HondenPage baasje Arko & Baasje Amalia

Wat schreven de vrienden van Arko & Baasje Amalia op het forum

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoe vaak ontwormen?
Romeo krijgt ook groentes. Ieder baasje moet dit maar zelf beslissen. Ik hou de ontlasting goed in de gaten en ben er wel van overtuigd dat honden levenslang te veel vergiften binnen krijgen, maar ook dat de meeste dierenartsen standaard adviseren elke zoveel tijd, te ontwormen. Het zijn toch insecticides. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoe vaak ontwormen?
Toen ik eens bij de dierenarts was met Romeo en zij mij vroeg wat hij eet en ik daarop kvv zei, het eerste was dat ze me zei dat ik "hem dan wel meer moest ontwormen". Romeo heeft echt nooit wormen en de baasjes die ik spreek waarvan hun honden kvv eten, zeggen allemaal dat sinds ze kvv geven, er niet of nauwelijks ontwormd hoeft te worden. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoe vaak ontwormen?
Romeo heeft nooit wormen en hij eet kvv. Ik heb wel CDvet in huis, zonder insecticides, voor het geval dat. Heb ik twijfels, breng ik de ontlasting naar de dierenarts. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Kvv voeren met groente
De groentemixen van Carnis en nu ook Haaksbarf zijn speciaal voor kvv geschikt en worden geweld in lauwwarm water. Zijn daarom ook goed verteerbaar. Romeo krijgt de Carnis mix al een aantal weken en hij lust het erg graag.
honden page profiel DIVA & † BALOU DIVA & † BALOU schreef in wachtlijst onzeker
" Communiceer hier dan open over met de fokkers. Er zijn fokkers die pas aan een nestje beginnen als ze voldoende gescreende kandidaten op de lijst hebben, die vertrouwen er dan ook op dat je specifiek voor hun combi kiest. En er zijn fokkers die meerdere inschrijvingen okee vinden, omdat ze weten dat de vraag naar hun ras sowieso groot genoeg is en het dus niet erg vinden dat er nog geannuleerd wordt.  "Alaska's Finest!  precies... helemaal met je eens... Vandaar dat het mijn vraag ook was. Ik wil niet zomaar ergens een pup kopen. Maar het is wel lastig als je telkens achter het net vist.. Mocht ik in deze ronde niet meegaan dan ga ik het idd op die manier aanpakken... de puppen vanuit het buitenland laat ik voorbij gaan. thanx allemaal voor jullie antwoorden ... helemaal duidelijk
honden page profiel DIVA & † BALOU DIVA & † BALOU schreef in wachtlijst onzeker
dat heb ik idd ook Willemijn dit is nu het 3e nest... en bij allemaal stond ik er al op voor dat ze geboren waren
honden page profiel DIVA & † BALOU DIVA & † BALOU schreef in wachtlijst onzeker
zoals ik het las zou dat geregeld worden word dan waarschijnlijk op transport gezet.. maar doe het toch maar niet... dank voor jullie antwoorden????
honden page profiel DIVA & † BALOU DIVA & † BALOU schreef in wachtlijst onzeker
" Ik heb op verschillende lijsten gestaan bij verschillende fokkers voor een pup, wel geef ik dat altijd aan aan de fokkers, was nimmer een probleem..ging wel bij alle fokkers kijken. "Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .  dat idee heb ik dus ook dat het geen probleem is, alleen dit voelt niet zo oké... ik ga iets aan met de Fokker, sta op de lijst... klik was er met zowel de honden als de Fokker, fijn gevoel erbij... ik denk dat ik het voor nu wel bij deze Fokker hou.. en mocht het er niet in zitten dan laat ik me wel op meerdere lijsten zetten... uit het buitenland doe ik toch maar niet... niet omdat ik er geen vertrouwen in heb dat het niet goed zou zijn... maar omdat ik toch de pup niet kan zien...
honden page profiel DIVA & † BALOU DIVA & † BALOU schreef in wachtlijst onzeker
die 16 weken naar ons land is dat ook met goede fokkers? de rest ben ik niet bang voor maar idd je kan niet kijken en ik ga meestal op gevoel af een klik met een hond... en dat ontbreekt hier wel bij..
honden page profiel DIVA & † BALOU DIVA & † BALOU schreef in wachtlijst onzeker
Dit zijn idd fokkers die aangesloten zijn. Vandaar dat ik ook weet dat de Fokker uit het buitenland gewoon oké is. Geen broodfokkers of louge praktijken.
