Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik heb een keer een echt mega vechtpatij gezien. Mijn dober zat achter een bosje zijn behoefte te doen, komt er vanuit het niets een staff, bull op hem af en springt boven op mijn dober en greep hem tot bloedens toe. Ton mijn hond overeind kwam, liet de staff los en dook onder die van mij en heeft mijn hond zijn poten helemaal kapot gemaakt (de pezen zag je zitten, het bot lag bloot), de lappen vlees (wat een dober al bijna niet heeft) hingen erbij! Mijn hond heeft een paar operaties moeten ondergaan om alles te herstellen en ik ben in het totaal 8 maanden bezig geweest met 4 a 5 keer per week naar de dierenarts omdat de wonden niet goed wilde genezen. Het heeft mij duizenden euro's gekost! De vader van die staff moesten ze al laten inslapen omdat hij vanuit het niets honden greep, zelfs tot de dood en later hoorde ik dat ook deze reu vanuit het niets andere reuen greep, hij had voor die van mij al 7 honden gegrepen tot bloedens toe, er zaten zelfs 2 teefjes tussen.


De eigenaar zei, zo leuk, dat doet hij anders nooit, hij heeft zoveel vrienden dat ik per week wel op 10 verschillende plaatsen loop! Als mijn hond bij ons in het bos veel vriendjes heeft, dan zou ik juist daar gaan lopen. De reu heeft een muilkorf gebod, maar ik zag hem laatst zonder muilkorf los lopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

dan kan die boeten krijgen als hem zien zonder muilkorf als hij plicht heeft

honden page profiel momo

honden foto van mo

lekker los laten lopen!

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

" lekker los laten lopen! "

tja dan moet je niet piepen als jou hond gebeten word want er zijn nu eenmaal honden die met een reden zijn aangelijnd en als jou hond dan komd aan lopen op de aangelijnde hond ja ;-)

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Wellicht lopen mo haar honden wel niet op de aangelijnde honden af?! ;-)

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

dan als nog rekening houden en gewoon je hond aangelijnd houden is een regel ;-)
en als of de wereld al niet genoeg ego heeft rekening houden kan ok wel
maar goed ik merk het al weer het is het niet waard

honden page profiel momo

honden foto van mo

" dan als nog rekening houden en gewoon je hond aangelijnd houden is een regel ;-)
en als of de wereld al niet genoeg ego heeft rekening houden kan ok wel
maar goed ik merk het al weer het is het niet waard "


je bent wel heel erg aanwezig hier op dit forum!!
dat ik verder op geen enkel topic meer inga waar jij op antwoord!!!
dus je kan voortaan beter niks meer zeggen omdat ik verder niet meer zal reageren!!

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

@ mo: aanwezig is een groot woord. Melissa staat helaas niet open voor een andere manier van opvoeden/omgaan met je hond dan zij zelf doet en dat is jammer. Iedereen probeert elkaar hier te respecteren, maar ik merk dat Melissa vaak heel erg in de verdediging schiet terwijl bepaalde opmerkingen helemaal niet aanvallend bedoeld zijn. :-)
Zo lang een aangelijnde hond geen last heeft van andermans loslopende honden is het prima, toch?

honden page profiel momo

honden foto van mo

" @ mo: aanwezig is een groot woord. Melissa staat helaas niet open voor een andere manier van opvoeden/omgaan met je hond dan zij zelf doet en dat is jammer. Iedereen probeert elkaar hier te respecteren, maar ik merk dat Melissa vaak heel erg in de verdediging schiet terwijl bepaalde opmerkingen helemaal niet aanvallend bedoeld zijn. :-)
Zo lang een aangelijnde hond geen last heeft van andermans loslopende honden is het prima, toch? "

dank je wel voor je reacties,

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

umm nee hoor maar mo is hier ok maar net op page en doet hier alles beter weter en typ hier meteen lekker los laten nou lekker rekning houden dan kom op dat is toch ego of niet rekening houden wat als de rollen omgedraaid worden
ik hoef me niet in de verdediging te schieten ;-) weet beter

mo ik reageer waar ik wil als jij daar wakker van lig en niet wil reageren prima hoor maar jullie moeten niet doen als of ik hier de boeman ben want ik kan dan hardt of fel reageren zo ben ik simpel de wereld in nu ok eenmaal hardt dus wrm piepe om mij manier als het buiten tienmaal erger is
maar goed ik ga hier niet meer op in dus heeft ok geen nut meer te reageren tijd verspillingen

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Iedereen heeft zijn of haar mening en iedereen moet dat van elkaar respecteren. De 1 is voor een zachte manier van aanpak en de ander is voor een hardere manier van aanpak.

