Waarom gekozen voor een kruising..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Haii mooie kruisingen en baasjes..!!

Ik ben benieuwd WAAROM jullie voor een kruising hebben gekozen.?? Is het zo op je pad gekomen en dacht je nou dat ik eigenlijk wel leuk, of heb je bewust naar een bepaalde kruising gezocht..?? Of uit het asiel en was het toevallig een kruising die je aansprak..??

Groetjes Loes en een knipoog van Kaya

p.s.

Ik heb Kaya uit een oeps nestje. Ik was al heel lang opzoek naar een leuke hond maar ik wist niet welke ik moest kiezen. Tot op een dag me zusje thuis kwam van haar werk in het A'damse bos met een hele mooie foto van Kaya en haar broertjes en zusjes. Ze vertelde dat een klant was langsgekomen met de moeder hond en 1 pupje. We (ik me moeder en me zusje) waren helemaal verliefd op de puppies.
Toen zijn we gaan kijken en hebben we besloten om haar te nemen.

honden page profiel EsterEster

honden foto van Ester

Mijn vorige kruising is 14 jaar geworden, het was een Jack Russel/Fox Terriër! Vorige was rashonden maar nooit oud gewordt, daarom een kruising. Ik ben niks tegen een ras hond, maar wil zelf niet een, en ik ben heel blij met mij lief klein ondeugend kruising :-)

honden foto van Saskia & Pepper/ Boomer R.I.P

Boomer (blond) heb ik als 2 jarige belhamel uit het asiel gehaald. Ik haal de zogenaamde "kneusjes" uit het asiel. Boomer was nauwelijks gesocialiseerd en uitte dat door overal te plassen en overal tegen te blaffen. Dat hebben we met liefde en geduld en training allemaal in goede banen weten te leiden. Inmiddels is hij een wat rustiger opaatje van 17 jaar.
Pepper kwam toevallig op mijn pad. Zij komt bij een vriendin vandaan. Ik kende haar dus al. Maar door omstandigheden kon ze daar niet blijven (was voor mijn vriendin heel moeilijk). Nu is Pepper 2 jaar bij mij en het gaat heel goed. En mijn vriendin ziet haar ook nog steeds en zij is blij dat het goed met Pepper gaat.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

@Loes & Kaya

Wat een leuke naam: Kaya!

Mijn reactie:
Ik heb deels bewust gekozen voor een kruising. Ik wilde eerste een rashond (witte herder of een rottweiler) omdat wij altijd rashonden hebben gehad. Maar toen wees iemand mij op asiel honden en buitenlandse asielhonden. Toen ik research ging doen werd ik stapel verliefd op mijn eerste hond Layka en zij was een kruising. Sinds dien ben ik weg van kruisingen, puur omdat ze uniek zijn. En daarnaast minder kans hebben op erfelijke ziektes of afwijkingen. Ze zijn over het algemeen sterker en dat heeft zich tot nu toe bewezen. Layka heeft last van artrose maar voor de rest nooit iets gehad. En nu heb ik 4 honden, allemaal kruising.

Liefs,

Maaike
Ginmalayka.com - Blog over het redden van dieren en meer.. !

honden page profiel rosinarosina

Ha Loes,

Wij hebben nooit rashondjes gehad. Omdat de eerste twee bij hun baasjes weg moesten en daartussen hebben we wel een pup gehad maar uit een particulier nest, Nu hebben we in anderhalf jaar tijd Gouma, Gypsy en Lisa bij ons in huis genomen. Zij waren buitenlandse straathondjes. je kunt nu wel raden waarom het geen rashondjes zijn. Tussendoor zijn we nog gastgezin geweest voor andere honden. En je kunt er van verzekerd zijn dat we dolblij zijn met onze drie wereldhonden.

Jij veel plezier met Kaya,

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik ben niet speciaal op zoek gegaan naar een bepaalde kruising, maar wilde graag een hond die het niet zo makkelijk had een goed tehuis bieden en dat werd dus Lola. :-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Dat vind ik echt goed :-) als er nou meer mensen waren die er zo over dachten.. O-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik wilde een hond en was al jaren in de ban van de Chihuahua.

En toen mocht het, mijn moeder zei dat kruisingen sterker zijn..

Vandaar deze kruising, nu weet ik uiteraard beter en had ik het nooit moeten doen.

