Teefje past op openbare weg... Buurvrouw kwaad...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maxine PendersMaxine Penders

Dag iedereen!

Ik zal proberen zo efficiënt mogelijk de situatie te duiden.
Ik heb een tweejarig teefje genaamd Muisje; een buitenlandse adoptiehond. Ze lijkt op een ruwharige Duitse herder ter grootte van een border collie.

Muis is van in het begin (ik adopteerde haar toen ze 1,5 jaar oud was) al zéér specifiek op waar ze haar behoefte wil doen. Ze heeft een handvol plekjes waar ze wil plassen of kaka doen en nergens anders. We kunnen echt de hele dag weg zijn (als in: langer dan 15 uur) en ze houd haar plas gewoon volledig op. Tot ze letterlijk op barsten staat. (En nee, ze markeert ook nergens tijdens wandelingen.)

Met mondjesmaat komt hier verbetering in. Recent ben ik verhuisd naar een appartement zo'n 500 meter verder van waar ik eerst woonde. Ik heb dit zéér lang opgebouwd met Muis tot ze uiteindelijk het aandurfde om haar behoefte te doen in dezelfde straat als het appartement. Een groot success dus!

Muis plast nu op de stoep; een publieke ruimte; zo'n twee gebouwen verder. Recht tegenover een garage. De stoep is zo'n 10 meter verwijderd van de rij appartementen.

Maar nu... Sinds enkele dagen; wanneer ik Muis s'avonds uitlaat, is er een boze buurvrouw die op haar raam klopt en ook al beledigingen heeft zitten roepen omdat Muis op die ene vierkante meter haar plasje doet.

Ik ben zelf al heel erg blij dat ze zo flink haar plasje doet in de buurt van waar we momenteel wonen. En ik dacht dat het dus inderdaad geen kwaad kan omdat het een openbare plek is EN omdat het niet rechtstreeks uitkomt op een voordeur.

Deze avond dreigde de mevrouw er de politie bij te halen.

Nu is dus de vraag... Ben ik de 'asshole' in deze situatie; omdat ik mijn hond op de stoep laat plassen...? Of heeft mevrouw eigenlijk wel gelijk...?

honden page profiel Maxine PendersMaxine Penders

De stoep in kwestie. En grappig genoeg staat er toevallig een duitste herder op de foto van google maps! Maar dat is niet Muisje! XD

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ja, het is inderdaad wel een beetje aso om je hond haar volledige blaas te laten legen op de stoep. Niet iets waar ik blij van zou worden als mijn buren het hier ook zouden doen wink

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik stem voor allebei de asshole laughing 


Als jouw hond alleen op die plek kan plassen betekent het dus dat ze vier keer per dag, zeven dagen per week, twaalf maanden per jaar… op die plek plast. Op de stoep kan het niet goed weglopen. Ik denk dat je na een tijdje schade gaat krijgen of in ieder geval een ranzige geur. Misschien kan je een flesje water meenemen om erover heen te spoelen? Dan lijkt het in ieder geval alsof je actie onderneemt haha.

 

Maar aan de andere kant vind ik reactie van mevrouw ook overtrokken. Alsof de politie niks beters te doen heeft dan aanwijzen waar honden mogen plassen. Beetje hoog dramagehalte.

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Dat is ook idd smerig als het continue dezelfde plek is. Daar gaat het echt ontzettend ruiken.

Ik zou inzetten op trainen dat de hond toch op het gras haar behoefte gaat doen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Openbare weg ver van de huizen, en plas, gossie waar maakt men zich druk over...ga wat eerder uit met je hond zodat tie ergens een beter plekje heeft om te plassen, grasstrook of.....waar laat je de hond anders uit ?  Ga daar dan naar toe voor dat je hond echt moet.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Ja, jij bent de asshole.

 

Ik zie hier ook regelmatig eigenaren die hun hond laten plassen (of zelfs poepen) in andermans tuin, vind ik ook echt absurd. 

 

Maar zo op de stoep, dat gaat gewoon ontzettend stinken, en wat als er daarna een oma met een rollator over loopt? Kan ze thuis met haar reuma haar plakwielen gaan schoonmaken? 

 

Dat het de openbare ruimte is is geen argument, in de openbare ruimte is niet ineens alles geoorloofd. Er geldt bv. ook gewoon een opruimplicht in de openbare ruimte.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik snap dat het lastig is als de hond maar op1 plek wil. Maar het is wel te trainen om ze op gras te laten plassen. Duurt alleen even. Ik zou het zelf theatraal schoonmaken, dus afentoe met een emmer water en een sopje die kant op en zorgen dat ze het ziet. En misschien een kaartje met uitleg inde bus dat je erop aan het trainen bent maar dat het een bange buitenlandse hond is die nog niet op het gras durft te plassen. 

honden page profiel DagmarDagmar

Wat een fijne wereld is het toch geworden he.