Ook al zijn er b.v tig aantallen van verschillende trainingen, de meeste hebben goede en slechte punten en niet alle manieren van trainen passen bij elke hond.

Ik persoonlijk ben ervoor om mijn hond aan te lijnen als ik een andere hond tegenkom die aan de lijn zit, helemaal bij honden die ik niet ken. Soms is het een hond die je wel kent, dan weet je vaak ook de reden waarom de hond vast zit.

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

" Iedereen heeft zijn of haar mening en iedereen moet dat van elkaar respecteren. De 1 is voor een zachte manier van aanpak en de ander is voor een hardere manier van aanpak.

Ook al zijn er b.v tig aantallen van verschillende trainingen, de meeste hebben goede en slechte punten en niet alle manieren van trainen passen bij elke hond.

Ik persoonlijk ben ervoor om mijn hond aan te lijnen als ik een andere hond tegenkom die aan de lijn zit, helemaal bij honden die ik niet ken. Soms is het een hond die je wel kent, dan weet je vaak ook de reden waarom de hond vast zit. "


ja begrijp me van de verschillende aanpakken van reageren :-)

honden page profiel julia en spikejulia en spike

honden foto van julia en spike

ik doe niet zo vaak spike los laten lopen omdat spike graag naar andere mensen te gaan.
als ik los laat en komt er een andere hond doe ik de riem weer om want spike rent altijd achter de honden aan

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita

honden foto van Sharon & Nikita

Pff heftige discussie hier.
En ik snap alle punten die voorbij komen wel.

Zoals ik al zei loopt Nikita meestal aan de riem, en zelden in een losloopgebied.
Als we in een losloopgebied lopen dan is het meestal op tijdstippen waarop het rustig is, en als het druk is loopt ze aan de flexlijn.

Af en toe laten we haar wel los, maar zodra ze een andere hond ziet vliegt ze erop af. Ze staat dus niet onder appel, al zijn we daar druk mee bezig.
Het probleem bij Nikita is alleen dat ze erg fel wordt als er een hond op haar af komt en dan voornamelijk als ze aan een korte lijn zit.

Wij hebben nu dus de oplossing gevonden om haar aan een flexlijn te doen zodat ze niet heftig reageert als er een loslopende hond op haar afkomt, en ze toch lekker haar bewegingsvrijheid heeft zonder dat ik haar elke keer "kwijt" ben en niet meer terug krijg.
Sommige mensen verwijten dan wel het feit dat ze aan de lijn zit in een evt. losloopgebied, dat ze geen vrijheid heeft, en andere mensen denken weer dat ze vreselijk agressief is en andere honden bijt, maar dit leek ons tijdens de trainingen toch de meest veilige manier.

Ik kan wel zeggen ze bijt niet (heeft ze ook nooit gedaan) maar het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren.
En dat er in een losloopgebied loslopende honden naar je toe komen... ja sorry, maar dat weet je ook wel een beetje van tevoren.
Je merkt aan het gedrag en de lichaamshouding snel genoeg of het geaccepteerd wordt of niet.

En kan de hond helemaal niet met andere honden, en valt deze andere honden tot bloedens toe aan, dan zou ik er persoonlijk aan denken om hem te muilkorven en om niet meer naar druk bezochte losloopgebieden te gaan.

Ik kan me overigens wel vreselijk irriteren aan loslopende honden (met of zonder bananen in de oren) die op straat lopen.
Ik kan dan elke keer opnieuw beginnen met de training, omdat een ander op dat moment de regels niet volgt.
In een losloopgebied weet ik het van tevoren en kies ik er zelf voor of ik daar naartoe ga of niet, maar niet op straat.
Helaas zijn er een heleboel eigenaren die hier anders over denken.