Natuurlijk is Bijou mij erg dierbaar en mijn nummer 1, heb geen spijt van haar, dat bedoel ik niet O-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

ook bewust met een dwergpinsher..??

groetjes

honden page profiel PluchePluche 3 doggies

honden foto van Pluche

Ik zocht naar een klein hondje en was al heel erg lang broeds , Klein omdat ik hem naar boven moet dragen (bovenwoning). Het liefst met een vachtje waar ik lekker mee kan prullen zoals bij mijn perzische kater.
Wiggle komt ook uit een oepsnestje. Ik vind het gewoon leuk om de varianten in de mixjes te zien en zocht daarom niet naar een specifiek ras
Mijn puppie en ik zijn gewoon voor elkaar bestemd anders had ik hem nooit gevonden denk ik. We zijn stapel op elkaar het is zo'n lief ventje :-D

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

:-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

De baasjes van mijn Oppashond wilden graag een hond uit het asiel, een pup. Toen kwamen ze daar Mojo tegen :-) Ze zijn dus niet echt opzoek gegaan naar een bepaalde kruising maar Mojo kwam gewoon op hun pad terecht :-D

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Spike en Matchy kwamen op mijn pad.
Bij Spike heb ik mij eerst ingelezen in de
rassen en ben toen bij het nestje gaan kijken.

Matchy kwam als herplaatser hier op het forum.
Ook bij haar heb ik mij eerst ingelezen in de rassen
en ik heb gemaild met haar bazinnetje.

Bij beiden vind ik de rassen die ze in zich hebben erg leuk,
vandaar dat ze bij mij zijn komen wonen.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

leuk om te horen allemaal :-) , vooral omdat veel mensen met een kruising dus echt voor het karakter kiezen (niet dat mensen met echte rashonden dat niet doen hoor !!)maar je ziet het dan gewoon vaker gebeuren dat sommige mensen later toch spijt hebben omdat het ras tegen valt, tegenover de mooie looks van de hond.

bijv: op puppy cursus was er een stel, best wel kakkerig, en die hadden een weimaraner reu genomen. Ze vertelde dat ze toen al dachten van 'hadden we het maar niet gedaan' Ook hadden ze meteen al problemen omdat ze zich gewoon niet in het ras hadden verdiept, voorbeelde erg dominant heel onrustig en bijten naar de vrouw..

Vond dit zo sneu voor de hond, hij kreeg ook niet genoeg beweging..!! zit vast over een paar maanden/jarem in een asiel


groetjes

honden page profiel Betina van der ZandenBetina van der Zanden 3 doggies

honden foto van Betina van der Zanden

ik was op zoek naar een gezelschapsdiertje, want ik stikte van de heimwee toen ik op mezelf was gaan wonen, helaas was het asiel die dag dicht en dus paniekte ik alweer, gelukkig wist Hetty, mijn zus, de oplossing, zij had nog wel een adresje waar ze honden verkochten en daar zat ie, Micky een kruising kooikertje en ....................... Die heb ik gekocht en nog nooit ook maar 1 sec. spijt van gehad.

Dus eigenlijk gewoon tegenaan gelopen.

Met Myla is het een ander verhaal, ik was op zoek naar een gezelschap voor Micky, die duidelijk eenzaam was omdat hij nu overdag alleen thuis was, en op het braderie in Schaijk kwamen we 2 mensen tegen met een allerliefst puppietje in hun armen, het bleek dat ze ook nog een teefje beschikbaar hadden thuis, dus diezelfde middag nog gaan kijken met Micky en Rowan erbij en Micky leefde weer compleet op met het puppetje, die ook nog een allerliefst dametje bleek te zijn, dus zo zijn we tegen Myla aangelopen.

Niet bewust uitgeweest op kruisingen en ook niet op een bepaald ras, maar wat ben ik blij en gelukkig met mijn kruisinkjes.

Groetjes Betina

honden page profiel happyjan*happyjan* 3 doggies

honden foto van happyjan*

was liefde op eerste gezicht ja,het bestaat nog O-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

haha ja Jan ;-) wel bij honden ja ..

honden page profiel PluchePluche 3 doggies

honden foto van Pluche

Ik hou ontzettend véél van mijn poezen.
Maar ik was na 10 jaar een beetje vergeten hoe gek je met je hondje kunt zijn.
Hij geeft me zoveel vriendschap ... geluk.. gezelschap... beweging...regelmaat... praatjes zomaar met vreemde mensen. Kortom hij is mijn allessie O-)

honden page profiel Suzan, Bo & GuusSuzan, Bo & Guus 3 doggies

honden foto van Suzan, Bo & Guus

Echt gekozen voor een kruising hebben we niet. Onze Franse Bull was een "ongelukje".

Dat kwam omdat zijn moeder al 8 was toen ze dit nest kreeg en daarbij was het haar eerste nest.

Bo komt bij een goede vriendin van mij weg. De DA heeft haar toen voor een keuze gesteld door te zeggen; of we halen het weg of we geven de moeder een spuit waardoor de pups komen te overlijden in de buik. De eigenaren van Bo zijn moeder hebben toen gezegd: we laten de pups komen en zien wel hoe Mandy (de moeder) er op reageert en hoe het verder met de pups gaat.

Uit eindelijk zijn er 5 pups geboren. Daar zijn er 2 van bij de geboorte gelijk overleden. Sem (de 3e pup) zou naar een andere vriendin van mij gaan, maar is een week na de geboorte overleden. Hij kon zijn voeding niet binnen houden en door bij te voeden met de fles werkte ook niet.

