Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Mijn pup van 6 maanden heeft giardia. Vanmorgen heeft hij de laatste tablet gekregen van de eerste 5 dagen, nu heeft hij 10 dagen niks en dan weer 5 dagen tabletten.

Ik heb nog 7 zakjes probiotica liggen uit het puppypaket. Zou ik hem deze mogen geven in deze 10 dagen rust om het herstel van zijn darmen te bevorderen?

Dan heb ik nog een vraag. De puppybrokken zijn bijna op, dus ik moet een nieuwe zak halen. Nu heb ik gelezen dat giardia leeft op koolhydraten. Odie heeft altijd de brokken purina pro plan opti start medium kip en rijst gehad. Kip en rijst is op zicht licht verteerbaar, maar bevat natuurlijk ook koolhydraten. Van de dierenarts moet hij licht verteerbaar eten. Wat zij mij wilden meegeven is blikvoer op basis van eend en aardappel, maar dat bevat net zo goed koolhydraten.

Odie vindt zijn brokken lekker en doet het er voor de rest goed op. Zou ik hem deze kunnen blijven geven of kan ik beter voor een brok kiezen die minder koolhydraten en meer vlees bevat? En heeft iemand een idee van puppybrokken die daar geschikt voor zijn? Ik sta open voor andere kwalitatief goede en betaalbare brokken, eventueel ook voor blikvoer, maar niet voor rauw vlees.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Renske, dat is gestoomd en heeft ook graanvrij…….misschien toch even overleggen met je dierenarts ?      

80% Vers Gestoomde lam

Renske Vers Gestoomde Vlees Maaltijd Lam is een graanvrije maaltijd voor jonge en volwassen honden van alle rassen vanaf 9 weken. Het product bevat minimaal 80% lam en is geheel graanvrij. Het product is aangevuld met zoete aardappel, duurzaam geteelde moestuin groenten en kruiden.

Onze zuivere, verse en natuurlijke ingrediënten zijn licht gestoomd en vacuüm geseald voor het behoud van de noodzakelijke voedingstoffen. Omdat dit product gestoomd is, is het product 100% veilig en ideaal voor onderweg of op vakantie.    Je hebt ook brokjes van renske die ook graanvrij zijn…

 
De Super Premium Graanvrij lijn van Renske bevat verschillende smaken krokante hondenbrokken. Dit voer bestaat voor minimaal 26% uit vers vlees of verse vis ...

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Bedankt voor de reactie Willemijn! 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Ik overweeg nu zelfs ook om toch voor vers vlees te gaan als dat effectief is, maar ik ben dan bang voor andere bacteriën, parasieten en dergelijke 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Coogle hier op, dan heb je meer keuze….     

Wat zijn de beste Graanvrije Hondenbrokken?
 • BROK - Graanvrije hondenbrokken.
 • Edgard & Cooper Verse Noorse Zalm Adult - Hondenvoer.
 • Bellfor Wiesen Schmaus - Graanvrije puppy brokken.
 • Pro Plan Medium & Large Adult - Graanvrij hondenvoer.
 • Dogbite Runderlong Trainer - 1000 gr.                  Ik zelf geef rauw vlees en soms van darf de wild brokken…

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Probiotica heeft geen nut bij beschadigde darmen, kan zelfs meer kwaad dan goed.

Je kunt overschakelen op vers (das ook het meest aan te raden nu). Indien het budgetair kan, zou ik pure instinct gekookt geven, dan zit je meteen ook met een voeding met premix en geschikt voor pups, wat nu toch ook nog vzn belang. En dan van daaruit werken aan herstel van de darmen. Pas na dat daar weer alles goed is, kan probiotica van nut zijn.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

I

nfo over koolhydraatarme hondenbrokken

https://www.huisdierenbazaar.nl/hondenvoer-koolhydraatarm

 

Neem de adviezen betreffende Giardia zeer serieus:

https://www.huisdierendokter.nl/giardia-hond.html

 

en ruim de ontlasting van je hond zo goed mogelijk op om te voorkomen dat andere honden besmet raken. Een andere hond hoeft hier maar aan te ruiken en hij/zij is ook besmet.

 

Na elke ontlasting de anus van je hond schoonmaken in verband met herbesmetting als je hond zijn anus schoon likt.

 

Giardia is helaas zeer besmettelijk en hardnekkig.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

De darmen van je hond hebben met de kuur, denk de panacur, even genoeg te stellen. Ik zou niet meteen overstappen op ander voer. Eens met Dagmar. Maar ook.  Ergens heb ik ooit gelezen dat giardia ook gek is op probiotica, dus ook hier even mee wachten. Merkte je een reactie op de kuur? Ziek, diarree oid?

Giardia is lastig omdat erg veel honden het bij zich dragen zonder klachten, pas bij minder weerstand ontstaan de klachten. Hier wordt niet eens meer behandeld door de dierenartsen als er geen klachten zijn. 

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Dank voor jullie reacties! 

Ik doe inderdaad iedere keer als hij gepoept heeft ook zijn achterkant schoonmaken. De poep probeer ik zo goed als mogelijk op te rapen en ik hou hem weg bij andere honden. 

Schoonmaken nemen we zeker ook serieus. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ik overweeg nu zelfs ook om toch voor vers vlees te gaan als dat effectief is, maar ik ben dan bang voor andere bacteriën, parasieten en dergelijke  "

Wanneer je bij een goede fabrikant vers vlees haal en het net zo hygienisch klaarmaakt als van jezelf dan hoef je  daar niet bang voor te zijn….ga eens bij de dierenwinkel langs en kijk dan eens naar carnibest kvv. Dat is kant en klaar, laat je daar even informeren.    Zeg erbij dat je hond giardia heeft en je een graanvrije kvv wil.

Volgende forumvraag: Brokkeuze, welke van de 2?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^