HondenPage baasje inge

Wat schreven de vrienden van inge op het forum

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
Ik las hier ergens dat 30 euro per maand een heel ander bedrag is dan in 1x 3000 euro. Daar ben ik het mee eens, maar ik had voor de vorm maar eens gekeken naar wat een verzekering voor Nero zou kosten. Even wat context: Nero wordt op 18 april 13 jaar en is een schotse collie. Hij is dus heel, heel oud. Als ik voor hem een verzekering wil afsluiten dan kost mij dat gemiddeld 150 euro per maand. Mijn dierenarts biedt het dier en zorgplan aan. Dat is een soort dierenarts abonnement. Daar zitten de entingen in, een deel diagnostisch onderzoek zoals bloedonderzoek, anti vlo/teek middelen en korting op dieetvoeding. Kost 30 euro per maand. Ik heb dat abonnement voor Nero afgesloten. Hij eet namelijk speciaal voer, wegens allergie. En hij is toch al op leeftijd waardoor hij wellicht vaker de hulp van de dierenarts nodig heeft. Ik zet maandelijks voor de honden 200 euro apart. Voor onvoorziene kosten, zoals een gebroken poot. Dus voor de jongere honden heb ik dat abonnement niet. Ik doe dit eigenlijk al 15 jaar en nog nooit een zeer hoge rekening gehad. Dus tel uit wat er momenteel apart staat... Voor Nero hebben we het plan gelukkig niet meer nodig gehad, maar toen zijn allergie opspeelde was ik er toch blij mee dat ik het afgesloten had. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn dierenarts niet buitensporig duur vind. Nero heeft verleden jaar een gebitsreiniging gehad. En daar kwam uit dat hij een aantal zeer slechte tanden had. 7 tanden getrokken... Als ik de rekening volledig zelf had moeten betalen dan had mij dat 209 euro gekost. Nu had ik iets van 60 euro betaald. Maar zelfs zonder dat plan vond ik het eigenlijk niet duur. Ik snap de roep voor een verplichte verzekering, maar dan moet dat wel betaalbaar zijn als je een oude hond hebt. Ik vind 150 euro aan een verzekering betalen die niet eens alles vergoed, voor 1 hond, echt buitensporig. Vooral als je er maar minimaal gebruik van maakt. Dan zet ik het liever zelf aan de kant. Zo kan ik het tenminste verdelen over de drie honden. De andere 2 zou de maandpremie rond de 60 euro per hond kosten. Ja sorry, maar dan kan je net zo goed zelf 370 euro per maand aan de kant zetten. Ik vind de prijzen wat dat betreft wel buitensporig. Ik had bij frigo gekeken, omdat de meeste verzekeringen Nero niet zouden aannemen. Daar kan ik de premie niet eens berekenen omdat hij zo oud is. En ja kan natuurlijk kiezen om het te vergoeden bedrag omlaag te zetten, maar ja want als je dan alsnog een dikke rekening krijgt? Ik meen dat de jongere honden bij de OHRA tussen de 25-47 euro was. Maar daar kan je niet kiezen voor onbeperkt te declareren, zij hebben overal een maximum aan verbonden.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in loopse hond in losloop gebied
" Ik zelf persoonlijk zou super boos worden op die man! Je hebt een loops teefje en loopt in een losloop gebied?!!!  zelf gebeurt hier ook heel soms maar dan laten ze teefjes zitten en letten ze op dat er geen een op gaat springen. Zeggen ze ook netjes bij en kun je zo je hond aanlijnen.  Zelf vind ik dit zeker niet slim….. die van mij springt er niet op maar oren doen t echt voor geen meter dan! Veel snuffelen tot zelfs piepen in de nacht na t snuffelen bij een loopse teefje kontje…. Maar ja om een hond te schoppen? Ik zou echt mega mega boos op die man worden. Je moet aan allebei de kanten proberen mee te werken Inplaats van zo’n onverantwoordelijke gedrag in mijn ogen vertonen.  Jij hebt niks verkeerds gedaan juist super goed! Loopse teefjes kun je proberen uit te trainen maar sommige honden met een top neus…. Nee word lastig…  "Sug_063  Blij was ik niet met de reactie van de man, maar hij liep zo snel door dat er geen gesprek mee aan te knopen was. Uiteindelijk zijn mijn twee jongste honden ook gewoon teruggekomen, maar het is niet op een prettige manier gegaan.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in loopse hond in losloop gebied
