Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Roep de honden bij me. En vraag of ik ze moet aanlijnen. Want ik ben al heel vaak mensen tegen gekomen die hun hond aanlijnen omdat hun hond niet luistert als ze spelen, of om ze naar de auto te begeleiden(deed ik voorheen ook).
Als ze aangelijnd moeten worden doe ik dat.
Soms zie je ook aan de houding v/d hond en/of baas dat ze aan de riem moeten en dan doe ik het ook zonder te vragen.

Als het niet noodzakelijk is, dan niet. Maar eigenlijk laten Falkor en Joy de honden aan de riem standaard met rust, alsof ze het weten.

Ik heb eigenlijk nog nooit iemand getroffen die zijn hond aanlijnde, of het aan mij vroeg wanneer ik mijn honden aan de riem had en die van hun los :(....


Liefs,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Het ligt eraan, als het in een officieel losloopgebied is laat ik hem gewoon los. Mambo reageert los beter op andere honden dan aan de lijn en je hebt altijd kans dat er nog een hond in de buurt is die wel los loopt.
Als het andere baasje mij zou vragen mijn hond aan te lijnen ben ik altijd bereid mee te werken.
Als we ergens lopen waar het officieel niet mag O-) dan lijn ik hem altijd aan.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik heb al binnen de bebouwde kom een paar keer naast mijn fiets gelegen. Het was met mijn vorige hond (Dobermann reu) en ik was lekker aan het fietsen bij ons in de buurt. Vliegt een jackrussel, die dus los liep, zo mijn voorwiel in en ja hoor, daar lagen we dan en die vent nog lachen ook.

En dat is al vaker gebeurd met die jack, elke keer als ik hem zag, fietste ik maar de andere kant op, maar elke keer weer hing dat kreng in de achterpoten van mijn hond (als de dood dat hij de pezen zou kapot maken) en elke keer was mijn Dober bijna blind van woede! Op een gegeven moment heb ik gezegt,de volgende keer laat ik die van mij los, kijken of je het dan nog zo leuk vindt, en wat denk je, ja hoor, elke keer als hij mij zag vloot hij zijn hond angstvallig vast.

3 weken geleden ben ik met mijn mechelaar teef aan het fietsen en kom ik een jogger tegen die een duitse herder naast hem heeft lopen. Ik dacht nog, who, die hond volgt super goed, maar toen ik eenmaal lang gefietst was vloog hij achter mij aan en ben ik vol in mijn broekspijp gegrepen en van de fiets getrokken. Alleen had hij niet op Viper gerekend, die zat boven op hem en nu kan die herder een oorring gaan dragen!

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik wil Taiko dit graag leren, maar helaas is het zo dat als hij een hond ziet, hij er op af gaat...probeer het soms wel voor te zijn, als ik de hond eerder zie, hem bji mij te roepen. Hij doet dit dan, mits hij de hond zelf niet heeft gezien...Dit blijft een werkpunt voor ons.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

@kim

Jij probeert het tenminste wel :-D, en dat is mij veel meer waard, dan mensen die nieteens een poging wagen om hun hond terug te krijgen!

Gewoon blijven oefenen, ook al denk je, hij leert het nooit, niet opgeven, gewoon stug door gaan.

honden page profiel christachrista

honden foto van christa

Ik probeer mijn hond ook aan te lijnen inderdaad tenminste als ik de andere hond als eerste zie, anders is mevrouw er al. en als andere honden loslopen laat ik die van mij dus ook gewoon los,en als ze er wel naar toe rent en ze luistert niet, dan verander ik van richting en fluit een keer en dan komt ze er meestal wel aan. vind het best wel lastig om haar om haar aandacht vast te houden wanneer we andere honden tegenkomen. En dan moet ik wel zeggen dat ik er meer moeite mee heb als ik haar vast heb dan los. heb het idee dat het ook komt doordat de riem dan strak komt te staan en je alleen maar meer opwinding krijgt.