honden page profiel DIVA & † BALOU DIVA & † BALOU schreef in wachtlijst onzeker
ik zit een beetje met een dilemma... Ik sta op de wachtlijst bij een Fokker. Ik ben nmr 4 voor een teefje. Dus er zit een geringe kans in dat er geen pup voor ons bij zit. Die kans is aanwezig. Nu zijn er ook niet heel veel planningen en fokkers. Nu zie ik een Fokker een bericht delen dat er nog pups te koop zijn bij een Fokker in het buitenland. Maar mijn gevoel zegt dat ik dat niet kan maken tegenover de Fokker waar ik bij op de wachtlijst sta. Een vriendin zegt doe niet zo gek. Ik stond ook bij meerdere fokkers op de lijst. Maar ik weet het niet zo goed, is dit idd normaal? En is het raar als ik bijvoorbeeld toch voor een van deze puppen ga? ik hoor graag jullie mening?!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Zit het tuigje goed?
Dit tuigje lijkt op het Happy Dog tuigje, van Finse makelij, zo te zien. Zij hebben door het land verkoop- en meetpunten, waar je het tuigje op maat  kunt laten zetten en ook de 3 verschillende delen apart kunnen worden besteld of geruild, mocht dat nodig zijn. Romeo heeft dit tuigje al jaren. Tot volle tevredenheid van hem en het baasje.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hailey is jarig en krijgt een kado uit de hemel
Van harte. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in lilly is doodgebeten WAARSCHUWING !
Vreselijk. Heel veel sterkte. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Kvv voeren met groente
Carnis en Haaksbarf hebben groentemixen, die speciaal voor de kvv zijn. Romeo kreeg altijd al groentes, maar sinds een tijdje geef ik hem de groentemix van Carnis. De groentes moeten 15/25 minuten geweld worden in lauwwarm warm en dan kunnen ze onder de kvv. Ze adviseren 30% groentes en 70 % kvv, of 20/80 %, al naar gelang de leeftijd. De Haaksbarf mix heb ik nog niet geprobeerd. De ene dag krijgt Romeo alleen kvv, de andere dag krijgt hij wat groentes erbij. 
honden page profiel SusanneSusanne schreef in Neus achterna
Ik heb zelf geen jachthond, maar als ik je verhaal lees zou ik je aanraden om een uitdagende taak voor je hond te verzinnen. Zet hem maar aan het werk. Je zou een sport kunnen uitzoeken. Er bestaat bijvoorbeeld iets als jachtraining, daar kun je zelf de omstandigheden controleren om je hond te laten jagen. Zo krijg je er tijdens wandelingen ook grip op. Maar je zou natuurlijk ook uitdaging kunnen bieden tijdens wandelingen zelf. Een half uur trainen is veel uitputtender dan uren (aangelijnd) lopen. Zelf heb ik dan een border collie, dus die heeft iets andere interesses als een jachthond. Maar ik neem bijvoorbeeld een object mee tijdens de wandeling, die ik af en toe langs ons pad/spoor verstop en die mag Billie dan na een bepaalde afstand gaan zoeken. Die afstanden kun je steeds uitbreiden en de verstopplekken kun je ook zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt. Regelmatig moet Billie ook eerst wat opdrachten uitvoeren voordat hij mag zoeken,  of hij moet eerst over hindernissen die we tijdens de route tegenkomen springen of klimmen. Nu kan ik me voorstellen dat een jachthond niet op die manier te motiveren is, maar het is maar om te benoemen dat je het zelf zo creatief kan maken als je wilt om je hond uit te dagen. Maak bijvoorbeeld een geurspoor voor je hond, door met een flesje met iets van een aantrekkelijke sterke geur (vleesjus?) de grond te besprenkelen die je hond moet volgen, met aan het einde van de door jouw gemaakte route ook daadwerkelijk een beloning voor je hond. Zodat hij werkelijk speuren kan naar zijn beloning.. Probeer gewoon wat uit en leer je hond kennen, wat hij leuk vindt. Ik kan me namelijk ergens niet voorstellen dat een hond die voldaan is en zijn energie ook goed kwijt kan, ver weg van zijn veilige basis (jullie) gaat. Want een hond, al is zijn jachtinstinct nog zo groot, is wel afhankelijk van jou. Mij lijkt het dat hij gewoon zoveel energie over heeft, dat hij daardoor een beetje ontwricht geraakt is. Gebeurt bij border collies ook wel eens. Een regelmatig horend probleem is bijvoorbeeld dat een bc niet los kan lopen omdat hij het verkeer drijft, dan adviseer je ook niet om de hond nu nooit meer los te laten. Dan raad je aan om je hond aan het werk te zetten. Het lijkt mij de enige manier om het zichzelf aangeleerde jaaggedrag (of in mijn vb het gevaarlijk drijfgedrag) eruit te kunnen trainen, want een hond die te hoog in zijn energie zit kun je simpelweg niet bereiken. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in De bommen vallen toch hoor