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

" umm nee hoor maar mo is hier ok maar net op page en doet hier alles beter weter en typ hier meteen lekker los laten nou lekker rekning houden dan kom op dat is toch ego of niet rekening houden wat als de rollen omgedraaid worden "


Als haar honden niet op andere honden aflopen hoeft ze ze toch niet vast te doen? Dan heeft ze het gewoon makkelijk en kunnen haar honden lekker doorspelen. :-)

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Tja, als je zo zeker bent van je honden, en niet te vergeten , als je dus ook zeker weet dat de andere aangelijnde hond incl. baasje niet helemaal los gaan als jou los lopende hond toch perongeluk naar die andere aangelijnde hond gaat.
Nee, dan is er geen probleem, en kun je alles los laten lopen.

Maargoed, zolang je zelf je hond aan wilt lijnen in een losloopgebied.
Aan mij dan de schone taak om te zorgen dat je geen last hebt van mijn loslopende honden.

Wat ook nog wel eens gebeurt is dat er juist in zo'n gebied mensen met hun aangelijnde hond lopen omdat ze hun hond niet vertrouwen.(of die andere honden natuurlijk)
Al een paar keer meegemaakt dat hun aangelijnde hond heel leuk begon te spelen met die grote beren van ons.
Wij herkennen die situatie wel.
Maar voor sommige angstige baasjes gaf dat even genoeg vertrouwen om hun hond toch even los te laten spelen.
Hond blij, en de baasjes vonden het helemaal geweldig om te zien dat het ook soms goed kan gaan.. ;-)

Tijdens zo'n spel moment ook gelijk proberen om je loslopende hondje bij je te roepen.
Komt hun hond dan ook echt vanuit het spel , zie je echt de gelukkiste baasjes van de hele wereld die met veel meer vertrouwen richting huis gaan...



honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Ik heb thuis ook nog een BC teef die door slechte socialisatie uitvalt naar andere honden. Aan mij de taak om met haar NIET in een losloopgebied te gaan wandelen. Dat vind ik gewoon niet netjes.

Mijn reu wil daar namelijk heerlijk spelen. Die loopt niet op andere honden af, maar als hij dat per ongeluk een keer WEL doet vind ik niet dat uitvallende/bijtende/agressieve/niet gesocialiseerde honden daar aan de lijn moeten lopen.

Losloopgebied = voor loslopende honden
Wijk/veldje/aanlijnplicht gebieden zijn voor aangelijnde honden.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

mijn honden lopen alleen los in een losloop gebied :-) Daarbuiten als een andere hond losloopt terwijl die van mij vast zitten zeg ik er wat van. Loopt er een hond zonder baasje in de wijk los en komt dicht bij mijn hond, ja erg lastig, maar ik laat mijn honden niet los. Leer ze ook dat wanneer ze aan de lijn zijn niet grommen naar andere honden, ze doen t wel. en probeer dan ook de andere hond weg te jagen. want wat als er eentje uitvalt. ja spijtig maar dan is het wel de schuld vind ik van de hond die losloopt waar het niet mag.

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

"
Losloopgebied = voor loslopende honden
Wijk/veldje/aanlijnplicht gebieden zijn voor aangelijnde honden. "

Zodra er iets fout gaat, ja dan heeft een advocaat een mooi instrument om een aanklacht in te dienen.
Regeltjes...duidelijkheid..

Maar aangezien er heel veel baasjes hun hond ook los laten lopen in de aangelijnt gebieden schiet dit niet echt op.


Denk dat Nederland echt veeeeeelste klein is voor allemaal van die gebiedjes.
Of je nou in een losloopgebied of aanlijn gebied loopt.
Ik hou in het begin rekening met de situatie van de ander.
Of daar nou 100 bordjes staan of geen 1.


honden page profiel Heleen, Brit & CodyHeleen, Brit & Cody

honden foto van Heleen, Brit & Cody

Als je altijd in dezelfde omgeving loopt weet je inmiddels welke honden niet los zijn omdat ze aggresief zijn, of gewoon omdat ze anders weglopen.

In het eerste geval lijn ik haar even aan, en anders speelt ze gewoon met een hond die aan de lijn zit. (Alleen altijd opletten dat ze niet verstrikt raakt)

honden page profiel Angela & ShineAngela & Shine

honden foto van Angela & Shine

Shine roep ik meestal bij me maar soms gaat die jolige trien er wel op af en dan kan ik roepen wat ik wil.
Meestal gaat het goed en blijft het bij snuffelen maar als een hond snauwt of een rare houding aanneemt gaat ze zelf meestal door.

