Brokkeuze, welke van de 2?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

Ik zit erover na te denken te switchen van brok aangezien we volgensmij bij de huidige brok veel betalen voor de merknaam. Nou is het geen probleem om wat meer neer te leggen als het ook beter is, maar daar zit nou net de twijfel.

Ik voer op dit moment (en al een lange tijd) het merk Wolf of The Wilderness en dan de "The Taste Of..." lijn voor gemiddeld 5.5 euro per kilo. Mabel doet het er goed op.

Maar ik zit te denken om over te stappen naar DARF Vol Regular. Het oogt allemaal goed qua ingredienten etc., het is een geperste brok met veel vlees van goede afkomst EN het is ook nog eens een stuk goedkoper.

Ik twijfel dus of ik hier iets over het hoofd zie omdat het prijsverschil toch wel erg groot is... Wie kan mij wat wijzer maken en helpen bij deze keuze?

Mocht ik de switch maken dan ga ik van een krokante naar een geperste brok, kan ik dan het beste in een keer overstappen of toch geleidelijk mengen (ik hoor hier gemengde meningen over haha)?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Krokante brok, ik zou niet mengen …..wel kan je delen,  zoals, smorgens de krokante brok en savonds de geperste brok, goede ontlasting ? Dan na een paar dagen gewoon overstappen, smorgens en savonds de geperst brok..

niet samen geven…..

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Meestal wordt geadviseerd om even een dag of 2 kvv te geven en dan over te stappen op geperst.

 

Hier op t forum lees ik alleen maar positieve berichten over Darf, ik ben altijd bij Wolf of the Wilderness gebleven. Darf is niet volledig graanvrij.

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

" Krokante brok, ik zou niet mengen …..wel kan je delen,  zoals, smorgens de krokante brok en savonds de geperste brok, goede ontlasting ? Dan na een paar dagen gewoon overstappen, smorgens en savonds de geperst brok..

niet samen geven….. "

 

Dat delen met 's ochtends krokant en savonds geperst bijv. klinkt wel als een makkelijk toepasbare techniek. Dankjewel voor de tip!

Je hoort inderdaad verschillende meningen of je krokant en geperst nou wel of niet kan mengen, wellicht maar het zekere voor het onzekere doen.

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

" Meestal wordt geadviseerd om even een dag of 2 kvv te geven en dan over te stappen op geperst.

 

Hier op t forum lees ik alleen maar positieve berichten over Darf, ik ben altijd bij Wolf of the Wilderness gebleven. Darf is niet volledig graanvrij. "

Ja ik heb inderdaad ook de indruk dat DARF wel goed bekend staat, maar toch, het prijsverschil is wel groot.

Er zit inderdaad 5% gierst in DARF vol regular, maar dan wel weer een heel erg hoog percentage aan vlees...

Wolf of Wilderness gebruikt weer veel aardappel en peulvruchten/linzen/erwten etc, en over dat laatste was er onlangs weer een rapport dat dat weer slecht voor het hart zou zijn begreep ik. Het is soms moeilijk haha.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Altijd gelijdelijk mengen, we voeren best wel eenzijdig aan dierenvoeding en zorgt vaak voor spuit kak. Heb er gelukkig met deez geen last meer van op een vieze ruft na yell Vorige was allergische dus dat was alles aan mekaar knopen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik ben zo tevreden met Darf, het lijkt duur maar het is 14 kilo, en je hoeft niet zo veel te geven, het fijne is dat je het kan mengen met KVV of water of medicatie, als Sam te weinig drinkt dan maak ik een lekker papje voor hem.

En..dat het biologisch is vind ik ook wel belangrijk.

Sam heeft de merken die je noemde gehad, ik weet niet meer welke, maar van 1 ging hij stinken, en de ander dunne kak, daarna Darf , ik geef de wild versie, Sam vind het lekker.

honden page profiel Kim & EviKim & Evi 3 doggies

honden foto van Kim & Evi

Ik geef Evi ook Darf vol regular en ben er erg tevreden over. Ze vindt het lekker en haar ontlasting ziet er ook goed uit. 

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

Toch maar even een zak van 5kg gekocht om te proberen, uiteraard wordt er niet gemengd. Ik denk dat het een cold turkey overstap wordt, Mabel is niet lastig qua darmen en/of maag dus ik verwacht eigenlijk geen problemen. Maar eens kijken of we iets van verandering zien in de ontlasting/vacht etc. Als ze het uberhaupt lekker vindt haha. Edit: Natuurlijk komt het net niet uit met de vakantie dus nog maar even wat extra van het oude voer besteld om daarna te kunnen overstappen, dat doe je toch liever thuis met iets meer controle.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^