honden page profiel Shanti & KyloShanti & Kylo

honden foto van Shanti & Kylo

als ik mijn lieverd uitlaat heb ik haar altijd aan de lijn(bang dat ze namelijk niet goed oplet en dat er zo een auto aan kan komen) maar in een losloopgebied (bos) hier bij ons in de buurt waar heel veel andere honden komen, doen wij haar altijd los. Ze is zelf heel onderdanig, zodra ze een hond ziet gaat ze op der buik liggen en gaat ze kruipen (haha zo grappig om te zien). Ik maak dan ook vaak dingen mee met "mensen die wel ervaring hebben met honden" Die zien gelijk de onderdanigheid van onze hond en laten hun hond gewoon snuffelen aan onze hond. En "mensen die geen ervaring hebben met honden" Die zien een gevaarlijke hond op de grond liggen waarvan ze denken dat zij gaat aanvallen, en dan snel roepen "wilt u u hond aanlijnen?" ........Voor wat??? Als ik weet dat mijn hond onderdanig is ga ik der niet aanlijnen voor iets wat niet nodig is. Het zal niet aan haar liggen als er wat zou gebeuren, hoef alleen maar te klappen met me handen en ze slungelt al weer naast me....

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" als ik mijn lieverd uitlaat heb ik haar altijd aan de lijn(bang dat ze namelijk niet goed oplet en dat er zo een auto aan kan komen) maar in een losloopgebied (bos) hier bij ons in de buurt waar heel veel andere honden komen, doen wij haar altijd los. Ze is zelf heel onderdanig, zodra ze een hond ziet gaat ze op der buik liggen en gaat ze kruipen (haha zo grappig om te zien). Ik maak dan ook vaak dingen mee met "mensen die wel ervaring hebben met honden" Die zien gelijk de onderdanigheid van onze hond en laten hun hond gewoon snuffelen aan onze hond. En "mensen die geen ervaring hebben met honden" Die zien een gevaarlijke hond op de grond liggen waarvan ze denken dat zij gaat aanvallen, en dan snel roepen "wilt u u hond aanlijnen?" ........Voor wat??? Als ik weet dat mijn hond onderdanig is ga ik der niet aanlijnen voor iets wat niet nodig is. Het zal niet aan haar liggen als er wat zou gebeuren, hoef alleen maar te klappen met me handen en ze slungelt al weer naast me.... "


Dat 'wilt u uw hond aanlijnen' hoeft niet te betekenen dat ze denken dat jóúw hond gevaarlijk is hoor. Het kan ook zijn dat hún hond niet sociaal is tegenover andere honden. En dat ze daarom aan jou vragen of je je hond aan wilt lijnen, voordat je hond naar hun hond toe gaat en iets vervelends kan gebeuren.
En dan kan jij zeggen: het is hun schuld, zij lopen in een losloopgebied met een aangelijnde, asociale hond.
Dat is dan misschien wel zo, maar jouw hond liep los, jouw hond ging naar hun hond toe, die aan de lijn zat. Dus zal gezegd worden dat het probleem niet bij hun ligt, maar bij jou.

honden page profiel Shanti & KyloShanti & Kylo

honden foto van Shanti & Kylo

@ Iris...Even wat beter lezen voortaan a.u.b.....
Als ik mijn hond roep of ik klap in mijn handen, Staat zij naast mij !!!!!!! Dus dat wat jij zegt zal niet gebeuren heb ik er ook duidelijk bij neer gezet.
Ik bedoelde ermee van wat ik laatst mee maakte, was dat de hond van die man zelf ook los was. En dan naar mij roepen dat mijn hond vast moet...Omdat ze er gevaarlijk uit ziet.. Nou sorry hoor als je een beetje verstand heb van honden en je ziet mijn hond op der buik liggen, dan weet dat ze onderdanig is en dat ze niks zal doen.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Dat had ik gelezen hoor :-) Maar dat weten die hondeneigenaren natuurlijk vantevoren niet, dat jouw hond terug komt wanneer jij haar roept.
En ook al is het onderdanigheid, dan nog kan een echt asociale hond uitvallen naar jouw hond.

