Teefje past op openbare weg... Buurvrouw kwaad...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maxine PendersMaxine Penders

Dag iedereen!

Ik zal proberen zo efficiënt mogelijk de situatie te duiden.
Ik heb een tweejarig teefje genaamd Muisje; een buitenlandse adoptiehond. Ze lijkt op een ruwharige Duitse herder ter grootte van een border collie.

Muis is van in het begin (ik adopteerde haar toen ze 1,5 jaar oud was) al zéér specifiek op waar ze haar behoefte wil doen. Ze heeft een handvol plekjes waar ze wil plassen of kaka doen en nergens anders. We kunnen echt de hele dag weg zijn (als in: langer dan 15 uur) en ze houd haar plas gewoon volledig op. Tot ze letterlijk op barsten staat. (En nee, ze markeert ook nergens tijdens wandelingen.)

Met mondjesmaat komt hier verbetering in. Recent ben ik verhuisd naar een appartement zo'n 500 meter verder van waar ik eerst woonde. Ik heb dit zéér lang opgebouwd met Muis tot ze uiteindelijk het aandurfde om haar behoefte te doen in dezelfde straat als het appartement. Een groot success dus!

Muis plast nu op de stoep; een publieke ruimte; zo'n twee gebouwen verder. Recht tegenover een garage. De stoep is zo'n 10 meter verwijderd van de rij appartementen.

Maar nu... Sinds enkele dagen; wanneer ik Muis s'avonds uitlaat, is er een boze buurvrouw die op haar raam klopt en ook al beledigingen heeft zitten roepen omdat Muis op die ene vierkante meter haar plasje doet.

Ik ben zelf al heel erg blij dat ze zo flink haar plasje doet in de buurt van waar we momenteel wonen. En ik dacht dat het dus inderdaad geen kwaad kan omdat het een openbare plek is EN omdat het niet rechtstreeks uitkomt op een voordeur.

Deze avond dreigde de mevrouw er de politie bij te halen.

Nu is dus de vraag... Ben ik de 'asshole' in deze situatie; omdat ik mijn hond op de stoep laat plassen...? Of heeft mevrouw eigenlijk wel gelijk...?

honden page profiel Maxine PendersMaxine Penders

De stoep in kwestie. En grappig genoeg staat er toevallig een duitste herder op de foto van google maps! Maar dat is niet Muisje! XD

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ja, het is inderdaad wel een beetje aso om je hond haar volledige blaas te laten legen op de stoep. Niet iets waar ik blij van zou worden als mijn buren het hier ook zouden doen wink

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik stem voor allebei de asshole laughing 


Als jouw hond alleen op die plek kan plassen betekent het dus dat ze vier keer per dag, zeven dagen per week, twaalf maanden per jaar… op die plek plast. Op de stoep kan het niet goed weglopen. Ik denk dat je na een tijdje schade gaat krijgen of in ieder geval een ranzige geur. Misschien kan je een flesje water meenemen om erover heen te spoelen? Dan lijkt het in ieder geval alsof je actie onderneemt haha.

 

Maar aan de andere kant vind ik reactie van mevrouw ook overtrokken. Alsof de politie niks beters te doen heeft dan aanwijzen waar honden mogen plassen. Beetje hoog dramagehalte.

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Dat is ook idd smerig als het continue dezelfde plek is. Daar gaat het echt ontzettend ruiken.

Ik zou inzetten op trainen dat de hond toch op het gras haar behoefte gaat doen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Openbare weg ver van de huizen, en plas, gossie waar maakt men zich druk over...ga wat eerder uit met je hond zodat tie ergens een beter plekje heeft om te plassen, grasstrook of.....waar laat je de hond anders uit ?  Ga daar dan naar toe voor dat je hond echt moet.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Ja, jij bent de asshole.

 

Ik zie hier ook regelmatig eigenaren die hun hond laten plassen (of zelfs poepen) in andermans tuin, vind ik ook echt absurd. 

 

Maar zo op de stoep, dat gaat gewoon ontzettend stinken, en wat als er daarna een oma met een rollator over loopt? Kan ze thuis met haar reuma haar plakwielen gaan schoonmaken? 

 

Dat het de openbare ruimte is is geen argument, in de openbare ruimte is niet ineens alles geoorloofd. Er geldt bv. ook gewoon een opruimplicht in de openbare ruimte.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik snap dat het lastig is als de hond maar op1 plek wil. Maar het is wel te trainen om ze op gras te laten plassen. Duurt alleen even. Ik zou het zelf theatraal schoonmaken, dus afentoe met een emmer water en een sopje die kant op en zorgen dat ze het ziet. En misschien een kaartje met uitleg inde bus dat je erop aan het trainen bent maar dat het een bange buitenlandse hond is die nog niet op het gras durft te plassen. 

honden page profiel DagmarDagmar

Wat een fijne wereld is het toch geworden he.

Er plassen en kakken overal mensen en dieren. Het is geen privé eigendom en het is niet recht voor een deur. Dus ja, dan kon die vrouw maar een eind wegkloppen op haar raam hoor, wat een interessant leven heeft die zeg.

Ik zou er wel een paar keer per week een klak bleekwater opgieten (of nog liever, capturine, om de milieu impact te verminderen). 

Er plassen hier tal van honden op de groene strook. Ik zie persoonlijk geen verschil met plassen op de stoep, maar allee.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nee die gewoonte zou ik ook snel veranderen. De reactie van buuf is wel wat overtrokken maar het is inderdaad niet echt fris.