dubbel
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in loopse hond in losloop gebied
Gelukkig heeft er geen ongewenste dekking plaatsgevonden. Mij lijkt dit voor de teef geen fijne situatie. En beter trainen... Tja, ik had kippenstukjes bij me, maar niemand liet zich verleiden. Alleen oude Nero bleef braaf bij mij, maar ik verwacht dat dat meer leeftijdsgebonden is.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in loopse hond in losloop gebied
Ik ben ze inderdaad moeten gaan halen. Voelde me heel knullig. Arme Nero bleef braaf wachten. En de jongste was duidelijk geschrokken van het schoppen.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in loopse hond in losloop gebied
" Je deed het goed hoor, je honden terug halen, een loopse teef is altijd voor een reu moeilijk om dan te luisteren, kijk ik heb altijd teven en eens een reu gehad, loops, dan nam ik een andere route om niemand tegen te komen maar dat kan hier heel goed, misschien bij die mijnheer niet, toch goed dat tie riep heee mijn hond is loops, en schoppen vind ik nou ook weer niet nodig, je hebt goed gehandeld door je honden terug te roepen hoor… "Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .  Er zijn hier heel veel honden, dus je komt altijd wel iemand tegen. Ik kan natuurlijk begrijpen dat hij zijn hond wilde beschermen, hij weet niet of die van mij en van die anderen sociaal zijn. Bij Nero lijkt de leeftijd (12 jaar) mee te spelen. Hij is fit voor zijn leeftijd, maar loopse teefjes reageert hij niet meer zo op. Arrow is net volwassen, en hij luistert normaal het beste, maar had nu bananen in de oren. Ook de jongste had geen zin om te luisteren, maar die is nog een puber. Ik vond het een moeilijke situatie. Het losloop gebied is wel een geliefde plek voor mensen om te wandelen. Tips om een betere "kom hier" reactie te trainen? De kippenstukjes werken doorgaans perfect, maar vanmiddag had alleen Nero nog interesse.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in loopse hond in losloop gebied
Hoi allemaal, ik zet dit even in opvoeding volwassen hond, maar het betreft onze (bijna) 3-jarige en onze 1-jarige hond. Ik heb alleen reuen. Vandaag was ik in een losloop gebied. Daar trof ik drie mensen met die 2 honden, ook reuen, bij zich hadden. De 5 honden konden het prima vinden, geen problemen. Na een tijdje kwam iemand, met aangelijnde hond aanlopen. Ik riep al om even te wachten zodat wij de onze konden aanlijnen. De man bleef niet staan en liep stug door. 4 vd 5 reuen gingen de man tegemoet en volgden hem en zijn hond ook. Nero bleef bij mij, hij is oud en leek geen interesse in de situatie te hebben, of hij voelde aan wat er ging gebeuren. De man liep nogal snel, en reageerde niet op mijn tweede verzoek om even stil te blijven staan. Geen van de loslopende honden gehoorzaamden. Ik snapte er niks van. Ik had kippenstukjes bij me, maar ik kreeg geen enkele hond verleid tot terugkomen. De man schreeuwde iets, wat ik niet verstond en schopte naar de 3-jarige, die erna naar mij terugkeerde, en hij schopte op de grond. De 1-jarige schrok en rende weg. Niet ver, gelukkig, en kwam na enige tijd gelukkig een stukje kip halen. 1 van de andere eigenaren vertelde me dat hetgeen wat de man schreeuwde was dat zijn hond loops was. Ik vond het een hele vervelende situatie, vooral omdat zijn hond de staart tussen de benen had. Zij leek erg last te hebben van de situatie. Had ik iets anders moeten doen? Betere training? Hebben jullie tips voor dit soort situaties?
