Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ikzelf heb altijd geleerd om, als ik een hond tegen kom die aan de lijn loopt, mijn hond ook vast te doen of mijn hond terug te roepen en los te laten volgen. Hoe denken jullie daarover?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja dat doe ik ook, is mijn hond los, en ik zie dat er iemand naar me toekomt met de hond vast ? dan roep ik direkt bamse bij me en lijn haar vast.

eens heb ik daar een compliment voor gehad, die had een pitbull aan de lijn, ze stapten uit de auto, bij de blauwe stad, ruimte genoeg, maar toch , bamse bij me geroepen, en aangelijnd.

de vrouw vond het super dat ik dat deed, terwijl ik dat heel gewoon vind, bamse mag dan ook nimmer naar honden toe die aan de lijn zitten, ze zitten niet voor niets aan de lijn.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ik roep fortuna ALTIJD terug als er een andere hond aankomt,ook als die losloopt.ik ben er graag dichtbij als ze kennis maken.

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

normaal gesproken laat ik de hond gewoon los lopen. Als een hond onverdraagzaam of ongeintresseerd is laat Elv het al snel afweten. Als er iemand met meerdere kleine hondjes aankomt doe ik hem vast

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Aanlijnen, direct.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ik doe als ik de hond niet kan ontwijken d.m.v. met een grote boog erom heen lopen Kaya vast. Als ik op een breder pad loop (bijna altijd omdat ik in het bos loop) dan doe ik niks omdat ik weet dat ze er niet heen gaat, als ik zie dat ze wel geinterreseerd is hou ik haar een paar meter aan haar halsband vast en dan laat ik haar los als we voorbij de hond zijn. Als ik zie dat het baasje het spannend vind (ze kennen mijn hond natuurlijk niet en weten niet dat ze helemaal niet geinterreseerd is in andere honden) dan doe ik haar vast zodat het baasje van de aangelijnde hond zich zekerder voelt.

groetjes Loes

Ik ben van mening dat honden niet in contact mogen komen als ze aangelijnd zijn. Als iedereen zich aan deze ´regel´ zou houden zouden er veel ongelukken voorkomen kunnen worden.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

bij me roepen en aanlijnen.

honden page profiel silke & woody silke & woody

honden foto van silke & woody

ik roep woody meestal terug want dan denk ik dat die andere hond niet los mag omdat die wild is met andere honden of omdat die bijt

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik vind het normaal om hem even terug te roepen maar soms kom je een bochtje om (in een losloopgebied) en dan loopt daar ineens een hond aan de riem. Dan is het kwaad al geschied natuurlijk.

Op zo'n moment loop ik door en fluit ik, 99% van de tijd komt Flex gewoon achter me aan gerend.

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Ik vind dat als een hond goed gesocialiseert is, hij wel van zich af snauwt als hij niet wil dat er een hond bij hem komt. Dat doet onze hond ook naar andere honden toe als hij aan de lijn is. Andere honden weten dan dat ze afstand moeten houden. ;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

maar daarom lopen sommige honden dus juist aan de lijn. omdat ze niet goed gesocialiseert zijn en niet van zich af snauwen. dan vind ik het wel zo netjes om je hond bij je te houden, want vaak zijn die honden dan ook heel bang als er een andere hond bij komt.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Ik doe hetzelfde :-) Soms ben ik iets te laat bij Kobus, dan heeft Kobus de hond eerder gezien dan ik en gaat ie eerst even kennis maken met de hond voordat hij naar mij toe komt, maar dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling O-) Dus daar werken we nog aan, maar het gaat steeds beter.

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Zo af en toe zal dat het geval zijn. Maar over het algemeen zou het bij de meeste uitlaatplaatsen gekkenwerk zijn mijn hond bij elke passerende hond aan de riem te doen.

Ik ga sinds een jaar speciaal naar een andere uitlaatgebied dat veel verder is, want ik ben echt een beetje allergisch voor riemen geworden. Bij ons heeft veel aan de lijn altijd slecht uitgepakt.

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)*

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


Dan roep ik hem ook terug en vervolgens lijn ik hem aan. Dan blijft hij naast mij zitten en wanneer die hond weer weg is, dan maak ik hem weer los.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ligt eraan.
In een losloopgebied vind ik dat je niet met je hond aan de lijn moet gaan lopen.
Er zijn genoeg plekken waar je aangelijnt moet lopen dus dan moet je daar blijven.
Losloop gebied heet niet voor niks zo.
Ik loop nu dat Joy los is ook niet in het losloop gebied omdat ik vind dat andere mensen hun honden niet voor de mijne hoeven aan te lijnen.

Is het op een plek waar ik mijn hond los heb, en het niet specifiek een losloop gebied is lijn ik ze uiteraard wel aan.
Er loopt hier een hond met een karretje omdat zijn achterpoten verlamd zijn, dan doe ik ze wel vast omdat ik niet wil dat mijn honden deze hond lastig vallen.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Mijn honden kennen de comando lijn, en komen dan bij me, of keren zich af/benaderen niet. Dit in een losloopgebied.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik roep Mexx altijd bij me als er een andere hond aankomt, los of vast. Mexx moet dan of blijven zitten/liggen (als de hond aan de riem is) of volgen en dan gaan we met een boogje er omheen.

honden page profiel Carine & CoCarine & Co

honden foto van Carine & Co

Als ik iemand tegen kom die zijn hond aan de lijn heeft dan doe ik de mijn 2 ook aan de lijn. Je weet immers nooit waarom die hond aan de lijn is/moet. Na een gesprekje weet je vaak waarom en kunnen ze vaak toch weer los. Ik vind het gewoon respect hebben voor elkaar en dat is fijn voor beide partijen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

deze regels gelden toch ook voor een losloop gebied, een losloopgebied is geen vrijwaring hoor. :-D

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Ik kijk eerst naar de houding van de hond die is aangelijnt en naar de houding van Frodo. Zint me de houding van die andere hond niet dan roep ik Frodo bij me en laat ik hem volgen of lijn ik hem aan.

