HondenPage baasje inge

Wat schreven de vrienden van inge op het forum

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Welke rassen bevat mijn puppy?
Heel leuk hondje, wat voor een rassen erin zitten... geen idee... Ik snap dat €1200 een pittige pil is om te betalen, maar bij een goede fokker betaal je dit nu eenmaal. Ik heb al broodfok advertenties voorbij zien komen waar de broodfokker duurder is dan de stamboom fokker. Het is een gevalletje vraag-aanbod. En ik vind alles boven de €500 duur voor een kruising. Ik weet niet wat je voor je puppy betaald hebt, maar ik denk dat je inmiddels al een flinke dierenarts rekening gehad hebt. Dan had je net zo goed een rashond kunnen nemen. En nee... die zijn niet zo uniek als een hond met tig kruisingen als voorouders, maar kwa karakter is elke hond uniek. En nooit gehoord van broodfok? Kijk je geen radar, nieuwsuur, gewoon het journaal, lees je geen nieuwsberichten? Elk jaar is er wel een of meerdere items over broodfok en hoe dit te herkennen.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Lief gezin zoekt hond!
Mijn ouders hebben nu al tweemaal een ontzettend lieve hond uit het asiel. Eerste keer een Duitse herder van 7 jaar. Helaas kreeg ze met 11 jaar botkanker en hebben ze toen afscheid moeten nemen. En nu hebben ze een kruising van tja.. geen idee, een herder. Hij is nu 5 en woont alweer een dikke 4 jaar bij hen. Je schrijft dat je in Roermond woont. Mijn ouders wonen in Maastricht en hebben hun twee asiel honden uit Tierheim Aachen gehaald. Is ongeveer een half uurtje rijden vanuit Maastricht. Zal vanuit Roermond niet veel langer rijden zijn.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Nu in Opgelicht. Adoptie honden
En dan denk je dat je een hondje redt... vreselijk hoe mensen met dieren kunnen omgaan.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Naam overzetten naar andere eigenaars
" Maar ze houden van de hond??   Juridisch staan ze hartstikke sterk, omdat alleen zij de kosten betalen, en dan van mandje, tot speelgoed, voeding en dierenarts, bonnetjes bewaren vooral.. als bewijs, of hopelijk via pin betaald, of online besteld.. "yooop  Vandaar dat ik ook als eerste schreef om juridische stappen te nemen. Echter heb ik het van dichtbij meegemaakt dat zo iemand zo’n zaak verloren had en de hond toen terug moest geven met een schadevergoeding. Ik weet niet hoe goed zij alles gedocumenteerd hebben, maar als zij nergens op papier (of digitaal) hebben staan dat de hond slechts tijdelijk bij hen logeert en de eigenaar vervolgens niet thuis geeft, dan kunnen ze zo’n zaak verliezen en moeten ze alle daaruit voortkomende kosten betalen. Ze zal dus een heel goed dossier opgebouwd moeten hebben wil ze kunnen aantonen dat de eigenaar de hond niet slechts tijdelijk bij haar wilt onderbrengen. De hond waar een vriendin van mij voor zorgde is uiteindelijk weer bij haar terechtgekomen. Ze heeft hem een maand later uit het asiel gehaald. Dus doordat zij de rechtszaak verloor en de eigenaar de hond weer mee moest nemen is de hond alsnog in het asiel beland. Had die vriendin hem zelf naar het asiel gebracht, had ze zich het leed wat ze nu geleden had kunnen besparen. De eigenaar hoopte ook geld te verdienen en dat was hem in dit geval gelukt.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Naam overzetten naar andere eigenaars
" Asiel brengen?? "yooop  Ja, want ze geeft aan dat de hond bij haar gedumpt is. Ze is niet de eigenaar van de hond en kan dus eigenlijk niks. Brengt ze hem naar het asiel, dan gaan zij achter de eigenaar aan. Het is sneu voor het diertje, maar nu wordt hij gebruikt om op een slinkse manier geld te verdienen. Dus ja, of juridische stappen ondernemen, of naar het asiel. Dan heb je genoeg pressie middel.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Naam overzetten naar andere eigenaars
Met juridische stappen beginnen of de hond naar het asiel brengen. Dat laatste is wel zielig, maar ja, nu kun je ook niks.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Bult op rug, chip?
