Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

todat je bepaalde dingen meemaakt..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Kan niet anders dan zeggen dat je daarin helemaal gelijk hebt Loes. Door schade en schande wordt men wijzer zeggen ze wel eens..

honden page profiel Nikki, vrouwtje van Baco & DaniNikki, vrouwtje van Baco & Dani

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

Dat doe ik ook! Als ik baco los heb, en ik zie iemand komen met een hond die aangelijnd is dan gaat baco ook aan de lijn. :-)

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Met het houden van een hond hoort het er nu eenmaal bij dat er af en toe (bij sommige mensen nooit) gevochten en zelfs gebeten wordt. zo zijn honden nu eenmaal.Doordat er zo nu en dan een incident plaats vindt hoeft nog niet te zeggen dat iedereen zijn hond maar continu aan en van de lijn af hoeft te klikken. Daarnaast is het niet zo'n drama als iedereen beweert, want in de vijf jaar dat ik nu al overal met de hond heenga heb ik heel wat gevechtjes gezien maar nog nooit serieuze verwondingen.

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

ja inderdaad. mijn hond kan heel goed kijken of een hond aardig is of niet..
als de hond niet aardig is blijft hevy achter me staan of lopen...
en dat is dus een soort schild ben...
maar heel irri als mensen met hun niet sociale hond aan gelijnd gaan lopen in een losloop gebied...
er zit een heel bos omheen waar die vast moet! dus waarom mensen dan hun wel aardige hond moeten laten aan lijnen denk ik dan...
loop dat niet op het losloop gebied dan heb je ook niet dat mensen steeds in paniek raken..

zoals gister op de hei. chevy loopt los (waar mag) en een beagle zit vast.. oke denk ik die jaagt op konijnen ofzo.. of rent gewoon weg...
nee die vrouw helemaal schreeuwen om ik me hond wil vast houden want zij loopt daar!!! ja duh en ik loop hier... ja want die van haar is niet sociaal..
ja en mijn hond is er tijdens de hele schreeuw partij al langs gelopen en niemand die het zag...
en maar tegen me schreeuwen... ja hallo mag ik misschien ff me hond gaan zoeken want die staat ondertussen al bij de geparkeerde auto! (die was al klaar met de wandeling)
dus drukte om niks... en wel alle rust en stilte verstoort... en waarom om paniek om niks..

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

ik laat roxy meestal lopen, Roxy valt vaak uit naar andere honden. Ze zal bijna nooit uit zich zelf een hond benaderen, dus ben ook niet zo bang dat ze te dicht bij een aangelijnde hond komt. Mocht het nou een groep honden zijn, of honden waarvan ik denk dat ze mee kan en die gaat benaderen lijn ik er ook aan.
Ik heb zelf ook met een hond gelopen die niet los kon door aggresie, ik kon daardoor niet uit de wijk. Iedereen wist dat wij er aan kwamen betekende dat ze hun hond bij zicht moesten houden, maar in het bos laten maar al te vaak mensen hun hond een aangelijnde hond benaderen door een losse hond. Heb zelf een keer kritiek gekregen dat ik mijn hond aan de lijn hield tegenover een losse hond O-)

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

Ben het wel een beetje met rahanna eens. Duke heeft inderdaad ook geleerd om niet naar honden aan de riem te gaan. Hoe heeft hij dat geleerd?, door hem af en toe zijn neus te laten stoten. Na een paar flinke uitvallen van een aangelijnde hond waar echt geen bloed hoeft te vloeien, kijkt hij nu wel beter uit.

Soms moet je dus niet alles willen sturen, het zijn honden die vaak met eigen taal de boel zelf al regelen.

Uit beleefdheid echter vraag ik wel altijd of hij vast moet, soms ben je echter wel eens net te laat.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

het zijn honden die vaak met eigen taal de boel zelf al regelen.



Een hond is aan de lijn ernstig beperkt in uiting van hun eigen taal..
En ze krijgen steun door middel van de lijn.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Rahanna en Jada een beetje ;-)

Dit zijn foto's van na de genezing (op mijn profiel zijn ze groter.)






