn hond en mijn moeder.. " Fleur Euh? Je bespreekt toch gewoon met je vriend hoe jullie je toekomst zien?  Maar misschien wil ie zelf geen hond, en draait het daar om? Dan ga je daarover in gesprek met hem, bespreek jullie wensen, praat het onderling uit.    
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Uit huis en waar gaat Senna wonen?! Wie kan mij helpen
Ik zie het probleem niet echt. Je gaat samenwonen met je vriend, dus jullie kiezen toch zelf waar je gaat wonen? Je hoeft je schoonouders er niet bij te betrekken. Dus zoek een andere woonst dan dat appartement, en vul jullie leven in zoals jullie dat zelf wensen. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Help, ik ga mijn hond verliezen
Misschien kan je eens contact opnemen met Helping Dogs, die bemiddelen bij herplaatsing. Zij kunnen, samen met jou, een nieuwe thuis zoeken waar er geen kinderen zijn. Ik denk dat ze ook met gedragstherapeuten werken, die zouden de situatie dan eerst kunnen inschatten. https://helpingdogs.be/newsite2/index.php/contact/wie-zijn-wij   Sterkte met je beslissing, in ieder geval. Het is hartverscheurend om afstand toe moeten doen van je vriend, maar gezien de veiligheid voor je kindje, kan je niet anders.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Samojeed eenkennig?
Ik denk dat mijn gevoel al genoeg zegt. Maar toch vind ik het interessant om te horen dat sommige ervaringen met samojeden anders zijn.  Wookiepookie Er lopen ook heel wat look-a-likes rond, natuurlijk. Geen rashonden die gefokt zijn naar raseigenschappen, maar puur om uiterlijk op een samojeed te lijken. Ook op die manier kan je heel atypische karaktertrekken in een individu zien, die niet echt overeenstemmen met de aard van het echte ras.   
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Samojeed eenkennig?
Algemeen zijn Samojeden zachte en vriendelijke honden, echte familiehonden. Dus eenkennig zijn is zeker geen raseigenschap.   Misschien heeft de trimster een eenkennige samojeed in haar praktijk, en is daar haar ervaring op gebaseerd. Er kan altijd een verschil zitten tussen raseigenschappen en individuele karaktertrekken, natuurlijk.   Als je je niet goed voelt bij dit salon, zoek dan een ander. Of borstel zelf in de rui, haha, krijg je sterke armen van. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond van 14 misschien hersentumor
Voor de rest gaat het goed. Ze staat nu zelfs blaffend naast mij dat ze honger heeft. Beetje teveel honger naar mijn idee.   klaske Genieten van je oudje zolang het goed gaat  Misschien is ze wat vergeetachtig en denkt ze: he, ik heb mijn eten nog niet gekregen!  Senior-hondjes, ze krijgen kwaaltjes, je maakt je snel zorgen, maar ze zijn zo aandoenlijk. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Hond van 14 misschien hersentumor
Maar je hond had toch onlangs het vestibulair syndroom? Waarom wordt er nu aan een tumor gedacht?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Het is ook denk ik per hond afhankelijk.  Ik zelf hou ook van afwisseling, voor Luca maakt het niet uit. Met de Corona, vanuit huis, veel het zelfde gebied en ze gaat altijd even blij op pad. Los of aan de lijn, maakt haar ook niet uit.  Suzanne en Luca Ja, het zal erg verschillen per individu en per ras. De corona-lockdown was voor ons een ramp, omdat we er niet met de auto op uit mochten. Steeds in eigen omgeving wandelen zorgde voor 2 zeer ongelukkige en chagrijnige honden. Saaiheid maakt hen opstandig, kwaad en verdrietig. Weinig ontdekkingsmogelijkheden krijgen geeft hen stress en ze voelen zich dan tekort gedaan. Het zit erin gebakken, die zwerflust.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
