Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

@ roy en nicole.

ik snap dit probleem opzich wel, dat is ook een moeilijke kwestie en je hoort dit soort verhalen vaker.

Maar uiteindelijk komt het er dan op neer dat degene met de onsociale hond zich ergert aan mensen die wel een sociale hond hebben, en dat wij dan de hond bij ons moeten houden. Ik blijf dat een omgedraaide wereld vinden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

ik heb het hier over losloopgebieden en het bos, niet over uitlaatstroken en gewoon op straat.

honden page profiel dorine dorine

honden foto van dorine

@ rahanna

de hond die ik nu heb is wel een sociale hond hoor. En de reden dat ik met hem in het losloopgebied hier ga open is dat het het dichtsbijzijnde bos is en hij dan ook echt rond kan gaan snuffelen en doen zonder dat ik op moet letten op auto's. Bij ons is er alleen grasstroken enzo langs een 50 km weg dus hij kan maar twee-drie meter van mij vandaan en als ik naar het bos ga heb ik een tien meter lijn mee, zodat hij wel zijn beweging krijgt. Wel lastig voor mij elke keer dat touw, maar das pech hebben voor mij.

honden page profiel dorine dorine

honden foto van dorine

@ rahanna, in het losloopgebied horen honden nog steeds onder appel te staan. Dus niet is losloopgebied dus honden mogen doen en laten wat ze willen.

@ patricia
Was ook niet aan jou bedoeld hoor, maar meer aan de mensen die ik vroeger tegenkwam ;-)

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Ja maar honden blijven nu eenmaal honden en niet elke hond staat linea recta voor je neus als hij al eenmaal een andere hond ziet.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

" Maar uiteindelijk komt het er dan op neer dat degene met de onsociale hond zich ergert aan mensen die wel een sociale hond hebben, en dat wij dan de hond bij ons moeten houden. Ik blijf dat een omgedraaide wereld vinden. "


Ik zie het juist andersom..Zal vast ook te maken hebben met wat voor hond je hebt en wat voor rugzakje deze bij zich heeft, dan kan ik me voorstellen dat je het juist zo ziet dat jouw hond lijd onder de sociale honden omdat die alles mogen/kunnen.

Echter kan ik op bepaalde plekken nergens meer komen, omdat mijn hond die tijdens alle afleidingen luistert en haar eigen gang gaat, word bedolven door de honden die bananen in hun oren hebben en totaal niet worden tegengehouden.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

voor mij is een losloopgebied een gebied waar honden los "mogen" lopen.... niet een gebied waar honden los "moeten" lopen.... en heb jij een hond die soms niet luistert en dus wel naar aangelijnde honden toeloopt... dan is het aan jou om je excuses aan te bieden tegenover iemand die zijn hond wel aangelijnd heeft, en aan jou om eventuele kosten te betalen als het mis gaat.... niet andersom....

staat jou hond chronisch niet onder appel... dan is het wellicht juist jou hond die niet los hoort te lopen (dit is trouwens aan niemand specifiekgericht)... hoe sociaal deze ook moge zijn... Feit is volgens mij dat een ander geen last hoort te ondervinden van jou hond.... en als iedereen hier mee rekening houdt.... dus asociale honden aan de lijn, en sociale honden aanlijnen als je een andere hond aan de lijn tegenkomt.... dan zijn alle problemen opgelost.... en hoeft niemand zich te ergeren....





honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

@ claire,
Daar ben ik het niej mee eens...
Ik zal mijn excuses aanbieden als ik te laat ben, en mijn hond er naartoe gaat..
Maar mijn hond niet los kunnen laten, omdat hij naar andere honden toegaat, vind ik wel heel erg ver gaan.
Als een hond aan de lijn, egt lelijk doet, dan hoor je daar niet te lopen!!
Je kan een hond die 'gevaarlijk'kan zijn, tog ook niet blootstellen aan andere loslopende honden..
Daar kan je overal mee lopen, waarom dan juist in een losloopgebied, en niet gwn een ander gedeelte van het bos??
Bij ons zijn juist de losloopgebieden heel weinig en drukbezocht.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ patricia: het kan best dat ons verschil ligt aan het feit dat ik wel in een regio woon met veel losloopgebieden die niet al te druk bezocht worden .. daar heb je helemaal gelijk in....