Bo en Djilly (mijn reu dus en zijn zusje) zijn als beide overgebleven en zijn gelukkig kern gezond!!!

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

Ik heb er niet bewust voor gekozen.
We zagen Spike op mp staan en toen zijn we gaan kijken.
En het was liefde op het eerste gezicht :-D

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

leuk om te lezen allemaal ..!!

honden page profiel judith brokjudith brok 3 doggies

honden foto van judith brok

hoi allemaal wij hebben een kruising bordeauxdog labrador. hier hebben we voor gekozen omdat mijn man een bordeauxdog wilde en ik heel graag een labrador.
wij zijn toen op marktplaats gaan kijken en vonden daar theo. vandaar deze kruising Groetjes J
udith

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Leuke en zeker unieke kruising
en komt hij/zij bij een fokker vandaan of was het een gelegenheids nestje?

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

skinny heeft ons uitgekozen O-) O-) O-)


onze vorige hond was een kruising holl/mech met uiterlijk van een holl herder.ook niet bewust gekozen,maar van een collega overgenomen :-D :-D :-D

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! 3 doggies

honden foto van Kim en Laika!

we waren op zoek naar een actief, leuke gezinshond :-D

we vinden de border collie erg leuk, alleen waren mijn vader en moeder ervan overtuigt, dat deze zenuwachtig zouden zijn...
de friese stabij vinden wij ook erg leuk, alleen was het een minpunt, dat ze erg eigenwijs zouden zijn O-)

ik keek iedere dag op marktplaats, om te kijken of er een leuk hondje voor ons was... tadaaa, zo kwam Laika op ons pad :-D

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

per toeval kwam ik bij de advertentie.ik had nog nooit van het ras basenji gehoord.maar toen ik dat koppie zag was ik verkocht. :-D jazzy is een kruising jack russell basenji en mensen vinden hem zo mooi.hij heeft dan ook echt de basenji rimpel in zijn hoofdje en de oren en staart van zijn vader.zijn karakter is ongelooflijk lief en zachtaardig.hij is gek op knuffelen.hij moet niet veel van vreemde mensen hebben want hij moet je vaker gezien hebben.kent hij je eenmaal kan je hem gerust aanhalen.kent hij je niet en je wilt hem aaien deinst hij naar achteren.af en toe laat hij de basenji jodel horen. :-D maar hij blaft ook.het is een heerlijke hond en het is mijn 1e hond.hij is nu anderhalf.van mannen moet hij niets hebben.als er iets stuk is in het huis en er komt iemand om het te reparenen blijft hij licht grommen en naast me staan.als ik dan zeg het is goed jazz houd hij op. :-)

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Spike kreeg ik als kadootje :-)
Ik was overspannen en wilde de deur niet uit en toe kreeg ik een heel klein puppertje en toen moest ik voor hem wel de deur uit. Een echte vriend is het al 14 jaar en 10 maanden!
Helaas heeft hij nu sponylose en is hij aan het einde van zijn tijd...hij is moe, maar ik kan nog geen afscheid nemen.. :'(
Hij is een boerenfox met een jackrussel..wat een combi he hihi..het is een draak geweest hoor haha maar wel een hele lieve draak..mijn draak O-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

mooie en leuke verhalen :-)

honden page profiel Sara & GummiSara & Gummi 3 doggies

honden foto van Sara & Gummi

Gummi is afkomstig van een bedrijfshal in Wallonië waar ze tussen het vuil en materiaal zat, samen met haar 5 broers/zusjes en moeder. Haar moeder is Rottweiler, de vader is Border Collie.

Ik las een berichtje van een kennis op facebook waarin stond: "puppy zoekt thuis, ..." en er stond een filmpje bij. Aangezien ik al langer op zoek was naar een leuke puppy, ben ik een paar dagen later gaan kijken en dezelfde avond zat ze bij mij op schoot in de auto, richting thuis.

De reden dat die kennis haar heeft weggehaald bij de eigenaars, is dat ze alle pups zouden laten inslapen indien er geen baasjes werden gevonden... Ik heb Gummi dus helemaal gratis in mijn armen geduwd gekregen en kijk wat een prachtige lieve hond dat ze is geworden... (allé dat vind ik toch hahahaha)

Dat is in het kort ons verhaal ;-)

honden page profiel Elize, Nikki, Wodka en Tommy Elize, Nikki, Wodka en Tommy 3 doggies

honden foto van Elize, Nikki, Wodka en Tommy

Tommy is echt op mijn pad gekomen. Hij zat in een opvanggezin (hij komt uit Spanje) en het was gewoon liefde op het eerste gezicht, maar ja, ik had al 2 honden. Ik kon hem niet uit mijn hoofd krijgen, ik kwam te horen dat hij bij zijn opvanggezin weg moest, ik heb gebeld en zodoende is hij bij mij gekomen. Nog nooit een seconde spijt van gehad!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag:
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^