Oudere hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel talithatalitha

Mijn Amerikaan wordt over 3 maand 9 jaar, nu merk ik dat hij het wandelen niet zo leuk meer vind, sjokt achter me aan en denkt nou als het dan toch moet prima dan :p. Zodra we 1 maal onderweg zijn wil hij al sjokkend achter me aan de hele stad wel door,,, hij heeft wel allergieën gehad en is nu herstellende en het gaat gelukkig beter! Kan het ook zijn dat z’n lichaam een flinke opdonder heeft gehad en hij langer nodig heeft om bij te komen? Verder doet hij alles, eten, drinken, plassen, poepen, slapen, schooien, kwispelen.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kleine wandelingentjes is ook toch goed, probeer de wandelingen leuk te maken voor je hond…ga naar een veilige plek waar je je hond lekker kan laten snuffelen, misschien ook wat leuke spelletjes doen met je hond… zelf meesjokken met je hond doet ook niets leuks aan de wandelingen he. 

honden page profiel talithatalitha

" Kleine wandelingentjes is ook toch goed, probeer de wandelingen leuk te maken voor je hond…ga naar een veilige plek waar je je hond lekker kan laten snuffelen, misschien ook wat leuke spelletjes doen met je hond… zelf meesjokken met je hond doet ook niets leuks aan de wandelingen he.  "

Nee nouja precies dat haha, zodra het regent of hij weet dat z’n eten thuis staat op het aanrecht kan meneer ineens wel heel snel lopen, maar het is ook de laatste jaren geen enthousiaste hond, hij was altijd zo gek als een deur en nu hij ouder wordt lijkt hij het allemaal wel te geloven.. en omdat er al zoveel mee hebben gemaakt met hem kan ik het niet linken aan ouderdom of ziekte.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog geen 9 jaar is echt nog niet heel oud….Ogin heeft ook een allergie, en soms moet je de wandelingen wel leuk maken hoor, neem eens wat lekkers mee en ga naar een veilige plek en verstopt het en laat hem meekijken en zeg dan…zoek…dat is wat anders voor je hond dan meesjokken….laughing  Of ga eens een andere weg op waar die niet vaak geweest is, nieuwe plekjes doen ook wel wat..geurtjes enz….

honden page profiel talithatalitha

" Nog geen 9 jaar is echt nog niet heel oud….Ogin heeft ook een allergie, en soms moet je de wandelingen wel leuk maken hoor, neem eens wat lekkers mee en ga naar een veilige plek en verstopt het en laat hem meekijken en zeg dan…zoek…dat is wat anders voor je hond dan meesjokken….  Of ga eens een andere weg op waar die niet vaak geweest is, nieuwe plekjes doen ook wel wat..geurtjes enz…. "

Nee indd dat dacht ik ook al, we lopen sws elke rondje een andere, en vaak heb ik een snack mee en dan sjokt hij achter me aan en op moment dat het op is en ik zeg ook echt op.. dan wil hij soms nog wel voor me uit lopen, ik ben sws net weer terug naar de basis gegaan en voer op moment alleen paard en dat is omdat hij slijk bij z’n ontlasting had en ik wou uitsluiten of het van z’n eten kwam ( paard, lam, konijn) hij liet net een boer en toen kwam er wat vocht omhoog dan sta ik gelijk op scherp en denk dan ooo nee toch niet weer met z’n darmen.. zijn pas nog wel bij de ostheopaat geweest denk nu 3 weken terug, en ik doe nog het detoxen zolang het nodig is,, ik had verwacht dat als de plekken tussen z’n tenen enzo weg waren hij hij niet elke dag meer misselijk was hij ook wel wat op zou leven, maar denk dat zn lichaam een flinke opdonder heeft gehad van alle ellende afgelopen 4 jaar -_-

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als ik je vorige topic zo lees, sta je zelf heel erg 'aan'. En dat bedoel ik absoluut niet als verwijt, het is namelijk zeer vermoeiend en belastend om steeds zoveel zorgen te dragen en hyperalert te zijn. Dat geeft veel spanning en zet veel druk. Niet alleen voor jezelf, ook voor je omgeving.

Het kan dat je hond dit heel erg aanvoelt en daarop reageert. Stress kan het hele lichaam overhoop halen, ook de stress die je van anderen overneemt.

Dus misschien kan je daarop gaan letten. Dat je bewuster leert omgaan met de stress in je lichaam. En probeert de focussen op prettige dingen in een wandeling. De hond meetrekken in vreugdevol samenzijn. Hoe klein die momentjes ook zijn, probeer daarin te investeren, het eerst zelf te voelen en dan door te geven aan je hond.