Als ik aan de lichaamstaal niks geks zie dan laat ik het gewoon gaan. Frodo snuffelt dan wel eens en dan is het meestal alweer klaar.

Als ik Frodo elke keer moet aanlijnen als ik iemand zie die de hond vast heeft (in een losloop gebied) dan blijf ik aan de gang. Ik vind dat zo`n wandeling ook voor mij wat relaxed moet zijn en niet dat ik steeds maar moet checken waar een hond loopt en of die aan de lijn is.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ben het wel met Willemijn eens, wanneer die hond aan de lijn is kun je beter toch je eigen hond vast maken voor het geval dat.

Maar ja, aan de riem in een losloopgebied.. Ik blijf het "erg apart" vinden.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Bij ons aan de overkant vind ik van wel willemijn.
Dit is het enige stukje waar de honden los mogen lopen en er zijn dan ook honden in overvloed die los lopen.
Waarom moet je daar lopen met een hond aangelijnd terwijl er rondom tig plekken zijn waar je kan lopen.

Let wel het is max 1 km lang en een recht stuk met een paar bosjes etc waar ze kunnen lopen meer niet.
De rest eromheen is bos/park en daar moeten ze gewoon aangelijnd.

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Veel mensen schijnen te vergeten dat sommige honden niet zo snel te roepen zijn op commando. Nu krijg ik vast een lading commentaar over goed trainen over me heen, maar sommige rassen en soorten honden zijn niet zo snel terug te roepen, en al helemaal niet als ze een andere hond gezien hebben. Denk aan een Ridgeback of een Bull Terrier. :-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

het enige bos bij ons in de buurt is gewoon losloop. kan moeilijk de mensen die wel aangelijnd willen lopen verplichten om dan maar met de auto een ander bos op te zoeken. zij hebben toch net zoveel recht om er te lopen dan wij?
trouwens.. ik loop ook wel eens aangelijnd in het bos.. bijv. als er blauwalg is. dan kan jayla echt niet los, want die gaat erin

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik bestudeer de baas en de hond die aan de lijn lopen een beetje. bijvoorbeeld als ik zie dat die baas een glimlach op zijn gezicht heeft en de hond van die andere gaat bijvoorbeeld onderdanig liggen, dan lijn ik Cody niet aan. Zie ik dat die baas beangstigd kijkt en terughoudend is, dan lijn ik hem wel altijd aan.

honden page profiel LauLau

honden foto van Lau

Als er iemand met een hond aan komt die aan de lijn loopt gaan de mijne ook aan de lijn of even zitten en wachten tot die gene voorbij gaat, loopt de tegemoet komende hond los dan laat ik de mijne los, zijn ze ver vooruit dan fluit ik terug want wil in de buurt zijn eer ze kennis maken

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@Jacqueline: In een losloopgebied vind ik dat je niet met je hond aan de lijn moet gaan lopen.
Er zijn genoeg plekken waar je aangelijnt moet lopen dus dan moet je daar blijven.
Losloop gebied heet niet voor niks zo.

Je denkt wel een beetje zwart wit hoor.. Ik doe mijn hond in het bos aan de lijn om meerdere reden


- ik weet waar dode vogels vissen etc liggen waar ze in wil rollen.. dit wil ik voor zijn dus lijn ik haar EVEN aan.

- soms moet ze schoon blijven en mag niet die vieze .. oh zo lekkere slootjes in.. dus lijn ik haar EVEN aan..

- Als ze stout is en te afgelijd is om goed naar mij te luisteren lijn ik haar EVEN aan.

- als ik een paard tegen kom lijn ik haar EVEN aan..

Er zijn vast nog meer situaties dat ik haar aanlijn. Ik wil dus zelf voor die 5 minuten of minder NIET dat ze me andere honden in aanraking komt omdat ze op mij moet letten..

Hoop dat je het nu op een andere manier kan bekijken..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Rahanna, hier mijn commentaar! Haha O-)

Nee even serieus het is niet helemaal waar wat jij zegt. De ene hond is eigenwijzer dan de ander (vertel mij wat) maar als je weet dat je hond niet altijd op commando terugkomt dan kun je altijd nog doorlopen met een stevig tempo. Bereik je hetzelfde mee..

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik vind het echt strond irritant. Bij ons in de buurt is het heel normaal om je hond niet bij je te houden als er een hond aankomt die aan de lijn zit.

Vanochtend liep ik binnen de bebouwde kom met Viper aan de lijn naar een uitlaatgebied bij ons hier vlak in de buurt, kom ik een vent tegen die niet weet wat aanlijnen betekend (sorry voor de Akita liefhebbers) en die Akita is nou niet echt 1 van de leukste honden die je tegen wil komen, maar het was allemaal mijn probleem, zijn hond mag gaan en staan waar hij wil (hij hoort een muilkorf te dragen en aan de lijn te zitten, opdracht van de politie, maar hij liep los en had geen muilkorf om).






honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Mijn eigen hond aanlijnen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Voer laten bezorgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^