Er plassen en kakken overal mensen en dieren. Het is geen privé eigendom en het is niet recht voor een deur. Dus ja, dan kon die vrouw maar een eind wegkloppen op haar raam hoor, wat een interessant leven heeft die zeg.

Ik zou er wel een paar keer per week een klak bleekwater opgieten (of nog liever, capturine, om de milieu impact te verminderen). 

Er plassen hier tal van honden op de groene strook. Ik zie persoonlijk geen verschil met plassen op de stoep, maar allee.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nee die gewoonte zou ik ook snel veranderen. De reactie van buuf is wel wat overtrokken maar het is inderdaad niet echt fris.

 

Ik weet hoe lastig het kan zijn met adoptie honden. Die verhuizing was voor haar niet handig, meestal vallen ze terug in gedrag. Aan jou nog beter je best doen om een plekje te vinden waar niemand last er van heeft.

 

Een hele dag weg kan natuurlijk gewoon te spannend zijn nu. Lekker thuis blijven met haar tot ze in haar nieuwe omgeving relaxt is.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal haar gedrag wel proberen te veranderen al begrijp ik dat dit moeilijk is.

 

Hier in de straat woonde een hond (hij is inmiddels overleden) die dit ook deed. Ik kan je zeggen dat de buurt hier niet blij mee was, er spelen ook kinderen op die plek en dit was gewoon smerig. Ze hebben het gedrag van de hond wel proberen te veranderen maar als ze hem mee trokken liet hij zijn plas gewoon lopen en dan had je een heel spoor.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Plast ze precies daar waar die duitse herder staat op de foto? Misschien is het een plasplekje van meerdere honden.

Het lijkt me niet een plek waar kinderen spelen maar toch zou ik wel proberen haar te leren op een beter plekje te laten plassen. En de boze buurvrouw zeggen dat je eraan werkt.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Rond ons huis overal groene bermen, voor mij was het dan ook confronterend toen mijn hond bij een uitstapje eens midden op het voetpad plaste in de stad. Ik schaamde me dood, maar anderzijds was er geen groen of zand in de buurt.

Ik zou er in ieder geval geen gewoonte van maken m'n hond op het trottoir te laten plassen, maar anderzijds heb ik wel begrip voor mensen die in een omgeving met weinig groen wonen.

honden page profiel OctaviaOctavia

Ik zou ook proberen om te kijken of ik de hond zo ver kreeg dat ze ergens anders wilde plassen, maar als een hond zo moeilijk is daarmee (ik ken het, het duurde een jaar of drie voordat mijn buitenlandertje overal durfde te plassen en niet meer op een vaste plek) gaat dat niet zomaar even snel veranderd zijn, en tot die tijd zit je hier gewoon mee. Daar kun jij niet zoveel aan doen, al kan ik me voorstellen dat niet iedereen daar blij mee is. Ik zou het inderdaad zoals hier al is voorgesteld wegspoelen zodat het niet gaat stinken. Als buurvrouw voor rede vatbaar was, zou ik haar ook de situatie proberen uit te leggen. Mensen hebben vaak wel wat meer begrip als ze weten hoe de vork in de steel steekt en dat je ook probeert om de situatie te veranderen, maar dat is niet altijd het geval, die inschatting kun jij het beste maken.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Allereerst: natuurlijk is het een goed idee om je hond te leren op verschillende plekken haar behoefte te doen, liefst op commando (iig plassen). Maar ten tweede: wat een zeikwijf zeg, die buurvrouw. Het is niet alsof ze op 10 meter afstand ruikt dat daar een hond heeft geplast (zij is ten slotte geen hond hp-smile) en als er een boom had gestaan waar dagelijks 20 honden tegenaan zouden plassen had ze zich waarschijnlijk totaal nergens druk om gemaakt. Plus het regent hier in Nederland/België meer dan genoeg, dus het spoelt vanzelf weg.

 

Mijn hond plast soms ook als ze maar met één voorpootje in het gras staat, dus belandt allemaal op de stoep. Ook 10 meter van het dichtstbijzijnde huis en dat is dan ook echt ons huis, no way dat je dat ruikt. In de zomer, als het weinig regent, kun je best een statement maken en er een fles water overheen gooien af en toe, maar zie je dat die reutjes-eigenaren doen? Natuurlijk niet, die blijven bezig. Lekker negeren zou ik zeggen. Het regent vanzelf weer een keer. 

