Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

* verwachten

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Dus in een losloopgebied kan ik verwachten dat baasjes het helemaal niet erg vinden dat hun hond naar andere honden toe rent?
Als je netjes vraagt of ze de hond even bij zich willen roepen mag ik er toch vanuit gaan dat dat niet al te veel moeite is.
Ik vraag niet of ze hun hond aan de ketting willen leggen.
Maar gewoon , ik wil geen opdringerige hond bij mijn loslopende hond.
Mag ik in zo'n gebied eisen dat mijn hond met rust wordt gelaten.
Of is zo'n terrein veranderd in een soort van ballenbak waar alle honden gewoon helemaal los mogen gaan onder het motto
"kan hij/ zij z'n energie ook eens even kwijt"

(en nee, het is nooit zo zwart/wit hoop ik)


honden page profiel dorine dorine

honden foto van dorine

in het bos waar de hond los mag lopen als die onder appel staat loop ik ook met mijn aangelijnde hond, hij staat niet onder appel. Maar dat is voor mij het enige gebied waar ik met de hond kan lopen zonder de hele tijd moet kijken of er niet een fietser of een auto is. Daar kan ik rustig met de hond wandelen zonder ogen in mijn achterhoofd te moeten hebben. In het bos moet je ook wel opletten maar minder dan op de openbare weg. Daarom loop ik ook met mijn aangelijnde hond in het bos.

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Je typt het zelf al: je wil geen opdringerige hond bij je loslopende hond. DAAR heb ik geen moeite mee en dan zou ik mijn hond bij me roepen ja. :-) (dat is mijn geval niet nodig, want Balou gaat al niet op andere honden af).

Ik heb er problemen mee dat mensen met een aangelijnde, niet gesocialiseerde hond in een losloopgebied komen. Zij hebben veel meer mogelijkheden om met de hond te gaan lopen dan mensen wiens hond WEL los kan. Dan spreek ik wel over de gemeente waar ik woon.

Mijn andere BC, Kyra, kan totaal niet met andere honden. Daarmee ga ik dus NIET naar een losloopgebied, maar naar een gebied waar de aanlijnplicht geldt.

Sandra (Gast)

Ook bij mij gaat de hond aan de lijn als er andere honden zijn die aangelijnd zijn. Als we er voorbij zijn gaat ze weer los.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Dan leg ik hierop maar eens een stelling voor die ik zojuist meemaakte.

Ik kom het losloopgebied in en laat Flex dan daar ook los. Om de hoek zie ik een vrouw op me aflopen met haar Duiste Herder, ook los. De mevrouw roept haar hond bij haar en lijnt hem aan.

Hoe zouden jullie hierop reageren? Het is immers een losloopgebied dus ik heb het recht om Flex daar gewoon lekker rond te laten lopen. Verder was de DH net ook los dus er zal niet veel aan de hand zijn. De herder viel niet uit helemaal niets.

Ik riep Flex overigens bij me en lijnde hem aan. Toen we gepasseerd waren liet ik hem weer los. Kleine moeite toch ;-)

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

@ landseer,
Mijn volwassen reu, gaat naar andere honden toe, maar is niet opdringerig.
Hij rent dus wel naar andere honden en luisterd op dat moment niet voordat hij even gesnuffeld heeft.
Dat wil niet zeggen dat ik dat niet erg vind, ik vind het wel erg.
En ik vind het 'eisen'altijd zo naar klinken haha O-)
Hoop dat je het indd niet zo zwart/wit bedoeld als hoe jij schrijven op mij overkwam ;-)

@ sammy,
Ik zeg op dat moment niks tegen mijn hond, omdat ik weet dat hij er dan alsnog naartoe gaat, ik ben dan al te laat O-) we zijn er wel mee aan het oefenen, maar nu hoef ik nog niet te proberen om hem terug te roepen ;-)
Als ik samen met me hond wat verder ben, zou ik hem wel even aanlijnen.

Ik doe het eigenlijk ook vaak andersom, zie ik een loslopende hond, die op dat moment niet naar zen baasje luisterd, en rechtstreeks op mijn hond afkomt, laat ik mijn hond juist los :-)

honden page profiel Wendy en de White FlowersWendy en de White Flowers

honden foto van Wendy en de White Flowers

Ik lijn ze aan. Of ik nu in een losloopgebied loop of niet, fatsoenshalve lijn ik ze aan. Het Zwolse bos (waar we vaak komen) is losloopgebied, maar er lopen en fietsen ook veel mensen zonder hond(en) en ook als we die passeren, lijn ik ze even aan, of roep ze bij me tot die mensen gepasseerd zijn. Vooral de mountainbikers stellen dat op prijs. Ze rijden rustig voorbij en zeggen meestal iets van 'dankjewel'. Ja, het is een losloopgebied en ja, ik kan ook eigenwijs zeggen: ga dan lekker ergens anders naartoe...maar het is een vrij toegankelijk gebied. Er komen ook veel ruiters op paarden daar. Ik vind het gewoon niet meer dan fatsoenlijk wanneer iedereen even rekening met elkaar houdt.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

"
Ik kom het losloopgebied in en laat Flex dan daar ook los. Om de hoek zie ik een vrouw op me aflopen met haar Duiste Herder, ook los. De mevrouw roept haar hond bij haar en lijnt hem aan.