honden page profiel Jane en Boris Jane en Boris

honden foto van Jane en Boris

gelijk een goed voorbeeld voor mijzelf,Ik lijn altijd aan, als ik zie dat een andere hond ook aangelijnd is.
je weet nooit de reden waarom een hond aangelijnd is en dat kan ik nu weten,want boris moet de komende 2 weken aangelijnd blijven, ivm rug en nek probleem (door waarschijnlijk een verstapping), hij mag niet springen, rennen,zwemmen,omhoog komen enz,en ja dan vind ik het toch wel prettig als ik aangelijnd aan kom lopen, diegene zn hond ook aanlijnt, zo en zo kan boris pittig reageren aan de riem, en dat is nu zeker voor zn rug etc niet echt bevoordelijk.
Numoet ik erbij zeggen,dat ik het dus ook niet op ga zoeken door in een losloop gebied te lopen he, maar regelmatig lopen er hier in de wijk een hoop honden los,die gaan uitdagen enz,en dat vind ik wel hoogst irritant, dus ik ben wel meer gaan nadenken,dat er ook medische redenen aan een aangelijnde hond kunnen zitten, buiten dat ze aangelijnd moeten zijn,in een wijk etc .

honden page profiel Shanti & KyloShanti & Kylo

honden foto van Shanti & Kylo

@ iris, ja maar dan moeten zulke eigenaren met zulke honden ook niet in een losloopgebied lopen natuurlijk.. haha lijkt mij het meest logische en verstandigste vind je niet ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Dat ben ik met je eens haha, lijkt mij ook niet slim. ;-) Maar ik lijn toch wel mijn honden aan. Bij ons staan er ook huizen aan de andere kant van het losloopgebied. Als er dan mensen weer naar buiten het losloopgebied willen, die daar wonen, komen ze ook weleens met aangelijnde honden door het losloopgebied. En als je hond echt niet los kan, snap ik dat ook wel.

honden page profiel Jane en Boris Jane en Boris

honden foto van Jane en Boris

Iedere hond heeft het recht om te mogen lopen in een honden gebied,persoonlijk mag boris niet eens de auto in,maar zodra hij het wel weer mag, ga ik daar gewoon lopen hoor, voor de ontspanning voor onszelf,ook niet iedere hond kan loslopen,er zijn altijd redenen voor,ik zeg daarbij wel, dat ik er wel rekening mee houdt wanneer ik er dan ga lopen,dat is meestal heeeeeeeeeeeel vroeg in de ochtend of lekker laat in de avond ;-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik zal proberen mijn hond aan te lijnen, wanneer ik de hond eerder zie, dan een van men honden.
Hij wilt heel graag naar andere honden toe, om te snuffelen en loopt dan weer met mij mee.
Hij is heel sociaal naar andere honden, en gaat een mogelijke confrontatie uit de weg.
Het enige probleem nu is, het niet gelijk willen komen, en eerst moeten/ willen snufelen, ( waar we hard aan werken ;-) )

Ik vind wel dat een hond die aangelijnd is, in een drukbezocht losloopgebied, vragen is om problemen.
Ik snap dat mijn hond moet luisteren, maar dat maakt het voor mij niet minder irritant dat er mensen met een hond aan de lijn, langskomen.
mijn hond moet luisteren, maar moet ook kunnen loslopen en spelen en socialiseren met andere honden, dat kan alleen als hij los is.
Ik ga dan ook altijd naar een losloopgebied, en laat hem ergens anders niet los.
Ik vind het wel heel vervelend, om hem constant te moeten aanlijnen, op het HONDENstrand, voor paarden, en mensen die bang zijn van honden, of honden die niet met andere honden kunnen..
Waarom moeten die dan zonodig in een losloopgebied komen??