ik hoef Tess tijdens onze dagelijkse lange wandelingen door de weeks maar 1 of 2 keer aan te lijnen (in het weekend wel vaker...)... en dat vind ik dus helemaal niet erg....

ik kan me wel voorstellen dat als je het iedere paar minuten zou moeten doen, dat het dan wel een ergernis zou zijn :-) Maar dan zou ik daar ook niet meer naartoe gaan om heel eerlijk te zijn....

maar ik realiseer me nu wel dat ik praat vanuit een luxe-positie.... eigenlijk is alles hier buiten de bebouwde kom losloopgebied.... en dat wil ik graag zo houden... vandaar dat ik er een beetje fel op ben dat iedereen zijn/haar eigen verantwoordelijkheid met nemen voor zijn/haar eigen hond....

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola


@ claire, ik snap heel goed, dat je daar wel fel op bent ;-) En ik vind ook dat ieder zen verantwoording moet nemen voor zen eigen hond!

Hier zijn egt heel weinig losloopgebieden, of hele kleine 'renveldjes'naast een trambaan, of een brom/fietspad :'(

ik ben juist weer wat fel, op honden aan de lijn ( met een egt gedragsprobleem ) op de kleine losloopveldjes O-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ok, dan snappen we elkaar :-)





honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

verwantwoording vindt ik in de zin van hou je aan de regel ok al is het klein stukje naar de losloop gebied regel is regel tot daar angelijnd en dan moet je het ok doen dat is verwandwoordin nemen je neemt een hond hou je dan ok aan de regels van een bezitter van ee hond

en heb je een hond die je onder controllen heb dan wat maak je druk als je weet dat je hond niet op ieder af gaat dus ok op aangelijnde maar ja eindeloos verschillende meningen heb me mening geven :-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

ik heb ook mijn mening gegeven :-)
Ik weet zeker dat we allemaal de veiligheid van onze honden het belangrijkste vinden ;-) :-D en meningsverschillen zullen er wel blijven haha maarjah, als je andere met respect behandeld krijg je ( als het goed is) ook respect terug O-)

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Ik vind het opzich een mooi verhaal en ergens klopt het ook wel, maar in praktijk zou het raar lopen. Wij hebben een hond die perfect op hondengedrag reageert en nooit zomaar zal aanvallen laatstaan bijten. Hij loopt nooit weg, vertoont geen dominant gedrag als rijden en gaat een hond uit de weg als deze uitvalt. Hij blijft netjes in de buurt en is gewoon een hele lieve hond. Het enige wat er nog aan mankeert is dat, wanneer hij een hond ziet, en meestal op af gaat om te begroeten.

Ons uitlaatterrein bestaat uit een groot veld met vijver, waarlangs een lang pad loopt. Op het veld staan mensen met de hond los, maar over het pad lopen continu mensen met aangelijnde honden. Elv gaat ook naar die honden regelmatig kijken.

Zou ik me houden aan "aanlijnen als er een andere hond komt", dan zou onze hond om de vijf minuten vast moeten, terwijl hij sociaal en prima-hondengedrag vertoont. Dus door het feit dat hij niet altijd terugkomt als je hem roept zou hij eigenlijk alleen maar aan de riem zitten. Want als ik de meningen van mensen hoor zou het daarop neer komen. Dus het verhaal klinkt het mooi, maar in mijn ogen zou het belachelijk zijn mijn hond daarvoor elke keer aan te lijnen.

Daarnaast, als iemand zo'n valse hond heeft dat hij toenaderende honden aan de riem dodelijk letsel toebrengt, dan vindt ik dat die hond een muilkorf moet dragen, en de eigenaar daar zeker niet in een losloop gebied mee moet rondlopen.

honden page profiel momo

honden foto van mo

" ja dat doe ik ook, is mijn hond los, en ik zie dat er iemand naar me toekomt met de hond vast ? dan roep ik direkt bamse bij me en lijn haar vast.

eens heb ik daar een compliment voor gehad, die had een pitbull aan de lijn, ze stapten uit de auto, bij de blauwe stad, ruimte genoeg, maar toch , bamse bij me geroepen, en aangelijnd.

de vrouw vond het super dat ik dat deed, terwijl ik dat heel gewoon vind, bamse mag dan ook nimmer naar honden toe die aan de lijn zitten, ze zitten niet voor niets aan de lijn. "

dus als mijn hond aan de lijn loopt is doe vals of kan die niet met andere honden??
raar mijn hond zit voor een andere rede aan de lijn!

mijn honden lopen voor het grootste gedeelte altijd los.
en ja het ligt eraan of ik ze wel aanlijn of niet...

en dat bepaal ik op het moment.