Misschien een vetbultje of een ontstoken talgklier, ontstoken haarzakje? Ga anders voor de zekerheid ff langs je dierenarts.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Op welke naam komt de hond te staan?
Wij konden bij onze pup beide namen opgeven... ik zou er niet zo’n ding van maken. Uiteindelijk is de hond toch van jullie beiden. Zet er gewoon een naam op en klaar.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Zindelijkheid puppy
Je pupje is nog heel jong en ze heeft nog geen volledige controle over haar sluitspieren. Ik zou weer helemaal opnieuw beginnen met de zindelijkheidstraining. Dus even elk uur naar buiten en na elk slaapje, eten/drinken en na het spelen. Komt helemaal goed. Succes
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Border collie fokkers?
Hoi! Ik heb twee Schotse collies uit een gemengde lijn. Dus deels van Amerikaanse afkomst en deels Engelse. Nu ben ik niet zo handig in het delen van foto’s, dus kijk gerust even op mijn profiel voor foto’s. De tricolor is nog een pup. Hij is nu bijna 6 maanden. Nero, de sable kleurige, is 9 jaar.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Gaat die sloop fase ooit nog over.
Mijn overleden border collie mix sloopte ook altijd zijn speelgoed. Heeft nooit aan de meubels gezeten. Kauwmateriaal was voor even leuk, maar daarna ging hij weer verder met zijn speelgoed. Hij heeft wel een hele tijd gedaan met een speeltje dat Crunch heette. Als ze daarop bijten dan geeft dat hetzelfde geluid als dat ze op een plastic fles kauwen. Hier was hij gek op. Django heeft dit zijn hele leven gedaan. Dus zelfs toen hij de 10jaar gepasseerd was.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Puppy ziet bench als plas/poep plaats
Hey, gefeliciteerd met je pup. Jouw pup doet hetzelfde wat de mijne deed. Dit heb ik opgelost door de pup alle maaltijden in de bench te geven. Ze plassen namelijk niet op hun slaapplaats en de plaats waar ze eten. Ook heb ik het dekje uit de bench gepakt. Mijn pup kregen we krantzindelijk mee van de fokker, maar mijn pup schijnt te denken dat een handdoek of andere zachte ondergronden een krant is. Hij liep dan ook deftig de bench in om te plassen en ging daarna weer verder met hetgeen dat hij aan t doen was. Ik hoop dat je hier iets aan hebt...
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Klaar voor een nieuwe pup?
" Dat is een goed idee! Hoewel wij wel voor een teef zouden gaan, is dat dan nog goed vergelijkingsmateriaal? Hondenshow heb ik ook aan gedacht, maar lijkt in tijden van corona nogal lastig "Loetjekoe  Het grote verschil zat hem bij ons in het volgende: 1. Onze teefjes waren wat pittiger dan de reu. Konden lelijker doen, om het zo maar te zeggen. Onze reu was een vrolijke, speelse sul. De teefjes kwamen wel voor een knuffel, maar waren minder knuffelig dan de reu. 2. De vacht: de teefjes waren na hun loopsheid altijd flink in de rui, en waren dan even niet zo mooi. Dit duurde een aantal weken, en zodra de vacht gewisseld was, waren ze weer mooi. De reu volgt gewoon een seizoensgebonden rui. 3. Schofthoogte. De reu is wat groter en steviger gebouwd dan een teef. Over het algemeen waren het fijne honden. Ze passen fijn in het gezin en zijn heel gemoedelijk. Het is wel goed zoeken naar een goede fokker. Qua gezondheid: HD/ED en dan is er nog MDR1/DM en het collie eye. Als je een goede fokker zoekt, dan vraag vooral naar deze uitslagen.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Klaar voor een nieuwe pup?
