Waarom gekozen voor een kruising..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BeertjeBeertje 3 doggies

honden foto van Beertje

Wij hebben gewoon een voorliefde :-D voor kruisingen, rashonden zijn ook mooi, maar een kruising heeft het volgens ons nou net even meer O-) .

Banjer is niet bewust om de rassen gekozen, Joekie wel.
persoonlijk val ik echt op herder kruisingen, bij mijn man gaat het vooral om een leuke grote hond,
liefst zo groot mogelijk.

Groetjes Beertje

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik ging op hele jonge leeftijd al op mij zelf wonen, samen met mijn ventje. Ik kon simpelweg niet zonder hond, dus er moest à la minute een hond komen. Mijn zus had toen net een nieuw hondje bij een boer vandaan en dat hondje vond ik al heel leuk en die boer vroeg maar 50 gulden :-) Wij hadden toen niet zo heel veel centjes, dus een rashond konden we toen niet betalen. Gelukkig had die boer nog 1 reutje in het nestje over en ik mocht komen kijken en zo is Flos dus 17 jaar geleden in ons leven gekomen! Een hond waar ik vroeger mee kon lezen en schrijven. Een hond die never streken heeft gekend en alles wat we hem wilde leren, perfect deed. Hij was erg leergierig en had gewoon een enorme will to please. Inmiddels is hij oud en laten zijn oren en ogen hem een beetje in de steek. Dus hij kan niet meer zo goed luisteren...., maar nog steeds is het een hond uit duizenden!!!

honden page profiel phrenyphreny 3 doggies

honden foto van phreny

ik heb eerlijk gezegd voor een kruising gekozen omdat ik geen geld heb voor een rashond
en prettige bijkomstigheid ook dat kruisingen vaak ook heel gezond zijn
en nu met al die ophef over rashonden en afwjkingen ben ik extra blij

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik wist nooit te kiezen tussen 2 hondenrassen.
Wil ik een herder? Vind ik leuke karaktereigenschappen hebben, de alertheid en dat ze goed ( moeten kunnen ) leren luisteren.

Of een dog met een leuke grote kop voor rimpels en de lompigheid die ik zelf ook leuk vind ;-)

En daar was Spike de kruising, ik hoefde niet meer na te denken en het werd hem.

Ik heb nooit spijt gehad, het is een fantastische hond, met een geweldig karakter.En alle eigenschappen die ik zocht zitten er bij hem in :-D ( behalve het luisteren maar dat ligt aan mij ;-) )

En zijn mooie uiterlijk, kreeg ik er gwn bij O-)

Patricia, spikey en nino

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

ik heb eigenlijk niet echt gekozen voor een kruising, mijn moeder kende iemand die een nest had liggen en ik was eigenlijk ook niet op zoek, was gepland van de 1 op de andere dag.
e zo ben ik dus bij sadira terecht gekomen, en ik heb er geen 1 moment spijt van gehad :-)

honden page profiel janny & remco & boris de hondjanny & remco & boris de hond 3 doggies

honden foto van janny & remco & boris de hond

ik zag boris op de site van de dierenbescherming met achtergrond info en wist dat het een kruising was tussen een amerikaanse buldog en een mechelse herder na mijn ontmoeting met boris was ik binnen 1 minuut verliefd en nu 5 maanden verder vind ik hem nog liever .
dus ik heb niet bewust gekozen voor een kruising maar meer voor het karakter en de achtergrond in fo

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C. 3 doggies

honden foto van Amigo en K.C.

Ik wilde sowieso een kruising bordercollie ,omdat ik dol ben op dit ras alleen woonde ik op dat moment nog in een appartement en was ik bang dat de hond zijn energie niet goed zou kwijt kunnen. Toen zag ik dat de kruising met een keeshond beschikbaar was dus ben der heen gegaan en was meteen verkocht!

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

honden foto van hans mast

al mijn sledehonden waar ik nu de wedstrijden mee loop zijn kruisingen,dit soort hond met de naam alaskan-hound zijn kruisingen uit jachthond, pointer en een beetje husky,de honden zien er uit als jachthonden,staan hoog op de benen en zijn kort behaard en hebben een groot uithoudings vermogen, deze honden zijn op snelheid gefokt,en worden veel gebruikt in de lange sprint wedstrijden,deze honden zijn tegenover elkaar zeer verdraag zaam,echte vecht partijen komen zelde of nooit voor,het is op dit moment een van de snelste sledehonden soort die er is,in de omgang met de mens is hij zeer verdraagzaam en zeer werk willig,door zijn mindere vacht is deze hond niet in staat s nachts buiten te blijven,het zijn geweldige eters,en hebben goede verzorging nodig

honden page profiel DolfineDolfine 3 doggies

honden foto van Dolfine

Wij waren ook al een tijdje op zoek, wou graag een Boomer, maar helaas kwam ik eerst terecht bij een broodfokker, gelukkig mijn verstand gebruikt, niet gekocht, later via MP een leuk nestje bij een familie die erg betrokken waren bij hun honden, gaan kijken, maar wist van af het moment dat ik de foto's zag dat het deze zou worden. Er waren er 5, 4 waren prachtig wit/bruin, Phoebe was bijna wit, een bruine vlek aan de zijkant, minst mooi gekleurd, maar zo lief!!! Wij hadden de laatste keus, maar ik weet, ook het liefste hondje gekregen! Dolfine

