Waarom gekozen voor een kruising..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bellabella 3 doggies

honden foto van bella

Hallo,


Wij hadden twee boxers waar van de oudste vorig jaar plotseling op 10 jarige leeftijd is overleden!!!
10 jaar vonden wij nog te jong hij was altijd nog zo speels en lekker gek zoals een boxer kan zijn.

We hebben van div. mensen gehoord niet rashonden vaak sterker zijn dus........ nu hebben we Luna ons teefje van 4 maanden.
Kruising boxer/labrador (toch nog een beetje gekheid van een boxer)

Ze is zoooooo leuk en grappig!!
Vooral met onze boxer Eros.
Lekker maf stel, altijd feest in de tent bij ons.

Bella, Eros en Luna




:-D

honden page profiel Femke en SpikeFemke en Spike 3 doggies

honden foto van Femke en Spike

In eerste instantie waren we op zoek naar een rottweiler.
Mijn moeder had er 2 gehad en ja,dan ben je verkocht ;-)
We hebben wel bewust gekozen voor een hond uit het asiel,helaas vielen de rottweilers die toendertijd in de asiels zaten onder de catogorie 'heftig'.
En toen zag mijn zus Spike op de site,wat'n komisch hondje!
Dus wij gaan kijken...
Helemaal verliefd natuurlijk!
Waar we ons wel in vergist hebben is dat wij teveel gefocust waren op het rottweiler gedeelte.
Spike heeft misschien 5% rottweiler eigenschappen,de rest is echt ontzettend teckel!
Wel even een verschil zeg!
Maar dankzij Spike ben ik de teckel ontzettend gaan waarderen! :-)

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

honden foto van Jannie

Niet specifiek gekozen voor een kruising. In dec 2011 is m'n 16 jaar oude Husky overleden en vond het eigenlijk best lekker om even geen hond in huis te hebben, tot ik op de site van www.dutchyadoptions.com las hoeveel honden er een huis/baasje zoeken. Omdat veel puppies makkelijker een huis vinden dan grotere & wat oudere honden, heb ik daarvoor gekozen.
In juni komt "onze" Hesh (een mannelijke Mix) naar nederland.

Als hij hier een tijdje is en wij wat aan elkaar gewend zijn, wil ik zo'n DNA testje laten uitvoeren, om te kijken wat z'n voorouders waren. Dit om hem wat ras-gebondener te kunnen opvoeden.

Wat denken jullie dat hij is ?

;-)

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

honden foto van Jannie

honden page profiel Petra en haar 3 hondjesPetra en haar 3 hondjes 3 doggies

honden foto van Petra en haar 3 hondjes

Ik was gewoon verliefd op Fluf.

Ik ging voor een naakthondje kijken. Toen zag ik Fluf zitten en was op slag verliefd. Die mevrouw vertelde eerlijk dat zij geen naakthond was maar een x Chihuahua/naakthond. Het boeide me niet ik wilde Fluf. Ze had een nestje naakthonden en een nestje kruizing chihuahua/naakthond ik ging definitief voor Fluf.

honden page profiel AngelaAngela 3 doggies

honden foto van Angela

Dyma kwam uit een oeps nestje. Haar vader was met 7 maanden al geslachtsrijp en een week later zou hij gecastreerd worden..
Onze vorige hond was een paar weken eerder overleden en we waren meteen verkocht.
Na 2 jaar wilden we er graag een maatje bij voor Dyma, dit zou een asielhondje worden. Zo hebben we Bowie gekregen.