11 keer al waarvan 4 serieuze gevechten. Niet om stoer te doen ofzo, zo'n type ben ik helemaal niet, maar wanneer je een serieus hondengevecht hebt meegemaakt met je eigen hond denk je er nu eemaal anders over..

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

er lopen hier heel veel honden aan de riem naar fortuna,die dan ook aangelijnd is.het is nog nooit fout gegaan,geen grom,niets.
het is maar net hoe het karakter van je hond is.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

een onzekere hond zal aan de riem anders reageren,en fortuna is een hele zekere hond.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

je hebt het nu alleen over de lichamelijke 'schade' ..hoe zit het dan met het geestelijke gedeelte.. O-)

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

11 x aangevallen worden is bizar veel :'( , echt heel zielig. En ik heb wel degelijk dit soort gevechten meegemaakt met onze vorige hond een duitse herder.

Ook die belande heel vaak in een gevecht. Het is dus vaak ook de agressie die een hond zelf uitstraalt dat maakt dat hij vaak wordt aangevallen. Misschien is er bij jou hond onbedoeld iets in zijn houding wat agressie oproept?

in ons losloopgebied heb ik in 1,5 jaar nog nooit een gevecht gezien, en ik loop er 2 x per dag.

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Ik kan niet anders zeggen dan wat ik vaker zeg; bij normaal hondengedrag wordt er niet tot bloedens toe gebeten. Onze hond is aan paar keer aangevallen, heeft wel vaker wat gevochten en heeft zelfs al een een maltezer aangevallen, en in alle gevallen waren er geen zwaardere verwondingen dan een paar schaafwondjes. Bij normaal gedrag kan het er heel heftig aan toegaan met een hoop kabaal maar is er feitelijk weinig aan de hand.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, en ik ben ook van mening als jouw hond extreem agressief is en tot bloedens toe bijt je hem beter kan trainen of muilkorfen.

Alsnog zullen er bijtincidenten zijn, maar dat is het risico van honden hebben en steeds kennis maken met vreemde honden (in een honds ogen vreemde roedels).

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Loes, goed idee dat zal ik er nog even bij vertellen!

Elke keer dat dit is gebeurd heb ik weer weken moeten oefenen en hem laten spelen met leuke sociale honden die hij kent om maar te zorgen dat hij geen angst of agressie tegenover andere honden krijgt. Dit is een veel voorkomend probleem, zeker bij mijn ras maar wel iets wat ik ongewenst vind.

De laatste keer bleef de schade beperkt maar was hij toch erg angstig. Ik heb toen gelijk Claudia (van Andor & Ghenghis) opgebeld en we hebben ze toen even heerlijk laten uitwaaien.

Zoveel mogelijk contact met leuke honden, begeleiden waar nodig en andere honden uit de weg gaan is wat ik nu nog steeds doe.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@Sammy: fijn dat hij er geen erge geestelijke schade aan heeft overgehouden !!

mijn hond namelijk wel..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Jada, helaas niet.. Dan kon ik tenminste nog iets de schuld geven.

Hier in de buurt lopen helaas veel "stoere eigenaren" met hun nog stoerdere honden waarbij de opvoeding nog wat te wensen laat.

Mijn hond gaat geen conflict uit de weg, dit hoort ook eigenlijk niet (het ras.) Op het moment dat er dus een andere hond komt die zich verkeerd gedraagt onstaat er al spanning.

Flex zit aan de riem (zorgt voor nog meer spanning) maar probeert d.m.v. kalmerende signalen nog het een en ander te voorkomen. Helaas zijn deze honden sociaal niet echt vaardig en dan gebeurt het. En ja, mijn hond bijt terug.

Helaas is het gewoon zo dat bij 2 honden van dit soort rassen het echt wel tot bloedens aan toe gaat.