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

Wat een zeikwijf…. Heeft ze echt Niks Beters te Doen in der leven dan kijken wie er op de stoep plast? Gewoon lekker laten! Mijn mopsje poepte en plaste alleen op de stoep…. Met poepen vaak gezeik gehad…. Zeker toen ze diarree onverwachts had en ik altijd terug ging om t ff af te spoelen…. Gelijk deur open en schreeuwen op mij joch…. Niet normaal waar is t respect gebleven?! Ik moet t flesje halen ? Rustig kan m niet ineens voorbij toveren?!! Kan toch niet ruiken dat ze diarree zal hebben?!!

Mensen hebben tegenwoordig echt kort lontje en ze zitten vol haat…..

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

555889.jpg     Deze kende ik nog niet.laughing

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik vind het altijd wel bewonderingswaardig waar mensen zich druk om kunnen maken. Midden op de stoep is natuurlijk niet een ideale plek maar om je daar zo druk over te maken vind ik toch wel erg ver gaan. Mijn hond plaste gelukkig nooit op de stoep, ik zou me daar ook wat ongemakkelijk bij voelen. Verder vind ik vooral markerende reutjes onbeschoft die bijvoorbeeld tegen poortjes en heggen aan plassen. Een teefje dat gaat zitten (even een aanname) en dus op de grond plast en niet op iemands eigendom vind ik toch wel iets anders. Het regent in Nederland/België zo veel dat het vanzelf weer wegspoelt. Ik zou het niet schoon gaan maken met chemicaliën, daarmee schaadt je het milieu. Je zou er af en toe een emmer water overheen kunnen gooien. De aanname dat een openbare stoep schoon zou zijn vind ik ook erg bijzonder, natuurlijk is het niet fris, iedereen loopt er met (vieze) schoenen op, er loopt ook ongedierte rond, ook die zijn niet zo fris. Of moeten we tegenwoordig ook onze schoenen schoon vegen voordat we de stoep betredenfoot-in-mouth? Verder is een beetje viezigheid ook gezond, dat lijken we een beetje vergeten te zijn.

 

Ik zou langzaamaan kijken of je kan oefenen op andere plaatsen en tot die tijd moet het dan af en toe maar even op de stoep. Het zou nu vooral vervelend zijn als deze persoon jullie aan gaat spreken terwijl je hond plast, daardoor gaat ze wellicht steeds meer spanning krijgen wat het probleem kan verergeren. 

honden page profiel Louise1972Louise1972

honden foto van Louise1972

Flesje water mee en deze eroverheen gieten. Verder wel blijven proberen op een groenstrook te laten plassen. Poepen lukt wel op zand of gras?

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Verder vind ik vooral markerende reutjes onbeschoft die bijvoorbeeld tegen poortjes en heggen aan plassen. Een teefje dat gaat zitten (even een aanname) en dus op de grond plast en niet op iemands eigendom vind ik toch wel iets anders. Het regent in Nederland/België zo veel dat het vanzelf weer wegspoelt. 
 
De aanname dat een openbare stoep schoon zou zijn vind ik ook erg bijzonder, natuurlijk is het niet fris, iedereen loopt er met (vieze) schoenen op, er loopt ook ongedierte rond, ook die zijn niet zo fris. Of moeten we tegenwoordig ook onze schoenen schoon vegen voordat we de stoep betreden? Verder is een beetje viezigheid ook gezond, dat lijken we een beetje vergeten te zijn. "

volgens mij neemt niemand aan dat de stoep schoon is.

 

ik tenminste niet tongue-out

 

maar als een beetje hond daar iedere dag op plast ga je dat wel ruiken natuurlijk. In de zomer is het maanden achter elkaar super droog geweest, dus het regent ook niet altijd weg. Tsja, er zijn vast ergere dingen. Als ik in de tuin poep bij de buren zal het ook wel vergaan binnen een week. Is het een wereldprobleem, nee. Is het overlastgevend, ja. 

 

Van die reutjes snap ik het ook wel als mensen dat vervelend vinden, want als de zoveelste hond je struiken kapot plast ben je er ook wel een keer klaar mee hp-smile

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" volgens mij neemt niemand aan dat de stoep schoon is.
 
ik tenminste niet 
 
maar als een beetje hond daar iedere dag op plast ga je dat wel ruiken natuurlijk. In de zomer is het maanden achter elkaar super droog geweest, dus het regent ook niet altijd weg. Tsja, er zijn vast ergere dingen. Als ik in de tuin poep bij de buren zal het ook wel vergaan binnen een week. Is het een wereldprobleem, nee. Is het overlastgevend, ja. 
 