in een nieuw gebied, zullen ze wellicht actiever bezig zijn, het is onbekend, de route is nieuw, maar of dat voor een hond dan echt leuker is. Is opwinding per definitie leuker of beter?  Suzanne en Luca Het gaat dan ook niet om opwinding, het gaat om genieten en tevreden zijn. Dat is iets volstrekt anders.   Andere omgeving gaat ook niet alleen om een ander geurtje op de grond. Het gaat om de hele beleving, al het onbekende wat ze kunnen ontdekken en zien. Een rivier om door te baderen, een rots of een boomstam om op te klimmen, een struikenveld om door te lopen, bessen zoeken en eten, op uitkijk te kunnen zitten, enz. enz. Net omdat honden zo goed zijn in 'in kaart brengen' van een gebied, houden mijn honden zo ontzettend veel van nieuwe streken verkennen. Joepie, een onbekend territorium met al zijn verrassingen en ontdekkingen en volstrekt onbekende geuren om te scannen en in te schatten! Want de andere streken kennen ze al. Op verkenning gaan, dat is zoiets als cadeautjes krijgen. Het zorgt voor zin en invulling en goesting (zoals we dat in 't Vlaams zeggen)   En ze kunnen (en ik spreek over mijn honden, voor een andere hond zal dit misschien niet zo zijn) zo ontzettend zitten genieten van natuur, landschappen en omgeving, in al zijn facetten. Daar nemen ze graag hun tijd voor.         
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Over het algemeen is hij tevreden met z’n standaard rondje en zorgt een vreemde omgeving voor onrust.   Hilde & Twinko Oh, maar jullie trekken er toch vaak met de rugzak op uit? Vindt ie dat dan niet leuk? Te stressy?
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Ik denk dat mijn hond ook wel van een beetje variatie houd, maar als we veel honden tegenkomen wordt ze echt een brok spanning. Iglo Ik stem de wandelingen altijd af op maat vd hond. Mijn honden houden ook niet van een drukke omgeving waar veel andere honden lopen, dus heb ik heel veel gebieden gezocht waar het rustiger is, waar ze plezier hebben en zich lekker bij voelen, en daarin wisselen we af + verkennen we regelmatig nieuwe gebieden. Maar altijd is dat natuur, bos, heide,... nooit drukke plaatsen of populaire wandelroutes want daar houden we niet van.
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Zelfde plek lopen, saai?
Ja, mijn honden vinden het ontzettend saai om veel in hetzelfde gebied te lopen. Die willen op verkenning gaan, hun horizonten verruimen.  Het zal van hond tot hond afhangen, geen individu (en rasaard) is hetzelfde. Maar mijn honden doe je geen plezier met lopen op dezelfde plek, en die onvrede laten ze dan al snel en duidelijk merken, haha!
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in PB berichten weg halen
Ja handmatig, dat klopt, dat zei hij, maar wel makkelijk, niet alleen Arjan, alle modjes. yooop Nee, de Moderators kunnen geen PB's lezen, ze hebben daar geen toegang toe, dus daar kan je gerust in zijn. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Teef haalt uit naar andere teef
Heeft iemand raad?  Ciska Let goed op de triggers. Je hebt de typische aanleidingen, zoals voedsel, speelgoed, slaapplek... Maar ook jijzelf kan een trigger zijn: bijvoorbeeld de 2 honden zijn samen en er is niets aan de hand, en jij stapt in hun 'arena' en plots wordt er uitgehaald.  Ook bepaalde emoties, stemmingen of gevoel kunnen het lontje korter maken: frustratie, opwinding, chagrijn, pijn, en zeker ook hormonale schommelingen. Ook de geur van de hond (zoals bijvoorbeeld anaalklierproblemen) kan dit gedrag uitlokken.    Probeer een beetje politie te spelen, en dan bedoel ik: de situaties te managen zodat die erg duidelijk worden voor de honden. Bijvoorbeeld bij een te drukke begroeting: vraag de honden afstand te houden van elkaar en begroet ze één voor één. Bij voedsel: geef de eetbakken op een afstand van elkaar en wacht tot ze beiden gedaan hebben, dan haal je de kommen meteen weg. Laat de ene hond niet in de buurt vd andere komen zolang die nog niet gedaan heeft met eten. Ruim spelletjes op.   En zeker met de sterilisatie, een operatie brengt ongemak en stress met zich mee. Dus bewaak dan de grenzen van de honden, hou overzicht op de situatie en zorg voor duidelijkheid. Zodat de hond leert dat jij dit gedrag niet tolereert en zich tegelijk gesteund kan voelen.  