Want het is idd zo: oude honden geven een mens zorgen. Er spelen veel emoties van verdriet en angst en ongerustheid. Maar hou je ook vast aan vreugde, wat je nog kan geven, wat je samen kan delen. Ouderdom draait ook om innigheid, genieten, het samen fijn hebben in vele kleine dingen. hp-heart

honden page profiel talithatalitha

" Als ik je vorige topic zo lees, sta je zelf heel erg 'aan'. En dat bedoel ik absoluut niet als verwijt, het is namelijk zeer vermoeiend en belastend om steeds zoveel zorgen te dragen en hyperalert te zijn. Dat geeft veel spanning en zet veel druk. Niet alleen voor jezelf, ook voor je omgeving.
Het kan dat je hond dit heel erg aanvoelt en daarop reageert. Stress kan het hele lichaam overhoop halen, ook de stress die je van anderen overneemt.
Dus misschien kan je daarop gaan letten. Dat je bewuster leert omgaan met de stress in je lichaam. En probeert de focussen op prettige dingen in een wandeling. De hond meetrekken in vreugdevol samenzijn. Hoe klein die momentjes ook zijn, probeer daarin te investeren, het eerst zelf te voelen en dan door te geven aan je hond.
Want het is idd zo: oude honden geven een mens zorgen. Er spelen veel emoties van verdriet en angst en ongerustheid. Maar hou je ook vast aan vreugde, wat je nog kan geven, wat je samen kan delen. Ouderdom draait ook om innigheid, genieten, het samen fijn hebben in vele kleine dingen.  "

Je hebt gelijk! Ik denk dat ik echt nog heel bang ben ivm wat er toen allemaal speelde.. ik merk ook dat als mn man thuis is is er niks aan de hand Issie blij doet zn ding, mensen zeggen wel eens dat ik helemaal door draaf maar ben zooo bang dat ik iets over het hoofd zie wat betreft hem.. elk smakje, elk zuchtje elk boertje ik sta gelijk aan! -_-, ik ga het proberen los te laten en wat vaker te denken; oké Rambo je red je wel even.. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ik ga het proberen los te laten en wat vaker te denken; oké Rambo je red je wel even..  

Da's mooi. En wees een beetje mild voor jezelf en zeg ook gerust een keer: Oké, Talitha, al die zorgen, die lopen niet weg. Focus je nu maar even op al die positieve dingen die er nog zijn, en adem! hp-heart 

honden page profiel Ineke2Ineke2

honden foto van Ineke2

Mijn hondje is zes. Ik merk buiten en binnen, minder actief maaaaar. Als ik zelf dingen ga doen met haar, sleutel verstoppen, beetje detectie, speeltjes, rommel in de bak , opruimen, dan leeft ze echt op. We zijn nu maar weer wat nieuwe dingen aan het aanleren. En buiten? Verstop ik haar speeltjes en oh wat is ze dan weer een blije hond. En ook mijn hondje heeft een chronisch probleem. 

Nu loop ik buiten en krijg een duw tegen mijn been, kom laten we spelen....... zo een verschil. En een staff is niet stokoud met 9 jaar, die kunnen 15 en ouder worden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je zou eens naar de dierfysio kunnen gaan en je hond daar eens laten bekijken of er evt iets is aan spieren of skelet.

Gewoon uitsluiten dat daar iets mee is.

honden page profiel talithatalitha

" Da's mooi. En wees een beetje mild voor jezelf en zeg ook gerust een keer: Oké, Talitha, al die zorgen, die lopen niet weg. Focus je nu maar even op al die positieve dingen die er nog zijn, en adem!   "

Nou gisteren je advies opgevolgd lekker gewandeld niet teveel op hem gelet, hij ligt op de bank laat een scheet vlieg van de bank gaat heel raar zitten, wou naar buiten dus hup naar buiten nou en meneer had me een diaree. Nou dan heb je me alweer hè :( ga nu ontlasting opnemen van 3 dagen en dat rommel ik maar eens door de medische molen bij de dierenarts… vandaag geen poep gehad trouwens.. 

honden page profiel talithatalitha

" Je zou eens naar de dierfysio kunnen gaan en je hond daar eens laten bekijken of er evt iets is aan spieren of skelet.
Gewoon uitsluiten dat daar iets mee is. "

Lopen sws bij de ostheopaat! Hij is echt een topper hoor hij probeert zo goed z’n best te doen, alleen zoals hier ook wordt gezegd daag ik hem niet uit geloofd hij het wel:p hij loopt ook gemiddeld nog 8km per dag,. Ene keer hard andere keer sjokt hij achter je aan alles op zijn tempo.. 

Volgende forumvraag: Maylo ons oudje advies gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^