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

honden foto van hans mast

hallo allemaal

ik vind het voordeel van een kruising,dat als je daar aan begint,dat wel over wogen moet doen??wat voor ras of soort honden ga je bij elkaar zetten,om toch de hond te krijgen die je uit eindelijk wil hebben,en waar moet de hond voor gaan dienen,zo als ik zelf probeer iedere keer als ik een nestje sledehonden wil hebben,met de kennis die ik nu heb,mijn honden steeds beter en sneller te krijgen,ik zeg niet dat het mij ten alle tijden zal gaan lukken,maar ik doe mijn best er voor om de hond er zo optiemaal mogelijk er uit laten zien,en dat er alles op en aan zit wat een goede
sledehond nodig heeft,zo als vroeger hadden bijna alle sledehonden een enorme vacht en terecht want toen waren de winters ook een stuk kouder,als op de dag van vandaag,dus dat houd in dat ik nu honden gebruik met een veel kortere vacht als vroeger,dat is beter voor de hond,want die kan nu veel beter zijn warmte kwijt als voor heen ,en zo heb je veel meer dingen waar door je een hond beter kan maken,door een goede andere hond te gaan gebruiken van een ander ras of soort,ik heb het geluk gehad,dat alle honden die ik gefokt heb door de jaren heen,altijd goede honden zijn geweest,voor zowel voor mij zelf,als de honden die ik door de jaren heen verkocht heb,maar ik ben er nog lang niet,ik leer ieder jaar nog wat bij,en dat moet ook want iedere hond is weer anders

honden page profiel DesireeDesiree 3 doggies

honden foto van Desiree

Freggel (border collie X appenzeller) is gekocht door mijn vriend bij "Klein America" een dierenwinkeltje net over de belgische grens, hij woonde toen nog samen met zijn vorige vriendin. Dus toen Bas en ik een relatie kregen, kreeg hij mijn dochter erbij, en wij kregen zijn Freggel erbij.

Freggeltje kon ik al van pup af aan, Bas en ik waren al 9 jaar beste vrienden voor we een relatie kregen. Kan me nog zijn telefoontje herinneren; Dees! Ik heb een bolletje wol gekocht!! Ik riep AHHHH je hebt een pup! wat voor ene, en hoe heet ie? Waarop hij antwoordde, ik noem hem Freggel! Schitterend hoe kwam ie erop, tuurlijk de Freggel-grot :-D dat kwartje viel gelijk!

Ze hebben er een hele moeilijke pup aan gehad, slopen, poepen bijna 3 jaar lang, zenuwenpees 1ste klas! Maar al met al naar mensen toe een lief dier! Super slim/uitgekookt ;-)
Ik kan hem soms wel achter het behang plakken met zijn streken, maar rij onderhand boetes om er mee naar de dierenarts te scheuren als er wat met 'm is :-)
daarnaast is ie mijn sportmaatje geworden, hij gaat mee als ik ga rennen/hardlopen ...energie voor 10 die knakworst :-D

honden page profiel MollyMolly 3 doggies

honden foto van Molly

Toen ik deze pup zag, wist ik gewoon dat die bij ons hoorde! En voila...

honden page profiel ZoëZoë 3 doggies

honden foto van Zoë

Het zit zo, de meningen waren verdeeld. De een wou een grote hond, ik een kleine. Uiteindelijk heb ik toegegeven, en een Golden retriever aan bod gebracht. Maar nee, die was te groot. ;-) De een wou een Friese stabij! Maar dat wou ik niet. Dus zijn we gaan kijken. We vonden de perfecte kruising! Een kruising golden retriever friese stabij. Hadden we haar een half jaar, wouden we toch zeker weten of ze dat wel echt was. Want haar poten leken voor geen meter op die van een Golden retriever, of Friese stabij. DNA test laten doen... Bleek het een Golden retriever-Vizla- Engelse Welsh springen spaniël te zijn. Nouja, het is een lieverd, dus wij zijn ontzettend blij!!!! O-) :-D

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Wij wilden dus echt geen pup.
Dat leek ons echt veel te veel werk. Bovendien werken we beide dus dat zou niet gaan.
En toen op dierenasiels.com vielen we als een blok voor Bachera.
Volgens het asiel was ze een Dogo Argentino.. jaajaa...
en toen we op zoek gingen naar hond nr. 2 toen wilde we er nog wel een zoals BAchera bij.. En dat werd Keyser. Een "echte"Dogo met papieren en alles..
Alleen kwamen we er viavia achter dat de fokker van Keyser ook nog wat duitse doggen rond had lopen... 3x raden wat er dan wel gebeurde..