Hoe zouden jullie hierop reageren? ;-) "


Ik zou vriendelijk vertellen dat de DH gewoon los zou mogen.
Durft ze dat niet, even goede vrienden. ;-)
Kom ik jullie tegen, heb ik er alle vertrouwen in


Maar waar het bij mij om gaat is dat ze dus,(en jij ook) controlle blijft houden over de hond.
Dat ze los mogen lopen, natuurlijk geen probleem.
Maar jullie houden de controlle.
En veel mensen zien het losloopgebied als die "ballenbak".
"Kan die eindelijk eens even lekker rond vliegen, want dat mag daar"!!.
Eigenaar weet dat hij/zij de hond niet onder controlle heeft , maar laat desondanks de hond wel z'n gang gaan..
En daar geeft dat bordje "losloopgebied" geen recht toe naar mijn mening.






honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Ik zou Balou niet aanlijnen, want ik weet zeker dat hij niet op de DH afgaat en gewoon met zijn balletje blijft spelen. :-)

Moet ik er langsaf dan lijn ik Balou uiteraard aan.

Heidi & Bobby (Gast)

Bobby is altijd erg gereserveerd bij vreemde honden. Eerst komt ze dicht bij me lopen, dan met een beleefde boog om de hond heen en afhankelijk hoe die hond reageert wordt er gesnuffeld, gespeeld of gewoon doorgelopen. Aangelijnde honden die we passeren loopt ze dus met een boogje omheen. Dan ga ik haar niet aanlijnen.
Wat ik me ook afvraag, het is conventie om op de weg rechts te lopen, maar ook om de hond links te hebben. Als je op een smal pad allebei je hond aanlijnt, dwing je ze dus, aan de riem, recht op elkaar af te lopen. Vraag je dan niet juist om problemen?

De discussie over hond wel of niet aanlijnen in een losloopgebied vind ik lastig. Het hangt ook wel af van de omgeving denk ik. Zijn er veel mogelijkheden om met de hond te lopen, zijn er veel losloopplekken in de buurt, hoe groot zijn die? Als je in een stad woont, waar de hond bijna nergens los mag, op een enkel gebiedje na, vind ik niet dat je een verder goed opgevoede hond moet aanlijnen als er iemand loopt met een hond aan de riem.
Natuurlijk mag die persoon daar best lopen met zijn hond, maar dan kan hij niet verwachten dat iedereen maar telkens zijn hond, die eindelijk eens lekker los mag, voor hem aanlijnt. Net zoals je best zonder kinderen op een bankje van een kinderspeelplaats mag gaan zitten, maar dan moet je ook niet gaan klagen dat de kinderen aan het schreeuwen zijn. Op een speelplaats zijn kindeen nu eenmaal aan het rennen en schreeuwen, net als in een losloopplaats nu eenmaal honden los lopen. Als je daar niet tegen kunt, moet je er niet heen gaan.
Daarbij is loslopen natuurlijk wel iets anders dan ongecontroleerd alles en iedereen van de sokken lopen. Zo'n hond is dan gewoon nog niet aan loslaten toe.

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Dat het belangrijk is je hond zo op te voeden dat hij altijd keurig luistert, daar ben ik het mee eens. Ik werk hier ook actief aan, onder andere door al met 12 weken naar training te gaan, en dit nog steeds wekelijks te doen. En het werkt, hij luistert steeds beter. Maar de enige manier om dit te oefenen is door het daadwerkelijk te doen. Skip is een enthousiast hondje dat zich open en vrolijk opstelt, en dat niets liever doet dan spelen, en het formaat hond maakt hem niets uit. In mijn ogen alleen maar goed.

Natuurlijk roep ik hem bij me als ik een paard, een angstig kind of fietser zie. Dat lukt steeds beter maar niet altijd. Zie ik een aangelijnde hond, ook dan loop ik of een ander pad op, of ik roep hem bij me. Maar ook als dat niet lukt vind ik dat ik erop moet kunnen vertrouwen dat de andere hond niet agressief is. In de randstad is het daar gewoon te druk voor.

.

honden page profiel ria&aikaria&aika

honden foto van ria&aika

@randje helemaal gelijk. een pup/jonge hond zal het allemaal moeten leren en het losloopgebied is daar uitermate geschikt voor.en ik me dan ook niet voorstellen dat iemand kwaad wordt als zo'n hondje tegen je opspringt of niet luisterd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 9 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Voer laten bezorgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^