Niet loslopen op een losloopgebied vind ik soms niet raar.shine loopt bijna altijd los maar bij mijn werk (net ernaast) is een losloop gebied nou nooit! dat ze daar los mag het is een groenstrookje die uitkomt/begint bij een drukke weg en een straat waar auto's ook niet zachtjes rijden.

En dan word ik wel eens raar aangekeken ja maar als mijn hond onder een auto komt omdat ik haar los heb gelaten en ze ziet wat aan de overkant en ze rent over (of een andere hond) lijkt mij dit veel erger dan een hond die aan de riem zit bij een losloop gebied,
(luisteren kan ze verder echt super maar neem het risico niet)


Vind wel als je weet hoe de andere hond reageerd (even weer ontopic

;-) ) en stel dit is niet een al te makkelijke hond of je weet dat hij aangelijnd zit voor een bepaalde reden dan hou ik er helemaal bij me.
Probeer het vaak voor te zijn maar soms heeft zij al de ander door voor ik er erg in heb...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Toch blijft het bij mij in de top 3 irritatie punten zitten hoor..

Laatst ook, ik laat asielhonden uit, die moeten wel aan de Flexi want mogen niet los en op deze manier kunnen ze toch een beetje vrij zijn.

Komt er een vrouw aan met haar hond en laat haar Flexi zo van de lijn..Ik zag allerlei horror scenario's voor mij, want 2 van die rotlijnen in elkaar (ik heb een hekel aan die flexi's met koorden), een asielhond die niet van mij is en een eigenares die duidelijk niet weet waar ze mee bezig is.
Dus ja, daar zeg ik dan wat van. Het is een asielhond, dus er word geen risico mee genomen, klaar.

Een Flexilijn is GEEN loslopende hond en hier ook niet mee te vergelijken. Dus de flexi van de rem halen zodat je hond 5 meter naar voren kan rennen is niet te vergelijken met als je hond echt los loopt.

Helaas denken sommige mensen hier anders over, zoals mijn voorbeeld verhaal.

honden page profiel Angela & ShineAngela & Shine

honden foto van Angela & Shine

Caitlin

Ik sluit me aan bij jou verhaal het is niet met elkaar te vergelijken.
En zeker 2 lijnen in elkaar ik heb het 1 keer gehad toen ik op het asiel stage liep/werkte ik had een hond aan de lijn en iemand komt met een andere asiel hond te dicht in de buurt.

Ze gaan vechten en het ergste is nog dat de klip van de riem bij de ander aan de halsband vastklikte (vraag me niet hoe maar het gebeurde) gelukkig kregen we ze ineens van elkaar maar toch beide met bijtwonden.

En sindsdien nog voorzichtiger met 2 honden aan de lijn

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne

honden foto van Rocky & Ivonne

Ik vind het heel goed wat je doet , bij ons loopt rocky zo goed als altijd aan de oprollijn .
Alleen op speelwei mag hij los of als we zeker weten van ja hier kan het wel eens eventjes dan mag hij even los...maar voor de veiligheid hou ik hem liever aan de lijn :-D

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

mijn honden lopen constant aan de lijn.
ook omdat hier in belgie nergens je hond los mag lopen.

maar ok voor die redenen moest ik eens iemand tegenkomen met een hond

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ik laat ze vaak loslopen in het natuurgebied hier vlakbij. de honden moeten al zo vaak vast...
als ik dan 'n andere hond zie aankomen, dan maak ik ze terug vast.. ( een heel werkje hoor, met drie honden)


onlangs kwamen wji 'n vrouw tegen die een teckel aan de lijn had,
ik maak mijn honden vast, en die vrouw begint een drama te maken dat haar hondje al aangevallen is geweest, dat ik m'n rothonden aan de lijn moet houden, en dat haar teckel al zo gevoelig is! (want het is 'n teckel)...

Tja, de honden MOGEN daar los... dat ze dan maar blij is dat ik m'n honden TOCH aanlijn...

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ik laat ze vaak loslopen in het natuurgebied hier vlakbij. de honden moeten al zo vaak vast...
als ik dan 'n andere hond zie aankomen, dan maak ik ze terug vast.. ( een heel werkje hoor, met drie honden)


onlangs kwamen wji 'n vrouw tegen die een teckel aan de lijn had,
ik maak mijn honden vast, en die vrouw begint een drama te maken dat haar hondje al aangevallen is geweest, dat ik m'n rothonden aan de lijn moet houden, en dat haar teckel al zo gevoelig is! (want het is 'n teckel)...