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Dominantietheorie
OK, sorry, ik wil niet kwaad worden hier, dat is niet de bedoeling. Ik apprecieer, respecteer, en ga akkoord met je opinie dat professionele hulp dringend nodig is. Ik doe mijn aller-uiterste best om die te vinden. Maar laat me in de tussentijd alsjeblieft even deelnemen aan een community van mensen die evenveel voor hun dier zouden doen als ik.  Basil Het is heel begrijpelijk dat je wel es kwaad wordt, als je professionele hulp zoekt en je je niet écht gehoord of geholpen voelt. Tuurlijk word je daar radeloos en emotioneel van. En tuurlijk zoek je dan ook oplossingen of steun of (h)erkenning in andere hoek (zoals op een forum, of uit een boek). In welke provincie/regio woon je? 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Geef nooit op!!!
Toen Luca jaren geleden bijna doodgebeten werd door een pitbullachtige en hij hier op de serretafel geopereerd werd en behandeld, dacht niemand dat hij dit ooit zou overleven. Hij had zoveel bloed verloren, dat het hele huis vol bloed lag en hij kon ook niet meer vervoerd worden. Hij was stervende ! Na maandenlange zorg knapte Luca langzaamaan op en er werd een diagnose gesteld dat zijn rechterachterkant, de aangedane zijde altijd achter zou blijven en de knie van zijn rechterachterpoot op slot zou blijven en niet meer hersteld zou kunnen worden, waarschijnlijk zou er amputatie moeten volgen. Zelfs onder narcose kon de poot niet gebogen worden en we moesten ons er maar op voorbereiden dat herstel niet meer mogelijk was. Ik nam contact op met een erkende homeopate en zij adviseerde een aantal homeopatische middelen, die hij elke dag toegediend moest krijgen. Ik begon in mei met deze middelen en in augustus kwam ik voor een controle weer bij de dierenarts. Hij was hogelijk verbaasd en vroeg me wat er gebeurd was : het slot was van de knie, er werd spierweefsel opgebouwd en de poot was veel krachtiger. Om een lang verhaal kort te houden : Luca herstelde daarna en kon zijn rechterkant weer bijna geheel gebruiken, iets wat de dierenartsen niet konden begrijpen. Ik schat dat had ik geen homeopate ingeschakeld, Luca zijn poot verloren had. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Geef nooit op!!!
Wat een verhaal. Wat je zegt over de alternatieve geneeswijzen, ben ik het daar helemaal mee eens. De hond van een vriendin is vanaf dat hij pup was tot aan zijn 6,7de ziek geweest, overgeven, diarree, lusteloosheid, huidaandoeningen, oorontstekingen, anaalklierproblemen, noem het op en hij had het. In al die jaren ging het baasje trouw naar een heleboel verschillende dierenartsen, die het symptoom onderdrukten, een injectie voor dit, een injectie voor dat, hypoallergene voeding, kuurtjes, prednison, ik weet al wat niet meer. Alles maar tijdelijk. Totdat hij terechtkwam bij een heel goede holistisch dierenarts : hij ging over op kvv, kreeg Japanse kruiden, werd ontgift, ontstoord en na de eerste behandeling zagen we hem al vooruitgaan, na de tweede behandeling ging het zo goed, dat we niet wisten hoe we het hadden, hij at weer goed, de aandoeningen gingen een voor een over en na een aantal weken was hij nagenoeg beter. Dierenartsen onderdrukken vaak het symptoom, een holist gaat naar de oorzaak. En deze hond is niet de enige, die in al die jaren beter is gemaakt, maar wij als baasjes supersterk in onze schoenen moeten staan, om de alternatieve weg te kiezen, omdat er vaak lacherig over wordt gedaan en de alternatieve geneeskunde niet serieus genomen wordt. Mijn dag is in elk geval goed en ben zo blij voor jou en je hondenschat. Geef nooit op, dat is precies wat je schrijft. Ik hoop dat je hondenventje nog heel lang, en in goede gezondheid bij je mag zijn. 
honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest! schreef in Dominantietheorie
Sommige dingen gaan echt door merg en been moet ik zeggen… Maar, en zo staat er ook in zijn boek: het gaat erom dat je moet doen wat goed is voor de hond, en niet wat jij leuk vindt. Dus als ik met mijn geknuffel stress en onzekerheid heb gecreëerd in huis, dan wil ik dat goedmaken! Maar ik wil niet het risico lopen dat ik, door een omstreden methodiek te gebruiken, nóg meer kapot maak.Basil Om even kort te reageren: laat je niet meeslepen in methoden en theorieën die niet bij je passen. Dat wérkt niet. Je leeft samen met je hond(en). Die relatie is dus een wisselwerking tussen mens en hond. Wat niet bij jou past en waar je je niet goed bij voelt, werkt dus logischerwijze ook niet binnen de relatie, want dat is deels een verlengde van wie jij bent en waar jij voor staat. Verschillende meningen, inzichten, theorieën lezen, allemaal prima. Maar haal eruit wat past, wat voor jullie klopt. En construeer je eigen methode. Eentje die rekening houdt met iedereen binnen jullie gezin: met ieders karakter, aard, noden, wensen, gedragingen... zowel van mens als van hond(en).   Succes!
 

Vrienden van Plucheke007

honden foto van Shiba fanhonden foto van  martinehonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van louisehonden foto van Silvyhonden foto van Verohonden foto van Neeltje en Snowie honden foto van Martine, Bailey en Jaikahonden foto van Jasmijnhonden foto van Anne met Ike en Jackohonden foto van berner ilonahonden foto van Tim † Yoran Rixthonden foto van meikehonden foto van babs en tibbie joshahonden foto van Philippehonden foto van ****LIAN ***SENNA****honden foto van theo  en martina honden foto van YLA EN BOYARhonden foto van Bellahonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van Claudiahonden foto van Tinahonden foto van ankehonden foto van Patricia & de Musketiershonden foto van Wolverinehonden foto van hans masthonden foto van Ronica & Festerhonden foto van anoukhonden foto van Wen's stuiterballenhonden foto van Helene en Tyborhonden foto van KeesKittyhonden foto van Nickhonden foto van Nadine honden foto van Vickyhonden foto van Kathyhonden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*honden foto van changhonden foto van Laura & Figohonden foto van Celine & Yacko honden foto van Priscillahonden foto van Marjoleinhonden foto van Louise & Body honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~honden foto van Paulinehonden foto van Kitahonden foto van Puck en Incahonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Marijke en Maya <3honden foto van Tish & Dweenhonden foto van Rosannehonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van robhonden foto van Julie & Yucca <3honden foto van laura honden foto van Yvette & Lectorhonden foto van pien en de labjeshonden foto van Frankhonden foto van Dominique & Mackenzie honden foto van Alaska's Finest!honden foto van [Ggy]honden foto van Renate honden foto van Tamara honden foto van Lizzy (Boerenfox) honden foto van janahonden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Ines&Lunahonden foto van BB&Blackyhonden foto van LouisPearlhonden foto van Dy-Annhonden foto van tamarahonden foto van Toby

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^