Volgende keer zou ik ook geen pup nemen. Er zijn zoveel hele mooie en leuke 2de handsjes die ook een liefdevol thuis nodig hebben..
En voor de gezondheid maakt het niet uit denk ik. Er zijn net zoveel rashonden met (erfelijke) ziektes als kruisingen met (erfelijke) ziektes..

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Wilde ook geen pup...
Ben gezwicht voor 2 middelbare spaanse asiel honden....beide mixjes.
Karakter ,maat en  leeftijd en kleur gaven de doorslag.

Zwart zijn en 50 graden is geen grapje...daarnaast zien spanjaarden zwart als demonisch
Geen dag spijt van mijn addergebroed...

Ik denk ook dat mixjes relatief sterker zijn ivm bredere genetische pool

honden page profiel robrob 3 doggies

honden foto van rob

waarom voor 1 ras betalen als je voor minder meerder hondjes kan krijgen hahaha.

had hier voor een bullmastief uit asiel en wou die wel weer alleen was zo'n pup behoorlijk duur.en kwam ik tijdens mijn zoektocht Radja tegen. toen even karakter eigenschappen bordeauxdog opzoeken en dit past ook prima dus alleen maar voordeel.

groetjes rob.

ps ben op zoek naar broertjes of zusjes van Radja.Nestje was in utrecht.

honden page profiel NellekeNelleke 3 doggies

honden foto van Nelleke

ik was niet speciaal op zoek naar een kruising. Ik was aan het zoeken op marktplaats toen ik deze hond tegenkwam, pas 4 maanden oud en toen al daar geplaatst. Ik was eigenlijk meteen verliefd maar heb toch nog even gewacht met reageren. Een paar weken later stond hij er nog steeds op en heb ik gebeld voor een afspraak. Gevraagd waarom hij weg moest en het antwoord was dat hij teveel trok aan de riem, vrouwtje kon dat niet handelen (...) Voorwaarde voor mij was dat hij met kinderen kon omgaan en dat was gelukkig het geval, hij zat in een gezin met kinderen. Hij (baasje) was er kapot van, hij had de hond gekocht als verjaardagscadeautje maar zijn vrouw vond het niks, had last van haar rug zei ze.
Dus 200,- en 3 uur reizen later was ik in het bezit van dit prachtige exemplaar!

honden page profiel AnneAnne 3 doggies

honden foto van Anne

Omdat ik een Jack russel wilde en mijn vriendin een Teckel!

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

nou wij hebben niet echt gekozen maar het is denk ik eerder op ons pad terecht gekomen. onze border collie is overleden op 21 november 2011 en op die datum hebben we onze kruising opgehaald aan het einde van de dag want wie kan er nou een dag zonder hond nou ik niet. dus we gingen zoeken op MP die dag toen onze BC overleden is. en toen zagen we onze kleine marvey Shar-pei X Amstaff. en in januari kwam ginger Border-collie X Amstaff erbij O-)

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

ik was op internet aan het rond kijken voor een grote hond, die bij onze woon situatie/levensstijl paste
maar toen zag ik Bo als pup op mp, en was op slag verliefd! is wel een kruising... maar heb er absoluut geen spijt van. (berner sennen X husky)

en we wilden graag een 2e hond er bij... maar m'n vriend wou geen grote, daarom is het Jackie geworden... (boerenfox  X dwergkees)

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

We waren op zoek naar een hond en we gingen naar een asiel in
friesland daar troffen we Olly aan. en het klikte meteen. ze is een kruising tussen een kooiker x friese stabij. :-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik was 6 toen we Kelly kregen als pup. Mijn ouders hadden een advertentie in de krant zien staan over een nestje pups. De ouders waren een Parson Russel en een Border Collie. Ze kenden de rassen wel, maar hadden zich nooit ergens in verdiept, behalve in honden opvoeden. Mijn ouders waren dus eigenlijk totaal niet goed voorbereid. Gelukkig is alles helemaal goedgekomen met Kelly: ze is ontzettend gehoorzaam en lief, ook al kun je merken dat ze niet goed gesocialiseerd is met bepaalde dingen, zoals de stofzuiger.