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

Ik was helemaal verliefd op de honden van me broer, dat waren een rottweiler en een bull mastiff, toen ik eindelijk genoeg geld gespaard had ging ik rond kijken maar ik kon niet echt een keuze maken wel van de 2 rassen ik wilde, ondertussen was ik ook helemaal wild van de bordeaux doggen, dus de keuze werd nog moeilijker, uiteindelijk na een mislukte reservering voor een bull mastiff "liep"ik tegen Shiroi aan. Hij is zo super lief en zo super mooi dat ik helemaal gevallen ben voor deze kruising. Nadat we onze bordeaux dog die we een paar jaar later kochten moesten laten inslapen op 4 jarige leeftijd wilde ik weer een hond (een vriendinnetje voor Shiroi), ik ben weer op zoek gegaan naar dezelfde kruising en deze hebben we uiteindelijk gevonden, Luna hebben we particulier gekocht, we zijn voordat ze hert nestje mocht verlaten gaan kijken, we kregen de ouders te zien en de alle pups natuurlijk ook, we vielen als een blok voor luna ze was niet alleen mooi maar ook de eerste pup die op onze kinderen afrende, tja dat was natuurlijk een teken.

Dit jaar ha ik de kinderen een pupje beloofd, dit zou een klein hondje worden, aangezien rashonden voor mij op dit moment niet te betalen waren ben ik op zoek gegaan naar een kruising en zo vonden we snuffie, het nestje waar snuffie bij hoorde was niet gepland maar de pups werden super goed verzorgd, mams en paps werden geshowd, en alles zag er super netjes uit, en zo is snufke in ons leven gekomen.

De kruisingen die Shiroi en Luna zijn, die zijn gewoon super, de hebben van beide rassen de beste kenmerken overgenomen, het zijn super lieve gezinshonden en daarnaast mega goede waakhonden, wat wil je als single mommy nog meer?????

honden page profiel DizzyDizzy 3 doggies

honden foto van Dizzy

Wij hebben voor deze kruising gekozen omdat wij vroeger een Bordeaux Dog hebben gehad,die jammergenoeg maar 5 jaar is geworden (in laten slapen door een hersentumor),en later een Labrador,die na 2 jaar weg moest,door dat onze dochter zwaar allergisch was voor hondenhaar(huidschilfers.)Toen onze dochter na 5 jaar opnieuw getest is op allergieen,bleek ze over een aantal allergieen heengegroeid te zijn,waaronder ook die voor honden.Dus leek het ons wel wat om voor een kruising te gaan tussen de 2 zeer plezierige rassen.En we hebben er geen spijt van.Dizzy heeft het waakse/beschermende van een Bordeaux,maar het entousiaste,aktieve,en vooral het zwemgedrag van een Labrador.Zeer lieve hond(vooral voor kinderen).Aan de riem zeer beschermend,maar los een allemansvriend(in).

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

ik wilde een hondje maar mijn man nooit en na jaren eindelijk mocht ik een hondje.
Maar geen grote dus ik zoeken en kwam Joy tegen als pup op internet.
Het ging mij niet om de kruizing hij was gewoon lief op de foto en in het echt helemaal.
We hebben hem alleen in Epe moeten halen dus niet dicht bij de deur.

Mijn maakt het niet uit kruizing of niet als hij of zij maar lief is toch.

honden page profiel Maarten - Diva & BoefjeMaarten - Diva & Boefje 3 doggies

honden foto van Maarten - Diva & Boefje

Ik bedacht me net nog een reden waarom ik denk ik een voorkeur voor een kruising heb: ik hou niet van racisme...

Niet in de veroordelende zin, maar ook niet (zoals tussen stamboom rassen-fokkers en eigenaren wel gebeurt) het ophemelen van hun eigen rassen e/o fok-lijnen...