" Dat klinkt goed! We hebben nog geen witte herder fokker gevonden die er voor open staat om kennis te maken. Helaas lijken de meeste fokkers (ook bij andere rassen) hier nogal terughoudend in onder het mom van "ik heb geen pups en de lijst is vol". Ik zoek namelijk nu geen pup, maar wil eerst eens kennis maken met het ras. Dat ik de witte herder als nerveus en terughoudend omschrijf komt dus vooral door ervaringen die ik online heb gelezen "Loetjekoe  Anders eens kijken of je niet op bezoek mag bij iemand die zijn reu als dekreu aanbiedt. Dan kun je kennismaken met het ras zonder dat er van je verwacht wordt dat je een pup koopt. Wat ook een mogelijkheid is, is dat je eens kijkt wanneer er weer een hondenshow is. Dan ga je daarheen en spreek je daar mensen aan.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Klaar voor een nieuwe pup?
" Ja de rottweiler spreekt me natuurlijk nog steeds aan, maar daarbij weerhoud de gezondheid en voornamelijk de tumoren op jonge leeftijd waar je toch ook steeds vaker van hoort me. Vind ik dan alle rottweilers mooi & leuk? Nee. Genoeg rottweilers gezien waar ik zelf niet zo gek van ben, niet zou hoeven hebben. Plus dat ze steeds vaker een korte(re) snuit krijgen, als maar een brede(re) kop. Ik kan me niet heugen dat ik gezegd heb een mooie hond te willen, maar het uiterlijk moet me inderdaad ook trekken haha. Bij de rottweiler is dit de bouw en het grovere hoofd, geen te korte snuit maar ook niet te iel/spits. Prima schofthoogte en niet te log. Bij de rhodesian bijvoorbeeld vind ik ze een "statige" uitstraling hebben en dit weer mooi! Wel vind ik hierbij de bredere koppen wat je meestal bij de reuen ziet en een enkele teef mooier dan de smalle kop. Puppy test al gedaan, niet alles wat eruit komt spreekt me aan, maar dat zal in theorie heus wel op bepaalde vlakken goed overeenkomen met wat we zoeken. Een Duitse herder vind ik mooi om te zien bij een ander, maar niet bij mezelf en die rug is nou ook niet bepaald alles. Binnen de herders spreekt dan de Zwitserse witte herder ons wat het uiterlijk betreft toch het meeste aan. "Loetjekoe  Je schrijft dat het uiterlijk je aan moet trekken. Dat heb dan verkeerd gezien als dat je de hond mooi wilt vinden. Mijn ouders hebben vroeger witter herders gefokt, met stamboom. Ik ben opgegroeid met witte herders. Het “nerveuze” waar jij over schrijft hadden onze herders niet. Onze honden waren vrij, niet angstig en deden goed waken. Voor het gezin waren ze heel lief. Mijn moeder deed agility met ze. En met de reu deden we speuren en apporteren. Het ligt dus wel aan de fokker. Dus als je nog steeds de witte herder op je lijstje hebt staan dan zou ik zeker nog 1 of 2 fokkers bezoeken. Het zijn wel echte herders die voldoende beweging nodig hebben. Ze zijn heel trouw aan hun mensen. Mag ik vragen waar je geweest bent dat je de witte herder als nerveus omschrijft?
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Klaar voor een nieuwe pup?
" De Friese Stabij is inmiddels al afgevallen. Met het opstellen van het lijstje stonden we er echt heel open in. Buren hebben een stabij en dat is nogal een sulletje, dus niet ons ding.  Maar om te kijken of die "vooroordelen" klopte het toch een kans gegeven en bij een stabij fokker wezen kijken. Eenmaal daar ook echt geen klik, leuk voor een ander maar niet voor ons. En ik begin dat gevoel bij de labrador ook wat meer te krijgen, niet écht een klik "Loetjekoe  Als ik jouw reacties lees dan blijft er of de rottweiler over, of een herder (Duitse herder, Mechelse enzo) en dan uit een showlijn. En het kan best dat je een pittige puppy hebt die uiteindelijk toch een plakkerige knuffelbeer wordt. Heb je al eens een puppy test ingevuld? Dan krijg je een aantal opties van rassen die wellicht aan je eisen voldoen. Verder vraag ik me af... je schrijft dat je een “mooie” hond wilt. Dus een ras wat je mooi vindt. Vertel eens welke rassen vind je mooi dan? En wat vind je er mooi aan?