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

" Ik vind het opzich een mooi verhaal en ergens klopt het ook wel, maar in praktijk zou het raar lopen. Wij hebben een hond die perfect op hondengedrag reageert en nooit zomaar zal aanvallen laatstaan bijten. Hij loopt nooit weg, vertoont geen dominant gedrag als rijden en gaat een hond uit de weg als deze uitvalt. Hij blijft netjes in de buurt en is gewoon een hele lieve hond. Het enige wat er nog aan mankeert is dat, wanneer hij een hond ziet, en meestal op af gaat om te begroeten.

Ons uitlaatterrein bestaat uit een groot veld met vijver, waarlangs een lang pad loopt. Op het veld staan mensen met de hond los, maar over het pad lopen continu mensen met aangelijnde honden. Elv gaat ook naar die honden regelmatig kijken.

Zou ik me houden aan "aanlijnen als er een andere hond komt", dan zou onze hond om de vijf minuten vast moeten, terwijl hij sociaal en prima-hondengedrag vertoont. Dus door het feit dat hij niet altijd terugkomt als je hem roept zou hij eigenlijk alleen maar aan de riem zitten. Want als ik de meningen van mensen hoor zou het daarop neer komen. Dus het verhaal klinkt het mooi, maar in mijn ogen zou het belachelijk zijn mijn hond daarvoor elke keer aan te lijnen.

Daarnaast, als iemand zo'n valse hond heeft dat hij toenaderende honden aan de riem dodelijk letsel toebrengt, dan vindt ik dat die hond een muilkorf moet dragen, en de eigenaar daar zeker niet in een losloop gebied mee moet rondlopen. "

ik vindt gewoon dat je hond aangelijnd moet zijn waar het o moet dat zijn de irietatie van aangelijnde honden maarik vind zelf als je weet dat je hond toe in staat is om een hond te pakekn of te bijten moet je gewoon simpel aan de lijn h ouden weet je dat je hond toe in staat is om de moorden dan ja muilkorfe zoals ik heb ivm de eigenaren van lady de oude dan die hebben haar gek gemaak maar ik kom vaak in de problem door mensen die zch niet aan de regels houdenm

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

en om terug te komen op de manier van aso hond erger aan sociaal hond omdat hun met de sociaal hond bij zich moet houden het haat bijv mij er om dan mensen hun hond ondecontrollen moeten houden en bij zich moeten hou op de manier van niet op mij hond aflopen want uiteindelijk krijg ik gezeik ooo mijn hond dit en dat jou hond bijt de mijne ja hallo zorg er dan lekker voor dat hond bij je in buurt loop of in iedergeval niet op elk hond afend want dat is niet gepas en somige met normaal honden vinden het ok niet altijd prettig en bij mijn hond is gemuilkorf maar kan zich niet verdedigen tegen ander honden

maja beetje rekening met elkaar houden zou wel leuk zijn maar helaas de wereld is groot ego

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

haha ik denk niet dat we hier echt uit gaan komen. Ik blijf erbij dat ik er in geloof dat de meeste honden het zelf kunnen oplossen. Elv zoekt altijd voorzichtig toenadering en als een hond zich agressief of te dominant gedrag loopt hij er met een boog omheen of geeft in het ergste geval een waarschuwing. En dat hij misschien ook een keer flink gebeten wordt, ja, dat risico neem ik dan maar. Het speelt hier natuurlijk in mee dat hij zelf een heel sterke hond is en ik weet dat hij goed zijn mannetje kan staan als dat nodig is. In mijn geval, als je weet dat de gebieden die ik bezoek redelijk druk zijn, kan ik het Elv niet aandoen hem constant aan te lijnen. Vooral niet als hij zich zelf goed gedraagt.