Van die reutjes snap ik het ook wel als mensen dat vervelend vinden, want als de zoveelste hond je struiken kapot plast ben je er ook wel een keer klaar mee  "

Van de reutjes snap ik het zeker, want het is niet leuk als je heg elke keer dood gaat. Hier gaat het echter over stoeptegels die eigendom zijn van de gemeente. Zelf heb ik mijn hond ook nooit op de stoep laten plassen aangezien het inderdaad niet heel netjes is maar dat gezeur van mensen vind ik totaal overtrokken en daar zou ik me niks van aantrekken. Het zijn niet háár stoeptegels en ze zullen er ook niet dood van gaan. Het onkruid trouwens wel en laat de gemeente daar nou net blij mee zijnhp-angel.

 

In de tuin van de buren poepen is ook totaal niet vergelijkbaar aangezien die tuin van je buren is. Het is dan ook logisch dat zij zouden klagen. Als de gemeente klaagt over de stoep vind ik het ook een ander verhaal. Nu is er iemand die klaagt over iets waar ze weinig over te zeggen heeft. Sommige mensen zijn met regelmaat op zoek naar dingen waar ze over kunnen zeuren en dat vind ik best irritant...

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Dag iedereen!
Ik zal proberen zo efficiënt mogelijk de situatie te duiden.Ik heb een tweejarig teefje genaamd Muisje; een buitenlandse adoptiehond. Ze lijkt op een ruwharige Duitse herder ter grootte van een border collie.
Muis is van in het begin (ik adopteerde haar toen ze 1,5 jaar oud was) al zéér specifiek op waar ze haar behoefte wil doen. Ze heeft een handvol plekjes waar ze wil plassen of kaka doen en nergens anders. We kunnen echt de hele dag weg zijn (als in: langer dan 15 uur) en ze houd haar plas gewoon volledig op. Tot ze letterlijk op barsten staat. (En nee, ze markeert ook nergens tijdens wandelingen.)
Met mondjesmaat komt hier verbetering in. Recent ben ik verhuisd naar een appartement zo'n 500 meter verder van waar ik eerst woonde. Ik heb dit zéér lang opgebouwd met Muis tot ze uiteindelijk het aandurfde om haar behoefte te doen in dezelfde straat als het appartement. Een groot success dus!
Muis plast nu op de stoep; een publieke ruimte; zo'n twee gebouwen verder. Recht tegenover een garage. De stoep is zo'n 10 meter verwijderd van de rij appartementen.
Maar nu... Sinds enkele dagen; wanneer ik Muis s'avonds uitlaat, is er een boze buurvrouw die op haar raam klopt en ook al beledigingen heeft zitten roepen omdat Muis op die ene vierkante meter haar plasje doet.
Ik ben zelf al heel erg blij dat ze zo flink haar plasje doet in de buurt van waar we momenteel wonen. En ik dacht dat het dus inderdaad geen kwaad kan omdat het een openbare plek is EN omdat het niet rechtstreeks uitkomt op een voordeur.
Deze avond dreigde de mevrouw er de politie bij te halen.
Nu is dus de vraag... Ben ik de 'asshole' in deze situatie; omdat ik mijn hond op de stoep laat plassen...? Of heeft mevrouw eigenlijk wel gelijk...? "

Nee hoor, kakka opruimen.... en pies? Mensen pis is erger yell Had nog laatst een vrouwtje op de grachtengordel. Ik zei " You just went to park and then they shit here" Voelde zich al aangevallen maar poepzakje kwam uit der zak. Ik was allang bezig met haar hondje, leuke vent en wat een lieverd.

 

Vooral opruimen waar er kakka ligt. Ik laat het ook weleens liggen hoor en dat meestal in de koude temperaturen maar zeker niet in bewoond gebied.

 

Dus laat je hond niet pissen tegen tuinen, gevels waar het gaat stinken in warme temperaturen of uberhaupt waar mensen er over de zeik van gaan van niet opruimen. Mijn hond kan dus prima door een kinderspeeltuin lopen zonder ergens tegen aan te pissen of een drol neer te leggen. Voor die tijd? Heeft hij al ontlast.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

" Nee hoor, kakka opruimen.... en pies? Mensen pis is erger Had nog laatst een vrouwtje op de grachtengordel. Ik zei " You just went to park and then they shit here" Voelde zich al aangevallen maar poepzakje kwam uit der zak. Ik was allang bezig met haar hondje, leuke vent en wat een lieverd.
 