Gelukkig zijn mijn ouders nu wel op de hoogte van alle rassen en de gezondheidsprobelemen die bij sommige rassen voorkomen ;-)

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

omdat onze BC was overleden dachten wij we nemen een nieuwe hond(en)we gingen kijken op maktplaats en daar zagen we marvey hij was dus een kruising natuurlijk meteen verliefd we namen hem hij is een shar/pei X amerikaanse stafford hij is een super dier en we zijn ook blij dat hij daar weg was hij leefden in een schuur en vies dat het daar was. later kregen we ginger want wij wouden een 2de hond erbij in januari 2012 kwam ginger die hebben we ook van MP af wij kwamer er kijken en zij het enige in het nestje dat heel erg vermagerd was ze kreeg volwassen voer ;-) en ze leefde ook nog is in een heel vies huis dus we dachten mee nemen gelukkig was ze al oud genieg om daar weg te kunnen dus zo ben ik aan mijn kruising gekomen Ginger is een amerikaanse stafford X border collie (of labrador)

honden page profiel Amanda & ChewieAmanda & Chewie

honden foto van Amanda & Chewie

De buurman zorgde voor een paar straathonden waarvan het teefje al zwanger was toen hij haar voor het eerst zag.
M'n ex en ik waren op zoek naar een hond dus de keuze werd wel heel makkelijk.
Ik heb Chewie gekozen, omdat hij 1 van de bijdehandste was en hij mij vanaf het begin het meeste aandacht gaf.
Ik moet toegeven dat een halve Akita niet de beste beginnershond is, maar we hebben veel van elkaar geleerd. ;-)

Mijn volgende hond wordt ook weer een kruising of ongelukje. Dan heb je tenminste een unieke hond die niet kapotgefokt is.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Mijn eerste kruising is Ollie. Wat voor kruising hij is: ik heb geen flauw idee. Misschien iets van een micron frisee, een poedeltje, een malteser???Ik had plaats voor een hond na het overlijden van mijn oudste border terriër en zag hem op baasje - gezocht. Ik heb helemaal niks met witte schoothondjes, maar Ollies verhaal en foto bleven hangen. Als ondervoede pup langs de weg gevonden met een manke poot vol oude breuken, opgekalefaterd, poot geamputeerd en desondanks vól levenslust; dat hondje wou ik héél graag hebben! En ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Ondanks de gebrekkige socialisatie is het een heerlijk hondje. Later is er nog een tweede kruising bijgekomen; Kobus, kruising keeshond middenslag met onbekend. Ook hij komt uit het asiel. Ik was op zoek naar een niet te grote hond die met Ollie zou kunnen matchen en vond de rasomschrijving van de keeshond erg leuk! Nou zitten er natuurlijk weinig échte kezen in het asiel, maar Kobus sprak me erg aan! Rot om te zien hoe beschadigd hij is door zijn eerste baasjes, maar geweldig om te zien hoe hij stap voor stap verbetert. Dat hij geen volle keeshond is deert mij niks. Hij heeft wel veel van het karakter. Grappig is dat hij veel lichter, sneller en wendbaarder is, en dat is alleen maar leuker, vind ik!

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Micron frisee is BICHON frisee. ( stomme telefoon)

honden page profiel EsterEster

honden foto van Ester

Ik ben bewust op zoek gegaan naar een klein blijvend, kortharig kruising!

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Wij kozen voor een labradoodle, te duur. Gelukkig vonden we een nest op mp. Moeder een fb1, vader een koningspoedel. We hebben nog steeds contact, irl en via facebook.
Een labradoodle omdat mijn zoon allergisch is.

Mooi om te lezen dat iedereen, zijn of haar redenen heeft ;-)

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag:
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^