Tja, de honden MOGEN daar los... dat ze dan maar blij is dat ik m'n honden TOCH aanlijn...

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

" Tja, de honden MOGEN daar los... dat ze dan maar blij is dat ik m'n honden TOCH aanlijn... "


Dat staat dus hoog in MIJN ergernissen top 10. Dat mensen met aangelijnde honden in een losloopgebied gaan lopen. Grr! ;-)
Heel vriendelijk van jou dat je ze toch aanlijnt. :-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Als ik iemand tegenkom die de hond aangelijnd heeft dan lijn ik mijn hond ook onmiddellijk aan.

Heb het zelf een keer ondervonden dat ik met mijn hond (aangelijnd) in het bos liep en er 2 opdringerige honden op hem af kwamen (onaangelijnd). De eigenaren riepen hun honden niet terug of wat dan ook - heeeeeel irritant. Lucky begon zo agressief te blaffen en te grommen dat ik hem op moest tillen :'(

Wat ik vaak merk dat mensen denken dat als ze het bos in lopen dat de honden maar los kunnen/mogen lopen. Dit is toch vaak NIET het geval.

Zo liep ik ook een keer in het bos en kwam er een stelletje aangelopen. Ik zag die vrouw opeens stilstaan en ze verschoof zich een beetje achter haar man/vriend. Heb mijn hond direkt geroepen, aangelijnd en met een boog om haar heen gelopen. Zij keek me toen verheugd aan en zei: dankje :-)

Nog geen seconde later komt er weer iemand aan met haar hond en ik zeg tegen die vrouw, lijn je hond even aan - die vrouw die daar loopt is bang voor honden. Krijg ik te horen dat haar hond niets doet en dat die vrouw anders niet in een bos hoort te lopen???

Dat is dus waar ik mij zoooo kwaad over kan maken.... hondeneigenaren die zeggen van.. mijn hond doet niets... dus ieder ander mens of hond moet die hond maar accepteren????

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

" Als ik iemand tegenkom die de hond aangelijnd heeft dan lijn ik mijn hond ook onmiddellijk aan.

Heb het zelf een keer ondervonden dat ik met mijn hond (aangelijnd) in het bos liep en er 2 opdringerige honden op hem af kwamen (onaangelijnd). De eigenaren riepen hun honden niet terug of wat dan ook - heeeeeel irritant. Lucky begon zo agressief te blaffen en te grommen dat ik hem op moest tillen :'(

Wat ik vaak merk dat mensen denken dat als ze het bos in lopen dat de honden maar los kunnen/mogen lopen. Dit is toch vaak NIET het geval.

Zo liep ik ook een keer in het bos en kwam er een stelletje aangelopen. Ik zag die vrouw opeens stilstaan en ze verschoof zich een beetje achter haar man/vriend. Heb mijn hond direkt geroepen, aangelijnd en met een boog om haar heen gelopen. Zij keek me toen verheugd aan en zei: dankje :-)

Nog geen seconde later komt er weer iemand aan met haar hond en ik zeg tegen die vrouw, lijn je hond even aan - die vrouw die daar loopt is bang voor honden. Krijg ik te horen dat haar hond niets doet en dat die vrouw anders niet in een bos hoort te lopen???

Dat is dus waar ik mij zoooo kwaad over kan maken.... hondeneigenaren die zeggen van.. mijn hond doet niets... dus ieder ander mens of hond moet die hond maar accepteren???? "


Als ik eerlijk moet zijn had ik mijn hond ook gewoon los gelaten. Tegenwoordig zijn honden zo vreselijk gebonden aan allerlei moralen en regeltjes. Als jij er zeker van bent dat je hond niets doet, waarom kan die vrouw dan niet gewoon eventjes moed verzamelen en doorlopen? Gaat het om een straat in de stad of een restaurant, tuurlijk, maar in het bos? Er moet toch ook iets van de andere kant komen?
Waar ik me het meest aan erger is dat mensen met honden in de samenleving worden gezien als degenen die er zelf voor kiezen zo'n beest te hebben en er dus maar alles aan moeten iemand anders vooral niet een beetje tot last te zijn. Mensen zonder hond mogen van mij in veel gevallen wel iets verdraagzamer zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 7 van 9 12 3 4 5 6 78 9
Volgende forumvraag: Voer laten bezorgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^