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Radeloos van gedrag naar andere mensen en honden toe
Ik lees mee. Ik heb twee blije schatjes en een oudje. Het oudje kijkt alleen en loopt rustig door, de blije schatjes weten niet dat ze best groot zijn en sommige mensen schrikken van hun enthousiasme. Wat ik meestal doe: Ik vergroot de afstand. Ik weet bij die van mij dat oversteken voldoende ruimte is om rustig door te kunnen lopen. Ik ben er namelijk niet helemaal uit of het positieve of negatieve opwinding is. Ze doen niet agressief en zijn eenmaal bij het "doelwit" wel rustig, maar lijkt mij voor een vreemde hond en zijn baasje niet fijn als een hond zo druk op je af komt. Vandaar dat ik de afstand vergroot, om weer de rust terug erin te krijgen.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Zindelijk maken
Ik heb alleen de standaard tips voor je. Na elke slaapje, eten/drinken en spelen naar buiten. En tussendoor nog een paar keer. Doet ze een plasje op poepje buiten dan een lekkere beloning erin. Een hond heeft vaak snel door dat buiten plassen is iets lekkers krijgen, binnen plassen en ik word genegeerd. Vooral bij een pupje dat nog zo jong is geldt: elk uur even naar buiten. Samen met een stabiele oudere hond gaan wandelen helpt ook. Ze leert van die hond dat wandelen leuk is en ze krijgt meteen het goede voorbeeld van plassen en poepen tijdens het wandelen.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Teefje past op openbare weg... Buurvrouw kwaad...
Moeilijk. Ik vind jou nou niet direct aso, en ik snap die andere mevrouw ook wel. Zoals eerder al voorgesteld werd, flesje water mee en daarmee het plasje wegspoelen. Dan laat je iig zien dat je de klacht van die vrouw gehoord hebt. En de andere tip van trainen om op het gras te plassen is ook een hele goede tip.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Oudere hond en een puppy
We zijn nu een paar weken verder en het gaat goed. Nero heeft na die ene keer geen overlast meer gehad van de puppy, hier zorgen wij voor. Inmiddels speelt Nero ook van tijd tot tijd met de puppy. Bedankt voor tips allemaal
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Oudere hond en een puppy
" Vanwegen mijn werk heb ik vaker pups thuis en die gaan dan in een kamerkennel met ren eraanvast waar ik een stukje woonkamer mee afscherm. Mijn oude bejaarde honden kunnen dan zelf kiezen of ze de pup opzoeken of niet.   Meeste honden houden helemaal niet van pups en pas vanaf een maand of 5 of ouder gaan ze ze leuk vinden.   Ik zou ze dus wel samen uitlaten mits de oude hond normaal stabiel gedrag heeft buiten en niet uitvalt of angstig is wat de pup dus overneemt.  en in huis de pup zijn eigen plekje geven met genoeg speeltjes en kauwmateriaal.     "Michelle  Nero is doorgaans een hele lieve hond. Een echte allemansvriend. Samen wandelen is geen probleem. We hebben het nu inderdaad zo ingericht dat Nero meer zijn rust krijgt van de pup. Tot nu toe lijkt het beter te gaan. We gaan het zien.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Plassen in huis
Ik beloon heel veel met de stem, maar in het prille begin van zindelijk maken gebruik ik ook vaker snoepjes. En alleen bij een echte plas. Ik heb alleen reuen en die doen dus vaker dan eenmaal plassen, vooral als ze ouder worden. Als ze nog een kleine puppy zijn dan is t doorgaans een grote plas. Op een gegeven moment bouw ik het gewoon af. Dan krijgt die nog eenmaal per dag een snoepje voor een plas, maar wanneer dat is varieert...
