Dwergdashond, langhaar

Dwergdashond, langhaar

Rasgroep van de Dwergdashond, langhaar

De Dwergdashond, langhaar behoort tot de Rasgroep "Dashonden"

Geschiedenis van de Dwergdashond, langhaar

Dwergdashond, langhaar

De Dashond of Teckel is een uit Duitsland afkomstige lage, kortbenige jachthond. Hij is zeer gespierd en krachtig gebouwd met een fiere hoofdhouding en een alerte uitdrukking. Daarbij is hij een vrolijke, wat eigenwijze en schrandere gezelschapshond. De langharige variƫteit is in het verleden ontstaan door inkruising van de Setter en Cocker Spaniƫl.


De Langhaar Teckel werd van oorsprong gebruikt voor de jacht onder de grond op dassen en vossen. Later werd hij meer een allround jachthond. De Langhaar heeft met name aanleg voor het opsporen van aangeschoten wild; is tegenwoordig een prima huishond die zeer op het gezin gesteld is.

Karakter van de Dwergdashond, langhaar

Dwergdashond, langhaar

De langharige dwergteckel is altijd nadrukkelijk aanwezig en u kunt hem/haar niet over het hoofd zien. Ze zijn vindingrijk, slim, moedig en nieuwsgierig. De langharige dwergteckel is een rustiger en zachtzinniger type dan de kortharige en de ruwharige teckel. Alle soorten teckels kunnen goed hun zin doordrijven en toneelspelen. Ook zoeken zij bewust oogcontact waardoor een bijzondere binding ontstaat. Het is heel belangrijk dat u ervoor zorgt de baas te zijn en te blijven, want verwende teckels kunnen knorrige en tirannieke honden worden.

Rasstandaard van de Dwergdashond, langhaar


Gezondheid van de Dwergdashond, langhaar

Dwergdashond, langhaar

Zie de WKHS gezondheidsinventarisatie. Teckels kunnen gevoelig zijn voor problemen met de tussenwervelschijven (hernia). Incidenteel komen erfelijk bepaalde oogafwijkingen voor. Fokdieren worden hierop onderzocht.

Verzorging van de Dwergdashond, langhaar

Regelmatig borstelen en kammen en controleren op ongedierte (vlooien en teken). De langharige dwergteckel hoeft meestal maar een of twee keer per week goed te worden geborsteld met een harde haren borstel en een grove kam voor klitjes aan de oren en de langer behaarde lichaamsdelen. Lange plukjes haar tussen de teentjes kunnen worden weggeknipt. Borstel of kam altijd van de kop naar de staart, met de richting van de haren mee. Als de pup al op jonge leeftijd went aan het borstelen zal hij/zij de vachtverzorging als prettig ervaren.

Gebit:
vacht
Het regelmatig eten van harde brokken kan bijdragen aan schone, gezonde tanden. Er zijn ook speciale kauwkluiven te koop die tandsteen helpen voorkomen en voor een frisse adem zorgen. Het allerbeste helpt regelmatig tandenpoetsen. Hiervoor zijn speciale hondentandenborstels te koop maar het kan ook door middel van een om uw vinger gewikkeld gaasje. Wen een hond op jonge leeftijd aan het poetsen dan gaat het zeker goed.

Nagels:
Bij een hond die geregeld op een harde ondergrond loopt slijten de nagels vanzelf. Is dit niet het geval dan zult u de nagel moeten knippen. Met behulp van een stukje papier kunt u zien of de nagels te lang zijn. Wanneer u een papiertje bij een (staande) hond kunt schuiven tussen de ondergrond en de nagels zijn ze van juiste lengte.

Ogen:
De ooghoeken dienen elke dag te worden schoongemaakt. (het slaap uit de ogen halen.)

Oren:
De oren dienen elke week te worden nagekeken. Overtollig oorsmeer weghalen met een schoon katoenen vochtig gemaakt doekje eventueel een beetje babyolie op het doekje aanbrengen. NOOIT met een voorwerp in de gehoorgang gaan.

Opvoeding van de Dwergdashond, langhaar

Dwergdashond, langhaar

Geen informatie over de Opvoeding van de Dwergdashond, langhaar gevonden.
Heb jij ontbrekende informatie over de Opvoeding van de Dwergdashond, langhaar ? Dan kun je dat toevoegen

Rasvereniging van de Dwergdashond, langhaar


Teckel Club, Nederlandse
Teckel Club, Nederlandse

De Bilt
Website: http://www.teckelclub.nl

Popularitieit van de Dwergdashond, langhaar

De Dwergdashond, langhaar staat op dit moment op de 91e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Dwergdashond, langhaar

Geen overige informatie over de Dwergdashond, langhaar gevonden.
Heb jij overige informatie over de Dwergdashond, langhaar ? Dan kun je dat toevoegen

Dwergdashond, langhaar pup aanschaffen

Geen informatie over het aanschaffen van een Dwergdashond, langhaar pup.
Heb jij overige informatie het aanschaffen van een Dwergdashond, langhaar pup. ? Dan kun je dat toevoegen

Dwergdashond, langhaar fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Dwergdashond, langhaar.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Dwergdashond, langhaar pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Dwergdashond, langhaar hebben ook deze rassen

Meer weten over de Dwergdashond, langhaar ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: klein
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Dwergdashond, langhaar:


Afbeeldingen

Dwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaarDwergdashond, langhaar

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Niet voldoende informatie over de Dwergdashond, langhaar

De volgende items bevatten geen informatie. Heb jij ontbrekende informatie over de Dwergdashond, langhaar ? Dan kun je dat toevoegen

  • Opvoeding

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^