 

Ik weet hoe lastig het kan zijn met adoptie honden. Die verhuizing was voor haar niet handig, meestal vallen ze terug in gedrag. Aan jou nog beter je best doen om een plekje te vinden waar niemand last er van heeft.

 

Een hele dag weg kan natuurlijk gewoon te spannend zijn nu. Lekker thuis blijven met haar tot ze in haar nieuwe omgeving relaxt is.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal haar gedrag wel proberen te veranderen al begrijp ik dat dit moeilijk is.

 

Hier in de straat woonde een hond (hij is inmiddels overleden) die dit ook deed. Ik kan je zeggen dat de buurt hier niet blij mee was, er spelen ook kinderen op die plek en dit was gewoon smerig. Ze hebben het gedrag van de hond wel proberen te veranderen maar als ze hem mee trokken liet hij zijn plas gewoon lopen en dan had je een heel spoor.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Plast ze precies daar waar die duitse herder staat op de foto? Misschien is het een plasplekje van meerdere honden.

Het lijkt me niet een plek waar kinderen spelen maar toch zou ik wel proberen haar te leren op een beter plekje te laten plassen. En de boze buurvrouw zeggen dat je eraan werkt.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ik zal maar eens politie moeten bellen, dat de kat van de buren graag in onze tuin komt kakken. 

De tuin is nochtans wel onze eigendom en privé terrein, hoor!  

Eigenlijk snap ik niet dit soort discriminatie: honden mogen bijna niks. Zelfs als ik met een poepzakje klaar sta om op te ruimen, word ik soms toch scheef bekeken: bah, je hond kakt! Voor de rest doet het niemand zeker, katten noch mensen. 

 

@Maxine: ik zou je hond toch leren om op verschillende plaatsen haar plasje te doen, kan handig zijn.. En verder zoals Dagmar zegt: gooi maar iets milieuvriendelijk op het plek (alhoewel ik vermoed dat die mevrouw RoundUp veel minder erg zou vinden dan hondenplasje). 

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Rond ons huis overal groene bermen, voor mij was het dan ook confronterend toen mijn hond bij een uitstapje eens midden op het voetpad plaste in de stad. Ik schaamde me dood, maar anderzijds was er geen groen of zand in de buurt.

Ik zou er in ieder geval geen gewoonte van maken m'n hond op het trottoir te laten plassen, maar anderzijds heb ik wel begrip voor mensen die in een omgeving met weinig groen wonen.

honden page profiel OctaviaOctavia

Ik zou ook proberen om te kijken of ik de hond zo ver kreeg dat ze ergens anders wilde plassen, maar als een hond zo moeilijk is daarmee (ik ken het, het duurde een jaar of drie voordat mijn buitenlandertje overal durfde te plassen en niet meer op een vaste plek) gaat dat niet zomaar even snel veranderd zijn, en tot die tijd zit je hier gewoon mee. Daar kun jij niet zoveel aan doen, al kan ik me voorstellen dat niet iedereen daar blij mee is. Ik zou het inderdaad zoals hier al is voorgesteld wegspoelen zodat het niet gaat stinken. Als buurvrouw voor rede vatbaar was, zou ik haar ook de situatie proberen uit te leggen. Mensen hebben vaak wel wat meer begrip als ze weten hoe de vork in de steel steekt en dat je ook probeert om de situatie te veranderen, maar dat is niet altijd het geval, die inschatting kun jij het beste maken.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Allereerst: natuurlijk is het een goed idee om je hond te leren op verschillende plekken haar behoefte te doen, liefst op commando (iig plassen). Maar ten tweede: wat een zeikwijf zeg, die buurvrouw. Het is niet alsof ze op 10 meter afstand ruikt dat daar een hond heeft geplast (zij is ten slotte geen hond hp-smile) en als er een boom had gestaan waar dagelijks 20 honden tegenaan zouden plassen had ze zich waarschijnlijk totaal nergens druk om gemaakt. Plus het regent hier in Nederland/België meer dan genoeg, dus het spoelt vanzelf weg.

 

Mijn hond plast soms ook als ze maar met één voorpootje in het gras staat, dus belandt allemaal op de stoep. Ook 10 meter van het dichtstbijzijnde huis en dat is dan ook echt ons huis, no way dat je dat ruikt. In de zomer, als het weinig regent, kun je best een statement maken en er een fles water overheen gooien af en toe, maar zie je dat die reutjes-eigenaren doen? Natuurlijk niet, die blijven bezig. Lekker negeren zou ik zeggen. Het regent vanzelf weer een keer. 

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Wat een zeikwijf…. Heeft ze echt Niks Beters te Doen in der leven dan kijken wie er op de stoep plast? Gewoon lekker laten! Mijn mopsje poepte en plaste alleen op de stoep…. Met poepen vaak gezeik gehad…. Zeker toen ze diarree onverwachts had en ik altijd terug ging om t ff af te spoelen…. Gelijk deur open en schreeuwen op mij joch…. Niet normaal waar is t respect gebleven?! Ik moet t flesje halen ? Rustig kan m niet ineens voorbij toveren?!! Kan toch niet ruiken dat ze diarree zal hebben?!!

Mensen hebben tegenwoordig echt kort lontje en ze zitten vol haat…..

 

Volgende forumvraag: Hoe drinken jullie je koffie…
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^