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Klaar voor een nieuwe pup?
Ik weet niet of je veel vachtverzorging erg vind, maar misschien is een Schotse collie wel een optie. Die is aanhankelijk, maar gereserveerd naar vreemden. Je kunt ermee sporten, maar heb je een keer minder tijd dan is dat geen ramp. De Schotse collie heeft wel wat gezondheidsproblemen, dus een goede fokker is wel belangrijk. Er is keuze tussen langharige en kortharige, en daar zitten ook verschillen in. Heel eerlijk, elk ras heeft meer of mindere gezondheidsproblemen. En elk ras zal ook wel iets hebben wat je niet zo leuk/mooi/fijn vind. Daar wil ik verder aan toevoegen dat een hond “ruikt”. Een hond heeft een eigen geur, net als dat wij mensen een eigen geur hebben. Hoe erg die geur is hangt af van voeding/gezondheid/verzorging/de hond zelf. Succes met je zoektocht.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Zindelijk
Hey, ik geef je even wat tips die ik gebruik en lang geleden hier op het forum gekregen heb. Je puppy is eigen een baby (hondje) en deze kan zijn plas nog niet lang ophouden. Dus in het begin elk uur naar buiten voor een plasje. Als dit goed gaat kun je het opbouwen naar elke 1.15 dan naar 1.30 enzovoorts. Ik heb zelf een puppy van 9 weken en hij gaat nu elke 1.45-2 uur naar buiten. Dit gaat goed, nog geen ongelukjes gehad. Tijdens de nacht houdt hij het nu 6 uurtjes vol. Vorige week zijn we begonnen met 3x per nacht uitlaten en nu dus maar 1x rond middernacht. Plast hij buiten, belonen, plast hij binnen dan rustig opruimen en heel goed poetsen! Honden hebben een super goede reuk. Ik gebruik azijn of dettol. En verder de standaard tips. Na elk slaapje, spelen, eten, drinken even naar buiten. Lukt dat niet. dan idd de tip van Willemijn om een grasmat te kopen en een plasplaats op het balkon te maken. Heb je geen balkon, dan kun je de grasmat ook bij de voordeur zetten. Komt allemaal goed. Succes!
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Gewicht corgi
Mijn Schotse collie van 9 jaar krijgt 500 gram per dag en blijft daarmee op gewicht. Maar Nero heeft een schofthoogte van 64cm en weegt 30kg. Ik zou minder voeren of kijken naar een ander merk/samenstelling. Jouw hondje lijkt me aan de zware kant.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Wandelmaatje zuid limburg
Ik zit in omgeving Maastricht. Onze oudste hond is nu 9 jaar en onze jongste hond 9 weekjes jong.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Zo verdrietig, mijn hondje overleden
Heel veel sterkte. Het is nooit makkelijk en we stellen ons allemaal die vragen. Je bent bij haar gebleven. Ze is vredig in je armen gestorven. In jouw nabijheid waar ze zich veilig voelde. Rust zacht.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Verhaal van Spike
" Wat lief dat je jouw verhaal deelt met mij. Dat doet mij goed. Dan weet ik, dat het niet abnormaal is om mij zo te voelen. Lieve Django heeft nu geen pijn meer en je hebt hem heel veel leed bespaard... maar oh wat is het moeilijk de gevoelens achteraf... Spike was ook mijn baby. Ik noemde hem altijd mijn puppy. Dat was hij ook. Mijn puppy. Ook zit ik er steeds maar mee dat 13, bijna 14, niet oud is voor een chihuahua omdat de dierenarts dat had gezegd. Ik kan mezelf zo haten... Mis m zo. We zullen ons dit inderdaad altijd blijven afvragen... Ik ben wel heel blij met dit forum. Ik merk dat ik hier veel steun aan heb. Hoe gaat het nu overigens met rouwen? "Danique  De ene dag beter dan de andere. Gisteren zag ik een border collie die sprekend op