Dilemma dilemma, help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Excuses topic verwijderd ivm herkenbaarheid.

Wel of geen hond was de vraag. Niet dus. Bedankt voor de reacties

honden page profiel talithatalitha 3 doggies

Als ik over het 2e hondje lees wordt ik een beetje verdrietig! Mijn hond kwakkelt met allergieën ook voor 100 dingen zijn nu aan het detoxen ik ga er zelf ook aan kapot maar hem weg doen? Never ga nog liever zelf kapot! Een hond weet je ookal betaal je 3 miljoen nog niet of je een gezonde hond hebt,, ik vind het wel link als je afstand hebt gedaan van 2 honden om dan toch weer aan een hond te beginnen! Sorry als ik een beetje bot overkom maar ik zit in het zelfde traject als je 2e hondje en dan lees ik weg doen? O nee ga al huilen bij het idee.. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Neem alsjeblieft geen hond meer.

(en koop voor je kinderen een pluche) 

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam 3 doggies

honden foto van Chesterenfam

Ik sluit me eerlijk gezegd aan bij bovenstaande. Ook hier een hond die al vanaf het begin dat we hem hebben bakken met geld kost en stress oplevert: allergieën, maag- darm klachten, nu weer rug en pijn klachten met daardoor soms ongelukjes in huis en dan heb ik de rest van de niet aanwijsbare klachten nog niet genoemd. Ik kan me ten volste inleven in de stress en zorgen die zoiets met zich meebrengt, maar de oplossing ligt niet in de hond dan maar weg doen.

Wat als deze nieuwe hond ipv gezondheidsklachten een gedragsprobleem ontwikkelt? Of dat normaal pubergedrag of hondengedrag ook niet in jullie gezin past?

honden page profiel talithatalitha

" Ik sluit me eerlijk gezegd aan bij bovenstaande. Ook hier een hond die al vanaf het begin dat we hem hebben bakken met geld kost en stress oplevert: allergieën, maag- darm klachten, nu weer rug en pijn klachten met daardoor soms ongelukjes in huis en dan heb ik de rest van de niet aanwijsbare klachten nog niet genoemd. Ik kan me ten volste inleven in de stress en zorgen die zoiets met zich meebrengt, maar de oplossing ligt niet in de hond dan maar weg doen.Wat als deze nieuwe hond ipv gezondheidsklachten een gedragsprobleem ontwikkelt? Of dat normaal pubergedrag of hondengedrag ook niet in jullie gezin past? "

O hier net zo, darm problemen, allergie, en van alles en nog wat! Zelf afgekeurd in het ontgift traject van de hond, zoontje met adhd die sept naar “ gewoon “ onderwijs gaat, pff ga zelf kapot van de spanning 6 kilo kwijt in 4 maand! Maar opgegeven is geen optie we moeten door en dat doen we ook zeker! Het is allemaal heel heftig maar je doet alles voor je dier! Als ik dan lees dat mensen de hond weg doen? O nee ging nog liever met m’n hond onder de brug wonen :p

honden page profiel DanielleDanielle

En als één van je kinderen ziek wordt, doe je die dan ook weg? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Neem geen hond meer in je gezin, als het tegenzit gaat de hond de deur uit, wat voor jou en je kinderen vreselijk is maar ook voor de hond…beter om met je kinderen eens een dag naar een kinderboerderij te gaan en daar kennis laten maken met de dieren daar..zodat ze toch de liefde krijgen van dieren, maar zelf geen hond meer in huis nemen. 

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Oke, duidelijk, bedankt voor jullie reacties!!

Dan begin ik er idd niet opnieuw aan.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Oke, duidelijk, bedankt voor jullie reacties!!
Dan begin ik er idd niet opnieuw aan.
  "

Goed van je, ga met de kids naar de dierentuin of kinderboerderij, straks vakantie en dan er even mooi op uit zodat je kinderen de liefde van dieren zien en bij een kinderboerderij mogen ze ze zelfs aaien en aanraken, doe dat, dan als je thuis komt je kids tevreden zijn en jij geen zorgen hebt over een hond. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik gun het ze heel erg maar eerlijk gezegd durf ik het niet zo maar weer aan.

Ik ben sowieso momenteel nog iets te blij met mijn vrijheid maar ik heb ook angst dat het weer niet goed zou gaan. Dat kan ik tegenover niemand verkopen. De angst om weer een hond in huis te nemen die toch ziek blijkt.

Mijn man is niet van de huisdieren, die vind het teveel onrust maar gunt het ons wel en ik weet dat als er een hond is hij er wel goed mee omgaat.

Ik denk dat je hier zelf het antwoord al geeft... de zorg voor een hond geeft je zoveel angst en onrust, en de ervaring heeft je geleerd dat je het dan niet kan waarmaken. Hoe jammer ook, het is goed jezelf en je grenzen te (er)kennen en dan je verantwoordelijkheid te nemen. Dus zie dat als een positieve boodschap naar je kinderen toe, dat je in het belang van een ander levend wezen jezelf ook dingen moet kunnen ontzeggen. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^