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Oudere hond en een puppy
Bedankt voor antwoorden allemaal. We zorgen ervoor dat Nero zijn rust van de pup krijgt. Ik laat nog weten wat daar het resultaat van is.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Plassen in huis
" Gewoon pas weer naar binnen gaan als er geplast is.   Of naar binnen en de lijn er aan houden en direct weer naar buiten.   Ik heb mijn honden het comnando plasje doen geleerd, dat werkt meestal prima.     "Kees  Dit is trouwens een hele goede tip. Ik heb mijn honden ook het commando "plasje" geleerd en met ons huidige pup ben ik daar ook mee bezig. En verder... De mat zou ik heel ff wegnemen. Ik weet namelijk niet of je hond zijn eigen urine nog in de mat kan ruiken. Mijn pupje plast namelijk ook heel veel op dezelfde plaatsen. Hij heeft buiten echt zijn plekjes. Het lijkt hier wel een gevalletje van aanhouder wint, dus inderdaad buiten blijven totdat hij geplast heeft. En dan een hele lekkere beloning, zodat hij weet dat buiten plassen echt de moeite waard is.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Voel me schuldig na het inslapen van mijn hondje
Het klinkt zo herkenbaar, maar je hebt gedaan wat kon voor je dierbare vriend. Hij kon niet meer en nu heeft hij rust. Je hebt aan zijn welzijn gedacht. Koester de mooie herinneringen. Heel veel sterkte
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Oudere hond en een puppy
Natuurlijk wordt de puppy door ons opgevoed, maar je kunt niet ontkennen dat hij veel zal leren van een andere hond. Dat bedoelde ik te zeggen. Ze krijgen allen hun rust en individuele aandacht. Ik vroeg het me af of het met de leeftijd van Nero te maken had. Of misschien heb ik het heftiger ervaren als de pup. Ze liggen nu allemaal te slapen, alsof niks gebeurt is. Gebroederlijk alle drie bij elkaar...
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Oudere hond en een puppy
Hallo allemaal, Ik zet hem onder oudere hond, want het gaat over ons oudje. Nero is een schotse collie van 11 jaar. We hebben na het overlijden van Django een pup gekocht, die inmiddels bijna 2 jaar is. Tussen hen tweetjes is het altijd koek en ei geweest. Nero is dan ook altijd een hele makkelijke hond in de omgang geweest en onze Arrow van bijna 2 jaar ook. Nero heeft hem goed mee opgevoed. Enige tijd geleden werd Nero flink ziek, maar dit was gelukkig snel verholpen na een antibiotica kuur. De vraag kwam al snel of we nog een derde hond wouden, want nu kan Nero nog mee opvoeden. Wij stonden bij de fokker van Arrow op als geïnteresseerd en zij belden ons een dikke 9 weken geleden op dat de mama van Arrow een nestje had en als we interesse hadden, dan konden we komen kijken voor een pup. Met 5 weken gaan kijken en onze Kuma uitgezocht. Met 8 weken zijn we onze honden baby gaan ophalen, dat was vorige week. Qua opvoeding doet Nero was hij ook met Arrow deed, maar hij lijkt tja... grover, strenger. Ik weet het niet. Vandaag snauwde hij heel gemeen naar de kleine en het leek zonder aanleiding. Puppy, Kuma, helemaal van streek. En ik schrok van de kreet die het beestje maakte. Kuma wilde spelen en sloeg met een pootje naar Nero, die daarop dus heel gemeen snauwde. Ik weet niet wat ik hier nu van moet maken. Arrow en Kuma spelen heel leuk samen. Arrow en Nero ook. Maar tussen Nero en Kuma is nog weinig liefde te bespeuren. Is het misschien de leeftijd? We zorgen ervoor dat alle honden voldoende rust, apart krijgen en elk apart ook liefde. Wie o wie heeft wat tips voor me? Bedankt!