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

ik ben het wel een beetje met patricia eens, met name paarden en hardlopers die perse in een losloopgebied moeten lopen en dan kwaad worden als je hond ze in de weg loopt. Zoveel losloopgebieden zijn er niet. in het Kralingsebos, rotterdam zijn gedeeltes losloop en gedeeltes niet. Waarom gaan mensen met aangelijnde honden en hardlopers of angsthazen daar niet lopen?. Vind het ook een beetje vragen om problemen om met aangelijnde honden in een losloopgebied te wandelen en dan kwaad te worden dat niet iedere hond direkt komt als zijn baasje hem roept, maar eerst even wil kennismaken.

Duke doet dit gelukkig niet (meer), na wat onprettige ontmoetingen laat hij het nu wel uit zijn hoofd. :-D

honden page profiel Jits Jits

honden foto van Jits

Zelf lijn ik de hond altijd even aan als ik de aangelijnde hond eerder zie dan hem, en anders probeer ik hem terug te roepen. Maar als de hond al te dichtbij is dan wil hij soms toch eerst even kennismaken. ;-)

En inderdaad, er kunnen ook medische redenen zijn om je hond aan de lijn te laten. En honden moeten toch af en toe even los is mijn persoonlijke mening, en dan is een losloopgebied wel handig. Ook "asociale" honden moeten namelijk hun beweging kwijt, dat snap ik, en daar heb je nu eenmaal een losloopgebied voor nodig... en dan vind ik het van de baasjes wel zo vriendelijk als ze de hond even aanlijnen als ik er aan kom met mijn hond. Een keer meegemaakt dat het baasjes dat niet deed (of me te laat zag)... nou, daar wordt je ook niet blij van... Ik lijn hem dan ook óók aan in losloopgebieden wanneer ik iemand met een aangelijnde hond zie aankomen, of ik vraagschreeuw het even. ;-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Wij hebben in de omgeving heel veel losloopgebieden (gelukkig!!!)... maar wat merk ik.... er zijn behoorlijk wat lobby's aan de gang om het te beperken... en waarom?

Omdat er te veel hondeneigenaren zijn die denken "losloopgebied... nou... dan hoef ik niet meer op te letten...." met als gevolg dat eigenaren van honden die niet los kunnen, paardrijders, ouders met jonge kinderen, mensen die bang zij voor honden etc etc etc zich onveilig voelen.... en deze groep is groter dan de groep hondenbezitters....

maar als iedere hondeneigenaar zich ook in losloopgebieden verantwoordelijk gedraagt, hond bij zich houd als er aangelijnde honden/paarden/kleine kinderen aankomen.... dan kan iedereen lekker doen wat ie wil in onze natuurgebieden.....


het zijn de hondeneigenaren die het niet goed doen die het verpesten voor alle anderen... je hond even aan de lijn is helemaal geen straf, en helemaal niet moeilijk... het alternatief is je hond altijd aan de lijn moeten houden.... en als het hier ooit zover komt dan ga ik niet niet hondenmensen hier op aankijken... maar juist andere hondeneigenaren die het voor ons verpest hebben door hun hond niet genoeg te trainen, en niet genoeg op te letten en die het verdommen om de poep van hun eigen hond op te ruimen...

ik heb het hier iet over "poepveldjes" maar over de bossen en duinen....

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

@ claire,
ik voel me een beetje aangesproken, omdat ik net zei, dat mijn hond niet gelijk komt, als ik hem roep ;-)
Hier heb je heel weinig hondenveldjes, en dan vind ik het wel erg vervelend als er mensen die bang zijn, voor honden...
die kunnen overal komen :-)
Ik ben het wel met je eens, met het poep opruimen, en alsnog altijd goed opletten, ook al is het een losloopveldje ;-)

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

Claire, ik ben dat gedeeltelijk wel met je eens, daarom lijn ik Duke ook aan, hou hem onder appel of vraag in ieder geval of hij vast moet. Er zijn echter losloopgebieden waar je je hond dan alleen maar aan het aanlijnen bent en hem net zo goed vast kunt laten.