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

Ik ben het met Rahanna eens, onze oudeste Duke van net een jaar lijkt heel erg op elv. Altijd vriendelijk, goed onder appel, nooit agressief naar andere honden enz. Alleen heel af en toe wil hij toch even snuffelen bij een hond die aan de lijn zit. Valt die hond uit of neigt deze daartoe dan is Duke al als een haas ervandoor. Ik vind daarom ook dat onze goed gesocialiseerde hond niet de dupe hoeft te zijn van allerlei probleemhonden. Negen van de 10 x zeggen overigens de baasjes van de honden aan de lijn: "je hoeft hem niet vast te doen hoor, we zien wel hoe het loopt". Ik ben het daarmee eens, door dit bewust te laten gaan leert Duke des te beter om niet naar honden te gaan die aan de lijn zitten, anders zou hij dit nooit leren.

Voorheen hadden wij een Duitse herder die erg agressief was naar andere reuen. Met hem kwamen we nooit in losloopgebieden. Kortom er zijn zoveel mogelijkheden voor mensen om in de natuur te lopen met hun hond dus waarom dan perse in een losloopgebied

honden page profiel TZNTZN

Ik zelf moet ook toegeven dat mijn hond zoals hier eerder is gezegd 'chronisch niet onder appel staat'.
Ik vind echter niet dat ik hem de kans moet ontnemen om te zwemmen, rennen en spelen met andere honden....

In de uiterwaarden laat ik hem dan ook gewoon loslopen en ik weet dat hij niet luisterd als hij iets anders ziet...

Hij is overigens wel goed met andere honden en met honden waarmee het niet goed gaat... Ja, die ontwijkt hij zelf gelukkig. Ik zie dus opzich niet heel erg het probleem...

honden page profiel TZNTZN

Ik zelf moet ook toegeven dat mijn hond zoals hier eerder is gezegd 'chronisch niet onder appel staat'.
Ik vind echter niet dat ik hem de kans moet ontnemen om te zwemmen, rennen en spelen met andere honden....

In de uiterwaarden laat ik hem dan ook gewoon loslopen en ik weet dat hij niet luisterd als hij iets anders ziet...

Hij is overigens wel goed met andere honden en met honden waarmee het niet goed gaat... Ja, die ontwijkt hij zelf gelukkig. Ik zie dus opzich niet heel erg het probleem...

honden page profiel TZNTZN

Ik zelf moet ook toegeven dat mijn hond zoals hier eerder is gezegd 'chronisch niet onder appel staat'.
Ik vind echter niet dat ik hem de kans moet ontnemen om te zwemmen, rennen en spelen met andere honden....

In de uiterwaarden laat ik hem dan ook gewoon loslopen en ik weet dat hij niet luisterd als hij iets anders ziet...

Hij is overigens wel goed met andere honden en met honden waarmee het niet goed gaat... Ja, die ontwijkt hij zelf gelukkig. Ik zie dus opzich niet heel erg het probleem...

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

maak mij ok niet uit dat we er niet uitkomen :-)
ieder zijn eigen toch maar ik ben van mening dat als er een loslopende hond in de straat op de mijn af loop ik waarschuw doe je hond aan de lijn doe je het niet ja spijt me zeer maar dan doe ik de korf af of in ieder ander geval mijn rocco is dominant en gaat de strijd aan met reutjes nou loop je reu op de mijn af moet je niet mij de schuld geven dat jou gebeten is moet je maar aan de lijn tenslote is de straat geen losloop gebied

dit is niet naar iemand bedoel trouwens dit is wat ik mee gemaak heb

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

Melissa, het valt mij op dat je het eigenlijk steeds hebt over op straat, dat is dus geen losloopgebied en dan heb je groot gelijk. Echter in een losloopgebied is het verwachten dat iedereen zich aanpast aan probleemhonden een utopie

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

oh,,ik laat hem altijd gewoon los..

voortaan aanlijnen dus :-)

