Welke rassen bevat mijn puppy?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel damiandamian

544247.jpg544248.jpg

Beste lezer,

 

onze lieve rustige en gehoorzame cheyda is helaas langs de weg gevonden in hongarije. Ze kwam met giardia binnen en ondervoed maar ze is gelukkig weer helemaal gezond!

 

omdat ze langs de weg is gevonden weten we niet wat haar afkomst is en ben erg benieuwd naar jullie meningen. Op de liggende foto is ze schat ik 3 maanden en op de zittende foto 3,5.

 

ze heeft erg dof kroes achtig haar van achter en van voor wat wollerig. Ook heeft ze een mooi maantje en bol hoofdje.

van karakter is ze erg afhankelijk, rustig en gehoorzaam. Het perfecte hondje zou je kunnen zeggen!

Ze is erg sociaal naar mensen toe en andere honden. In het begin onderdanig maar wel toenaderend met d’r staartje kwispelend tussen d’r benen maar na een paar minuten komt ze helemaal los en erg wild.

 

luisterd en leert snel was zindelijk binnen 4 dagen en liggen zitten en pootje leerde ze na een paar keer dus aardig inteligent. Aan de riem trekt ze niet en loopt perfect mee, komt meteen alleen sinds de laatste weken wel ondeugend aan het worden als ze los is, dmv niet komen en weg blijven rennen????.

 

nou denk ik aan een herder + leonsberger. 

honden page profiel damiandamian

Ze heeft trouwens ook wat witte haren op dr borst, witte achter poten met bruin en grijs achtig haar door dr vacht vooraan. 

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

De kans is heel groot dat er helemaal geen rassen in je pup zitten, het is namelijk gewoon een straathond en er lopen vrijwel geen rashonden met stambomen rond op straat. 

Als je het echt zeker wilt weten dan zal je een DNA test moeten doen bij Embark. 

Ik zie er in elk geval geen Leonberger in. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe lang is ze nu bij jullie?

 

Een herderachtige zie ik er wel in, maar er kan vanalles in zitten. Fijn dat ze bij jullie een huisje heeft gekregen!

honden page profiel damiandamian

Ze is nu ongenveer een maandje bij ons en ze is al 2x groter dan ze binnen kwam gelukkig. Erg groten Poten ook. Voor een straat hond is het wel een knapperd, vind d’r persoonlijk een van de mooiste honden die ik heb gezien. Vooral vanwegen dr herder uitstraling maar toch flap oortjes ipv punt oortjes en wollige vacht. Een Kleine teddy beer. Het zou ook kunnen dat ze is gedumpt door iemand aangezien ze alleen was gevonden. 

honden page profiel damiandamian

Had daarnaast ook wat honden scanner apps gebruikt (voor hoever je dat kan vertrouwen) en daar kwam 40% leonberger en 20% duitse herder en australische herder en nog wat andere mixies voorbij. Erg accuraat dat is wat ik ook gokte. En 2 verschillende apps gaven bijna de zelfde breeds. Beide wel leonberger dus ik ben benieuwd! Hoop het wel natuurlijk.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wees dan maar voorzichtig met los laten als ze nog maar zo kort bij jullie is. Zo veel buitenlandse honden raken kwijt de laatste tijd.

honden page profiel damiandamian

Hoebedoel je? Ze is wel gechipt etc. Ze rent wel weg maar rondjes om me heen. Veder dan 20 meter gaat ze niet aangezien ze erg afhankelijk is. Als ik een andere kamer in ga is ze al aan het piepen. Als ik door me benen gaat komt ze meestal meteen tenzij ze die ondeugende bui heeft maar dat is voor korte duur. Heb nu ook een riem van 20 meter gekocht dus weg komt ze niet meer haha.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Had daarnaast ook wat honden scanner apps gebruikt (voor hoever je dat kan vertrouwen) en daar kwam 40% leonberger en 20% duitse herder en australische herder en nog wat andere mixies voorbij. Erg accuraat dat is wat ik ook gokte. En 2 verschillende apps gaven bijna de zelfde breeds. Beide wel leonberger dus ik ben benieuwd! Hoop het wel natuurlijk. "

Nee aan apps heb je niks. Je kunt alleen haar dna vertrouwen.

honden page profiel damiandamian

Ga ik zeker doen, echter veel kosten aan de DA en de aanschaf van haar zelf was ook niet mis dus dat komt nog wel een keer. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hoebedoel je? Ze is wel gechipt etc. Ze rent wel weg maar rondjes om me heen. Veder dan 20 meter gaat ze niet aangezien ze erg afhankelijk is. Als ik een andere kamer in ga is ze al aan het piepen. Als ik door me benen gaat komt ze meestal meteen tenzij ze die ondeugende bui heeft maar dat is voor korte duur. Heb nu ook een riem van 20 meter gekocht dus weg komt ze niet meer haha. "