Django leek. Van de vacht tot het loopje. Toen heb ik toch wel even de auto aan de kant gezet en een paar minuten gehuild. Van het weekend heb ik zijn speeltjes verzameld en in een doos gestopt. Nero speelt er niet mee, en ja... We gaan zaterdag een pup halen. Een nieuw vriendje voor Nero. Nero huilt tegenwoordig als een wolf wanneer wij niet thuis zijn. Hij doet dit zachtjes, maar de buurman vertelde me dit. Voorheen deed hij dit niet. De pup zal geen vervanger worden van Django, maar hopelijk zorgt hij wel voor wat leuke afleiding. Stiekem hoop ik dat er iets is als een hiernamaals, zodat ik Django ooit weer in mijn armen kan sluiten.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Verhaal van Spike
Lieve Danique, Je verhaal is zo herkenbaar. Onze Django hebben we begin juni laten inslapen. Hij zat vol met tumoren in zijn buik. De dierenarts gaf al meteen aan dat het een zware tijd voor Django zou worden als we hem lieten opereren. En er was een hele grote kans dat Django helemaal niet meer beter werd. We hebben er lang over nagedacht. De dierenarts was eerlijk; Django was bijna 11 jaar. De dierenarts liet het ons zelf voelen aan de buik, waar je al een tumor voelde zitten. Een echo liet nog meer tumoren zien. De dierenarts vermoedde dat dit slechts het topje vd ijsberg was. Maar Django had nooit iets laten merken. Hij was altijd fit, vrolijk, speels. We gingen eigenlijk naar de dierenarts omdat hij onverklaarbaar dikker aan het worden was. De dierenarts gaf aan dat zolang Django nog zijn normale zelf was, hij nog kwaliteit van leven had... maar daarna ging het opeens hard. Django is van fitte, vrolijke, speelse hond heel snel “oud” geworden. Het begon ermee dat hij vaker zijn rust nam, weg vd kinderen. We konden steeds minder ver met hem wandelen. En uiteindelijk was zelfs de weg vd woonkamer tot aan de tuin te ver voor hem. Dan moest hij na het plassen gaan liggen uitrusten. Het was een zware beslissing. En soms vraag ik me ook af: had ik niet gewoon moeten aandringen? Toch opereren? De dierenarts raadde het af. Maar je was mijn maatje. Mijn harige kindje. Maar je was ook een echte bikkel. Misschien was je wel al veel eerder heel ziek en hield je je groot. Kon ik het hem maar vragen? Konden we nog maar 1 keer met het balletje spelen, samen op het speelveld. Lieve Django, ik hield van je en nu ben je veel te vroeg gestorven. Heb ik er wel goed aan gedaan? We missen je zo. Dus lieve Danique, als hondenbezitsters, als hondenliefhebbers zullen we ons dit altijd blijven afvragen. We kunnen alleen troost nemen in de gedachte dat we handelen uit liefde voor onze honden. Heel veel sterkte
honden page profiel De mannenDe mannen schreef in Prijs hondenoppas
Ligt eraan als iemand het gewoon zwart doet dan zou ik daar minder voor betalen dan iemand die het beroepsmatig doet en bijna de helft kan inleveren bij de belastingdienst.   
honden page profiel De mannenDe mannen schreef in Grommen/bijten bij iets terugpakken
En daarom leer ik honden dus niet met ruilen los te laten.  Naarmate de hond in de puberteit komt is dat gene wat hij heeft dermate belangrijk dat hij niet meer wil ruilen al hou je een biefstuk voor z'n neus.  Vaak leren we "los" aan met spel als ze pup zijn, voertje voor de neus pup laat los voertje erin en speeltje is weg.  Ik leer ze uit zich zelf los te laten, daar koppel ik het commando "los" aan en beloon gelijk weer met spel.  Mijn ervaring nu is dat honden veel beter het los beheersen in alle situaties omdat de verwachting van het terug krijgen heel hoog is.   