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

" Melissa, het valt mij op dat je het eigenlijk steeds hebt over op straat, dat is dus geen losloopgebied en dan heb je groot gelijk. Echter in een losloopgebied is het verwachten dat iedereen zich aanpast aan probleemhonden een utopie "

umm ja maar is daar iets mee dan :-D
maar ik een losloop gebied kan er ok wel rekening met elkaar gehouden worden van beiden partij hun ding kunnen doen ik vindt dat van bijde partij hun vrijheid niet moet beperk worden zowel bijde moeten kunne lopen en als jij een aangelijnd hond ziet wat is er de moeite om ff ander kand op te gaan of er gewoon langs te lopen mits je hond niet er op af rend een aanglijnd hond alleen op kleine aangelijnde gebiedjes is ok niet altijd leuk voor ze bijv mijn hond is zo gemaak door oude eigenaren dus hij koos e rniet voor om verkeerde dingen te doen dat werd haar verplicht anders kan je het al raden dus dan moet ik haar vrijehid beperken omdat zij zo werd behandeld

maja ieder zijn ding :-D

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

melisse, kleine aangelijnde gebiedjes zeg je, echter het aanlijngebied is natuurlijk vele malen groter. Daar reken ik namelijk mijn gehele woonplaats ongeveer onder + gedeeltes van het bos, parken, enz.

En het is zeker lullig voor jou en je hond dat hij een rot leven heeft gehad maar daar kan verder ook niemand iets aan doen. Je hebt gewoon met dat feit te maken. En uiteraard zullen de meeste normale beleefde mensen hun hond even bij zich roepen of aanlijnen. Echter niet iedere hond heeft dit in zijn aard of is nog te jong om hiernaar te luisteren, is er vaak al vandoor zonder dat je hier als eigenaar altijd wat aan kunt doen. De gevolgen zijn dan inderdaad voor rekening van de loslopende hond, daar leert die van. Soms loop je ook onverwacht tegen een aangelijnde hond aan, of mensen gaan hun eigen hond pas vast doen als mijn hond al bijna bij hun is. Dan is het dus te laat. :-D

honden page profiel Melissa---Rocco&LadyMelissa---Rocco&Lady

honden foto van Melissa---Rocco&Lady

:-)

honden page profiel Roy en NicoleRoy en Nicole

honden foto van Roy en Nicole

* Buiten het losloop gebied de hond gewoon aanlijnen.
De hond kan dan niet overal tegenaan plassen.

* De hond maakt geen voorbijgangers bang..... Zijn heel veel mensen in nederland toch bang van een hond. Zeker een onaangelijnde.

* Geen zuchtende bestuurders van fietsers, brommers, auto's en vrachtwagens die het al zien gebeuren dat de hond onverwachts de weg op schiet.

*Natuur/dieren buiten de losloop gebieden worden niet lastig gevallen door u hond.

* aangelijnde honden worden niet ineens besnuffeld door een onaangelijnde.
etc etc etc
Kortom U hobby moet niet leiden tot irritaties bij anderen, dus aanlijnen waarop de hond aangelijnd dient te zijn

honden page profiel Saskia & KyraSaskia & Kyra

honden foto van Saskia & Kyra

Ik vind het wel eens lastig. We doen onze hond vaak aan de riem, ook hier in het losloop-dorpsbos. Er zit nogal jachtinstinct in en aangezien het hier krioelt van de konijnen.... Als ze maar iets ruikt is ze razendsnel weg, en luistert nergens meer naar. Op sommige plekjes, waar blijkbaar minder spannends te ruiken valt, laten we haar wel los.

Sommige mensen doen hun honden even vast als ze ons tegenkomen, maar de meesten niet. Onze hond wordt dan wel vaak onzeker, de haren op haar rug gaan dan overeind staan. Als ik het idee heb dat ze de ruimte nodig heeft, laat ik haar los. De aandacht is dan zo op de andere honden gericht, dat ze toch geen konijn meer ruikt. Als ze weer gekalmeerd is, klik ik de riem weer vast. Maar ik krijg ook wel opmerkingen over dat het een losloopgebied is, met bijpassend verontwaardigde blik.

Ik voel me dan heel schuldig, maar ja, die mensen hoeven misschien geen hele buurten af te struinen op zoek naar een hond die toevallig konijnen ruikt en daarbij ook dwars door allerlei tuinen draaft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doen jullie als jullie hond los loopt en er komt iemand aan met een hond aan de lijn?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 9 12 3 4 5 67 8 9
Volgende forumvraag: Voer laten bezorgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^