Gaan we doen!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in De bommen vallen toch hoor
Buiten dat de ondernemers nu voor de zoveelste keer getroffen worden, terwijl ze het al zo moeilijk hebben, kost het ook heel veel belastinggeld. De extra inzet van politie, handhavers, de extra maatregelen, die er getroffen moeten worden. De puinhoop die opgeruimd moet worden. Gelukkig had de Eerste Hulp het minder druk. Want ook dat kost geld, maar zeer zeker ook plekken voor ernstig zieke mensen. Hier in Nederland moet alles kunnen. Het is gewoon een vrijbrief zich eens lekker uit te leven. Nederland heeft te veel toegelaten en nu is het einde zoek. Ik verwacht weer ellenlange discussies over het wel of niet verbieden van vuurwerk. Ik zat net al klaar om de petitie te tekenen, maar de link werkte niet. Ik teken meteen als deze werkt. Ik teken alles wat er maar getekend kan worden. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in De bommen vallen toch hoor
Door het jarenlang tolereren van al dat geknal noemen ze het traditie. Traditie is om het nieuwe jaar in te luiden en dat is om 24.00 uur, niet eerder en niet later. Er zijn tijden geweest dat al in de morgen om 10.00 uur, naderhand om 18.00 uur geknald werd. Waarom toestaan dat er al in de morgen geknald mag worden ? Is het traditie dat bij mijn woning, in de straat en centrum het net de Gaza-strook is ? Wekenlang ?Dat mijn hondenventje niet meer buiten durft te komen ? Voor mij mag er om 24.00 uur vuurwerk afgestoken worden, als ze niet zonder kunnen. Een uurtje en dan moet het afgelopen zijn. In de rest van Europa staat Nederland weer totaal alleen met dit vuurwerkbeleid. Er zijn landen die het lachwekkend vinden wat Nederland doet. Eerst alles toestaan en dan als het verboden wordt, zijn de rapen gaar. Voor de jaarwisseling van 2019/2020 werd er bij de  Wel.koop enorm veel vuurwerk verkocht en naast het vuurwerk lagen de rustgevende pillen voor onze getergde huisdieren. Het moet niet veel gekker worden.       
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in De bommen vallen toch hoor
Voor alle baasjes en hun maatjes, een heel gelukkig en gezond nieuwjaar. Wat het vuurwerk betreft : Gelukkig was het een stuk minder, maar nog altijd veel te veel, veel te hard, en veel te lang. Een vuurwerkverbod wil zeggen, dat er niet geknald mag worden of dat er ander vuurwerk afgestoken mag worden en dat was totaal niet het geval. Er werd naar mijn gevoel gewoon gedoogd, omdat ik totaal geen politie zag en die je al zag, reed gewoon door. Tot een uur of 2 is er geknald, aan de lopende band. In Nederland wordt eerst iets toegelaten, alles moet kunnen, en uiteindelijk zijn we weer als enige in Europa, die zo'n vuurwerkbeleid hebben. Het gaat net zo als met de vaccinatie voor het Corona-virus, we zijn weer de allerlaatsten. De ouders staan gewoon te kijken hoe hun, meestal zonen, zich te pleuris knallen en het zou zo moeten zijn, dat juist zij dit zouden moeten verbieden ! En in huis houden, want als het niet mag, word er van alles in elkaar geslagen of kapot gemaakt. Het is net of het leven ervan afhangt. Ik hoop van ganser harte, dat er komende jaarwisseling een blijvend totaal verbod komt. Ook voor die onzin met de zogenaamde traditie van het Carbid-schieten.     
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Wie heeft de gouden tip: waar oud en nieuw echt zonder vuurwerk vieren?
De allerbeste wensen voor 2021, veel geluk, liefde en gezondheid voor jullie en jullie maatjes. Hopelijk wordt het nieuwe jaar beter dan het jaar dat achter ons ligt. Dank je ientje.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Wie heeft de gouden tip: waar oud en nieuw echt zonder vuurwerk vieren?
Ik wens alle baasjes en hun hondenventjes en hondenmeisjes een rustige jaarwisseling !