Terwijl, wanneer diegene gewoon zijn hond aan de riem houd of hem even vastmaak wanneer ik aankom(het is immers geen losloopgebied) dan kunnen dit soort dingen niet gebeuren!

Sorry voor het offtopic verhaal maar het moraal van het verhaal is. Heb respect voor elkaar en voorkom lelijke conflicten, hou je hond dan aan de riem waar het moet. :-)

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

Sammy, ik begrijp je probleem want ik heb dat 12 jaar lang met onze duitse herder meegemaakt. Overigens is dit lang geleden, zo'n 15 jaar en toen bestonden er nog amper hondenscholen of GT. Ik heb daarom nu voor een ander ras gekozen. Mijn hond trok agressie gewoon aan. Na enkele jaren werd hij zelf inderdaad ook agressief en kon ik hem nooit meer loslaten. Ben je al eens bij een GT geweest om te kijken wat het in de houding van je hond is wat zulke aanvallen oproept.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Loes,

vreselijk.. Ik snap echt helemaal wat je bedoelt!

Flex heeft er minder schade aan over gehouden dan ik, laat ik het daar maar op houden. Alsnog is hij nu wel meer op z'n hoede maar evengoed relaxed onder honden mits hij losloopt. :-) Aan de riem probeer ik dit soort dingen niet uit, vragen om problemen als je het mij vraagt.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Tuurlijk zal een 'normale' hond niet zomaar aanvallen tot bloedens toe.

Maar ik kan niet ruiken hoe de andere hond in zn velletje zit, waarom die aan de lijn zit..
Rekening houden met elkaar is wel zo handig vind ik, ik stel het niet op prijs als een loslopende hond vol op mijn aangelijnde Bijou af komt denderen, ookal doet zij niets.

Een hond kan dan niet communiceren of vluchten, mocht dit nodig zijn, wat wel goed kan als een hond los zit.

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

@Caitlin in denk dat het sowieso een verschil is als je een klein hondje hebt.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Kyra loopt altijd aan de lijn en Balou loopt altijd los. Als er een andere hond aan komt die aan de lijn loopt lijn ik Balou aan of roep ik hem bij me. Wel zo netjes. :-)

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

direct aanlijnen inderdaad, hier hetzelfde

Wij vertrouwen ons oudje ook niet meer met elke hond, ze kan soms heel fel reageren en soms ook weer helemaal niet... er valt geen pijl op te trekken, dus nemen we altijd het zekere voor het onzekere.

bij 1 hondje hier in de buurt laat ik haar altijd los, dit gaat altijd goed omdat ze deze goed kent, die komen we dagelijks tegen met de wandelingen en daar is ze zo speels mee als wat, dan kan het geen kwaad..

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

voor mij is het simpel, de andere hond is neit voor niets aangelijnd, dat kan diverse redenen hebben: niet vriendelijk, loops, net geopereerd, in opvoeding.....

hoe moeilijk is het dan om je jouw hond die losloopt bij je te roepen, als je je hond los laten lopen, moet hij ook luisteren, die dingen gaan bji mij samen, je lijnt hem aan of je neemt hem (of haar natuurlijk) even aan de voet.

ik vind vechten helemaal niet normaal of onschuldig, er komt altijd stress van en ik heb ook al aardig wat meegemaakt, en ook een aantal forse verwondinegn waar dat niet nodig was geweest. Dus je daar zo van af maken zo van " het hoort erbij' vind ik persoonlijk niet aanvaardbaar, ik heb een tijd rondgelopen met een felle reu die herstellende was van een zware peesscheuring, lekker hoor, zo'n loslopende reu die niet luisterd er op klapt, vechten en 6 weken achter uit in genezing.


weet je wat ik echt "grappig" vind: als ik met mijn Ries loop in de wijk zit hij altijd aan de lijn, dat heeft diverse goede redenen, agressie of vechtlustig zit daar niet bij, maar ja hij is gitzwart, heel groot en imposant, en aanlijnen dan joh, mensen weten niet hoe gauw ze hun honden moeten aanlijnen, maar laat ik de tsi-tsu van de buurvrouw uit... ook aangelijnd, want het is mijn hondje niet en het is een fel ding, diezelfde mensen die hard rennen om hun hond aan te lijnen als ze Gorby zien, laten hun hond dan lopen, en dat gaat niet altijd goed en daar is niks leuks of natuurlijks aan.