Er rijden fietsers doorheen (over wandelpaden), lopen gezinnen met kinderen, galloperen paarden, aangelijnde honden, wandelaars in nette kleding, oudere mensen slecht ter been. Gelukkig is mijn hond hierin opgevoed maar dat heeft wel energie en oefening vereist. Zeg maar tot hij een jaar was zijn we hiermee bezig geweest en ging het wel eens mis. Als je dan hoort wat je af en toe naar je hoofd geslingerd krijgt dan is er weinig tolerantie voor mensen die nog bezig zijn een jonge hond op te voeden. Wederzijds begrip dus zou ik zeggen :-)

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

hahahaha is iedereen nou nog steeds met dit topic bezig? al die meningsverschillen hier, doe gewoon wat je zelf wil met je hond en schrijf een ander niet voor wat goed of fout is ;-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ Patricia en Jada: mijn bericht was aan niemand specifiek gericht (smiley)... en natuurlijk moet je met een jonge hond nog trainen en oefenen... en soms gaat het eventjes mis... en dan is het een kwestie van meelevend je excuses aanbieden en met een rood hoofd verder lopen... (Tess is ook pas anderhalf)

Maar losloopgebieden waar heel veel mensen komen met "problemen met honden".... daar kom ik niet meer overdag (wel 's ochtends heel vroeg, en 's avonds als kinderen slapen).... en... helaas moet ik zeggen... ik kom ook heel vaak (te vaak) hondeneigenaren tegen die tijdens de wandeling alleen maar lopen te bellen, en dus helemaal niet meer opletten wat hun hond doet of wat er n de omgeving gebeurt.... tja.. en dan gaat het wel eens mis....

Losloopgebieden zijn nou eenmaal openbare gebieden waar iedereen mag komen, met of zonder hond.... dus een beetje tolerantie voor elkaar, en rekening houden met elkaar, is nodig.... zelf vind ik het belangrijk dat mijn hond mag blijven loslopen... en als dat betekent dat ik haar zo nu en dan even moet aanlijnen voor de gemoedsrust van een ander... nou, dan doe ik dat toch eventjes..... straks mag ze weer los....

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

@ claire, ben het helemaal met je eens ;-)

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

mijn honden zijn zo en zo aangelijnd ivm rocco is dominant naar reutjes en gaat de strijt aan en lady is niet goed opgevoed door oude baasjes en dus voor verkeerde dingen gebruik dus die laat ik alleen los op plekke waar amper een hond kom maar ze is voor de rest altijd aangelijnd zeker ok op plekke waar het moet want ik erger me aan mensen die hun hond overal los laten terwijl niks voor niks een regels is waar boete op staat overal moeten ze aanglijnd behalf op plekken waar het staan aan gegeven in een woonwijk moeten honden zo en zo aangelijnd en kleine veldjes maar helaas

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

en oja ik vind ok dat al heb je een hond met gedrag probleem mag die overal komen ok in losloop gebied maar vindt dan wel aangelijnd zijn vrijheid mag niet voledig ontnomen worden je kan gewoon dan rekening houden van oo ff aanlijnen of ff wachten want als jij je hond onder controllen heb kunnen er best aangelijnde honden met een probleem ok lopen daar in het bos aangelijnd

bij ons is de regel in renkum hond onder controllen dat houd in dat je er voor zorg dat je hond bij je in de buurt loop en niet op elk hond afrend van meters af

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

"

Dat 'wilt u uw hond aanlijnen' hoeft niet te betekenen dat ze denken dat jóúw hond gevaarlijk is hoor. Het kan ook zijn dat hún hond niet sociaal is tegenover andere honden. En dat ze daarom aan jou vragen of je je hond aan wilt lijnen, voordat je hond naar hun hond toe gaat en iets vervelends kan gebeuren.
En dan kan jij zeggen: het is hun schuld, zij lopen in een losloopgebied met een aangelijnde, asociale hond.
Dat is dan misschien wel zo, maar jouw hond liep los, jouw hond ging naar hun hond toe, die aan de lijn zat. Dus zal gezegd worden dat het probleem niet bij hun ligt, maar bij jou.
"


nou dan als nog die gene ok al vald die hond uit die persoon het zijn hond op een manier onder controllen aangelijnd die ander niet want die rend op elk hond af dan heb je hem zeker niet onder controllen hier heb ik adt ok er staat op elk bord hond onder cotrollen toch log lopen honden op de mijn af de mijne zijn aangelijnd niks voor niks rend je hond op de mijn af van meters dan heb je hond niet onder controllen zo geld het bij ons de regel

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita

honden foto van Sharon & Nikita

Nikita loopt in losloopgebieden eigenlijk vrijwel altijd aan een flex-lijn.