Oh dat is mooi zeg. Hoe loop je daar mee? Ik vind een 5 meter lijn al een uitdaging om mee te lopen haha. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ga ik zeker doen, echter veel kosten aan de DA en de aanschaf van haar zelf was ook niet mis dus dat komt nog wel een keer.  "

Ja joh, is toch ook niet belangrijk. Als ze maar gezond is.

honden page profiel damiandamian

Ja om me schouder haha, vandaag gehaald en idd een uitdaging???? Niet belangerijk maar mijn nieuwsrierigheid is te groot. Zeker omdat de verkopers aangaven iets van teckel of beagle terwijl dat totaal niet klopt met de poot size. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een leuke hond, veel plezier met haar. Wat al gezegd is, ze is waarschijnlijk een mixje en geen kruising dus er zitten waarschijnlijk geen rassen in haar al meen ik wel iets van herder te zien. Maar wat maakt het uit, ze is leuk en lief wat wil je nog meer. laughing

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Geen. Gewoon een onherleidbare bastaard. Er zijn DNA testen, maar of die 100% accuraat zijn is niet duidelijk omdat niet alle rassen in de database staan. De kans is groot dat er geen rassen in je pup zitten.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Even nieuwsgierig maar hoe oud was ze toen je haar kreeg?  Mij valt ook op dat stichtingen vaak kruisingen op buitenlandse hondjes plakken maar meestal zijn het inderdaad gewoon echt al generatie lang mixjes. 

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

Leuke pup. Ik zie er geen Leonberger in, daarvoor niet fors genoeg.

 

Wat DNA-onderzoek betreft:

Dit is mijn kruising uit Portugal met een schofthoogte van 62 cm en een gewicht van 26 kg

544255.jpg

Uitslag van de DNA-test: 62,5% onbekend, 25% Chihuahua en 12,5% Siberische husky

Ook dierenartsen krabben zich achter de oren over zijn Chihuahuabloed laughing.

(P.S. Ik weet dat dit geen goed tuig is. Hij draagt een al jaren een op maat gemaakt tuig.)

 

Ik wens je vele mooie en gezonde jaren met je pup toe.

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Even nieuwsgierig maar hoe oud was ze toen je haar kreeg?  Mij valt ook op dat stichtingen vaak kruisingen op buitenlandse hondjes plakken maar meestal zijn het inderdaad gewoon echt al generatie lang mixjes.  "

Ben ik ook benieuwd naar, ivm rabiës enting. 

 

Die DNA tests zijn trouwens vaak hartstikke onbetrouwbaar

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ben ik ook benieuwd naar, ivm rabiës enting. 
 
Die DNA tests zijn trouwens vaak hartstikke onbetrouwbaar "

En goeie fokkers zich maar aan allerlei regels houden...

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

533286.jpg

 

Dit was mijn Leonberger rond diezelfde leeftijd. Echt een heel stuk forser, ook ken ik een Leonberger x DH en ook die was een stuk breder. Het is gewoon een bastaard, maar wel een schattige bastaard. Als je een ras had willen hebben, had je een stamboomhond moeten nemen wink

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" En goeie fokkers zich maar aan allerlei regels houden... "

Klopt, er zou veel meer controle moeten zijn op alle importpups uit het buitenland. Sommige stichtingen zijn erg goed, maar er zit heel veel verkapte broodfok tussen, met risico op insleep rabiës bovendien. 

honden page profiel damiandamian

Ik was mij zeer bewust van de broodfok en wou daar zeker niet aan meedoen. Helaas vermoed ik uiteindelijk wel dat het een broodfok was. Ik ga ook het hele verhaal delen zodat hopelijk mensen die een puppy willen aanschaffen op hun hoede zijn.

 

ik had een adv op marktplaats geplaatst dat ik zocht naar een puppy en het ras maakte mij niet uit als ze maar niet te prijzig was en aan de grote kant. Ik werd al snel benaderd door ene (andre duijster en jolanda duijster) te vinden op facebook. Na een verhaal dat hun particulier puppys opvangen en zoeken en verzorgen ben ik op grondig onderzoek uit gegaan. Gevraagd naar het paspoort en de dierenarts opgebeld in hongarije die haar zou hebben gechecked. Alles was oke, ze was gechipt en ingeint en zou naar nederland mogen. Op hun facebook pagina zag ik meerdere posts over hun hondjes en acties. Leek allemaal in orde tot ze naar ons kwam en bloed poepte etc. Naar de dierenarts gegaan en ze dachten parvo maar daar had ze al 3 inentingen voor dus kans was klein maar toch maar gechecked en gelukkig geen parvo. Na meerdere tests bij een andere dierenarts was het gelukkig maar giardia en dat is nu behandeld. Ze kwam ook veel jonger binnen dan op haar paspoort stond en was iligaal in nederland volgens haar gebit was ze nog geen 3 maanden namelijk, ook was ze erg ondervoed terwijl hun zeiden dat ze zeker 2 maanden bij hun was terwijl ze wss nog geen eens 2 maanden was. Raar dat ze dan ondervoed is als hun een “particuliere stichting” zijn, Maar goed veel kosten veder heb ik wel een lief leuk hondje en is ze nu tenminste gelukkig. 