maar, dit is dus mijn mening en ervaring (van vele vele jaren reuen hebbend)


honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

100% eens met gorby2009. :-)

Ik heb dan wel een reu die over het algemeen heel sociaal is naar andere honden, maar weer een teef die door slechte socialisatie naar de meeste honden uitvalt. Het zou fijn zijn als daar in de buurt van andere hondeneigenaren eens wat meer begrip voor zou zijn! ;-)

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Omdat Bink niet los kan (hij is weg zodra hij iets/iemand in de verte ziet) ga ik zo wie zo niet naar een losloop gebied, dat is gewoon vragen om problemen. Pas als hij echt goed luisterd, dan wil ik naar zo'n gebied gaan, maar dan moet ik eerst nog een paar maandjes trainen O-)

Maar ik vindt het wel fijn als ik in een park (met aanlijnplicht) ben en ik kom mensen tegen die hun hond netjes aanlijnen als ze mij aan zien komen lopen, of ik wacht net zolang tot de honden aangelijnd zijn. Met die mensen maak ik altijd een praatje en leg ik uit waarom hij vast zit, gelukkig begrijpen ze dit allemaal en kunnen de honden aan de lijn spelen, tot nu toe nog niks geks gebeurt. :-D

Ik ben één keer een hond tegen gekomen die los liep en dominant over Bink heen ging staan (zodra hij een andere hond ziet gaat hij liggen), dit pikte Bink niet en dat werd wel bijna vechten.

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

Als ik de hond niet ken gaan ze vast, ik heb maar kleine hondjes (pinschertjes) waarvan 1 nog maar een puppy.
Echter gisteren liep er een hele grote rottweiler rond andere honden lastig te vallen. De baas was druk aan het bellen en lette totaal niet op. Ik ben niet bang voor honden maar dit vond ik toch eng. Hij ging naar allerlei honden toe en probeerde er bovenop te komen. Roepen naar de eigenaar hielp niet want die reageerde boos terug en draaide zich gewoon om. Ik heb mijn honden aangelijnd en ben zo snel mogelijk weggelopen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Onze herplaatser loopt nog steeds aan de lijn, hij komt gewoon niet terug als ik hem los laat lopen.
En dat is wel heel jammer, want hij is zo'n goedzak, en wil alleen maar spelen, maar ik merk dat men soms denkt dat hij agressief is ofzo, dus ik heb wel vaak de behoefte om uitleg te geven.
Ik loop elke dag in het bos met hem, waar de honden los mogen, en ik snap dat men zich hieraan kan ergeren. We oefenen veel, maar als er geen enkele hond in de buurt is, heeft hij nog moeite om terug te komen. Dus ga maar na als er andere honden zijn.
In een klein bosje in onze buurt waar de honden aangelijnd moeten zijn loop ik net zo lief niet, want daar lopen ze meer los dan iets anders, dus dat helpt ook niet.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Jara zit nu nog aan de 10 m lijn. maar ik hou der altijd kort dan.
en als ik zie dat mensen een beetje angstig kijken, dan hou ik er ook kort.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hier net als bij Anna. Ik heb Fedor aan de lange lijn omdat het in Belgie al verplicht is, overal. EN er is teveel wat er om de bocht kan komen. Paarden, mountainbikers, trimmers, en dan zit er ook nogal wat wild hier. Als ik iemand tegenkom die zijn honden los heeft roep ik vaak even of ik Fedor ook los kan laten en dan kunnen ze in alle vrijheid kennismaken. Op die manier werkt het het beste, hou ik Fedor vast dan kan het problemen geven. Een hond los en de andere vast is vragen om problemen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 9 12 34 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Voer laten bezorgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^