Dit omdat ze nog wel eens de benen wil nemen als ze in de verte een andere hond ziet, en ik dan niet in kan grijpen mocht er wat gebeuren. (Helemaal omdat ze erg angstig is als er een hond naar haar toe komt)
Dus ze zit aan een lange lijn om escalatie te voorkomen mocht er een hond naar haar toe gaan.

Ik hoor wel eens van mensen dat ze het zielig vinden dat ze aan een lange lijn zit, maar Nikita vind het geweldig.
Ze kan en mag overal lopen en rennen, alleen heb ik het idee dat ik controle heb als er (onverwachts) een andere hond aankomt.
Ze heeft dan nog nooit gebeten, maar voorkomen is beter dan genezen.

Als we gaan lopen met haar vriendinnetje, dan gaat ze wel altijd gewoon los. Dit omdat ze niet van de andere hond d'r zij wijkt.
Ook dan lijkt ze andere honden heel wat minder eng te vinden.

honden page profiel FennFenn

honden foto van Fenn

Dan doe ik ze snel vast, baasje heeft niets voor niets hondje vast denk ik dan.;-)

honden page profiel FennFenn

honden foto van Fenn

" als ik mijn lieverd uitlaat heb ik haar altijd aan de lijn(bang dat ze namelijk niet goed oplet en dat er zo een auto aan kan komen) maar in een losloopgebied (bos) hier bij ons in de buurt waar heel veel andere honden komen, doen wij haar altijd los. Ze is zelf heel onderdanig, zodra ze een hond ziet gaat ze op der buik liggen en gaat ze kruipen (haha zo grappig om te zien). Ik maak dan ook vaak dingen mee met "mensen die wel ervaring hebben met honden" Die zien gelijk de onderdanigheid van onze hond en laten hun hond gewoon snuffelen aan onze hond. En "mensen die geen ervaring hebben met honden" Die zien een gevaarlijke hond op de grond liggen waarvan ze denken dat zij gaat aanvallen, en dan snel roepen "wilt u u hond aanlijnen?" ........Voor wat??? Als ik weet dat mijn hond onderdanig is ga ik der niet aanlijnen voor iets wat niet nodig is. Het zal niet aan haar liggen als er wat zou gebeuren, hoef alleen maar te klappen met me handen en ze slungelt al weer naast me.... "



Hahhaa das makkelijk, die van mij gaat op zn rugje liggen een van de twee dan.. de ander gaat alleen als een dolle blaffen de schijtyerd

honden page profiel FennFenn

honden foto van Fenn

" Ik vind het echt strond irritant. Bij ons in de buurt is het heel normaal om je hond niet bij je te houden als er een hond aankomt die aan de lijn zit.

Vanochtend liep ik binnen de bebouwde kom met Viper aan de lijn naar een uitlaatgebied bij ons hier vlak in de buurt, kom ik een vent tegen die niet weet wat aanlijnen betekend (sorry voor de Akita liefhebbers) en die Akita is nou niet echt 1 van de leukste honden die je tegen wil komen, maar het was allemaal mijn probleem, zijn hond mag gaan en staan waar hij wil (hij hoort een muilkorf te dragen en aan de lijn te zitten, opdracht van de politie, maar hij liep los en had geen muilkorf om).






"


Wij hadden ook zo iemand in de buurt wonen, heeft mensen gebeten en ze deden hem nooit vast ondanks opdracht politie, uiteindelijk heeft de diernbescherming het beest meegenomen omdat hun er ook niet goed voor zorgde..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Voer laten bezorgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^