Vooral opruimen waar er kakka ligt. Ik laat het ook weleens liggen hoor en dat meestal in de koude temperaturen maar zeker niet in bewoond gebied.
 
Dus laat je hond niet pissen tegen tuinen, gevels waar het gaat stinken in warme temperaturen of uberhaupt waar mensen er over de zeik van gaan van niet opruimen. Mijn hond kan dus prima door een kinderspeeltuin lopen zonder ergens tegen aan te pissen of een drol neer te leggen. Voor die tijd? Heeft hij al ontlast. "

Nu t drol opruimen is lastig hoor…. T is altijd Zoek werk…. Net een moeilijke puzzel…. Door de bladeren en doordat t mega snel donker is…. 

Ik laat t gewoon zitten als ik t niet binnen 5 minuten terug vind…. ( bij bewoonde stuk )

 

Als mensen dan zeiken krijgen ze men tel nummer en als ze t vinden kom ik t met liefde opruimen laughinghp-hearthp-wink

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Nu t drol opruimen is lastig hoor…. T is altijd Zoek werk…. Net een moeilijke puzzel…. Door de bladeren en doordat t mega snel donker is…. 
Ik laat t gewoon zitten als ik t niet binnen 5 minuten terug vind…. ( bij bewoonde stuk )
 
Als mensen dan zeiken krijgen ze men tel nummer en als ze t vinden kom ik t met liefde opruimen  "

Ik neem gewoon mijn oude Nokia mee, prima zaklamp en ik vind t altijd. Nooit gezeik. smile

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Ik neem gewoon mijn oude Nokia mee, prima zaklamp en ik vind t altijd. Nooit gezeik.  "

 


Ik zet altijd mijn voet erbij zodra Bobby in poephouding gaat zitten, voetpunt op haar kontje gericht. Uiteraard veilig buiten de ‘dropzone’, haha. Hoef je helemaal niet meer te zoeken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Stoep kan en mag als er maar geen keuken of woonkamer raam zit. Vooralsnog opruimen of je hond opvoeden dat deze niet tegen tuinheggen aan pisssen of kakken in de buufs tuin. Kinderspeelplaatsen is ook zo iets en enorm veel wildplas en kakken, niet onder de honden yell Met de hond is het kwestie van opvoeden en ze zijn weleens beledigd waarom ze niet tegen die ene plek kunnen pissen of kakken, terwijl de rest het wel doet. In winter scheelt het ook een hoop, stinkt minder en mensen zijn meer binnen dan buiten.

 

Hond kun je niet uitleggen "Nu wel of nu niet" Kan wel maar dat vergt veel aandacht en 300% bezig zijn met je hond. Ik zou vooralsnog proberen de plasplek te verleggen naar waar niemand er last van heeft.

 

Ik heb vooral last van de mensen kakka en pies. De gonera ervan? Ruik je al op geruime afstand en ik heb geen idee hoe die mensen zeiken want zit altijd meer dan 1.75m hoog.

honden page profiel Sug_063Sug_063

honden foto van Sug_063

"  
Ik zet altijd mijn voet erbij zodra Bobby in poephouding gaat zitten, voetpunt op haar kontje gericht. Uiteraard veilig buiten de ‘dropzone’, haha. Hoef je helemaal niet meer te zoeken. "

Ja well…. Heb t ook een keer gedaan…. Stampte ik der zelf in…. Oeps… meneer zag een van zijn loopse teefjes en voelde vlinders in zijn buik en Trok mij….

 

Ja kleine honden zijn ook sterk… vooral als je niet daarop voorbereid bent…

 

Met lampje ook geprobeerd… maar idk… t valt weg met de bruine bladeren…. Kan t nooit vinden… dan heb ik t in men ogen en dan pak ik zakje kijj ik terug en…. Weg is de drol hihihi….hp-shiny

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ach, altijd dat dreigen met de politie... Alsof je daar dan ook meteen je gelijk mee haalt.
Als jij je situatie uitlegt aan de politie, laten ze de zaak meteen voor wat het is.

Om te voorkomen dat de politie gebeld wordt, zou je kunnen aanbellen bij de ''boze'' buurvrouw en even uitleggen wat er aan de hand is en dat je haar aan het trainen bent hierop, maar dat dit al een hele prestatie is.
De meeste mensen vinden het erg fijn om te horen dat je ermee bezig bent en het dus niet ''voor altijd'' is.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoe drinken jullie je koffie…
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^