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hondenrassen en Jack Russel
Ik ben een heel grote fan van Jack Russells, had eerst Luca, toen kwam Romeo en de liefde werd alleen maar groter. Het zijn superintelligente hondjes, ze zeggen wel eens een grote hond in kleine verpakking, zijn enorm energiek, zijn altijd in om te gaan rennen, wandelen, mee te gaan in de auto, alles is spannend en leuk. Het zijn echte maatjes voor het leven,  Romeo is in de avond heel knuffelig en ik mis mijn Luca nog steeds. Romeo is lekker relaxed in huis, maar laat de kat van de overburen nou niet over de serre wandelen, dan is het de jachthond en gaat over de rooie. Hij is heel sociaal, goed met andere honden en nog steeds, hij is inmiddels 12 jaar, heeft hij elke dag zijn 5 minuten, zoals ik het noem. Hij rent dan het hele huis door, de tuin door , weer de serre in, slipt over de tegels en springt over de leuning van de bank. Laatst speelde Romeo met een teefje, en hij was zich zeer aan het uitsloven. Het baasje zei dat Romeo erg veel energie had, keihard kon rennen en toen vroeg ze me hoe oud hij is. Toen ik zei dat hij 12 jaar was, was het eerste dat ze tegen haar eigen hondje zei : ophouden, laat het oudje met rust. De voormalig voorzitter van de nvjrt, zei me altijd dat Jacks kunnen lezen en schrijven. En zo is. Ik moet er niet aan denken dat mijn hondenventje er ooit niet meer zal zijn.  
honden page profiel DIVA & † BALOU DIVA & † BALOU schreef in In loving memory of....2020
ja het is ergens een mooie leeftijd maar zij was altijd zo druk en quik zelfs op deze leeftijd schrokken mensen van haar leeftijd.. het is zo snel gegaan.. maart werd ze ziek en wisten niet waar het vandaan kwam, antibiotica en prednison kuren deden haar goed, tot ze haar rug verdraaide met het spelen van de kat.. binnen 2 maanden... de laatste dag was verschrikkelijk, 2 dagen voor we naar de orthopeed zouden gaan had ze zoveel pijn gilde het echt uit en die paniek... Maar wij grapten altijd dat zij wel 18 jaar zou worden.. minstens.. en dank je wel... vind het wel heel spannend
honden page profiel DIVA & † BALOU DIVA & † BALOU schreef in In loving memory of....2020
ik wil iedereen heel veel sterkte wensen die zijn of haar maatje dit jaar heeft moeten laten gaan. Ook wij hebben onze diva moeten laten gaan????. Ze is 12,5 geworden... veel te jong.. Lang verhaal maar uiteindelijk in moeten laten slapen door verschrikkelijk pijn in haar rug. Het is al een hele tijd geleden dat ik hier actief was. 5 jaar geleden sowieso of misschien wel langer. Ik wilde eigenlijk geen hond meer, maar mis het heel erg, morgen gaan we dan ook naar een Fokker toe op bezoek. Vandaar dat ik de pagina weer opzocht. En als allereerste zie ik dit bericht... Alsof het zo moest zijn ?
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Jack 16 jaar
16 Jaar, wat een leeftijd. Ik hoop dat je hondenventje nog lang bij je mag zijn, in goede gezondheid !
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Allergische hond kvv eend/paard geen resultaat
Haaksbarf en Alroda hebben kvv van gegarandeerd 1 diersoort. Haaksbarf heeft ook een eliminatie-dieet. Die kun je bellen of mailen via hun klantenservice. 
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Welkom Jake ...
Veel geluk.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Nagel er af en word langzaam zwart
Romeo had laatst ook een ingescheurde nagel en toen heeft de dierenarts de hele nagel eruit getrokken. Er werd toen een verbandje aangelegd. Ik heb bij hem niet gezien dat de plek waar de nagel zat zwart werd. De plek heb ik schoongehouden met wat lauw water en een paar druppels Betadine/Jodium en nu na korte tijd zit er al een nieuwe, mooie nagel. De dierenarts zal het wel weten, of dit normaal is. Ik kan me voorstellen dat het opgedroogd bloed is, daarom is het goed te desinfecteren. Sterkte.
honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny schreef in In loving memory of....2020
  luna overleden tijdens een operatie op 1.5 jarige leeftijd,ondanks dat jolie 2 weken later in mijn leven kwam word ze nog steeds gemist
 

Vrienden van Arko & Baasje Amalia

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)honden foto van DISHAhonden foto van Estherhonden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***honden foto van Helga & Zoëyhonden foto van Liesbeth/Skinnyhonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Nienke & de roedelhonden foto van profiel verwijderthonden foto van Laura&Zoëhonden foto van Dootjuuhhonden foto van Lisannehonden foto van Naomiihonden foto van Demihonden foto van ukkiehonden foto van ~*~ Jessica & Diesel ~*~honden foto van Nicole en het trio....honden foto van DIVA & † BALOU honden foto van Gerdine van der Lindenhonden foto van Chonden foto van Elysiahonden foto van Alie Bakker-de Heerhonden foto van teresa & bashonden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shanehonden foto van Kelly en Scyllahonden foto van Biancahonden foto van kooikerhondjehonden foto van Juut & Brownie honden foto van ria bouwerhonden foto van ....honden foto van Pietsjehonden foto van  Yara honden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Fionahonden foto van Theo van woerkomhonden foto van Teskehonden foto van cia v.d. heijdenhonden foto van Murphyhonden foto van BC & CChonden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×honden foto van ArVhonden foto van carlahonden foto van Annemie en Benjihonden foto van  Maria   Shady & Ginger † honden foto van Wil Kettmannhonden foto van Sproethonden foto van Martine en de Woefershonden foto van corrie koopmanhonden foto van Romina & Cooperhonden foto van Anne-Laurehonden foto van Japjeshonden foto van Gwen Assy en Cissyhonden foto van Floor en Fiefie honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***honden foto van team Shadowhonden foto van sonjahonden foto van Verahonden foto van chantalhonden foto van Daniellehonden foto van Sannehonden foto van Charlotte en de Witjeshonden foto van  Bleikahonden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.honden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van Hannie met Beer en Chelseahonden foto van danihonden foto van Jolandahonden foto van samantahonden foto van petrahonden foto van Armani&Gambler ®honden foto van Ina en Borishonden foto van Tessa&Rexyhonden foto van Charliehonden foto van sietskehonden foto van Ingrid en Thibohonden foto van jannyhonden foto van luna en baasje michalhonden foto van  Gracelandbordeaux.nlhonden foto van Harriet07honden foto van steefjehonden foto van jonathanhonden foto van D + L en razzhonden foto van Antoinet & Lunahonden foto van Diesel & Bumper honden foto van Bianca & Tarahonden foto van Luna en Aykohonden foto van bibihonden foto van Evahonden foto van goofie honden foto van Elinehonden foto van kimhonden foto van diane en tankhonden foto van Nicole en de woefkeshonden foto van Geralda Lippoldhonden foto van Sabrina & Dantehonden foto van Mr Onslowhonden foto van A, Jamie & Nicky!honden foto van Phalcohonden foto van Katyahonden foto van Indrahonden foto van Chantal_*_Binkyhonden foto van Y. Vellemahonden foto van Swifthonden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)honden foto van Gio en Kyrahonden foto van JMJhonden foto van Deedeehonden foto van Sjakie & Baasje Natasjahonden foto van zennahonden foto van leony met Binkyhonden foto van Claudia & Tankhonden foto van Livia&Sunnyhonden foto van Claudia, Andor en Deamonhonden foto van Dinekehonden foto van Irmahonden foto van Mika en baasje Janinehonden foto van Margarita ~Minos~honden foto van Susannehonden foto van Jack en Daishonden foto van jeltjehonden foto van Valerie &. Arcohonden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nalahonden foto van jari demihonden foto van Emmy & Zivahonden foto van Lottehonden foto van Linda en Nousya honden foto van Monicahonden foto van silke & woody honden foto van Lady,,,Melissa,,,Roccohonden foto van Marion T.honden foto van Amaliahonden foto van Sem • Dusty †, Doortje, Jiphonden foto van Martinehonden foto van sofiexCesarxCanneloxSnowyhonden foto van Nynke en Codyhonden foto van Ronnie & ««Jara»»honden foto van Luna en baas Rudolfhonden foto van Tomhonden foto van Doesjka:,Laika&Snowyhonden foto van Brenda & Buddy & Bobby & Onyxhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Cindy & Lukahonden foto van ik en renskehonden foto van Justmehonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van vanetyhonden foto van Femke & Fennahonden foto van *~Thomas~&~Flip~4~ever~*honden foto van Kaatjehonden foto van C.honden foto van Gonda Hummel en Doutzenhonden foto van Toscahonden foto van Peggy honden foto van Lizzy (Boerenfox) honden foto van Abby &Google honden foto van  Sabine en Mini Max honden foto van Me&Bayhonden foto van Loes & Rorihonden foto van sinsy en Dexhonden foto van bas van hekkehonden foto van Shadowhonden foto van PLUTO&NOEKYhonden foto van Laura & Bo!honden foto van binkhonden foto van Lauren, Joekie & Flynnhonden foto van deborahhonden foto van Hondenliefhebber

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^