 

bedankt voor de reacties, ik dacht ook aan een straathond maar vond haar veelste mooi daarvoor en iedereen die d’r ziet denkt aan een herder met een benner senner echter maakt het niet uit inderdaad. Zal ooit wel een dna test doen uit nieuwsgierigheid en hier posten als dat nog kan.

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

Laat het inderdaad een waarschuwing voor anderen zijn.

 

Ik heb Berner Sennenhonden gefokt, maar dat ras zie ik ook niet in je pup terug. Een DNA-test kost 120,= , bij mijn kruising bleek het zondegeld.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Je hebt een echte vubara, of een Hongaarse Rara. Natuurlijk is het de mooiste hond die er bestaat, op één na, dan, want ik heb de mooiste!   smile

Als je hierboven de uitslag van de DNA test van de hond van Caroline ziet, zou ik daar maar geen geld aan uitgeven. Dat kan je beter echt aan je hond besteden.

Hopelijk is en blijft zij gezond en krijgt zij een heerlijk leven.

honden page profiel DanielleDanielle

Ik begrijp sowieso al niet dat je kunt zeggen 'maakt niet uit wat voor pup maar niet te prijzig en aan de grote kant.' 

Dan roep je ook wel broodfkkers op je af. Je had geen idee wat je in huis haalt of in huis wilde halen. De ene hond is de andere niet. Dit getuigt dus dat je niet hebt nagedacht waarom je een hond wil en wat je belangrijke eigenschappen vind aan een hond. Er zit een wereld van verschil tussen verschillende rassen. Ik vind dat je dit behoorlijk ondoordacht hebt aangepakt. 

 

Hoe dan ook, ik vind het een prachtige hond. Welke rassen er in zitten, geen idee. Ik hoop dat ze gezond blijft. 

honden page profiel damiandamian

Klopt maar hey ik heb ook geen honden kennis en wist ook njet eens dan broodfokkers een ding waren. wou gewoon een nieuwe ziel in ons gezins leven. Heb me zeker wel maanden van te voren in gelezen alleen wou ik geen 1200 voor een puppy neertikken (ivm corona prijzen) en had ik ook liever geen rashond omdat die niet uniek zijn. Wat haar karakter ook had mogen zijn ik had me wel aangepast en elke hond word voor het meest zoals het baasje hem opvoed. Uiteraard bepalen rassen wel hun karakter en behoeftes maar hey! mensen zijn ook niet op ras uitgekozen en ik zie een diertje als een ziel en niet perse als een ras. Echter was ik wel nieuwsgierig omdat ze zo uniek is, het stukje dat ze groot moest zijn is omdat de meeste grote honden veel beweging nodig hebben en ik meer en deels buiten ben van de dag en veel wil gaan hardlopen met haar. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Lees je  goed in over honden Damian!  

Ze is nu nog veel te jong om  'veel te gaan  hardlopen',  daarmee  kun je schade veroorzaken aan haar gewrichten.

En mocht ze inderdaad heel groot worden (formaat Leonberger, Sint Bernard, Newfoundlander) dan  zal het geen hond worden om mee te gaan hardlopen...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heb me zeker wel maanden van te voren in gelezen alleen wou ik geen 1200 voor een puppy neertikken (ivm corona prijzen)
Ik was mij zeer bewust van de broodfok en wou daar zeker niet aan meedoen.

ik had een adv op marktplaats geplaatst dat ik zocht naar een puppy en het ras maakte mij niet uit als ze maar niet te prijzig was en aan de grote kant.

Ze kwam ook veel jonger binnen dan op haar paspoort stond en was iligaal in nederland volgens haar gebit was ze nog geen 3 maanden namelijk, ook was ze erg ondervoed terwijl hun zeiden dat ze zeker 2 maanden bij hun was terwijl ze wss nog geen eens 2 maanden was. 

 

Jammer dat het zo gegaan is. En persoonlijk vind ik het ook onbegrijpelijk hoe iemand zich maandenlang inleest, zeker niet wil meewerken aan broodfok en vervolgens ingaat op een voorstel van een dubieuze hondenhandelaar die illegaal pups transporteert. Ik hoop dat je beseft dat het verhaal 'gered van de straat' ook met een korrel zout genomen mag worden en de hond evengoed uit de broodfokschuur kan komen?

Heb je deze praktijken gemeld bij de bevoegde instanties?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Inderdaad jammer dat het zo gelopen is

 

Al is het natuurlijk een prachtig hondje. 

Ik zie er wel wat transsylvaanse brak in met herder misschien, of berghond. Maar of deze hond in de dna database zit, geen idee.

 

Bori%2C_az_erd%C3%A9lyi_kop%C3%B3.jpg

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Natuurlijk, een Transsylvaanse brak... Hou op met iets speciaals zoeken. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ras bepalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^