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Welke rassen bevat mijn puppy?
Heel leuk hondje, wat voor een rassen erin zitten... geen idee... Ik snap dat €1200 een pittige pil is om te betalen, maar bij een goede fokker betaal je dit nu eenmaal. Ik heb al broodfok advertenties voorbij zien komen waar de broodfokker duurder is dan de stamboom fokker. Het is een gevalletje vraag-aanbod. En ik vind alles boven de €500 duur voor een kruising. Ik weet niet wat je voor je puppy betaald hebt, maar ik denk dat je inmiddels al een flinke dierenarts rekening gehad hebt. Dan had je net zo goed een rashond kunnen nemen. En nee... die zijn niet zo uniek als een hond met tig kruisingen als voorouders, maar kwa karakter is elke hond uniek. En nooit gehoord van broodfok? Kijk je geen radar, nieuwsuur, gewoon het journaal, lees je geen nieuwsberichten? Elk jaar is er wel een of meerdere items over broodfok en hoe dit te herkennen.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Lief gezin zoekt hond!
Mijn ouders hebben nu al tweemaal een ontzettend lieve hond uit het asiel. Eerste keer een Duitse herder van 7 jaar. Helaas kreeg ze met 11 jaar botkanker en hebben ze toen afscheid moeten nemen. En nu hebben ze een kruising van tja.. geen idee, een herder. Hij is nu 5 en woont alweer een dikke 4 jaar bij hen. Je schrijft dat je in Roermond woont. Mijn ouders wonen in Maastricht en hebben hun twee asiel honden uit Tierheim Aachen gehaald. Is ongeveer een half uurtje rijden vanuit Maastricht. Zal vanuit Roermond niet veel langer rijden zijn.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Nu in Opgelicht. Adoptie honden
En dan denk je dat je een hondje redt... vreselijk hoe mensen met dieren kunnen omgaan.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Naam overzetten naar andere eigenaars
" Maar ze houden van de hond??   Juridisch staan ze hartstikke sterk, omdat alleen zij de kosten betalen, en dan van mandje, tot speelgoed, voeding en dierenarts, bonnetjes bewaren vooral.. als bewijs, of hopelijk via pin betaald, of online besteld.. "yooop  Vandaar dat ik ook als eerste schreef om juridische stappen te nemen. Echter heb ik het van dichtbij meegemaakt dat zo iemand zo’n zaak verloren had en de hond toen terug moest geven met een schadevergoeding. Ik weet niet hoe goed zij alles gedocumenteerd hebben, maar als zij nergens op papier (of digitaal) hebben staan dat de hond slechts tijdelijk bij hen logeert en de eigenaar vervolgens niet thuis geeft, dan kunnen ze zo’n zaak verliezen en moeten ze alle daaruit voortkomende kosten betalen. Ze zal dus een heel goed dossier opgebouwd moeten hebben wil ze kunnen aantonen dat de eigenaar de hond niet slechts tijdelijk bij haar wilt onderbrengen. De hond waar een vriendin van mij voor zorgde is uiteindelijk weer bij haar terechtgekomen. Ze heeft hem een maand later uit het asiel gehaald. Dus doordat zij de rechtszaak verloor en de eigenaar de hond weer mee moest nemen is de hond alsnog in het asiel beland. Had die vriendin hem zelf naar het asiel gebracht, had ze zich het leed wat ze nu geleden had kunnen besparen. De eigenaar hoopte ook geld te verdienen en dat was hem in dit geval gelukt.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Naam overzetten naar andere eigenaars
" Asiel brengen?? "yooop  Ja, want ze geeft aan dat de hond bij haar gedumpt is. Ze is niet de eigenaar van de hond en kan dus eigenlijk niks. Brengt ze hem naar het asiel, dan gaan zij achter de eigenaar aan. Het is sneu voor het diertje, maar nu wordt hij gebruikt om op een slinkse manier geld te verdienen. Dus ja, of juridische stappen ondernemen, of naar het asiel. Dan heb je genoeg pressie middel.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Naam overzetten naar andere eigenaars
Met juridische stappen beginnen of de hond naar het asiel brengen. Dat laatste is wel zielig, maar ja, nu kun je ook niks.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Bult op rug, chip?