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Wat voor ras past bij mij?
Heb je er niet eens aan gedacht om een puppy test te doen? Dan geef je antwoord op een aantal vragen en daarna rolt er een rasadvies uit, ze geven een top 3. www.puppytest.nl Ik zou zeggen probeer het eens.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Hond extreem bang voor onweer
Ik kan alleen maar de tip van het bij je nemen en geruststellen beamen. Onze Django is tot zijn dood bang geweest voor onweer. Hem bij ons nemen, dus desnoods als uitzondering op bed, was het enige wat een klein beetje hielp.
honden page profiel De mannenDe mannen schreef in Fietskar te leen voor 3 maanden rondom Haarlem?
Bij Discus Lisse hebben ze fietskarren te huur. 
honden page profiel De mannenDe mannen schreef in Teef haalt uit naar andere teef
Even zonder het hele rassen verhaal erbij te betrekken maar 2 teven samen kunnen echt heel pittig zijn zeker als ze intact zijn. Mijn eerste schotse collie teef was een herplaatser uit zo'n situatie, eerst begon het tijdens de loopsheid dat de 2 teven in elkaar hingen en naarmate de tijd verstreek was er geen loopsheid meer voor nodig omdat onze herplaatser het bloed wel kon drinken van de andere leef. Wij hebben haar toen overgenomen en nooit geen last met haar gehad de meest lieve hond die je maar kunt bedenken. Dit waren 2 collie's die "gelijk" aan elkaar waren maar je kunt je voorstellen dat het in jou situatie even wat anders ligt een klein hondje is geen partij voor een grote sterke hond. Je hebt al veel heel goede tips gehad, dan het ras in je achterhoofd erbij kun je daarmee je beslissing nemen welke stappen je allemaal kunt ondernemen om alles in goede banen te leiden.
honden page profiel De mannenDe mannen schreef in Puppy bijt bij 1 eigenaar
" Hondenscholen zijn allemaal dicht door de Corona. Er zijn hier genoeg trainers die je graag helpen. Geen enkele vraag of twijfel is fout dus stel vooral al je vragen  " Britt & Maui Er zijn nog genoeg hondenscholen die wel 1 op 1 training geven op dit moment.  Voor puppy baasjes is dit erg fijn.    Luuk die kipfilet is natuurlijk veel te lekker en zal je pup dan ook heel graag willen hebben en daardoor zelfs feller kunnen reageren.  Zou gewoon een normaal brokje gebruiken zolang je pup dat als beloning ziet.  En lekker rustig aan doen, er komt in de eerste periode best veel op je pup af wat ze ook allemaal moeten verwerken. 
 

Vrienden van inge

honden foto van Liesbethhonden foto van Rimandahonden foto van Jenneke88honden foto van The tibbies on tourhonden foto van Merlin,Safira,Nikita en Ceylanhonden foto van Suzanne slagerhonden foto van Lizzie en Sterrehonden foto van KimDJhonden foto van peggyhonden foto van Marjolein en Fayhonden foto van Sem • Dusty †, Doortje, Jiphonden foto van De mannenhonden foto van Nynke en Codyhonden foto van *.*Cody & Charlie*.*honden foto van Gestopthonden foto van Watch Out *Shelties* Aroundhonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/honden foto van Iris ~ Rivka & Talouhonden foto van Antoinehonden foto van Just The Max   honden foto van Dorie, Falcor †,  Atreyu en Jaydeehonden foto van Michal & Platohonden foto van Judith en Babbe.honden foto van Mikotjehonden foto van Carmen & Levi

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^