Sommige discussies (ook hier) over de rassen en -generatie-lijnen zou je eens moeten lezen alsof het over mensen gaat.... dan zie je soms opeens hoe "eng" sommige zgn honden-liefhebbers kunnen denken.... iek.. not my cup of tea hoor....

honden page profiel Thyra & RedThyra & Red 3 doggies

honden foto van Thyra & Red

Ik mocht van mijn moeder een hond.
We zijn samen op internet gaan kijken, en waren op zoek naar een grote hond. Maar Red zou van verdriet en angst sterven, en was erg ongelukkig. Hij at niet, dronk niet, speelde niet, en was 2 keer ziek geweest.
Vandaar hebben we Red gekocht (:

honden page profiel ik en renskeik en renske 3 doggies

honden foto van ik en renske

een vriendin van mijn moeder kreeg een oeps nestje. ik zeurde al zeven jaar om een hond. hoera. nu is renske hier sinds 15-07-2011.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Na het inslapen van mijn vorige hondje (teckel x yorkseterrier) wou ik gewoon een grote hond, vriend wou het liefst een labrador of golden retriever.

Toen kwamen we Jessy tegen, kruising labrador. Ze zat 12u per dag alleen en werd totaal maar 30 minuten per dag uitgelaten :'(

Zelfde avond woonde ze al bij ons O-)

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Mijn eerste kruising is ruim 18 jaar geworden.
Vanaf drie maanden bij mij gekomen, via marktplaats, omdat hij niet samen met de andere hond kon, of andersom.

Na het overlijden en twee jaar verstreken, kwam Pongo, kruising Wetterhound/Stabijhound op mijn pad...zeg maar letterlijk de riem in mijn handen gedrukt. Hij is acht jaar geworden, had een fatale vorm van kanker.

Tijdens het verblijf van Pongo, heb ik Astor een niet ras echte labrador in huis gehaald. Hij moest weg, omdat de mensen onder bewindsvoering stonden.
Hij is ruim dertien jaar geworden en door een hersenbloeding overleden.
Op marktplaats kwam ik Shiva tegen, zij is een kruising Greyhound/Schotse Collie.
Shiva kwam uit Spanje en door haar ben ik me gaan verdiepen in het leed van de Buitenlandse Honden.
Ben daar tot op heden bij betrokken.

Nu heb ik inmiddels vijf buitenlandse kuisingen.
Ik heb ook ervaring met de Nederlandse dierenbescherming..door middel van bv. asielwerk/dierenambulance.
Ook het lot van de Nederlandse dieren/honden trek ik me aan, ben daardoor ook actief binnen Nederland.
Grenzen zijn dingen van en door mensen gemaakt.

Kruizing...stamboomhonden, ach het is me het even. Als men maar goed is voor zijn dier/hond, en ze er samen plezier in hebben.
Zolang het maar geen stimulatie van 'broodfokkers' is.
Heb nog nooit spijt van mijn 'kruisingen' gehad.

Een heel verhaal. O-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Bedankt voor jullie reactie's :-D

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Ik ben van mening dat kruisingen sterker zijn en ik vind ze vaak veel leuker als rashonden. Maar ik moet er wel bijzeggen dat ik soms ook kruisingen zie waarbij ik zo m'n bedenkingen heb.

honden page profiel 3 draken 3 draken 3 doggies

honden foto van 3 draken

ik heb voor alle 2 niet specifiek voor deze kruising ze kwamen gewoon op me pad hahah.

nikeey komt uit asiel en sammy komt bij mensen thuis die een nest hadden

honden page profiel Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina* 3 doggies

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Ik kijk niet naar het ras of de kruising.
Ik kijk naar hun innerlijke.
En toevallig heb ik nu 2 kruisingen.

honden page profiel MargrethMargreth 3 doggies

honden foto van Margreth

We waren niet echt op zoek naar een kruising, wilden een grote hond, en een maatje voor onze franse bull.
Al een tijdje kijkend op marktplaats kwamen we "Mason" tegen, kruising bordeaux dog (moeder) en rottweiler (vader).
We waren verkocht...en hij is nu sinds een aantal weken bij ons. Het is een super lieverd...en de 2 kunnen het goed vinden samen. Ook de katten zijn geen probleem. We zijn heel blij met ons nieuwe gezinslid..:-)

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega 3 doggies

honden foto van AlphaOmega


Ik heb niet persé gekozen voor een kruising. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik was meteen verkocht.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik hou wel van honden die niemand anders heeft! en ze zijn gezonder en bijzonderder ;-)

honden page profiel KirraKirra 3 doggies

honden foto van Kirra



voor mij maakt het niet uit of ik een rashond heb of niet ik ben heel blij met haar

honden page profiel Louis en JoyLouis en Joy 3 doggies

honden foto van Louis en Joy

liefde op de eerste natte neus... ook wij zagen haar op marktplaats staan en waren direct verkocht... ze mocht al weg dus zijn we zo snel mogelijk gaan kijken. hebben haar gelijk mee mogen nemen. tot op de dag van vandaag doet ze haar naam eer aan. ze brengt veel Joy in ons leven :-) :-D

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag:
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^