Misschien een vetbultje of een ontstoken talgklier, ontstoken haarzakje? Ga anders voor de zekerheid ff langs je dierenarts.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Op welke naam komt de hond te staan?
Wij konden bij onze pup beide namen opgeven... ik zou er niet zo’n ding van maken. Uiteindelijk is de hond toch van jullie beiden. Zet er gewoon een naam op en klaar.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Zindelijkheid puppy
Je pupje is nog heel jong en ze heeft nog geen volledige controle over haar sluitspieren. Ik zou weer helemaal opnieuw beginnen met de zindelijkheidstraining. Dus even elk uur naar buiten en na elk slaapje, eten/drinken en na het spelen. Komt helemaal goed. Succes
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Border collie fokkers?
Hoi! Ik heb twee Schotse collies uit een gemengde lijn. Dus deels van Amerikaanse afkomst en deels Engelse. Nu ben ik niet zo handig in het delen van foto’s, dus kijk gerust even op mijn profiel voor foto’s. De tricolor is nog een pup. Hij is nu bijna 6 maanden. Nero, de sable kleurige, is 9 jaar.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Gaat die sloop fase ooit nog over.
Mijn overleden border collie mix sloopte ook altijd zijn speelgoed. Heeft nooit aan de meubels gezeten. Kauwmateriaal was voor even leuk, maar daarna ging hij weer verder met zijn speelgoed. Hij heeft wel een hele tijd gedaan met een speeltje dat Crunch heette. Als ze daarop bijten dan geeft dat hetzelfde geluid als dat ze op een plastic fles kauwen. Hier was hij gek op. Django heeft dit zijn hele leven gedaan. Dus zelfs toen hij de 10jaar gepasseerd was.
honden page profiel Jenneke88Jenneke88 schreef in Puppy ziet bench als plas/poep plaats
Hey, gefeliciteerd met je pup. Jouw pup doet hetzelfde wat de mijne deed. Dit heb ik opgelost door de pup alle maaltijden in de bench te geven. Ze plassen namelijk niet op hun slaapplaats en de plaats waar ze eten. Ook heb ik het dekje uit de bench gepakt. Mijn pup kregen we krantzindelijk mee van de fokker, maar mijn pup schijnt te denken dat een handdoek of andere zachte ondergronden een krant is. Hij liep dan ook deftig de bench in om te plassen en ging daarna weer verder met hetgeen dat hij aan t doen was. Ik hoop dat je hier iets aan hebt...
 

Vrienden van inge

honden foto van Liesbethhonden foto van Rimandahonden foto van Jenneke88honden foto van The tibbies on tourhonden foto van Merlin,Safira,Nikita en Ceylanhonden foto van Suzanne slagerhonden foto van Lizzie en Sterrehonden foto van KimDJhonden foto van peggyhonden foto van Marjolein en Fayhonden foto van Sem • Dusty †, Doortje, Jiphonden foto van De mannenhonden foto van Nynke en Codyhonden foto van *.*Cody & Charlie*.*honden foto van Gestopthonden foto van Watch Out *Shelties* Aroundhonden foto van Inge en Jessy & Bintihonden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/honden foto van Iris ~ Rivka & Talouhonden foto van Antoinehonden foto van Just The Max   honden foto van Dorie, Falcor †,  Atreyu en Jaydeehonden foto van Michal & Platohonden foto van Judith en Babbe.honden foto van Mikotjehonden foto van Carmen & Levi

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^